Nova vest
Olimpizam

Petak, 19.08.2016.

16:57

Lokti: Izvinite zbog ponašanja

Američki plivač Rajan Lokti izvinio se zbog svog ponašanja na Olimpijskim igrama, nakon što je bio optužen da je izmislio priču o pljački.

Izvor: MN

Autor: MN

Lokti: Izvinite zbog ponašanja
Getty Images

Loki, zajedno sa svojim kolegama iz reprezentacije Gunarom Bencom, Džekom Kongerom i Džimijem Fajgenom, optužen je da je izmislio pljačku.

Njihov taksi zaustavila je grupa pljačkaša, a navodno jedan od njih imao je policijsku značku, te su im uz pretnju pištoljem oduzeli novčanike.

Međutim, policija je tvrdila da se podaci koje su oni dali o tome kada su tačno stigli u Olimpijsko selo ne poklapaju sa snimcima sa bezbednosnih kamera.

Lokti, Benc i Konger su se vratili u SAD, dok je Fajgen još u Brtazilu. On će morati da plati 11.000 dolara kaucije.

„Izvinjavam se zbog svog ponašanja prošlog viokenda, nisam bio pažljiviji u načinu na koji sam objasnio šta se dogodilo toga dana. Odluičio sam da se oglasim sada kada je sigurno da će se moje kolege kući vratiti bezbedno. Traumatično je biti kasno noću sa prijateljima u stranoj zemlji, sa jezičkom barijerom i suočen sa naoružanim strancem, ali bez obzira na ponašanje bilo koga te noći, trebalo je da budem odgovorniji i zbog toga se izvinjavam svojim kolegama, navijačima, drugim takmičarima, spopnzorima i domaćinima ovog sjajnog događaja. Ponosan sam jer sam predstavljao svoju zemlju na Olimpijskim igrama, ova situacija trebalo je da se izbegne. Prihvatam odgovornost, naučio sam lekciju iz svega“, napisao je između ostalog američki plivač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve