Odbojka
Izvor: B92 | , Beta | ĐN

Terzić: Ovo je početak osvajanja medalja

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić rekao je da je Kina zasluženo slavila u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Komentari 30
Photo by Phil Walter/Getty Images
Photo by Phil Walter/Getty Images

Terzić je istakao da je njegova ekipa postigla veliki uspeh.

"Ovo je veliki uspeh sigurno. Da nam je neko ovo ponudio pre početka Olimpijskih igara oberučke bismo prihvatili. Možda bismo pomislili i da je šala... Ali, kad se poslednja utakmica izgubi uvek ostaje jedna doza nezadovoljstva. Da smo igrali za bronzanu medalju i pobedili bili bismo verovatno srećniji nego što sad. To je jednostavno u sportskom biću tako, da uvek želiš da pobeđuješ i da se ne osećaj dobro kad izgubiš finalnu utakmicu", rekao je Terzić novinarima u Rio de Žaneiru.

Odbojkašice Srbije izgubile su u finalu Olimpijskih igara od Kine sa 1-3 (25:19, 17:25, 22:25, 23:25).

"Ali treba biti realan, Kineskinje su zaslužile danas da dobiju. Videlo se da naša ekipa posle prvog seta nije 100 odsto psihološki spremna za jednu ovakvu utakmicu, što je bilo i za očekivati. Niko od njih nikad nije igrao ovakvo finale, a dosta njih nije igralo ovako važnu utakmicu. Tako da je bilo logično da bude straha, da budu malo 'tvrde' u terenu, što je bio slučaj od završetka prvog seta. Treba im čestitati ne samo na rezultatu, već i na ponašanju na terenu i van njega, na tome koliko su uložele sebe, koliko su želele da dođu do dobrog rezultata i na kraju su u tome uspele", dodao je on.

On je naveo da se nada da će ženska odbojkaška reprezentacija nastaviti da niže uspehe.

"Nadam se da hoće... Ovo je generacija koja je relativno mlada, ima tu nekoliko starijih igračica, ali imamo nosioce igre koje još dugo mogu da igraju za reprezentaciju. Ali važno je budu tim, prava ekipa. Ako to bude slučaj, ja sam siguran da je ovo samo početak osvajanja medalja", rekao je Terzić.

Novinare je zanimalo šta se promenilo u odnosnu na Olimpijske igre u Pekingu i Londonu.

"Promenilo se dosta toga. Peking su bile prve Igre, tamo je bilo teže uloviti igračice nego bilo šta drugo. One su po ceo dan lutale po Selu, klasika... Sve je za njih bilo novo. London je sasvim druga priča. Godinu dana ranije smo bili evropski prvaci, a iz te ekipe u London nije otišlo, mislim, sedam igračica. Bilo je izlišno razmišljati o bilo kakvom dobrom rezultatu. Sad su se kokcike sklopile, bile su posvećene samo odbojci i rezultat je stigao", rekao je Terzić.

prethodna strana 1 / 6 sledeca idi na stranu