Nova vest
Olimpizam

Utorak, 23.08.2016.

11:17

"Srbija neverovatna, meč u grupi najbolja stvar na turniru"

Centar američke košarkaške reprezentacije Demarkus Kazins imao je samo reči hvale za selekciju Srbije posle Olimpijskih igara u Riju.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Photo by Elsa/Getty Images

Sjedinjene Američke Države su na svom 18. učešću na Igrama osvojili 15. zlato, treće uzastopno, pobedivši ’Orlove’ rezultatom 96:66.

„Oni su neverovatan tim“, rekao je Kazins za Srbiju.

Drugi duel dve ekipe bio je mnogo izvesniji od onog prvog, kada su izabranici Aleksandra Đorđevića namučili rivala, pa čak imali šut za produžetak koji je promašio Bogdan Bogdanović.

„Mislim da je to bila najbolja stvar koja je mogla da nam se desi jer smo shvatili da moramo da se izdignemo na viši nivo. Stavili su nam do znanja da Olimpijske igre neće biti šetnja kroz park“.

Kazins je uz Kevina Durenta bio najbolji pojedinac meča – dominirao u reketu ostvarivši dabl-dabl sa 13 poena (3/5), uz 15 skokova.

„Nije se radilo o meni, već o ovoj zlatnoj medalji koja visi oko mog vrata“, dodao je centar Sakramenta.

On je istakao da je NBA igračima bilo potrebno malo vremena da se priviknu na uslove i pravila, ali da su pružili najbolje partije kada je to bilo najvažnije.

„Vredelo je, sve što smo prošli. Svi su imali padove, ali smo ih prevazišli i ovo je najbolji osećaj na svetu. Bili smo zajedno od početka do kraja. Nije bilo osvrtanja. Mislim da ljudi ne shvataju, oni vide ove momke u ekipi i automatski misle da ćemo pobediti. Ovakva košarka (FIBA pravila) nije ona koju mi igramo. Ovo je bilo navikavanje svakoga iz rostera“, zaključio je Kazins.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

4 h

U fokusu

Vidi sve