Nova vest
Olimpizam

Sreda, 24.08.2016.

11:12

Pobedile Srpkinje u finalu, dobile stenu u Kini

Poznati lokalitet u provinciji Hunan u centrajnoj Kini dobiće novi naziv, u čast selektorke odbojkaške reprezentacije Đeni Lang Ping.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Pobedile Srpkinje u finalu, dobile stenu u Kini
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Lang Ping je predvodila nacionalnu selekciju do zlata na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a u finalu je pobedeđena Srbija sa 3-1.

Tjanjue Mufušan u Juejangu je dom poznate stene koja je nosila naziv Dingtjan Lidi, što u bukvalnom prevodu znači neko ko prstima stoji na zemlji, ali je glavom u oblacima i odnosi se na nesavladiv duh.

Od ove nedelje to poznato mesto nosi naziv „Gvozdeni čekić“, što je nadimak Lang Ping.

Prema legendi, imppozantna stena služila je da boginja Nuva može da dohvati i popravi stub neba.

Lokalitet u provinciji Hunan privlači mnogo turista svage godine i čelnici su saoštili da je promena rezultat ponosa zbog ostvarenog rezultata odbojkaške selekcije u Riju, ali protivnici ove ideje tvrde da je preterivanje.

Kineske odbojkašice postale su heorine u zemlji nakon trijumfa nad Srbijom, čime su objedinile titule na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu.

Tokom igračke karijere, 55-godišnja selektorka iz Tjanđina, osvojila je zlato na Igrama u Los Anđelesu 1984, sa svetskih prvenstava ima po zlato i srebro, dok je dva puta bila najbolja u Svetskom kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve