Nova vest
Olimpizam

Utorak, 09.08.2016.

12:11

“Kinez piški ljubičasto, po 2-3 dopingovana u svakom finalu“

Francuski plivač Kamil Lakur rekao je da Kinez Sun Jang, šampion na 200 metara slobodnim stilom, koristi nedozvoljena sredstva.

Izvor: SO

Autor: SO

“Kinez piški ljubičasto, po 2-3 dopingovana u svakom finalu“
Getty Images

Lakur, koji je bio peti na 100 metara leđno neposredno po Sunovom trijumfu, kaže da je plivanje postalo poput atletike i da su “u svakom finalu po dvojica-trojica dopingovanih“.

Sun je ranije bio umešan u doping, pre dve godine odslužio je tromesečnu suspenziju koju je kineska federacija krila.

“Sun Jang, on pi*a ljubičasto: Kada vidim podijum za 200m slobodno, povaća mi se, draže mi je da se sećam publike kada smo mi izlazili. Veoma sam tužan što moj sport postaje takav, imam utisak da gledam atletiku, sa po dvojicom-trojicom dopingovanih u svakom finalu. Nadam se da će FINA reagovati i zaustaviti ovaj masakr“, izjavio je Lakur posle trke.

Posle je Francuz na Fejsbuku malo ublažio svoje reči, ali nije se povukao.

“Bio sam razočaran i ljut jer ja nisam uspeo i zato sam to rekao, iako to nije bilo ni vreme ni mesto. Ipak, ne žalim i mislim da prevaranti ne treba da učestvuju. Najviše od svega želim da kažem da u mojoj trci nije bilo dopingovanih, pobedili su me jači od mene“, rekao je Lakur i zaključio rečima da sanja da će plivanje ostati čist sport i da varalice neće ’zagađivati’ podijume.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve