Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 25.07.2016.

11:40

Košarkaši bruse formu u Argentini, Đorđević cilja medalju

Košarkaši Srbije otputovali su u Argentinu na prijateljski turnir i poslednje provere pred Olimpijske igre u Riju.

Izvor: B92

Autor:B92

Košarkaši bruse formu u Argentini, Đorđević cilja medalju
Foto: Tanjug

Selektor Aleksandar Đorđević ne krije da će ekipa uraditi sve da se domogne jedne od medalja.

Srbija će u argentinskoj Kordobi učestvovati zajedno sa domaćom selekcijom, Francuskom i Hrvatskom, pre početka Olimpijskih igara.

Izabranici Aleksandra Đorđevića na OI igraće u A grupi sa Francuskom, SAD, Venecuelom, Kinom i Australijom.

"Ljudi iz Olimpijskog komiteta Srbije su nas pripremili kako da se ponašamo u Brazilu, a ja se nadam da imamo prava uputstva za našu igru. Lepo ćemo se ponašati na Olimpijskim igrama i na pravi način predstavljati našu zemlju. Veliki je ponos što smo u Riju, imamo velike ambicije i "pobićemo se za medalju", rekao je Đorđević na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla, uoči puta.

Kapiten reprezentacije Miloš Teodosić rekao je da će njegov tim na pravi način reprezentovati Srbiju na Olimpijskim igrama.

"Drago mi je što krećemo put Argentine, na poslednji turnir pred Rio. Željni smo utakmica i želimo da predstavimo Srbiju u najboljem svetlu. Ono što mogu da obećam je da ćemo se boriti i igrati najbolju košarku. Da li će to biti dovoljno za medalju? Videćemo... Srećno čitavom timu i vidimo se u Riju”, rekao je Teodosić.

Zamenik kapitena Stefan Marković složio se u oceni sa Teodosićem i istakao da je ovo san generacije.

"Stigli smo do Olimpijskih medalja i onoga što smo svi sanjali. Idemo stepenik po stepenik, utakmicu po utakmicu", poručio je iskusni plejmejker Marković.

Igre u Riju počinju 5. avgusta, a Srbija drugog dana igra protiv Venecuele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve