Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 21.08.2016.

15:28

Veliki uspeh Srbije: Od 103 sportista, 54 osvojilo medalje

Srpska ekspedicija krenula je u borbu za medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiro sa ukupno 103 člana, a medalje je osvojilo 53 srpskih sportista.

Izvor: SM

Autor: SM

Veliki uspeh Srbije: Od 103 sportista, 54 osvojilo medalje
Getty Images

Srpski sportisti imali su problema na startu takmičenja i tek posle posle 12 dana krenuli da osvajaju medalje.

Ni to ih nije omelo da najuspešnije olimpijske igre završe sa čak osam medalja - dve zlatne, tri srebrne i dve bronzane, dok još čekamo da vidimo šta će košarkaši uraditi u finalu sa Sjedinjenim Državama.

Prvo i to zlatno odličje osvojio je srpski rvač Davor Štefanek, srebrna je bila 18-godišnja Tijana Bogdanović, a seriju su nastavili srebrni kajakaši Milenko Zorić i Marko Tomićević, kao i bronzana skakačica udalj Ivana Španović.

Od ekipnih sportova Srbija je jedna od najuspešnijih na turniru.

Vaterpolisti su prvi put postali olimpijski prvaci trijumfom nad Hrvatskom u finalu, a istorijske uspehe zabeležila je ženska košarkaška reprezentacija Srbije, koja je osvojila bronzanu medalju i srebrne odbojkašice Srbije, koje su u finalu izubile od Kine.

To znači da se više od polovine srpskih sportista iz Rija vraća sa medaljom oko vrata, što je, bez obzira na njihov sjaj, izuzetan uspeh kojim ne može mnogo selekcija da se pohvali.

Zlatni vaterpolisti: Andrija Prlainović, Branislav Mitrović, Dušan Mandić, Duško Pijetlović, Filip Filipović, Gojko Pijetlović, Miloš Ćuk, Slobodan Nikić, Stefan Mitrović, Milan Aleksić, Dušan Mandić, Nikola Jakšić i Sava Ranđelović.

Srebrne odbojkašice: Bjanka Buša, Jovana Brakočević, Bojana Živković, Tijana Malešević, Brankica Mihajlović, Maja Ognjenović, Stefana Veljković, Jelena Nikolić, Jovana Stevanović, Milena Rašić, Silvija Popović i Tijana Bošković.

Bronzane košarkašice:Tamara Radočaj, Sonja Petrović, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović, Dajana Butulja, Aleksandra Crvendakić, Miliaca Dabović, Ana Dabović, Danijel Pejdž i Dragana Stanković.

Zlatni ili srebrni košarkaši:

Miloš Teodosić, Marko Simonović, Bogdan Bogdanović, Stefan Marković, Nikola Kalinić, Nemanja Nedović, Stefan Birčević, Miroslav Raduljica, Nikola Jokić, Vladimir Štimac, Stefan Jović i Milan Mačvan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve