Nova vest
Olimpizam

Sreda, 24.08.2016.

21:49

Nišlije pozdravile svoje olimpijce i mlade naučnike

Nekoliko hiljada Nišlija dočekalo je sugrađane koji su učestvovali na Olimpijskim igrama i srednjoškolce koji su osvajali medalje na naučnim olimpijadama.

Izvor: AK

Autor: AK

Nišlije pozdravile svoje olimpijce i mlade naučnike
Foto: StarSport

Ovacijama, aplauzima i skandiranjem "Srbija, Srbija", "šampioni, šampioni" građani okupljeni ispred Gradske kuće pozdravili su najpre učesnike naučnih olimpijada Novaka i Bogdana Stanojevića, Milicu Nešić, Petra Pešića, Aleksandra Milosavljevića i Bogdana Đorđevića, a potom sportiste i trenere, učesnike Igara u Rio de Žaneiru.

Sa balkona Gradske kuće okupljene građane pozdravili su atletičar Nenad Filipović, košarkaš Stefan Jović, vaterpolista Sava Ranđelović, košarkaški trener Dragan Ratković i džudo trner Nikola Milošević.

Svi oni izrazili su oduševljenje što je prvi put u Nišu organizovan doček za sportiste i trenere koji su učestvovali na Olimpijskim igrama.

"Bili smo na takmičenju sa najboljima, radili sa najboljima, ali je najbolji osećaj biti ponovo kod kuće", istakao je trener džudista Milošević.

Atletičar Filipović zahvalio se svima koji su njemu i drugim sportistima pružali podršku na takmičenju u Riju, a posebno je zahvalio svojoj porodici.

Trener košarkašica Ratković takodje je izrazio zahvalnost svim gradjanima koji su pratili, bodrili naše sportiste i zbog Olimpijskih igara proveli mnogo neprospavanih noći.

"Kada se suočite sa problemima napravite plan i taktiku kako da ih pobedite i postaćete olimpijski šampion u svojim životima", kazao je Ratković.

Niški sportisti doneli su ukupno tri medalje i to zlatnu vaterpolista Ranđelović, srebrnu košarkaš Jović i bronzanu pomoćni trener košarkašica Ratković.

Veće grada Niša donelo je odluku da svi niški sportisti koji su učestvovali na OI u Rio de Žaneiru budu nagrađeni sa po 50.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve