Ponedeljak, 06.08.2012.

16:59

Mari konačno, Rodžeru medalja, Delpov preporod

Oduševljenje u Britaniji i Argentini, zadovoljstvo u Švajcarskoj i bolno razočaranje u Srbiji, najkraći je rezime olimpijskog turnira u tenisu u muškom singlu.

Izvor: Saša Ozmo

Mari konaèno, Rodžeru medalja, Delpov preporod IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

12 Komentari

Sortiraj po:

mm original

pre 11 godina

Smešno je toliko analizirati turnir koji rankingom i oblikom nije ravan čak ni mastersu, kamoli GS a 'posebnim' ga čini samo to što je igran na Olimpijadi.
Apsolutno beznačajan za dalji tok sezone sa stanovišta rezultata, pogotovo nebitan kad se priča o sticanju, imanju, vraćanju samopouzdanja pred GS. GS je nešto sasvim drugo čemu Marej neće primirisati jer nema živce za borbu na 5 setova tokom celog turnira.

chang

pre 11 godina

(teniski fanatik, 6. avgust 2012 18:34)

Potpuno se slažem sa tvojom analizom. Ništa značajno se nije dogodilo na OI i ne vidim nikakve bitne promene u igri nijednog polufinaliste. Marej i Federer su imali najviše sreće a Del Potro i Đoković najmanje pa je takav i redosled. Federer je dva puta bio srećnik, prvo sa Benetoom a onda i sa Del Potrom. Marej nije imao težak žreb a kad je video preko puta Đokovića znao je da će imati dobar set fore. Đoković nije igrao toliko loše na OI kao što ga ovde pljuju ali je i njemu jednom sreća okrenula ledja jer je u žrebu dobio svoga "prijatelja" Mareja protiv koga on jednostavno neće da igra.
Čini mi se da je najbolje postupio Nadal što nije učestvovao jer se priprema za ozbiljnije stvari a to je US Open.

Tenis_Fan

pre 11 godina

u naslovu stoji Delpov preporod? Fenomenalan igrac koji se u nijednom trenutku ne zali i biva skoncentrisan tokom citavog meca,prost primer
sada sa Federerom 4:30h imao je dosta sanse da zatvori mec ali nije htelo kao 2009. Na RG je Del Potro vodio sa 2:0 i pretrpeo povredu.
Tako da jako standardno igra s obzirom na povrede.
Da se Marej vrati posle povrede i dobija Federera ,Nadala i Djokovica u cetvrtfinalima ne bi ni njemu bilo lako.
Velika cetvorku pominju vec duze vreme,sto je po meni apsurd,jer su tukli
Marija u svim GS finalima. Tek sad kada je osvojio Olimpijsko zlato moze da se prica o tome.. Ali ako vec pominju Marija u velikoj cetvorci,zasto izostvaljaju Del Potra koji je pre sazreo i osvojio GS a onda ga sprecile povrede.
Ako postoji velika cetvorka,trebalo bi da postoji i velika petorka!
Jer da nije bilo povreda mislim da bi Del Potro bio 4.

Jedini u eri Federera Nadala i Djokovica koji je osvojio GS a u naslovu stoji preporod,svasta. Rang lista ce ubrzo da se promeni jer Del Potro nista ne brani do kraja godine a vec je 8.

Mozda i prvi koji je dobio Djokovica u nadigravanju 2011 kada je Nole bio superioran..
Nemam nista protiv Mareja,drago mi je da igra na visokom nivou.
Sledecih 5 god ce Nole ,Rafa(ako izdrze kolena),Del Po i Marej da pruzaju
zanimljiv tenis na visokom nivou,plus ako se pojavi neka mlada teniska nada.
Pozdrav ljubiteljima tenisa.

soni

pre 11 godina

Delpo igra dobro ove godine cele, ali prosto nema srece sto zbog rankinga dosadasnjeg, vec 6 puta se sastajao sa Federerom pre polufinala ( i sad u Londonu u polu-finalu) i nije mogao da se probije ranije. Realno Delpu je najteze da igra sa Federerom ( bez obzira sto ga je dobio u finalu UO 2009) jer Federer protiv njega jedini ne igra " po knjizi" i salje mu non stop loptice na bekhend nego maksimalno miksuje i na forhend i na bekhend, i slajseve i ravno pa ponekad posalje i spin i delpo svojim ravnim udarcima jednostavno ne moze da se navikne i udje u ritam i u njemu ostane ceo mec, pre ili kasnije ce ga slomiti... I iznenadjen sam bio da Novak nije primenio isto u mecu za bronzu, nego je pustio Delpa da ravnim udarcima vodi mec a onda se cudio kako pogadja... Ali dobro sad u Torontu idu jedan na drugog u cetvrt, pa eto prilike da vidimo jel Novak nesto naucio iz poraza...
Sto se tice Federera verovatno je iscrpljenost i fizicka i pre svega psihicka uticala na njegov pa od 2004 uz onaj mec sa Faljom od pre 3 godine verovatno najgori mec na travi...
Endi je jednostavno bio na pravom mestu u pravo vreme, naravno da je zasluzio titulu jer je pobedio dvojicu najboljih na svetu ali prosto onakvog Federera iz finala bi jednako ubedljivo dobili i Delpo i Novak...
Sad ostaje da se vidi da li ce Endi ovime skinuti taj pritisak i sto se GS tice, ide UO na njegovom omiljenom betonu...

nemanja

pre 11 godina

Veliki pozdrav za tebe Sasa. Ovde tvoj kolega sa Fpn..a,koji je takodje u tim sportskim vodama vec dugi niz godina i video sam sve i svasta do sada. Kao prvo..pratim tenis dugi niz godina i mogu ti reci da je to sport u kome je najlakse namestiti mec..Logicno je iz vise razloga.. Veliki sam Rogerov navijac i postovalac svih dobrih tenisera,bez grama primitivizma i mrznje,ali jedna stvar mi upada u oci..Roger je dosao na turnir posle malenog odmora i trijumfa na Wimbledonu..resen da uzme i zlatnu medalju.. Od pocetka je bilo oscilacija i odigrao je neke meceve dosta smuseno..Najsmusenije ovaj poslednji..Marej je bio odlican..to se mora priznati,ali da onako lako dobije Rogera na travi Wimbledona..to po meni nije moguce. Na kraju meca Roger sa osmehom,Marej u nekom cudu..Nije bilo ni grama nade za Rogera toga dana,a publika u Britaniji u ttransu..NEPROCENJIVO ZA NJIH..Meni se cini da su tu umesali prste i neke strane i domace sile..Onako,gledajuci iz prikrajka,jer drugacije ne mogu..Na kraju su svi zadovoljni,samo nas Nole nije..Imam utisak da bi on to bolje odigrao da se neki kes okretao tu. Od kada su i njegovi u politici,sve mi smrdi na to..Mozemo govoriti na ovu temu mnogo stosta,ali sa teniskog aspekta bilo je cudnih situacija.Ipak,meni je ovaj turnir bio zanimljiv..Gledao se odlican tenis i tek ce se gledati..Ide US open,pa cemo videti sta tu imaju da ponude najbolji teniseri..Pozdrav svima i razumem one koji se ne slazu sa mnom..

swedenonline

pre 11 godina

(nikol dz. femija, 6. avgust 2012 17:23)

Big like za nacin razmisljanja, dokazujes da imas mozak a ne da si curka koja samo dislajkuje sve zivo u zivotu, kao vecina! tumbsup !

i ja tebi Pier

pre 11 godina

A ne, sad ce vama Nole da objasni kako Murray ima presiju ispred svoje publike, kako je on njegov dobar prijatelj i razume kroz sta on prolazi... Umesto sebe da podrzava, on mu klapce dok nosi stafetu, sparta po Skotckoj ubedjujuci skote o buducem uspehu Murray-a. Znas kad ces tako pridobiti simpatije sveta? Nikada. Budes li i dalje trcakrao za njima, zabavljao ih, birao za kumove, nazivao Federera i Nadala najvecima...

Ali ne brinem ja za tebe Nole. Dobio si u zivotu dosta novca, a mi cemo yvek biti mazohisti na svoj teret i poklsnjati stanove, terene, otpisivati porez. Hvala jos jednom za slatku proslost, a sada je vreme da te tretiramo kao i sve obicne duse.

legenda

pre 11 godina

Dobra analiza, po meni Murray odigrao vrhunski turnir, za nijansu bolje nego na Wimbledonu sto mu je donijelo zlato, Federer malo losiji nego na Wimbledonu, vjerovatno posljedica umora posebno poslije polufinala sa Delpom zato onako losa partija u finalu, Delpo sa velikim motivom i zeljom dosao do medalje za svoju Argentinu (oni koji prate sport znaju koliko Argentincima znaci igra za njihovu zemlju) sasvim zasluzeno, mozda je cak trebao biti i u finalu ali mu se nedostatak srece vratio u mecu za 3 mjesto, Djokovic dugo vremena nije na svom nivou (zadnji turnir osvojen u Februaru) izgubio je momentum iz prosle godine ali i dozu srece koja ga je teda pratila, sad je ta sreca malo vise na strani protivnika i oni su vidjeli da on nije nepobjediv pa sad malo lakse igraju i vise "grizu" protiv njega, ali i to je sport.
Sve u svemu:Fantasticno za Murraya sto je uzeo veliki turnir to ce mu puno znaciti u nastavku karijere (izgubio je 4 finala Grand slema), Federer konacno uzeo medalju na olimpijadi (ne znam za sta vise treba da igra, sve ima u svojoj kolekciji) i trenutno je prvi teniser svijeta i najbolji teniser svih vremena, Delpo se vratio tamo gdje mu je mjesto (osvojio Us open 2009) i ima jos puno toga da kaze, Djokovic mora da popravi svoju psihu (gledanje u nebo, prica sa publikom) i ponovo moze da bude prvi teniser, svaka cast svima, ocekuje nas zanimljiv nastavak sezone;-)))

teniski fanatik

pre 11 godina

Dajte ljudi ne preuvelicavajte stvari. Federer je mogao da ispadne od benetoa na WB jos u prvom krugu, bio je na dve loptice, da je kojim slucajem beneto imao to u sebi ne bi se sad ovakvi tekstovi pisali. Isto tako Novak je i u mecu sa Marejem i Delpom mogao u svakom trenutku da okrene mec, falilo mu je bas malo. Necega, srece, motiva, pravih izbora udaraca ne znam ni sam...ali n idite predaleko. Marej je morao da osvoji nesto, osvojio je nesto sto je najmanje bitno u teniskom svetu i nesto sto najmanje lici na ono sto je pravi tenis. Tenis ni ne treba da se igra na OI, kao ni fudbal. Ti sportovi zive svoj zivot i na OI su smesni. marej ce steci samopouzdanje nakon ovoga ne sumnjam, Fed ga vec ima jer je pobedio Djokovica (njemu je to najbitnije), Nadal se odmorio i bice opet opasan, Delpo takodje dolazi u svoj nekadasnji ritam. Bice vrelo leto u SAD, nadam se da cete svi neostrasceno uzivati, jer tenis se samo tako gleda. To je igra dva coveka, njihove psihe, obaranje ruke, a ne globalisticka-politicka zavera ili nesto slicno. Ja mislim da ni oni svi medju sobom od prvih 100 na listi ne znaju iz koje su zemlje svi. Ne opterecujte se time. Nole ce naci svoj ritam. Nije mu bilo Vajde sad, a njemu je Vajda jako jako bitan. Ne zbog tenisa vec cisto zbog stabilnosti. Nole ne uzbudjuj se, samo vrati agresiivnost i onu drskost koju si imao i napred, protiv svih! ne samo tenisera preko mreze, svih.

Pozz.

nikol dz. femija

pre 11 godina

SVE SE ODVIJA PO PLANU.

Konačno su u Londonu uspeli.

NOVAK BALKANAC SRBIN nije prvi, nema medalju, nema srpske himne, KONAČNO BRITANCI DA U LONDONU SLAVE I POBEDOM UBEDLJIVOM NAD NAJVEĆIM SVIH VREMENA,Fedom, a zadovaljan je i Agentinac sa Foklanda ....jupiiiii....!!!!!

E sad da se nije igralo u Londonu i da je u igri bila i lova....NE BI FED TAKO LAKO PRISTAO...AKO BI UOPŠTE I PRISTAO....

Naravno, NOVAK JE TU VIŠAK PA SU KONAČNO USPELI DA GA SAČEKAJU i pobede, jer taj imitator im je ne samo smetao nego išao na ganglije onoliko......

KONAČNO SU GA SLOMILI. Kada se udruže konstantni žreb, konstantno bučno zastrašujuće navijanje protiv, konstrantno zapostavljanje na svim sajtovima, bilbordima, kada se udruži potpuno nemanje podrške.....ČAK NI U SRBIJI, JER BAŠ NA OVOM SAJTU SE DOZVOLJAVAJU KOMENTARI tipa da nije zaslužio prvo mesto, ONDA STALNA PITANJA I TEKSTOVI NA TEMU KADA ĆE PASTI, KO ĆE GA SRUŠITI, PA DOSADAN JE VIŠE SA POBEDAMA......


HAHAHAHAAAA.....e sada mogu lepo svi ovde licemerno da žale, kukaju, analiziraju.....ČEMU ? Pa ovde je i onako puno stranaca koji UŽIVAJU, pustite ih, neka likuju, NOVAK i SRBIJA SU OSTALI BEZ MEDALJE U TENISU, a sada samo još da pustite one koji veličaju ovaj turnir VIŠE OD GREN SLEMOVA, a posebno ovu medalju više od onih u Atini, Pekingu, Riju....jer ovo je kao trava Vimbldona.....!!!

SMEJURIJA ŽEŠĆA I NAMEŠTALJKA ŽEŠĆA. ZAŠTO MALO ne pišete o tome kao novinar istrživač? Za promenu.

SVAKO DOBRO.

drago

pre 11 godina

Vidit cemo da li ce ovo dici Murraya. Mislim da bi Federer dobio da nije bio umoran. Mislim i da bi Djokovic mogao pasti a Del Potro se dici.

teniski fanatik

pre 11 godina

Dajte ljudi ne preuvelicavajte stvari. Federer je mogao da ispadne od benetoa na WB jos u prvom krugu, bio je na dve loptice, da je kojim slucajem beneto imao to u sebi ne bi se sad ovakvi tekstovi pisali. Isto tako Novak je i u mecu sa Marejem i Delpom mogao u svakom trenutku da okrene mec, falilo mu je bas malo. Necega, srece, motiva, pravih izbora udaraca ne znam ni sam...ali n idite predaleko. Marej je morao da osvoji nesto, osvojio je nesto sto je najmanje bitno u teniskom svetu i nesto sto najmanje lici na ono sto je pravi tenis. Tenis ni ne treba da se igra na OI, kao ni fudbal. Ti sportovi zive svoj zivot i na OI su smesni. marej ce steci samopouzdanje nakon ovoga ne sumnjam, Fed ga vec ima jer je pobedio Djokovica (njemu je to najbitnije), Nadal se odmorio i bice opet opasan, Delpo takodje dolazi u svoj nekadasnji ritam. Bice vrelo leto u SAD, nadam se da cete svi neostrasceno uzivati, jer tenis se samo tako gleda. To je igra dva coveka, njihove psihe, obaranje ruke, a ne globalisticka-politicka zavera ili nesto slicno. Ja mislim da ni oni svi medju sobom od prvih 100 na listi ne znaju iz koje su zemlje svi. Ne opterecujte se time. Nole ce naci svoj ritam. Nije mu bilo Vajde sad, a njemu je Vajda jako jako bitan. Ne zbog tenisa vec cisto zbog stabilnosti. Nole ne uzbudjuj se, samo vrati agresiivnost i onu drskost koju si imao i napred, protiv svih! ne samo tenisera preko mreze, svih.

Pozz.

legenda

pre 11 godina

Dobra analiza, po meni Murray odigrao vrhunski turnir, za nijansu bolje nego na Wimbledonu sto mu je donijelo zlato, Federer malo losiji nego na Wimbledonu, vjerovatno posljedica umora posebno poslije polufinala sa Delpom zato onako losa partija u finalu, Delpo sa velikim motivom i zeljom dosao do medalje za svoju Argentinu (oni koji prate sport znaju koliko Argentincima znaci igra za njihovu zemlju) sasvim zasluzeno, mozda je cak trebao biti i u finalu ali mu se nedostatak srece vratio u mecu za 3 mjesto, Djokovic dugo vremena nije na svom nivou (zadnji turnir osvojen u Februaru) izgubio je momentum iz prosle godine ali i dozu srece koja ga je teda pratila, sad je ta sreca malo vise na strani protivnika i oni su vidjeli da on nije nepobjediv pa sad malo lakse igraju i vise "grizu" protiv njega, ali i to je sport.
Sve u svemu:Fantasticno za Murraya sto je uzeo veliki turnir to ce mu puno znaciti u nastavku karijere (izgubio je 4 finala Grand slema), Federer konacno uzeo medalju na olimpijadi (ne znam za sta vise treba da igra, sve ima u svojoj kolekciji) i trenutno je prvi teniser svijeta i najbolji teniser svih vremena, Delpo se vratio tamo gdje mu je mjesto (osvojio Us open 2009) i ima jos puno toga da kaze, Djokovic mora da popravi svoju psihu (gledanje u nebo, prica sa publikom) i ponovo moze da bude prvi teniser, svaka cast svima, ocekuje nas zanimljiv nastavak sezone;-)))

nikol dz. femija

pre 11 godina

SVE SE ODVIJA PO PLANU.

Konačno su u Londonu uspeli.

NOVAK BALKANAC SRBIN nije prvi, nema medalju, nema srpske himne, KONAČNO BRITANCI DA U LONDONU SLAVE I POBEDOM UBEDLJIVOM NAD NAJVEĆIM SVIH VREMENA,Fedom, a zadovaljan je i Agentinac sa Foklanda ....jupiiiii....!!!!!

E sad da se nije igralo u Londonu i da je u igri bila i lova....NE BI FED TAKO LAKO PRISTAO...AKO BI UOPŠTE I PRISTAO....

Naravno, NOVAK JE TU VIŠAK PA SU KONAČNO USPELI DA GA SAČEKAJU i pobede, jer taj imitator im je ne samo smetao nego išao na ganglije onoliko......

KONAČNO SU GA SLOMILI. Kada se udruže konstantni žreb, konstantno bučno zastrašujuće navijanje protiv, konstrantno zapostavljanje na svim sajtovima, bilbordima, kada se udruži potpuno nemanje podrške.....ČAK NI U SRBIJI, JER BAŠ NA OVOM SAJTU SE DOZVOLJAVAJU KOMENTARI tipa da nije zaslužio prvo mesto, ONDA STALNA PITANJA I TEKSTOVI NA TEMU KADA ĆE PASTI, KO ĆE GA SRUŠITI, PA DOSADAN JE VIŠE SA POBEDAMA......


HAHAHAHAAAA.....e sada mogu lepo svi ovde licemerno da žale, kukaju, analiziraju.....ČEMU ? Pa ovde je i onako puno stranaca koji UŽIVAJU, pustite ih, neka likuju, NOVAK i SRBIJA SU OSTALI BEZ MEDALJE U TENISU, a sada samo još da pustite one koji veličaju ovaj turnir VIŠE OD GREN SLEMOVA, a posebno ovu medalju više od onih u Atini, Pekingu, Riju....jer ovo je kao trava Vimbldona.....!!!

SMEJURIJA ŽEŠĆA I NAMEŠTALJKA ŽEŠĆA. ZAŠTO MALO ne pišete o tome kao novinar istrživač? Za promenu.

SVAKO DOBRO.

soni

pre 11 godina

Delpo igra dobro ove godine cele, ali prosto nema srece sto zbog rankinga dosadasnjeg, vec 6 puta se sastajao sa Federerom pre polufinala ( i sad u Londonu u polu-finalu) i nije mogao da se probije ranije. Realno Delpu je najteze da igra sa Federerom ( bez obzira sto ga je dobio u finalu UO 2009) jer Federer protiv njega jedini ne igra " po knjizi" i salje mu non stop loptice na bekhend nego maksimalno miksuje i na forhend i na bekhend, i slajseve i ravno pa ponekad posalje i spin i delpo svojim ravnim udarcima jednostavno ne moze da se navikne i udje u ritam i u njemu ostane ceo mec, pre ili kasnije ce ga slomiti... I iznenadjen sam bio da Novak nije primenio isto u mecu za bronzu, nego je pustio Delpa da ravnim udarcima vodi mec a onda se cudio kako pogadja... Ali dobro sad u Torontu idu jedan na drugog u cetvrt, pa eto prilike da vidimo jel Novak nesto naucio iz poraza...
Sto se tice Federera verovatno je iscrpljenost i fizicka i pre svega psihicka uticala na njegov pa od 2004 uz onaj mec sa Faljom od pre 3 godine verovatno najgori mec na travi...
Endi je jednostavno bio na pravom mestu u pravo vreme, naravno da je zasluzio titulu jer je pobedio dvojicu najboljih na svetu ali prosto onakvog Federera iz finala bi jednako ubedljivo dobili i Delpo i Novak...
Sad ostaje da se vidi da li ce Endi ovime skinuti taj pritisak i sto se GS tice, ide UO na njegovom omiljenom betonu...

drago

pre 11 godina

Vidit cemo da li ce ovo dici Murraya. Mislim da bi Federer dobio da nije bio umoran. Mislim i da bi Djokovic mogao pasti a Del Potro se dici.

nemanja

pre 11 godina

Veliki pozdrav za tebe Sasa. Ovde tvoj kolega sa Fpn..a,koji je takodje u tim sportskim vodama vec dugi niz godina i video sam sve i svasta do sada. Kao prvo..pratim tenis dugi niz godina i mogu ti reci da je to sport u kome je najlakse namestiti mec..Logicno je iz vise razloga.. Veliki sam Rogerov navijac i postovalac svih dobrih tenisera,bez grama primitivizma i mrznje,ali jedna stvar mi upada u oci..Roger je dosao na turnir posle malenog odmora i trijumfa na Wimbledonu..resen da uzme i zlatnu medalju.. Od pocetka je bilo oscilacija i odigrao je neke meceve dosta smuseno..Najsmusenije ovaj poslednji..Marej je bio odlican..to se mora priznati,ali da onako lako dobije Rogera na travi Wimbledona..to po meni nije moguce. Na kraju meca Roger sa osmehom,Marej u nekom cudu..Nije bilo ni grama nade za Rogera toga dana,a publika u Britaniji u ttransu..NEPROCENJIVO ZA NJIH..Meni se cini da su tu umesali prste i neke strane i domace sile..Onako,gledajuci iz prikrajka,jer drugacije ne mogu..Na kraju su svi zadovoljni,samo nas Nole nije..Imam utisak da bi on to bolje odigrao da se neki kes okretao tu. Od kada su i njegovi u politici,sve mi smrdi na to..Mozemo govoriti na ovu temu mnogo stosta,ali sa teniskog aspekta bilo je cudnih situacija.Ipak,meni je ovaj turnir bio zanimljiv..Gledao se odlican tenis i tek ce se gledati..Ide US open,pa cemo videti sta tu imaju da ponude najbolji teniseri..Pozdrav svima i razumem one koji se ne slazu sa mnom..

chang

pre 11 godina

(teniski fanatik, 6. avgust 2012 18:34)

Potpuno se slažem sa tvojom analizom. Ništa značajno se nije dogodilo na OI i ne vidim nikakve bitne promene u igri nijednog polufinaliste. Marej i Federer su imali najviše sreće a Del Potro i Đoković najmanje pa je takav i redosled. Federer je dva puta bio srećnik, prvo sa Benetoom a onda i sa Del Potrom. Marej nije imao težak žreb a kad je video preko puta Đokovića znao je da će imati dobar set fore. Đoković nije igrao toliko loše na OI kao što ga ovde pljuju ali je i njemu jednom sreća okrenula ledja jer je u žrebu dobio svoga "prijatelja" Mareja protiv koga on jednostavno neće da igra.
Čini mi se da je najbolje postupio Nadal što nije učestvovao jer se priprema za ozbiljnije stvari a to je US Open.

i ja tebi Pier

pre 11 godina

A ne, sad ce vama Nole da objasni kako Murray ima presiju ispred svoje publike, kako je on njegov dobar prijatelj i razume kroz sta on prolazi... Umesto sebe da podrzava, on mu klapce dok nosi stafetu, sparta po Skotckoj ubedjujuci skote o buducem uspehu Murray-a. Znas kad ces tako pridobiti simpatije sveta? Nikada. Budes li i dalje trcakrao za njima, zabavljao ih, birao za kumove, nazivao Federera i Nadala najvecima...

Ali ne brinem ja za tebe Nole. Dobio si u zivotu dosta novca, a mi cemo yvek biti mazohisti na svoj teret i poklsnjati stanove, terene, otpisivati porez. Hvala jos jednom za slatku proslost, a sada je vreme da te tretiramo kao i sve obicne duse.

Tenis_Fan

pre 11 godina

u naslovu stoji Delpov preporod? Fenomenalan igrac koji se u nijednom trenutku ne zali i biva skoncentrisan tokom citavog meca,prost primer
sada sa Federerom 4:30h imao je dosta sanse da zatvori mec ali nije htelo kao 2009. Na RG je Del Potro vodio sa 2:0 i pretrpeo povredu.
Tako da jako standardno igra s obzirom na povrede.
Da se Marej vrati posle povrede i dobija Federera ,Nadala i Djokovica u cetvrtfinalima ne bi ni njemu bilo lako.
Velika cetvorku pominju vec duze vreme,sto je po meni apsurd,jer su tukli
Marija u svim GS finalima. Tek sad kada je osvojio Olimpijsko zlato moze da se prica o tome.. Ali ako vec pominju Marija u velikoj cetvorci,zasto izostvaljaju Del Potra koji je pre sazreo i osvojio GS a onda ga sprecile povrede.
Ako postoji velika cetvorka,trebalo bi da postoji i velika petorka!
Jer da nije bilo povreda mislim da bi Del Potro bio 4.

Jedini u eri Federera Nadala i Djokovica koji je osvojio GS a u naslovu stoji preporod,svasta. Rang lista ce ubrzo da se promeni jer Del Potro nista ne brani do kraja godine a vec je 8.

Mozda i prvi koji je dobio Djokovica u nadigravanju 2011 kada je Nole bio superioran..
Nemam nista protiv Mareja,drago mi je da igra na visokom nivou.
Sledecih 5 god ce Nole ,Rafa(ako izdrze kolena),Del Po i Marej da pruzaju
zanimljiv tenis na visokom nivou,plus ako se pojavi neka mlada teniska nada.
Pozdrav ljubiteljima tenisa.

swedenonline

pre 11 godina

(nikol dz. femija, 6. avgust 2012 17:23)

Big like za nacin razmisljanja, dokazujes da imas mozak a ne da si curka koja samo dislajkuje sve zivo u zivotu, kao vecina! tumbsup !

mm original

pre 11 godina

Smešno je toliko analizirati turnir koji rankingom i oblikom nije ravan čak ni mastersu, kamoli GS a 'posebnim' ga čini samo to što je igran na Olimpijadi.
Apsolutno beznačajan za dalji tok sezone sa stanovišta rezultata, pogotovo nebitan kad se priča o sticanju, imanju, vraćanju samopouzdanja pred GS. GS je nešto sasvim drugo čemu Marej neće primirisati jer nema živce za borbu na 5 setova tokom celog turnira.

nikol dz. femija

pre 11 godina

SVE SE ODVIJA PO PLANU.

Konačno su u Londonu uspeli.

NOVAK BALKANAC SRBIN nije prvi, nema medalju, nema srpske himne, KONAČNO BRITANCI DA U LONDONU SLAVE I POBEDOM UBEDLJIVOM NAD NAJVEĆIM SVIH VREMENA,Fedom, a zadovaljan je i Agentinac sa Foklanda ....jupiiiii....!!!!!

E sad da se nije igralo u Londonu i da je u igri bila i lova....NE BI FED TAKO LAKO PRISTAO...AKO BI UOPŠTE I PRISTAO....

Naravno, NOVAK JE TU VIŠAK PA SU KONAČNO USPELI DA GA SAČEKAJU i pobede, jer taj imitator im je ne samo smetao nego išao na ganglije onoliko......

KONAČNO SU GA SLOMILI. Kada se udruže konstantni žreb, konstantno bučno zastrašujuće navijanje protiv, konstrantno zapostavljanje na svim sajtovima, bilbordima, kada se udruži potpuno nemanje podrške.....ČAK NI U SRBIJI, JER BAŠ NA OVOM SAJTU SE DOZVOLJAVAJU KOMENTARI tipa da nije zaslužio prvo mesto, ONDA STALNA PITANJA I TEKSTOVI NA TEMU KADA ĆE PASTI, KO ĆE GA SRUŠITI, PA DOSADAN JE VIŠE SA POBEDAMA......


HAHAHAHAAAA.....e sada mogu lepo svi ovde licemerno da žale, kukaju, analiziraju.....ČEMU ? Pa ovde je i onako puno stranaca koji UŽIVAJU, pustite ih, neka likuju, NOVAK i SRBIJA SU OSTALI BEZ MEDALJE U TENISU, a sada samo još da pustite one koji veličaju ovaj turnir VIŠE OD GREN SLEMOVA, a posebno ovu medalju više od onih u Atini, Pekingu, Riju....jer ovo je kao trava Vimbldona.....!!!

SMEJURIJA ŽEŠĆA I NAMEŠTALJKA ŽEŠĆA. ZAŠTO MALO ne pišete o tome kao novinar istrživač? Za promenu.

SVAKO DOBRO.

i ja tebi Pier

pre 11 godina

A ne, sad ce vama Nole da objasni kako Murray ima presiju ispred svoje publike, kako je on njegov dobar prijatelj i razume kroz sta on prolazi... Umesto sebe da podrzava, on mu klapce dok nosi stafetu, sparta po Skotckoj ubedjujuci skote o buducem uspehu Murray-a. Znas kad ces tako pridobiti simpatije sveta? Nikada. Budes li i dalje trcakrao za njima, zabavljao ih, birao za kumove, nazivao Federera i Nadala najvecima...

Ali ne brinem ja za tebe Nole. Dobio si u zivotu dosta novca, a mi cemo yvek biti mazohisti na svoj teret i poklsnjati stanove, terene, otpisivati porez. Hvala jos jednom za slatku proslost, a sada je vreme da te tretiramo kao i sve obicne duse.

swedenonline

pre 11 godina

(nikol dz. femija, 6. avgust 2012 17:23)

Big like za nacin razmisljanja, dokazujes da imas mozak a ne da si curka koja samo dislajkuje sve zivo u zivotu, kao vecina! tumbsup !

nemanja

pre 11 godina

Veliki pozdrav za tebe Sasa. Ovde tvoj kolega sa Fpn..a,koji je takodje u tim sportskim vodama vec dugi niz godina i video sam sve i svasta do sada. Kao prvo..pratim tenis dugi niz godina i mogu ti reci da je to sport u kome je najlakse namestiti mec..Logicno je iz vise razloga.. Veliki sam Rogerov navijac i postovalac svih dobrih tenisera,bez grama primitivizma i mrznje,ali jedna stvar mi upada u oci..Roger je dosao na turnir posle malenog odmora i trijumfa na Wimbledonu..resen da uzme i zlatnu medalju.. Od pocetka je bilo oscilacija i odigrao je neke meceve dosta smuseno..Najsmusenije ovaj poslednji..Marej je bio odlican..to se mora priznati,ali da onako lako dobije Rogera na travi Wimbledona..to po meni nije moguce. Na kraju meca Roger sa osmehom,Marej u nekom cudu..Nije bilo ni grama nade za Rogera toga dana,a publika u Britaniji u ttransu..NEPROCENJIVO ZA NJIH..Meni se cini da su tu umesali prste i neke strane i domace sile..Onako,gledajuci iz prikrajka,jer drugacije ne mogu..Na kraju su svi zadovoljni,samo nas Nole nije..Imam utisak da bi on to bolje odigrao da se neki kes okretao tu. Od kada su i njegovi u politici,sve mi smrdi na to..Mozemo govoriti na ovu temu mnogo stosta,ali sa teniskog aspekta bilo je cudnih situacija.Ipak,meni je ovaj turnir bio zanimljiv..Gledao se odlican tenis i tek ce se gledati..Ide US open,pa cemo videti sta tu imaju da ponude najbolji teniseri..Pozdrav svima i razumem one koji se ne slazu sa mnom..

chang

pre 11 godina

(teniski fanatik, 6. avgust 2012 18:34)

Potpuno se slažem sa tvojom analizom. Ništa značajno se nije dogodilo na OI i ne vidim nikakve bitne promene u igri nijednog polufinaliste. Marej i Federer su imali najviše sreće a Del Potro i Đoković najmanje pa je takav i redosled. Federer je dva puta bio srećnik, prvo sa Benetoom a onda i sa Del Potrom. Marej nije imao težak žreb a kad je video preko puta Đokovića znao je da će imati dobar set fore. Đoković nije igrao toliko loše na OI kao što ga ovde pljuju ali je i njemu jednom sreća okrenula ledja jer je u žrebu dobio svoga "prijatelja" Mareja protiv koga on jednostavno neće da igra.
Čini mi se da je najbolje postupio Nadal što nije učestvovao jer se priprema za ozbiljnije stvari a to je US Open.

teniski fanatik

pre 11 godina

Dajte ljudi ne preuvelicavajte stvari. Federer je mogao da ispadne od benetoa na WB jos u prvom krugu, bio je na dve loptice, da je kojim slucajem beneto imao to u sebi ne bi se sad ovakvi tekstovi pisali. Isto tako Novak je i u mecu sa Marejem i Delpom mogao u svakom trenutku da okrene mec, falilo mu je bas malo. Necega, srece, motiva, pravih izbora udaraca ne znam ni sam...ali n idite predaleko. Marej je morao da osvoji nesto, osvojio je nesto sto je najmanje bitno u teniskom svetu i nesto sto najmanje lici na ono sto je pravi tenis. Tenis ni ne treba da se igra na OI, kao ni fudbal. Ti sportovi zive svoj zivot i na OI su smesni. marej ce steci samopouzdanje nakon ovoga ne sumnjam, Fed ga vec ima jer je pobedio Djokovica (njemu je to najbitnije), Nadal se odmorio i bice opet opasan, Delpo takodje dolazi u svoj nekadasnji ritam. Bice vrelo leto u SAD, nadam se da cete svi neostrasceno uzivati, jer tenis se samo tako gleda. To je igra dva coveka, njihove psihe, obaranje ruke, a ne globalisticka-politicka zavera ili nesto slicno. Ja mislim da ni oni svi medju sobom od prvih 100 na listi ne znaju iz koje su zemlje svi. Ne opterecujte se time. Nole ce naci svoj ritam. Nije mu bilo Vajde sad, a njemu je Vajda jako jako bitan. Ne zbog tenisa vec cisto zbog stabilnosti. Nole ne uzbudjuj se, samo vrati agresiivnost i onu drskost koju si imao i napred, protiv svih! ne samo tenisera preko mreze, svih.

Pozz.

drago

pre 11 godina

Vidit cemo da li ce ovo dici Murraya. Mislim da bi Federer dobio da nije bio umoran. Mislim i da bi Djokovic mogao pasti a Del Potro se dici.

mm original

pre 11 godina

Smešno je toliko analizirati turnir koji rankingom i oblikom nije ravan čak ni mastersu, kamoli GS a 'posebnim' ga čini samo to što je igran na Olimpijadi.
Apsolutno beznačajan za dalji tok sezone sa stanovišta rezultata, pogotovo nebitan kad se priča o sticanju, imanju, vraćanju samopouzdanja pred GS. GS je nešto sasvim drugo čemu Marej neće primirisati jer nema živce za borbu na 5 setova tokom celog turnira.

Tenis_Fan

pre 11 godina

u naslovu stoji Delpov preporod? Fenomenalan igrac koji se u nijednom trenutku ne zali i biva skoncentrisan tokom citavog meca,prost primer
sada sa Federerom 4:30h imao je dosta sanse da zatvori mec ali nije htelo kao 2009. Na RG je Del Potro vodio sa 2:0 i pretrpeo povredu.
Tako da jako standardno igra s obzirom na povrede.
Da se Marej vrati posle povrede i dobija Federera ,Nadala i Djokovica u cetvrtfinalima ne bi ni njemu bilo lako.
Velika cetvorku pominju vec duze vreme,sto je po meni apsurd,jer su tukli
Marija u svim GS finalima. Tek sad kada je osvojio Olimpijsko zlato moze da se prica o tome.. Ali ako vec pominju Marija u velikoj cetvorci,zasto izostvaljaju Del Potra koji je pre sazreo i osvojio GS a onda ga sprecile povrede.
Ako postoji velika cetvorka,trebalo bi da postoji i velika petorka!
Jer da nije bilo povreda mislim da bi Del Potro bio 4.

Jedini u eri Federera Nadala i Djokovica koji je osvojio GS a u naslovu stoji preporod,svasta. Rang lista ce ubrzo da se promeni jer Del Potro nista ne brani do kraja godine a vec je 8.

Mozda i prvi koji je dobio Djokovica u nadigravanju 2011 kada je Nole bio superioran..
Nemam nista protiv Mareja,drago mi je da igra na visokom nivou.
Sledecih 5 god ce Nole ,Rafa(ako izdrze kolena),Del Po i Marej da pruzaju
zanimljiv tenis na visokom nivou,plus ako se pojavi neka mlada teniska nada.
Pozdrav ljubiteljima tenisa.

legenda

pre 11 godina

Dobra analiza, po meni Murray odigrao vrhunski turnir, za nijansu bolje nego na Wimbledonu sto mu je donijelo zlato, Federer malo losiji nego na Wimbledonu, vjerovatno posljedica umora posebno poslije polufinala sa Delpom zato onako losa partija u finalu, Delpo sa velikim motivom i zeljom dosao do medalje za svoju Argentinu (oni koji prate sport znaju koliko Argentincima znaci igra za njihovu zemlju) sasvim zasluzeno, mozda je cak trebao biti i u finalu ali mu se nedostatak srece vratio u mecu za 3 mjesto, Djokovic dugo vremena nije na svom nivou (zadnji turnir osvojen u Februaru) izgubio je momentum iz prosle godine ali i dozu srece koja ga je teda pratila, sad je ta sreca malo vise na strani protivnika i oni su vidjeli da on nije nepobjediv pa sad malo lakse igraju i vise "grizu" protiv njega, ali i to je sport.
Sve u svemu:Fantasticno za Murraya sto je uzeo veliki turnir to ce mu puno znaciti u nastavku karijere (izgubio je 4 finala Grand slema), Federer konacno uzeo medalju na olimpijadi (ne znam za sta vise treba da igra, sve ima u svojoj kolekciji) i trenutno je prvi teniser svijeta i najbolji teniser svih vremena, Delpo se vratio tamo gdje mu je mjesto (osvojio Us open 2009) i ima jos puno toga da kaze, Djokovic mora da popravi svoju psihu (gledanje u nebo, prica sa publikom) i ponovo moze da bude prvi teniser, svaka cast svima, ocekuje nas zanimljiv nastavak sezone;-)))

soni

pre 11 godina

Delpo igra dobro ove godine cele, ali prosto nema srece sto zbog rankinga dosadasnjeg, vec 6 puta se sastajao sa Federerom pre polufinala ( i sad u Londonu u polu-finalu) i nije mogao da se probije ranije. Realno Delpu je najteze da igra sa Federerom ( bez obzira sto ga je dobio u finalu UO 2009) jer Federer protiv njega jedini ne igra " po knjizi" i salje mu non stop loptice na bekhend nego maksimalno miksuje i na forhend i na bekhend, i slajseve i ravno pa ponekad posalje i spin i delpo svojim ravnim udarcima jednostavno ne moze da se navikne i udje u ritam i u njemu ostane ceo mec, pre ili kasnije ce ga slomiti... I iznenadjen sam bio da Novak nije primenio isto u mecu za bronzu, nego je pustio Delpa da ravnim udarcima vodi mec a onda se cudio kako pogadja... Ali dobro sad u Torontu idu jedan na drugog u cetvrt, pa eto prilike da vidimo jel Novak nesto naucio iz poraza...
Sto se tice Federera verovatno je iscrpljenost i fizicka i pre svega psihicka uticala na njegov pa od 2004 uz onaj mec sa Faljom od pre 3 godine verovatno najgori mec na travi...
Endi je jednostavno bio na pravom mestu u pravo vreme, naravno da je zasluzio titulu jer je pobedio dvojicu najboljih na svetu ali prosto onakvog Federera iz finala bi jednako ubedljivo dobili i Delpo i Novak...
Sad ostaje da se vidi da li ce Endi ovime skinuti taj pritisak i sto se GS tice, ide UO na njegovom omiljenom betonu...