Ponedeljak, 22.08.2016.

17:12

Kolanđelo poručio svetu: Saberite se i stignite nas

Predsednik Košarkaškog saveza SAD Džeri Kolanđelo poslao je poruku ostatku sveta da konačno dostigne njegovu selekciju.

Izvor: B92

Kolanðelo poruèio svetu: Saberite se i stignite nas IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

274 Komentari

Sortiraj po:

Evropa

pre 7 godina

Čovek je u pravu. Na Evropi je da promeni stil i unapredi svoju košarku. Prevaziđena je priča da Evropljani pored silnih takmičenja i ulaganja u košarku, šalju reprezentacije da osvoje drugo mesto.
Prosto je, počnite da pripremate i trenirate košarkaše kao što je to slučaj u NBA i rezultati će doći. Pre svega mora da se promeni pristup na klupskom nivou. Reprezentacije su samo posledica. U Evropi igraju američki igrači koji tamo nemaju prolaz, a ovde su nosioci igre. To govori kolika je razlika u kvalitetu. Prosto je neverovatno da se u Evropi ne mogu podići igrači koji bi bili u rangu NBA košarkaša. Nema tu drugog objašnjenja, nego da se ne radi na pravi način.
Problem pravi i FIBA koja ne dozvoljava kreiranje elitnog takmičenja po uzoru na NBA pod izgovorom da to nije dobro za razvoj košarke. To je apsurd, neka onda objasne kako se razvila košarka u SAD.

O

pre 7 godina

@dule
Tacno, ali popio si minuse jer patriJote to ne prihvataju. Objasni njima da bi taj tim SFRJ cinili Vucevic, Pekovic, Bogdanovic (HRV), Teodosic i Saric, a ne Braduljica i Stimac.

O

pre 7 godina

@Marko
Oni NBA kosarkase salju od '92, pre toga su slali neke druge pa su i pored toga uzeli vise od 10 Olimpijada u tom periodu. Dakle, razbijali bi sve i sa koledz reprezentacijom. Salju Amerikance da igraju, dal su crni, beli ili zuti nije tvoj problem. Osecaju se kao Amerikanci i igraju ponosno za SAD. Isto kao sto mi saljemo Crnogorce u vaterpolu, oa kazemo da se osecaju Srbima. A o drugima nacionalnostima u nasim reprezentacijama da ne govorim.
Ti njihovi vaterpolisti su nas namlatili posteno u Pekingu, nije bas da ne mogu da nas pobede. A vaterpolo im je na margini. Zamisli da je popularan kako bi dominirali. U svim sportovima su dominantni, najveca su sportska sila sveta i tu nema spora. Pogledaj koliko su medalja osvojili. Mozes da budes ljubomoran, to ne menja nista.
U tenisu su inace najtrofejnija nacija, dok ti slavis jednog "Srbina" oni imaju mnogo teniskih legendi, 35 osvojenih Dejvis Kup medalja i tenisku tradiciju. Da vidim srpski tenis kad se "Srbin" iz Niksica povuce.
Oni su sportska supersila, mozes samo da puknes od ljubomore.

O

pre 7 godina

@Ivan NK
Ma jeste, sve je to tako jednostavno. Zato je Litvanija sila sa 4 i Srbija sa 7 miliona stanovnika, pa redovno deru Rusiju sa 160 miliona i Francusku sa 70... A tek o Kini u kojoj je kosarka izuzetno popularna da ne pricamo. SAD imaju najbolju kosarku jer imaju najbolji sistem. Najbolji koledz timovi bolji su od evroligasa. Ta Evropa sa 500 miliona posalje svoje najbolje igrace u NBA da tamo igraju sporednu ulogu. Kada bi najbolji NBA igraci dosli u Evroligu, prosek bi im bio 70-80 poena po utakmici. Superiorni su, svetlosnim godinama ispred ostatka sveta i nema to veze sa brojem stanovnika.

Marko

pre 7 godina

Hahahah ovako, prirodna boja koze Amerikanaca je bela, kad bi sakupili medalje belaca ne znam da li bi imali 3 ukupno, sakupili sportiste od 50 nacionalnosti, 90% medalja osvojili u atletici, sramota da takva sila ne moze da skupi 5 igraca u vaterpolu koji ce bar moci da igraju sa nama, u rukometu nula, u odbojci imaju jednog Francuza najboljeg igraca i jednog Italijana ali i tu bi ih dobili, u kosarci ne racunajuci nba igrace i da je neke pravde u ovom svetu, oni ne bi smeli nba igrace da salju na OI, dakle i tu ne bi imali sta da traze sa nama, u fudbalu ne postoje tj postoje ali su smesni, u tenisu trenutno nista...samo atletika, doping i trci koliko mozes uzimaj medalje, svuda gde je snaga u prvom planu tu su najbolji...

ludi mare

pre 7 godina

jednostavno, ljudi imaju nevjerovatnu bazu vrhunskih kosarkasa, zato su i najbolji! pa realno pogledajte top evropske igrace u nba, oni tamo nisu (novicki je izutetak) niti ce ikada biti prve zvijezde i nosioci u svojim timovima! i kada su slali koledz igrace, bili su u borbi za medalju! ni jedan doping na svijetu ne pomaze da sutiras 10/10 sa 10 metara, to je rad, rad i samo rad! bogdan dok je sutirao preko "metle" po 200 puta na treningu pogadjao je kao durent!

fucka

pre 7 godina

I onda se vracamo na mladjde trenere i tgrdendegrde swtagrde gade gde je brza kosarka nalik na NBA da se ispuca lopta sto pre i to 90% prodorima i pikom bez suterskkih igraca i teskih centara.Bogrdanovic,Zagorac i Nedovic su igraci unapre pravljeni za NBA kosarku od strane Jakovljevića od kad se on pojavio i slicni nasa kosarka je propala.Razlog tome je da mi vise nemamo krilne centre i centre koji sa 216 visoki i teski znaju da prave igru.Nema vise Danilovica,Paspalja,Radje i Kukoca zbog takvih copy paste trenera.

dule

pre 7 godina

Nevezano za Amere i doping nego za SFRJ tim.

Ljudi, da li vam je jasno da kad bi postojao takav tim u njemu bi bio tačno 1 (i slovima jedan) igrač iz Srbije - Teodosić. I on ne bi bio u startnoj petorci.

I da, taj tim bi namučio Amere, možda bi ih nekad i pobedio ali bi uglavnom bio drugi. A to Srbija i sama uspeva, bez ostalih.

kovach

pre 7 godina

ljudi, prestanite da kukate kako su dopingovani i slicno, prihvatite pozdrav ljudski, bolji su za 50 razlike, a ne za 30. 9 od 12 igraca naseg tima po kosarkaskim kvalitetima u americi ima sigurno 300-400... e sad sto nasi momci imaju zajednistvo i timski duh, to je nesto drugo... u svakom slucaju su bolji, imaju ubedljivo najbolje uslove na svetu (licno sam bio u USA pa zbog toga pricam), u srednjoj skoli u kojoj sam igrao, koja nije bila ne znam koliko jaka u odnosu na ono sto ima po USA, mi smo imali ceo dan halu na raspolaganju, i to vrhunsku, masinu za vracanje lopti za sut, dve teretane, masera i rezimisanu ishranu... ne spominjem patike,dresove,majice, bandaze za zglobove,energetske napitke i slicno... naravno, 3 trenera smo imali i posebno trenera za kondicionu pripremu... znaci, i za teretanu smo imali isplanirane treninge do sitnih detalja... jednostavno se sistemski sprema sve, od treninga, utakmica, do planiranja liga i slicno... a kod nas se klubovi gase, a mladi igraci sede nekoj "legendi kluba" koja igra do 40te godine....

@vau

pre 7 godina

pazi drugar, u svim tim sportovima sto si nabrojao, osim rukometa koji ne igraju, su u svetskom vrhu! i u vaterpolu su tu medju 5 ekipa!

да да

pre 7 godina

Хајде да занемаримо каубоје па да погледамо како стварно стоје ствари ! Нека играју они у својој НБА и нека згрћу паре а остатак света да пусте на миру ...

Nista o Nicemu

pre 7 godina

Ljudi, niko nije rekao da je doping njima poboljsao sut za 300%, nego se radi o tome da su njihovi igraci odigrali preko 100 utakmica, igrali su do pre mesec i po dana, i dosli ovde, igraju svaki drugi dan svetskim ekipama kao da se nista ne dogadja, niko da se oznoji, ni oko zuba konkretno. Tuku, skacu, trce do zore. Sve je to cisto?
(miki, 22. avgust 2016 23:21)

Izbacili gluten, i naucili srpski inat ;)

Volim i ja vas

pre 7 godina

Ajde malo manje lazite sami sebe. Znaci ako bi Stimcu sipao heroin u drogu, on bi bio bolji od Lebrona?!
A sta cemo sa vaterpolom, po toj logici su onda i nasi urađeni.
Samo kad se setim Trojickog i komentara u vezi sa njim, sve jasno.

cANE

pre 7 godina

SAD bira tim na uzorku od 300 000 000 ljudi, procenat njih koji igra kosarku je veliki, npr. Srbija bira tim na uzorku od 7 000 000 ljudi, procenat kosatkasa je neuporedivo manji. Na kraju samo 30ak poena razlike u finalu.

Mythbuster

pre 7 godina

Ništa lakše samo pristanite na doping kontrolu.
Do tada je bolje da vam daju zlato i bez učešća a mi ostali ćemo se boriti za srebro.

Dovla

pre 7 godina

Da li se dopinguju ili ne to ne znam. Ali znam da u Americi i Osnovna skola u nekoj nedodjiji ima bolje uslove za trening nego svi profesionalni klubovi Srbije zajedno. Imaju trenere za sve pozicije u timu. Igraci treba da razmišljaju samo o košarci i ni o čemu drugom. Imaju nutricioniste, a naši (čini mi se da je bilo reči o igračima Crnokose) jedu u kafani, i plus na crtu. Ali za to trebaju velika ulaganja koja mi nemamo, ili ako imamo imamo ne usmeravamo na pravi način. Ali ja i dalje verujem da ćemo ih pobediti jednog dana, ali tačno kad ne znam.

....

pre 7 godina

Petorka srpskog drim tima: Petar Maravic, Dragan Kicanovic, Predrag Stojakovic, Radivoj Korac, Vlade Divac ...svaku bi americku generaciju otresli po 20 razlike :)

Dragoljub

pre 7 godina

@Banezi
Čak je i Paunić (koga smo svi prozivali da ne može bazen da pogodi) uspeo da 2014 godine bude najprecizniji trojkaš španske Endesa lige (šut za 3 -54%).
Znači da se sve može ako se vredno trenira.

Zeljko

pre 7 godina

Ko kaze da nisu nadopingovani do usiju , blago receno je naivan...da ne kazem glup. Za njih nema doping kontrole , da bi izdrzali tempo , nema na cemu nisu. A ostatak sveta koji sad prozivaju teraju na kontrole vise puta u mesecu. Licemerno i bezobrazno. A naj tuznije od svega po meni je to sto praunuci africkih robova pod zastavom drzave gde su im pradede bili robovi , pronose slavu te iste. Sta reci. I jos drze ruku na srcu kad svira hna...valjda ponosni ne znam ni ja na sta. Sto su im pradedovi bicevani i terani na rad . A oni sad slave drzavu u koju su njihove pretke doveli u lancima kao robove. Kakve li ironije sudbine . Nisam rasista , ali ovo je za same crnce bas ponizavajuca cinjenica.

Exx

pre 7 godina

ja sam si siguran da barem 3 države ex-yu Srbija,Hrvatska,Slovenija da bi ih gazili za 320milijon stanovnika

PS: poredite njihov broj medalja s brojem stanovnika i vidjet će te da su ispod prosječni

bozza

pre 7 godina

dopinguju se, ima ih 300 mil., imaju 50 drzava, imaju mnogo pare, crnci imaju duze misice, razbili nam drzavu, stariji su, mladji su, imaju bolje patike, imaju vise soka... a mi bi bili bolji da smo sa ostatkom sveta i istorije

The man

pre 7 godina

Ako su crnci toliko superiorniji atletski kako onda objašnjavate bjelce koji skakačuu vis i u dalj i kako objašnjavate činjenicu da u strongmen takmičenju odavno nema tamnoputog koji je konkurentan slovenskim i nordiskim natodima

vlasta

pre 7 godina

Americki doping..Lens Amstrong je jedan od najvecih sportista u istoriji Amerike.U rangu Dzordana..Njega je razotkrila Americka antidoping agencija.Srusili su svog heroja nacije,legendu,idola.Pre toga je testiran bezbroj puta od strane Svetskih antidoping agencija.Uvek je bio cist.
Jesmo li mi toliko zastranili,ili sta je u pitanju,kad god se spomene SAD,samo mrznja i negacija?
A u sustini,treba mnogo da ucimo od njih.Daleko su oni ispred nas,u kosarci ponajmanje..

nz

pre 7 godina

Džabe vam što odlično šutirate i što kapirate igru kad ste dopingovani, svi NBA igrači. Da neće možda neko da kaže da Gasol sa 36 igra kao momak od od 20 zato što je utreniran i što 15 godina igra u NBA, Đinobili sa 39 sam nosi Argentinu, Bogdanović sam igra za Hrvatsku i trči kao da ima motor u zadnjici a Jokić prodaje priču da je smršao 14 kila od treninga. Sve je to od droge.

dumba

pre 7 godina

sve je to fino baki, al da se ipak svi testiramo na doping , ne vezano za treninge snage , ili da nase naspricamo i bacimo ih na snagu pa kud puklo u finalu , jbg u americo je cela.mlb liga nba liga i nfl liga na nekoj vrsti supatance dal to sto je u evropskoj ligi najstrozije zabranjeno, kod njoh vec od malih nogu 14-15 god uzimaju hormon rasta i zato im deca od 18 izgledaju ko da imaju 32 , mislite da vas farbam , cela amerika zna ko je na sreroidima ko nije, da nasima fali teretana i snaga to se slazem i brzina, ali to mozemo da im pomognemo upravo onim sokovima sto pijj ameri :)

Nikola

pre 7 godina

Ovi sto kazu da se oni dopinguju neka mi objasne kako to durent pogodi skoro svaku trojku sa 8 metara a Bogdan ne moze ni jednu...jel to ima veze sa dopingom ili? Da ne bude da je Bogdan u drugoj cetvrtini umoran a ovaj nije jer je dopingovan...Inace Bogdana volim i postujem ali nismo im jos dorasli...

Cabron

pre 7 godina

Ovako. Da oni izadju sa tim predlogom da posalju mladje igrace iz koledza, bilo bi ono- ovi nas omalovazavaju, sprdaju se sa nama. Tako da je meni ovo veoma ispravno i posteno. Potrudimo se, usavrsavaj mo se, klinci "lozite se", a ne da verujete kako su oni GMO, a mi plazma i caj. Mislim da bi se iskreni namicili i sa koledz timom, tako da bi to bio jos veci blam ako ih ne bi pobedili.

miloje

pre 7 godina

tu neko pise o rasizmu...druze moj...pa nije ista struktura misicnih vlakana kod belaca i kod crnaca, procitaj malo...ima li crnaca u plivackim sportovima, zasto ih nema? na to dodaj naravno ozbiljan i jak sistem u Americi, ne zaboravi ogromnu bazu, po koju tableticu koja se ne vidi na testovima koje oni isto odredjuju...kaze covek rasizam, samo da mu dirnes u Ameriku hoce oci da iscupa...

Antis

pre 7 godina

Klinci koji citaju ove komentare a treniraju basket pod hitno da organizuju sebi dan,svaki naredni, tako da sutnu bar 200 trojki u toku tok jednog dana. I svaki dan tako...neko vreme,posle da dignu na 500. Sto iz dribling,sto iz mesta. Takodje, od juniora vec da krenu sa ozbiljnijim radom u teretani. Taktike,kretnje i ostalo cete da ucite na treningu,to je sigurno,ali ako hocete da budete STVARNO dobri, bez suta i snage nema nista. I nemojte da vas loze,kao crnci su to,geni,ne mozes protiv njih itd. Nije tacno,i Pekovic nije izgledao u Partizanu na pocetku kao pri kraju u NBA, ali je dizao gvozdjuriju i eto ga, znate svi kako se Danilovic promenio kad je otisao u NBA-mislimm na fizicku promenu. Rebraca takodje. Ko ima 2.10, samo dve finte, navezbati samo dve finte ali da mozes zatvorenih ociju da pogodis, i masa. Da je meni neko imao ovakve stvari da kaze sa 14 godina bio bih mu zahvalan.

dinarid

pre 7 godina

Nije presudan kvantitet vice kvalitet, tj. genetika, Litvanija je jos manja od nas pa ima strasnu reprezentaciju, Kina je s druge strane najmnogoljudnija pa nemaju pojma kosarku. A i kad pogledas i ove ex-yu reprezentacije ogroman broj njihovih igraca potice sa jednog malog prostora - Hercegovine i stare Crne Gore, tako da imamo mi dovoljno talenta samo treba to selektovati na osnovu kvaliteta a ne kumovako-rodjackih veza..

hm

pre 7 godina

Covek je malo vise glup. Uporedjuje savez od preko 50 drzava sa drugima ?!?!?! Ne treba reagovati na takve... Neka dodje ekipa iz recimo Marylanda, skantati ce ju i Albanci. Red

vau

pre 7 godina

Aj da se saberu najbolji evropski igraci mislim da bi bilo povuci potegni, imate 300 miliona stanovnika pobogu.Gde ste u fudbalu, rukometu, vaterpolu....

Savo iz Kikinde

pre 7 godina

To kaze covek cija zemlja ubija neduzne ljude po celom svetu, cim cena galona benzina skoci za nekoliko centi. ...a da pomenemo i odsustvo doping kontrole za njihove olimpijce.

Cinik

pre 7 godina

Amerika ima 50 drzava, u svakoj od drzava postoji jedan drzavni koledz i jos barem dva jaka privatna koledza i svaki od njih ima kosarkasku sekciju, sa vrhunskim trenerima i uslovima za rad. Mi, sa druge strane imamo ligu koja traje dva meseca i u kojoj FMP ima trostruko veci budzet od svih ostalih klubova zajedno.

Nik

pre 7 godina

Covek uopste nije licimer rekao je samo cinjenicno stanje. Amerika jeste otvorena za sve i koledze i NBA kao i za igrace i trenere. Prosto crnci iz Amerike su rodjeni za to kao i Jamajcani za trcanje. Ljudi dobijaju velike pare ali i rade naporno pogledajte samo NBA sezonu. Ljudi imaju dobar sistem koji pocinje jos od srednje skole. Evropa je dobra ali kaskamo fizicki. Nema to veze sa brojem ljudi jer bi po tome Kina ili Indija bile super sile ali nisu.

sasa jokic

pre 7 godina

Ajmo da krenemo od doping testa, 'ajde da se testiraju pred svaki mec!
Na ovoj olimpijadi su do cetvrt finala bili umereni sa tabletama i bili su malte ne egal sa svima, e onda su pred polufinale gutnuli i onda su podivljali, trcanje, fokus, Durant nije mogao vola da ubode ko Bogdan, a onda protiv nas sa deset metara ne moze da promasi.

Moo

pre 7 godina

Najbolje mi kad pricaju kako su oni nadrogirani. Pa svaka reprezentacija ima nekoliko NBA igraca. Dakle gotovo svi su nadrogirani. Sve reprezentacije!

Boki

pre 7 godina

Dajte ljudi budite realni, kakav doping kakvi bakrači. Shvatite da njihova utakmica traje 8 min duže, to je skoro kao još jedna četvrtina, a napadi im traju u proseku 15ak sekundi, znači konstantno trčanje. U NBA utakmica ćete pred kraj videti pad u igri zbog umora, a na SP ili OI oni se ne umore, svi ostali posle 35og min padaju, Ameri tek tad dostizu 100% spreme, naravno da melju sve pred sobom.

Madagaskar

pre 7 godina

Iskrena ne znam koga su to oni naucili kosarke....koji strucnjaci....koji??
Velika sekekcija i jos sumnjivi doping testovi ih drze u vrhu...to je kao da safa neko kaze da mi svet ucimo tenisu jer jedan Srbin vec godinama vedri i oblaci po svetskim turnirima.
Da se sada Juga okupi mislim da bi njima bilo potrebno presabiranje.....
Toliko...

Banezi

pre 7 godina

Sve se vežba, eksplozivnost, šut, ulaz, driblinzi. Njihovi treninzi u NBA se sastoje od osnovnih vežbi tj. vežbi osnovnih elemenata košarke. Mi imamo samo Tea i Bogdana koji imaju odličan šut od svih naših bekova. Nedović, Marković, Jović, Paunić, Tepić i slični bacaju kamen s ramena kad šutaju. Ne možeš da budeš vrhunski bek i košarkaš uopšte ako nemaš šut.

miki

pre 7 godina

Ljudi, niko nije rekao da je doping njima poboljsao sut za 300%, nego se radi o tome da su njihovi igraci odigrali preko 100 utakmica, igrali su do pre mesec i po dana, i dosli ovde, igraju svaki drugi dan svetskim ekipama kao da se nista ne dogadja, niko da se oznoji, ni oko zuba konkretno. Tuku, skacu, trce do zore. Sve je to cisto?

Milutin

pre 7 godina

Да ли би национална америчка кошаркашка екипа састављена само од белих кошаркаша имала икакве шансе против екипа реномираних европских кошаркашких нација? Сумњам ...
Толико о величини америчке кошарке!
(beograđanin, 22. avgust 2016 20:38)

Bože dragi, kakva glupost! Šta su to "beli" košarkaši? Ko bi odlučivao o tome ko je "beo" a ko nije? Ti možda? Koliko generacija u nazad bi im se brojala kvrna zrca i kožni pigmenti? Da li bi Parkeru bilo dozvoljeno da igra za Francusku? Ako da, zašto da, a ako ne, zašto ne? Šta ćemo sa Borisom Dijavom i Batumom (da se ograničim samo na Francuze)? Šta ćemo sa Grifinom, Batijeom, Wilijamsom koji su pola/pola a Amerikanci? Šta ćemo sa igračima koji su potomci Afričkih doseljenika ili su se sami doselili u USA (znači nisu potomci robova), tipa Mutombo ili Ojajdžuvan? Da li bi njima bilo dozvoljeno da igraju za ovaj fiktivni USA tim, a ako ne, zašto ne?

Kažeš da ovaj tvoj post možda zvuči rasistički. Ne zvuči nego jeste 100% rasistički post.

Ljudi što igraju za USA su 100% Amerikanci, pa bili oni crni, beli ili na tufne. Oni su za nas izmislili košarku, koliko god to nama smetalo. Nije Durantova crna koža razlog što nam je on krkao trojke sa 7 metara, nego 12 sati svakodnevnog treninga od detinjstva i svemirski talenat.

A za ove tvoje "beli protiv belih" utakmice pozovi Kju Kluks Klan, možda će oni organizovati tako nešto. To je otprilike tvoj nivo.

Jumko

pre 7 godina

Mentoli, umesto da pisemo o nevidjenom uspehu, najbolji smo na svetu posle ekipe na koju smo se jezili pre 2 meseca kada je izasao sastav koji ce nastupiti na Oi, a mi nismo ni znali da cemo ucestvovati, mi pisemo o tome da li se dopinguju i pitamo se zasto nismo pobedili!? Ej, posle "vanzemaljaca" smo najbolji na planeti, i 2014. i sada! Sjajno! Veci uspeh nego 1996. i 1998. Puno jaca konkurencija!

izgleda bila fka

pre 7 godina

ovakve izjave nisu davali u Londonu, toliko su bili nadmocni da nisu morali da komentarisu. Vidi se da im je laknulo, bila je frka posle one utakmice u grupi.
Inace, pojedinacne zemlje su ih uveliko pristigle, prvo su morali zbog SFRJ da uvedu NBA igrace, a onda su i NBA igraci povremeno gubili, ili imali neizvesne utakmice, sto je bio slucaj i Riu.
A kada bi se samo bivsa SFRJ udruzila sto je jos uvek samo 20 miliona stanovnika, vec bi bila ozbiljna frka Amerima. A zamislite da se jos dodaju igraci iz nekoliko zemalja, jos uvek bi predstavljali stanovnistno dosta manje od 300 miliona, a bili bi potpuno ravnopravni.
Mislim da Srbija treba da zadrzi ovaj stil igre, to je nasa kosarka, samo na individualno plnnu treba unaprediti brzinu i sut (i psihu). MI treba da igramo da GSW, nikano da imitiramo Lebrona, Dzordana itt. Kada bi postigli tu vrstu unapredjenja, skoro sam sigurna da bismo dobili u skoroj buducnosti

boban

pre 7 godina

Da nisu uvezli crnce, mogli bi igrati samo u trecoj srpskoj ligi. Neka navede koliko je bjelaca ucestvovalo u osvajanju tih medalja. Dva ili tri? Sa jeddnim crncem, i bivsom drzavom, i danas bi bili prvaci.

Aleksandar

pre 7 godina

Kakav licemer...jedan NBA tim ima budzet vise od polivine reprezentacija Evrope...i on nešto priča...daj nam buđet od 100mil evra(svake 5 godine) koji ćemo uložiti samo u košarku i za 12god. ima da ih deremo ,i igramo egal kad god zatraže utakmicu...tamo 50 drzava ima timove kao i jedan nacionalni tim...ajde da igramo kao EVROPA protiv SAD!? i za 10 godina ima da ih deremo!!!

Jumko

pre 7 godina

Sta mislite, ko pokazuje vecu snagu na borilistu kada se kida, juri, udara, skace, proklizava, trci... Npr Durent ili Kazins koji igraju 25 min, ili Djokovic koji igra 3 sata!? Mislim ako cemo o dopingu... Ne znam ja bas ko je tu dopingovan? A ovaj jos sam...

Boza

pre 7 godina

"PG Parker, Teodosic
SG Ginobili, De Colo, Mills
SF Batum, Wiggins, Adetokumpo
PF Porzingis, Mirotic
C Vucevic, Gasol"

Moze tu i jos Novicki, Karl Entoni-Tauns, Evan Fournier, Goran Dragic, Gasol koji god da od njih da si izostavio...

XyZ

pre 7 godina

Ne treba doping kontrola neka samo gosn Kolandjelo-Mikelanđelo pogleda obe utakmice sa našim timom i videce mnostvo nedosudjenih koraka koji se tolerisu drum timu kao i odbrane koje igraju sa rukom na telu pri svakm prvom driblingu ali kao poslasticu mu savetujem da pogleda napad na 94-91 kada je dzordz promašio obruc ali su imali ofanzivni skok i lopta je dosla do durenta koji je šutnuo trojku i promašio ali neka pogleda sat za sut koji stoji tri sekunde na 1 sekundu do kraja da bi durent mogao da šutne e pa to gosn Mikelanđelo da dodjes da budes predsednik kk banjice pa nećeš da vidiš u beton ligi. Tako da gospodine Mikelandjeko sedi jedan.

Vujo

pre 7 godina

Realno prejaki su. Vecina NBA klubova osvojila bi zlatnu da igra na olimpijadi.Srbija je broj dva i to je vise nego fenomenalno. Price o dopingu su za malu decu. Kako bi bilo da neko prica srpskim vaterpolo divovima da se dopinguju ?Ruzno zar ne?

lokalac

pre 7 godina

Brate, svaka im cast, ali nekako mi nema kosarka taj car igre kad ih gledam. Ona dodavanja Teodosica su magija kosarke, ono zbog cega uzivam u tom sportu. Mozda su Ameri nepobedivi, ali evropska kosarka je lepsa.

Stru

pre 7 godina

Ovi nasi kao babe o ustipcima: AMERI IMAJU ISTU DOPING KONTROLU kao i svi ostali na olimpijadi. Cak i da nemaju, kakve ti veze ima sa onim trosnjem trojki koje nam ubacise kad god su hteli.

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 7 godina

Samo je problem sto nam je durent sasuo 28p u prvih 20minuta,nikakav umor ja bih rekao, jednostavno bolji je igrac... pritom on bas izgleda kao da je na steroidima... otprilike kad ga gledas izgleda kao Bircevic... samo sto se tamo preko leta trenira 1na1 na svoju ruku sa Lebronom, a Birca, Macvan, Stimara u teretanu pod pretnjom vatrenim oruzijem.. Mala digresija, novak je na AO izbacio mareja u 1/2 finalu posle maratona na +40 pa igrao finale sa nadalom najduzi mec u istoriji(ili obrnuto).. ali ne to je Srbin, genetika, sarma, palenta, slanina i beli luk... malo objektivnosti, bolji su. mi smo prvi u ostatku sveta.

Pera

pre 7 godina

Ajde da vam otkrijem jednu tajnu. NBA kosarkasi se testiraju na doping. Na prethodnom prvenstvu je bas nasa anti doping asocijacija uzimala uzorke od amerikanaca. Americka anti doping agencija je NAJpostovanija na svetu i oni su smrtno ozbiljni oko dopinga. Seca li se neko nekog americkog nacionalnog heroja u biciklizmu? Onog koji se izvinjavao naciji i molio za oprostaj?

Dejan

pre 7 godina

Doping, doping, doping... Stvarno ste dosadni vise. Da smo imali srebro u trci na 100m verovatno bi i Bolt bio dopingovan... Bolji su, i tacka!

Milutin

pre 7 godina

Saberite se vi u fudbalu, vaterpolu, rukometu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (oklagija, 22. avgust 2016 19:49)
Preporučujem (+130)Ne preporučujem (-17)

Pa u fudbalu su odavno bolji od nas, u rukometu smo trube i mi i oni, a vaterpolo je sporedan sport (tipa recimo Lacrosse, u kojem su, takodje, mnogo bolji od nas).

Milioner

pre 7 godina

Ma samo da pocnemo leba da jedemo. Razlika izmedju nas i Amerikanaca je samo 30kg misicne mase. Inace sve ostalo nije tolko strasno. :D

Salim se, treba da se ulaze u nasu kosarku, vaterpolo i odbojku. A to moze kad ugasimo fudbal na jedno 10godina jer nemamo nikakvu korist. Niti to gleda neko preko tv-a niti na tribinama.

realnost

pre 7 godina

@Aleksandar Jovanovic,
haha. Kada su nas dotukli ko klince onda su on dopingovani. A nasi inace to ne rade. E moj ti treba priznati bolnu istinu da su sedmo nebo za nas. Nedostizni.

Milan

pre 7 godina

Nije problem samo to što je NBA nesumnjivo ubedljivo bolji od recimo EL, nego i zbog fizičkih predispozicija igrača koji igraju u Americi. Fizička sprema se svakako stiče, ali postoji i nešto sa čime se čovek radja, tako da ogromna eksplozivnost u mišićima, neverovatna fizička snaga je odlika crnih igrača pogotovu onih rođenih na američkom kontinentu. Ne zaboravite da su pre samo par vekova njihovi preci dovedeni tu da rade kao robovi, a oni su birani od ostalih crnaca sa adričkog kontinenta kao najbolji, najači da bi mogli da rade teške fizičke poslove. Njihovi potomci naravno imaju izuzetnu genetiku i vrlo je trško parirati im individualno bilo fizičkom snagom, bilo brzinom koju poseduju. To je naravno jedna od prednosti američke košarke, a sve drugo je dostižno i u mnogim elementima u Evropi već prevaziđeno ( razni sistemi odbrane, napada, taktički faulovi, preuzimanja, udvajanja .............)

He's right

pre 7 godina

Pa zar nije Europa malo u krizi? Oni iz 90zih probijali led, pa generacija peje, manu, Parker,bodiroga gasol i dirk na all starovima, dirk među 10 strijelaca, mvp finala, sad je malo kuruza..krivi su treneri u europi, samo teodosic da atraktivan pas i još ga se kritizira, a ne pamtim prodor i zakucavanje u euroligi da nije amer

Sloba

pre 7 godina

Prica za doping i Amere je izvikana, na OI se testiraju ko i svi, to je i nasa anti-doping agencija potvrdila. Konacno, i sa ovih prostora smo imali igraca koji fizicki sasvim pariraju americkim crncima: Divac, Stojakovic, Radmanovic, Pavlovic, Pekovic nekad; sad imamo naseg Jokica, a komsije Teletovica, Bogdanovica, Vucevica, od skora Hezonja. Zasto bi njihovi timovi dovodili igrace odavde ako mogu da prosto "nadopinguju" svoje? Bez obzira na velicinu SAD, da li u nasim skolama imamo uslove za trening kao oni u njihovim? Kakve srednjoskolske i univerzitetske lige imamo? Kakva nam je prva liga? Hajde da se na tome radi, pusti price o dopingu.

absolutezero

pre 7 godina

Imao sam prilike da idem više puta u nekoliko afričkih država... To da su oni urođeno fizički dominantni je čist mit, nastao u Americi!!! A nastao je zbog njihovih košarkaša i njihovih sprintera koji se rokaju svakakvim hemijama pa postanu tako ogromni, jer nisu podvrgnuti doping kontroli zato što za njih garantuje njihova vlada. Što onda Nigerija, Kenija i Zimbabve i uopšte bilo koja afrička država nisu svetski šampioni u košarci, kad su crnci već toliko dominantni? Smešno. Oni jesu za nijansu brži i skočniji, ali da su fizički jači od belog čoveka, posebno od slovenskih ili nordijskih naroda je u najmanju ruku smešno.
(Stevan, 22. avgust 2016 19:29)

Bez uvrede ali odavno nisam procitao gluplji komentar. Ti poredis SAD sa Nigerijom, Kenijom i Zimbabveom?! Africke siromasne drzave u kojima ili se ratuje ili gladuje i pitas se kako da oni nisu kosarakaske velesile?! I jos dobijes vise pluseva. A da, spomenuo si taj cuveni doping.

Jos amaterski razmisljamo

pre 7 godina

Smarate s tim poredjenjima 7 miliona protiv 300 miliona - jer to veze nema u smislu kljucne razlike.
Pa kako smo jaki i derem u drugim sportovima gde prakticno i nemamo ulaganja a malobrojni smo? Deremo jer su ti nasi igraci postali ozbiljni i profi u inostranstvu!
Indija bi trebala da bude prvak sveta u svim sportovima onda po vasoj logici, a nema ih nigde.
Nema ih jer ne rade vrhunski.
Radi se o radu i pristupu kosarci, evropska kosarka se bazira na dugim napadima, zoni, destrukciji, individualno se ne radi...
U NBA svaki igrac iz Evrope pre no ode ima obavezno nabacivanje misicne mase i snage da bi uopste mogao uci u konkurenciju! Kao da dolazi iz koledz kosarke u ozbiljnu pricu! Spor i slab igrac ne moze igrati NBA.
A u Evropi Macvan je lagano igracina, a ne moz mu provuci novine ispod nogu kad ''skoci''.
Spas za Evropu je uvodjenje NBA pravila od najmladjih kategorija i znacajno povecanje udela evropskih igraca u NBA kosarkaskoj igrackoj populaciji.
U sustini, FIBA ocajno radi na razvoju svetske kosarke, vrlo inertna i dekintirana organizacija, amaterska.
E to je, Ameri su profi, ostali smo amatersi.

NN

pre 7 godina

SAD bi osvojile sve zlante medalje da je od pocetka dozvoljeno profesionlacima da se takmice na OI , to je tek dozvoljeno 1992 godine i otada su osvojil uvek zlate medalji.

dike

pre 7 godina

O čemu bre pišete neznalice!!!!!!
Pa kako može neko da odigra 82 utakmice u regularnom delu sezone + plej of,pri tome putuje avionom svaki treći dan,i da pri tome izgleda kao trokrilni orman tipa Karl Meloun,Dejvid Robinson itd....jok bre uopšte se ne rokaju!!!! Ili Majkl Felps,dokazan doping ali ja verujem Ok USA!!!! Obama je rekao: "da mi umre majka malo su se dopingovali".

dzhoni

pre 7 godina

nije ovde stvar dopinga ili nekog viska talenta americkih igraca.
stvar je da se u SAD mnogo veci novac vrti u kosarci sto povlaci to da americki kosarkasi imaju mnogo bolje uslove da izbruse svoj talenat i da dostignu svoj pun potencijal.
Dokle god kosarka u evropi ili ostatku sveta bude neporfitabilan sport, dotle ce amerika kaskati za SAD-om.

KRIGER

pre 7 godina

Za ove sto tvrde da se Ameri ne dopinguju jedno logicno pitanje: zasto onda ko i svi ostali spotisti i kosarkasi iz drugih nacionalnih selekcija jednostavno ne pristanu da im se odrade i te vrlo jednostavne i bezbolne anti-doping kontrole, pa da lepo rascistimo sa tom dilemom da li se drogiraju ili ne?!

Midnight

pre 7 godina

Pustite doping, ljudi. Tu ima istine, ali nije to toliko presudno. Jeste li svesni vi koliko amerikanci treniraju igru 1 na 1? Dribling, ulaz, sut iz svih pozicija... Oni sami sebi obezbedjuju poziciju iz driblinga i sutiraju i pogadjaju. Nasi igraci su jednostavno optereceni postavkom igre i kretanjem jos od najmladjih dana, kao da nemaju vremena za individualna napredak i igru 1 na 1. To mogu sami evetnualno nakon treninga! Od njih se to ne trazi! Zato smo tu gde smo. Pogledajt npr. Simonovica koji nema drbling. Je li to uopste kosarkas. Moze li on sebi da obezbedi sam poziciju za sut? Ne! Jovic, sa druge strane, ima dribling, ali mu sut nije ni amaterski, vec na nivou rekreativaca koji pikaju basket ispred zgrade. Itd. Samo Teo, Bogdan i Nedovic pokusavaju da igraju kosarku sa svojim protivnikom koji ih cuva, ostali ni ne pokusavaju. Pogledajte na youtubu kako americki kosarkasi treniraju dribling i sut iz brzog driblinga. Upravo to oni posle primenjuju i na utakmicama. Uostalom, nisu li nas tako i pobedili Durent, Entoni, Klej Tompson? Kod nas se jednostavno apostavljaju igraci zarad kretanja u napadu. Kao da publika dolazi u hale da gleda kretnje u napadu, a onda zicere. Publika zeli majstore ove igre.

bane

pre 7 godina

Ameri jesu ispred svih ali je ipak sramota onako se predati u finalu. Naši su u finalu pokazali jedno veliko NIŠTA. Da su barem malo igrali košarku ne bi bilo 30 razlike, mada bi pobedili Amerikanci.
Nije Durent kriv onome ko je šutirao 7 puta za trojku a pogodio 0 puta. I preterano veličamo crne igrače, pa oni igraju u Evropi 30 godina i ne pobedjuju uvek njihovi timovi. Naša skučena psihologija je veća prepreka nego nedostatak ulaganja.

Caca

pre 7 godina

To sto lupate gluposti o dopingu ne znaci da smo bolji, niti pomaze da se popravimo. Sto se dopinga tice, raspitajte se malo i guglajte,pa vidite stvarno stanje stvari. A sto se basketa tice, tacno je da su bolji i to znatno. Bez da se lazemo, da su bili LeBron i Stef Kuri, na sta bi tek to licilo. Nacin da se stignu postoji, ali je putanje koliko mala drzava kao mi moze u tome da ide.

Milenko

pre 7 godina

Stvar je jednostavna , da bi dostigli ameriku nase igrace treba da spremamo tamo. Da ih posaljemo u Ameriku jedno godinu dana pre prvenstva pa da vidis.

Dejan

pre 7 godina

Po Srbima doping kriv za sve...:) A mozda je ipak razlog to sto su izmislili sport, sto ga igraju vise od 100 godina, sto imaju ligu koja je starija od prve kosarkaske lopte u Srbiji. Sto imaju ogromnu bazu od preko 300 miliona ljudi, savrsen sistem skolskog i univerzitetskog sporta, sto im najbolji i najiskusniji ljudi rade u bazi i na selekciji... Coach K je trener Dukea od 1980. godine, duze nego sto nasi reprezentativci imaju godina zivota. Skoro cetrdeset godina radi "u rudniku" i pravi igrace. Imaju najorganizovaniju ligu, vrti se ogroman novac. Postuju svoje legende, i igracke i trenerske. Mozda je sve to, ipak, razlog za dominaciju. U odnosu na ulaganja i odnos prema kosarci, biti na - 30 u finalu je cak i dobar rezultat, kojim treba da se ponosimo. Nas odnos je takav da dobar deo nasih starijih igraca i trenera (ne racunajuci pedesetak vrhunskih) danas jedva prezivljava. Rade leti za male honorare po kampovima, i daleko su od odnosa koji zasluzuju. Zato je Amerika i dalje najbolja. Kakav doping...

Dejan

pre 7 godina

Verovatno i komentatori po britanskim, svajcarskim ili spanskim sajtovima posle GS turnira pisu kako je Novak dopingovan... Dajte, ljudi, uzivajte u sportu, pustite se teorija zavere.

hijena

pre 7 godina

Nije sve u dopingu. Veliki je rad iza svakog americkog kosarkasa, cak i onog prosecnog koji igra za evropske klubove. Pogledajte kako kod njih djeca od 12 godina treniraju, sa timom ljudi kao kod profesionalnih tenisera. Na kraju, prosecni Amer ima novca da ulozi u svoje dijete a onaj koji nema prodje surovu selekciju ulicnog basketa i zbog toga u igri 1 na 1 im nema ravnog. Nasi igraci losije treniraju od njih, pogotovo od 18. te godine kad ulaze u seniore, samo su podredjeni kolektivu i obavljanju zadataka, zato je i cudo kad iskoci jedan Teodosic koji je majstor a ne sablon igrac kao skoro svi evropski. I nije sve u atlecizmu, mora da se pogadjaju sutevi a mi i tu stojimo slabije mnogo u odnosu na njih.

amon ra

pre 7 godina

Ne kazem da je kljucna stvar uspeha u sportu doping,ali da li su sve reprezentacije tretirane jednako?Ja mislim da nisu,isto , mislim da nikad nece ni biti.Meni i dalje ostaje utisak da americka selekcija ni pocemu nije bolja od ostalih sem fizickog-atletskog aspekta.Znaci bukvalno kao sto je Moka pred finale rekao :Ne smete dozvoliti da vas pretrce i ne smete dozvoliti da vas nadskacu.Kome je ovo do sada uspelo?Kako se postize takva fizicka superiornost?Ima mnogo sistema treninga za to, a oni nisu tajna.Sad ce neko da me ubedi da evropski igraci nemaju takve vidove treninga?Tesko.Imaju, ali opet razlika u fizici i atletizmu je drasticna-mora da je do genetike?Kako da ne. Ne sporim jake treninge,odricanja,profesionalizam i sve ostalo,ali ima tu nesto o cemu se ne prica...

pobesneli Milutin

pre 7 godina

Prestanite aman vise da sirite tu dezinformaciju da Ameri ne idu na doping kontrole kao i svi ostali sirom sveta! Evo vam dva linka, I TO NASA SRPSKA, i prestanite da se brukate u vasim komentarima, jer veliki ljudi znaju da priznaju poraze i cestitaju protivniku, a mali ljudi samo traze razloge za poraz tamo gde ih nema!
http://www.adas.org.rs/vesti/2014/09/15/americki-sportisti-idu-na-doping-kontrolu-kao-svi-ostali/
http://sport.blic.rs/kosarka/svetska-kosarka/pitali-smo-fiba-da-li-su-amerikanci-testirani-na-doping-evo-kako-glasi-odgovor/4hfrzsk

Zoran

pre 7 godina

Bolje da nam se rugaju Ameri u finalu OI nego ko Hrvati. Pre pola veka sisli sa postolja i nikako opet da se popnu. A pricaju o kosarci ko svake godine da su na postolju.

Zagor

pre 7 godina

Da,samo sto Americki sportisti ne mogu da se podvrgnu doping testu,kao drzava Amerika garantuje..Bez uvrede,njihovi kosarkasi jesu najbolji,oni ne trce po terenu,nego lete,da bi se napravila NBA zvezda,tu je doping...

Milutin

pre 7 godina

Vama svaka čast mada mene zanima kako gospodin Kolanđelo objašnjava da su NBA igrači testirani samo jednom godišnje kada se nalaze na trening kampovima pred sezonu. Mnogo članaka je ispisano o tome da anti doping federacija dosta popustljiva prema njima. Tako osim vrhunskih uslova bojim se da ista fizička nadmoć nije samo od napornih treninga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (misko, 22. avgust 2016 19:24)

Ko o čemu baba o dopingu. Mogao bi malo da se obavestiš pre nego sto lupaš ovako. Amerikanci se testiraju na doping kao i svi drugi. Evo ti dokaz, ni manje ni više nego na zvaničnom sajtu Antidoping Agencije Srbije:

http://www.adas.org.rs/vesti/2014/09/15/americki-sportisti-idu-na-doping-kontrolu-kao-svi-ostali/

Eto, ja sam okačio, a ti druže sad lepo nama okači gde to piše da se Amerikanci ne kontrolišu. Ne bi trebao da bude problem pošto postoji "mnogo članaka" kako ti kažeš.

Veerghoen

pre 7 godina

Срби помирите се да су они најбољи. Једноставно су за 30 разлике бољи од свих на свету. Какав допинг какви бакрачи, јаки су као црна земља и нико им не може ништа.

srx

pre 7 godina

Kosarka u SAD i u Evropi su dva razlicita sporta. Mi se sad durimo "vas je 320 miliona...ulazete milijarde u sport...svi su vam crnci...dopingovani" Sve je glupost i "kiselo grozdje".
Niko nem ne brani da sredimo sopstvenu drzavu i izaberemo vladu koja ce da ulaze u industriju i nakon toga i u sport. Niko. Niko nam ne brani da koristimo treninge i nacin igre koji koriste Amerikanci. Zasto to ne radimo? Zato sto se pravimo najpametniji i mislimo da smo mi ucili Amerikance kosarci. Kakva arogancija. Kada su Paspalj i Divac otisli u NBA...sta su rekli? "Amerikanci sve rade brze, efektivnije i bolje od nas. Za sta nama treba dva dana oni na treningu zavrse za dva sata. Bili smo sokirani." To je rekao Paspalj koji je u to vrijeme pusio cigarete prije i poslije utakmice.
Talenti jesmo. Zato i uzimamo medalje u sportovima u kojima nema novca ili nema dovoljno zemalja da se takmici. Slavimo vaterpoliste a ko im je protivnik? Madjarska i ex-Yu. Nema niko da igra vaterpolo. Dodjemo do Amerikanaca i -30 u kosarci. Zasto se ne zamislimo malo kako smo ih pobjedili 2002??? Pa imali smo u prvoj petorci vecinu iz NBA. Nije bila bitna boja koze kad je Bodiroga setao driblinzima Karmela Entonija. I danas se vrti snimak na YouTube. Moze li Teo da dribla Entonija? Nema sanse. Teo je doktorirao evropsku kosarku i veliki je sampion. Samo kad se naviknes na cake i fore koje postoje u Evropi i to koristis fenomenalno onda je tesko da se boris protiv sile iz NBA. Oni ne padaju na nase fore.

bivsi bankar

pre 7 godina

U pravu je covek.Samo poslusajte sta kazu sportisti koji se vrate iz US o treningu, svi su zadivljeni cinjenicom da se znatno manje trenira, ali dosta efikasnije.Sledeci razlog superiornosti je NBA liga, pravo akcionarsko drustvo koje ima za cilj da omoguci sto bolju konkurenciju u cilju neizvesnosti takmicenja i atraktivnosti koji donosi profit.Tamo se ne desava da neki Covic pokusa da unisti konkurenta kako bi se osecao bitnim jer bi tako i sebi kopao ruku.

Nenad

pre 7 godina

Dosta vise o tome kako Amerikance ne testiraju. To je totalna sarena laza i neverovatno je da se ne nadje niko u Srbiji, npr. od novinara, ko ce to da pobije jednom za svagda. Ko zeli da proveri, mogao bi to lako uraditi. Npr. http://www.espn.com/blog/truehoop/post/_/id/5225/team-usa-yes-we-re-drug-tested.

Marko

pre 7 godina

Taj skok koji oni imaju belac nece nikad imati, na stranu trojke sto sevaju kad ih krene ali skokovi cine 50% igre u kosarci, 3 napada u jednom mogu time da ostvare, da sutnu trojku i pet puta ako treba dok ne pogode.

Pobeduju nas lako s nasim pravilima

pre 7 godina

Amerikanci ce imati surovu premoc dokle god Evropa fura pravila manjeg reketa i rekreativnih zonskih odbrana.
Takva pravila ne teraju kosarkase da poboljsavaju svoje fizikalije i tu lezi uzrok nase nemoci u sudaru sa Amerikancima.
E sad, zamislite da se ovaj nas mec igrao jos 8 minuta kao NBA mec, s NBA pravilima i sirokim reketom.

Aleksandar Jovanovic

pre 7 godina

Sta misli gosn trener, da uvedemo malo doping kontrole za njegove kosarkase, npr kada dodju na OI ili Sversko prvenstvo, dobili bismo vrlo interesantne podatke....pa da onda podelimo megdan :D

Napumpani ameri

pre 7 godina

Jeste tako,ali pogledajte sebe u ogledalo i neka vasi sportisti izađu na doping testove. Pa onda recite da ste casno osvojili sve te medalje. Ameri najveći svetski prevaranti!!!

Kum

pre 7 godina

U Americi se prenose čak i utakmice viših škola, a šta reći za koledž, NBA i da ne spominjem. Ogromna baza igraca, iza kojih stoji multimilijarderska mašinerija, profesionalan rad od malih nogu, i selekcija najboljih. Naravno da će izbacivati vanzemaljce.

dragan

pre 7 godina

Aj da mi neko objasni čemu toliko laprdanje o dopingu i belcima?! Znate li, vi ljudi, sta pričate?!? Što niko ne pomenu Nigerijce, Francuze? Beli, žuti, roze, crveni ili narandžasti - oni su Amerikanci. Ne razumem sta je problem?! Da li ste svesni kakve uslove za trening igrači u Americi imaju, koliko se nauka koristi i kolika je baza igrača? Možda su to nebitne stvari, a? Pa svaki naš košarkaš koji je otišao, bio je fasciniran nivoom organizacije, načinom treninga i uslovima. (a odlazili su iz bogatih evropskih klubova). U NBA igra nekih 450 igrača. Od čega je jedno 100 "krem de la krem", od toga je recimo 50ak u izboru za reprezentaciju. Samo američka baza je 300 miliona ljudi. Da li mislite da je problem sa svim uslovima, procesom selekcije, celom masinerijom pronaći 50 ultra talentovanih, ultra atleta?!?! Dajte ljudi malo ozbiljnosti...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (anbeast, 22. avgust 2016 19:49)

I onda Marko Jaric ode da igra letnju ligu i za mesec dana dobije minimum 15 kg suvih misica? Slusam Ivana Miljkovica na rts-u i covek,koji je isao na tu olimpijadu,za razliku od tebe i od mene,kaze ja cu samo reci da oni ne idu na doping kontrole i time je sve receno.I zaista jeste

beograđanin

pre 7 godina

Када се говори о америчким црним кошаркашима и спринтерима (да поменем само њих), односно о њиховој супериорности у данашњем спорту, увек се заборавља да су сви они потомци афричких робова. Ти робови су прошли сурову селекцију (бирани су само највећи, најјачи и најздравији)још пре утоваривања на бродове за Америку, ужасне услове транспорта преживели су само најиздржљивији а касније су робовласници плански "одгајали" (у буквалном смислу!), кроз десетак генерација, опет само најјаче, најбрже и најиздржљивије. Данас потомци тих "хибрида" - природним генетским путем модификованих људи - харају светском кошарком! То је сурова истина, која некоме може да изгледа и као расизам.
Да ли би национална америчка кошаркашка екипа састављена само од белих кошаркаша имала икакве шансе против екипа реномираних европских кошаркашких нација? Сумњам ...
Толико о величини америчке кошарке!

stecky

pre 7 godina

Čovek je jednostavno sve zamenio i pomešao. Očekuje da se zemlja sa 7 miliona stanovnika suprotstavi drugoj zemlji sa 25 miliona registrovanih košarkaša. Babe i žabe. O tome da nas 50 godina uče košarke je nepotrebno trošiti reči.

Jumko

pre 7 godina

Vezeri, nisam neki teoreticar zavere i ne zelim kao vi zbog mrznje da optuzim nekog za doping, ali zelim i ovim drugim pametnjakovicima da ukazem da i te kako doping ima veze i sa tim famoznim sutom! Pa nije isto sutirati "odmoran" zbog dopinga u 30. minutu ili sutirati bez snage jureci nekog po terenu 30 min. Sa tim dopingom je sve povezano, cak i psiha, ali mali ste vi jos pa to ne znate! P.s. Ameri su svakako druga kosarkaska dimenzija, ljudi treniraju 5 sati dnevno, ne plaseci se ko ce im uleteti u termine i da li ce imati salu i teretanu! Pozdrav.

ja ovako

pre 7 godina

nema tu sta da se sabira vec oduzima, kvalitet svetske kosarke je u padu, narocito NBA kosarke! da su nasi momci sinoc odigrali barem kao u polu finalu drugu bismo pricu sad pricali, cim vas neko uvede u egal ufrcite se i pogubite se. Drim tim je bio samo jedan i to dva put, mada je samo onaj prvi bio zaista dream, od tada nemate kodarkase ni blizu tog kvaliteta, tj najlosiji iz te prve petorke je duplo bolji od svih NBAovaca koji su igrali od 2000 na ovamo!!
da je juce na terenu bila Juga iz indijanapolisa ocerupali bi vas kao osurene pilice!
a necu pominjati da su jedini mecevi u kojem su vam sudije svirale kako treba bili onaj protiv nas u grupi i onaj protiv francuza u grupi!

saca

pre 7 godina

Ne moze da se uporedi kada nasi nece ozbiljno da odigraju utakmicu kakva dolikuje finalu OI, kao i na SP pre dve godine, nije sve u proslavi onoga sto vec imate vec teziti da se proslavi ono sto nemate a borbom mozete da ostvarite.

M

pre 7 godina

Jasno je da jaz postoji ali kako su u pitanju takmicenja nacija65zd7 ne znam sta bi po tom pitanju moglo da se ucini?
Samo postojanje Jugoslavije i SSSR-a bi kako je neko vec primetio donelo drugu pesmu ali to prevazilazi pitanja kosarke.

Ivan

pre 7 godina

Pa samo igraci iz bivse Jugoslavije bi vas dobili, sa nekih 20 milona stanovnika. Dodati nasoj reprezentaciji Pekovica, Vucevica. Dragica, Bogdanovica, Teletovica, i cao ameri.

nikola

pre 7 godina

Amerika je produkt nevjerojatnog talenta, rada, ulaganja i fizičkih predispozicija jer su svi crnci i savršeni su za košarku. A dal igraju najljepšu košarku? Ne, najbolju? Ne, naj efikasniju? Da, jer su dominantni u fizičkom i tehničkom smislu, sati rada i discipline su dovele Thompsona i Duranta do savršenog šuta i tako to ide. Meni je ljepše za vidjeti sjajne asistencije Teodosića, sjajnu pas igru Srbije kad ih ide, ima utakmica kad ih nejde. Isto tako, ima u NBA-u ekipa koje igraju lijepu košarku, ali većina ih igra 1 na 5.

V

pre 7 godina

Pa jel Durent zbog dopinga ubacivao one trojke kao nenormalan a Bogdan zbog neuzimanja istog promašivao!? Jel Stef Kari ima onakvu nestvarnu kontrolu lopte i pregled igre zbog dopinga? Treba da progutamo svoj ego i da priznamo da taj famozni doping nema veze sa njihovom dominacijom. Njihova dominacija dolazi pre svega iz masovnosti a zatim i tradicije i posvećenesti ovoj igri.

Mare

pre 7 godina

Ceo američki sistem je superioran.
Njihov školski sport ima bolje uslove od mnogih evropskih timova. Klubovi su profitabilni i privatni, dok je evro košarka neprofitabilna. CSKA osvajanjem EL ne može da vrati ni 2% ulaganja, posle se pitaju kako je KKP u dugovima do guše. Pa neka oni probaju da naprave profit u košarci nema teorije...toliko je profitabilan sport da je Partizan odustao od Evrokupa zbog finansija.
U Evropi je fudbal sport broj 1.
Finansije u Evropi zavise od hobija nekih grčkih tajkuna, političke sprege, ili su naslonjeni na fudbalske klubove...da toga nema evro košarka bi se ugasila...
(mare, 22. avgust 2016 17:57)

Amerika stampa dolare bez pokrica,i te pare se pumpaju izmedju ostalog i u sport, zato oni imaju vrhunske uslove, para uvek ima jer se stampaju 24 casa.

$$$

pre 7 godina

Da, najlakse je napisati: Da nema dopinga, Ameri bi bili na nivou Kine...Bravo za komentare...I nastavite da zivite u zabludi i neka vam Raduljica, Macvan, Bircevic i Stimac budi olicenje vrhunske atlete...Jer im samo doping moze doneti odraz od 10 cm...Sada iznosi 1 cm...A oni nece da se dopinguju...

Saša

pre 7 godina

SAD su kontinent sa 52 države!!! Dakle, oni spremaju tim za olimpijadu igračima iz 52 zemlje. Samim tim , svi ostali su u neravnopravnim položaju i ovaj komentar je licemeran.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dr, 22. avgust 2016 18:26)

kako ovaj komentar može da ima ovoliko preporuka pored svih netačnih podataka? SAD nisu kontinent nego država koja se se nalazi na kontinentu severne amerike, zajedno sa kanadom, meksikom i, zavisno od definicije, još nekoliko karipskih ostrva. druga svar je, ne sastoje se od 52 države, nego od 50. otkud ljudima da su 52?
mada se slažem s tim da su ogromna zemlja u kojoj je košarka drugi najpopularniji sport, pa je sasvim logično da su dominantni u međunarodnim turnirima. samo razlika nije toliko velika koliko je izgledalo u finalu. problem je što nemamo ekipu koja može da im parira. imamo dobar tim koji u evropi može da dobije svakog, ali nam amerikanci lako pokažu gde smo tanki (ofanzivni skok, šut sa distance, organizacija igre kada tea dobro pokriju, itd.). vidi se, recimo, da im je protiv španaca uvek teško. jeste da ih dobijaju redovno, ali špance teško mogu da dobiju sa više od 15ak razlike. bilo bi zanimljivo videti kako bi izgledala utakmica naših i amera sa bjelicom i marjanovićem. možda ćemo videti za dve godine. nadam se :)
pozdrav svim ljubiteljima košarke i čestitke našim košarkašima još jednom.

Evroskeptik

pre 7 godina

Slazem se da bi Evropska kosarka mogla da podigne svoj nivo i nauci da pobedjuje USA, ali nikako ne bih voleo da ona postane nalik na NBA!

Milan

pre 7 godina

Pa kad bi mi bili "Sjedinjene Evropske Drzave" Olipijada bi bila dosadna. 48% medalja je pokupila Evropa. Samo 22% Amerika i to zajedno Severna i Juzna. Neka i oni nastupaju sa 50 drzava koliko ih ima pa da ih vidimo.

gojimir debeljački

pre 7 godina

jedna loša utakmica Srbije i odmah priča o superiornosti. pre nedelju dana dobijete na jedan šut, tesno odirate protiv Španije i Australije , niste baš pokazali superiornost. nije Srbija branila čast Evropske košarke, Srbija je igrala utakmicu za sebe i izubila. Moš misliti, Australija je tako pukla u polufinalu pa opet niko ne kaže da smo toliko bolji od njih. Pošaljite slabiji tim na SP pa ce bas neko zgaziti

bobbie

pre 7 godina

Srbija ima oko 6.5 mil stanovnika.Ne znam tacno spoljni dug ali neka bude 30 milijar.eura.Ameri imaju jedno 400 mil stanovnika.Spoljni dug im se meri u stotinu pa i u hiljadu milijardi.Niko ne zna tacno a i ne sme da kaze javno.E sad Srbija sa jedno 50 mil. stanovnika i sa izgradjenim sistemom normalnog zivota.Sigurno ne bi uvozili pola Afrike i Latino Amerike vec bi igraci bili Srbi ili pak gradjani Srbije ciji su koreni od vajkada sa ovih prostora.Da sumiramo jedna zemlja sa ovakvim standardom i sa belom kugom za vrat, igra finala...ne postoje reci da se to opise.

bos

pre 7 godina

pa realno da nam niste rasturili bivsu jugu morali bi prvi esalon da saljete lbj kari i ostali
drugo veoma bitno da ta nba liga svako takmicenje brani neamerickim igracima da se takmice za svoje zemlje raznim izgovorima od osiguranja ucjena i slicno.
a mogli bi da pristanu i na redovne doping kontrole kao i sve ostale reprezentacije.
tada vam niko nista ne bi prigovorio.

expert

pre 7 godina

NJije stvar u fizičkoj spremi i snazi. Jednostavno, Amerikanci su vešti sa loptom. Njima lopta kao da je srasla za šaku. Evropljani (belci) se muče da izvedu ono što oni rade sa lakoćom. Pa trećerazredni američki košarkaši dominiraju evropskim klubovima, a kamoli NBA zvezde. Ljudima leži košarkaška lopta kao Kinezima ping pong loptica.

nista o nicemu

pre 7 godina

Kada se kosarkasi SAD zajedno sa svim svojim kolegama iz reprezentacije (bilo koji sport da je u pitanju) budu podvrgli doping kontroli koja se ne radi u Americi i iza koje ne stoji njihova agencija, ostatak sveta ce imati sanse. Oni igraju oko 100 utakmica u toku jedne sezone, koje traju duze nego u Evropi (48 min), a onda dodju na OI i prosetaju se... Da nije mozda zbog ishrane?
Iskreno verujem da bi americke sportiste trebalo bojkotovati i zabraniti im ucesce na svim takmicenjima dok god ne pristanu na isti tretman kao i ostatak sveta, pa neka bolji pobedi.
(Del Boy, 22. avgust 2016 18:00)

Pozdravili te Mirotic, Gasol, Jokic i Pekovic. I Novicki.

Saša

pre 7 godina

Da nisu na svaki mogući način uradili sve da razdvoje SSSR i Jugoslaviju, sada bi Kolanđelo, pevao drugu pesmu. Ali šta da se radi, sila su, pa rade šta im se prohte.
Meni je najjači utisak na to "da li treba dostići Ameriku", ostavio Zdravko Mamić. Naime, pitao ga je novinar nešto u smislu "da li treba uvesti primer finansiranja klubova koji se koristi u sportovima u SAD", a on je rekao: "Meni SAD nikada neće biti primer ni za šta. Da te bede nema, mi bismo se i dalje zvali Jugoslavija." Pametnom dosta. A sad samo zamislite tim sa Dragićem, Nedovićem, Nurkićem, Vučevićem, Teom, Pekovićem, oba Bogdanovića, Šarićem, Hezonjom, Raduljicom, Đedovićem, Teletovićem, Udrihom, Marjanovićem, Bjelicom, Jokićem.. Mogli bismo da napravimo tri/četiri petorke koje bi igrale egal sa Kolanđelovim NBA vanzemaljcima. Ali jedno su želje, a drugo realnost.

Mika

pre 7 godina

@ Mr_Melbourne,

Mnogo puta sam procitao ovih dana da Ameri imaju skocnost a da je mi nemamo. Kako onda objasnjavas da nase odbojkasice skacu iz mesta oko 1 m. I da te podsetim da se odbojkasice u pionirskom uzrastu selektuju kada imaju 11, 12 godina i da se biraju one najtanje, najvise, dakle najsmotanije koje mogu da skoce jedva 1 cm. Skocnost se vezba - idi na internet i nadji na tu temu radove diplomaca sa beogradskog DIF-a.
Eksplozivnost nije toliko fizicka koliko psihicka kategorija. Da se uvezbati. Nasi igraci polazu loptu u kos umesto da zavuku ruke u obruc do lakata. Stvar navike, tj. treninga.
Ono sto ne moze da se ubilduje se nalazi u glavi. Ili imas ili nemas kefalo za kosarku. Nasi ga imaju za izvoz. Problem je sto ga restriktivno upotrebljavaju.
Resenje za buducnost kosarke je prosto. Siroka baza, dobra organizacija, a mutivodama sut karta iz sporta.

radetoronto

pre 7 godina

Dosta vise sa pricom oko dopinga! Ako je doping u pitanju, onda zasto su Amerikanci prilicno prosecni u muskom odbojku, na primer?

Shvatite vec jednom - kosarka je izmisljena u SAD i tamo je taj sport poceo. Imaju 350 stanovnika, drzava je bogata i zbog toga imaju odlicne uslove i odlicna infrastuktura.

Da remiziram:

1. Ovaj sport je njihov, oni su ga izmislili (ok, Kanadjanin je ustvari izmislio basket, ali u Americi).
2. Imaju 350 stanovnika.
3. Imaju veliki broj crnaca (17% populacije, ako se ne varam).
4. Imaju novac.

riki#22

pre 7 godina

Dozvolite i ostalima da ne moraju na doping testove i stižemo vas očas posla.
(akrivija, 22. avgust 2016 18:39)
A koji je to doping za sut za 3 poena ako mozes da objasnis strucnjace???30 razlike je bilo sa pola snage i tim budi prezadovoljan

Vladimir

pre 7 godina

Ako tako dobro "rade" i znaju kosarku, kako onda da se ne nadje ni jedan jedini beli igrac koji bi mogao da igra za USA. U Americi zivi 30 miliona crnaca i nesto preko 300 miliona belaca. Kako je moguce da crnci toliko dominiraju? Odgovor lezi u fizickoj superiornosti samih igraca. Nema to veze sa znanjem. Recimo, u plivanju je drugacije. Tu suvereno vladaju belci.

Stevan

pre 7 godina

Imao sam prilike da idem više puta u nekoliko afričkih država... To da su oni urođeno fizički dominantni je čist mit, nastao u Americi!!! A nastao je zbog njihovih košarkaša i njihovih sprintera koji se rokaju svakakvim hemijama pa postanu tako ogromni, jer nisu podvrgnuti doping kontroli zato što za njih garantuje njihova vlada. Što onda Nigerija, Kenija i Zimbabve i uopšte bilo koja afrička država nisu svetski šampioni u košarci, kad su crnci već toliko dominantni? Smešno. Oni jesu za nijansu brži i skočniji, ali da su fizički jači od belog čoveka, posebno od slovenskih ili nordijskih naroda je u najmanju ruku smešno.

misko

pre 7 godina

Vama svaka čast mada mene zanima kako gospodin Kolanđelo objašnjava da su NBA igrači testirani samo jednom godišnje kada se nalaze na trening kampovima pred sezonu. Mnogo članaka je ispisano o tome da anti doping federacija dosta popustljiva prema njima. Tako osim vrhunskih uslova bojim se da ista fizička nadmoć nije samo od napornih treninga.

Milos

pre 7 godina

PG Parker, Teodosic
SG Ginobili, De Colo, Mills
SF Batum, Wiggins, Adetokumpo
PF Porzingis, Mirotic
C Vucevic, Gasol
Ovo sam izlicitirao za 5 min iz glave, sigurno sam nekog dobrog izostavio. Dajte ovim momcima 15 dana priprema, razbili bi Amere...

boki

pre 7 godina

a koliko propalih americkih kosarkasa uzima mjesto sirom svijeta drugim talentovanim igracima.
i jesu bolji svaka cast, ali uvijek svakoj zemlji fali jedan ili vise igraca iz nba lige.

aleksandar

pre 7 godina

@Salence

Kakve veze ima teretana,pa ja se kladim da bi Durent ili Dzordan mogli ki..m da nasamaraju prosecnog bildera iz nasih teretana...

k

pre 7 godina

Sad će stručnjaci da mi kažu kako doping ne igra ulogu u finalu. Da li znate kakvo dejstvo ima kafetin koji popijete kada vas boli glava i bol prestaje posle 30ak minuta. Ljudi moji, postoje i supstance koje su zabranjene običnim smrtnicima, dok Amerikanci mogu slobno da dobiju po jednu dozu i da polete duplo više u toku finala. Jesu najbolji,ali doping igra oogromnu ulogu u osvajanju svake njihove medalje, oni su POLITICKA sila!

Jumko

pre 7 godina

@V i ostali... Ne volim te teorije zavere i neko optuzivanje drugih za doping, ali kako nema veze sut sa dopingom!? Pa nije isto sutirati "odmoran" posle 30 min igre, jer si nesto uzimao, ili biti istrosen bez snage u 30 min i sutirati trojku! Jos jednom, svakako su druga dimenzija, bilo dopinga ili ne, ali i te kako te supstance imaju uticaj na sve, pa cak i na psihu!

Jovan

pre 7 godina

Heh, pritom ovaj "drim tim" realno nije ni treca najjaca postava NBA-a.
Ne smem ni da pomislim sta bi bilo da su dosli James, Curry, Howard, Bosh, Harden, Westbrook, Pol, Griffin, Dejvis, etc.
Ne bi niko prosao bez +50/60/70

Rango

pre 7 godina

Aj za ove Srbende moje koje nikad nisu upoznali americku kulturu u kosarci i njihove daleko najsavremenije metode treninga vec se hvataju za doping i teorije zavere, jedno prosto pitanje...jel ako Durent zvekne jednu tableticu to znaci da ce mu svaka uci sa 7 metara kao sinoc, ili je to posledica talenta, njegove posvecenost(ako iole barem malo znate njegovu biografiju) i napornih treninga? Koja je bre to tableta sto navodi loptu sa 7 metara? A srbi?

Zofri

pre 7 godina

A da Vi uzmete Nebojsu Covica da reorganizuje malo NBA ligu,pa se vidimo u Tokiju 2020god.,pod uslovom da se kvalifikujete!? Jel moze tako?

Laki

pre 7 godina

Teodosić je u nedavnom intervjuu (pre olimpijade) na pitanje novinara šta bi promenio ili dogradio na sebi kao košarkašu odmah rekao- fizikalije! Onda je objasnio zašto to ne može. Od kada je ušao u ozbiljan košarkaški ritam, kao tinejdzer nije imao dva - tri slobodna meseca da se samo tome posveti. Sezone do kraja, reprezentacija, priprema sa klubom, i zaista, čovek je potpuno u pravu. Setite se samo Jokića šta je od sebe uradio prošlog leta, a ovo reprezentativno vreme, ma koliko trenirao opet mu je nabacilo koji kg i usporilo ga. A nije tačno da ne može jedan na jedan, pa i u sinoćnoj raspaloj utakmici je to uradio nekoliko puta (recimo Irvingu).

Zare

pre 7 godina

Човек је у праву. За ове што се позивају на величину, да је само величина популације битна, Кина би трабало да је доминантна у свим спортовима (укључујући и кошарку).

anbeast

pre 7 godina

Aj da mi neko objasni čemu toliko laprdanje o dopingu i belcima?! Znate li, vi ljudi, sta pričate?!? Što niko ne pomenu Nigerijce, Francuze? Beli, žuti, roze, crveni ili narandžasti - oni su Amerikanci. Ne razumem sta je problem?! Da li ste svesni kakve uslove za trening igrači u Americi imaju, koliko se nauka koristi i kolika je baza igrača? Možda su to nebitne stvari, a? Pa svaki naš košarkaš koji je otišao, bio je fasciniran nivoom organizacije, načinom treninga i uslovima. (a odlazili su iz bogatih evropskih klubova). U NBA igra nekih 450 igrača. Od čega je jedno 100 "krem de la krem", od toga je recimo 50ak u izboru za reprezentaciju. Samo američka baza je 300 miliona ljudi. Da li mislite da je problem sa svim uslovima, procesom selekcije, celom masinerijom pronaći 50 ultra talentovanih, ultra atleta?!?! Dajte ljudi malo ozbiljnosti...

Nenad

pre 7 godina

Čovek je u pravu, a mi bi trebali da pratimo liniju odgovornosti pa da se ovo pitanje uputi onima koji odlučuju u evropskoj košarci. Za početak da se igra po svim NBA pravilima ako ne i još za nijansu težim, kako bi se stvorili uslovi da se izjednače po snazi evropske ekipe sa SAD.

123

pre 7 godina

Da se nisu raspali SSSR i Jugoslavija imali bi konkurenciju. Ovaj deda lupeta jer nema pojma o internacionalnoj kosarci. Raspadom te 2 uz Ameriku najdominantnije supersile u kosarci smanjila se baza za stvaranje vrhunskih nacionalnih timova ali nije nemoguce. Pa Argentina ih je odvalila na olimpijadi ne tako davno.Trenutno je u vecini svetskih reprezentacija smena generacija, odlaze stare zvezde a normalno je da ne mozes da nadoknadis preko noci i takmicis se sa drzavom koja ima 320 miliona stanovnika i gde lokalni koledzi obrcu vece pare nego evroliga. To je ko da onaj nas Obradovic lik pocne da se pita zasto amerika sa svojom tradicijom i organizacijom 15g ne moze da proizvede top 10 tenisera a svetom dominiraju Srbin,Spanac i Shvajcarac (sto od njega ne bi isto cudilo).

Homer J Simpson

pre 7 godina

Ako mi tvrdimo da su ameri dopingovani, onda isto vredi i za nase vaterpoliste i noleta. Svi znamo da to je laz,svaka cast amerima, nasim kosarkasima i Djokovicu

Del Boy

pre 7 godina

Kada se kosarkasi SAD zajedno sa svim svojim kolegama iz reprezentacije (bilo koji sport da je u pitanju) budu podvrgli doping kontroli koja se ne radi u Americi i iza koje ne stoji njihova agencija, ostatak sveta ce imati sanse. Oni igraju oko 100 utakmica u toku jedne sezone, koje traju duze nego u Evropi (48 min), a onda dodju na OI i prosetaju se... Da nije mozda zbog ishrane?
Iskreno verujem da bi americke sportiste trebalo bojkotovati i zabraniti im ucesce na svim takmicenjima dok god ne pristanu na isti tretman kao i ostatak sveta, pa neka bolji pobedi.

Božidar

pre 7 godina

Sabraćemo se, nego šta, samo kad svaka tvoja selekcija prvo ode na doping kontrolu, odnosno kad ukinete vaš Zakon da oni ne moraju na doping kontrole, iako to traže medjunarodne sportske federacije i institucije.Pravila važe za sve isto !!!

Ivan NK

pre 7 godina

Ne budi smesan Kolandjelo!!!
Nema tu velike filosofije...kvalitet se radja iz kvantiteta.Baza americke kosarkaske reprezentacije je oko 500 miliona ljudi(SAD, Australija, Kanada, razna ostrva sa kojih dodju Dankan i sl.)
Jedva ste dobili Spaniju i Litvaniju u Pekingu i opet jedva Spaniju u Londonu.
O periodu 2002-2006 ne treba pricati.
Da se mi saberemo samo sa Crnom Gorom(Vucevic, Dubljevic, Pekovic) uz Bjelicu i mozda igraca, dva iz Hrvatske...pa vi biste, dobri moj Kolandjelo, morali ici u sabiranje i presabiranje!!!

Neutralni posmatrac

pre 7 godina

Ljudi, manite se price o "steroidima". Da, svi su na necemu, ali to vazi i za nase i za njihove. Nije normalno da neko odigra 90 utakmixa u sezoni lagano.
Drugo, stvar je uslova i stava. Svaka skola, svaki koledz ima odlicne uslove za rad. Pa koledz timovi bi nase pojeli za dorucak.
Drugo, LeBron dzejms u sred odmora trenira na plazi jace nego u toku sezone. Da vidim koji nas igrac ti radi? Nema ih. Ovo je realno stanje stvari, i mozda ce ih stii neko uskoro, ali ce morati bas mnogo da radi

drax

pre 7 godina

Nikada oni ne mogu da se sustignu zato sto ne moze belac ili azijat da bude bolji atleta od crnca u kosarci kao sto ne moze npr ni u atletici u trci na 100 metara jedan belac da bude u finalu.Fizikalije se sada izvlace do maksimuma a svi znaju da igraju kosarku nije to nuklearna fizika.Mogu da se nabroje na prste najbolji belci u NBA i nijedan nije ni priblizno dobar atleta kao prosecan crnac u nba na nivou startera.Evo npr da smo mi imali umesto Bogdana Bogdanovica igraca kao npr Trevor Ariza ili Ejveri Bredli i umesto Stimca Kendrika Perkinsa ili Tadza Gibsona bili bi duplo bolja ekipa.Suv prosek u NBA je bolji od nasih najboljih igraca uglavnom.

lol

pre 7 godina

Da ste najbolji, jeste. Da ste najjaci, jest. Da ste naucili svet kosarci, pa ne bas. Da ste naucili trenere?!? Jel ovo neka sprdnja. Pozivate konkurenciju da bude jaca, jel to otvoren poziv dopingu ili sta? Nijedan evropski tim ne moze da igra pola tempa najslabijeg nba tima, zapitajmo se zasto. Pozdrav ljubiteljima sporta!

marko

pre 7 godina

druze nista ne treba...samo objasni kako oporavljate igrace za jedan dan da vec sutra igraju utakmicu...i tako 100 utakmica za redom...evo ti kad si majstor vrati se u svoju italiju pa je stegni nek postane amerika licemeru...svi vi znate sta se radi i kao delite packe...

mag

pre 7 godina

Mozda ce vas neko i stici ali samo ako prestanete da kljukate svoje igrace raznim nedozvoljenim strestvima. Drugo, koliko belaca imaate u timu ??

023

pre 7 godina

Lepo je rek'o covek. Zaista. Imaju profesionalnu ligu i bave se profesionalno sportom. Imaju bazu od 50mil klinaca u svim skolama. Hiljade trenera, obozavaju ovaj sport. Da bi se stiglo u tu ligu moras da se odreknes ostatka zivota. Naravno da imaju uspeha..

Mr_Melbourne

pre 7 godina

Nemaju igraci sa ovih prostora fizicke snage i skocnosti i zato ne mogu sa amerima. Teodosic izgled kao curica kad ide na kos ili kad je u duelu...Kod Amera bekovi kucaju sa dvije ruke a mogu iz mjesta. Raduljica 2.13 ili Jokic 2.11 ili koliki je vec kad skoce izgledaju kao da ne mogu da zakucaju. Brzina je kljuc uz explozivnost u kosarci a toga nema na ovim prostorima. Drazen Petrovic nije imao to ali je imao sut ko malo ko. Teodosic da nema bloka ne bi nikad mogao igraca proci a u NBA se sve svodi jedan na jedan.. E a ovi danas nemaju ni brzinu ni skocnost a ni sut kao Drazen ili Stojakovic i normalno da izgledaju kao amateri pored Amera.

Vladimir

pre 7 godina

Šta se bre brecate botovi neinteligentni?

Čovek lepo rekao istinu, i njemu se zgadilo ovo finale gde pred 3 milijarde ljudi umesto spektakla, dobijemo sramotu u kojoj nas puste da se vratimo na 30 da se ne sramotimo vise no sto je moguće...

kakvi neinteligenti a sujetni likovi su svuda oko nas i ne čudi što živimo kao beda u svakom smislu...

Vlad Rad

pre 7 godina

Sad ce tebi Srbi da objasne da je nebitno to sto u Usa svaka skola ima svoj kosarkaski klub sa odlicnim uslovima za treniranje.. koledzi koji stipendiraju stotine igraca svake godine su misaona imenica za nase klubove. I najkrace, oni su drzava gde se sistemski ulaze u sport. Nama je lakse reci da se oni drogiraju, nego da pogledamo u svoje dvoriste.

Mee-Losh

pre 7 godina

Od vas da ucimo kako se igra? Vi cete da nas ucite taktici?

Pa dodjite na jedne igre samo sa naboljim BELCIMA koje imate u celoj zemlji, pa da vidimo kako ce to da se zavrsi.

Mutimir Vlastimirović

pre 7 godina

Njih bi mogao ozbiljno da ugrozi neki drim tim sastavljen od košarkaša širom Evrope. Mada bi možda i ex-ju tim bio dorastao tom zadatku. A sa sadašnjom konstelacijom biće potrebno čudo, jer prosto imaju PREVELIKU bazu za selekciju reprezentativca u odnosu na ostale.

Ma...

pre 7 godina

''Naučili smo svet ovoj igri. Naučili smo njihove trenere.''

Jos jedan gospodin u poznim godinama koji izgleda nema pojma da su treneri sa podrucja zapravo naucili svet ovoj igri. Da ne nabrajam sva ta velika imena, od doktora Aleksandra Nikolica pa na ovamo...
Ameri imaju samo fizicki najspremnije igrace, na tom polju su alhemicari.

Milutin

pre 7 godina

Svaka čast ali mi smo sabrali samo jednog igrača koji igra u NBA, plus par odavno otpuštenih, pa smo vam došli u finale. Tako da i mi nekako živimo za košarku. USA NBA košarka je viši nivo, drugačija pravila a i da ne govorim o skautingu, ugovorima, investicijama... To se još dugo neće dostići u ostatku sveta. Za početak bi možda mogla da se usklade pravila kada bi se svi ostali trudili da dostignu taj nivo, ali teško da će i do toga doći. Možda je tako i bolje.

YSexistoY

pre 7 godina

brt kada dobijes da otprilike cetiri zemlje zajedno daju jednog reprezentativca onda je valjda sve jasno, pa cela bivsa Juga nema stanovnika kao Njujork samo, al bi vas zato bivsa Juga raskantala, siguran sam.

anica

pre 7 godina

Postujem svakog sportistu i sve, ali zaista su postali dosadni ovi Ameri, sve pokupise covece, to su neuporedive stvari a kamoli da ovako nesto kaze, pocev od finansija ulaganja, oni sport drugacije dozivljavalju..svi su kao pitbulovi...ne vidim nista lepo u tome. Valja nama Teo i ostali momci i kao drugi na svetu, sto moramo da vas stignemo? Ako si prvi i ako se osecas toliko mocno, umesto da uzivas u svemu tome, naprotiv dobijes potrebu da omalovazavas, sad kao svi su slepci samo oni znaju da igraju kosarku...nije to bas tako..nisu tu cista posla.
Pravda za SPORT( Nole, Fasol, Jusa, Teo, Federer, Filipovic....)

Šta to uradi Nemanja Miliću?

pre 7 godina

Vi imate koledze i srednje skole u kojima je sport veoma važan. Vaša deca pa i košarkaši, već sa 10 godina počinju da se ozbiljno bave košarkom i sportom , dok u Evropi to počinje otprilike sa 15 godina! Imate jake škole u svim bitnim sportovima osim rukometa,Evropa jednostavno nije u mogućnosti da parira u tome osim u Socceru kako ga vi zovete!

Zeljko R.

pre 7 godina

Koju selekciju?Afrike?Gde su ti Amerikanci belci.Nijih bi i zatvorenih ociju pobedili klinci iz komsiluka.Pogledajte samo one crnce koliko skacu i koja preciznost u sutu.Ali oni svaki boziji dan sutiraju na kos po ceo dan.To im je posao i ono sto ih medju ostalim belim Amerima imaju kao osecaj da su osti.

Saša

pre 7 godina

Hoćemo, kad smanjite drogu i kad konačno i vama uvedu doping test za sve sportiste a ne kao foru prodajete za naše sportiste garantuje vlada...

Mr_Melbourne

pre 7 godina

Nemaju igraci sa ovih prostora fizicke snage i skocnosti i zato ne mogu sa amerima. Teodosic izgled kao curica kad ide na kos ili kad je u duelu...Kod Amera bekovi kucaju sa dvije ruke a mogu iz mjesta. Raduljica 2.13 ili Jokic 2.11 ili koliki je vec kad skoce izgledaju kao da ne mogu da zakucaju. Brzina je kljuc uz explozivnost u kosarci a toga nema na ovim prostorima. Drazen Petrovic nije imao to ali je imao sut ko malo ko. Teodosic da nema bloka ne bi nikad mogao igraca proci a u NBA se sve svodi jedan na jedan.. E a ovi danas nemaju ni brzinu ni skocnost a ni sut kao Drazen ili Stojakovic i normalno da izgledaju kao amateri pored Amera.

323

pre 7 godina

Lako je kada tvoja zemlja ima 300 miliona stanovnika, kada ulaze u kosarku milijarde, kada je kosarka ogroman biznis u kome se vrte milijarde, gde su igraci basnoslovno placeni, gde liga ima klubove koji mogu da pobede sve reprezentacije na svetu i da ne nabrajam. Voleo bih ja njega da vidim da dodje u Srbiju pa onda da pobedi takvu SAD ?

Bulevarac

pre 7 godina

Ne cica, trebalo bi vi da prestanete da se dopingujete i da vasa drzava, takodje, prestane da garantuje za vas da ste negativni u dopingu...e tek onda mozemo da razgovaramo sa vama.

alhambra

pre 7 godina

Ajmo svi da se dopingujemo i da unistimo smisao sporta...cele sezone se dopinguju da bi izdrzali nadljudske napore u nba ligi da bi za olimpijadu bili cisti...e "amerikanci" izmisljeni narode

dr

pre 7 godina

SAD su kontinent sa 52 države!!! Dakle, oni spremaju tim za olimpijadu igračima iz 52 zemlje. Samim tim , svi ostali su u neravnopravnim položaju i ovaj komentar je licemeran.

petar-pfc

pre 7 godina

Čovek hoće da kaže krenite sa dopingom, pa na crtu sa nama. E moj ti, vi naučili svet šta je košarka, a niste zonu igrali do pre par godina. Svašta ću da pročitam ovde.

Rango

pre 7 godina

Posteno, u pravu je. Treba shvatiti ovo kao dobronameran savet a ne aroganciju, jer budimo realni da Amerikanci apsolutno dominiraju svetom kosarke! Razlika izmedju njih i nas(zajedno sa svim ostalim..spancima, francuzima, litvancima, australijancima nemcima ma celim svetom) je tragikomicno velika:/

Nemanja

pre 7 godina

Manje se drogirajte pa ćemo više da vas tučemo. Tukli smo vas i drogirane onomad, a mogli bi da imate i nekog belca u reprezentaciji. Za promenu ?

miki

pre 7 godina

U pravu je,ja odavno govorim da je evropska kosarka svake godine sve gora i gora...Uz duzno postovanje prema svim nasim igracima mi vec trecu godinu stizemo do zavrsnica velikih takmicenja sa stimcem,bircevićem,jovićem,simonovićem,katićem itd...najgore od svega za kosarku je sto smo mi sa njima u ekipi favoriti protiv skoro svih ostalih reprezentacija,a to su igraci koji nisu starteri ni u svojim klubovima a setite se kakvu smo nekad klupu u reprezentaciji imali.I da nekad je americka reprezentacija mogla da izgubi kada ne dodje u najacem sastavu(indijanopolis 2002,atina2004) a sada niko ni da im zapreti.

Salence

pre 7 godina

I uclanite se u teretanu vec jednom leba vam! Moja keva ima jace ruke od pola nasih reprezentativaca. Evo obavestio sam vas nemoj posle da bude ponovo "dominantniji su fizicki nije problem u tehnici",

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Niko im nije ni blizu. U fudbalu je manja razlika izmedju najboljeg i desetog nego u kosarci izmedju Amerike i svih ostalih zajedno.

car na dar

pre 7 godina

Kako da vas stignu kad ste skoro pa ukinuli obestecenja..Nije problem da se prave igraci za nba sto ce da znaci i reprezentaciji ali za 600000€ to nije fer, a imate neverovatnu kolicinu novca, vase barijere nisu fer i postene.

Robin Hood

pre 7 godina

Da vi batalite doping, ili makar da moze da se testira svaki vas kosarkas pre ili posle meca nije bitno!
Svaki igrac, ali svaki iz USA koristi neko doping sredstvo. Tu nema dileme. Takodje drugaj je igrao kod njih na koledzu, skolovao se tamo cak je 2009 izasao na draft, da samo znate sta rade sa momcima na koledzu koji treba da izadju na draft... Sa tim crncima, ne bi niko ovde na forumima pisao da to nije zbog dopinga nego zbog fizickih predispozicija. Nek su afroamerikanci 100x i nek im je priroda dala takve gene da su skocniji, ali svaki od njih nesto koristi. Ruse unistavaju zbog nekog melodijuma, a ovi ko zna sta koriste.
Nije fora slati sportiste na takmicenja i onda se diciti kako su najbolji, a ni jednog trenutka ne bi smeli da date kojeg kod na testiranje jer i sami ne znate sta koriste!

satelit

pre 7 godina

Svaka cast!Ali,nemojte se sluziti zabranam da nasi i drugi talentovani igraci nemaju prvo da igraju jer vasi NBA klubovi to brane,lako je vam sa takvom sirinom.. Jasno je da nam Bobi prosle godine nije dobio dozvolu kao i Bjelica ove.Ali da ste prejaki-jeste.. Koliko sad onaj Indijanopolis sa Pedjom ,Divcem i Bodirogom izgleda nestvarno,kad smo tukli takodje jake SAD. Eh,da sada imamo jednog Stojakovica da sveze 3 trojke u tri napada ,pa da vidis kako se menja tok utakmice

ma nemoj!

pre 7 godina

pa nemojte nam prepoloviti državu kad god odigramo finale s vama, pa možda nešto i uradimo. i još, pošaljite "belu" ekipu, ako smete! drugim rečima, lako je tuđim gloginje mlatiti, nego jes' ti igr'o i na kom nivou?

Knn62.

pre 7 godina

A da za pocetak pustite sudije da 'sviraju' posteno, zasto vam je njihova pomoc potrebna uz toliku superiornost? Ako se igra po evropskim pravilima, neka se i sudi po njima, a ne da vam oprastaju korake 20-tak puta po poluvremenu! Dupli standardi, nesto sto vec odavno smatrate normalnim!

msm

pre 7 godina

Druže nemoj da te finale jedne preplašene, neprepoznatljive Srbije zavarava. 4 meca ste bili u egalu i to je pravi pokazatelj koliko je evropska kosarka blize americkoj.

damedolla0

pre 7 godina

Kada budete išli na doping kontrolu. Ne konkretno košarkaši, tu je previše znanja, doping i ne utiče toliko, ali plivači, atletičari, svi bi popadali. Od tih 120 medalja, 10 bi bilo čisto.

Hulkenberg

pre 7 godina

A ove anabolike sto ubrizgavate i propusnice za doping testove,ocete li i to da nam date ili je to samo vase sveto ekskluzivno pravo ??? Prije nego krenu retardirani odgovori i minusi,znamo svi,trojke se ne pogadjaju dopingom..ali su fizicki neuporedivo jaci a zna se odlicno zbog cega je to,a fizicka snaga odnosno disproporcija u mecevima iiitekako ima uticaja,cak i presudnog ! Za svjetski sport,i za svijet uopste,bi bilo dobro da vi Amerikanci malo smanjite dozivljaj i da za promjenu budete fer i igrate po pravilima,a ne da namecete silom svoju silu gdje god i za sta god vam na pamet padne !!!

sah 88

pre 7 godina

Saberite se vi i dostignite Nemacku i Brazil u fudbalu, Francusku i Hrvatsku u rukomatu, nas u vaterpolu...... A sto se kosarke tice ja prezadovoljan nasim rezultatim na OI i odusevljen srebrnom medaljom. Koliko smo mi srecni i zadovoljni videce se sutra na fenomenalnom doceku koji priredjujemo svima, ali malo vise od odtalih kosarkasima.

sah 88

pre 7 godina

Saberite se vi i dostignite Nemacku i Brazil u fudbalu, Francusku i Hrvatsku u rukomatu, nas u vaterpolu...... A sto se kosarke tice ja prezadovoljan nasim rezultatim na OI i odusevljen srebrnim medaljom. Koliko smo mi srecni i zadovoljni videce se sutra na fenomenalnom doceku koji priredjujemo svima, ali malo vise od odtalih kosarkasima.

mare

pre 7 godina

Ceo američki sistem je superioran.
Njihov školski sport ima bolje uslove od mnogih evropskih timova. Klubovi su profitabilni i privatni, dok je evro košarka neprofitabilna. CSKA osvajanjem EL ne može da vrati ni 2% ulaganja, posle se pitaju kako je KKP u dugovima do guše. Pa neka oni probaju da naprave profit u košarci nema teorije...toliko je profitabilan sport da je Partizan odustao od Evrokupa zbog finansija.
U Evropi je fudbal sport broj 1.
Finansije u Evropi zavise od hobija nekih grčkih tajkuna, političke sprege, ili su naslonjeni na fudbalske klubove...da toga nema evro košarka bi se ugasila...

Ivan NK

pre 7 godina

Ne budi smesan Kolandjelo!!!
Nema tu velike filosofije...kvalitet se radja iz kvantiteta.Baza americke kosarkaske reprezentacije je oko 500 miliona ljudi(SAD, Australija, Kanada, razna ostrva sa kojih dodju Dankan i sl.)
Jedva ste dobili Spaniju i Litvaniju u Pekingu i opet jedva Spaniju u Londonu.
O periodu 2002-2006 ne treba pricati.
Da se mi saberemo samo sa Crnom Gorom(Vucevic, Dubljevic, Pekovic) uz Bjelicu i mozda igraca, dva iz Hrvatske...pa vi biste, dobri moj Kolandjelo, morali ici u sabiranje i presabiranje!!!

Vlad Rad

pre 7 godina

Sad ce tebi Srbi da objasne da je nebitno to sto u Usa svaka skola ima svoj kosarkaski klub sa odlicnim uslovima za treniranje.. koledzi koji stipendiraju stotine igraca svake godine su misaona imenica za nase klubove. I najkrace, oni su drzava gde se sistemski ulaze u sport. Nama je lakse reci da se oni drogiraju, nego da pogledamo u svoje dvoriste.

mare

pre 7 godina

Ceo američki sistem je superioran.
Njihov školski sport ima bolje uslove od mnogih evropskih timova. Klubovi su profitabilni i privatni, dok je evro košarka neprofitabilna. CSKA osvajanjem EL ne može da vrati ni 2% ulaganja, posle se pitaju kako je KKP u dugovima do guše. Pa neka oni probaju da naprave profit u košarci nema teorije...toliko je profitabilan sport da je Partizan odustao od Evrokupa zbog finansija.
U Evropi je fudbal sport broj 1.
Finansije u Evropi zavise od hobija nekih grčkih tajkuna, političke sprege, ili su naslonjeni na fudbalske klubove...da toga nema evro košarka bi se ugasila...

Salence

pre 7 godina

I uclanite se u teretanu vec jednom leba vam! Moja keva ima jace ruke od pola nasih reprezentativaca. Evo obavestio sam vas nemoj posle da bude ponovo "dominantniji su fizicki nije problem u tehnici",

Rango

pre 7 godina

Posteno, u pravu je. Treba shvatiti ovo kao dobronameran savet a ne aroganciju, jer budimo realni da Amerikanci apsolutno dominiraju svetom kosarke! Razlika izmedju njih i nas(zajedno sa svim ostalim..spancima, francuzima, litvancima, australijancima nemcima ma celim svetom) je tragikomicno velika:/

Antis

pre 7 godina

Klinci koji citaju ove komentare a treniraju basket pod hitno da organizuju sebi dan,svaki naredni, tako da sutnu bar 200 trojki u toku tok jednog dana. I svaki dan tako...neko vreme,posle da dignu na 500. Sto iz dribling,sto iz mesta. Takodje, od juniora vec da krenu sa ozbiljnijim radom u teretani. Taktike,kretnje i ostalo cete da ucite na treningu,to je sigurno,ali ako hocete da budete STVARNO dobri, bez suta i snage nema nista. I nemojte da vas loze,kao crnci su to,geni,ne mozes protiv njih itd. Nije tacno,i Pekovic nije izgledao u Partizanu na pocetku kao pri kraju u NBA, ali je dizao gvozdjuriju i eto ga, znate svi kako se Danilovic promenio kad je otisao u NBA-mislimm na fizicku promenu. Rebraca takodje. Ko ima 2.10, samo dve finte, navezbati samo dve finte ali da mozes zatvorenih ociju da pogodis, i masa. Da je meni neko imao ovakve stvari da kaze sa 14 godina bio bih mu zahvalan.

satelit

pre 7 godina

Svaka cast!Ali,nemojte se sluziti zabranam da nasi i drugi talentovani igraci nemaju prvo da igraju jer vasi NBA klubovi to brane,lako je vam sa takvom sirinom.. Jasno je da nam Bobi prosle godine nije dobio dozvolu kao i Bjelica ove.Ali da ste prejaki-jeste.. Koliko sad onaj Indijanopolis sa Pedjom ,Divcem i Bodirogom izgleda nestvarno,kad smo tukli takodje jake SAD. Eh,da sada imamo jednog Stojakovica da sveze 3 trojke u tri napada ,pa da vidis kako se menja tok utakmice

Mr_Melbourne

pre 7 godina

Nemaju igraci sa ovih prostora fizicke snage i skocnosti i zato ne mogu sa amerima. Teodosic izgled kao curica kad ide na kos ili kad je u duelu...Kod Amera bekovi kucaju sa dvije ruke a mogu iz mjesta. Raduljica 2.13 ili Jokic 2.11 ili koliki je vec kad skoce izgledaju kao da ne mogu da zakucaju. Brzina je kljuc uz explozivnost u kosarci a toga nema na ovim prostorima. Drazen Petrovic nije imao to ali je imao sut ko malo ko. Teodosic da nema bloka ne bi nikad mogao igraca proci a u NBA se sve svodi jedan na jedan.. E a ovi danas nemaju ni brzinu ni skocnost a ni sut kao Drazen ili Stojakovic i normalno da izgledaju kao amateri pored Amera.

dr

pre 7 godina

SAD su kontinent sa 52 države!!! Dakle, oni spremaju tim za olimpijadu igračima iz 52 zemlje. Samim tim , svi ostali su u neravnopravnim položaju i ovaj komentar je licemeran.

anbeast

pre 7 godina

Aj da mi neko objasni čemu toliko laprdanje o dopingu i belcima?! Znate li, vi ljudi, sta pričate?!? Što niko ne pomenu Nigerijce, Francuze? Beli, žuti, roze, crveni ili narandžasti - oni su Amerikanci. Ne razumem sta je problem?! Da li ste svesni kakve uslove za trening igrači u Americi imaju, koliko se nauka koristi i kolika je baza igrača? Možda su to nebitne stvari, a? Pa svaki naš košarkaš koji je otišao, bio je fasciniran nivoom organizacije, načinom treninga i uslovima. (a odlazili su iz bogatih evropskih klubova). U NBA igra nekih 450 igrača. Od čega je jedno 100 "krem de la krem", od toga je recimo 50ak u izboru za reprezentaciju. Samo američka baza je 300 miliona ljudi. Da li mislite da je problem sa svim uslovima, procesom selekcije, celom masinerijom pronaći 50 ultra talentovanih, ultra atleta?!?! Dajte ljudi malo ozbiljnosti...

beograđanin

pre 7 godina

Када се говори о америчким црним кошаркашима и спринтерима (да поменем само њих), односно о њиховој супериорности у данашњем спорту, увек се заборавља да су сви они потомци афричких робова. Ти робови су прошли сурову селекцију (бирани су само највећи, најјачи и најздравији)још пре утоваривања на бродове за Америку, ужасне услове транспорта преживели су само најиздржљивији а касније су робовласници плански "одгајали" (у буквалном смислу!), кроз десетак генерација, опет само најјаче, најбрже и најиздржљивије. Данас потомци тих "хибрида" - природним генетским путем модификованих људи - харају светском кошарком! То је сурова истина, која некоме може да изгледа и као расизам.
Да ли би национална америчка кошаркашка екипа састављена само од белих кошаркаша имала икакве шансе против екипа реномираних европских кошаркашких нација? Сумњам ...
Толико о величини америчке кошарке!

Milutin

pre 7 godina

Да ли би национална америчка кошаркашка екипа састављена само од белих кошаркаша имала икакве шансе против екипа реномираних европских кошаркашких нација? Сумњам ...
Толико о величини америчке кошарке!
(beograđanin, 22. avgust 2016 20:38)

Bože dragi, kakva glupost! Šta su to "beli" košarkaši? Ko bi odlučivao o tome ko je "beo" a ko nije? Ti možda? Koliko generacija u nazad bi im se brojala kvrna zrca i kožni pigmenti? Da li bi Parkeru bilo dozvoljeno da igra za Francusku? Ako da, zašto da, a ako ne, zašto ne? Šta ćemo sa Borisom Dijavom i Batumom (da se ograničim samo na Francuze)? Šta ćemo sa Grifinom, Batijeom, Wilijamsom koji su pola/pola a Amerikanci? Šta ćemo sa igračima koji su potomci Afričkih doseljenika ili su se sami doselili u USA (znači nisu potomci robova), tipa Mutombo ili Ojajdžuvan? Da li bi njima bilo dozvoljeno da igraju za ovaj fiktivni USA tim, a ako ne, zašto ne?

Kažeš da ovaj tvoj post možda zvuči rasistički. Ne zvuči nego jeste 100% rasistički post.

Ljudi što igraju za USA su 100% Amerikanci, pa bili oni crni, beli ili na tufne. Oni su za nas izmislili košarku, koliko god to nama smetalo. Nije Durantova crna koža razlog što nam je on krkao trojke sa 7 metara, nego 12 sati svakodnevnog treninga od detinjstva i svemirski talenat.

A za ove tvoje "beli protiv belih" utakmice pozovi Kju Kluks Klan, možda će oni organizovati tako nešto. To je otprilike tvoj nivo.

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 7 godina

Samo je problem sto nam je durent sasuo 28p u prvih 20minuta,nikakav umor ja bih rekao, jednostavno bolji je igrac... pritom on bas izgleda kao da je na steroidima... otprilike kad ga gledas izgleda kao Bircevic... samo sto se tamo preko leta trenira 1na1 na svoju ruku sa Lebronom, a Birca, Macvan, Stimara u teretanu pod pretnjom vatrenim oruzijem.. Mala digresija, novak je na AO izbacio mareja u 1/2 finalu posle maratona na +40 pa igrao finale sa nadalom najduzi mec u istoriji(ili obrnuto).. ali ne to je Srbin, genetika, sarma, palenta, slanina i beli luk... malo objektivnosti, bolji su. mi smo prvi u ostatku sveta.

323

pre 7 godina

Lako je kada tvoja zemlja ima 300 miliona stanovnika, kada ulaze u kosarku milijarde, kada je kosarka ogroman biznis u kome se vrte milijarde, gde su igraci basnoslovno placeni, gde liga ima klubove koji mogu da pobede sve reprezentacije na svetu i da ne nabrajam. Voleo bih ja njega da vidim da dodje u Srbiju pa onda da pobedi takvu SAD ?

Boki

pre 7 godina

Dajte ljudi budite realni, kakav doping kakvi bakrači. Shvatite da njihova utakmica traje 8 min duže, to je skoro kao još jedna četvrtina, a napadi im traju u proseku 15ak sekundi, znači konstantno trčanje. U NBA utakmica ćete pred kraj videti pad u igri zbog umora, a na SP ili OI oni se ne umore, svi ostali posle 35og min padaju, Ameri tek tad dostizu 100% spreme, naravno da melju sve pred sobom.

marko

pre 7 godina

druze nista ne treba...samo objasni kako oporavljate igrace za jedan dan da vec sutra igraju utakmicu...i tako 100 utakmica za redom...evo ti kad si majstor vrati se u svoju italiju pa je stegni nek postane amerika licemeru...svi vi znate sta se radi i kao delite packe...

Knn62.

pre 7 godina

A da za pocetak pustite sudije da 'sviraju' posteno, zasto vam je njihova pomoc potrebna uz toliku superiornost? Ako se igra po evropskim pravilima, neka se i sudi po njima, a ne da vam oprastaju korake 20-tak puta po poluvremenu! Dupli standardi, nesto sto vec odavno smatrate normalnim!

Sloba

pre 7 godina

Prica za doping i Amere je izvikana, na OI se testiraju ko i svi, to je i nasa anti-doping agencija potvrdila. Konacno, i sa ovih prostora smo imali igraca koji fizicki sasvim pariraju americkim crncima: Divac, Stojakovic, Radmanovic, Pavlovic, Pekovic nekad; sad imamo naseg Jokica, a komsije Teletovica, Bogdanovica, Vucevica, od skora Hezonja. Zasto bi njihovi timovi dovodili igrace odavde ako mogu da prosto "nadopinguju" svoje? Bez obzira na velicinu SAD, da li u nasim skolama imamo uslove za trening kao oni u njihovim? Kakve srednjoskolske i univerzitetske lige imamo? Kakva nam je prva liga? Hajde da se na tome radi, pusti price o dopingu.

Vujo

pre 7 godina

Realno prejaki su. Vecina NBA klubova osvojila bi zlatnu da igra na olimpijadi.Srbija je broj dva i to je vise nego fenomenalno. Price o dopingu su za malu decu. Kako bi bilo da neko prica srpskim vaterpolo divovima da se dopinguju ?Ruzno zar ne?

sah 88

pre 7 godina

Saberite se vi i dostignite Nemacku i Brazil u fudbalu, Francusku i Hrvatsku u rukomatu, nas u vaterpolu...... A sto se kosarke tice ja prezadovoljan nasim rezultatim na OI i odusevljen srebrnom medaljom. Koliko smo mi srecni i zadovoljni videce se sutra na fenomenalnom doceku koji priredjujemo svima, ali malo vise od odtalih kosarkasima.

Midnight

pre 7 godina

Pustite doping, ljudi. Tu ima istine, ali nije to toliko presudno. Jeste li svesni vi koliko amerikanci treniraju igru 1 na 1? Dribling, ulaz, sut iz svih pozicija... Oni sami sebi obezbedjuju poziciju iz driblinga i sutiraju i pogadjaju. Nasi igraci su jednostavno optereceni postavkom igre i kretanjem jos od najmladjih dana, kao da nemaju vremena za individualna napredak i igru 1 na 1. To mogu sami evetnualno nakon treninga! Od njih se to ne trazi! Zato smo tu gde smo. Pogledajt npr. Simonovica koji nema drbling. Je li to uopste kosarkas. Moze li on sebi da obezbedi sam poziciju za sut? Ne! Jovic, sa druge strane, ima dribling, ali mu sut nije ni amaterski, vec na nivou rekreativaca koji pikaju basket ispred zgrade. Itd. Samo Teo, Bogdan i Nedovic pokusavaju da igraju kosarku sa svojim protivnikom koji ih cuva, ostali ni ne pokusavaju. Pogledajte na youtubu kako americki kosarkasi treniraju dribling i sut iz brzog driblinga. Upravo to oni posle primenjuju i na utakmicama. Uostalom, nisu li nas tako i pobedili Durent, Entoni, Klej Tompson? Kod nas se jednostavno apostavljaju igraci zarad kretanja u napadu. Kao da publika dolazi u hale da gleda kretnje u napadu, a onda zicere. Publika zeli majstore ove igre.

Nenad

pre 7 godina

Čovek je u pravu, a mi bi trebali da pratimo liniju odgovornosti pa da se ovo pitanje uputi onima koji odlučuju u evropskoj košarci. Za početak da se igra po svim NBA pravilima ako ne i još za nijansu težim, kako bi se stvorili uslovi da se izjednače po snazi evropske ekipe sa SAD.

miki

pre 7 godina

U pravu je,ja odavno govorim da je evropska kosarka svake godine sve gora i gora...Uz duzno postovanje prema svim nasim igracima mi vec trecu godinu stizemo do zavrsnica velikih takmicenja sa stimcem,bircevićem,jovićem,simonovićem,katićem itd...najgore od svega za kosarku je sto smo mi sa njima u ekipi favoriti protiv skoro svih ostalih reprezentacija,a to su igraci koji nisu starteri ni u svojim klubovima a setite se kakvu smo nekad klupu u reprezentaciji imali.I da nekad je americka reprezentacija mogla da izgubi kada ne dodje u najacem sastavu(indijanopolis 2002,atina2004) a sada niko ni da im zapreti.

Ma...

pre 7 godina

''Naučili smo svet ovoj igri. Naučili smo njihove trenere.''

Jos jedan gospodin u poznim godinama koji izgleda nema pojma da su treneri sa podrucja zapravo naucili svet ovoj igri. Da ne nabrajam sva ta velika imena, od doktora Aleksandra Nikolica pa na ovamo...
Ameri imaju samo fizicki najspremnije igrace, na tom polju su alhemicari.

Cabron

pre 7 godina

Ovako. Da oni izadju sa tim predlogom da posalju mladje igrace iz koledza, bilo bi ono- ovi nas omalovazavaju, sprdaju se sa nama. Tako da je meni ovo veoma ispravno i posteno. Potrudimo se, usavrsavaj mo se, klinci "lozite se", a ne da verujete kako su oni GMO, a mi plazma i caj. Mislim da bi se iskreni namicili i sa koledz timom, tako da bi to bio jos veci blam ako ih ne bi pobedili.

riki#22

pre 7 godina

Dozvolite i ostalima da ne moraju na doping testove i stižemo vas očas posla.
(akrivija, 22. avgust 2016 18:39)
A koji je to doping za sut za 3 poena ako mozes da objasnis strucnjace???30 razlike je bilo sa pola snage i tim budi prezadovoljan

Del Boy

pre 7 godina

Kada se kosarkasi SAD zajedno sa svim svojim kolegama iz reprezentacije (bilo koji sport da je u pitanju) budu podvrgli doping kontroli koja se ne radi u Americi i iza koje ne stoji njihova agencija, ostatak sveta ce imati sanse. Oni igraju oko 100 utakmica u toku jedne sezone, koje traju duze nego u Evropi (48 min), a onda dodju na OI i prosetaju se... Da nije mozda zbog ishrane?
Iskreno verujem da bi americke sportiste trebalo bojkotovati i zabraniti im ucesce na svim takmicenjima dok god ne pristanu na isti tretman kao i ostatak sveta, pa neka bolji pobedi.

car na dar

pre 7 godina

Kako da vas stignu kad ste skoro pa ukinuli obestecenja..Nije problem da se prave igraci za nba sto ce da znaci i reprezentaciji ali za 600000€ to nije fer, a imate neverovatnu kolicinu novca, vase barijere nisu fer i postene.

Nemanja

pre 7 godina

Manje se drogirajte pa ćemo više da vas tučemo. Tukli smo vas i drogirane onomad, a mogli bi da imate i nekog belca u reprezentaciji. Za promenu ?

Jumko

pre 7 godina

Mentoli, umesto da pisemo o nevidjenom uspehu, najbolji smo na svetu posle ekipe na koju smo se jezili pre 2 meseca kada je izasao sastav koji ce nastupiti na Oi, a mi nismo ni znali da cemo ucestvovati, mi pisemo o tome da li se dopinguju i pitamo se zasto nismo pobedili!? Ej, posle "vanzemaljaca" smo najbolji na planeti, i 2014. i sada! Sjajno! Veci uspeh nego 1996. i 1998. Puno jaca konkurencija!

sah 88

pre 7 godina

Saberite se vi i dostignite Nemacku i Brazil u fudbalu, Francusku i Hrvatsku u rukomatu, nas u vaterpolu...... A sto se kosarke tice ja prezadovoljan nasim rezultatim na OI i odusevljen srebrnim medaljom. Koliko smo mi srecni i zadovoljni videce se sutra na fenomenalnom doceku koji priredjujemo svima, ali malo vise od odtalih kosarkasima.

Zare

pre 7 godina

Човек је у праву. За ове што се позивају на величину, да је само величина популације битна, Кина би трабало да је доминантна у свим спортовима (укључујући и кошарку).

Jos amaterski razmisljamo

pre 7 godina

Smarate s tim poredjenjima 7 miliona protiv 300 miliona - jer to veze nema u smislu kljucne razlike.
Pa kako smo jaki i derem u drugim sportovima gde prakticno i nemamo ulaganja a malobrojni smo? Deremo jer su ti nasi igraci postali ozbiljni i profi u inostranstvu!
Indija bi trebala da bude prvak sveta u svim sportovima onda po vasoj logici, a nema ih nigde.
Nema ih jer ne rade vrhunski.
Radi se o radu i pristupu kosarci, evropska kosarka se bazira na dugim napadima, zoni, destrukciji, individualno se ne radi...
U NBA svaki igrac iz Evrope pre no ode ima obavezno nabacivanje misicne mase i snage da bi uopste mogao uci u konkurenciju! Kao da dolazi iz koledz kosarke u ozbiljnu pricu! Spor i slab igrac ne moze igrati NBA.
A u Evropi Macvan je lagano igracina, a ne moz mu provuci novine ispod nogu kad ''skoci''.
Spas za Evropu je uvodjenje NBA pravila od najmladjih kategorija i znacajno povecanje udela evropskih igraca u NBA kosarkaskoj igrackoj populaciji.
U sustini, FIBA ocajno radi na razvoju svetske kosarke, vrlo inertna i dekintirana organizacija, amaterska.
E to je, Ameri su profi, ostali smo amatersi.

ma nemoj!

pre 7 godina

pa nemojte nam prepoloviti državu kad god odigramo finale s vama, pa možda nešto i uradimo. i još, pošaljite "belu" ekipu, ako smete! drugim rečima, lako je tuđim gloginje mlatiti, nego jes' ti igr'o i na kom nivou?

Pobeduju nas lako s nasim pravilima

pre 7 godina

Amerikanci ce imati surovu premoc dokle god Evropa fura pravila manjeg reketa i rekreativnih zonskih odbrana.
Takva pravila ne teraju kosarkase da poboljsavaju svoje fizikalije i tu lezi uzrok nase nemoci u sudaru sa Amerikancima.
E sad, zamislite da se ovaj nas mec igrao jos 8 minuta kao NBA mec, s NBA pravilima i sirokim reketom.

drax

pre 7 godina

Nikada oni ne mogu da se sustignu zato sto ne moze belac ili azijat da bude bolji atleta od crnca u kosarci kao sto ne moze npr ni u atletici u trci na 100 metara jedan belac da bude u finalu.Fizikalije se sada izvlace do maksimuma a svi znaju da igraju kosarku nije to nuklearna fizika.Mogu da se nabroje na prste najbolji belci u NBA i nijedan nije ni priblizno dobar atleta kao prosecan crnac u nba na nivou startera.Evo npr da smo mi imali umesto Bogdana Bogdanovica igraca kao npr Trevor Ariza ili Ejveri Bredli i umesto Stimca Kendrika Perkinsa ili Tadza Gibsona bili bi duplo bolja ekipa.Suv prosek u NBA je bolji od nasih najboljih igraca uglavnom.

dragan

pre 7 godina

Aj da mi neko objasni čemu toliko laprdanje o dopingu i belcima?! Znate li, vi ljudi, sta pričate?!? Što niko ne pomenu Nigerijce, Francuze? Beli, žuti, roze, crveni ili narandžasti - oni su Amerikanci. Ne razumem sta je problem?! Da li ste svesni kakve uslove za trening igrači u Americi imaju, koliko se nauka koristi i kolika je baza igrača? Možda su to nebitne stvari, a? Pa svaki naš košarkaš koji je otišao, bio je fasciniran nivoom organizacije, načinom treninga i uslovima. (a odlazili su iz bogatih evropskih klubova). U NBA igra nekih 450 igrača. Od čega je jedno 100 "krem de la krem", od toga je recimo 50ak u izboru za reprezentaciju. Samo američka baza je 300 miliona ljudi. Da li mislite da je problem sa svim uslovima, procesom selekcije, celom masinerijom pronaći 50 ultra talentovanih, ultra atleta?!?! Dajte ljudi malo ozbiljnosti...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (anbeast, 22. avgust 2016 19:49)

I onda Marko Jaric ode da igra letnju ligu i za mesec dana dobije minimum 15 kg suvih misica? Slusam Ivana Miljkovica na rts-u i covek,koji je isao na tu olimpijadu,za razliku od tebe i od mene,kaze ja cu samo reci da oni ne idu na doping kontrole i time je sve receno.I zaista jeste

Aleksandar

pre 7 godina

Kakav licemer...jedan NBA tim ima budzet vise od polivine reprezentacija Evrope...i on nešto priča...daj nam buđet od 100mil evra(svake 5 godine) koji ćemo uložiti samo u košarku i za 12god. ima da ih deremo ,i igramo egal kad god zatraže utakmicu...tamo 50 drzava ima timove kao i jedan nacionalni tim...ajde da igramo kao EVROPA protiv SAD!? i za 10 godina ima da ih deremo!!!

bivsi bankar

pre 7 godina

U pravu je covek.Samo poslusajte sta kazu sportisti koji se vrate iz US o treningu, svi su zadivljeni cinjenicom da se znatno manje trenira, ali dosta efikasnije.Sledeci razlog superiornosti je NBA liga, pravo akcionarsko drustvo koje ima za cilj da omoguci sto bolju konkurenciju u cilju neizvesnosti takmicenja i atraktivnosti koji donosi profit.Tamo se ne desava da neki Covic pokusa da unisti konkurenta kako bi se osecao bitnim jer bi tako i sebi kopao ruku.

dinarid

pre 7 godina

Nije presudan kvantitet vice kvalitet, tj. genetika, Litvanija je jos manja od nas pa ima strasnu reprezentaciju, Kina je s druge strane najmnogoljudnija pa nemaju pojma kosarku. A i kad pogledas i ove ex-yu reprezentacije ogroman broj njihovih igraca potice sa jednog malog prostora - Hercegovine i stare Crne Gore, tako da imamo mi dovoljno talenta samo treba to selektovati na osnovu kvaliteta a ne kumovako-rodjackih veza..

Banezi

pre 7 godina

Sve se vežba, eksplozivnost, šut, ulaz, driblinzi. Njihovi treninzi u NBA se sastoje od osnovnih vežbi tj. vežbi osnovnih elemenata košarke. Mi imamo samo Tea i Bogdana koji imaju odličan šut od svih naših bekova. Nedović, Marković, Jović, Paunić, Tepić i slični bacaju kamen s ramena kad šutaju. Ne možeš da budeš vrhunski bek i košarkaš uopšte ako nemaš šut.

123

pre 7 godina

Da se nisu raspali SSSR i Jugoslavija imali bi konkurenciju. Ovaj deda lupeta jer nema pojma o internacionalnoj kosarci. Raspadom te 2 uz Ameriku najdominantnije supersile u kosarci smanjila se baza za stvaranje vrhunskih nacionalnih timova ali nije nemoguce. Pa Argentina ih je odvalila na olimpijadi ne tako davno.Trenutno je u vecini svetskih reprezentacija smena generacija, odlaze stare zvezde a normalno je da ne mozes da nadoknadis preko noci i takmicis se sa drzavom koja ima 320 miliona stanovnika i gde lokalni koledzi obrcu vece pare nego evroliga. To je ko da onaj nas Obradovic lik pocne da se pita zasto amerika sa svojom tradicijom i organizacijom 15g ne moze da proizvede top 10 tenisera a svetom dominiraju Srbin,Spanac i Shvajcarac (sto od njega ne bi isto cudilo).

Aleksandar Jovanovic

pre 7 godina

Sta misli gosn trener, da uvedemo malo doping kontrole za njegove kosarkase, npr kada dodju na OI ili Sversko prvenstvo, dobili bismo vrlo interesantne podatke....pa da onda podelimo megdan :D

miloje

pre 7 godina

tu neko pise o rasizmu...druze moj...pa nije ista struktura misicnih vlakana kod belaca i kod crnaca, procitaj malo...ima li crnaca u plivackim sportovima, zasto ih nema? na to dodaj naravno ozbiljan i jak sistem u Americi, ne zaboravi ogromnu bazu, po koju tableticu koja se ne vidi na testovima koje oni isto odredjuju...kaze covek rasizam, samo da mu dirnes u Ameriku hoce oci da iscupa...

Božidar

pre 7 godina

Sabraćemo se, nego šta, samo kad svaka tvoja selekcija prvo ode na doping kontrolu, odnosno kad ukinete vaš Zakon da oni ne moraju na doping kontrole, iako to traže medjunarodne sportske federacije i institucije.Pravila važe za sve isto !!!

boban

pre 7 godina

Da nisu uvezli crnce, mogli bi igrati samo u trecoj srpskoj ligi. Neka navede koliko je bjelaca ucestvovalo u osvajanju tih medalja. Dva ili tri? Sa jeddnim crncem, i bivsom drzavom, i danas bi bili prvaci.

Robin Hood

pre 7 godina

Da vi batalite doping, ili makar da moze da se testira svaki vas kosarkas pre ili posle meca nije bitno!
Svaki igrac, ali svaki iz USA koristi neko doping sredstvo. Tu nema dileme. Takodje drugaj je igrao kod njih na koledzu, skolovao se tamo cak je 2009 izasao na draft, da samo znate sta rade sa momcima na koledzu koji treba da izadju na draft... Sa tim crncima, ne bi niko ovde na forumima pisao da to nije zbog dopinga nego zbog fizickih predispozicija. Nek su afroamerikanci 100x i nek im je priroda dala takve gene da su skocniji, ali svaki od njih nesto koristi. Ruse unistavaju zbog nekog melodijuma, a ovi ko zna sta koriste.
Nije fora slati sportiste na takmicenja i onda se diciti kako su najbolji, a ni jednog trenutka ne bi smeli da date kojeg kod na testiranje jer i sami ne znate sta koriste!

lol

pre 7 godina

Da ste najbolji, jeste. Da ste najjaci, jest. Da ste naucili svet kosarci, pa ne bas. Da ste naucili trenere?!? Jel ovo neka sprdnja. Pozivate konkurenciju da bude jaca, jel to otvoren poziv dopingu ili sta? Nijedan evropski tim ne moze da igra pola tempa najslabijeg nba tima, zapitajmo se zasto. Pozdrav ljubiteljima sporta!

Dejan

pre 7 godina

Doping, doping, doping... Stvarno ste dosadni vise. Da smo imali srebro u trci na 100m verovatno bi i Bolt bio dopingovan... Bolji su, i tacka!

msm

pre 7 godina

Druže nemoj da te finale jedne preplašene, neprepoznatljive Srbije zavarava. 4 meca ste bili u egalu i to je pravi pokazatelj koliko je evropska kosarka blize americkoj.

stecky

pre 7 godina

Čovek je jednostavno sve zamenio i pomešao. Očekuje da se zemlja sa 7 miliona stanovnika suprotstavi drugoj zemlji sa 25 miliona registrovanih košarkaša. Babe i žabe. O tome da nas 50 godina uče košarke je nepotrebno trošiti reči.

Pera

pre 7 godina

Ajde da vam otkrijem jednu tajnu. NBA kosarkasi se testiraju na doping. Na prethodnom prvenstvu je bas nasa anti doping asocijacija uzimala uzorke od amerikanaca. Americka anti doping agencija je NAJpostovanija na svetu i oni su smrtno ozbiljni oko dopinga. Seca li se neko nekog americkog nacionalnog heroja u biciklizmu? Onog koji se izvinjavao naciji i molio za oprostaj?

Hulkenberg

pre 7 godina

A ove anabolike sto ubrizgavate i propusnice za doping testove,ocete li i to da nam date ili je to samo vase sveto ekskluzivno pravo ??? Prije nego krenu retardirani odgovori i minusi,znamo svi,trojke se ne pogadjaju dopingom..ali su fizicki neuporedivo jaci a zna se odlicno zbog cega je to,a fizicka snaga odnosno disproporcija u mecevima iiitekako ima uticaja,cak i presudnog ! Za svjetski sport,i za svijet uopste,bi bilo dobro da vi Amerikanci malo smanjite dozivljaj i da za promjenu budete fer i igrate po pravilima,a ne da namecete silom svoju silu gdje god i za sta god vam na pamet padne !!!

Moo

pre 7 godina

Najbolje mi kad pricaju kako su oni nadrogirani. Pa svaka reprezentacija ima nekoliko NBA igraca. Dakle gotovo svi su nadrogirani. Sve reprezentacije!

Šta to uradi Nemanja Miliću?

pre 7 godina

Vi imate koledze i srednje skole u kojima je sport veoma važan. Vaša deca pa i košarkaši, već sa 10 godina počinju da se ozbiljno bave košarkom i sportom , dok u Evropi to počinje otprilike sa 15 godina! Imate jake škole u svim bitnim sportovima osim rukometa,Evropa jednostavno nije u mogućnosti da parira u tome osim u Socceru kako ga vi zovete!

hijena

pre 7 godina

Nije sve u dopingu. Veliki je rad iza svakog americkog kosarkasa, cak i onog prosecnog koji igra za evropske klubove. Pogledajte kako kod njih djeca od 12 godina treniraju, sa timom ljudi kao kod profesionalnih tenisera. Na kraju, prosecni Amer ima novca da ulozi u svoje dijete a onaj koji nema prodje surovu selekciju ulicnog basketa i zbog toga u igri 1 na 1 im nema ravnog. Nasi igraci losije treniraju od njih, pogotovo od 18. te godine kad ulaze u seniore, samo su podredjeni kolektivu i obavljanju zadataka, zato je i cudo kad iskoci jedan Teodosic koji je majstor a ne sablon igrac kao skoro svi evropski. I nije sve u atlecizmu, mora da se pogadjaju sutevi a mi i tu stojimo slabije mnogo u odnosu na njih.

Mutimir Vlastimirović

pre 7 godina

Njih bi mogao ozbiljno da ugrozi neki drim tim sastavljen od košarkaša širom Evrope. Mada bi možda i ex-ju tim bio dorastao tom zadatku. A sa sadašnjom konstelacijom biće potrebno čudo, jer prosto imaju PREVELIKU bazu za selekciju reprezentativca u odnosu na ostale.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Niko im nije ni blizu. U fudbalu je manja razlika izmedju najboljeg i desetog nego u kosarci izmedju Amerike i svih ostalih zajedno.

Evroskeptik

pre 7 godina

Slazem se da bi Evropska kosarka mogla da podigne svoj nivo i nauci da pobedjuje USA, ali nikako ne bih voleo da ona postane nalik na NBA!

Milutin

pre 7 godina

Svaka čast ali mi smo sabrali samo jednog igrača koji igra u NBA, plus par odavno otpuštenih, pa smo vam došli u finale. Tako da i mi nekako živimo za košarku. USA NBA košarka je viši nivo, drugačija pravila a i da ne govorim o skautingu, ugovorima, investicijama... To se još dugo neće dostići u ostatku sveta. Za početak bi možda mogla da se usklade pravila kada bi se svi ostali trudili da dostignu taj nivo, ali teško da će i do toga doći. Možda je tako i bolje.

V

pre 7 godina

Pa jel Durent zbog dopinga ubacivao one trojke kao nenormalan a Bogdan zbog neuzimanja istog promašivao!? Jel Stef Kari ima onakvu nestvarnu kontrolu lopte i pregled igre zbog dopinga? Treba da progutamo svoj ego i da priznamo da taj famozni doping nema veze sa njihovom dominacijom. Njihova dominacija dolazi pre svega iz masovnosti a zatim i tradicije i posvećenesti ovoj igri.

realnost

pre 7 godina

@Aleksandar Jovanovic,
haha. Kada su nas dotukli ko klince onda su on dopingovani. A nasi inace to ne rade. E moj ti treba priznati bolnu istinu da su sedmo nebo za nas. Nedostizni.

Dejan

pre 7 godina

Po Srbima doping kriv za sve...:) A mozda je ipak razlog to sto su izmislili sport, sto ga igraju vise od 100 godina, sto imaju ligu koja je starija od prve kosarkaske lopte u Srbiji. Sto imaju ogromnu bazu od preko 300 miliona ljudi, savrsen sistem skolskog i univerzitetskog sporta, sto im najbolji i najiskusniji ljudi rade u bazi i na selekciji... Coach K je trener Dukea od 1980. godine, duze nego sto nasi reprezentativci imaju godina zivota. Skoro cetrdeset godina radi "u rudniku" i pravi igrace. Imaju najorganizovaniju ligu, vrti se ogroman novac. Postuju svoje legende, i igracke i trenerske. Mozda je sve to, ipak, razlog za dominaciju. U odnosu na ulaganja i odnos prema kosarci, biti na - 30 u finalu je cak i dobar rezultat, kojim treba da se ponosimo. Nas odnos je takav da dobar deo nasih starijih igraca i trenera (ne racunajuci pedesetak vrhunskih) danas jedva prezivljava. Rade leti za male honorare po kampovima, i daleko su od odnosa koji zasluzuju. Zato je Amerika i dalje najbolja. Kakav doping...

Kum

pre 7 godina

U Americi se prenose čak i utakmice viših škola, a šta reći za koledž, NBA i da ne spominjem. Ogromna baza igraca, iza kojih stoji multimilijarderska mašinerija, profesionalan rad od malih nogu, i selekcija najboljih. Naravno da će izbacivati vanzemaljce.

KRIGER

pre 7 godina

Za ove sto tvrde da se Ameri ne dopinguju jedno logicno pitanje: zasto onda ko i svi ostali spotisti i kosarkasi iz drugih nacionalnih selekcija jednostavno ne pristanu da im se odrade i te vrlo jednostavne i bezbolne anti-doping kontrole, pa da lepo rascistimo sa tom dilemom da li se drogiraju ili ne?!

Saša

pre 7 godina

SAD su kontinent sa 52 države!!! Dakle, oni spremaju tim za olimpijadu igračima iz 52 zemlje. Samim tim , svi ostali su u neravnopravnim položaju i ovaj komentar je licemeran.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dr, 22. avgust 2016 18:26)

kako ovaj komentar može da ima ovoliko preporuka pored svih netačnih podataka? SAD nisu kontinent nego država koja se se nalazi na kontinentu severne amerike, zajedno sa kanadom, meksikom i, zavisno od definicije, još nekoliko karipskih ostrva. druga svar je, ne sastoje se od 52 države, nego od 50. otkud ljudima da su 52?
mada se slažem s tim da su ogromna zemlja u kojoj je košarka drugi najpopularniji sport, pa je sasvim logično da su dominantni u međunarodnim turnirima. samo razlika nije toliko velika koliko je izgledalo u finalu. problem je što nemamo ekipu koja može da im parira. imamo dobar tim koji u evropi može da dobije svakog, ali nam amerikanci lako pokažu gde smo tanki (ofanzivni skok, šut sa distance, organizacija igre kada tea dobro pokriju, itd.). vidi se, recimo, da im je protiv španaca uvek teško. jeste da ih dobijaju redovno, ali špance teško mogu da dobiju sa više od 15ak razlike. bilo bi zanimljivo videti kako bi izgledala utakmica naših i amera sa bjelicom i marjanovićem. možda ćemo videti za dve godine. nadam se :)
pozdrav svim ljubiteljima košarke i čestitke našim košarkašima još jednom.

damedolla0

pre 7 godina

Kada budete išli na doping kontrolu. Ne konkretno košarkaši, tu je previše znanja, doping i ne utiče toliko, ali plivači, atletičari, svi bi popadali. Od tih 120 medalja, 10 bi bilo čisto.

Dejan

pre 7 godina

Verovatno i komentatori po britanskim, svajcarskim ili spanskim sajtovima posle GS turnira pisu kako je Novak dopingovan... Dajte, ljudi, uzivajte u sportu, pustite se teorija zavere.

Cinik

pre 7 godina

Amerika ima 50 drzava, u svakoj od drzava postoji jedan drzavni koledz i jos barem dva jaka privatna koledza i svaki od njih ima kosarkasku sekciju, sa vrhunskim trenerima i uslovima za rad. Mi, sa druge strane imamo ligu koja traje dva meseca i u kojoj FMP ima trostruko veci budzet od svih ostalih klubova zajedno.

lokalac

pre 7 godina

Brate, svaka im cast, ali nekako mi nema kosarka taj car igre kad ih gledam. Ona dodavanja Teodosica su magija kosarke, ono zbog cega uzivam u tom sportu. Mozda su Ameri nepobedivi, ali evropska kosarka je lepsa.

petar-pfc

pre 7 godina

Čovek hoće da kaže krenite sa dopingom, pa na crtu sa nama. E moj ti, vi naučili svet šta je košarka, a niste zonu igrali do pre par godina. Svašta ću da pročitam ovde.

Mika

pre 7 godina

@ Mr_Melbourne,

Mnogo puta sam procitao ovih dana da Ameri imaju skocnost a da je mi nemamo. Kako onda objasnjavas da nase odbojkasice skacu iz mesta oko 1 m. I da te podsetim da se odbojkasice u pionirskom uzrastu selektuju kada imaju 11, 12 godina i da se biraju one najtanje, najvise, dakle najsmotanije koje mogu da skoce jedva 1 cm. Skocnost se vezba - idi na internet i nadji na tu temu radove diplomaca sa beogradskog DIF-a.
Eksplozivnost nije toliko fizicka koliko psihicka kategorija. Da se uvezbati. Nasi igraci polazu loptu u kos umesto da zavuku ruke u obruc do lakata. Stvar navike, tj. treninga.
Ono sto ne moze da se ubilduje se nalazi u glavi. Ili imas ili nemas kefalo za kosarku. Nasi ga imaju za izvoz. Problem je sto ga restriktivno upotrebljavaju.
Resenje za buducnost kosarke je prosto. Siroka baza, dobra organizacija, a mutivodama sut karta iz sporta.

bane

pre 7 godina

Ameri jesu ispred svih ali je ipak sramota onako se predati u finalu. Naši su u finalu pokazali jedno veliko NIŠTA. Da su barem malo igrali košarku ne bi bilo 30 razlike, mada bi pobedili Amerikanci.
Nije Durent kriv onome ko je šutirao 7 puta za trojku a pogodio 0 puta. I preterano veličamo crne igrače, pa oni igraju u Evropi 30 godina i ne pobedjuju uvek njihovi timovi. Naša skučena psihologija je veća prepreka nego nedostatak ulaganja.

absolutezero

pre 7 godina

Imao sam prilike da idem više puta u nekoliko afričkih država... To da su oni urođeno fizički dominantni je čist mit, nastao u Americi!!! A nastao je zbog njihovih košarkaša i njihovih sprintera koji se rokaju svakakvim hemijama pa postanu tako ogromni, jer nisu podvrgnuti doping kontroli zato što za njih garantuje njihova vlada. Što onda Nigerija, Kenija i Zimbabve i uopšte bilo koja afrička država nisu svetski šampioni u košarci, kad su crnci već toliko dominantni? Smešno. Oni jesu za nijansu brži i skočniji, ali da su fizički jači od belog čoveka, posebno od slovenskih ili nordijskih naroda je u najmanju ruku smešno.
(Stevan, 22. avgust 2016 19:29)

Bez uvrede ali odavno nisam procitao gluplji komentar. Ti poredis SAD sa Nigerijom, Kenijom i Zimbabveom?! Africke siromasne drzave u kojima ili se ratuje ili gladuje i pitas se kako da oni nisu kosarakaske velesile?! I jos dobijes vise pluseva. A da, spomenuo si taj cuveni doping.

Nik

pre 7 godina

Covek uopste nije licimer rekao je samo cinjenicno stanje. Amerika jeste otvorena za sve i koledze i NBA kao i za igrace i trenere. Prosto crnci iz Amerike su rodjeni za to kao i Jamajcani za trcanje. Ljudi dobijaju velike pare ali i rade naporno pogledajte samo NBA sezonu. Ljudi imaju dobar sistem koji pocinje jos od srednje skole. Evropa je dobra ali kaskamo fizicki. Nema to veze sa brojem ljudi jer bi po tome Kina ili Indija bile super sile ali nisu.

nista o nicemu

pre 7 godina

Kada se kosarkasi SAD zajedno sa svim svojim kolegama iz reprezentacije (bilo koji sport da je u pitanju) budu podvrgli doping kontroli koja se ne radi u Americi i iza koje ne stoji njihova agencija, ostatak sveta ce imati sanse. Oni igraju oko 100 utakmica u toku jedne sezone, koje traju duze nego u Evropi (48 min), a onda dodju na OI i prosetaju se... Da nije mozda zbog ishrane?
Iskreno verujem da bi americke sportiste trebalo bojkotovati i zabraniti im ucesce na svim takmicenjima dok god ne pristanu na isti tretman kao i ostatak sveta, pa neka bolji pobedi.
(Del Boy, 22. avgust 2016 18:00)

Pozdravili te Mirotic, Gasol, Jokic i Pekovic. I Novicki.

Veerghoen

pre 7 godina

Срби помирите се да су они најбољи. Једноставно су за 30 разлике бољи од свих на свету. Какав допинг какви бакрачи, јаки су као црна земља и нико им не може ништа.

Jumko

pre 7 godina

Vezeri, nisam neki teoreticar zavere i ne zelim kao vi zbog mrznje da optuzim nekog za doping, ali zelim i ovim drugim pametnjakovicima da ukazem da i te kako doping ima veze i sa tim famoznim sutom! Pa nije isto sutirati "odmoran" zbog dopinga u 30. minutu ili sutirati bez snage jureci nekog po terenu 30 min. Sa tim dopingom je sve povezano, cak i psiha, ali mali ste vi jos pa to ne znate! P.s. Ameri su svakako druga kosarkaska dimenzija, ljudi treniraju 5 sati dnevno, ne plaseci se ko ce im uleteti u termine i da li ce imati salu i teretanu! Pozdrav.

Rango

pre 7 godina

Aj za ove Srbende moje koje nikad nisu upoznali americku kulturu u kosarci i njihove daleko najsavremenije metode treninga vec se hvataju za doping i teorije zavere, jedno prosto pitanje...jel ako Durent zvekne jednu tableticu to znaci da ce mu svaka uci sa 7 metara kao sinoc, ili je to posledica talenta, njegove posvecenost(ako iole barem malo znate njegovu biografiju) i napornih treninga? Koja je bre to tableta sto navodi loptu sa 7 metara? A srbi?

Vladimir

pre 7 godina

Šta se bre brecate botovi neinteligentni?

Čovek lepo rekao istinu, i njemu se zgadilo ovo finale gde pred 3 milijarde ljudi umesto spektakla, dobijemo sramotu u kojoj nas puste da se vratimo na 30 da se ne sramotimo vise no sto je moguće...

kakvi neinteligenti a sujetni likovi su svuda oko nas i ne čudi što živimo kao beda u svakom smislu...

Milioner

pre 7 godina

Ma samo da pocnemo leba da jedemo. Razlika izmedju nas i Amerikanaca je samo 30kg misicne mase. Inace sve ostalo nije tolko strasno. :D

Salim se, treba da se ulaze u nasu kosarku, vaterpolo i odbojku. A to moze kad ugasimo fudbal na jedno 10godina jer nemamo nikakvu korist. Niti to gleda neko preko tv-a niti na tribinama.

Mr_Melbourne

pre 7 godina

Nemaju igraci sa ovih prostora fizicke snage i skocnosti i zato ne mogu sa amerima. Teodosic izgled kao curica kad ide na kos ili kad je u duelu...Kod Amera bekovi kucaju sa dvije ruke a mogu iz mjesta. Raduljica 2.13 ili Jokic 2.11 ili koliki je vec kad skoce izgledaju kao da ne mogu da zakucaju. Brzina je kljuc uz explozivnost u kosarci a toga nema na ovim prostorima. Drazen Petrovic nije imao to ali je imao sut ko malo ko. Teodosic da nema bloka ne bi nikad mogao igraca proci a u NBA se sve svodi jedan na jedan.. E a ovi danas nemaju ni brzinu ni skocnost a ni sut kao Drazen ili Stojakovic i normalno da izgledaju kao amateri pored Amera.

Zofri

pre 7 godina

A da Vi uzmete Nebojsu Covica da reorganizuje malo NBA ligu,pa se vidimo u Tokiju 2020god.,pod uslovom da se kvalifikujete!? Jel moze tako?

mag

pre 7 godina

Mozda ce vas neko i stici ali samo ako prestanete da kljukate svoje igrace raznim nedozvoljenim strestvima. Drugo, koliko belaca imaate u timu ??

Stevan

pre 7 godina

Imao sam prilike da idem više puta u nekoliko afričkih država... To da su oni urođeno fizički dominantni je čist mit, nastao u Americi!!! A nastao je zbog njihovih košarkaša i njihovih sprintera koji se rokaju svakakvim hemijama pa postanu tako ogromni, jer nisu podvrgnuti doping kontroli zato što za njih garantuje njihova vlada. Što onda Nigerija, Kenija i Zimbabve i uopšte bilo koja afrička država nisu svetski šampioni u košarci, kad su crnci već toliko dominantni? Smešno. Oni jesu za nijansu brži i skočniji, ali da su fizički jači od belog čoveka, posebno od slovenskih ili nordijskih naroda je u najmanju ruku smešno.

kovach

pre 7 godina

ljudi, prestanite da kukate kako su dopingovani i slicno, prihvatite pozdrav ljudski, bolji su za 50 razlike, a ne za 30. 9 od 12 igraca naseg tima po kosarkaskim kvalitetima u americi ima sigurno 300-400... e sad sto nasi momci imaju zajednistvo i timski duh, to je nesto drugo... u svakom slucaju su bolji, imaju ubedljivo najbolje uslove na svetu (licno sam bio u USA pa zbog toga pricam), u srednjoj skoli u kojoj sam igrao, koja nije bila ne znam koliko jaka u odnosu na ono sto ima po USA, mi smo imali ceo dan halu na raspolaganju, i to vrhunsku, masinu za vracanje lopti za sut, dve teretane, masera i rezimisanu ishranu... ne spominjem patike,dresove,majice, bandaze za zglobove,energetske napitke i slicno... naravno, 3 trenera smo imali i posebno trenera za kondicionu pripremu... znaci, i za teretanu smo imali isplanirane treninge do sitnih detalja... jednostavno se sistemski sprema sve, od treninga, utakmica, do planiranja liga i slicno... a kod nas se klubovi gase, a mladi igraci sede nekoj "legendi kluba" koja igra do 40te godine....

Zagor

pre 7 godina

Da,samo sto Americki sportisti ne mogu da se podvrgnu doping testu,kao drzava Amerika garantuje..Bez uvrede,njihovi kosarkasi jesu najbolji,oni ne trce po terenu,nego lete,da bi se napravila NBA zvezda,tu je doping...

expert

pre 7 godina

NJije stvar u fizičkoj spremi i snazi. Jednostavno, Amerikanci su vešti sa loptom. Njima lopta kao da je srasla za šaku. Evropljani (belci) se muče da izvedu ono što oni rade sa lakoćom. Pa trećerazredni američki košarkaši dominiraju evropskim klubovima, a kamoli NBA zvezde. Ljudima leži košarkaška lopta kao Kinezima ping pong loptica.

srx

pre 7 godina

Kosarka u SAD i u Evropi su dva razlicita sporta. Mi se sad durimo "vas je 320 miliona...ulazete milijarde u sport...svi su vam crnci...dopingovani" Sve je glupost i "kiselo grozdje".
Niko nem ne brani da sredimo sopstvenu drzavu i izaberemo vladu koja ce da ulaze u industriju i nakon toga i u sport. Niko. Niko nam ne brani da koristimo treninge i nacin igre koji koriste Amerikanci. Zasto to ne radimo? Zato sto se pravimo najpametniji i mislimo da smo mi ucili Amerikance kosarci. Kakva arogancija. Kada su Paspalj i Divac otisli u NBA...sta su rekli? "Amerikanci sve rade brze, efektivnije i bolje od nas. Za sta nama treba dva dana oni na treningu zavrse za dva sata. Bili smo sokirani." To je rekao Paspalj koji je u to vrijeme pusio cigarete prije i poslije utakmice.
Talenti jesmo. Zato i uzimamo medalje u sportovima u kojima nema novca ili nema dovoljno zemalja da se takmici. Slavimo vaterpoliste a ko im je protivnik? Madjarska i ex-Yu. Nema niko da igra vaterpolo. Dodjemo do Amerikanaca i -30 u kosarci. Zasto se ne zamislimo malo kako smo ih pobjedili 2002??? Pa imali smo u prvoj petorci vecinu iz NBA. Nije bila bitna boja koze kad je Bodiroga setao driblinzima Karmela Entonija. I danas se vrti snimak na YouTube. Moze li Teo da dribla Entonija? Nema sanse. Teo je doktorirao evropsku kosarku i veliki je sampion. Samo kad se naviknes na cake i fore koje postoje u Evropi i to koristis fenomenalno onda je tesko da se boris protiv sile iz NBA. Oni ne padaju na nase fore.

Marko

pre 7 godina

Taj skok koji oni imaju belac nece nikad imati, na stranu trojke sto sevaju kad ih krene ali skokovi cine 50% igre u kosarci, 3 napada u jednom mogu time da ostvare, da sutnu trojku i pet puta ako treba dok ne pogode.

miki

pre 7 godina

Ljudi, niko nije rekao da je doping njima poboljsao sut za 300%, nego se radi o tome da su njihovi igraci odigrali preko 100 utakmica, igrali su do pre mesec i po dana, i dosli ovde, igraju svaki drugi dan svetskim ekipama kao da se nista ne dogadja, niko da se oznoji, ni oko zuba konkretno. Tuku, skacu, trce do zore. Sve je to cisto?

Laki

pre 7 godina

Teodosić je u nedavnom intervjuu (pre olimpijade) na pitanje novinara šta bi promenio ili dogradio na sebi kao košarkašu odmah rekao- fizikalije! Onda je objasnio zašto to ne može. Od kada je ušao u ozbiljan košarkaški ritam, kao tinejdzer nije imao dva - tri slobodna meseca da se samo tome posveti. Sezone do kraja, reprezentacija, priprema sa klubom, i zaista, čovek je potpuno u pravu. Setite se samo Jokića šta je od sebe uradio prošlog leta, a ovo reprezentativno vreme, ma koliko trenirao opet mu je nabacilo koji kg i usporilo ga. A nije tačno da ne može jedan na jedan, pa i u sinoćnoj raspaloj utakmici je to uradio nekoliko puta (recimo Irvingu).

Jumko

pre 7 godina

Sta mislite, ko pokazuje vecu snagu na borilistu kada se kida, juri, udara, skace, proklizava, trci... Npr Durent ili Kazins koji igraju 25 min, ili Djokovic koji igra 3 sata!? Mislim ako cemo o dopingu... Ne znam ja bas ko je tu dopingovan? A ovaj jos sam...

Mee-Losh

pre 7 godina

Od vas da ucimo kako se igra? Vi cete da nas ucite taktici?

Pa dodjite na jedne igre samo sa naboljim BELCIMA koje imate u celoj zemlji, pa da vidimo kako ce to da se zavrsi.

Saša

pre 7 godina

Da nisu na svaki mogući način uradili sve da razdvoje SSSR i Jugoslaviju, sada bi Kolanđelo, pevao drugu pesmu. Ali šta da se radi, sila su, pa rade šta im se prohte.
Meni je najjači utisak na to "da li treba dostići Ameriku", ostavio Zdravko Mamić. Naime, pitao ga je novinar nešto u smislu "da li treba uvesti primer finansiranja klubova koji se koristi u sportovima u SAD", a on je rekao: "Meni SAD nikada neće biti primer ni za šta. Da te bede nema, mi bismo se i dalje zvali Jugoslavija." Pametnom dosta. A sad samo zamislite tim sa Dragićem, Nedovićem, Nurkićem, Vučevićem, Teom, Pekovićem, oba Bogdanovića, Šarićem, Hezonjom, Raduljicom, Đedovićem, Teletovićem, Udrihom, Marjanovićem, Bjelicom, Jokićem.. Mogli bismo da napravimo tri/četiri petorke koje bi igrale egal sa Kolanđelovim NBA vanzemaljcima. Ali jedno su želje, a drugo realnost.

pobesneli Milutin

pre 7 godina

Prestanite aman vise da sirite tu dezinformaciju da Ameri ne idu na doping kontrole kao i svi ostali sirom sveta! Evo vam dva linka, I TO NASA SRPSKA, i prestanite da se brukate u vasim komentarima, jer veliki ljudi znaju da priznaju poraze i cestitaju protivniku, a mali ljudi samo traze razloge za poraz tamo gde ih nema!
http://www.adas.org.rs/vesti/2014/09/15/americki-sportisti-idu-na-doping-kontrolu-kao-svi-ostali/
http://sport.blic.rs/kosarka/svetska-kosarka/pitali-smo-fiba-da-li-su-amerikanci-testirani-na-doping-evo-kako-glasi-odgovor/4hfrzsk

vau

pre 7 godina

Aj da se saberu najbolji evropski igraci mislim da bi bilo povuci potegni, imate 300 miliona stanovnika pobogu.Gde ste u fudbalu, rukometu, vaterpolu....

Dovla

pre 7 godina

Da li se dopinguju ili ne to ne znam. Ali znam da u Americi i Osnovna skola u nekoj nedodjiji ima bolje uslove za trening nego svi profesionalni klubovi Srbije zajedno. Imaju trenere za sve pozicije u timu. Igraci treba da razmišljaju samo o košarci i ni o čemu drugom. Imaju nutricioniste, a naši (čini mi se da je bilo reči o igračima Crnokose) jedu u kafani, i plus na crtu. Ali za to trebaju velika ulaganja koja mi nemamo, ili ako imamo imamo ne usmeravamo na pravi način. Ali ja i dalje verujem da ćemo ih pobediti jednog dana, ali tačno kad ne znam.

NN

pre 7 godina

SAD bi osvojile sve zlante medalje da je od pocetka dozvoljeno profesionlacima da se takmice na OI , to je tek dozvoljeno 1992 godine i otada su osvojil uvek zlate medalji.

dzhoni

pre 7 godina

nije ovde stvar dopinga ili nekog viska talenta americkih igraca.
stvar je da se u SAD mnogo veci novac vrti u kosarci sto povlaci to da americki kosarkasi imaju mnogo bolje uslove da izbruse svoj talenat i da dostignu svoj pun potencijal.
Dokle god kosarka u evropi ili ostatku sveta bude neporfitabilan sport, dotle ce amerika kaskati za SAD-om.

Saša

pre 7 godina

Hoćemo, kad smanjite drogu i kad konačno i vama uvedu doping test za sve sportiste a ne kao foru prodajete za naše sportiste garantuje vlada...

He's right

pre 7 godina

Pa zar nije Europa malo u krizi? Oni iz 90zih probijali led, pa generacija peje, manu, Parker,bodiroga gasol i dirk na all starovima, dirk među 10 strijelaca, mvp finala, sad je malo kuruza..krivi su treneri u europi, samo teodosic da atraktivan pas i još ga se kritizira, a ne pamtim prodor i zakucavanje u euroligi da nije amer

sasa jokic

pre 7 godina

Ajmo da krenemo od doping testa, 'ajde da se testiraju pred svaki mec!
Na ovoj olimpijadi su do cetvrt finala bili umereni sa tabletama i bili su malte ne egal sa svima, e onda su pred polufinale gutnuli i onda su podivljali, trcanje, fokus, Durant nije mogao vola da ubode ko Bogdan, a onda protiv nas sa deset metara ne moze da promasi.

Madagaskar

pre 7 godina

Iskrena ne znam koga su to oni naucili kosarke....koji strucnjaci....koji??
Velika sekekcija i jos sumnjivi doping testovi ih drze u vrhu...to je kao da safa neko kaze da mi svet ucimo tenisu jer jedan Srbin vec godinama vedri i oblaci po svetskim turnirima.
Da se sada Juga okupi mislim da bi njima bilo potrebno presabiranje.....
Toliko...

Zoran

pre 7 godina

Bolje da nam se rugaju Ameri u finalu OI nego ko Hrvati. Pre pola veka sisli sa postolja i nikako opet da se popnu. A pricaju o kosarci ko svake godine da su na postolju.

nikola

pre 7 godina

Amerika je produkt nevjerojatnog talenta, rada, ulaganja i fizičkih predispozicija jer su svi crnci i savršeni su za košarku. A dal igraju najljepšu košarku? Ne, najbolju? Ne, naj efikasniju? Da, jer su dominantni u fizičkom i tehničkom smislu, sati rada i discipline su dovele Thompsona i Duranta do savršenog šuta i tako to ide. Meni je ljepše za vidjeti sjajne asistencije Teodosića, sjajnu pas igru Srbije kad ih ide, ima utakmica kad ih nejde. Isto tako, ima u NBA-u ekipa koje igraju lijepu košarku, ali većina ih igra 1 na 5.

vlasta

pre 7 godina

Americki doping..Lens Amstrong je jedan od najvecih sportista u istoriji Amerike.U rangu Dzordana..Njega je razotkrila Americka antidoping agencija.Srusili su svog heroja nacije,legendu,idola.Pre toga je testiran bezbroj puta od strane Svetskih antidoping agencija.Uvek je bio cist.
Jesmo li mi toliko zastranili,ili sta je u pitanju,kad god se spomene SAD,samo mrznja i negacija?
A u sustini,treba mnogo da ucimo od njih.Daleko su oni ispred nas,u kosarci ponajmanje..

alhambra

pre 7 godina

Ajmo svi da se dopingujemo i da unistimo smisao sporta...cele sezone se dopinguju da bi izdrzali nadljudske napore u nba ligi da bi za olimpijadu bili cisti...e "amerikanci" izmisljeni narode

Napumpani ameri

pre 7 godina

Jeste tako,ali pogledajte sebe u ogledalo i neka vasi sportisti izađu na doping testove. Pa onda recite da ste casno osvojili sve te medalje. Ameri najveći svetski prevaranti!!!

Homer J Simpson

pre 7 godina

Ako mi tvrdimo da su ameri dopingovani, onda isto vredi i za nase vaterpoliste i noleta. Svi znamo da to je laz,svaka cast amerima, nasim kosarkasima i Djokovicu

cANE

pre 7 godina

SAD bira tim na uzorku od 300 000 000 ljudi, procenat njih koji igra kosarku je veliki, npr. Srbija bira tim na uzorku od 7 000 000 ljudi, procenat kosatkasa je neuporedivo manji. Na kraju samo 30ak poena razlike u finalu.

Milutin

pre 7 godina

Saberite se vi u fudbalu, vaterpolu, rukometu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (oklagija, 22. avgust 2016 19:49)
Preporučujem (+130)Ne preporučujem (-17)

Pa u fudbalu su odavno bolji od nas, u rukometu smo trube i mi i oni, a vaterpolo je sporedan sport (tipa recimo Lacrosse, u kojem su, takodje, mnogo bolji od nas).

izgleda bila fka

pre 7 godina

ovakve izjave nisu davali u Londonu, toliko su bili nadmocni da nisu morali da komentarisu. Vidi se da im je laknulo, bila je frka posle one utakmice u grupi.
Inace, pojedinacne zemlje su ih uveliko pristigle, prvo su morali zbog SFRJ da uvedu NBA igrace, a onda su i NBA igraci povremeno gubili, ili imali neizvesne utakmice, sto je bio slucaj i Riu.
A kada bi se samo bivsa SFRJ udruzila sto je jos uvek samo 20 miliona stanovnika, vec bi bila ozbiljna frka Amerima. A zamislite da se jos dodaju igraci iz nekoliko zemalja, jos uvek bi predstavljali stanovnistno dosta manje od 300 miliona, a bili bi potpuno ravnopravni.
Mislim da Srbija treba da zadrzi ovaj stil igre, to je nasa kosarka, samo na individualno plnnu treba unaprediti brzinu i sut (i psihu). MI treba da igramo da GSW, nikano da imitiramo Lebrona, Dzordana itt. Kada bi postigli tu vrstu unapredjenja, skoro sam sigurna da bismo dobili u skoroj buducnosti

hm

pre 7 godina

Covek je malo vise glup. Uporedjuje savez od preko 50 drzava sa drugima ?!?!?! Ne treba reagovati na takve... Neka dodje ekipa iz recimo Marylanda, skantati ce ju i Albanci. Red

023

pre 7 godina

Lepo je rek'o covek. Zaista. Imaju profesionalnu ligu i bave se profesionalno sportom. Imaju bazu od 50mil klinaca u svim skolama. Hiljade trenera, obozavaju ovaj sport. Da bi se stiglo u tu ligu moras da se odreknes ostatka zivota. Naravno da imaju uspeha..

Jovan

pre 7 godina

Heh, pritom ovaj "drim tim" realno nije ni treca najjaca postava NBA-a.
Ne smem ni da pomislim sta bi bilo da su dosli James, Curry, Howard, Bosh, Harden, Westbrook, Pol, Griffin, Dejvis, etc.
Ne bi niko prosao bez +50/60/70

Stru

pre 7 godina

Ovi nasi kao babe o ustipcima: AMERI IMAJU ISTU DOPING KONTROLU kao i svi ostali na olimpijadi. Cak i da nemaju, kakve ti veze ima sa onim trosnjem trojki koje nam ubacise kad god su hteli.

$$$

pre 7 godina

Da, najlakse je napisati: Da nema dopinga, Ameri bi bili na nivou Kine...Bravo za komentare...I nastavite da zivite u zabludi i neka vam Raduljica, Macvan, Bircevic i Stimac budi olicenje vrhunske atlete...Jer im samo doping moze doneti odraz od 10 cm...Sada iznosi 1 cm...A oni nece da se dopinguju...

Volim i ja vas

pre 7 godina

Ajde malo manje lazite sami sebe. Znaci ako bi Stimcu sipao heroin u drogu, on bi bio bolji od Lebrona?!
A sta cemo sa vaterpolom, po toj logici su onda i nasi urađeni.
Samo kad se setim Trojickog i komentara u vezi sa njim, sve jasno.

k

pre 7 godina

Sad će stručnjaci da mi kažu kako doping ne igra ulogu u finalu. Da li znate kakvo dejstvo ima kafetin koji popijete kada vas boli glava i bol prestaje posle 30ak minuta. Ljudi moji, postoje i supstance koje su zabranjene običnim smrtnicima, dok Amerikanci mogu slobno da dobiju po jednu dozu i da polete duplo više u toku finala. Jesu najbolji,ali doping igra oogromnu ulogu u osvajanju svake njihove medalje, oni su POLITICKA sila!

Mare

pre 7 godina

Ceo američki sistem je superioran.
Njihov školski sport ima bolje uslove od mnogih evropskih timova. Klubovi su profitabilni i privatni, dok je evro košarka neprofitabilna. CSKA osvajanjem EL ne može da vrati ni 2% ulaganja, posle se pitaju kako je KKP u dugovima do guše. Pa neka oni probaju da naprave profit u košarci nema teorije...toliko je profitabilan sport da je Partizan odustao od Evrokupa zbog finansija.
U Evropi je fudbal sport broj 1.
Finansije u Evropi zavise od hobija nekih grčkih tajkuna, političke sprege, ili su naslonjeni na fudbalske klubove...da toga nema evro košarka bi se ugasila...
(mare, 22. avgust 2016 17:57)

Amerika stampa dolare bez pokrica,i te pare se pumpaju izmedju ostalog i u sport, zato oni imaju vrhunske uslove, para uvek ima jer se stampaju 24 casa.

Ivan

pre 7 godina

Pa samo igraci iz bivse Jugoslavije bi vas dobili, sa nekih 20 milona stanovnika. Dodati nasoj reprezentaciji Pekovica, Vucevica. Dragica, Bogdanovica, Teletovica, i cao ameri.

bobbie

pre 7 godina

Srbija ima oko 6.5 mil stanovnika.Ne znam tacno spoljni dug ali neka bude 30 milijar.eura.Ameri imaju jedno 400 mil stanovnika.Spoljni dug im se meri u stotinu pa i u hiljadu milijardi.Niko ne zna tacno a i ne sme da kaze javno.E sad Srbija sa jedno 50 mil. stanovnika i sa izgradjenim sistemom normalnog zivota.Sigurno ne bi uvozili pola Afrike i Latino Amerike vec bi igraci bili Srbi ili pak gradjani Srbije ciji su koreni od vajkada sa ovih prostora.Da sumiramo jedna zemlja sa ovakvim standardom i sa belom kugom za vrat, igra finala...ne postoje reci da se to opise.

saca

pre 7 godina

Ne moze da se uporedi kada nasi nece ozbiljno da odigraju utakmicu kakva dolikuje finalu OI, kao i na SP pre dve godine, nije sve u proslavi onoga sto vec imate vec teziti da se proslavi ono sto nemate a borbom mozete da ostvarite.

M

pre 7 godina

Jasno je da jaz postoji ali kako su u pitanju takmicenja nacija65zd7 ne znam sta bi po tom pitanju moglo da se ucini?
Samo postojanje Jugoslavije i SSSR-a bi kako je neko vec primetio donelo drugu pesmu ali to prevazilazi pitanja kosarke.

Milutin

pre 7 godina

Vama svaka čast mada mene zanima kako gospodin Kolanđelo objašnjava da su NBA igrači testirani samo jednom godišnje kada se nalaze na trening kampovima pred sezonu. Mnogo članaka je ispisano o tome da anti doping federacija dosta popustljiva prema njima. Tako osim vrhunskih uslova bojim se da ista fizička nadmoć nije samo od napornih treninga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (misko, 22. avgust 2016 19:24)

Ko o čemu baba o dopingu. Mogao bi malo da se obavestiš pre nego sto lupaš ovako. Amerikanci se testiraju na doping kao i svi drugi. Evo ti dokaz, ni manje ni više nego na zvaničnom sajtu Antidoping Agencije Srbije:

http://www.adas.org.rs/vesti/2014/09/15/americki-sportisti-idu-na-doping-kontrolu-kao-svi-ostali/

Eto, ja sam okačio, a ti druže sad lepo nama okači gde to piše da se Amerikanci ne kontrolišu. Ne bi trebao da bude problem pošto postoji "mnogo članaka" kako ti kažeš.

Dragoljub

pre 7 godina

@Banezi
Čak je i Paunić (koga smo svi prozivali da ne može bazen da pogodi) uspeo da 2014 godine bude najprecizniji trojkaš španske Endesa lige (šut za 3 -54%).
Znači da se sve može ako se vredno trenira.

Vladimir

pre 7 godina

Ako tako dobro "rade" i znaju kosarku, kako onda da se ne nadje ni jedan jedini beli igrac koji bi mogao da igra za USA. U Americi zivi 30 miliona crnaca i nesto preko 300 miliona belaca. Kako je moguce da crnci toliko dominiraju? Odgovor lezi u fizickoj superiornosti samih igraca. Nema to veze sa znanjem. Recimo, u plivanju je drugacije. Tu suvereno vladaju belci.

Neutralni posmatrac

pre 7 godina

Ljudi, manite se price o "steroidima". Da, svi su na necemu, ali to vazi i za nase i za njihove. Nije normalno da neko odigra 90 utakmixa u sezoni lagano.
Drugo, stvar je uslova i stava. Svaka skola, svaki koledz ima odlicne uslove za rad. Pa koledz timovi bi nase pojeli za dorucak.
Drugo, LeBron dzejms u sred odmora trenira na plazi jace nego u toku sezone. Da vidim koji nas igrac ti radi? Nema ih. Ovo je realno stanje stvari, i mozda ce ih stii neko uskoro, ali ce morati bas mnogo da radi

Caca

pre 7 godina

To sto lupate gluposti o dopingu ne znaci da smo bolji, niti pomaze da se popravimo. Sto se dopinga tice, raspitajte se malo i guglajte,pa vidite stvarno stanje stvari. A sto se basketa tice, tacno je da su bolji i to znatno. Bez da se lazemo, da su bili LeBron i Stef Kuri, na sta bi tek to licilo. Nacin da se stignu postoji, ali je putanje koliko mala drzava kao mi moze u tome da ide.

Nista o Nicemu

pre 7 godina

Ljudi, niko nije rekao da je doping njima poboljsao sut za 300%, nego se radi o tome da su njihovi igraci odigrali preko 100 utakmica, igrali su do pre mesec i po dana, i dosli ovde, igraju svaki drugi dan svetskim ekipama kao da se nista ne dogadja, niko da se oznoji, ni oko zuba konkretno. Tuku, skacu, trce do zore. Sve je to cisto?
(miki, 22. avgust 2016 23:21)

Izbacili gluten, i naucili srpski inat ;)

Jumko

pre 7 godina

@V i ostali... Ne volim te teorije zavere i neko optuzivanje drugih za doping, ali kako nema veze sut sa dopingom!? Pa nije isto sutirati "odmoran" posle 30 min igre, jer si nesto uzimao, ili biti istrosen bez snage u 30 min i sutirati trojku! Jos jednom, svakako su druga dimenzija, bilo dopinga ili ne, ali i te kako te supstance imaju uticaj na sve, pa cak i na psihu!

Savo iz Kikinde

pre 7 godina

To kaze covek cija zemlja ubija neduzne ljude po celom svetu, cim cena galona benzina skoci za nekoliko centi. ...a da pomenemo i odsustvo doping kontrole za njihove olimpijce.

The man

pre 7 godina

Ako su crnci toliko superiorniji atletski kako onda objašnjavate bjelce koji skakačuu vis i u dalj i kako objašnjavate činjenicu da u strongmen takmičenju odavno nema tamnoputog koji je konkurentan slovenskim i nordiskim natodima

Milan

pre 7 godina

Pa kad bi mi bili "Sjedinjene Evropske Drzave" Olipijada bi bila dosadna. 48% medalja je pokupila Evropa. Samo 22% Amerika i to zajedno Severna i Juzna. Neka i oni nastupaju sa 50 drzava koliko ih ima pa da ih vidimo.

ja ovako

pre 7 godina

nema tu sta da se sabira vec oduzima, kvalitet svetske kosarke je u padu, narocito NBA kosarke! da su nasi momci sinoc odigrali barem kao u polu finalu drugu bismo pricu sad pricali, cim vas neko uvede u egal ufrcite se i pogubite se. Drim tim je bio samo jedan i to dva put, mada je samo onaj prvi bio zaista dream, od tada nemate kodarkase ni blizu tog kvaliteta, tj najlosiji iz te prve petorke je duplo bolji od svih NBAovaca koji su igrali od 2000 na ovamo!!
da je juce na terenu bila Juga iz indijanapolisa ocerupali bi vas kao osurene pilice!
a necu pominjati da su jedini mecevi u kojem su vam sudije svirale kako treba bili onaj protiv nas u grupi i onaj protiv francuza u grupi!

Milenko

pre 7 godina

Stvar je jednostavna , da bi dostigli ameriku nase igrace treba da spremamo tamo. Da ih posaljemo u Ameriku jedno godinu dana pre prvenstva pa da vidis.

Mythbuster

pre 7 godina

Ništa lakše samo pristanite na doping kontrolu.
Do tada je bolje da vam daju zlato i bez učešća a mi ostali ćemo se boriti za srebro.

misko

pre 7 godina

Vama svaka čast mada mene zanima kako gospodin Kolanđelo objašnjava da su NBA igrači testirani samo jednom godišnje kada se nalaze na trening kampovima pred sezonu. Mnogo članaka je ispisano o tome da anti doping federacija dosta popustljiva prema njima. Tako osim vrhunskih uslova bojim se da ista fizička nadmoć nije samo od napornih treninga.

amon ra

pre 7 godina

Ne kazem da je kljucna stvar uspeha u sportu doping,ali da li su sve reprezentacije tretirane jednako?Ja mislim da nisu,isto , mislim da nikad nece ni biti.Meni i dalje ostaje utisak da americka selekcija ni pocemu nije bolja od ostalih sem fizickog-atletskog aspekta.Znaci bukvalno kao sto je Moka pred finale rekao :Ne smete dozvoliti da vas pretrce i ne smete dozvoliti da vas nadskacu.Kome je ovo do sada uspelo?Kako se postize takva fizicka superiornost?Ima mnogo sistema treninga za to, a oni nisu tajna.Sad ce neko da me ubedi da evropski igraci nemaju takve vidove treninga?Tesko.Imaju, ali opet razlika u fizici i atletizmu je drasticna-mora da je do genetike?Kako da ne. Ne sporim jake treninge,odricanja,profesionalizam i sve ostalo,ali ima tu nesto o cemu se ne prica...

Nikola

pre 7 godina

Ovi sto kazu da se oni dopinguju neka mi objasne kako to durent pogodi skoro svaku trojku sa 8 metara a Bogdan ne moze ni jednu...jel to ima veze sa dopingom ili? Da ne bude da je Bogdan u drugoj cetvrtini umoran a ovaj nije jer je dopingovan...Inace Bogdana volim i postujem ali nismo im jos dorasli...

Zeljko

pre 7 godina

Ko kaze da nisu nadopingovani do usiju , blago receno je naivan...da ne kazem glup. Za njih nema doping kontrole , da bi izdrzali tempo , nema na cemu nisu. A ostatak sveta koji sad prozivaju teraju na kontrole vise puta u mesecu. Licemerno i bezobrazno. A naj tuznije od svega po meni je to sto praunuci africkih robova pod zastavom drzave gde su im pradede bili robovi , pronose slavu te iste. Sta reci. I jos drze ruku na srcu kad svira hna...valjda ponosni ne znam ni ja na sta. Sto su im pradedovi bicevani i terani na rad . A oni sad slave drzavu u koju su njihove pretke doveli u lancima kao robove. Kakve li ironije sudbine . Nisam rasista , ali ovo je za same crnce bas ponizavajuca cinjenica.

Milos

pre 7 godina

PG Parker, Teodosic
SG Ginobili, De Colo, Mills
SF Batum, Wiggins, Adetokumpo
PF Porzingis, Mirotic
C Vucevic, Gasol
Ovo sam izlicitirao za 5 min iz glave, sigurno sam nekog dobrog izostavio. Dajte ovim momcima 15 dana priprema, razbili bi Amere...

Milan

pre 7 godina

Nije problem samo to što je NBA nesumnjivo ubedljivo bolji od recimo EL, nego i zbog fizičkih predispozicija igrača koji igraju u Americi. Fizička sprema se svakako stiče, ali postoji i nešto sa čime se čovek radja, tako da ogromna eksplozivnost u mišićima, neverovatna fizička snaga je odlika crnih igrača pogotovu onih rođenih na američkom kontinentu. Ne zaboravite da su pre samo par vekova njihovi preci dovedeni tu da rade kao robovi, a oni su birani od ostalih crnaca sa adričkog kontinenta kao najbolji, najači da bi mogli da rade teške fizičke poslove. Njihovi potomci naravno imaju izuzetnu genetiku i vrlo je trško parirati im individualno bilo fizičkom snagom, bilo brzinom koju poseduju. To je naravno jedna od prednosti američke košarke, a sve drugo je dostižno i u mnogim elementima u Evropi već prevaziđeno ( razni sistemi odbrane, napada, taktički faulovi, preuzimanja, udvajanja .............)

YSexistoY

pre 7 godina

brt kada dobijes da otprilike cetiri zemlje zajedno daju jednog reprezentativca onda je valjda sve jasno, pa cela bivsa Juga nema stanovnika kao Njujork samo, al bi vas zato bivsa Juga raskantala, siguran sam.

radetoronto

pre 7 godina

Dosta vise sa pricom oko dopinga! Ako je doping u pitanju, onda zasto su Amerikanci prilicno prosecni u muskom odbojku, na primer?

Shvatite vec jednom - kosarka je izmisljena u SAD i tamo je taj sport poceo. Imaju 350 stanovnika, drzava je bogata i zbog toga imaju odlicne uslove i odlicna infrastuktura.

Da remiziram:

1. Ovaj sport je njihov, oni su ga izmislili (ok, Kanadjanin je ustvari izmislio basket, ali u Americi).
2. Imaju 350 stanovnika.
3. Imaju veliki broj crnaca (17% populacije, ako se ne varam).
4. Imaju novac.

gojimir debeljački

pre 7 godina

jedna loša utakmica Srbije i odmah priča o superiornosti. pre nedelju dana dobijete na jedan šut, tesno odirate protiv Španije i Australije , niste baš pokazali superiornost. nije Srbija branila čast Evropske košarke, Srbija je igrala utakmicu za sebe i izubila. Moš misliti, Australija je tako pukla u polufinalu pa opet niko ne kaže da smo toliko bolji od njih. Pošaljite slabiji tim na SP pa ce bas neko zgaziti

Nenad

pre 7 godina

Dosta vise o tome kako Amerikance ne testiraju. To je totalna sarena laza i neverovatno je da se ne nadje niko u Srbiji, npr. od novinara, ko ce to da pobije jednom za svagda. Ko zeli da proveri, mogao bi to lako uraditi. Npr. http://www.espn.com/blog/truehoop/post/_/id/5225/team-usa-yes-we-re-drug-tested.

dike

pre 7 godina

O čemu bre pišete neznalice!!!!!!
Pa kako može neko da odigra 82 utakmice u regularnom delu sezone + plej of,pri tome putuje avionom svaki treći dan,i da pri tome izgleda kao trokrilni orman tipa Karl Meloun,Dejvid Robinson itd....jok bre uopšte se ne rokaju!!!! Ili Majkl Felps,dokazan doping ali ja verujem Ok USA!!!! Obama je rekao: "da mi umre majka malo su se dopingovali".

bos

pre 7 godina

pa realno da nam niste rasturili bivsu jugu morali bi prvi esalon da saljete lbj kari i ostali
drugo veoma bitno da ta nba liga svako takmicenje brani neamerickim igracima da se takmice za svoje zemlje raznim izgovorima od osiguranja ucjena i slicno.
a mogli bi da pristanu i na redovne doping kontrole kao i sve ostale reprezentacije.
tada vam niko nista ne bi prigovorio.

XyZ

pre 7 godina

Ne treba doping kontrola neka samo gosn Kolandjelo-Mikelanđelo pogleda obe utakmice sa našim timom i videce mnostvo nedosudjenih koraka koji se tolerisu drum timu kao i odbrane koje igraju sa rukom na telu pri svakm prvom driblingu ali kao poslasticu mu savetujem da pogleda napad na 94-91 kada je dzordz promašio obruc ali su imali ofanzivni skok i lopta je dosla do durenta koji je šutnuo trojku i promašio ali neka pogleda sat za sut koji stoji tri sekunde na 1 sekundu do kraja da bi durent mogao da šutne e pa to gosn Mikelanđelo da dodjes da budes predsednik kk banjice pa nećeš da vidiš u beton ligi. Tako da gospodine Mikelandjeko sedi jedan.

O

pre 7 godina

@Ivan NK
Ma jeste, sve je to tako jednostavno. Zato je Litvanija sila sa 4 i Srbija sa 7 miliona stanovnika, pa redovno deru Rusiju sa 160 miliona i Francusku sa 70... A tek o Kini u kojoj je kosarka izuzetno popularna da ne pricamo. SAD imaju najbolju kosarku jer imaju najbolji sistem. Najbolji koledz timovi bolji su od evroligasa. Ta Evropa sa 500 miliona posalje svoje najbolje igrace u NBA da tamo igraju sporednu ulogu. Kada bi najbolji NBA igraci dosli u Evroligu, prosek bi im bio 70-80 poena po utakmici. Superiorni su, svetlosnim godinama ispred ostatka sveta i nema to veze sa brojem stanovnika.

....

pre 7 godina

Petorka srpskog drim tima: Petar Maravic, Dragan Kicanovic, Predrag Stojakovic, Radivoj Korac, Vlade Divac ...svaku bi americku generaciju otresli po 20 razlike :)

Marko

pre 7 godina

Hahahah ovako, prirodna boja koze Amerikanaca je bela, kad bi sakupili medalje belaca ne znam da li bi imali 3 ukupno, sakupili sportiste od 50 nacionalnosti, 90% medalja osvojili u atletici, sramota da takva sila ne moze da skupi 5 igraca u vaterpolu koji ce bar moci da igraju sa nama, u rukometu nula, u odbojci imaju jednog Francuza najboljeg igraca i jednog Italijana ali i tu bi ih dobili, u kosarci ne racunajuci nba igrace i da je neke pravde u ovom svetu, oni ne bi smeli nba igrace da salju na OI, dakle i tu ne bi imali sta da traze sa nama, u fudbalu ne postoje tj postoje ali su smesni, u tenisu trenutno nista...samo atletika, doping i trci koliko mozes uzimaj medalje, svuda gde je snaga u prvom planu tu su najbolji...

Evropa

pre 7 godina

Čovek je u pravu. Na Evropi je da promeni stil i unapredi svoju košarku. Prevaziđena je priča da Evropljani pored silnih takmičenja i ulaganja u košarku, šalju reprezentacije da osvoje drugo mesto.
Prosto je, počnite da pripremate i trenirate košarkaše kao što je to slučaj u NBA i rezultati će doći. Pre svega mora da se promeni pristup na klupskom nivou. Reprezentacije su samo posledica. U Evropi igraju američki igrači koji tamo nemaju prolaz, a ovde su nosioci igre. To govori kolika je razlika u kvalitetu. Prosto je neverovatno da se u Evropi ne mogu podići igrači koji bi bili u rangu NBA košarkaša. Nema tu drugog objašnjenja, nego da se ne radi na pravi način.
Problem pravi i FIBA koja ne dozvoljava kreiranje elitnog takmičenja po uzoru na NBA pod izgovorom da to nije dobro za razvoj košarke. To je apsurd, neka onda objasne kako se razvila košarka u SAD.

O

pre 7 godina

@Marko
Oni NBA kosarkase salju od '92, pre toga su slali neke druge pa su i pored toga uzeli vise od 10 Olimpijada u tom periodu. Dakle, razbijali bi sve i sa koledz reprezentacijom. Salju Amerikance da igraju, dal su crni, beli ili zuti nije tvoj problem. Osecaju se kao Amerikanci i igraju ponosno za SAD. Isto kao sto mi saljemo Crnogorce u vaterpolu, oa kazemo da se osecaju Srbima. A o drugima nacionalnostima u nasim reprezentacijama da ne govorim.
Ti njihovi vaterpolisti su nas namlatili posteno u Pekingu, nije bas da ne mogu da nas pobede. A vaterpolo im je na margini. Zamisli da je popularan kako bi dominirali. U svim sportovima su dominantni, najveca su sportska sila sveta i tu nema spora. Pogledaj koliko su medalja osvojili. Mozes da budes ljubomoran, to ne menja nista.
U tenisu su inace najtrofejnija nacija, dok ti slavis jednog "Srbina" oni imaju mnogo teniskih legendi, 35 osvojenih Dejvis Kup medalja i tenisku tradiciju. Da vidim srpski tenis kad se "Srbin" iz Niksica povuce.
Oni su sportska supersila, mozes samo da puknes od ljubomore.

ludi mare

pre 7 godina

jednostavno, ljudi imaju nevjerovatnu bazu vrhunskih kosarkasa, zato su i najbolji! pa realno pogledajte top evropske igrace u nba, oni tamo nisu (novicki je izutetak) niti ce ikada biti prve zvijezde i nosioci u svojim timovima! i kada su slali koledz igrace, bili su u borbi za medalju! ni jedan doping na svijetu ne pomaze da sutiras 10/10 sa 10 metara, to je rad, rad i samo rad! bogdan dok je sutirao preko "metle" po 200 puta na treningu pogadjao je kao durent!

anica

pre 7 godina

Postujem svakog sportistu i sve, ali zaista su postali dosadni ovi Ameri, sve pokupise covece, to su neuporedive stvari a kamoli da ovako nesto kaze, pocev od finansija ulaganja, oni sport drugacije dozivljavalju..svi su kao pitbulovi...ne vidim nista lepo u tome. Valja nama Teo i ostali momci i kao drugi na svetu, sto moramo da vas stignemo? Ako si prvi i ako se osecas toliko mocno, umesto da uzivas u svemu tome, naprotiv dobijes potrebu da omalovazavas, sad kao svi su slepci samo oni znaju da igraju kosarku...nije to bas tako..nisu tu cista posla.
Pravda za SPORT( Nole, Fasol, Jusa, Teo, Federer, Filipovic....)

nz

pre 7 godina

Džabe vam što odlično šutirate i što kapirate igru kad ste dopingovani, svi NBA igrači. Da neće možda neko da kaže da Gasol sa 36 igra kao momak od od 20 zato što je utreniran i što 15 godina igra u NBA, Đinobili sa 39 sam nosi Argentinu, Bogdanović sam igra za Hrvatsku i trči kao da ima motor u zadnjici a Jokić prodaje priču da je smršao 14 kila od treninga. Sve je to od droge.

@vau

pre 7 godina

pazi drugar, u svim tim sportovima sto si nabrojao, osim rukometa koji ne igraju, su u svetskom vrhu! i u vaterpolu su tu medju 5 ekipa!

Zeljko R.

pre 7 godina

Koju selekciju?Afrike?Gde su ti Amerikanci belci.Nijih bi i zatvorenih ociju pobedili klinci iz komsiluka.Pogledajte samo one crnce koliko skacu i koja preciznost u sutu.Ali oni svaki boziji dan sutiraju na kos po ceo dan.To im je posao i ono sto ih medju ostalim belim Amerima imaju kao osecaj da su osti.

Bulevarac

pre 7 godina

Ne cica, trebalo bi vi da prestanete da se dopingujete i da vasa drzava, takodje, prestane da garantuje za vas da ste negativni u dopingu...e tek onda mozemo da razgovaramo sa vama.

aleksandar

pre 7 godina

@Salence

Kakve veze ima teretana,pa ja se kladim da bi Durent ili Dzordan mogli ki..m da nasamaraju prosecnog bildera iz nasih teretana...

Boza

pre 7 godina

"PG Parker, Teodosic
SG Ginobili, De Colo, Mills
SF Batum, Wiggins, Adetokumpo
PF Porzingis, Mirotic
C Vucevic, Gasol"

Moze tu i jos Novicki, Karl Entoni-Tauns, Evan Fournier, Goran Dragic, Gasol koji god da od njih da si izostavio...

bozza

pre 7 godina

dopinguju se, ima ih 300 mil., imaju 50 drzava, imaju mnogo pare, crnci imaju duze misice, razbili nam drzavu, stariji su, mladji su, imaju bolje patike, imaju vise soka... a mi bi bili bolji da smo sa ostatkom sveta i istorije

Exx

pre 7 godina

ja sam si siguran da barem 3 države ex-yu Srbija,Hrvatska,Slovenija da bi ih gazili za 320milijon stanovnika

PS: poredite njihov broj medalja s brojem stanovnika i vidjet će te da su ispod prosječni

boki

pre 7 godina

a koliko propalih americkih kosarkasa uzima mjesto sirom svijeta drugim talentovanim igracima.
i jesu bolji svaka cast, ali uvijek svakoj zemlji fali jedan ili vise igraca iz nba lige.

fucka

pre 7 godina

I onda se vracamo na mladjde trenere i tgrdendegrde swtagrde gade gde je brza kosarka nalik na NBA da se ispuca lopta sto pre i to 90% prodorima i pikom bez suterskkih igraca i teskih centara.Bogrdanovic,Zagorac i Nedovic su igraci unapre pravljeni za NBA kosarku od strane Jakovljevića od kad se on pojavio i slicni nasa kosarka je propala.Razlog tome je da mi vise nemamo krilne centre i centre koji sa 216 visoki i teski znaju da prave igru.Nema vise Danilovica,Paspalja,Radje i Kukoca zbog takvih copy paste trenera.

dumba

pre 7 godina

sve je to fino baki, al da se ipak svi testiramo na doping , ne vezano za treninge snage , ili da nase naspricamo i bacimo ih na snagu pa kud puklo u finalu , jbg u americo je cela.mlb liga nba liga i nfl liga na nekoj vrsti supatance dal to sto je u evropskoj ligi najstrozije zabranjeno, kod njoh vec od malih nogu 14-15 god uzimaju hormon rasta i zato im deca od 18 izgledaju ko da imaju 32 , mislite da vas farbam , cela amerika zna ko je na sreroidima ko nije, da nasima fali teretana i snaga to se slazem i brzina, ali to mozemo da im pomognemo upravo onim sokovima sto pijj ameri :)

да да

pre 7 godina

Хајде да занемаримо каубоје па да погледамо како стварно стоје ствари ! Нека играју они у својој НБА и нека згрћу паре а остатак света да пусте на миру ...

O

pre 7 godina

@dule
Tacno, ali popio si minuse jer patriJote to ne prihvataju. Objasni njima da bi taj tim SFRJ cinili Vucevic, Pekovic, Bogdanovic (HRV), Teodosic i Saric, a ne Braduljica i Stimac.

dule

pre 7 godina

Nevezano za Amere i doping nego za SFRJ tim.

Ljudi, da li vam je jasno da kad bi postojao takav tim u njemu bi bio tačno 1 (i slovima jedan) igrač iz Srbije - Teodosić. I on ne bi bio u startnoj petorci.

I da, taj tim bi namučio Amere, možda bi ih nekad i pobedio ali bi uglavnom bio drugi. A to Srbija i sama uspeva, bez ostalih.

Ivan NK

pre 7 godina

Ne budi smesan Kolandjelo!!!
Nema tu velike filosofije...kvalitet se radja iz kvantiteta.Baza americke kosarkaske reprezentacije je oko 500 miliona ljudi(SAD, Australija, Kanada, razna ostrva sa kojih dodju Dankan i sl.)
Jedva ste dobili Spaniju i Litvaniju u Pekingu i opet jedva Spaniju u Londonu.
O periodu 2002-2006 ne treba pricati.
Da se mi saberemo samo sa Crnom Gorom(Vucevic, Dubljevic, Pekovic) uz Bjelicu i mozda igraca, dva iz Hrvatske...pa vi biste, dobri moj Kolandjelo, morali ici u sabiranje i presabiranje!!!

Nemanja

pre 7 godina

Manje se drogirajte pa ćemo više da vas tučemo. Tukli smo vas i drogirane onomad, a mogli bi da imate i nekog belca u reprezentaciji. Za promenu ?

Rango

pre 7 godina

Posteno, u pravu je. Treba shvatiti ovo kao dobronameran savet a ne aroganciju, jer budimo realni da Amerikanci apsolutno dominiraju svetom kosarke! Razlika izmedju njih i nas(zajedno sa svim ostalim..spancima, francuzima, litvancima, australijancima nemcima ma celim svetom) je tragikomicno velika:/

Mr_Melbourne

pre 7 godina

Nemaju igraci sa ovih prostora fizicke snage i skocnosti i zato ne mogu sa amerima. Teodosic izgled kao curica kad ide na kos ili kad je u duelu...Kod Amera bekovi kucaju sa dvije ruke a mogu iz mjesta. Raduljica 2.13 ili Jokic 2.11 ili koliki je vec kad skoce izgledaju kao da ne mogu da zakucaju. Brzina je kljuc uz explozivnost u kosarci a toga nema na ovim prostorima. Drazen Petrovic nije imao to ali je imao sut ko malo ko. Teodosic da nema bloka ne bi nikad mogao igraca proci a u NBA se sve svodi jedan na jedan.. E a ovi danas nemaju ni brzinu ni skocnost a ni sut kao Drazen ili Stojakovic i normalno da izgledaju kao amateri pored Amera.

Jumko

pre 7 godina

Sta mislite, ko pokazuje vecu snagu na borilistu kada se kida, juri, udara, skace, proklizava, trci... Npr Durent ili Kazins koji igraju 25 min, ili Djokovic koji igra 3 sata!? Mislim ako cemo o dopingu... Ne znam ja bas ko je tu dopingovan? A ovaj jos sam...

Madagaskar

pre 7 godina

Iskrena ne znam koga su to oni naucili kosarke....koji strucnjaci....koji??
Velika sekekcija i jos sumnjivi doping testovi ih drze u vrhu...to je kao da safa neko kaze da mi svet ucimo tenisu jer jedan Srbin vec godinama vedri i oblaci po svetskim turnirima.
Da se sada Juga okupi mislim da bi njima bilo potrebno presabiranje.....
Toliko...

Aleksandar Jovanovic

pre 7 godina

Sta misli gosn trener, da uvedemo malo doping kontrole za njegove kosarkase, npr kada dodju na OI ili Sversko prvenstvo, dobili bismo vrlo interesantne podatke....pa da onda podelimo megdan :D

dr

pre 7 godina

SAD su kontinent sa 52 države!!! Dakle, oni spremaju tim za olimpijadu igračima iz 52 zemlje. Samim tim , svi ostali su u neravnopravnim položaju i ovaj komentar je licemeran.

Vlad Rad

pre 7 godina

Sad ce tebi Srbi da objasne da je nebitno to sto u Usa svaka skola ima svoj kosarkaski klub sa odlicnim uslovima za treniranje.. koledzi koji stipendiraju stotine igraca svake godine su misaona imenica za nase klubove. I najkrace, oni su drzava gde se sistemski ulaze u sport. Nama je lakse reci da se oni drogiraju, nego da pogledamo u svoje dvoriste.

msm

pre 7 godina

Druže nemoj da te finale jedne preplašene, neprepoznatljive Srbije zavarava. 4 meca ste bili u egalu i to je pravi pokazatelj koliko je evropska kosarka blize americkoj.

Aleksandar

pre 7 godina

Kakav licemer...jedan NBA tim ima budzet vise od polivine reprezentacija Evrope...i on nešto priča...daj nam buđet od 100mil evra(svake 5 godine) koji ćemo uložiti samo u košarku i za 12god. ima da ih deremo ,i igramo egal kad god zatraže utakmicu...tamo 50 drzava ima timove kao i jedan nacionalni tim...ajde da igramo kao EVROPA protiv SAD!? i za 10 godina ima da ih deremo!!!

boban

pre 7 godina

Da nisu uvezli crnce, mogli bi igrati samo u trecoj srpskoj ligi. Neka navede koliko je bjelaca ucestvovalo u osvajanju tih medalja. Dva ili tri? Sa jeddnim crncem, i bivsom drzavom, i danas bi bili prvaci.

Milutin

pre 7 godina

Да ли би национална америчка кошаркашка екипа састављена само од белих кошаркаша имала икакве шансе против екипа реномираних европских кошаркашких нација? Сумњам ...
Толико о величини америчке кошарке!
(beograđanin, 22. avgust 2016 20:38)

Bože dragi, kakva glupost! Šta su to "beli" košarkaši? Ko bi odlučivao o tome ko je "beo" a ko nije? Ti možda? Koliko generacija u nazad bi im se brojala kvrna zrca i kožni pigmenti? Da li bi Parkeru bilo dozvoljeno da igra za Francusku? Ako da, zašto da, a ako ne, zašto ne? Šta ćemo sa Borisom Dijavom i Batumom (da se ograničim samo na Francuze)? Šta ćemo sa Grifinom, Batijeom, Wilijamsom koji su pola/pola a Amerikanci? Šta ćemo sa igračima koji su potomci Afričkih doseljenika ili su se sami doselili u USA (znači nisu potomci robova), tipa Mutombo ili Ojajdžuvan? Da li bi njima bilo dozvoljeno da igraju za ovaj fiktivni USA tim, a ako ne, zašto ne?

Kažeš da ovaj tvoj post možda zvuči rasistički. Ne zvuči nego jeste 100% rasistički post.

Ljudi što igraju za USA su 100% Amerikanci, pa bili oni crni, beli ili na tufne. Oni su za nas izmislili košarku, koliko god to nama smetalo. Nije Durantova crna koža razlog što nam je on krkao trojke sa 7 metara, nego 12 sati svakodnevnog treninga od detinjstva i svemirski talenat.

A za ove tvoje "beli protiv belih" utakmice pozovi Kju Kluks Klan, možda će oni organizovati tako nešto. To je otprilike tvoj nivo.

Božidar

pre 7 godina

Sabraćemo se, nego šta, samo kad svaka tvoja selekcija prvo ode na doping kontrolu, odnosno kad ukinete vaš Zakon da oni ne moraju na doping kontrole, iako to traže medjunarodne sportske federacije i institucije.Pravila važe za sve isto !!!

beograđanin

pre 7 godina

Када се говори о америчким црним кошаркашима и спринтерима (да поменем само њих), односно о њиховој супериорности у данашњем спорту, увек се заборавља да су сви они потомци афричких робова. Ти робови су прошли сурову селекцију (бирани су само највећи, најјачи и најздравији)још пре утоваривања на бродове за Америку, ужасне услове транспорта преживели су само најиздржљивији а касније су робовласници плански "одгајали" (у буквалном смислу!), кроз десетак генерација, опет само најјаче, најбрже и најиздржљивије. Данас потомци тих "хибрида" - природним генетским путем модификованих људи - харају светском кошарком! То је сурова истина, која некоме може да изгледа и као расизам.
Да ли би национална америчка кошаркашка екипа састављена само од белих кошаркаша имала икакве шансе против екипа реномираних европских кошаркашких нација? Сумњам ...
Толико о величини америчке кошарке!

lol

pre 7 godina

Da ste najbolji, jeste. Da ste najjaci, jest. Da ste naucili svet kosarci, pa ne bas. Da ste naucili trenere?!? Jel ovo neka sprdnja. Pozivate konkurenciju da bude jaca, jel to otvoren poziv dopingu ili sta? Nijedan evropski tim ne moze da igra pola tempa najslabijeg nba tima, zapitajmo se zasto. Pozdrav ljubiteljima sporta!

Ma...

pre 7 godina

''Naučili smo svet ovoj igri. Naučili smo njihove trenere.''

Jos jedan gospodin u poznim godinama koji izgleda nema pojma da su treneri sa podrucja zapravo naucili svet ovoj igri. Da ne nabrajam sva ta velika imena, od doktora Aleksandra Nikolica pa na ovamo...
Ameri imaju samo fizicki najspremnije igrace, na tom polju su alhemicari.

sasa jokic

pre 7 godina

Ajmo da krenemo od doping testa, 'ajde da se testiraju pred svaki mec!
Na ovoj olimpijadi su do cetvrt finala bili umereni sa tabletama i bili su malte ne egal sa svima, e onda su pred polufinale gutnuli i onda su podivljali, trcanje, fokus, Durant nije mogao vola da ubode ko Bogdan, a onda protiv nas sa deset metara ne moze da promasi.

Mee-Losh

pre 7 godina

Od vas da ucimo kako se igra? Vi cete da nas ucite taktici?

Pa dodjite na jedne igre samo sa naboljim BELCIMA koje imate u celoj zemlji, pa da vidimo kako ce to da se zavrsi.

Del Boy

pre 7 godina

Kada se kosarkasi SAD zajedno sa svim svojim kolegama iz reprezentacije (bilo koji sport da je u pitanju) budu podvrgli doping kontroli koja se ne radi u Americi i iza koje ne stoji njihova agencija, ostatak sveta ce imati sanse. Oni igraju oko 100 utakmica u toku jedne sezone, koje traju duze nego u Evropi (48 min), a onda dodju na OI i prosetaju se... Da nije mozda zbog ishrane?
Iskreno verujem da bi americke sportiste trebalo bojkotovati i zabraniti im ucesce na svim takmicenjima dok god ne pristanu na isti tretman kao i ostatak sveta, pa neka bolji pobedi.

marko

pre 7 godina

druze nista ne treba...samo objasni kako oporavljate igrace za jedan dan da vec sutra igraju utakmicu...i tako 100 utakmica za redom...evo ti kad si majstor vrati se u svoju italiju pa je stegni nek postane amerika licemeru...svi vi znate sta se radi i kao delite packe...

Salence

pre 7 godina

I uclanite se u teretanu vec jednom leba vam! Moja keva ima jace ruke od pola nasih reprezentativaca. Evo obavestio sam vas nemoj posle da bude ponovo "dominantniji su fizicki nije problem u tehnici",

Robin Hood

pre 7 godina

Da vi batalite doping, ili makar da moze da se testira svaki vas kosarkas pre ili posle meca nije bitno!
Svaki igrac, ali svaki iz USA koristi neko doping sredstvo. Tu nema dileme. Takodje drugaj je igrao kod njih na koledzu, skolovao se tamo cak je 2009 izasao na draft, da samo znate sta rade sa momcima na koledzu koji treba da izadju na draft... Sa tim crncima, ne bi niko ovde na forumima pisao da to nije zbog dopinga nego zbog fizickih predispozicija. Nek su afroamerikanci 100x i nek im je priroda dala takve gene da su skocniji, ali svaki od njih nesto koristi. Ruse unistavaju zbog nekog melodijuma, a ovi ko zna sta koriste.
Nije fora slati sportiste na takmicenja i onda se diciti kako su najbolji, a ni jednog trenutka ne bi smeli da date kojeg kod na testiranje jer i sami ne znate sta koriste!

Milutin

pre 7 godina

Saberite se vi u fudbalu, vaterpolu, rukometu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (oklagija, 22. avgust 2016 19:49)
Preporučujem (+130)Ne preporučujem (-17)

Pa u fudbalu su odavno bolji od nas, u rukometu smo trube i mi i oni, a vaterpolo je sporedan sport (tipa recimo Lacrosse, u kojem su, takodje, mnogo bolji od nas).

bivsi bankar

pre 7 godina

U pravu je covek.Samo poslusajte sta kazu sportisti koji se vrate iz US o treningu, svi su zadivljeni cinjenicom da se znatno manje trenira, ali dosta efikasnije.Sledeci razlog superiornosti je NBA liga, pravo akcionarsko drustvo koje ima za cilj da omoguci sto bolju konkurenciju u cilju neizvesnosti takmicenja i atraktivnosti koji donosi profit.Tamo se ne desava da neki Covic pokusa da unisti konkurenta kako bi se osecao bitnim jer bi tako i sebi kopao ruku.

NN

pre 7 godina

SAD bi osvojile sve zlante medalje da je od pocetka dozvoljeno profesionlacima da se takmice na OI , to je tek dozvoljeno 1992 godine i otada su osvojil uvek zlate medalji.

KRIGER

pre 7 godina

Za ove sto tvrde da se Ameri ne dopinguju jedno logicno pitanje: zasto onda ko i svi ostali spotisti i kosarkasi iz drugih nacionalnih selekcija jednostavno ne pristanu da im se odrade i te vrlo jednostavne i bezbolne anti-doping kontrole, pa da lepo rascistimo sa tom dilemom da li se drogiraju ili ne?!

Savo iz Kikinde

pre 7 godina

To kaze covek cija zemlja ubija neduzne ljude po celom svetu, cim cena galona benzina skoci za nekoliko centi. ...a da pomenemo i odsustvo doping kontrole za njihove olimpijce.

ma nemoj!

pre 7 godina

pa nemojte nam prepoloviti državu kad god odigramo finale s vama, pa možda nešto i uradimo. i još, pošaljite "belu" ekipu, ako smete! drugim rečima, lako je tuđim gloginje mlatiti, nego jes' ti igr'o i na kom nivou?

....

pre 7 godina

Petorka srpskog drim tima: Petar Maravic, Dragan Kicanovic, Predrag Stojakovic, Radivoj Korac, Vlade Divac ...svaku bi americku generaciju otresli po 20 razlike :)

Knn62.

pre 7 godina

A da za pocetak pustite sudije da 'sviraju' posteno, zasto vam je njihova pomoc potrebna uz toliku superiornost? Ako se igra po evropskim pravilima, neka se i sudi po njima, a ne da vam oprastaju korake 20-tak puta po poluvremenu! Dupli standardi, nesto sto vec odavno smatrate normalnim!

damedolla0

pre 7 godina

Kada budete išli na doping kontrolu. Ne konkretno košarkaši, tu je previše znanja, doping i ne utiče toliko, ali plivači, atletičari, svi bi popadali. Od tih 120 medalja, 10 bi bilo čisto.

mag

pre 7 godina

Mozda ce vas neko i stici ali samo ako prestanete da kljukate svoje igrace raznim nedozvoljenim strestvima. Drugo, koliko belaca imaate u timu ??

Zagor

pre 7 godina

Da,samo sto Americki sportisti ne mogu da se podvrgnu doping testu,kao drzava Amerika garantuje..Bez uvrede,njihovi kosarkasi jesu najbolji,oni ne trce po terenu,nego lete,da bi se napravila NBA zvezda,tu je doping...

riki#22

pre 7 godina

Dozvolite i ostalima da ne moraju na doping testove i stižemo vas očas posla.
(akrivija, 22. avgust 2016 18:39)
A koji je to doping za sut za 3 poena ako mozes da objasnis strucnjace???30 razlike je bilo sa pola snage i tim budi prezadovoljan

dragan

pre 7 godina

Aj da mi neko objasni čemu toliko laprdanje o dopingu i belcima?! Znate li, vi ljudi, sta pričate?!? Što niko ne pomenu Nigerijce, Francuze? Beli, žuti, roze, crveni ili narandžasti - oni su Amerikanci. Ne razumem sta je problem?! Da li ste svesni kakve uslove za trening igrači u Americi imaju, koliko se nauka koristi i kolika je baza igrača? Možda su to nebitne stvari, a? Pa svaki naš košarkaš koji je otišao, bio je fasciniran nivoom organizacije, načinom treninga i uslovima. (a odlazili su iz bogatih evropskih klubova). U NBA igra nekih 450 igrača. Od čega je jedno 100 "krem de la krem", od toga je recimo 50ak u izboru za reprezentaciju. Samo američka baza je 300 miliona ljudi. Da li mislite da je problem sa svim uslovima, procesom selekcije, celom masinerijom pronaći 50 ultra talentovanih, ultra atleta?!?! Dajte ljudi malo ozbiljnosti...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (anbeast, 22. avgust 2016 19:49)

I onda Marko Jaric ode da igra letnju ligu i za mesec dana dobije minimum 15 kg suvih misica? Slusam Ivana Miljkovica na rts-u i covek,koji je isao na tu olimpijadu,za razliku od tebe i od mene,kaze ja cu samo reci da oni ne idu na doping kontrole i time je sve receno.I zaista jeste

dike

pre 7 godina

O čemu bre pišete neznalice!!!!!!
Pa kako može neko da odigra 82 utakmice u regularnom delu sezone + plej of,pri tome putuje avionom svaki treći dan,i da pri tome izgleda kao trokrilni orman tipa Karl Meloun,Dejvid Robinson itd....jok bre uopšte se ne rokaju!!!! Ili Majkl Felps,dokazan doping ali ja verujem Ok USA!!!! Obama je rekao: "da mi umre majka malo su se dopingovali".

miloje

pre 7 godina

tu neko pise o rasizmu...druze moj...pa nije ista struktura misicnih vlakana kod belaca i kod crnaca, procitaj malo...ima li crnaca u plivackim sportovima, zasto ih nema? na to dodaj naravno ozbiljan i jak sistem u Americi, ne zaboravi ogromnu bazu, po koju tableticu koja se ne vidi na testovima koje oni isto odredjuju...kaze covek rasizam, samo da mu dirnes u Ameriku hoce oci da iscupa...

petar-pfc

pre 7 godina

Čovek hoće da kaže krenite sa dopingom, pa na crtu sa nama. E moj ti, vi naučili svet šta je košarka, a niste zonu igrali do pre par godina. Svašta ću da pročitam ovde.

hm

pre 7 godina

Covek je malo vise glup. Uporedjuje savez od preko 50 drzava sa drugima ?!?!?! Ne treba reagovati na takve... Neka dodje ekipa iz recimo Marylanda, skantati ce ju i Albanci. Red

Hulkenberg

pre 7 godina

A ove anabolike sto ubrizgavate i propusnice za doping testove,ocete li i to da nam date ili je to samo vase sveto ekskluzivno pravo ??? Prije nego krenu retardirani odgovori i minusi,znamo svi,trojke se ne pogadjaju dopingom..ali su fizicki neuporedivo jaci a zna se odlicno zbog cega je to,a fizicka snaga odnosno disproporcija u mecevima iiitekako ima uticaja,cak i presudnog ! Za svjetski sport,i za svijet uopste,bi bilo dobro da vi Amerikanci malo smanjite dozivljaj i da za promjenu budete fer i igrate po pravilima,a ne da namecete silom svoju silu gdje god i za sta god vam na pamet padne !!!

Stevan

pre 7 godina

Imao sam prilike da idem više puta u nekoliko afričkih država... To da su oni urođeno fizički dominantni je čist mit, nastao u Americi!!! A nastao je zbog njihovih košarkaša i njihovih sprintera koji se rokaju svakakvim hemijama pa postanu tako ogromni, jer nisu podvrgnuti doping kontroli zato što za njih garantuje njihova vlada. Što onda Nigerija, Kenija i Zimbabve i uopšte bilo koja afrička država nisu svetski šampioni u košarci, kad su crnci već toliko dominantni? Smešno. Oni jesu za nijansu brži i skočniji, ali da su fizički jači od belog čoveka, posebno od slovenskih ili nordijskih naroda je u najmanju ruku smešno.

Milos

pre 7 godina

PG Parker, Teodosic
SG Ginobili, De Colo, Mills
SF Batum, Wiggins, Adetokumpo
PF Porzingis, Mirotic
C Vucevic, Gasol
Ovo sam izlicitirao za 5 min iz glave, sigurno sam nekog dobrog izostavio. Dajte ovim momcima 15 dana priprema, razbili bi Amere...

alhambra

pre 7 godina

Ajmo svi da se dopingujemo i da unistimo smisao sporta...cele sezone se dopinguju da bi izdrzali nadljudske napore u nba ligi da bi za olimpijadu bili cisti...e "amerikanci" izmisljeni narode

Zeljko

pre 7 godina

Ko kaze da nisu nadopingovani do usiju , blago receno je naivan...da ne kazem glup. Za njih nema doping kontrole , da bi izdrzali tempo , nema na cemu nisu. A ostatak sveta koji sad prozivaju teraju na kontrole vise puta u mesecu. Licemerno i bezobrazno. A naj tuznije od svega po meni je to sto praunuci africkih robova pod zastavom drzave gde su im pradede bili robovi , pronose slavu te iste. Sta reci. I jos drze ruku na srcu kad svira hna...valjda ponosni ne znam ni ja na sta. Sto su im pradedovi bicevani i terani na rad . A oni sad slave drzavu u koju su njihove pretke doveli u lancima kao robove. Kakve li ironije sudbine . Nisam rasista , ali ovo je za same crnce bas ponizavajuca cinjenica.

Napumpani ameri

pre 7 godina

Jeste tako,ali pogledajte sebe u ogledalo i neka vasi sportisti izađu na doping testove. Pa onda recite da ste casno osvojili sve te medalje. Ameri najveći svetski prevaranti!!!

XyZ

pre 7 godina

Ne treba doping kontrola neka samo gosn Kolandjelo-Mikelanđelo pogleda obe utakmice sa našim timom i videce mnostvo nedosudjenih koraka koji se tolerisu drum timu kao i odbrane koje igraju sa rukom na telu pri svakm prvom driblingu ali kao poslasticu mu savetujem da pogleda napad na 94-91 kada je dzordz promašio obruc ali su imali ofanzivni skok i lopta je dosla do durenta koji je šutnuo trojku i promašio ali neka pogleda sat za sut koji stoji tri sekunde na 1 sekundu do kraja da bi durent mogao da šutne e pa to gosn Mikelanđelo da dodjes da budes predsednik kk banjice pa nećeš da vidiš u beton ligi. Tako da gospodine Mikelandjeko sedi jedan.

sah 88

pre 7 godina

Saberite se vi i dostignite Nemacku i Brazil u fudbalu, Francusku i Hrvatsku u rukomatu, nas u vaterpolu...... A sto se kosarke tice ja prezadovoljan nasim rezultatim na OI i odusevljen srebrnim medaljom. Koliko smo mi srecni i zadovoljni videce se sutra na fenomenalnom doceku koji priredjujemo svima, ali malo vise od odtalih kosarkasima.

k

pre 7 godina

Sad će stručnjaci da mi kažu kako doping ne igra ulogu u finalu. Da li znate kakvo dejstvo ima kafetin koji popijete kada vas boli glava i bol prestaje posle 30ak minuta. Ljudi moji, postoje i supstance koje su zabranjene običnim smrtnicima, dok Amerikanci mogu slobno da dobiju po jednu dozu i da polete duplo više u toku finala. Jesu najbolji,ali doping igra oogromnu ulogu u osvajanju svake njihove medalje, oni su POLITICKA sila!

stecky

pre 7 godina

Čovek je jednostavno sve zamenio i pomešao. Očekuje da se zemlja sa 7 miliona stanovnika suprotstavi drugoj zemlji sa 25 miliona registrovanih košarkaša. Babe i žabe. O tome da nas 50 godina uče košarke je nepotrebno trošiti reči.

misko

pre 7 godina

Vama svaka čast mada mene zanima kako gospodin Kolanđelo objašnjava da su NBA igrači testirani samo jednom godišnje kada se nalaze na trening kampovima pred sezonu. Mnogo članaka je ispisano o tome da anti doping federacija dosta popustljiva prema njima. Tako osim vrhunskih uslova bojim se da ista fizička nadmoć nije samo od napornih treninga.

Ivan

pre 7 godina

Pa samo igraci iz bivse Jugoslavije bi vas dobili, sa nekih 20 milona stanovnika. Dodati nasoj reprezentaciji Pekovica, Vucevica. Dragica, Bogdanovica, Teletovica, i cao ameri.

nz

pre 7 godina

Džabe vam što odlično šutirate i što kapirate igru kad ste dopingovani, svi NBA igrači. Da neće možda neko da kaže da Gasol sa 36 igra kao momak od od 20 zato što je utreniran i što 15 godina igra u NBA, Đinobili sa 39 sam nosi Argentinu, Bogdanović sam igra za Hrvatsku i trči kao da ima motor u zadnjici a Jokić prodaje priču da je smršao 14 kila od treninga. Sve je to od droge.

Nenad

pre 7 godina

Čovek je u pravu, a mi bi trebali da pratimo liniju odgovornosti pa da se ovo pitanje uputi onima koji odlučuju u evropskoj košarci. Za početak da se igra po svim NBA pravilima ako ne i još za nijansu težim, kako bi se stvorili uslovi da se izjednače po snazi evropske ekipe sa SAD.

satelit

pre 7 godina

Svaka cast!Ali,nemojte se sluziti zabranam da nasi i drugi talentovani igraci nemaju prvo da igraju jer vasi NBA klubovi to brane,lako je vam sa takvom sirinom.. Jasno je da nam Bobi prosle godine nije dobio dozvolu kao i Bjelica ove.Ali da ste prejaki-jeste.. Koliko sad onaj Indijanopolis sa Pedjom ,Divcem i Bodirogom izgleda nestvarno,kad smo tukli takodje jake SAD. Eh,da sada imamo jednog Stojakovica da sveze 3 trojke u tri napada ,pa da vidis kako se menja tok utakmice

sah 88

pre 7 godina

Saberite se vi i dostignite Nemacku i Brazil u fudbalu, Francusku i Hrvatsku u rukomatu, nas u vaterpolu...... A sto se kosarke tice ja prezadovoljan nasim rezultatim na OI i odusevljen srebrnom medaljom. Koliko smo mi srecni i zadovoljni videce se sutra na fenomenalnom doceku koji priredjujemo svima, ali malo vise od odtalih kosarkasima.

lokalac

pre 7 godina

Brate, svaka im cast, ali nekako mi nema kosarka taj car igre kad ih gledam. Ona dodavanja Teodosica su magija kosarke, ono zbog cega uzivam u tom sportu. Mozda su Ameri nepobedivi, ali evropska kosarka je lepsa.

realnost

pre 7 godina

@Aleksandar Jovanovic,
haha. Kada su nas dotukli ko klince onda su on dopingovani. A nasi inace to ne rade. E moj ti treba priznati bolnu istinu da su sedmo nebo za nas. Nedostizni.

Saša

pre 7 godina

Hoćemo, kad smanjite drogu i kad konačno i vama uvedu doping test za sve sportiste a ne kao foru prodajete za naše sportiste garantuje vlada...

Saša

pre 7 godina

Da nisu na svaki mogući način uradili sve da razdvoje SSSR i Jugoslaviju, sada bi Kolanđelo, pevao drugu pesmu. Ali šta da se radi, sila su, pa rade šta im se prohte.
Meni je najjači utisak na to "da li treba dostići Ameriku", ostavio Zdravko Mamić. Naime, pitao ga je novinar nešto u smislu "da li treba uvesti primer finansiranja klubova koji se koristi u sportovima u SAD", a on je rekao: "Meni SAD nikada neće biti primer ni za šta. Da te bede nema, mi bismo se i dalje zvali Jugoslavija." Pametnom dosta. A sad samo zamislite tim sa Dragićem, Nedovićem, Nurkićem, Vučevićem, Teom, Pekovićem, oba Bogdanovića, Šarićem, Hezonjom, Raduljicom, Đedovićem, Teletovićem, Udrihom, Marjanovićem, Bjelicom, Jokićem.. Mogli bismo da napravimo tri/četiri petorke koje bi igrale egal sa Kolanđelovim NBA vanzemaljcima. Ali jedno su želje, a drugo realnost.

bobbie

pre 7 godina

Srbija ima oko 6.5 mil stanovnika.Ne znam tacno spoljni dug ali neka bude 30 milijar.eura.Ameri imaju jedno 400 mil stanovnika.Spoljni dug im se meri u stotinu pa i u hiljadu milijardi.Niko ne zna tacno a i ne sme da kaze javno.E sad Srbija sa jedno 50 mil. stanovnika i sa izgradjenim sistemom normalnog zivota.Sigurno ne bi uvozili pola Afrike i Latino Amerike vec bi igraci bili Srbi ili pak gradjani Srbije ciji su koreni od vajkada sa ovih prostora.Da sumiramo jedna zemlja sa ovakvim standardom i sa belom kugom za vrat, igra finala...ne postoje reci da se to opise.

Zare

pre 7 godina

Човек је у праву. За ове што се позивају на величину, да је само величина популације битна, Кина би трабало да је доминантна у свим спортовима (укључујући и кошарку).

anbeast

pre 7 godina

Aj da mi neko objasni čemu toliko laprdanje o dopingu i belcima?! Znate li, vi ljudi, sta pričate?!? Što niko ne pomenu Nigerijce, Francuze? Beli, žuti, roze, crveni ili narandžasti - oni su Amerikanci. Ne razumem sta je problem?! Da li ste svesni kakve uslove za trening igrači u Americi imaju, koliko se nauka koristi i kolika je baza igrača? Možda su to nebitne stvari, a? Pa svaki naš košarkaš koji je otišao, bio je fasciniran nivoom organizacije, načinom treninga i uslovima. (a odlazili su iz bogatih evropskih klubova). U NBA igra nekih 450 igrača. Od čega je jedno 100 "krem de la krem", od toga je recimo 50ak u izboru za reprezentaciju. Samo američka baza je 300 miliona ljudi. Da li mislite da je problem sa svim uslovima, procesom selekcije, celom masinerijom pronaći 50 ultra talentovanih, ultra atleta?!?! Dajte ljudi malo ozbiljnosti...

Mare

pre 7 godina

Ceo američki sistem je superioran.
Njihov školski sport ima bolje uslove od mnogih evropskih timova. Klubovi su profitabilni i privatni, dok je evro košarka neprofitabilna. CSKA osvajanjem EL ne može da vrati ni 2% ulaganja, posle se pitaju kako je KKP u dugovima do guše. Pa neka oni probaju da naprave profit u košarci nema teorije...toliko je profitabilan sport da je Partizan odustao od Evrokupa zbog finansija.
U Evropi je fudbal sport broj 1.
Finansije u Evropi zavise od hobija nekih grčkih tajkuna, političke sprege, ili su naslonjeni na fudbalske klubove...da toga nema evro košarka bi se ugasila...
(mare, 22. avgust 2016 17:57)

Amerika stampa dolare bez pokrica,i te pare se pumpaju izmedju ostalog i u sport, zato oni imaju vrhunske uslove, para uvek ima jer se stampaju 24 casa.

amon ra

pre 7 godina

Ne kazem da je kljucna stvar uspeha u sportu doping,ali da li su sve reprezentacije tretirane jednako?Ja mislim da nisu,isto , mislim da nikad nece ni biti.Meni i dalje ostaje utisak da americka selekcija ni pocemu nije bolja od ostalih sem fizickog-atletskog aspekta.Znaci bukvalno kao sto je Moka pred finale rekao :Ne smete dozvoliti da vas pretrce i ne smete dozvoliti da vas nadskacu.Kome je ovo do sada uspelo?Kako se postize takva fizicka superiornost?Ima mnogo sistema treninga za to, a oni nisu tajna.Sad ce neko da me ubedi da evropski igraci nemaju takve vidove treninga?Tesko.Imaju, ali opet razlika u fizici i atletizmu je drasticna-mora da je do genetike?Kako da ne. Ne sporim jake treninge,odricanja,profesionalizam i sve ostalo,ali ima tu nesto o cemu se ne prica...

miki

pre 7 godina

Ljudi, niko nije rekao da je doping njima poboljsao sut za 300%, nego se radi o tome da su njihovi igraci odigrali preko 100 utakmica, igrali su do pre mesec i po dana, i dosli ovde, igraju svaki drugi dan svetskim ekipama kao da se nista ne dogadja, niko da se oznoji, ni oko zuba konkretno. Tuku, skacu, trce do zore. Sve je to cisto?

dinarid

pre 7 godina

Nije presudan kvantitet vice kvalitet, tj. genetika, Litvanija je jos manja od nas pa ima strasnu reprezentaciju, Kina je s druge strane najmnogoljudnija pa nemaju pojma kosarku. A i kad pogledas i ove ex-yu reprezentacije ogroman broj njihovih igraca potice sa jednog malog prostora - Hercegovine i stare Crne Gore, tako da imamo mi dovoljno talenta samo treba to selektovati na osnovu kvaliteta a ne kumovako-rodjackih veza..

Marko

pre 7 godina

Hahahah ovako, prirodna boja koze Amerikanaca je bela, kad bi sakupili medalje belaca ne znam da li bi imali 3 ukupno, sakupili sportiste od 50 nacionalnosti, 90% medalja osvojili u atletici, sramota da takva sila ne moze da skupi 5 igraca u vaterpolu koji ce bar moci da igraju sa nama, u rukometu nula, u odbojci imaju jednog Francuza najboljeg igraca i jednog Italijana ali i tu bi ih dobili, u kosarci ne racunajuci nba igrace i da je neke pravde u ovom svetu, oni ne bi smeli nba igrace da salju na OI, dakle i tu ne bi imali sta da traze sa nama, u fudbalu ne postoje tj postoje ali su smesni, u tenisu trenutno nista...samo atletika, doping i trci koliko mozes uzimaj medalje, svuda gde je snaga u prvom planu tu su najbolji...

pobesneli Milutin

pre 7 godina

Prestanite aman vise da sirite tu dezinformaciju da Ameri ne idu na doping kontrole kao i svi ostali sirom sveta! Evo vam dva linka, I TO NASA SRPSKA, i prestanite da se brukate u vasim komentarima, jer veliki ljudi znaju da priznaju poraze i cestitaju protivniku, a mali ljudi samo traze razloge za poraz tamo gde ih nema!
http://www.adas.org.rs/vesti/2014/09/15/americki-sportisti-idu-na-doping-kontrolu-kao-svi-ostali/
http://sport.blic.rs/kosarka/svetska-kosarka/pitali-smo-fiba-da-li-su-amerikanci-testirani-na-doping-evo-kako-glasi-odgovor/4hfrzsk

nista o nicemu

pre 7 godina

Kada se kosarkasi SAD zajedno sa svim svojim kolegama iz reprezentacije (bilo koji sport da je u pitanju) budu podvrgli doping kontroli koja se ne radi u Americi i iza koje ne stoji njihova agencija, ostatak sveta ce imati sanse. Oni igraju oko 100 utakmica u toku jedne sezone, koje traju duze nego u Evropi (48 min), a onda dodju na OI i prosetaju se... Da nije mozda zbog ishrane?
Iskreno verujem da bi americke sportiste trebalo bojkotovati i zabraniti im ucesce na svim takmicenjima dok god ne pristanu na isti tretman kao i ostatak sveta, pa neka bolji pobedi.
(Del Boy, 22. avgust 2016 18:00)

Pozdravili te Mirotic, Gasol, Jokic i Pekovic. I Novicki.

Antis

pre 7 godina

Klinci koji citaju ove komentare a treniraju basket pod hitno da organizuju sebi dan,svaki naredni, tako da sutnu bar 200 trojki u toku tok jednog dana. I svaki dan tako...neko vreme,posle da dignu na 500. Sto iz dribling,sto iz mesta. Takodje, od juniora vec da krenu sa ozbiljnijim radom u teretani. Taktike,kretnje i ostalo cete da ucite na treningu,to je sigurno,ali ako hocete da budete STVARNO dobri, bez suta i snage nema nista. I nemojte da vas loze,kao crnci su to,geni,ne mozes protiv njih itd. Nije tacno,i Pekovic nije izgledao u Partizanu na pocetku kao pri kraju u NBA, ali je dizao gvozdjuriju i eto ga, znate svi kako se Danilovic promenio kad je otisao u NBA-mislimm na fizicku promenu. Rebraca takodje. Ko ima 2.10, samo dve finte, navezbati samo dve finte ali da mozes zatvorenih ociju da pogodis, i masa. Da je meni neko imao ovakve stvari da kaze sa 14 godina bio bih mu zahvalan.

drax

pre 7 godina

Nikada oni ne mogu da se sustignu zato sto ne moze belac ili azijat da bude bolji atleta od crnca u kosarci kao sto ne moze npr ni u atletici u trci na 100 metara jedan belac da bude u finalu.Fizikalije se sada izvlace do maksimuma a svi znaju da igraju kosarku nije to nuklearna fizika.Mogu da se nabroje na prste najbolji belci u NBA i nijedan nije ni priblizno dobar atleta kao prosecan crnac u nba na nivou startera.Evo npr da smo mi imali umesto Bogdana Bogdanovica igraca kao npr Trevor Ariza ili Ejveri Bredli i umesto Stimca Kendrika Perkinsa ili Tadza Gibsona bili bi duplo bolja ekipa.Suv prosek u NBA je bolji od nasih najboljih igraca uglavnom.

absolutezero

pre 7 godina

Imao sam prilike da idem više puta u nekoliko afričkih država... To da su oni urođeno fizički dominantni je čist mit, nastao u Americi!!! A nastao je zbog njihovih košarkaša i njihovih sprintera koji se rokaju svakakvim hemijama pa postanu tako ogromni, jer nisu podvrgnuti doping kontroli zato što za njih garantuje njihova vlada. Što onda Nigerija, Kenija i Zimbabve i uopšte bilo koja afrička država nisu svetski šampioni u košarci, kad su crnci već toliko dominantni? Smešno. Oni jesu za nijansu brži i skočniji, ali da su fizički jači od belog čoveka, posebno od slovenskih ili nordijskih naroda je u najmanju ruku smešno.
(Stevan, 22. avgust 2016 19:29)

Bez uvrede ali odavno nisam procitao gluplji komentar. Ti poredis SAD sa Nigerijom, Kenijom i Zimbabveom?! Africke siromasne drzave u kojima ili se ratuje ili gladuje i pitas se kako da oni nisu kosarakaske velesile?! I jos dobijes vise pluseva. A da, spomenuo si taj cuveni doping.

miki

pre 7 godina

U pravu je,ja odavno govorim da je evropska kosarka svake godine sve gora i gora...Uz duzno postovanje prema svim nasim igracima mi vec trecu godinu stizemo do zavrsnica velikih takmicenja sa stimcem,bircevićem,jovićem,simonovićem,katićem itd...najgore od svega za kosarku je sto smo mi sa njima u ekipi favoriti protiv skoro svih ostalih reprezentacija,a to su igraci koji nisu starteri ni u svojim klubovima a setite se kakvu smo nekad klupu u reprezentaciji imali.I da nekad je americka reprezentacija mogla da izgubi kada ne dodje u najacem sastavu(indijanopolis 2002,atina2004) a sada niko ni da im zapreti.

Zeljko R.

pre 7 godina

Koju selekciju?Afrike?Gde su ti Amerikanci belci.Nijih bi i zatvorenih ociju pobedili klinci iz komsiluka.Pogledajte samo one crnce koliko skacu i koja preciznost u sutu.Ali oni svaki boziji dan sutiraju na kos po ceo dan.To im je posao i ono sto ih medju ostalim belim Amerima imaju kao osecaj da su osti.

$$$

pre 7 godina

Da, najlakse je napisati: Da nema dopinga, Ameri bi bili na nivou Kine...Bravo za komentare...I nastavite da zivite u zabludi i neka vam Raduljica, Macvan, Bircevic i Stimac budi olicenje vrhunske atlete...Jer im samo doping moze doneti odraz od 10 cm...Sada iznosi 1 cm...A oni nece da se dopinguju...

srx

pre 7 godina

Kosarka u SAD i u Evropi su dva razlicita sporta. Mi se sad durimo "vas je 320 miliona...ulazete milijarde u sport...svi su vam crnci...dopingovani" Sve je glupost i "kiselo grozdje".
Niko nem ne brani da sredimo sopstvenu drzavu i izaberemo vladu koja ce da ulaze u industriju i nakon toga i u sport. Niko. Niko nam ne brani da koristimo treninge i nacin igre koji koriste Amerikanci. Zasto to ne radimo? Zato sto se pravimo najpametniji i mislimo da smo mi ucili Amerikance kosarci. Kakva arogancija. Kada su Paspalj i Divac otisli u NBA...sta su rekli? "Amerikanci sve rade brze, efektivnije i bolje od nas. Za sta nama treba dva dana oni na treningu zavrse za dva sata. Bili smo sokirani." To je rekao Paspalj koji je u to vrijeme pusio cigarete prije i poslije utakmice.
Talenti jesmo. Zato i uzimamo medalje u sportovima u kojima nema novca ili nema dovoljno zemalja da se takmici. Slavimo vaterpoliste a ko im je protivnik? Madjarska i ex-Yu. Nema niko da igra vaterpolo. Dodjemo do Amerikanaca i -30 u kosarci. Zasto se ne zamislimo malo kako smo ih pobjedili 2002??? Pa imali smo u prvoj petorci vecinu iz NBA. Nije bila bitna boja koze kad je Bodiroga setao driblinzima Karmela Entonija. I danas se vrti snimak na YouTube. Moze li Teo da dribla Entonija? Nema sanse. Teo je doktorirao evropsku kosarku i veliki je sampion. Samo kad se naviknes na cake i fore koje postoje u Evropi i to koristis fenomenalno onda je tesko da se boris protiv sile iz NBA. Oni ne padaju na nase fore.

Saša

pre 7 godina

SAD su kontinent sa 52 države!!! Dakle, oni spremaju tim za olimpijadu igračima iz 52 zemlje. Samim tim , svi ostali su u neravnopravnim položaju i ovaj komentar je licemeran.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dr, 22. avgust 2016 18:26)

kako ovaj komentar može da ima ovoliko preporuka pored svih netačnih podataka? SAD nisu kontinent nego država koja se se nalazi na kontinentu severne amerike, zajedno sa kanadom, meksikom i, zavisno od definicije, još nekoliko karipskih ostrva. druga svar je, ne sastoje se od 52 države, nego od 50. otkud ljudima da su 52?
mada se slažem s tim da su ogromna zemlja u kojoj je košarka drugi najpopularniji sport, pa je sasvim logično da su dominantni u međunarodnim turnirima. samo razlika nije toliko velika koliko je izgledalo u finalu. problem je što nemamo ekipu koja može da im parira. imamo dobar tim koji u evropi može da dobije svakog, ali nam amerikanci lako pokažu gde smo tanki (ofanzivni skok, šut sa distance, organizacija igre kada tea dobro pokriju, itd.). vidi se, recimo, da im je protiv španaca uvek teško. jeste da ih dobijaju redovno, ali špance teško mogu da dobiju sa više od 15ak razlike. bilo bi zanimljivo videti kako bi izgledala utakmica naših i amera sa bjelicom i marjanovićem. možda ćemo videti za dve godine. nadam se :)
pozdrav svim ljubiteljima košarke i čestitke našim košarkašima još jednom.

да да

pre 7 godina

Хајде да занемаримо каубоје па да погледамо како стварно стоје ствари ! Нека играју они у својој НБА и нека згрћу паре а остатак света да пусте на миру ...

323

pre 7 godina

Lako je kada tvoja zemlja ima 300 miliona stanovnika, kada ulaze u kosarku milijarde, kada je kosarka ogroman biznis u kome se vrte milijarde, gde su igraci basnoslovno placeni, gde liga ima klubove koji mogu da pobede sve reprezentacije na svetu i da ne nabrajam. Voleo bih ja njega da vidim da dodje u Srbiju pa onda da pobedi takvu SAD ?

Veerghoen

pre 7 godina

Срби помирите се да су они најбољи. Једноставно су за 30 разлике бољи од свих на свету. Какав допинг какви бакрачи, јаки су као црна земља и нико им не може ништа.

Mythbuster

pre 7 godina

Ništa lakše samo pristanite na doping kontrolu.
Do tada je bolje da vam daju zlato i bez učešća a mi ostali ćemo se boriti za srebro.

dule

pre 7 godina

Nevezano za Amere i doping nego za SFRJ tim.

Ljudi, da li vam je jasno da kad bi postojao takav tim u njemu bi bio tačno 1 (i slovima jedan) igrač iz Srbije - Teodosić. I on ne bi bio u startnoj petorci.

I da, taj tim bi namučio Amere, možda bi ih nekad i pobedio ali bi uglavnom bio drugi. A to Srbija i sama uspeva, bez ostalih.

expert

pre 7 godina

NJije stvar u fizičkoj spremi i snazi. Jednostavno, Amerikanci su vešti sa loptom. Njima lopta kao da je srasla za šaku. Evropljani (belci) se muče da izvedu ono što oni rade sa lakoćom. Pa trećerazredni američki košarkaši dominiraju evropskim klubovima, a kamoli NBA zvezde. Ljudima leži košarkaška lopta kao Kinezima ping pong loptica.

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 7 godina

Samo je problem sto nam je durent sasuo 28p u prvih 20minuta,nikakav umor ja bih rekao, jednostavno bolji je igrac... pritom on bas izgleda kao da je na steroidima... otprilike kad ga gledas izgleda kao Bircevic... samo sto se tamo preko leta trenira 1na1 na svoju ruku sa Lebronom, a Birca, Macvan, Stimara u teretanu pod pretnjom vatrenim oruzijem.. Mala digresija, novak je na AO izbacio mareja u 1/2 finalu posle maratona na +40 pa igrao finale sa nadalom najduzi mec u istoriji(ili obrnuto).. ali ne to je Srbin, genetika, sarma, palenta, slanina i beli luk... malo objektivnosti, bolji su. mi smo prvi u ostatku sveta.

car na dar

pre 7 godina

Kako da vas stignu kad ste skoro pa ukinuli obestecenja..Nije problem da se prave igraci za nba sto ce da znaci i reprezentaciji ali za 600000€ to nije fer, a imate neverovatnu kolicinu novca, vase barijere nisu fer i postene.

Vladimir

pre 7 godina

Ako tako dobro "rade" i znaju kosarku, kako onda da se ne nadje ni jedan jedini beli igrac koji bi mogao da igra za USA. U Americi zivi 30 miliona crnaca i nesto preko 300 miliona belaca. Kako je moguce da crnci toliko dominiraju? Odgovor lezi u fizickoj superiornosti samih igraca. Nema to veze sa znanjem. Recimo, u plivanju je drugacije. Tu suvereno vladaju belci.

aleksandar

pre 7 godina

@Salence

Kakve veze ima teretana,pa ja se kladim da bi Durent ili Dzordan mogli ki..m da nasamaraju prosecnog bildera iz nasih teretana...

vau

pre 7 godina

Aj da se saberu najbolji evropski igraci mislim da bi bilo povuci potegni, imate 300 miliona stanovnika pobogu.Gde ste u fudbalu, rukometu, vaterpolu....

ja ovako

pre 7 godina

nema tu sta da se sabira vec oduzima, kvalitet svetske kosarke je u padu, narocito NBA kosarke! da su nasi momci sinoc odigrali barem kao u polu finalu drugu bismo pricu sad pricali, cim vas neko uvede u egal ufrcite se i pogubite se. Drim tim je bio samo jedan i to dva put, mada je samo onaj prvi bio zaista dream, od tada nemate kodarkase ni blizu tog kvaliteta, tj najlosiji iz te prve petorke je duplo bolji od svih NBAovaca koji su igrali od 2000 na ovamo!!
da je juce na terenu bila Juga iz indijanapolisa ocerupali bi vas kao osurene pilice!
a necu pominjati da su jedini mecevi u kojem su vam sudije svirale kako treba bili onaj protiv nas u grupi i onaj protiv francuza u grupi!

Zoran

pre 7 godina

Bolje da nam se rugaju Ameri u finalu OI nego ko Hrvati. Pre pola veka sisli sa postolja i nikako opet da se popnu. A pricaju o kosarci ko svake godine da su na postolju.

Boki

pre 7 godina

Dajte ljudi budite realni, kakav doping kakvi bakrači. Shvatite da njihova utakmica traje 8 min duže, to je skoro kao još jedna četvrtina, a napadi im traju u proseku 15ak sekundi, znači konstantno trčanje. U NBA utakmica ćete pred kraj videti pad u igri zbog umora, a na SP ili OI oni se ne umore, svi ostali posle 35og min padaju, Ameri tek tad dostizu 100% spreme, naravno da melju sve pred sobom.

O

pre 7 godina

@Marko
Oni NBA kosarkase salju od '92, pre toga su slali neke druge pa su i pored toga uzeli vise od 10 Olimpijada u tom periodu. Dakle, razbijali bi sve i sa koledz reprezentacijom. Salju Amerikance da igraju, dal su crni, beli ili zuti nije tvoj problem. Osecaju se kao Amerikanci i igraju ponosno za SAD. Isto kao sto mi saljemo Crnogorce u vaterpolu, oa kazemo da se osecaju Srbima. A o drugima nacionalnostima u nasim reprezentacijama da ne govorim.
Ti njihovi vaterpolisti su nas namlatili posteno u Pekingu, nije bas da ne mogu da nas pobede. A vaterpolo im je na margini. Zamisli da je popularan kako bi dominirali. U svim sportovima su dominantni, najveca su sportska sila sveta i tu nema spora. Pogledaj koliko su medalja osvojili. Mozes da budes ljubomoran, to ne menja nista.
U tenisu su inace najtrofejnija nacija, dok ti slavis jednog "Srbina" oni imaju mnogo teniskih legendi, 35 osvojenih Dejvis Kup medalja i tenisku tradiciju. Da vidim srpski tenis kad se "Srbin" iz Niksica povuce.
Oni su sportska supersila, mozes samo da puknes od ljubomore.

Mr_Melbourne

pre 7 godina

Nemaju igraci sa ovih prostora fizicke snage i skocnosti i zato ne mogu sa amerima. Teodosic izgled kao curica kad ide na kos ili kad je u duelu...Kod Amera bekovi kucaju sa dvije ruke a mogu iz mjesta. Raduljica 2.13 ili Jokic 2.11 ili koliki je vec kad skoce izgledaju kao da ne mogu da zakucaju. Brzina je kljuc uz explozivnost u kosarci a toga nema na ovim prostorima. Drazen Petrovic nije imao to ali je imao sut ko malo ko. Teodosic da nema bloka ne bi nikad mogao igraca proci a u NBA se sve svodi jedan na jedan.. E a ovi danas nemaju ni brzinu ni skocnost a ni sut kao Drazen ili Stojakovic i normalno da izgledaju kao amateri pored Amera.

Bulevarac

pre 7 godina

Ne cica, trebalo bi vi da prestanete da se dopingujete i da vasa drzava, takodje, prestane da garantuje za vas da ste negativni u dopingu...e tek onda mozemo da razgovaramo sa vama.

V

pre 7 godina

Pa jel Durent zbog dopinga ubacivao one trojke kao nenormalan a Bogdan zbog neuzimanja istog promašivao!? Jel Stef Kari ima onakvu nestvarnu kontrolu lopte i pregled igre zbog dopinga? Treba da progutamo svoj ego i da priznamo da taj famozni doping nema veze sa njihovom dominacijom. Njihova dominacija dolazi pre svega iz masovnosti a zatim i tradicije i posvećenesti ovoj igri.

gojimir debeljački

pre 7 godina

jedna loša utakmica Srbije i odmah priča o superiornosti. pre nedelju dana dobijete na jedan šut, tesno odirate protiv Španije i Australije , niste baš pokazali superiornost. nije Srbija branila čast Evropske košarke, Srbija je igrala utakmicu za sebe i izubila. Moš misliti, Australija je tako pukla u polufinalu pa opet niko ne kaže da smo toliko bolji od njih. Pošaljite slabiji tim na SP pa ce bas neko zgaziti

123

pre 7 godina

Da se nisu raspali SSSR i Jugoslavija imali bi konkurenciju. Ovaj deda lupeta jer nema pojma o internacionalnoj kosarci. Raspadom te 2 uz Ameriku najdominantnije supersile u kosarci smanjila se baza za stvaranje vrhunskih nacionalnih timova ali nije nemoguce. Pa Argentina ih je odvalila na olimpijadi ne tako davno.Trenutno je u vecini svetskih reprezentacija smena generacija, odlaze stare zvezde a normalno je da ne mozes da nadoknadis preko noci i takmicis se sa drzavom koja ima 320 miliona stanovnika i gde lokalni koledzi obrcu vece pare nego evroliga. To je ko da onaj nas Obradovic lik pocne da se pita zasto amerika sa svojom tradicijom i organizacijom 15g ne moze da proizvede top 10 tenisera a svetom dominiraju Srbin,Spanac i Shvajcarac (sto od njega ne bi isto cudilo).

Zofri

pre 7 godina

A da Vi uzmete Nebojsu Covica da reorganizuje malo NBA ligu,pa se vidimo u Tokiju 2020god.,pod uslovom da se kvalifikujete!? Jel moze tako?

nikola

pre 7 godina

Amerika je produkt nevjerojatnog talenta, rada, ulaganja i fizičkih predispozicija jer su svi crnci i savršeni su za košarku. A dal igraju najljepšu košarku? Ne, najbolju? Ne, naj efikasniju? Da, jer su dominantni u fizičkom i tehničkom smislu, sati rada i discipline su dovele Thompsona i Duranta do savršenog šuta i tako to ide. Meni je ljepše za vidjeti sjajne asistencije Teodosića, sjajnu pas igru Srbije kad ih ide, ima utakmica kad ih nejde. Isto tako, ima u NBA-u ekipa koje igraju lijepu košarku, ali većina ih igra 1 na 5.

Exx

pre 7 godina

ja sam si siguran da barem 3 države ex-yu Srbija,Hrvatska,Slovenija da bi ih gazili za 320milijon stanovnika

PS: poredite njihov broj medalja s brojem stanovnika i vidjet će te da su ispod prosječni

Milan

pre 7 godina

Pa kad bi mi bili "Sjedinjene Evropske Drzave" Olipijada bi bila dosadna. 48% medalja je pokupila Evropa. Samo 22% Amerika i to zajedno Severna i Juzna. Neka i oni nastupaju sa 50 drzava koliko ih ima pa da ih vidimo.

Jovan

pre 7 godina

Heh, pritom ovaj "drim tim" realno nije ni treca najjaca postava NBA-a.
Ne smem ni da pomislim sta bi bilo da su dosli James, Curry, Howard, Bosh, Harden, Westbrook, Pol, Griffin, Dejvis, etc.
Ne bi niko prosao bez +50/60/70

vlasta

pre 7 godina

Americki doping..Lens Amstrong je jedan od najvecih sportista u istoriji Amerike.U rangu Dzordana..Njega je razotkrila Americka antidoping agencija.Srusili su svog heroja nacije,legendu,idola.Pre toga je testiran bezbroj puta od strane Svetskih antidoping agencija.Uvek je bio cist.
Jesmo li mi toliko zastranili,ili sta je u pitanju,kad god se spomene SAD,samo mrznja i negacija?
A u sustini,treba mnogo da ucimo od njih.Daleko su oni ispred nas,u kosarci ponajmanje..

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Niko im nije ni blizu. U fudbalu je manja razlika izmedju najboljeg i desetog nego u kosarci izmedju Amerike i svih ostalih zajedno.

Rango

pre 7 godina

Aj za ove Srbende moje koje nikad nisu upoznali americku kulturu u kosarci i njihove daleko najsavremenije metode treninga vec se hvataju za doping i teorije zavere, jedno prosto pitanje...jel ako Durent zvekne jednu tableticu to znaci da ce mu svaka uci sa 7 metara kao sinoc, ili je to posledica talenta, njegove posvecenost(ako iole barem malo znate njegovu biografiju) i napornih treninga? Koja je bre to tableta sto navodi loptu sa 7 metara? A srbi?

bos

pre 7 godina

pa realno da nam niste rasturili bivsu jugu morali bi prvi esalon da saljete lbj kari i ostali
drugo veoma bitno da ta nba liga svako takmicenje brani neamerickim igracima da se takmice za svoje zemlje raznim izgovorima od osiguranja ucjena i slicno.
a mogli bi da pristanu i na redovne doping kontrole kao i sve ostale reprezentacije.
tada vam niko nista ne bi prigovorio.

Evroskeptik

pre 7 godina

Slazem se da bi Evropska kosarka mogla da podigne svoj nivo i nauci da pobedjuje USA, ali nikako ne bih voleo da ona postane nalik na NBA!

radetoronto

pre 7 godina

Dosta vise sa pricom oko dopinga! Ako je doping u pitanju, onda zasto su Amerikanci prilicno prosecni u muskom odbojku, na primer?

Shvatite vec jednom - kosarka je izmisljena u SAD i tamo je taj sport poceo. Imaju 350 stanovnika, drzava je bogata i zbog toga imaju odlicne uslove i odlicna infrastuktura.

Da remiziram:

1. Ovaj sport je njihov, oni su ga izmislili (ok, Kanadjanin je ustvari izmislio basket, ali u Americi).
2. Imaju 350 stanovnika.
3. Imaju veliki broj crnaca (17% populacije, ako se ne varam).
4. Imaju novac.

Jumko

pre 7 godina

Vezeri, nisam neki teoreticar zavere i ne zelim kao vi zbog mrznje da optuzim nekog za doping, ali zelim i ovim drugim pametnjakovicima da ukazem da i te kako doping ima veze i sa tim famoznim sutom! Pa nije isto sutirati "odmoran" zbog dopinga u 30. minutu ili sutirati bez snage jureci nekog po terenu 30 min. Sa tim dopingom je sve povezano, cak i psiha, ali mali ste vi jos pa to ne znate! P.s. Ameri su svakako druga kosarkaska dimenzija, ljudi treniraju 5 sati dnevno, ne plaseci se ko ce im uleteti u termine i da li ce imati salu i teretanu! Pozdrav.

Cinik

pre 7 godina

Amerika ima 50 drzava, u svakoj od drzava postoji jedan drzavni koledz i jos barem dva jaka privatna koledza i svaki od njih ima kosarkasku sekciju, sa vrhunskim trenerima i uslovima za rad. Mi, sa druge strane imamo ligu koja traje dva meseca i u kojoj FMP ima trostruko veci budzet od svih ostalih klubova zajedno.

Cabron

pre 7 godina

Ovako. Da oni izadju sa tim predlogom da posalju mladje igrace iz koledza, bilo bi ono- ovi nas omalovazavaju, sprdaju se sa nama. Tako da je meni ovo veoma ispravno i posteno. Potrudimo se, usavrsavaj mo se, klinci "lozite se", a ne da verujete kako su oni GMO, a mi plazma i caj. Mislim da bi se iskreni namicili i sa koledz timom, tako da bi to bio jos veci blam ako ih ne bi pobedili.

Mutimir Vlastimirović

pre 7 godina

Njih bi mogao ozbiljno da ugrozi neki drim tim sastavljen od košarkaša širom Evrope. Mada bi možda i ex-ju tim bio dorastao tom zadatku. A sa sadašnjom konstelacijom biće potrebno čudo, jer prosto imaju PREVELIKU bazu za selekciju reprezentativca u odnosu na ostale.

anica

pre 7 godina

Postujem svakog sportistu i sve, ali zaista su postali dosadni ovi Ameri, sve pokupise covece, to su neuporedive stvari a kamoli da ovako nesto kaze, pocev od finansija ulaganja, oni sport drugacije dozivljavalju..svi su kao pitbulovi...ne vidim nista lepo u tome. Valja nama Teo i ostali momci i kao drugi na svetu, sto moramo da vas stignemo? Ako si prvi i ako se osecas toliko mocno, umesto da uzivas u svemu tome, naprotiv dobijes potrebu da omalovazavas, sad kao svi su slepci samo oni znaju da igraju kosarku...nije to bas tako..nisu tu cista posla.
Pravda za SPORT( Nole, Fasol, Jusa, Teo, Federer, Filipovic....)

Jumko

pre 7 godina

@V i ostali... Ne volim te teorije zavere i neko optuzivanje drugih za doping, ali kako nema veze sut sa dopingom!? Pa nije isto sutirati "odmoran" posle 30 min igre, jer si nesto uzimao, ili biti istrosen bez snage u 30 min i sutirati trojku! Jos jednom, svakako su druga dimenzija, bilo dopinga ili ne, ali i te kako te supstance imaju uticaj na sve, pa cak i na psihu!

Boza

pre 7 godina

"PG Parker, Teodosic
SG Ginobili, De Colo, Mills
SF Batum, Wiggins, Adetokumpo
PF Porzingis, Mirotic
C Vucevic, Gasol"

Moze tu i jos Novicki, Karl Entoni-Tauns, Evan Fournier, Goran Dragic, Gasol koji god da od njih da si izostavio...

Pera

pre 7 godina

Ajde da vam otkrijem jednu tajnu. NBA kosarkasi se testiraju na doping. Na prethodnom prvenstvu je bas nasa anti doping asocijacija uzimala uzorke od amerikanaca. Americka anti doping agencija je NAJpostovanija na svetu i oni su smrtno ozbiljni oko dopinga. Seca li se neko nekog americkog nacionalnog heroja u biciklizmu? Onog koji se izvinjavao naciji i molio za oprostaj?

Jumko

pre 7 godina

Mentoli, umesto da pisemo o nevidjenom uspehu, najbolji smo na svetu posle ekipe na koju smo se jezili pre 2 meseca kada je izasao sastav koji ce nastupiti na Oi, a mi nismo ni znali da cemo ucestvovati, mi pisemo o tome da li se dopinguju i pitamo se zasto nismo pobedili!? Ej, posle "vanzemaljaca" smo najbolji na planeti, i 2014. i sada! Sjajno! Veci uspeh nego 1996. i 1998. Puno jaca konkurencija!

bozza

pre 7 godina

dopinguju se, ima ih 300 mil., imaju 50 drzava, imaju mnogo pare, crnci imaju duze misice, razbili nam drzavu, stariji su, mladji su, imaju bolje patike, imaju vise soka... a mi bi bili bolji da smo sa ostatkom sveta i istorije

mare

pre 7 godina

Ceo američki sistem je superioran.
Njihov školski sport ima bolje uslove od mnogih evropskih timova. Klubovi su profitabilni i privatni, dok je evro košarka neprofitabilna. CSKA osvajanjem EL ne može da vrati ni 2% ulaganja, posle se pitaju kako je KKP u dugovima do guše. Pa neka oni probaju da naprave profit u košarci nema teorije...toliko je profitabilan sport da je Partizan odustao od Evrokupa zbog finansija.
U Evropi je fudbal sport broj 1.
Finansije u Evropi zavise od hobija nekih grčkih tajkuna, političke sprege, ili su naslonjeni na fudbalske klubove...da toga nema evro košarka bi se ugasila...

Vujo

pre 7 godina

Realno prejaki su. Vecina NBA klubova osvojila bi zlatnu da igra na olimpijadi.Srbija je broj dva i to je vise nego fenomenalno. Price o dopingu su za malu decu. Kako bi bilo da neko prica srpskim vaterpolo divovima da se dopinguju ?Ruzno zar ne?

dumba

pre 7 godina

sve je to fino baki, al da se ipak svi testiramo na doping , ne vezano za treninge snage , ili da nase naspricamo i bacimo ih na snagu pa kud puklo u finalu , jbg u americo je cela.mlb liga nba liga i nfl liga na nekoj vrsti supatance dal to sto je u evropskoj ligi najstrozije zabranjeno, kod njoh vec od malih nogu 14-15 god uzimaju hormon rasta i zato im deca od 18 izgledaju ko da imaju 32 , mislite da vas farbam , cela amerika zna ko je na sreroidima ko nije, da nasima fali teretana i snaga to se slazem i brzina, ali to mozemo da im pomognemo upravo onim sokovima sto pijj ameri :)

Vladimir

pre 7 godina

Šta se bre brecate botovi neinteligentni?

Čovek lepo rekao istinu, i njemu se zgadilo ovo finale gde pred 3 milijarde ljudi umesto spektakla, dobijemo sramotu u kojoj nas puste da se vratimo na 30 da se ne sramotimo vise no sto je moguće...

kakvi neinteligenti a sujetni likovi su svuda oko nas i ne čudi što živimo kao beda u svakom smislu...

izgleda bila fka

pre 7 godina

ovakve izjave nisu davali u Londonu, toliko su bili nadmocni da nisu morali da komentarisu. Vidi se da im je laknulo, bila je frka posle one utakmice u grupi.
Inace, pojedinacne zemlje su ih uveliko pristigle, prvo su morali zbog SFRJ da uvedu NBA igrace, a onda su i NBA igraci povremeno gubili, ili imali neizvesne utakmice, sto je bio slucaj i Riu.
A kada bi se samo bivsa SFRJ udruzila sto je jos uvek samo 20 miliona stanovnika, vec bi bila ozbiljna frka Amerima. A zamislite da se jos dodaju igraci iz nekoliko zemalja, jos uvek bi predstavljali stanovnistno dosta manje od 300 miliona, a bili bi potpuno ravnopravni.
Mislim da Srbija treba da zadrzi ovaj stil igre, to je nasa kosarka, samo na individualno plnnu treba unaprediti brzinu i sut (i psihu). MI treba da igramo da GSW, nikano da imitiramo Lebrona, Dzordana itt. Kada bi postigli tu vrstu unapredjenja, skoro sam sigurna da bismo dobili u skoroj buducnosti

Moo

pre 7 godina

Najbolje mi kad pricaju kako su oni nadrogirani. Pa svaka reprezentacija ima nekoliko NBA igraca. Dakle gotovo svi su nadrogirani. Sve reprezentacije!

Dejan

pre 7 godina

Doping, doping, doping... Stvarno ste dosadni vise. Da smo imali srebro u trci na 100m verovatno bi i Bolt bio dopingovan... Bolji su, i tacka!

Šta to uradi Nemanja Miliću?

pre 7 godina

Vi imate koledze i srednje skole u kojima je sport veoma važan. Vaša deca pa i košarkaši, već sa 10 godina počinju da se ozbiljno bave košarkom i sportom , dok u Evropi to počinje otprilike sa 15 godina! Imate jake škole u svim bitnim sportovima osim rukometa,Evropa jednostavno nije u mogućnosti da parira u tome osim u Socceru kako ga vi zovete!

YSexistoY

pre 7 godina

brt kada dobijes da otprilike cetiri zemlje zajedno daju jednog reprezentativca onda je valjda sve jasno, pa cela bivsa Juga nema stanovnika kao Njujork samo, al bi vas zato bivsa Juga raskantala, siguran sam.

saca

pre 7 godina

Ne moze da se uporedi kada nasi nece ozbiljno da odigraju utakmicu kakva dolikuje finalu OI, kao i na SP pre dve godine, nije sve u proslavi onoga sto vec imate vec teziti da se proslavi ono sto nemate a borbom mozete da ostvarite.

Pobeduju nas lako s nasim pravilima

pre 7 godina

Amerikanci ce imati surovu premoc dokle god Evropa fura pravila manjeg reketa i rekreativnih zonskih odbrana.
Takva pravila ne teraju kosarkase da poboljsavaju svoje fizikalije i tu lezi uzrok nase nemoci u sudaru sa Amerikancima.
E sad, zamislite da se ovaj nas mec igrao jos 8 minuta kao NBA mec, s NBA pravilima i sirokim reketom.

M

pre 7 godina

Jasno je da jaz postoji ali kako su u pitanju takmicenja nacija65zd7 ne znam sta bi po tom pitanju moglo da se ucini?
Samo postojanje Jugoslavije i SSSR-a bi kako je neko vec primetio donelo drugu pesmu ali to prevazilazi pitanja kosarke.

Midnight

pre 7 godina

Pustite doping, ljudi. Tu ima istine, ali nije to toliko presudno. Jeste li svesni vi koliko amerikanci treniraju igru 1 na 1? Dribling, ulaz, sut iz svih pozicija... Oni sami sebi obezbedjuju poziciju iz driblinga i sutiraju i pogadjaju. Nasi igraci su jednostavno optereceni postavkom igre i kretanjem jos od najmladjih dana, kao da nemaju vremena za individualna napredak i igru 1 na 1. To mogu sami evetnualno nakon treninga! Od njih se to ne trazi! Zato smo tu gde smo. Pogledajt npr. Simonovica koji nema drbling. Je li to uopste kosarkas. Moze li on sebi da obezbedi sam poziciju za sut? Ne! Jovic, sa druge strane, ima dribling, ali mu sut nije ni amaterski, vec na nivou rekreativaca koji pikaju basket ispred zgrade. Itd. Samo Teo, Bogdan i Nedovic pokusavaju da igraju kosarku sa svojim protivnikom koji ih cuva, ostali ni ne pokusavaju. Pogledajte na youtubu kako americki kosarkasi treniraju dribling i sut iz brzog driblinga. Upravo to oni posle primenjuju i na utakmicama. Uostalom, nisu li nas tako i pobedili Durent, Entoni, Klej Tompson? Kod nas se jednostavno apostavljaju igraci zarad kretanja u napadu. Kao da publika dolazi u hale da gleda kretnje u napadu, a onda zicere. Publika zeli majstore ove igre.

Sloba

pre 7 godina

Prica za doping i Amere je izvikana, na OI se testiraju ko i svi, to je i nasa anti-doping agencija potvrdila. Konacno, i sa ovih prostora smo imali igraca koji fizicki sasvim pariraju americkim crncima: Divac, Stojakovic, Radmanovic, Pavlovic, Pekovic nekad; sad imamo naseg Jokica, a komsije Teletovica, Bogdanovica, Vucevica, od skora Hezonja. Zasto bi njihovi timovi dovodili igrace odavde ako mogu da prosto "nadopinguju" svoje? Bez obzira na velicinu SAD, da li u nasim skolama imamo uslove za trening kao oni u njihovim? Kakve srednjoskolske i univerzitetske lige imamo? Kakva nam je prva liga? Hajde da se na tome radi, pusti price o dopingu.

Homer J Simpson

pre 7 godina

Ako mi tvrdimo da su ameri dopingovani, onda isto vredi i za nase vaterpoliste i noleta. Svi znamo da to je laz,svaka cast amerima, nasim kosarkasima i Djokovicu

Mika

pre 7 godina

@ Mr_Melbourne,

Mnogo puta sam procitao ovih dana da Ameri imaju skocnost a da je mi nemamo. Kako onda objasnjavas da nase odbojkasice skacu iz mesta oko 1 m. I da te podsetim da se odbojkasice u pionirskom uzrastu selektuju kada imaju 11, 12 godina i da se biraju one najtanje, najvise, dakle najsmotanije koje mogu da skoce jedva 1 cm. Skocnost se vezba - idi na internet i nadji na tu temu radove diplomaca sa beogradskog DIF-a.
Eksplozivnost nije toliko fizicka koliko psihicka kategorija. Da se uvezbati. Nasi igraci polazu loptu u kos umesto da zavuku ruke u obruc do lakata. Stvar navike, tj. treninga.
Ono sto ne moze da se ubilduje se nalazi u glavi. Ili imas ili nemas kefalo za kosarku. Nasi ga imaju za izvoz. Problem je sto ga restriktivno upotrebljavaju.
Resenje za buducnost kosarke je prosto. Siroka baza, dobra organizacija, a mutivodama sut karta iz sporta.

Marko

pre 7 godina

Taj skok koji oni imaju belac nece nikad imati, na stranu trojke sto sevaju kad ih krene ali skokovi cine 50% igre u kosarci, 3 napada u jednom mogu time da ostvare, da sutnu trojku i pet puta ako treba dok ne pogode.

Nenad

pre 7 godina

Dosta vise o tome kako Amerikance ne testiraju. To je totalna sarena laza i neverovatno je da se ne nadje niko u Srbiji, npr. od novinara, ko ce to da pobije jednom za svagda. Ko zeli da proveri, mogao bi to lako uraditi. Npr. http://www.espn.com/blog/truehoop/post/_/id/5225/team-usa-yes-we-re-drug-tested.

Milan

pre 7 godina

Nije problem samo to što je NBA nesumnjivo ubedljivo bolji od recimo EL, nego i zbog fizičkih predispozicija igrača koji igraju u Americi. Fizička sprema se svakako stiče, ali postoji i nešto sa čime se čovek radja, tako da ogromna eksplozivnost u mišićima, neverovatna fizička snaga je odlika crnih igrača pogotovu onih rođenih na američkom kontinentu. Ne zaboravite da su pre samo par vekova njihovi preci dovedeni tu da rade kao robovi, a oni su birani od ostalih crnaca sa adričkog kontinenta kao najbolji, najači da bi mogli da rade teške fizičke poslove. Njihovi potomci naravno imaju izuzetnu genetiku i vrlo je trško parirati im individualno bilo fizičkom snagom, bilo brzinom koju poseduju. To je naravno jedna od prednosti američke košarke, a sve drugo je dostižno i u mnogim elementima u Evropi već prevaziđeno ( razni sistemi odbrane, napada, taktički faulovi, preuzimanja, udvajanja .............)

Banezi

pre 7 godina

Sve se vežba, eksplozivnost, šut, ulaz, driblinzi. Njihovi treninzi u NBA se sastoje od osnovnih vežbi tj. vežbi osnovnih elemenata košarke. Mi imamo samo Tea i Bogdana koji imaju odličan šut od svih naših bekova. Nedović, Marković, Jović, Paunić, Tepić i slični bacaju kamen s ramena kad šutaju. Ne možeš da budeš vrhunski bek i košarkaš uopšte ako nemaš šut.

Neutralni posmatrac

pre 7 godina

Ljudi, manite se price o "steroidima". Da, svi su na necemu, ali to vazi i za nase i za njihove. Nije normalno da neko odigra 90 utakmixa u sezoni lagano.
Drugo, stvar je uslova i stava. Svaka skola, svaki koledz ima odlicne uslove za rad. Pa koledz timovi bi nase pojeli za dorucak.
Drugo, LeBron dzejms u sred odmora trenira na plazi jace nego u toku sezone. Da vidim koji nas igrac ti radi? Nema ih. Ovo je realno stanje stvari, i mozda ce ih stii neko uskoro, ali ce morati bas mnogo da radi

Dejan

pre 7 godina

Verovatno i komentatori po britanskim, svajcarskim ili spanskim sajtovima posle GS turnira pisu kako je Novak dopingovan... Dajte, ljudi, uzivajte u sportu, pustite se teorija zavere.

cANE

pre 7 godina

SAD bira tim na uzorku od 300 000 000 ljudi, procenat njih koji igra kosarku je veliki, npr. Srbija bira tim na uzorku od 7 000 000 ljudi, procenat kosatkasa je neuporedivo manji. Na kraju samo 30ak poena razlike u finalu.

Milutin

pre 7 godina

Vama svaka čast mada mene zanima kako gospodin Kolanđelo objašnjava da su NBA igrači testirani samo jednom godišnje kada se nalaze na trening kampovima pred sezonu. Mnogo članaka je ispisano o tome da anti doping federacija dosta popustljiva prema njima. Tako osim vrhunskih uslova bojim se da ista fizička nadmoć nije samo od napornih treninga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (misko, 22. avgust 2016 19:24)

Ko o čemu baba o dopingu. Mogao bi malo da se obavestiš pre nego sto lupaš ovako. Amerikanci se testiraju na doping kao i svi drugi. Evo ti dokaz, ni manje ni više nego na zvaničnom sajtu Antidoping Agencije Srbije:

http://www.adas.org.rs/vesti/2014/09/15/americki-sportisti-idu-na-doping-kontrolu-kao-svi-ostali/

Eto, ja sam okačio, a ti druže sad lepo nama okači gde to piše da se Amerikanci ne kontrolišu. Ne bi trebao da bude problem pošto postoji "mnogo članaka" kako ti kažeš.

Stru

pre 7 godina

Ovi nasi kao babe o ustipcima: AMERI IMAJU ISTU DOPING KONTROLU kao i svi ostali na olimpijadi. Cak i da nemaju, kakve ti veze ima sa onim trosnjem trojki koje nam ubacise kad god su hteli.

Milioner

pre 7 godina

Ma samo da pocnemo leba da jedemo. Razlika izmedju nas i Amerikanaca je samo 30kg misicne mase. Inace sve ostalo nije tolko strasno. :D

Salim se, treba da se ulaze u nasu kosarku, vaterpolo i odbojku. A to moze kad ugasimo fudbal na jedno 10godina jer nemamo nikakvu korist. Niti to gleda neko preko tv-a niti na tribinama.

dzhoni

pre 7 godina

nije ovde stvar dopinga ili nekog viska talenta americkih igraca.
stvar je da se u SAD mnogo veci novac vrti u kosarci sto povlaci to da americki kosarkasi imaju mnogo bolje uslove da izbruse svoj talenat i da dostignu svoj pun potencijal.
Dokle god kosarka u evropi ili ostatku sveta bude neporfitabilan sport, dotle ce amerika kaskati za SAD-om.

Jos amaterski razmisljamo

pre 7 godina

Smarate s tim poredjenjima 7 miliona protiv 300 miliona - jer to veze nema u smislu kljucne razlike.
Pa kako smo jaki i derem u drugim sportovima gde prakticno i nemamo ulaganja a malobrojni smo? Deremo jer su ti nasi igraci postali ozbiljni i profi u inostranstvu!
Indija bi trebala da bude prvak sveta u svim sportovima onda po vasoj logici, a nema ih nigde.
Nema ih jer ne rade vrhunski.
Radi se o radu i pristupu kosarci, evropska kosarka se bazira na dugim napadima, zoni, destrukciji, individualno se ne radi...
U NBA svaki igrac iz Evrope pre no ode ima obavezno nabacivanje misicne mase i snage da bi uopste mogao uci u konkurenciju! Kao da dolazi iz koledz kosarke u ozbiljnu pricu! Spor i slab igrac ne moze igrati NBA.
A u Evropi Macvan je lagano igracina, a ne moz mu provuci novine ispod nogu kad ''skoci''.
Spas za Evropu je uvodjenje NBA pravila od najmladjih kategorija i znacajno povecanje udela evropskih igraca u NBA kosarkaskoj igrackoj populaciji.
U sustini, FIBA ocajno radi na razvoju svetske kosarke, vrlo inertna i dekintirana organizacija, amaterska.
E to je, Ameri su profi, ostali smo amatersi.

Nik

pre 7 godina

Covek uopste nije licimer rekao je samo cinjenicno stanje. Amerika jeste otvorena za sve i koledze i NBA kao i za igrace i trenere. Prosto crnci iz Amerike su rodjeni za to kao i Jamajcani za trcanje. Ljudi dobijaju velike pare ali i rade naporno pogledajte samo NBA sezonu. Ljudi imaju dobar sistem koji pocinje jos od srednje skole. Evropa je dobra ali kaskamo fizicki. Nema to veze sa brojem ljudi jer bi po tome Kina ili Indija bile super sile ali nisu.

Nikola

pre 7 godina

Ovi sto kazu da se oni dopinguju neka mi objasne kako to durent pogodi skoro svaku trojku sa 8 metara a Bogdan ne moze ni jednu...jel to ima veze sa dopingom ili? Da ne bude da je Bogdan u drugoj cetvrtini umoran a ovaj nije jer je dopingovan...Inace Bogdana volim i postujem ali nismo im jos dorasli...

The man

pre 7 godina

Ako su crnci toliko superiorniji atletski kako onda objašnjavate bjelce koji skakačuu vis i u dalj i kako objašnjavate činjenicu da u strongmen takmičenju odavno nema tamnoputog koji je konkurentan slovenskim i nordiskim natodima

O

pre 7 godina

@dule
Tacno, ali popio si minuse jer patriJote to ne prihvataju. Objasni njima da bi taj tim SFRJ cinili Vucevic, Pekovic, Bogdanovic (HRV), Teodosic i Saric, a ne Braduljica i Stimac.

O

pre 7 godina

@Ivan NK
Ma jeste, sve je to tako jednostavno. Zato je Litvanija sila sa 4 i Srbija sa 7 miliona stanovnika, pa redovno deru Rusiju sa 160 miliona i Francusku sa 70... A tek o Kini u kojoj je kosarka izuzetno popularna da ne pricamo. SAD imaju najbolju kosarku jer imaju najbolji sistem. Najbolji koledz timovi bolji su od evroligasa. Ta Evropa sa 500 miliona posalje svoje najbolje igrace u NBA da tamo igraju sporednu ulogu. Kada bi najbolji NBA igraci dosli u Evroligu, prosek bi im bio 70-80 poena po utakmici. Superiorni su, svetlosnim godinama ispred ostatka sveta i nema to veze sa brojem stanovnika.

boki

pre 7 godina

a koliko propalih americkih kosarkasa uzima mjesto sirom svijeta drugim talentovanim igracima.
i jesu bolji svaka cast, ali uvijek svakoj zemlji fali jedan ili vise igraca iz nba lige.

bane

pre 7 godina

Ameri jesu ispred svih ali je ipak sramota onako se predati u finalu. Naši su u finalu pokazali jedno veliko NIŠTA. Da su barem malo igrali košarku ne bi bilo 30 razlike, mada bi pobedili Amerikanci.
Nije Durent kriv onome ko je šutirao 7 puta za trojku a pogodio 0 puta. I preterano veličamo crne igrače, pa oni igraju u Evropi 30 godina i ne pobedjuju uvek njihovi timovi. Naša skučena psihologija je veća prepreka nego nedostatak ulaganja.

fucka

pre 7 godina

I onda se vracamo na mladjde trenere i tgrdendegrde swtagrde gade gde je brza kosarka nalik na NBA da se ispuca lopta sto pre i to 90% prodorima i pikom bez suterskkih igraca i teskih centara.Bogrdanovic,Zagorac i Nedovic su igraci unapre pravljeni za NBA kosarku od strane Jakovljevića od kad se on pojavio i slicni nasa kosarka je propala.Razlog tome je da mi vise nemamo krilne centre i centre koji sa 216 visoki i teski znaju da prave igru.Nema vise Danilovica,Paspalja,Radje i Kukoca zbog takvih copy paste trenera.

Evropa

pre 7 godina

Čovek je u pravu. Na Evropi je da promeni stil i unapredi svoju košarku. Prevaziđena je priča da Evropljani pored silnih takmičenja i ulaganja u košarku, šalju reprezentacije da osvoje drugo mesto.
Prosto je, počnite da pripremate i trenirate košarkaše kao što je to slučaj u NBA i rezultati će doći. Pre svega mora da se promeni pristup na klupskom nivou. Reprezentacije su samo posledica. U Evropi igraju američki igrači koji tamo nemaju prolaz, a ovde su nosioci igre. To govori kolika je razlika u kvalitetu. Prosto je neverovatno da se u Evropi ne mogu podići igrači koji bi bili u rangu NBA košarkaša. Nema tu drugog objašnjenja, nego da se ne radi na pravi način.
Problem pravi i FIBA koja ne dozvoljava kreiranje elitnog takmičenja po uzoru na NBA pod izgovorom da to nije dobro za razvoj košarke. To je apsurd, neka onda objasne kako se razvila košarka u SAD.

Kum

pre 7 godina

U Americi se prenose čak i utakmice viših škola, a šta reći za koledž, NBA i da ne spominjem. Ogromna baza igraca, iza kojih stoji multimilijarderska mašinerija, profesionalan rad od malih nogu, i selekcija najboljih. Naravno da će izbacivati vanzemaljce.

Caca

pre 7 godina

To sto lupate gluposti o dopingu ne znaci da smo bolji, niti pomaze da se popravimo. Sto se dopinga tice, raspitajte se malo i guglajte,pa vidite stvarno stanje stvari. A sto se basketa tice, tacno je da su bolji i to znatno. Bez da se lazemo, da su bili LeBron i Stef Kuri, na sta bi tek to licilo. Nacin da se stignu postoji, ali je putanje koliko mala drzava kao mi moze u tome da ide.

Volim i ja vas

pre 7 godina

Ajde malo manje lazite sami sebe. Znaci ako bi Stimcu sipao heroin u drogu, on bi bio bolji od Lebrona?!
A sta cemo sa vaterpolom, po toj logici su onda i nasi urađeni.
Samo kad se setim Trojickog i komentara u vezi sa njim, sve jasno.

Milutin

pre 7 godina

Svaka čast ali mi smo sabrali samo jednog igrača koji igra u NBA, plus par odavno otpuštenih, pa smo vam došli u finale. Tako da i mi nekako živimo za košarku. USA NBA košarka je viši nivo, drugačija pravila a i da ne govorim o skautingu, ugovorima, investicijama... To se još dugo neće dostići u ostatku sveta. Za početak bi možda mogla da se usklade pravila kada bi se svi ostali trudili da dostignu taj nivo, ali teško da će i do toga doći. Možda je tako i bolje.

Laki

pre 7 godina

Teodosić je u nedavnom intervjuu (pre olimpijade) na pitanje novinara šta bi promenio ili dogradio na sebi kao košarkašu odmah rekao- fizikalije! Onda je objasnio zašto to ne može. Od kada je ušao u ozbiljan košarkaški ritam, kao tinejdzer nije imao dva - tri slobodna meseca da se samo tome posveti. Sezone do kraja, reprezentacija, priprema sa klubom, i zaista, čovek je potpuno u pravu. Setite se samo Jokića šta je od sebe uradio prošlog leta, a ovo reprezentativno vreme, ma koliko trenirao opet mu je nabacilo koji kg i usporilo ga. A nije tačno da ne može jedan na jedan, pa i u sinoćnoj raspaloj utakmici je to uradio nekoliko puta (recimo Irvingu).

Dejan

pre 7 godina

Po Srbima doping kriv za sve...:) A mozda je ipak razlog to sto su izmislili sport, sto ga igraju vise od 100 godina, sto imaju ligu koja je starija od prve kosarkaske lopte u Srbiji. Sto imaju ogromnu bazu od preko 300 miliona ljudi, savrsen sistem skolskog i univerzitetskog sporta, sto im najbolji i najiskusniji ljudi rade u bazi i na selekciji... Coach K je trener Dukea od 1980. godine, duze nego sto nasi reprezentativci imaju godina zivota. Skoro cetrdeset godina radi "u rudniku" i pravi igrace. Imaju najorganizovaniju ligu, vrti se ogroman novac. Postuju svoje legende, i igracke i trenerske. Mozda je sve to, ipak, razlog za dominaciju. U odnosu na ulaganja i odnos prema kosarci, biti na - 30 u finalu je cak i dobar rezultat, kojim treba da se ponosimo. Nas odnos je takav da dobar deo nasih starijih igraca i trenera (ne racunajuci pedesetak vrhunskih) danas jedva prezivljava. Rade leti za male honorare po kampovima, i daleko su od odnosa koji zasluzuju. Zato je Amerika i dalje najbolja. Kakav doping...

He's right

pre 7 godina

Pa zar nije Europa malo u krizi? Oni iz 90zih probijali led, pa generacija peje, manu, Parker,bodiroga gasol i dirk na all starovima, dirk među 10 strijelaca, mvp finala, sad je malo kuruza..krivi su treneri u europi, samo teodosic da atraktivan pas i još ga se kritizira, a ne pamtim prodor i zakucavanje u euroligi da nije amer

@vau

pre 7 godina

pazi drugar, u svim tim sportovima sto si nabrojao, osim rukometa koji ne igraju, su u svetskom vrhu! i u vaterpolu su tu medju 5 ekipa!

Milenko

pre 7 godina

Stvar je jednostavna , da bi dostigli ameriku nase igrace treba da spremamo tamo. Da ih posaljemo u Ameriku jedno godinu dana pre prvenstva pa da vidis.

hijena

pre 7 godina

Nije sve u dopingu. Veliki je rad iza svakog americkog kosarkasa, cak i onog prosecnog koji igra za evropske klubove. Pogledajte kako kod njih djeca od 12 godina treniraju, sa timom ljudi kao kod profesionalnih tenisera. Na kraju, prosecni Amer ima novca da ulozi u svoje dijete a onaj koji nema prodje surovu selekciju ulicnog basketa i zbog toga u igri 1 na 1 im nema ravnog. Nasi igraci losije treniraju od njih, pogotovo od 18. te godine kad ulaze u seniore, samo su podredjeni kolektivu i obavljanju zadataka, zato je i cudo kad iskoci jedan Teodosic koji je majstor a ne sablon igrac kao skoro svi evropski. I nije sve u atlecizmu, mora da se pogadjaju sutevi a mi i tu stojimo slabije mnogo u odnosu na njih.

Dragoljub

pre 7 godina

@Banezi
Čak je i Paunić (koga smo svi prozivali da ne može bazen da pogodi) uspeo da 2014 godine bude najprecizniji trojkaš španske Endesa lige (šut za 3 -54%).
Znači da se sve može ako se vredno trenira.

Dovla

pre 7 godina

Da li se dopinguju ili ne to ne znam. Ali znam da u Americi i Osnovna skola u nekoj nedodjiji ima bolje uslove za trening nego svi profesionalni klubovi Srbije zajedno. Imaju trenere za sve pozicije u timu. Igraci treba da razmišljaju samo o košarci i ni o čemu drugom. Imaju nutricioniste, a naši (čini mi se da je bilo reči o igračima Crnokose) jedu u kafani, i plus na crtu. Ali za to trebaju velika ulaganja koja mi nemamo, ili ako imamo imamo ne usmeravamo na pravi način. Ali ja i dalje verujem da ćemo ih pobediti jednog dana, ali tačno kad ne znam.

kovach

pre 7 godina

ljudi, prestanite da kukate kako su dopingovani i slicno, prihvatite pozdrav ljudski, bolji su za 50 razlike, a ne za 30. 9 od 12 igraca naseg tima po kosarkaskim kvalitetima u americi ima sigurno 300-400... e sad sto nasi momci imaju zajednistvo i timski duh, to je nesto drugo... u svakom slucaju su bolji, imaju ubedljivo najbolje uslove na svetu (licno sam bio u USA pa zbog toga pricam), u srednjoj skoli u kojoj sam igrao, koja nije bila ne znam koliko jaka u odnosu na ono sto ima po USA, mi smo imali ceo dan halu na raspolaganju, i to vrhunsku, masinu za vracanje lopti za sut, dve teretane, masera i rezimisanu ishranu... ne spominjem patike,dresove,majice, bandaze za zglobove,energetske napitke i slicno... naravno, 3 trenera smo imali i posebno trenera za kondicionu pripremu... znaci, i za teretanu smo imali isplanirane treninge do sitnih detalja... jednostavno se sistemski sprema sve, od treninga, utakmica, do planiranja liga i slicno... a kod nas se klubovi gase, a mladi igraci sede nekoj "legendi kluba" koja igra do 40te godine....

Nista o Nicemu

pre 7 godina

Ljudi, niko nije rekao da je doping njima poboljsao sut za 300%, nego se radi o tome da su njihovi igraci odigrali preko 100 utakmica, igrali su do pre mesec i po dana, i dosli ovde, igraju svaki drugi dan svetskim ekipama kao da se nista ne dogadja, niko da se oznoji, ni oko zuba konkretno. Tuku, skacu, trce do zore. Sve je to cisto?
(miki, 22. avgust 2016 23:21)

Izbacili gluten, i naucili srpski inat ;)

023

pre 7 godina

Lepo je rek'o covek. Zaista. Imaju profesionalnu ligu i bave se profesionalno sportom. Imaju bazu od 50mil klinaca u svim skolama. Hiljade trenera, obozavaju ovaj sport. Da bi se stiglo u tu ligu moras da se odreknes ostatka zivota. Naravno da imaju uspeha..

ludi mare

pre 7 godina

jednostavno, ljudi imaju nevjerovatnu bazu vrhunskih kosarkasa, zato su i najbolji! pa realno pogledajte top evropske igrace u nba, oni tamo nisu (novicki je izutetak) niti ce ikada biti prve zvijezde i nosioci u svojim timovima! i kada su slali koledz igrace, bili su u borbi za medalju! ni jedan doping na svijetu ne pomaze da sutiras 10/10 sa 10 metara, to je rad, rad i samo rad! bogdan dok je sutirao preko "metle" po 200 puta na treningu pogadjao je kao durent!