Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 18.08.2016.

17:50

Brojimo dalje – čudesna Srbija srušila Ameriku za finale!

Odbojkašice Srbije plasirale su se u finale olimpijskog turnira dramatičnom pobedom protiv selekcije SAD rezultatom 3-2!

Izvor: B92

Autor:B92

Brojimo dalje – čudesna Srbija srušila Ameriku za finale!
Getty images

Izabranice Zorana Terzića po setovima su slavile sa 20:25, 25:17, 25:21, 16:25, 15:13 i tako obezbedile petu medalju Srbiji na Igrama u Brazilu.

Srpske heroine napravile su ogroman podvig pošto su posle Rusije izbacile i Ameriku i sada imaju šansu da osvoje zlatnu olimpijsku medalju.

Na startu meča Srbija je bila nervozna, pa nije iskoristila brojne servis greške rivalki koje su dobile prvi set. Usledila su dva fantastična seta Srpkinja, sve je funkcionisalo besprekorno u igri i Amerikanke su delovale izgubljeno posle tri seta.

Ipak, uspele su da se vrate u četvrtom, a onda je u petom viđena velika drama. Amerikanke su vodile tokom petog seta, imale su i tri poena prednosti (11:8), ali Srbija je odigrala herojski u finišu i prošla je u finale.

Naša selekcija igraće protiv pobednika duela Kina Holandija za zlato.

Tok meča pratite na našem sajtu:

Srbija nije najbolje otvorila polufinalni duel, ali je uspevala da ostane u igri u prvom delu prvog seta. Bilo je jasno da postoji trema kod naših odbojkašica, pa je Terzić već posle šest poena zatražio tajm-aut – 4:2.

Amerikanke su bile sjajne na prijemu, povele su sa 11:8, ali se u tom trenutku probudila i Srbija i uz tri vezana poena je izjednačila – 11:11. Četiri poena kasnije Srbija je i povela posle smečeva Boškovićeve i Rašićeve povela sa 14:12.

Imala je Srbija potom i 16:14, ali je u oba navrata olako ispustila dva poena viška, a onda smo sjajnu priliku propustili i prvi vođstvu 17:16. Amerikanke su to iskoristile, napravile su seriju 4-0 i povele sa 21:18. U finišu su zadržale vođstvo i došle su do 1-0 (25:20).

Početkom drugog seta Srbija je zaigrala mnogo rasterećenije i to se odmah primetilo i na semaforu. Od starta su izabranice Zorana Terzića preuzele vođstvo, ali su ponovo u nekoliko navrata propuštale velike šanse da se dodatno odlepe.

U dva navrata na +4 imali smo kontru koju nismo iskoristili i Amerikanke su smanjile na 12:10. Ipak, Srbija je odgovorila, dobila je naredna tri poena i povela je sa 15:10. Do kraja seta nije bilo dileme. Srbija je svojom igrom unervoila Amerikanke koje su počele i da greše, pa je naša selekcija stigla do izjednačenja bez većih problema - 25:17.

Početkom trećeg seta naše odbojkašice nastavile su da melju rivala. Već u prvih devet poena američki selektor je dva puta tražio tajm-aut, a Srbija je povela sa 8:1. Amerikanke su pokušale da uzvrate serijom, ali je naša selekcija zaustavila taj nalet.

Sredinom seta naše odbojkašice napravile su tri vezane servis greške, Amerikanke su se približile na 14:11, ali je ponovo usledio odgovor Srbije - 16:11. Milena Rašić je blistala na bloku i Srbija je ponovo obila nalet rivala.U samom finiu Amerikanke su u nekoliko navrata pretile, ali Srbija je ostala smirena i privela je set kraju u svoju korist - 25:21.

Nije uspela Srbija da u četvrtom setu zadrži koncentraciju iz drugog i trećeg i to je bilo možda i očekivano s obzirom na snagu rivala. Amerikanke su gradile prednost, povele su sa 17:10 i došle na korak od izjednačenja. Pokušala je Srbija da se vrati, ali Amerikanke to nisu dopustile i izjednačile su na 2-2 (25:16).

Amerikanke su od starta petog seta imale dva poena prednosti, a onda su stigle i do 9:6. Usledio je odličan blok Stevanovićeve, a kontru smo propustili na 10:8. U finišu Srbija je prišla na 11:10. Tri poena kasnije bilo je 12:12, a onda je usledio as servis Milene Rašić za 13:12.

U poslednjih nekoliko poena osetilo se da su se Amerikanke uplašile, Srbija je bila mnogo hrabrija i to je donelo veliki podvig - 15:13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

733 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve