Rvanje
Izvor: B92 | , Tanjug |

Stigao šampion: Ispunio obećanje, otvorio seriju

Davor Štefanek vratio se u Srbiju nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama, prve za našu zemlju u Rio de Žaneiru.

Komentari 16
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Štefanek je doneo našoj zemlji prvu titulu u rvanju na OI posle punih 40 godina, što je i najavio pre Igara.

"Malo sam iznenađen dočekom na aerodromu. Ispunio sam obećanje dato pre olimpijskog turnira, veliku zahvalnost imam prema trenerima, Savezu, državi, ministarstvu...Mnogi su kudili srpske sportiste, 11 dana nismo imali medalju, a onda sam otvorio seriju i to sa zlatom, a potom su Španović, Bogdanović i kajakši nastavili uspeh", rekao je Štafenek.

Štefanek je rekao da su mu velika želja i glad za uspehom pomogli na putu ka tronu i veruje da će svojim uspehom "pogurati" ostale sportiste u borbi za medalje.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

"Nikad ne možeš da budeš uveren u zlatnu medalju, ali sam imao veliku želju za uspehom, znao sam da mogu, to me je naučio moj psiholog. Ništa se ne mora, već je bitno šta hoćeš, a meni se poklopio i žreb da dođem do zlata. Posle kiše dođe sunce, i nas je obasjalo. Nisam svestan šta sam uradio, prvo želim da odmorim. Ono što sam siguran je da ćemo imati još medalja u Riju", naveo je Štefanek.

Predsednik Skupštine Rvačkog saveza Srbije Zoltan Balit čestitao je Štefaneku osvajanje zlatne medalje, prvo za naše rvanje posle 40 godina.

"Sva slava i pompa su prolazni, rezultati vladaju. Postavili smo sistem, tim i temelje za budućnost ovog sporta. Verujem da će država prepoznati to, temelj je tu, samo još da sagradimo kuću", naveo je Balit.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Selektor tima Sreten Damjanović rekao je da je Davor pokazao veliki kvalitet u Brazilu.

"Velika je konkurencija na Olimpijskim igrama, ima veliku težinu jer se igra svake četvrte godine. Davor je pokazao da u njemu ima kapaciteta, a sve je trebalo da se vidi je borba na strunjačama u Riju", istakao je Damjanović.

Štefanek je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom, posle pobede u finalu nad Jermenom Migrana Arutunjana.

prethodna strana 1 / 3 sledeca idi na stranu