Nova vest
Olimpizam

Utorak, 23.08.2016.

09:56

Šest godina, četiri medalje: Đilas napušta KSS

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas najavio je u intervjuu za „Poltiku“ da će se povući s te funkcije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Šest godina, četiri medalje: Đilas napušta KSS
Foto: StarSport

Đilas je na mesto predsednika došao 2011. godine, a za njegovog mandata srpska košarka je postala bogatija za dva odličja na muškim takmičenjima (SP i OI) i isto toliko u ženskim (EP i OI).

Uprkos tome što bi na toj funkciji trebalo da ostane još dve i po godine, 49-godišnji funkcioner navodi da će u sledećih nekoliko meseci Savez dobiti novo rukovodstvo.

„Smatram da je skoro šest godina dovoljno. Ostvarili smo ogromne uspehe, Savez nema finansijskih problema, uvaženi smo u FIBA. Mislim da je vreme da na čelo Saveza dođe neko novi, sa novom energijom. Mandat mi traje do 2019, dvaput su me ljudi košarke birali za predsednika, što je bila velika čast za mene. Odlučio sam da je sad vreme da se povučem i u nekoliko narednih meseci KSS će dobiti novo rukovodstvo“, rekao je Đilas za „Politiku“.

Na završenim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru srpska košarka osvojila je dve medalje – muškarci su došli do srebra, dok su devojke herojski zaslužile bronzu.

„Još prošle godine smo potpisali višegodišnje ugovore sa Sašom i Marinom. Samo od njih zavisi dokad će predvoditi ove devojke i momke. Ja se nadam što duže“, dodao je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

167 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve