Nova vest
Olimpizam

Utorak, 02.08.2016.

22:07

Košarkašice deklasirale Brazilke

Košarkašice Srbije ubedljivo su savladale selekciju Brazila 97:69 (31:21, 18:12, 26:21, 22:15), u test meču pred Olimpijske igre.

Izvor: B92

Autor:B92

Košarkašice deklasirale Brazilke
Foto: KSS

Ekipu Marine Maljković, koja je pre samo dva dana stigla u Rio de Žaneiro, predvodila je Jelena Milovanović sa 19 poena, po 16 su postigle Nevena Jovanović i Sonja Petrović, dok je 11 dodala Danijel Pejdž.

Selektorka Maljković je šansu dala svim igračicama na koje računa, i sve su postigle bar po jedan koš. Pobeda nad Brazilkama može samo da hrabri pred start Igara jer četvrti tim Amerike ima u svom sastavu dve igračice iz WNBA lige.

"Uverile smo se na ovoj utakmici kako se igra košarka na Olimpijskim igrama. Dobro smo se namučili da im pariramo i da dođemo do pobede. Ovo je bukvalno ono što nas čeka na Igrama, ovako gruba, ovako fizička igra u smislu agresivnosti u odbrani, u skoku, u trčanju, načina na koji će nas mučiti recimo Kanada ili Senegal. Od prvog minuta utakmice bukvalno su sevali laktovi i pesnice na sve strane, u mnogim momentima igračice su bile na patosu i sa naše i sa njihove strane. Što se tiče provere, utakmica je stopostotno uspela i time je nadoknađeno neodigravanje prijateljske utakmice protiv Senegala u Beogradu. Ovo što smo odigrale protiv Brazila je potpuno drugačije u odnosu na one dve utakmice koje smo odigrale protiv Turske pre deset dana", istakla je Maljkovićeva.

Narednu prijateljsku utakmicu srpske košarkašice odigraće u sredu protiv Australije, a prvi meč na Igrama imaće 7. avgusta protiv Španije.

Srbija: Radočaj 4, Milica Dabović 4, Butulija 4, Jovanović 16, Čađo 8, Milovanović 19, Pejdž 11, Stanković 4, Krnjić 2, Crvendakić 2, Ana Dabović 7. Petrović 16.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve