Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 28.07.2016.

23:11

Otvorena izložba posvećena domaćoj košarci na OI

Izložba "Pre i posle Rija – istorija", posvećena nastupima košarkaških reprezentacija Srbije i Jugoslavije na Olimpijskim igrama, otvorena je danas u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Otvorena izložba posvećena domaćoj košarci na OI
Starsport

Otvaranju u Knez Mihailovoj ulici prisustvovali su čelnici Košarkaškog savezda Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije, nekadašnji košarkaški reprezentativc, kao i aktuelne prvakinje Evrope reprezentativke Srbije u kompletnom sastavu.

Izložba je hronološki foto prikaz muške i ženske domaće košarke na Ollimpijskim turnirima, sa tematskim celinama posvećenim i legendarnim trenerima, funkcionerima i sudijama, koji su učestvovali na Igrama.

Izložba sadrži i pisana svedočanstva uspeha, poput zapisnika čuvenih utakmica i naslovnih strana dnevne štampe. Postavka je zaokružena postamentima sa fotografijama aktuelnih putnika za Rio, ženske i muške reprezentacije, evropskih šampionki i svetskog vicešamiona.

Autorka izložbe, istaknuta novinarka Nina Spasojević Radojević istakla je zadovoljstvo što je jedan njen projekat ostvaren i ocenila je da domaća košarka "ima čime da se diči".

U toku ceremonije promovisana je i knjiga uglednog košarkaškog novinara Vlade Stankovića "Koš po koš 2", koja se bavi isključivo olimpijskom tematikom.

U pitanju je deo trilogije, pošto je prvi deo bio posvećen nastupima na Evropskim prvenstvima, dok će treći deo biti posvećen igrama na Svetskim prvenstvima.

Izložba je otvorena do 7. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve