Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 21.08.2016.

23:34

Košarkaši: Ovo je za Mališu

Srpski košarkaši srećni su zbog osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama, ali žale što nisu pružili više u finalu.

Izvor: AK

Autor: AK

Košarkaši: Ovo je za Mališu
Foto: EPA / JORGE ZAPATA

Srbija je kao i pre dve godine u finalu Svetskog prvenstva ubedljivo poražena od SAD 96:66.

"Sjajan je opsećaj imati medalju, ali mi je žao što nismo pružili bolji otpor. Imali smo lekciju pre dve godine sa SP, ali je nismo naučili. Nadam se da ćemo opet imati priliku da se sastanemo sa njima i napasti zlato", rekao je Nikola Kalinić.

Miloš Teodosić, Stefan Marković i Miroslav Raduljica su posle meča poslali poruku saigraču koji nije bio tu, Nemanju Bjelici.

"Ovo je za Mališu. Za Bjelicu. On je pored Markovića bio igrač koji je više od svih želeo da bude ovde i osvoji medalju. Žao nam je što nije mogao", rekao je Teodosić.

Ostali naši reprezentativci poput Kalinića žale što nisu pružili više u finalu.

"Nije nam išlo, nismo imali energiju koja nas je krasila u prethodnim mečevima. Kada pogledam ovu razliku žalim što nismo pružili više, ali srećni smo zbog srebra. Igraćemo opet mi sa njima", rekao je Raduljica, a slično poručio i Nemanja Nedović, "Ovo je veliki uspeh za nas iako ostaje gorak ukus što nismo bolje odigrali. Ali, biće prilike".

Srbija je u Riju osvojila osam medalja, četiri su doneli naši timovi, zlato su osvojili vaterpolisti, osim košarkaša srebrne su bile i odbojkašice, dok su do bronze stigle košarkašice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve