Petak, 19.08.2016.

08:29

Probuđena Kina rival odbojkašicama za zlato

Odbojkašice Kine biće protivnice selekciji Srbije u finalu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru.

Izvor: SO

Probuðena Kina rival odbojkašicama za zlato IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar Šipetic

pre 7 godina

Verujem da ćemo osvojiti zlato. Kina je protivnik koji nam više odgovara od Holandije.Nasa ekipa ima veliki potencijal, uz odlično vođenje sa klupe i dizaca (Maju Ognjenovic) čije iskustvo i distribucija lopti,čini dobitnu kombinaciju. Tijana Bošković i Brankica su pravi dragulji. Ono što nam nedostaje je malo bolji prijem, pogotovo Tijane Malesevic,koja ne blista ali ulaze 120% sebe u ekipu. Ukoliko kineskinje budu igrale visokim loptom na krajeve,naš blok, koji je izuzetan, odradice veliki posao. Napred Devojke! Zlato vam nikada nije bilo bliže!!! Srećno!!!

vezara

pre 7 godina

@vezara
Da covek moze da procita svasta, to stoji. Ali da si i ti indijanac, i to stoji. Srbija jadna? Da 4 timska sporta u 1/2 finalu Olimpijde, 2 za sada u finalu. Plus medalje u atletici, kajaku i rvanju. OZbiljni sportovi. Ujkanima svaka cast za ove devojke u bacanju diska i koplja kao i za veslanje. Ali jedrenje i gadjanje glinenih golubova!? Medalja u glinenim golubovima i jedrenju se racuna ISTO kao recimo kosarka, odbojka, rukomet...
(Stara kuka, 19. avgust 2016 11:27)

Da, Srbija jadna, da krenemo od sportskih saveza ili ne? Od baznog rada, da se tako izrazim? Ako pocnem sa imena u savezima, sto mlate praznu slamu i nadju uhlebljenje posle "karijere", nece mi objaviti komentar, pa i sam si video sta su uradili sa posadama u zenskom veslanju. Posto se predstavljas kao kuka stara iliti dzomba, evo ja prihvatam da sam za tebe štergu, fazan. Pominjes golubove i jedrenje, tu (njihovu) rekreaciju apsolutno ne racunam niti sam pomenuo. Fakat je da ovde raja voli da se pali i zari i bez argumenata. Loze se na sve i svasta, cuj stigli 4 gola protiv Madjarske, a da im kazes da to nije prvi put na velikim takmicenjima i to u bliskoj proslosti, gledali bi te belo. 80% njih nije gledalo npr. finale 2004. ili tamo neku tekmu protiv Italijana u Australiji kad je zabar nabo Dusana Popovica, da ne idem u jos dalje.
Aj uzdravlje i da osvojimo to zlato u subotu u 22 i 50, a drzim da si ok lik i da ces se sloziti da je svaki rezultat moguc i za nas i za njih.

bogdan

pre 7 godina

Ne moze se savladati isti rival dva puta na jednom turinru osim ako nici grcka u portugalu 2004 kada je savladala domacina i u grupi i u finalu

Susjed

pre 7 godina

Bravo za Srbiju!!! Tako mala i siromašna zemlja a tako uspješni sportaši. Svi mi iz Europe sa simpatijama gledamo na vaše sportsko čudo. Nadam se da će se Albanija, Moldavija i ostale slične zemlje ugledati na vas i shvatiti da se može.

Anonimus

pre 7 godina

@Bijeli - jel mozes molim te da mi objasnis na koga mislis kad kažeš "srbijanci"? Jel to neko mistično indijansko pleme?

Hvala unapred

Оће то

pre 7 godina

@Sad se nadam da prestaje da vazi ono da ne mozes da izgubis dva puta od istog tima na jednom takmicenju.
(bastin dziber, 19. avgust 2016 09:34) Томе ћу и ја почети да се надам али тек после вечерашњег баскета, ако да Бог да победимо Аустралију.

Stara kuka

pre 7 godina

@vezara
Da covek moze da procita svasta, to stoji. Ali da si i ti indijanac, i to stoji. Srbija jadna? Da 4 timska sporta u 1/2 finalu Olimpijde, 2 za sada u finalu. Plus medalje u atletici, kajaku i rvanju. OZbiljni sportovi. Ujkanima svaka cast za ove devojke u bacanju diska i koplja kao i za veslanje. Ali jedrenje i gadjanje glinenih golubova!? Medalja u glinenim golubovima i jedrenju se racuna ISTO kao recimo kosarka, odbojka, rukomet...

mali smo ali drmamo

pre 7 godina

Vidi ga ovaj Robert, šta kažeš sad smo svi licemeri jel da? A kako po tebi treba da razmišljamo, da skinemo odmah gaće i da se predamo? Ako je nešto licemerno to je ovo što pišeš. Napred devojke do zlata, apsolutno ste zaslužile!

Srlika

pre 7 godina

@Iggy, šta im bi? Pa kao i našim vaterpolistima i košarkašima, koji se bore za zlato, odnosno za ulazak u finale. U sportu je sve moguće. Napred, Srbijoooo!

VR

pre 7 godina

To da li je neka reprezentacija već nekoga pobedila u ranijoj fazi takmičenja svakako utiče na to kako će se igrati u narednoj utakmici istih rivala. Činjenica je da, ako su rivali podjednake snage, jeste teško dva puta pobediti istu ekipu - prosto zato što taktička iznenađenja "pale" jednom, u drugom susretu se protivnici već "poznaju".
Ono što je očigledno jeste da u ženskoj odbojci opet (a imali smo bar još jednu tako globalno dominantnu generaciju tokom prethodnih deset godina, koja je zaslugom nekih drugih faktora ostala bez potvrde tog statusa) imamo ekipu koja je po kvalitetu apsolutno iznad svih ostalih.
Jedina smo reprezentacija u ženskoj odbojci koja koristi muške taktičke varijante, imamo igračice (Mihajlović i Bošković)koje igraju sa mnogo umeća, ali i uz sjajnu upotrebu fizičke snage, imamo srednje blokerke od kojih se ne zna koja je korisnija.
Ako mene pitate, bez preterivanja, gledano po mogućnostima, znanju i umeću, trebalo bi da dobijemo finale. Ono što me plaši je što je odbojka sport šablona i taktike (za sve one koji su juče toliko puta pitali zašto američki trener ima slušalicu - to ga njegovi statističari obaveštavaju o tome odakle preti najveća opasnost i kakva je efikasnost svake igračice, i naše i njihove), a to je jedino gde smatram da smo "tanki". Ako postanu olimpijske prvakinje, što im od sveg srca želim, to će biti zasluga samo ovih devojaka i potvrda njihove sposobnosti. Ako, pak, izgube, odgovornost za to neće biti njihova. Nikako.

Petar

pre 7 godina

Iskreno divim se odbojkasicama. Igraju svim srcem i dushom. Zao ce mi biti (a nadam se da nece) ako izgube od Kine. Kina nije neka amaterska reprezentacija i ima dosta zapazenih rezultata,
Ako su pobedile Rusiju i SAD, mogu da dobiju i Kineskinje. Samo da bude doza srece i nece biti nikakvih problema

Dr Bogdan Sretenovic

pre 7 godina

Gospodo dali ste culi da je srpska zenska odbojkaska reprezentacija pobedila USA i usla u finale OI!
Izgleda da vasi koji prave sajt nemaju tu informaciju!

Dr Bogdan Sretenovic ,predsednik Udruzenja odbojkaskih trenera Srbije

Ssss

pre 7 godina

Pa Nas je spanija pobedila 2putA rutinski u kosarci. Da smo igrali jos 5utakmica dobili bi Nas svih 5 tako da moze srbija da pobedi samo moraju biti spremne nase devojke AL ja bih iskreno voleo vise holandiju AL sta je tuje idemo na zlato kad smo dobili rusiju i sad ja mislim da je bas steta ne uzeti zlato a inace kina je mnogo popravila igru u odnosu na grupnu fazu i sigorno su Sansa 50,50...

vezara

pre 7 godina

Vidim super mi je krenulo, jedan plus i pet minusa. Srbija brale, samo bez argumenata, kako drugacije. Ocekujem jedno tri plusa 758 minusa.

vadičep©

pre 7 godina

@Robert
To je samo košarkaška izreka, to se samo tako kaže, nisu to Srbi izmislili. A dokaz da naravno to ne znači ništa je npr. Španija koja je naše košarkašice dobila dvaput, i u grupi i u polufinalu. A vama bih predložio da utakmice gledate opušteno i da ne tumačite sve tako preozbiljno, navijajte za naše naravno, uvek je ljudski nadati se a ove devojke su već pokazale koje su herojine.

Belgi

pre 7 godina

Kineskinje smo već pobedili i biće mi žao što slatka Chunlei Zeng ide kući sa srebrom. Ovaj naš tim ima i igru i mentalnu snagu za zlatp, i na 0:2 za Kinu će preokrenuti na 3:2 ako treba! Srećno devojke!!!

Xp

pre 7 godina

A jutros gledam reprizu nasih devojaka, hteo sam jos jednom da prozivim taj nevidjen uspeh, i slusam komentatora. I cujem stvari koje ne registrujute kad gledate uzivo utakmicu. Bar sest puta je rekao: ne moze se savladati isti rival dva puta, cak je citirao pomocnog trenera koji je, navodno, to isto rekao. Pa, sta cemo sad?? Ako vam je to aksiom, sta sad? Znaci, izgubili smo finale? I srebro je fenomenalan uspeh, ali zao mi je sto medju ljudima, sportskim i televizijskim profesionalcima preovladjuju takva netacna ubedjenja koja mogu da uticu na psihu takmicara. Da li to znaci da mi sad moramo da izgubimo, da nam je to sudjeno? Necu pisati voleo bih da nisu u pravu, i da ja nisam u pravu, jer naravno da nismo, to je sportsko sujevere ali ne bih voleo da takva ubedjenja uticu na nase sjajne devojke. Tako da manje prazne price, floskula i gluposti i vise igre, kao sto devojke vec to rade.

paorka

pre 7 godina

Bice tesko dobiti istu ekipu dva puta! Na ovakvim takmicenjima se zaista ne secam kad je to neko uradio ali...verujem u cuda i u nase devojke! Samo gazite!!!

Bijeli

pre 7 godina

Ako se ikome divim od srbijanskih ekipa, to su odbojkasice ! Doista, svaka cast ! Kvaliteta, karakter, ljepota...Zasluzili ste zlato i vjerujem da cete ga ovdje osvojiti. Sretno !

vezara

pre 7 godina

Pa mi smo ove isprasili u grupnoj fazi, jedva odose dalje, veze nisu imale, sta im bi....
(iggy, 19. avgust 2016 09:02)

Ti i slicni i isti, prestanite da komentarisete vrhunski profesionalan sport gde po pet, sest ekipa pretenduje na zlato i zasluzuje ga. Da li znas ikojim slucajem kakva je konkurencija u Stefanekovoj kategoriji???!!! I sta kazes, Kineskinje veze nemaju???!!! Kako ovde raja voli da se pali i zari. Zato Hrvatice dva zlata u bacanju. Eeej Srbijo, jadna li si.

Nemanja

pre 7 godina

Ma i da izgube, naravno nadam se da nece, vec su previse uradile, donele nam mnogo lepih momenata pa bilo koju medalju da osvoje sutra sijace kao zlato! Samo hrabro devojke!!!

Dragan Miladinovic

pre 7 godina

Bice zestoka borba. Dobro je sto mislim da mozemo da racunamo na podrsku publike jer je vec bila na nasoj strani protiv USA, a i Kineskinje su izbacile domacina.

Robert

pre 7 godina

Ma nemoguci smo u komentarima. Ako smo od nekog vec izgubili u grupnoj fazi (SAD), bilo je "super, ne mozemo dva puta da izgubimo od istog". A kad smo dobili u grupi (Kina), onda "dobro je, njih smo vec dobili, znamo kako se igra".
Takvo licemerstvo ovde je jos i bezazleno, ali se nesumnjivo prenosi na druge sfere zivota i pokazuje kakvi smo.

đura krojač

pre 7 godina

Logično, biće mnogo teže u finalu, nego u grupi, ali bez lažne skromnosti, Srbija jeste velesila u ženskoj odbojci.Vreme je da uzmemo ono što nam pripada.Samo hrabro, budite ono što i jeste.Just do it!

Dovla

pre 7 godina

@Belgi

Nemoj prijatelju da preokrecu nista, sinoc umalo nisam umro za vreme petog seta. Neka bude 3:2, ali onako postepeno. Uostalom sta god da urade ja zadovoljan.

Robert

pre 7 godina

Ma nemoguci smo u komentarima. Ako smo od nekog vec izgubili u grupnoj fazi (SAD), bilo je "super, ne mozemo dva puta da izgubimo od istog". A kad smo dobili u grupi (Kina), onda "dobro je, njih smo vec dobili, znamo kako se igra".
Takvo licemerstvo ovde je jos i bezazleno, ali se nesumnjivo prenosi na druge sfere zivota i pokazuje kakvi smo.

Belgi

pre 7 godina

Kineskinje smo već pobedili i biće mi žao što slatka Chunlei Zeng ide kući sa srebrom. Ovaj naš tim ima i igru i mentalnu snagu za zlatp, i na 0:2 za Kinu će preokrenuti na 3:2 ako treba! Srećno devojke!!!

Bijeli

pre 7 godina

Ako se ikome divim od srbijanskih ekipa, to su odbojkasice ! Doista, svaka cast ! Kvaliteta, karakter, ljepota...Zasluzili ste zlato i vjerujem da cete ga ovdje osvojiti. Sretno !

Dragan Miladinovic

pre 7 godina

Bice zestoka borba. Dobro je sto mislim da mozemo da racunamo na podrsku publike jer je vec bila na nasoj strani protiv USA, a i Kineskinje su izbacile domacina.

đura krojač

pre 7 godina

Logično, biće mnogo teže u finalu, nego u grupi, ali bez lažne skromnosti, Srbija jeste velesila u ženskoj odbojci.Vreme je da uzmemo ono što nam pripada.Samo hrabro, budite ono što i jeste.Just do it!

Xp

pre 7 godina

A jutros gledam reprizu nasih devojaka, hteo sam jos jednom da prozivim taj nevidjen uspeh, i slusam komentatora. I cujem stvari koje ne registrujute kad gledate uzivo utakmicu. Bar sest puta je rekao: ne moze se savladati isti rival dva puta, cak je citirao pomocnog trenera koji je, navodno, to isto rekao. Pa, sta cemo sad?? Ako vam je to aksiom, sta sad? Znaci, izgubili smo finale? I srebro je fenomenalan uspeh, ali zao mi je sto medju ljudima, sportskim i televizijskim profesionalcima preovladjuju takva netacna ubedjenja koja mogu da uticu na psihu takmicara. Da li to znaci da mi sad moramo da izgubimo, da nam je to sudjeno? Necu pisati voleo bih da nisu u pravu, i da ja nisam u pravu, jer naravno da nismo, to je sportsko sujevere ali ne bih voleo da takva ubedjenja uticu na nase sjajne devojke. Tako da manje prazne price, floskula i gluposti i vise igre, kao sto devojke vec to rade.

Nemanja

pre 7 godina

Ma i da izgube, naravno nadam se da nece, vec su previse uradile, donele nam mnogo lepih momenata pa bilo koju medalju da osvoje sutra sijace kao zlato! Samo hrabro devojke!!!

Dovla

pre 7 godina

@Belgi

Nemoj prijatelju da preokrecu nista, sinoc umalo nisam umro za vreme petog seta. Neka bude 3:2, ali onako postepeno. Uostalom sta god da urade ja zadovoljan.

vezara

pre 7 godina

Pa mi smo ove isprasili u grupnoj fazi, jedva odose dalje, veze nisu imale, sta im bi....
(iggy, 19. avgust 2016 09:02)

Ti i slicni i isti, prestanite da komentarisete vrhunski profesionalan sport gde po pet, sest ekipa pretenduje na zlato i zasluzuje ga. Da li znas ikojim slucajem kakva je konkurencija u Stefanekovoj kategoriji???!!! I sta kazes, Kineskinje veze nemaju???!!! Kako ovde raja voli da se pali i zari. Zato Hrvatice dva zlata u bacanju. Eeej Srbijo, jadna li si.

Petar

pre 7 godina

Iskreno divim se odbojkasicama. Igraju svim srcem i dushom. Zao ce mi biti (a nadam se da nece) ako izgube od Kine. Kina nije neka amaterska reprezentacija i ima dosta zapazenih rezultata,
Ako su pobedile Rusiju i SAD, mogu da dobiju i Kineskinje. Samo da bude doza srece i nece biti nikakvih problema

VR

pre 7 godina

To da li je neka reprezentacija već nekoga pobedila u ranijoj fazi takmičenja svakako utiče na to kako će se igrati u narednoj utakmici istih rivala. Činjenica je da, ako su rivali podjednake snage, jeste teško dva puta pobediti istu ekipu - prosto zato što taktička iznenađenja "pale" jednom, u drugom susretu se protivnici već "poznaju".
Ono što je očigledno jeste da u ženskoj odbojci opet (a imali smo bar još jednu tako globalno dominantnu generaciju tokom prethodnih deset godina, koja je zaslugom nekih drugih faktora ostala bez potvrde tog statusa) imamo ekipu koja je po kvalitetu apsolutno iznad svih ostalih.
Jedina smo reprezentacija u ženskoj odbojci koja koristi muške taktičke varijante, imamo igračice (Mihajlović i Bošković)koje igraju sa mnogo umeća, ali i uz sjajnu upotrebu fizičke snage, imamo srednje blokerke od kojih se ne zna koja je korisnija.
Ako mene pitate, bez preterivanja, gledano po mogućnostima, znanju i umeću, trebalo bi da dobijemo finale. Ono što me plaši je što je odbojka sport šablona i taktike (za sve one koji su juče toliko puta pitali zašto američki trener ima slušalicu - to ga njegovi statističari obaveštavaju o tome odakle preti najveća opasnost i kakva je efikasnost svake igračice, i naše i njihove), a to je jedino gde smatram da smo "tanki". Ako postanu olimpijske prvakinje, što im od sveg srca želim, to će biti zasluga samo ovih devojaka i potvrda njihove sposobnosti. Ako, pak, izgube, odgovornost za to neće biti njihova. Nikako.

Ssss

pre 7 godina

Pa Nas je spanija pobedila 2putA rutinski u kosarci. Da smo igrali jos 5utakmica dobili bi Nas svih 5 tako da moze srbija da pobedi samo moraju biti spremne nase devojke AL ja bih iskreno voleo vise holandiju AL sta je tuje idemo na zlato kad smo dobili rusiju i sad ja mislim da je bas steta ne uzeti zlato a inace kina je mnogo popravila igru u odnosu na grupnu fazu i sigorno su Sansa 50,50...

Stara kuka

pre 7 godina

@vezara
Da covek moze da procita svasta, to stoji. Ali da si i ti indijanac, i to stoji. Srbija jadna? Da 4 timska sporta u 1/2 finalu Olimpijde, 2 za sada u finalu. Plus medalje u atletici, kajaku i rvanju. OZbiljni sportovi. Ujkanima svaka cast za ove devojke u bacanju diska i koplja kao i za veslanje. Ali jedrenje i gadjanje glinenih golubova!? Medalja u glinenim golubovima i jedrenju se racuna ISTO kao recimo kosarka, odbojka, rukomet...

vadičep©

pre 7 godina

@Robert
To je samo košarkaška izreka, to se samo tako kaže, nisu to Srbi izmislili. A dokaz da naravno to ne znači ništa je npr. Španija koja je naše košarkašice dobila dvaput, i u grupi i u polufinalu. A vama bih predložio da utakmice gledate opušteno i da ne tumačite sve tako preozbiljno, navijajte za naše naravno, uvek je ljudski nadati se a ove devojke su već pokazale koje su herojine.

paorka

pre 7 godina

Bice tesko dobiti istu ekipu dva puta! Na ovakvim takmicenjima se zaista ne secam kad je to neko uradio ali...verujem u cuda i u nase devojke! Samo gazite!!!

Оће то

pre 7 godina

@Sad se nadam da prestaje da vazi ono da ne mozes da izgubis dva puta od istog tima na jednom takmicenju.
(bastin dziber, 19. avgust 2016 09:34) Томе ћу и ја почети да се надам али тек после вечерашњег баскета, ако да Бог да победимо Аустралију.

Dr Bogdan Sretenovic

pre 7 godina

Gospodo dali ste culi da je srpska zenska odbojkaska reprezentacija pobedila USA i usla u finale OI!
Izgleda da vasi koji prave sajt nemaju tu informaciju!

Dr Bogdan Sretenovic ,predsednik Udruzenja odbojkaskih trenera Srbije

mali smo ali drmamo

pre 7 godina

Vidi ga ovaj Robert, šta kažeš sad smo svi licemeri jel da? A kako po tebi treba da razmišljamo, da skinemo odmah gaće i da se predamo? Ako je nešto licemerno to je ovo što pišeš. Napred devojke do zlata, apsolutno ste zaslužile!

Anonimus

pre 7 godina

@Bijeli - jel mozes molim te da mi objasnis na koga mislis kad kažeš "srbijanci"? Jel to neko mistično indijansko pleme?

Hvala unapred

Srlika

pre 7 godina

@Iggy, šta im bi? Pa kao i našim vaterpolistima i košarkašima, koji se bore za zlato, odnosno za ulazak u finale. U sportu je sve moguće. Napred, Srbijoooo!

Aleksandar Šipetic

pre 7 godina

Verujem da ćemo osvojiti zlato. Kina je protivnik koji nam više odgovara od Holandije.Nasa ekipa ima veliki potencijal, uz odlično vođenje sa klupe i dizaca (Maju Ognjenovic) čije iskustvo i distribucija lopti,čini dobitnu kombinaciju. Tijana Bošković i Brankica su pravi dragulji. Ono što nam nedostaje je malo bolji prijem, pogotovo Tijane Malesevic,koja ne blista ali ulaze 120% sebe u ekipu. Ukoliko kineskinje budu igrale visokim loptom na krajeve,naš blok, koji je izuzetan, odradice veliki posao. Napred Devojke! Zlato vam nikada nije bilo bliže!!! Srećno!!!

vezara

pre 7 godina

@vezara
Da covek moze da procita svasta, to stoji. Ali da si i ti indijanac, i to stoji. Srbija jadna? Da 4 timska sporta u 1/2 finalu Olimpijde, 2 za sada u finalu. Plus medalje u atletici, kajaku i rvanju. OZbiljni sportovi. Ujkanima svaka cast za ove devojke u bacanju diska i koplja kao i za veslanje. Ali jedrenje i gadjanje glinenih golubova!? Medalja u glinenim golubovima i jedrenju se racuna ISTO kao recimo kosarka, odbojka, rukomet...
(Stara kuka, 19. avgust 2016 11:27)

Da, Srbija jadna, da krenemo od sportskih saveza ili ne? Od baznog rada, da se tako izrazim? Ako pocnem sa imena u savezima, sto mlate praznu slamu i nadju uhlebljenje posle "karijere", nece mi objaviti komentar, pa i sam si video sta su uradili sa posadama u zenskom veslanju. Posto se predstavljas kao kuka stara iliti dzomba, evo ja prihvatam da sam za tebe štergu, fazan. Pominjes golubove i jedrenje, tu (njihovu) rekreaciju apsolutno ne racunam niti sam pomenuo. Fakat je da ovde raja voli da se pali i zari i bez argumenata. Loze se na sve i svasta, cuj stigli 4 gola protiv Madjarske, a da im kazes da to nije prvi put na velikim takmicenjima i to u bliskoj proslosti, gledali bi te belo. 80% njih nije gledalo npr. finale 2004. ili tamo neku tekmu protiv Italijana u Australiji kad je zabar nabo Dusana Popovica, da ne idem u jos dalje.
Aj uzdravlje i da osvojimo to zlato u subotu u 22 i 50, a drzim da si ok lik i da ces se sloziti da je svaki rezultat moguc i za nas i za njih.

bogdan

pre 7 godina

Ne moze se savladati isti rival dva puta na jednom turinru osim ako nici grcka u portugalu 2004 kada je savladala domacina i u grupi i u finalu

vezara

pre 7 godina

Vidim super mi je krenulo, jedan plus i pet minusa. Srbija brale, samo bez argumenata, kako drugacije. Ocekujem jedno tri plusa 758 minusa.

Susjed

pre 7 godina

Bravo za Srbiju!!! Tako mala i siromašna zemlja a tako uspješni sportaši. Svi mi iz Europe sa simpatijama gledamo na vaše sportsko čudo. Nadam se da će se Albanija, Moldavija i ostale slične zemlje ugledati na vas i shvatiti da se može.

vezara

pre 7 godina

Pa mi smo ove isprasili u grupnoj fazi, jedva odose dalje, veze nisu imale, sta im bi....
(iggy, 19. avgust 2016 09:02)

Ti i slicni i isti, prestanite da komentarisete vrhunski profesionalan sport gde po pet, sest ekipa pretenduje na zlato i zasluzuje ga. Da li znas ikojim slucajem kakva je konkurencija u Stefanekovoj kategoriji???!!! I sta kazes, Kineskinje veze nemaju???!!! Kako ovde raja voli da se pali i zari. Zato Hrvatice dva zlata u bacanju. Eeej Srbijo, jadna li si.

Robert

pre 7 godina

Ma nemoguci smo u komentarima. Ako smo od nekog vec izgubili u grupnoj fazi (SAD), bilo je "super, ne mozemo dva puta da izgubimo od istog". A kad smo dobili u grupi (Kina), onda "dobro je, njih smo vec dobili, znamo kako se igra".
Takvo licemerstvo ovde je jos i bezazleno, ali se nesumnjivo prenosi na druge sfere zivota i pokazuje kakvi smo.

vezara

pre 7 godina

Vidim super mi je krenulo, jedan plus i pet minusa. Srbija brale, samo bez argumenata, kako drugacije. Ocekujem jedno tri plusa 758 minusa.

Susjed

pre 7 godina

Bravo za Srbiju!!! Tako mala i siromašna zemlja a tako uspješni sportaši. Svi mi iz Europe sa simpatijama gledamo na vaše sportsko čudo. Nadam se da će se Albanija, Moldavija i ostale slične zemlje ugledati na vas i shvatiti da se može.

Belgi

pre 7 godina

Kineskinje smo već pobedili i biće mi žao što slatka Chunlei Zeng ide kući sa srebrom. Ovaj naš tim ima i igru i mentalnu snagu za zlatp, i na 0:2 za Kinu će preokrenuti na 3:2 ako treba! Srećno devojke!!!

bogdan

pre 7 godina

Ne moze se savladati isti rival dva puta na jednom turinru osim ako nici grcka u portugalu 2004 kada je savladala domacina i u grupi i u finalu

paorka

pre 7 godina

Bice tesko dobiti istu ekipu dva puta! Na ovakvim takmicenjima se zaista ne secam kad je to neko uradio ali...verujem u cuda i u nase devojke! Samo gazite!!!

Ssss

pre 7 godina

Pa Nas je spanija pobedila 2putA rutinski u kosarci. Da smo igrali jos 5utakmica dobili bi Nas svih 5 tako da moze srbija da pobedi samo moraju biti spremne nase devojke AL ja bih iskreno voleo vise holandiju AL sta je tuje idemo na zlato kad smo dobili rusiju i sad ja mislim da je bas steta ne uzeti zlato a inace kina je mnogo popravila igru u odnosu na grupnu fazu i sigorno su Sansa 50,50...

Bijeli

pre 7 godina

Ako se ikome divim od srbijanskih ekipa, to su odbojkasice ! Doista, svaka cast ! Kvaliteta, karakter, ljepota...Zasluzili ste zlato i vjerujem da cete ga ovdje osvojiti. Sretno !

Dragan Miladinovic

pre 7 godina

Bice zestoka borba. Dobro je sto mislim da mozemo da racunamo na podrsku publike jer je vec bila na nasoj strani protiv USA, a i Kineskinje su izbacile domacina.

đura krojač

pre 7 godina

Logično, biće mnogo teže u finalu, nego u grupi, ali bez lažne skromnosti, Srbija jeste velesila u ženskoj odbojci.Vreme je da uzmemo ono što nam pripada.Samo hrabro, budite ono što i jeste.Just do it!

VR

pre 7 godina

To da li je neka reprezentacija već nekoga pobedila u ranijoj fazi takmičenja svakako utiče na to kako će se igrati u narednoj utakmici istih rivala. Činjenica je da, ako su rivali podjednake snage, jeste teško dva puta pobediti istu ekipu - prosto zato što taktička iznenađenja "pale" jednom, u drugom susretu se protivnici već "poznaju".
Ono što je očigledno jeste da u ženskoj odbojci opet (a imali smo bar još jednu tako globalno dominantnu generaciju tokom prethodnih deset godina, koja je zaslugom nekih drugih faktora ostala bez potvrde tog statusa) imamo ekipu koja je po kvalitetu apsolutno iznad svih ostalih.
Jedina smo reprezentacija u ženskoj odbojci koja koristi muške taktičke varijante, imamo igračice (Mihajlović i Bošković)koje igraju sa mnogo umeća, ali i uz sjajnu upotrebu fizičke snage, imamo srednje blokerke od kojih se ne zna koja je korisnija.
Ako mene pitate, bez preterivanja, gledano po mogućnostima, znanju i umeću, trebalo bi da dobijemo finale. Ono što me plaši je što je odbojka sport šablona i taktike (za sve one koji su juče toliko puta pitali zašto američki trener ima slušalicu - to ga njegovi statističari obaveštavaju o tome odakle preti najveća opasnost i kakva je efikasnost svake igračice, i naše i njihove), a to je jedino gde smatram da smo "tanki". Ako postanu olimpijske prvakinje, što im od sveg srca želim, to će biti zasluga samo ovih devojaka i potvrda njihove sposobnosti. Ako, pak, izgube, odgovornost za to neće biti njihova. Nikako.

Xp

pre 7 godina

A jutros gledam reprizu nasih devojaka, hteo sam jos jednom da prozivim taj nevidjen uspeh, i slusam komentatora. I cujem stvari koje ne registrujute kad gledate uzivo utakmicu. Bar sest puta je rekao: ne moze se savladati isti rival dva puta, cak je citirao pomocnog trenera koji je, navodno, to isto rekao. Pa, sta cemo sad?? Ako vam je to aksiom, sta sad? Znaci, izgubili smo finale? I srebro je fenomenalan uspeh, ali zao mi je sto medju ljudima, sportskim i televizijskim profesionalcima preovladjuju takva netacna ubedjenja koja mogu da uticu na psihu takmicara. Da li to znaci da mi sad moramo da izgubimo, da nam je to sudjeno? Necu pisati voleo bih da nisu u pravu, i da ja nisam u pravu, jer naravno da nismo, to je sportsko sujevere ali ne bih voleo da takva ubedjenja uticu na nase sjajne devojke. Tako da manje prazne price, floskula i gluposti i vise igre, kao sto devojke vec to rade.

Stara kuka

pre 7 godina

@vezara
Da covek moze da procita svasta, to stoji. Ali da si i ti indijanac, i to stoji. Srbija jadna? Da 4 timska sporta u 1/2 finalu Olimpijde, 2 za sada u finalu. Plus medalje u atletici, kajaku i rvanju. OZbiljni sportovi. Ujkanima svaka cast za ove devojke u bacanju diska i koplja kao i za veslanje. Ali jedrenje i gadjanje glinenih golubova!? Medalja u glinenim golubovima i jedrenju se racuna ISTO kao recimo kosarka, odbojka, rukomet...

vezara

pre 7 godina

@vezara
Da covek moze da procita svasta, to stoji. Ali da si i ti indijanac, i to stoji. Srbija jadna? Da 4 timska sporta u 1/2 finalu Olimpijde, 2 za sada u finalu. Plus medalje u atletici, kajaku i rvanju. OZbiljni sportovi. Ujkanima svaka cast za ove devojke u bacanju diska i koplja kao i za veslanje. Ali jedrenje i gadjanje glinenih golubova!? Medalja u glinenim golubovima i jedrenju se racuna ISTO kao recimo kosarka, odbojka, rukomet...
(Stara kuka, 19. avgust 2016 11:27)

Da, Srbija jadna, da krenemo od sportskih saveza ili ne? Od baznog rada, da se tako izrazim? Ako pocnem sa imena u savezima, sto mlate praznu slamu i nadju uhlebljenje posle "karijere", nece mi objaviti komentar, pa i sam si video sta su uradili sa posadama u zenskom veslanju. Posto se predstavljas kao kuka stara iliti dzomba, evo ja prihvatam da sam za tebe štergu, fazan. Pominjes golubove i jedrenje, tu (njihovu) rekreaciju apsolutno ne racunam niti sam pomenuo. Fakat je da ovde raja voli da se pali i zari i bez argumenata. Loze se na sve i svasta, cuj stigli 4 gola protiv Madjarske, a da im kazes da to nije prvi put na velikim takmicenjima i to u bliskoj proslosti, gledali bi te belo. 80% njih nije gledalo npr. finale 2004. ili tamo neku tekmu protiv Italijana u Australiji kad je zabar nabo Dusana Popovica, da ne idem u jos dalje.
Aj uzdravlje i da osvojimo to zlato u subotu u 22 i 50, a drzim da si ok lik i da ces se sloziti da je svaki rezultat moguc i za nas i za njih.

Nemanja

pre 7 godina

Ma i da izgube, naravno nadam se da nece, vec su previse uradile, donele nam mnogo lepih momenata pa bilo koju medalju da osvoje sutra sijace kao zlato! Samo hrabro devojke!!!

Dovla

pre 7 godina

@Belgi

Nemoj prijatelju da preokrecu nista, sinoc umalo nisam umro za vreme petog seta. Neka bude 3:2, ali onako postepeno. Uostalom sta god da urade ja zadovoljan.

Petar

pre 7 godina

Iskreno divim se odbojkasicama. Igraju svim srcem i dushom. Zao ce mi biti (a nadam se da nece) ako izgube od Kine. Kina nije neka amaterska reprezentacija i ima dosta zapazenih rezultata,
Ako su pobedile Rusiju i SAD, mogu da dobiju i Kineskinje. Samo da bude doza srece i nece biti nikakvih problema

Dr Bogdan Sretenovic

pre 7 godina

Gospodo dali ste culi da je srpska zenska odbojkaska reprezentacija pobedila USA i usla u finale OI!
Izgleda da vasi koji prave sajt nemaju tu informaciju!

Dr Bogdan Sretenovic ,predsednik Udruzenja odbojkaskih trenera Srbije

Оће то

pre 7 godina

@Sad se nadam da prestaje da vazi ono da ne mozes da izgubis dva puta od istog tima na jednom takmicenju.
(bastin dziber, 19. avgust 2016 09:34) Томе ћу и ја почети да се надам али тек после вечерашњег баскета, ако да Бог да победимо Аустралију.

Srlika

pre 7 godina

@Iggy, šta im bi? Pa kao i našim vaterpolistima i košarkašima, koji se bore za zlato, odnosno za ulazak u finale. U sportu je sve moguće. Napred, Srbijoooo!

vadičep©

pre 7 godina

@Robert
To je samo košarkaška izreka, to se samo tako kaže, nisu to Srbi izmislili. A dokaz da naravno to ne znači ništa je npr. Španija koja je naše košarkašice dobila dvaput, i u grupi i u polufinalu. A vama bih predložio da utakmice gledate opušteno i da ne tumačite sve tako preozbiljno, navijajte za naše naravno, uvek je ljudski nadati se a ove devojke su već pokazale koje su herojine.

mali smo ali drmamo

pre 7 godina

Vidi ga ovaj Robert, šta kažeš sad smo svi licemeri jel da? A kako po tebi treba da razmišljamo, da skinemo odmah gaće i da se predamo? Ako je nešto licemerno to je ovo što pišeš. Napred devojke do zlata, apsolutno ste zaslužile!

Anonimus

pre 7 godina

@Bijeli - jel mozes molim te da mi objasnis na koga mislis kad kažeš "srbijanci"? Jel to neko mistično indijansko pleme?

Hvala unapred

Aleksandar Šipetic

pre 7 godina

Verujem da ćemo osvojiti zlato. Kina je protivnik koji nam više odgovara od Holandije.Nasa ekipa ima veliki potencijal, uz odlično vođenje sa klupe i dizaca (Maju Ognjenovic) čije iskustvo i distribucija lopti,čini dobitnu kombinaciju. Tijana Bošković i Brankica su pravi dragulji. Ono što nam nedostaje je malo bolji prijem, pogotovo Tijane Malesevic,koja ne blista ali ulaze 120% sebe u ekipu. Ukoliko kineskinje budu igrale visokim loptom na krajeve,naš blok, koji je izuzetan, odradice veliki posao. Napred Devojke! Zlato vam nikada nije bilo bliže!!! Srećno!!!