Četvrtak, 18.08.2016.

10:00

Skener: Na bazi tradicije koju velike reči ne mogu prekinuti

Pretnje u sportu ne prolaze, prepotentnost se uvek vraća, košarka je timski sport, a teren i dalje ostaje jedino merilo.

Izvor: Spasoje Veselinoviæ

Skener: Na bazi tradicije koju velike reèi ne mogu prekinuti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

146 Komentari

Sortiraj po:

gmail

pre 7 godina

Ti si ovde izmesao bas sve i svasta, ali samo se prva recenica odnosi na ono sto sam ja napisao. Slazem se da je Djordjevic prosao sve i svasta, covek je bio vrhunski igrac sjajne karijere, ali ne vidim zasto ja zbog toga ne bih imao pravo na sopstveno misljenje? Npr ne znas da li sam deceniju trenirao i zaradjivao igrajuci profesionalnu kosarku u nekoliko Evropskih zemalja? Ali to sve na stranu, ja opet nisam ni spomenuo Marjanovica, Markovica, Bogdana i ostale "slucajeve" koje ti navodis. Mogu da ti kazem, ok, zao mi je sto ti smeta necije drugacije misljenje, ali to je to. Nisam omalovazavao, kao sto mislim da i @karter nije, naseg selektora.
Ponovicu, po meni se iz aviona vidi da je Djordjevic veliki smeker, ego, individualac, karakter, kako god neko hoce to da nazove i da, iako to ne mora da uvek bude losa stvar, to ponekad negativno utice na ekipu i rezultate. Takodje mi je cudna psiholoska priprema nekih utakmica, a tu se moramo sloziti, lezi apsolutno odgovornost trenera i tima. A kako na najvaznijoj igrackoj poziciji u timu karakterno imamo vrlo slicnog individualca neminovno dolazi do trenja koje se opet negativno odrazava na rezultate.
Ali, hajde da se nadamo da ce bas selektor da donese prevagu, kao rodjeni pobednik, jer je sve trenutno ostalo na strani nasih protivnika. Da svima udari kontru i da nam bude zao sto smo sumnjali da nece uspeti da se izbori sa pritiskom i odgovornoscu:) Napred plavi!

fergi

pre 7 godina

(gmail, 18. avgust 2016 16:37)

Ne mozes ti da pises o Djordjevicu o njegovim izmenama, izjavama i ne znam sta sve jer taj se nagledao i odigrao ko zna koliko utakmica i to vaznijih od ove. Ko zna koliko je trenera promenio i gde je sve igrao i to u vrhunskim timovima i kao igrac gledao sta treneri traze od igraca. Pljuvali ste ga zbog Bobija a vidimo kako Hrvatska gubi sa Bojanom koji je mnogo kvalitetniji igrac?? O pljuvanju Markovica a on nocas rasturi da ne pricam? Cudili ste se sta ce mu Macvan a on je dao veliki doprinos u prvoj cetvrtini sa 2. trojke? O BB da je precenjen igrac, ismevaliga a on pokrenu Srbiju u trecoj i najvise koseva dao plus 5 asistenciuja? O odbrani koju igra da ne pricam? Pa da je BB imao sut 2 od 11 kao Teo , pa mislim da bi ga razapeli posle utakmice? Pljujete Raduljicu kako ne skace a on je dvocifren na celoj OI sa kosevima. Zato skacu Jokic, BB, Kalinic ili cak Markovic kao nocas. Pustite ljude da rade svoj posao. I da , zbog licnih a o sudijama i tolikom broju slobodnih bacanja koje su Hrvati imali da ne pricam, BB gotovo da nije igrao poslednju cetvrtinu ali je imao i 5 asistencija a to je 10 koseva. Cim pocne utakmica i zavrsi se prva cetvrtina, krecu komentari omalovazavanja i strucnjaka ko i koliko nema pojma? Ja to ne razumem?

moje mišljenje

pre 7 godina

Ubiše se svi od analize, a verujem da je vrlo prosto: i jedni i drugi igrali vrlo emotivno (kao što uvek igraju kad se sastanu), samo smo mi uspeli malo da spustimo loptu i kanališemo to, a komšije još moraju da nauče. Sa drugima imamo jasan cilj, želje i očekivanja, ništa nije pomešano, sve je na mestu. Kad ideš čisto i silovito (kao mi), misleći da možeš da svima da se nosiš, bez kompleksa i predubeđenja, već tada si šampion, pobeda dolazi posle, kao nešto prirodno.

Dynamic

pre 7 godina

Čestitam vam na pobjedi, kad se pobjedi uvijek je zasluženo, kvalitetniji ste i imate dužu klupu. Priče o kletvi su gluposti, babaroge u sportu ne postoje. Mi...jednom će nam ući. Dolazi nam talentirana generacija i bit ćemo sve jači. Nikad vas nećemo razbit 20 razlike, kao ni vi nas uostalom, ali dobit ćemo vas ovako na knap, kad-tad. Kad vas bude najviše bolilo...jer ništa ne traje vječno. Još jednom čestitam, guštajte i mi bi da je završilo obratno. Ne dobijete li klokane...nećete do medalje. Ili srebro ili drvo ;-)
(nećete do medalje, 18. avgust 2016 14:32)

Hvala. Možda vam izrasta talentovana generacija, imate već sad par izuzetnih igrača ali nama ovde nije igrao jedan od ključnih igrača. Dodaj ovoj ekipi Bjelicu i dobijaš novu dimenziju. Računaj još Marjanovića umesto Štimca i imaćeš predstavu šta vaš čeka u narednim godinama. A Jokiću je tek 20. Nama će biti izazov naći zamenu za Teodosića kad se on povuče iz reprezentacije ali ima već par klinaca u Zvezdi, Megi i Partizanu - ne boj se. A vidim i vi nemate pleja. Bože moj, puno zdravlj ai jednima i drugima pa se vidimo, ako nas i dobijete sigurno neće boleti kao ovaj vaš poraz na olimpijskim igrama, još u četvrtfinalu, kad jedni idu kući a drugi u borbu za medalju. VIdimo se ;-)!

CarloNS

pre 7 godina

Pobedi se u zube ne gleda, ispalo je najbolje moguće. Jedino mi se čini da selektor nema baš nikakvu kontrolu nad Teodosićem. Čak i tokom tajm-auta ovaj mu stalno upada u reč.

Miki

pre 7 godina

Čestitam vam na pobjedi, kad se pobjedi uvijek je zasluženo, kvalitetniji ste i imate dužu klupu. Priče o kletvi su gluposti, babaroge u sportu ne postoje. Mi...jednom će nam ući. Dolazi nam talentirana generacija i bit ćemo sve jači. Nikad vas nećemo razbit 20 razlike, kao ni vi nas uostalom, ali dobit ćemo vas ovako na knap, kad-tad. Kad vas bude najviše bolilo...jer ništa ne traje vječno. Još jednom čestitam, guštajte i mi bi da je završilo obratno. Ne dobijete li klokane...nećete do medalje. Ili srebro ili drvo ;-)
(nećete do medalje, 18. avgust 2016 14:32)

Bilo vam je sad idealno, bili ste u naletu, al opet ne uradiste nista :))

Negativni

pre 7 godina

U suštini, gledali smo jako nekvalitetnu košarku. Hrvatska ima nešto slabije igrače i očajnog trenera i to je to. Teodosić je ozbiljan problem zbog svog neinteligentnog pristupa igri. Slabo sluša trenera, glumi velikog igrača - što definitivno nije, ali mi nemamo boljeg plejmejkera tako da je on nužni deo ekipe. Uz Bobana Marjanovića i Bjelicu, razbili bi ih bez problema. Sa Australijom će biti problema jer su jaki, brzi i imaju timski duh. Uglavnom, Ameri levom rukom osvajaju zlato. Evropska košarka je u ozbiljnoj krizi.

Grunf

pre 7 godina

E komentari su super !!! Odlican zid sa grafitima ,pa tu je mix od Ravne Gore i porekla Ace,Bojana i Sarica do onih koji stvarno nesto znaju o ovom loptanju.. Svakako najbolji je onaj sto kaze da su 'za dom spremni' tj kuci. E sad neki kazu da ni nasi nisu bili mnogo dobri pa me stra' da Hrvati ne zapevaju "spremte se spremt" ako protiv kengura ne odigramo malo vise od jedne cetvrtine

kikiriki

pre 7 godina

Kosarka ima vise segmenata igre pored sutiranja na kos tu je i ODBRANA(to je ono kada cuvas protivnkia beza fula da mu nedas da da kos), timski duh, sirneje pozitivne energije, ne izdiranje na saigrace narocito ne zbog svojih gresaka, slusanje trenera kao starijeg(mudrijeg) kada nesto prica, a narocito zadatak playmakera je razigravanje ostalih saigraca-razigravanje ekipe(to je ono u cemu je bas taj trener kojeg neki ne slusaju bio najbolji i neponovljivi). Nije kosaraka samo dva driblinga i dodavanje narocito ne ako je savaki drugi ili treci uspesan.
@svetalana ...a de TEO je simpatican mladic jeste i da ume sa loptom ume da je veliki jeste veliki samo ga treba kanalisati -cmokic za tebe i TEA

gmail

pre 7 godina

@karter
To nije izjavio Saric, vec Hezonja. Po meni, Saric je njihov najbolji igrac i jako korektan momak, zao mi je kako svaki put sagori kada je vazno za njih.
@Njami
U potpunosti se slazem sa ovim sto si napisao. Moje misljenje je da pored toga sto su ovo sve osrednje ekipe, pa jedna Hrvatska bez pleja i dve timske napadacke akcije moze da izvuce egal sa nama, Djordjevic bespotrebno unosi neku paniku neprestano raznim izjavama, stavovima, odlukama, cudnim petorkama i izmenama. Vidi se da ne kontrolise potpuno tok utakmice, samo se setite utakmice protiv Litvanije na Svetskom prvenstvu, tuga. Cak i ovako oslabljeni bez Bjelice ovo smo morali mnogo lakse da dobijemo, ali nadamo se najboljem u polufinalu. Licno, mislim da ne mozemo da dobijemo kengure koji igraju najbolju kosarku na turniru, cesto i sa po tri uigrane napadacke akcije u toku jednog napada i neverovatnom fizickom spremom, ali svima se stegnu ruke i glava u polufinalu, sem nama i Teu:) Idemo!

bbr

pre 7 godina

Vlado Banja Luka...haha,zaboravio si onu crnkinju,skakacicu u dalj iz Amerike i onog Korejca,i oni su Srbi,jer svi su postali od Srba.Manje citanja radikalske propagande,vise ucenja i bice sve ok,i da,ako znas,napisi od cega smo mi nastali(Srbi) ako znas,a ja cu ti reci da ne znas,samo se sna od "nekog" slovenskog plemena.

dzonibgd

pre 7 godina

Kao prvo,zasluzena pobeda iako nismo odigrali najbolje ali opet bolje od njih kad je to bilo najpotrebnije i kada se lomilo.Kao drugo mislim da su reprezentacije koje su sada usle u polufinale najjace reprezentacije na svetu.O SAD-u ne treba trositi reci,Spanci i sa Gasolom i bez Gasola imaju i imace vrhunske igrace,Australija je dobila jednu odlicnu generaciju,mozemo da pricamo da su divljaci da soliraju,ali imaju puno NBA igraca koji igraju timski i odlicni su,i Srbija koja bez dvojice mozda i kljucnih igraca u buducnosti ,moze svakog da pobedi i odrzi cas kosarke u kojem god da smo sastavu.Sto se tice pojedinacne analize igraca uglavnom se slazem svako od igraca daje svoj doprinos pa makar ne usao i drao se sa klupe,odlican smo tim i bicemo jos bolji u buducnosti.Sto se polufinala tice mislim da ce SAD proci jer celi turnir igraju ispod nivoa koji mogu i mislim da ce i mec protiv Spanaca uozbiljiti i naterati da igraju dobro,drugo polufinale jako tesko proceniti,nama oni ne leze mozda po stilu igre,ali isto tako njima ce biti tesko da nas dobiju i drugi put tako da su sanse po meni fifti fifti ali mislim da ce biti mnogo manje pritiska u glavama nego protiv komsija i to je ja nasa prednost i sansa.

batin djak

pre 7 godina

Siguran sam da istinski poznavaoci kosarke (treneri, igraci), imaju ozbiljne primedbe na vodjenje ekipe. I nije Djordjevic samo u ovoj utakmici imao nedopustive propuste. Bilo bi dugo za analizu. Djak njegovog oca-Bate Djordjevica.

miki

pre 7 godina

Najbolji mi je ovaj komentar da su pola hrvatske reprezentacije srbi, isto tako i većine ostalih zemalja s ovih prostora. Nešto mi su smrdi na komplekse, nego čuo sam da je i par igrača američke reprezentacije porijeklom iz Niša, Anthony, Durant, Thompson, DeRozan. Onako nekako vuku na srbe.
(Ivan, 18. avgust 2016 12:56)

Kakve komplekse rodjace ti pominjes, kad su cim je Stefanek uzeo zlatu u Rvanju susjedi rekli da je njihov.

Tihomir

pre 7 godina

@B92 (Nije za objavljivanje!)

"Svega ima pod šarom nebeskim." Svakakvih osobenjaka. Ja sam, recimo, "noćni tip", od kako znam za sebe i to bez ikakve prinude. Ceog života ne spavam više od 4 do 5 časova dnevno, u proseku. Nekada sam gledao ovakve "šok" utakmice, u najavi, i uživao u svom mazohizmu (pribegavam pleonazmu, da naglasim poentu). Danas to nije preporučljivo za moje godine i moje zdravlje. Ima nas sve više takvih; Srbija je, na moju veliku žalost, odavno postala zemlja starih ljudi! Ima i mnogo drugih koji, iz raznoraznih razloga, nisu u mogućnosti da gledaju direktan prenos utakmica, ili prate vaše komentare rezultata, koji, po pravilu, kasne. Mogao bih i bezbroj objektivnih razloga da vam navedem, ali bi svi bili u istom smislu.

Imajući u vidu izloženo, mislim da bi bilo dobro da uvedete jedan blog u kojem bi "nizali" samo rezultat. To vas ne bi koštalo mnogo. Jedna osoba "brzih prstiju", angažovana preko omladinske zadruge, mnoge bi obradovala.

Nakon završetka utakmice, gledao sam, na tenane, snimak utakmice i uživao. Kasnije sam pročitao vaš blog koji je pratio susret. Na kraju, sa zadovoljstvom i uz treću(!) kafu, pročitao sam "Skener" iz vaše "Teme"! Odlično i jezgrovito prikazano viđenje utakmice od strane poznavaoca košarke. U pojedinostima, imam i različito mišljenje, ali i ono bi bilo diskutabilno. U svakom slučaju, bravo za "Skener"! Žao mi je što nije navedeno ime autora.

Srdačan pozdrav (koji vam retko upućujem, a voleo bih da nije tako)!

drago

pre 7 godina

Pravi sampioni ne pricaju u novinama nego na terenu, tako je uvijek.
Da su sw nasi koncetrirali samo na teren mogli su dobit. Petrovic nije smio igrati bez playa, tu je Srbija napravila razliku, mogli smo dobit. Kao i u super kvalitetnoj igri u trecoj. Sve osim toga je ne kvalitetna utakmica sa Bojanom koji je Jordan za sve na terenu i Bogdanom koji je takodjer vrhunski igrac. Hezonja takodjer odlican.
Svi srpski igraci su tako nakon utakmice potrcali Bojanu da se rukuju sa njim, lijepo za vidit.

Mijat Splitski bili

pre 7 godina

Dobro , sta smo se sad poneli . Pobedili smo boraniju od reprezentacije , staru musteriju. Tek sada idu pravi protivnici

MrLakano

pre 7 godina

Ovima sto kazu da je Teodosic lose odigrao: pa, covjek je direktno zasluzan za najmanje 29 poena (njegovih 9 i 10 asistencija). To je vise trecina ukupnog broja poena. Da li ste vi normalni???

Живко

pre 7 godina

Хрватима, када су Срби у било ком сегменту живота и рада, па и у спорту испред њих увек је неко други крив. Они су пуни себе, препотентни, арогантни, верски затуцани и увек су Србе злостављали, прогонили, уништавали и отимали им материјална и културна добра, одузимали животе на најбестијалнији начин и сада нимало није за чуђење реакција из хрватске на сваки успех српских спортиуста на олимпијади, посебно када поразе Хрвате, обзиром да се у Хрватској поново повампирује усташко-фашистичка идеологија.

crnobeli delija

pre 7 godina

ako smo presrećni kad se za boje naše zemlje bori neko ko je poreklom musliman, hrat, crnogorac, mađar, rumun,... onda moramo prihvatiti da za druge zemlje nastupaju ljudi koji su iako našeg porekla, tamo rođeni i odrasli i tu zemlju smatraju svojom.

prozivke na tu temu su krajnje neumesne, nepotrebne i samo bacaju mrlju na uspeh naših košarkaša. videli smo i čuli kako otužno zvuči kad na sličan način neki drugi komentarišu naše sportiste, nemojmo se spuštati na taj nivo.

budimo iznad toga, radujmo se uspesima svojih, punog srca i dostojanstveno.

Dante

pre 7 godina

(IzPrikrajka, 18. avgust 2016 10:18)

Svakako... kad ti to kazes,djecki... to je tako. Sta ce tebi neviji minus ili plus kad i sam znas sta si.

Naravno da je Djordjevic na nivou prethodnika ! A trofeji govore kakvi su mu bili prethidnici

Indijanac.

nećete do medalje

pre 7 godina

Čestitam vam na pobjedi, kad se pobjedi uvijek je zasluženo, kvalitetniji ste i imate dužu klupu. Priče o kletvi su gluposti, babaroge u sportu ne postoje. Mi...jednom će nam ući. Dolazi nam talentirana generacija i bit ćemo sve jači. Nikad vas nećemo razbit 20 razlike, kao ni vi nas uostalom, ali dobit ćemo vas ovako na knap, kad-tad. Kad vas bude najviše bolilo...jer ništa ne traje vječno. Još jednom čestitam, guštajte i mi bi da je završilo obratno. Ne dobijete li klokane...nećete do medalje. Ili srebro ili drvo ;-)

Miki

pre 7 godina

Dobra analiza, suva istina. Nadam se da nas strucni stab zna sta radi,mada na momente sinoc sam bio ubijedjen u suprotno. strasnoooo....

dex

pre 7 godina

Imao je i Đorđević baš velikih propusta, ali ok, pobedili smo i sad je valjda svima lakše. Ono što je meni neverovatno je da smo kao košsrkaška nacija došli na to da imamo ogroman broj destruktivaca u timu. No, tako su i Italijani decenijama uspevali u fudbalu, pa što da ne. Problem je što nam je rotacija i dodatno skraćena, pa zaista ispada da igramo sa 7-8 igrača, a to je iscrpljujuće. Nadam se da će se i Marjanović i selektor dozvati pameti, pa da ćemo dok još ima neke svrhe od njega, dobiti i neku drugu-treću opciju u napadu. Sinoć bi nam strašno koristio. I ne ulazim u prepucavanje zašto ne igra i ko je kriv. Ono što me najviše brine je što mi nemamo naslednika ili zamenu za Teodosića. Jović to nije.
Aj' da se odmore, pa još jedna pobeda u naredne dve utakmice i imamo medalju.

svetlana

pre 7 godina

kikiriki@Guli to i jedi.Ne moras pricati uopste.Cus,primiriti Tea.Teo,madjionicar.Teo,filigranski majstor u kosarci.Teo, samo naprijed.Najveci pritisak je bio na njemu.Idemo do zlata.Nije nerealno.

ana zagreb

pre 7 godina

čestitke reprezentaciji srbije na pobijedi.hvala hrvatskoj reprezentaciji za najbolju košarku koju je igrala zadnjih godina,ponosna.susjedi sretno u polufinalu protiv australije.

mile

pre 7 godina

Mislim nije los Bojan, ali Bogdanovic bez sahovnice je as. Salim se i neka me izvinu oni koji osecaju potrebu za tim. Stisnimo palceve za dalje. Australija...

Trollston

pre 7 godina

Sinoc smo pobedili odigravsi samo jednu dobru cetvrtinu, to protiv AUS nece biti dovoljno, ali je iz utakmice sa USA jasno da mozemo da odigramo kvalitetno ceo mec u kontinuitetu, i to ce nam biti neophodno za ulazak u finale. Najveci problem sinoc je bio veliki broj promasenih zicera, posebno u prvom poluvremenu, i to sto nismo iskoristili odlican ofanzivni skok u prvom poluvremenu.

filip hr

pre 7 godina

Joj te vase price da smo mi svi srbi.
stvarno ste dosadni. nogometna reprezentacije svi srbi. kosarkasi svi srbi. vise je dosta tih preglupih prica. zato je bilo tragedije 90 ih.

blabla

pre 7 godina

(Gaso, 18. avgust 2016 10:36)
a onda ne mrmot...nastavi to da ponavljas poslije svakog prvenstva i jednom ces eventualno biti u pravu?

popara

pre 7 godina

Ladno još ima pljuvača Markovića i Mačvana. Ok Stefan nije šuter i ne sme šutirati za 3 osim ako nije plus 10 za nas i potpuno sam, ali šta je sve uradio sinoć, ofanzivni skok, bacanja, par ulaza i odbrana. Mačvan nas je držao u prvoj četvrtini, i napravio je manje grešaka i od Jokića i Radulje i Kaline. Nije on kriv što Bobi nije tu, osvestite se već jednom, klupske boje ovde nisu važne

Vracarac

pre 7 godina

Zbog "prizeljkivanja" Litve, zbog Tea gubitnika, zbog toga sto je vreme da dobijete TU Srbiju, zbog toga sto ste ponovo poleteli, zbog toga sto nikako da naucite, zbog podijuma, zbog tradije.... Zbogom!

hihihiii

pre 7 godina

Kako god bilo, mogu komšije samo da mašu onim svojim kafanskim čaršafom. Aj to, ali oni i dresove prave od istog. A mi? Mi idemo dalje.

duledudule

pre 7 godina

pa teo nije cuo ili se pravio da ne cuje,cesto on odluta tako na sve strane,volim ga iako je u vugla malo :-D inace teo je voleo da buksna samo tako,mozda mu ostale posledice.nas brat teo

IGOR82

pre 7 godina

Sjajna neprespavana noc!

Kao sto sam i ranije pisao, da ne pametujem mnogo, nas tim dize formu iz utakmice u utakmicu. Mi smo u polufinalu a jos uvek nismo odigrali nas najbolji mec. Ja ga ocekujem protiv Australije.

Jasno je da je pritisak i vaznost meca uradio svoje protiv Hrvata, ali zapamtite jednu stvar, 8/10 ekipa bi izgubilo ovu utakmicu, nakon stizanja od -14. Momci su pravili greske ali su pokazali i smirenost i karakter. Definitivno su tim.

Nas cilj je ispunjen, da zavrsimo 4ti nemamo za cim da zalimo, tri prvenstva tri polufinala, malo li je!? Ako podignemo nas procenat suta preko 50% siguran sam da cemo da dobijemo Australiju. Cak mislim da su nam Hrvati ucinili uslugu sa ovom tucom na terenu, jer su nas odlicno pripremili za kengure, gde nece biti lakih poena.

Djordjevic je toliko osporavan ali rezultati stoje iza njega, Teo pravi kapiten, jedina zamerka je da ga nekad nije lako iskontrolisati, sto moze da bude pozitivno (3 protiv Spanije 2010) ali i negativno (nerezonski faul sa Hrvatima).

U svakom slucaju moja prognoza je da dobijamo Australiju 5-10 poena razlike, a USA-ESP ce biti neizvestan mec gde mislim da spanci imaju sansu. Mi smo vec cetvrti, ali ako udjemo u finale, igracemo ili protiv USA u finalu OI posle 20 godina, ili protiv Spanije koja ce biti emotivno potrosena ako pobedi pa mozemo i zlatu da se nadamo.

Srecno momci i hvala vam za odlicne partije, nikada me niste izneverili.

Pozz

Petar

pre 7 godina

Hrvati, kao i u zvotu, mnogo polazu na nacionaliza i sovinizam i zato se prosecni igraci i toliko zalazu. Mozda je trenutak i da mi vishe povedemo racuna o nacionalnom ponosu i da igrace na taj nacin josh vishe motivisemo. Aleksandar Petrovic je svaki cas skakao i prigovarao i tako dodatno dizao tenziju u hrvatskom timu. Djordjevic je smirivao situaciju i pustao nase momke da igraju uz poneki savet.
I opet se pokazalo: ako hoce Srbin da bude nesto u hrvatskoj MORA najvishe da pruzi protiv Srba, makar i preko medija. Samo nisam video trenutak za sto je Srbin Bogradnovic koji igra za hrvatsku dosao do klupe Srbije. Sta se desilo pa ga je toliko razljutilo da je hteo da se bije? I opet nerazumna odluka sudija: dosudise i nama tehnicku??? Sta bi bilo da je bila obrnuta situacija? Mozda bi nas iskljucili sa OI?

Mittar

pre 7 godina

Mislim da smo, kao i svaki put protiv njih, imali vise sreće! Novoseel je skoro pa bio u pravu. Losa partija Teodosica, izuzev asistencija? Sreća pa Bogdana krenulo, inače bi bilo ajme! Oni su nama kupili dosta lopti u napadu u zadnjoj četvrtini. BOGDAN, nije zaslužio petu licnu, i nema za čim da žali ACO Petrović. Dužina klupe je bila bitna, ali ne znam zasto Birčević nije ulazio? Oni su bili napaljeni, naročito Srbi u njihovim redovima, Šarić i Bogdanović, kao i selektor? Bili su, za dom spremni, a naši im rekoše, sprem'te se sprem'te . I odoše doma, ne. Lično, Srbija je za mene šampion i mogu odmah kući! Ali, neka ih još i NEK igraju za sebe i narod u Srbiji!

Komentator

pre 7 godina

@Vlado
Aman vise dosta sa tim prebrojavanjem na bazi imena I prezimena. Ljudi su ono kako se osecaju... ako si negde procitao da su neki od njih izjavili da se osecaju kao Srbi, ok, u protivnom dosta vise.

Objektivan

pre 7 godina

Svaka utakmica sa Hrvatskom je bila i biće utakmica posebnog naboja kod igrača i mislim da svaki od njih tada daje bar 20% svojih mogućnosti manje (psihologija, zar ne). Zato mislim da ne treba nikog da kritikujemo, pobedili su, a to je cilj. U stvari samo se pobede i pamte, a ne igra. Zato im držimo palčeve i protiv Australije, mislim da mogu da pobede (neka im košarkašice budu inspiracija)!!
Napred Srbija, do medalje!!

paja

pre 7 godina

pobedili smo kako smo pobedili a mogli smo da izgubimo,imali smo malo više sreće..sve u svemu loše vođena utakmica bez osećaja za zamene,pravu petorku, tajm aut..trebalo je da ih rasturimo za primer..bobija samo budala ne bi vodila na OI !!

BaltazarSerbia

pre 7 godina

Ljudi moji,nasi prave tako glupe i bespotrebne faulove citav turnir.Protivnik tek sto predje centar,daleko od kosa a mi fauliramo i posaljeno na slobodna bacanja.Tako smo i sinoc Hrvate vracali.

Hegel

pre 7 godina

Sutra dobijamo Australiju lagano 20+ a onda gubimo od Usa 40+ i to vam je to rodjaci....Ko oce da uzme pare u kladionici Srbija 26+ kvota 81...Ja stavio 10e i vodim vas sve na beer fest ako dodje,doduse ne bas sve,ove nacionaliste ne vodim,znaci nas 5-6...Ae uzdravlje!

Šjor Loske

pre 7 godina

Dva puta sam gledao utakmicu! Đorđević jeste vikao "Bez faula!", ali se to nije odnosilo na odbranu šuta za 3. Inteligentan igrač, kakav je Teo, (poučen prethodnom Hezonjinom trojkom iz velike daljine), pravi faul pre šuta. Bolje 2 slobodna, nego trojka "iz očaja".

Mikiveliki

pre 7 godina

Добро је да смо победили... Већим делом утакмице играли смо веома просечну кошарку. Надам се да ће приказати пуно више у следећем мечу, срећно.

Ivan

pre 7 godina

Najbolji mi je ovaj komentar da su pola hrvatske reprezentacije srbi, isto tako i većine ostalih zemalja s ovih prostora. Nešto mi su smrdi na komplekse, nego čuo sam da je i par igrača američke reprezentacije porijeklom iz Niša, Anthony, Durant, Thompson, DeRozan. Onako nekako vuku na srbe.

xyz

pre 7 godina

Bojanu Bogdanovicu svaka cast, ali poslednji faul nad njim nije postojao (2.1 sec pre kraja). Evo linka, pazaljivo pogledajte usporenis snimak i to iz dva ugla, niko ga nije dotakao a on je spektakularno pao. Vrhunskom igracu takav potez ne stoji: https://vk.com/video230765537_456239840

Bolje

pre 7 godina

Zezaš li me to Teodosić nije čuo da je selektor rekao nema faula ako Jokić pogodi drugo bacanje. 12 sek do kraja 4 razlike šta tu ima šta ko da ti govori???? Realno volio bih ali što se kvaliteta tiče mislim da su ostale 3 ekipe jače od nas, možda se uzdam eto u timsku igru.

Wilfred

pre 7 godina

Hahahaha, svaka čast za naslov, ko je gledao pripremnu utakmicu i Tricin tajm-aut biće mu jasno. Idemo sad do finala, Kenguri moraju pasti!

Dusan

pre 7 godina

Secam se kod ovog Teovog petog faula... Sale daje instrukcije da se ne faulira koje izgleda svi osim Tea vide. Napadaju Hrvati, Teo okleva, pa pravi faul i ljutito gleda u Simonovica i citam sa usana 'Je l' ja da pravim faul?'. Simon samo tuzno gleda, ne govori mu nista, ne svadja se, srecom dobro se odvija nastavak a posle vidimo Saleta kako grli Tea i objasnjava mu da ipak nije u pravu bio :D

Euler

pre 7 godina

Ово није игра за медаљу. Толико страха, толико неорганизације, на почетку утакмице сви играју кадети сем Теа. Сале је морао да тражи time-out у 4/4 кад су нам пришли. Мислим да Аустралија неће толерисати овако глупе грешке као што је Хрватска.

Alisa u zemlji cuda...

pre 7 godina

Citam komentare i ne vidim nigde da je neka zenska osoba pratila utakmicu..Ja sam je pratila i najvise mi se svidjala treca cetvrtina,(samo takvom igrom mozemo do finala) i zakucavanje Raduljice..

Владо Бања Лука

pre 7 godina

Vise od pola ovog tzv hrvatskog kosarkaskog olimpijskog tima su Srbi: Bojan Bogdanovic, Dario Saric, Zeljko Sakic, Luka Babic, Darko Planinic...plus selektor Aco Petrovic, Srbin iz Trebinja. Srbi su glavni igraci i u tzv reprezentacijama C.Gore, BiH i Slovenije. Cak i strasna Spanija ima jednog Srbina u prvoj petorci. Nema sta, poslije americkih Afrikanaca, najbolji kosarkasi na svijetu su Srbi!

milan s

pre 7 godina

Kako je dobro, videti te opet... Kockasti su dobili šta su zaslužili i za doma su spremni@@@ nemojte bre to Da pisete to je ustaski pozdrav to nije shala ....znas li uopstte nesto o tome ....ovo je bila utakmica ne pisite to

Volf Larsen

pre 7 godina

Ne mogu baš da se složim sa napisanim. Igrali smo loše, prilično nepovezano u tri četvrtine. Jedino je u trećoj igra bila na nivou, pre svega defanziva plus tranzicija, dok je Bogdan pogadjao trojke u transu. Bogdan i Marković su bili najbolji kod nas, Stefan je jako dobro ograo odbranu plus je sjajno koristio prazan prostor u napadu. Naš tim se nije snašao na protivničko "punjenje" reketa i tu je najveća zamerka Saletu - visoki igrači su bili potpuno neupotrbljivi pod košem. Ne volim da omalovažavam bilo kog pojedinca, svi ovi momci su vrhunski sportisti, ali...jednom Štimcu je moguće pronaći mesto u timu, ali Nedović je kao muva vez glave. Brz, eksplozivan, dobar sa loptom, ali čovek je klasičan basketaš, jednostavno ubija svaku koncepciju naše igre. Mislim da nema mesta u ovom timu. Čestitke momcima na pobedi i puno sreće protiv Australije!

Sanco pansa

pre 7 godina

Dobra analiza samo se ne slazem vezano za Jovica koji je po meni odigrao skoro perfektno,i jos nesto,mislim da je Teodosic cuo Djordjevica da se ne pravi faul ali Teo je takav da ako on misli da da je pravilno da se napravi faul on ce to i da uradi.

Umislilismose

pre 7 godina

Tesko ce biti protiv austrelje ako budemo igrali kao protiv kroasana ne pise nam se dobro da im je usla 3 u zadnjoj cetv za izednacenje danas bi plakali

Goran

pre 7 godina

Korektan "skener", ali bih dodao jednu selektorovu odluku koju bi trebalo "proskenirati".

Bogdan je odigrao treću četvrtinu u transu, ali je i završio sa 4 lične.

Stavljanje njega na klupu tokom prve polovine 4/4 je bilo nepotrebno hlađenje "napaljenog" igrača koji je lako mogao da nastavi da rešeta, makar po cenu da uskoro zaradi petu ličnu, ali bi možda do tada razlika narasla na nedostižnih plus 20.

Možda ima smisla čuvati najboljeg šutera na završnicu, ali stiče se utisak da je kasno ušao i da se već solidno ohladio.

Naravno, posle bitke svi generali su pametni, pa da je na početku 4/4 napravio petu ličnu svi bi osuli paljbu na selketora zašto ga nije izveo vani na plus 14 za nas i čuvao za završnicu...

Generalno, sve je dobro što se dobro svrši, ali ipak ostaje utisak da je nešto žestoko bilo pogrešno u prvom delu poslednje 1/4.

bleki

pre 7 godina

neshvatljivo ne da bojan bogdanovic igra cijelu 4. cetvrtinu sa 4 faula, a da ga igraci koje cuva bukvalno nijednom ne napadnu i pokusaju da iznude faul. jos veca glupost je pravljenje posljednja dva-tri faula, ukljucujuci i teov, a vrhunac prekrsaj nedovica nad bogdanovicem na 4 razlike nekoliko sekundi prije kraja. to svjedoci o nervozi, jer ne mogu da vjerujem da su toliko kosarkaski nepismeni

karter

pre 7 godina

Saric je pun sebe... On je pre par godina izjavio kad su ga pitali da li ce ici da gleda Mesija " Mesi bi trebao da gleda mene" . Decko je u oblacima i sad je lupao gluposti pre utakmice. A za ovu izjavu posle utakmice,Saricu sta ce ti to "kao"

dzoni

pre 7 godina

To za Mesija je rekao Hezonja, a ne Saric, Hezonja je prepotentan do bola, a sto se tice skenera sve je realno napisano, drago mi je da je Teo ispao pobednik i ovoga puta.

Sale Jagodina

pre 7 godina

Navijao sam za oba tima.Za naše da pobede i za Hrvate da izgube.Ajd zdravo.Savet za naše.Mi kao dobri majstori,treba da čuvamo stare mušterije.

Toro

pre 7 godina

Pričajte i pisite sta hoćete ali SRBIJA i sale odradise dobar posao :) !! Put nam se otvorio na lakseg protivnika iz druge grupe Hehehehe !! Pre turnira ste ga pljuvali sad ga volite, pustite čoveka na miru. Nize čovek uspeh za uspehom i sa macvanom i stimcem i markovicem, i bez bobija i bez bjelice i bez ostalih !!! OPUSTITE SE I UŽIVAJTE u ovom spektaklu i deklasiranju goreg od nas. Pa sa amerima smo bili egal ljudi izgubili 3 razlike .... SRAM VAS BILO ZA KOMENTARE PRE OI .

pustićemo ih jednom iz zezanja

pre 7 godina

Hrvatska je nebitna u sportskom i svakom drugom smislu. Ne treba im davati na značaju baveći se njima. Pregazili ih kao plitak potok i idemo dalje u borbu za finale i zlatnu medalju.

Bee

pre 7 godina

@ Vlado BL i ostali

Od tih sto si nabrojao samo su Saric i Petrovic porijeklom Srbi. OK, ima puno nasih u Hrvatskoj koji su vremenom postali Hrvati, ali ne razumijem zasto svojatanje ljudi koji nemaju veze sa Srbima samo zato sto ti se ucinilo po imenu da bi mogao biti Srbin.
I kao da je to vazno, ljudi su ono kako se osjecaju. Ako Saric kaze da je Hrvat i tako se osjeca, sto bi mu mi to sporili. Kao i Stefaneku obrnuto.
Pustite te glupe price, kad imamo o cemu pisati i veseliti se.

Jah

pre 7 godina

Rekao ovaj njihov da ovi njihovi imaju muda za razliki od ostalih generacija. Samo nije rekao da ih kriju medju nogama I da dalje vole da daju zadnjocu po obicaju

Sandra

pre 7 godina

Odlicna analiza. Ovo je bila igra nerava. Sledeca utakmica ne sme ovakvom igrom, Aussie je daleko kompletnija ekipa. Pobeda na bazi tradicije a i sa baze q-rca sto Aca rece

Njami

pre 7 godina

Naveo si bar tri,četiri igrača za koje kažeš da su igrali u grcu.Pa ko treba da ih pripremi na psihološkom ili da slobodu,sigurnost,da im ulije samopouzdanje osim tog Sase Djordjevica!?Čovek se izgubio i imao sreću na kraju,a ti mu daješ prolaznu ocenu...Ma daj bre...Osim Markovića koji je odigrao za 10,ostali mogu mnogo više...

Piljaramendi

pre 7 godina

Fali nam još jedan igrač u napadu (nadam se da će se Nedović probuditi i biti X faktor sa klupe). Raduljica će biti bolji protiv Australijanaca, njegov i Jokićev duel sa Bogutom i Bejnsom će odlučiti meč (Jokić nije bio onaj pravi u prvom meču).

Za sve koji pričaju da Djordjević ne zna košarku i nije dobar trener, pogledajte treću četvrtinu protiv Hrvatske i drugo poluvrijeme protiv USA.

Hvala svim našim sportistima što raduju Srbe u svim srpskim zemljama.

eki

pre 7 godina

a gde su sada Aca Petrović i Novosel? Pred tekmu su pretili i ponižavali protivnika a onda po ko zna koji put izgubili od nas!
Iskren da budem čim sam video te komentare u novinama ja sam znao da ih dobijamo !

p.s. da sam Hrvat ja bi tu dvojcu izbacio iz košarkaškog života jer su u rangu Moke Slavnica

Stefan

pre 7 godina

Molim Vas da napisete neki tekst o reprezentaciji Australije, o tome sta ocekivati u tom mecu,kakve igrace imaju... Za nas koji ne pratimo kosarku bas toliko. Unapred hvala i pozdrav.

Plavi269

pre 7 godina

Sve na mestu kao i uvek, a najtačnije za Jovića. Dečko se uplašio polaganja u kontri?!? Otkud to nakon toliko odigranih utakmica? Nije početnik pa da tako odreaguje. Stvarno misterija...

Labud

pre 7 godina

Kvak, kvak, kvak. Labudova analiza:

Od busanja u junacke, nacionalisticke grudi nema nista. Pobedio je Nikola Jokic sa 4 bacanja. Polufinale sa ovakvim igracima je da pevamo. Labud je zadovoljan.

Pantelija

pre 7 godina

Malo preterana kritika prema Raduljici a nigde pohvale(zaboravio autor da napomene posterisanje Šarića i time podizanja cele ekipe). On je ipak bio jedan od nosilaca ove pobede bez obzira što stvarno nije bio u najboljem izdanju.

Tata

pre 7 godina

Kako smo igrali u tri od četiri četvrtine, dobro smo prošli. Nadam se da ne možemo gore od ovoga.
Treću četvrtinu, kao da su igrali šampioni sveta, svaka čast, za anale!

Recite mi, braco moja draga

pre 7 godina

Nisam mogao da gledam mec Srbija-Hrvatska. Ujutru na posao, zena, deca. A i mator sam covek. Gutam ove clanke i vase komentare pa moram da vam uputim nekoliko pitanja:
- Je li istina da je Raduljica zakucao preko Sarica, samo dugmici ostali?
- Je li istina da Aco Petrovic lici na Brstinu i to u nekoj tragikomicnoj ulozi? Sto bi rekao pisac: pre utakmice je izgledao kao tragican lik u komediji a sad izgleda kao komican lik u tragediji.
- Je li istina da je Dario Saric priznao da je igrao kao "p..." (citat)?
- Je li istina da Hrvate i dalje prati prokletstvo odkad su sisli sa postolja i kad ih je neki nas monah prokleo? Videce medalju tek u narednoj reinkarnaciji (a reinkarnacije ne postoje).
- Je li istina da ce Sale Djorjdevic da oprosti Teu faul na kraju utakmice, kad nije poslusao trenera i da nece da mu lupa packe?
- Je li istina da nasi sad ni Australiju ne gledaju "odozdo", nego se nadaju i finalu?
...

Pisite, rodjeni, samo pisite...

vidoje

pre 7 godina

Ljudi, ne treba tu mnogo da se filozofira. Zna se ko na ovim prostorima igra košarku a ko uvek gleda sa strane i pokušava nešto da nauči.
Šalu na stranu, činjenica da su Srbija i Hrvatska u četvrtfinalu Olimpijskih igara govori o tome koliko je jaka ABA liga. Da nije bilo tog takmičenja , ovi igrači ne bi bili ovako dobri. Pitanje je da li bi se i kvalifikovali na OI da su igrali samo nacionalna prvenstva.

Nebojša Drugosaopšteni of Srbovrela

pre 7 godina

nemaju hrvati nikakve zveri ,sve su to mačići,individualci koji ne umeju ni timski a ni pojedinačno da prihvat poraz,zato ne idu i neće ići u istoriju po ni čemu....

msm

pre 7 godina

Ovi Djordjevicevi igraci su imali vise srece nego pameti, ono je sve samo ne kvalitetna igra. Sa prikazanim jutros - pocepace nas Australijanci, mada nije iskljuceno i da mi njih dobijemo, sport je - sve je moguce, ali realno- ljudi ne palite se.

Gaso

pre 7 godina

Cestitam na pobjedi al me niste impresionirali i prognoziram da ce te zavrsiti 4 kako bi i mi da smo prosli,protiv vas smo igrali s 2 igraca bojanom i hezonjom ostali nula pogotovo simon i saric no nakon dugo vremena nasi kosarkasi vratili mi su mi osmjeh na lice makar smo i izgubili al vratili smo se u vrh kosarke sad triba tu odma prikljucit bendera i zubca i za 2 godine smo sila a onda cemo vam polako vracat za ove poraze do sad ;)

Maj Jean Stefan

pre 7 godina

HVALA VAM!!!

Mislili smo svi
tu stvari nisu čiste
sve dok Toma nije
uzleteo sa piste

Kako je od Rija
bivao sve dalje
tako su na grudima
zasijale medalje

U bazenu počele su
da se tresu mreže
sad i Bogdan ume
tri trojke da veže

Porasle su nama šanse
više nisu male
gle čuda, baš sve ekipe
se bore za finale

Zbog Štefaneka,Španovićke
Bogdanović TIće
opet Srbin veruje
da je Božje biće

Kako smo krenuli
po medalju će i Mandićka
zbog šurenja Hrvata
tužiće nas Kandićka

Čekamo još neko
odličje da zasija
HVALA VAM OD SRCA
VOLI VAS SRBIJA!!!

Jeste spremni? Sprem'te se sprem'te.

pre 7 godina

Cilj je finale i borba za zlato nama je tamo mesto. Nema razloga za euforiju zbog pobede nad malenom i sportski beznačajnom Hrvatskom. Oni u košarci ne znače ništa.

High Hopes

pre 7 godina

Pre svega čestitke momcima na velikoj pobedi. Jako je teško analizirati ovakvu utakmicu, jer kada je ovolika tenzija sva racionalnost pada u vodu što smo imali i prilike da vidimo kod naših, a sa druge strane u ovakvim utakmicama se pokazuje srce što smo takođe imali prilike da vidimo u našem timu.
Igrali smo od sjaja do očaja, morao je Bojan bolje da se čuva, ali srećom ostale puteve ka košu smo zatvarali tako da su Hrvati krenuli da forsiraju Bogdanovića što im se obilo o glavu u drugom poluvremenu kad smo ga zabvorili. Naš ubedljivo najveći problem je pozicija 4. Najbolji smo kada je Jokić na 4, a Raduljica na 5. Međutim, problem je što nemamo adekvatnu zamenu ni za Raduljicu, a ni za Jokića. Mačvan mora bolje, a Kalina i Simon jednostavno nisu četvorke. Stiče se utisak da bar jedan od igrača zadatka mora da proradi u napadu (Kalinić, Simonović, Mačvan, Nedović). Ako se to desi onda smo strašno opasni i odlepljujemo se lagano. Ako se to ne desi onda ostaje da rešavamo na magiju Tea i šuteve Bogdana uz periodične role Jokića i Raduljice. U svakom slučaju i uz sve kritike, jedno je sigurno: Ovi momci na tri poslednja takmičenja igraju minimum polufinale. Jednostavan je zaključak: To mogu samo velike ekipe i veliki košarkaši i oko toga ne treba više da bude neke veće rasprave.
Protiv Australije ćemo igrati rasterećenije i pametnije u to sam siguran, čini mi se da ovi momci još uvek nisu rekli sve što imaju na turniru. Srećno u polufinalu!!

Svaka čast

pre 7 godina

Palite masu, palite. A kada je bilo oko Đorđevićevog vođenja tima, onda ste ga napadali samo tako. Zamišljam paralelnu stvarnost u kojoj je Đorđevićev tim izgubio. Hrvatima svaka čast - OK utakmica, fer plej, pri čemu smo zaslužno bili bolji. A bezvezne izjave je sa naše strane imao i Slavnić, pa nikome ništa. Sreća pa su nacionalni timovi iznad ludila medija i sa jedne i sa druge strane koje (gle čuda) kontrolišu isti ljudi u obe države. A sada - hrabro momci. Idemo dalje!

iuo

pre 7 godina

Čemu zamerke autora ovog teksta na partiju Jovića? Zbog jednog nesporazuma u kontri sa Jokićem?
Uz Bogdanovića i Markovića, Jović je bio najbolji na parketu. Dva puta je rešio bezidejne napade poenima uz zvuk sirene u vrlo važnim trenucima.
Da li smo gledali istu utakmicu?

IzPrikrajka

pre 7 godina

Ovo dodje kao neki hvalospev Djordjevicu a zapravo je pokazao sinoc svakome ko se iole bavio kosarkom da nije na nivou svojih prethodnika kada je vodjenje reprezentacije u pitanju. Lupajte minuse ali tako je.

Che

pre 7 godina

Zao mi je Bogdanovica, Sarica, Petrovica i Babica, srce me boli kad Srbi gube...al tako je to kad si na pogresnoj strani.

IDEMOOOOOO FUNALEEEEEEE!!!!!!!

Recite mi, braco moja draga

pre 7 godina

Nisam mogao da gledam mec Srbija-Hrvatska. Ujutru na posao, zena, deca. A i mator sam covek. Gutam ove clanke i vase komentare pa moram da vam uputim nekoliko pitanja:
- Je li istina da je Raduljica zakucao preko Sarica, samo dugmici ostali?
- Je li istina da Aco Petrovic lici na Brstinu i to u nekoj tragikomicnoj ulozi? Sto bi rekao pisac: pre utakmice je izgledao kao tragican lik u komediji a sad izgleda kao komican lik u tragediji.
- Je li istina da je Dario Saric priznao da je igrao kao "p..." (citat)?
- Je li istina da Hrvate i dalje prati prokletstvo odkad su sisli sa postolja i kad ih je neki nas monah prokleo? Videce medalju tek u narednoj reinkarnaciji (a reinkarnacije ne postoje).
- Je li istina da ce Sale Djorjdevic da oprosti Teu faul na kraju utakmice, kad nije poslusao trenera i da nece da mu lupa packe?
- Je li istina da nasi sad ni Australiju ne gledaju "odozdo", nego se nadaju i finalu?
...

Pisite, rodjeni, samo pisite...

vidoje

pre 7 godina

Ljudi, ne treba tu mnogo da se filozofira. Zna se ko na ovim prostorima igra košarku a ko uvek gleda sa strane i pokušava nešto da nauči.
Šalu na stranu, činjenica da su Srbija i Hrvatska u četvrtfinalu Olimpijskih igara govori o tome koliko je jaka ABA liga. Da nije bilo tog takmičenja , ovi igrači ne bi bili ovako dobri. Pitanje je da li bi se i kvalifikovali na OI da su igrali samo nacionalna prvenstva.

Dusan

pre 7 godina

Secam se kod ovog Teovog petog faula... Sale daje instrukcije da se ne faulira koje izgleda svi osim Tea vide. Napadaju Hrvati, Teo okleva, pa pravi faul i ljutito gleda u Simonovica i citam sa usana 'Je l' ja da pravim faul?'. Simon samo tuzno gleda, ne govori mu nista, ne svadja se, srecom dobro se odvija nastavak a posle vidimo Saleta kako grli Tea i objasnjava mu da ipak nije u pravu bio :D

Владо Бања Лука

pre 7 godina

Vise od pola ovog tzv hrvatskog kosarkaskog olimpijskog tima su Srbi: Bojan Bogdanovic, Dario Saric, Zeljko Sakic, Luka Babic, Darko Planinic...plus selektor Aco Petrovic, Srbin iz Trebinja. Srbi su glavni igraci i u tzv reprezentacijama C.Gore, BiH i Slovenije. Cak i strasna Spanija ima jednog Srbina u prvoj petorci. Nema sta, poslije americkih Afrikanaca, najbolji kosarkasi na svijetu su Srbi!

Sale Jagodina

pre 7 godina

Navijao sam za oba tima.Za naše da pobede i za Hrvate da izgube.Ajd zdravo.Savet za naše.Mi kao dobri majstori,treba da čuvamo stare mušterije.

Stefan

pre 7 godina

Molim Vas da napisete neki tekst o reprezentaciji Australije, o tome sta ocekivati u tom mecu,kakve igrace imaju... Za nas koji ne pratimo kosarku bas toliko. Unapred hvala i pozdrav.

High Hopes

pre 7 godina

Pre svega čestitke momcima na velikoj pobedi. Jako je teško analizirati ovakvu utakmicu, jer kada je ovolika tenzija sva racionalnost pada u vodu što smo imali i prilike da vidimo kod naših, a sa druge strane u ovakvim utakmicama se pokazuje srce što smo takođe imali prilike da vidimo u našem timu.
Igrali smo od sjaja do očaja, morao je Bojan bolje da se čuva, ali srećom ostale puteve ka košu smo zatvarali tako da su Hrvati krenuli da forsiraju Bogdanovića što im se obilo o glavu u drugom poluvremenu kad smo ga zabvorili. Naš ubedljivo najveći problem je pozicija 4. Najbolji smo kada je Jokić na 4, a Raduljica na 5. Međutim, problem je što nemamo adekvatnu zamenu ni za Raduljicu, a ni za Jokića. Mačvan mora bolje, a Kalina i Simon jednostavno nisu četvorke. Stiče se utisak da bar jedan od igrača zadatka mora da proradi u napadu (Kalinić, Simonović, Mačvan, Nedović). Ako se to desi onda smo strašno opasni i odlepljujemo se lagano. Ako se to ne desi onda ostaje da rešavamo na magiju Tea i šuteve Bogdana uz periodične role Jokića i Raduljice. U svakom slučaju i uz sve kritike, jedno je sigurno: Ovi momci na tri poslednja takmičenja igraju minimum polufinale. Jednostavan je zaključak: To mogu samo velike ekipe i veliki košarkaši i oko toga ne treba više da bude neke veće rasprave.
Protiv Australije ćemo igrati rasterećenije i pametnije u to sam siguran, čini mi se da ovi momci još uvek nisu rekli sve što imaju na turniru. Srećno u polufinalu!!

Bee

pre 7 godina

@ Vlado BL i ostali

Od tih sto si nabrojao samo su Saric i Petrovic porijeklom Srbi. OK, ima puno nasih u Hrvatskoj koji su vremenom postali Hrvati, ali ne razumijem zasto svojatanje ljudi koji nemaju veze sa Srbima samo zato sto ti se ucinilo po imenu da bi mogao biti Srbin.
I kao da je to vazno, ljudi su ono kako se osjecaju. Ako Saric kaze da je Hrvat i tako se osjeca, sto bi mu mi to sporili. Kao i Stefaneku obrnuto.
Pustite te glupe price, kad imamo o cemu pisati i veseliti se.

pustićemo ih jednom iz zezanja

pre 7 godina

Hrvatska je nebitna u sportskom i svakom drugom smislu. Ne treba im davati na značaju baveći se njima. Pregazili ih kao plitak potok i idemo dalje u borbu za finale i zlatnu medalju.

popara

pre 7 godina

Ladno još ima pljuvača Markovića i Mačvana. Ok Stefan nije šuter i ne sme šutirati za 3 osim ako nije plus 10 za nas i potpuno sam, ali šta je sve uradio sinoć, ofanzivni skok, bacanja, par ulaza i odbrana. Mačvan nas je držao u prvoj četvrtini, i napravio je manje grešaka i od Jokića i Radulje i Kaline. Nije on kriv što Bobi nije tu, osvestite se već jednom, klupske boje ovde nisu važne

Piljaramendi

pre 7 godina

Fali nam još jedan igrač u napadu (nadam se da će se Nedović probuditi i biti X faktor sa klupe). Raduljica će biti bolji protiv Australijanaca, njegov i Jokićev duel sa Bogutom i Bejnsom će odlučiti meč (Jokić nije bio onaj pravi u prvom meču).

Za sve koji pričaju da Djordjević ne zna košarku i nije dobar trener, pogledajte treću četvrtinu protiv Hrvatske i drugo poluvrijeme protiv USA.

Hvala svim našim sportistima što raduju Srbe u svim srpskim zemljama.

Che

pre 7 godina

Zao mi je Bogdanovica, Sarica, Petrovica i Babica, srce me boli kad Srbi gube...al tako je to kad si na pogresnoj strani.

IDEMOOOOOO FUNALEEEEEEE!!!!!!!

Goran

pre 7 godina

Korektan "skener", ali bih dodao jednu selektorovu odluku koju bi trebalo "proskenirati".

Bogdan je odigrao treću četvrtinu u transu, ali je i završio sa 4 lične.

Stavljanje njega na klupu tokom prve polovine 4/4 je bilo nepotrebno hlađenje "napaljenog" igrača koji je lako mogao da nastavi da rešeta, makar po cenu da uskoro zaradi petu ličnu, ali bi možda do tada razlika narasla na nedostižnih plus 20.

Možda ima smisla čuvati najboljeg šutera na završnicu, ali stiče se utisak da je kasno ušao i da se već solidno ohladio.

Naravno, posle bitke svi generali su pametni, pa da je na početku 4/4 napravio petu ličnu svi bi osuli paljbu na selketora zašto ga nije izveo vani na plus 14 za nas i čuvao za završnicu...

Generalno, sve je dobro što se dobro svrši, ali ipak ostaje utisak da je nešto žestoko bilo pogrešno u prvom delu poslednje 1/4.

Alisa u zemlji cuda...

pre 7 godina

Citam komentare i ne vidim nigde da je neka zenska osoba pratila utakmicu..Ja sam je pratila i najvise mi se svidjala treca cetvrtina,(samo takvom igrom mozemo do finala) i zakucavanje Raduljice..

Toro

pre 7 godina

Pričajte i pisite sta hoćete ali SRBIJA i sale odradise dobar posao :) !! Put nam se otvorio na lakseg protivnika iz druge grupe Hehehehe !! Pre turnira ste ga pljuvali sad ga volite, pustite čoveka na miru. Nize čovek uspeh za uspehom i sa macvanom i stimcem i markovicem, i bez bobija i bez bjelice i bez ostalih !!! OPUSTITE SE I UŽIVAJTE u ovom spektaklu i deklasiranju goreg od nas. Pa sa amerima smo bili egal ljudi izgubili 3 razlike .... SRAM VAS BILO ZA KOMENTARE PRE OI .

Vracarac

pre 7 godina

Zbog "prizeljkivanja" Litve, zbog Tea gubitnika, zbog toga sto je vreme da dobijete TU Srbiju, zbog toga sto ste ponovo poleteli, zbog toga sto nikako da naucite, zbog podijuma, zbog tradije.... Zbogom!

Maj Jean Stefan

pre 7 godina

HVALA VAM!!!

Mislili smo svi
tu stvari nisu čiste
sve dok Toma nije
uzleteo sa piste

Kako je od Rija
bivao sve dalje
tako su na grudima
zasijale medalje

U bazenu počele su
da se tresu mreže
sad i Bogdan ume
tri trojke da veže

Porasle su nama šanse
više nisu male
gle čuda, baš sve ekipe
se bore za finale

Zbog Štefaneka,Španovićke
Bogdanović TIće
opet Srbin veruje
da je Božje biće

Kako smo krenuli
po medalju će i Mandićka
zbog šurenja Hrvata
tužiće nas Kandićka

Čekamo još neko
odličje da zasija
HVALA VAM OD SRCA
VOLI VAS SRBIJA!!!

Komentator

pre 7 godina

@Vlado
Aman vise dosta sa tim prebrojavanjem na bazi imena I prezimena. Ljudi su ono kako se osecaju... ako si negde procitao da su neki od njih izjavili da se osecaju kao Srbi, ok, u protivnom dosta vise.

iuo

pre 7 godina

Čemu zamerke autora ovog teksta na partiju Jovića? Zbog jednog nesporazuma u kontri sa Jokićem?
Uz Bogdanovića i Markovića, Jović je bio najbolji na parketu. Dva puta je rešio bezidejne napade poenima uz zvuk sirene u vrlo važnim trenucima.
Da li smo gledali istu utakmicu?

Sanco pansa

pre 7 godina

Dobra analiza samo se ne slazem vezano za Jovica koji je po meni odigrao skoro perfektno,i jos nesto,mislim da je Teodosic cuo Djordjevica da se ne pravi faul ali Teo je takav da ako on misli da da je pravilno da se napravi faul on ce to i da uradi.

Volf Larsen

pre 7 godina

Ne mogu baš da se složim sa napisanim. Igrali smo loše, prilično nepovezano u tri četvrtine. Jedino je u trećoj igra bila na nivou, pre svega defanziva plus tranzicija, dok je Bogdan pogadjao trojke u transu. Bogdan i Marković su bili najbolji kod nas, Stefan je jako dobro ograo odbranu plus je sjajno koristio prazan prostor u napadu. Naš tim se nije snašao na protivničko "punjenje" reketa i tu je najveća zamerka Saletu - visoki igrači su bili potpuno neupotrbljivi pod košem. Ne volim da omalovažavam bilo kog pojedinca, svi ovi momci su vrhunski sportisti, ali...jednom Štimcu je moguće pronaći mesto u timu, ali Nedović je kao muva vez glave. Brz, eksplozivan, dobar sa loptom, ali čovek je klasičan basketaš, jednostavno ubija svaku koncepciju naše igre. Mislim da nema mesta u ovom timu. Čestitke momcima na pobedi i puno sreće protiv Australije!

Objektivan

pre 7 godina

Svaka utakmica sa Hrvatskom je bila i biće utakmica posebnog naboja kod igrača i mislim da svaki od njih tada daje bar 20% svojih mogućnosti manje (psihologija, zar ne). Zato mislim da ne treba nikog da kritikujemo, pobedili su, a to je cilj. U stvari samo se pobede i pamte, a ne igra. Zato im držimo palčeve i protiv Australije, mislim da mogu da pobede (neka im košarkašice budu inspiracija)!!
Napred Srbija, do medalje!!

IzPrikrajka

pre 7 godina

Ovo dodje kao neki hvalospev Djordjevicu a zapravo je pokazao sinoc svakome ko se iole bavio kosarkom da nije na nivou svojih prethodnika kada je vodjenje reprezentacije u pitanju. Lupajte minuse ali tako je.

eki

pre 7 godina

a gde su sada Aca Petrović i Novosel? Pred tekmu su pretili i ponižavali protivnika a onda po ko zna koji put izgubili od nas!
Iskren da budem čim sam video te komentare u novinama ja sam znao da ih dobijamo !

p.s. da sam Hrvat ja bi tu dvojcu izbacio iz košarkaškog života jer su u rangu Moke Slavnica

karter

pre 7 godina

Saric je pun sebe... On je pre par godina izjavio kad su ga pitali da li ce ici da gleda Mesija " Mesi bi trebao da gleda mene" . Decko je u oblacima i sad je lupao gluposti pre utakmice. A za ovu izjavu posle utakmice,Saricu sta ce ti to "kao"

dzoni

pre 7 godina

To za Mesija je rekao Hezonja, a ne Saric, Hezonja je prepotentan do bola, a sto se tice skenera sve je realno napisano, drago mi je da je Teo ispao pobednik i ovoga puta.

Nebojša Drugosaopšteni of Srbovrela

pre 7 godina

nemaju hrvati nikakve zveri ,sve su to mačići,individualci koji ne umeju ni timski a ni pojedinačno da prihvat poraz,zato ne idu i neće ići u istoriju po ni čemu....

Bolje

pre 7 godina

Zezaš li me to Teodosić nije čuo da je selektor rekao nema faula ako Jokić pogodi drugo bacanje. 12 sek do kraja 4 razlike šta tu ima šta ko da ti govori???? Realno volio bih ali što se kvaliteta tiče mislim da su ostale 3 ekipe jače od nas, možda se uzdam eto u timsku igru.

Jeste spremni? Sprem'te se sprem'te.

pre 7 godina

Cilj je finale i borba za zlato nama je tamo mesto. Nema razloga za euforiju zbog pobede nad malenom i sportski beznačajnom Hrvatskom. Oni u košarci ne znače ništa.

Tata

pre 7 godina

Kako smo igrali u tri od četiri četvrtine, dobro smo prošli. Nadam se da ne možemo gore od ovoga.
Treću četvrtinu, kao da su igrali šampioni sveta, svaka čast, za anale!

Pantelija

pre 7 godina

Malo preterana kritika prema Raduljici a nigde pohvale(zaboravio autor da napomene posterisanje Šarića i time podizanja cele ekipe). On je ipak bio jedan od nosilaca ove pobede bez obzira što stvarno nije bio u najboljem izdanju.

Mittar

pre 7 godina

Mislim da smo, kao i svaki put protiv njih, imali vise sreće! Novoseel je skoro pa bio u pravu. Losa partija Teodosica, izuzev asistencija? Sreća pa Bogdana krenulo, inače bi bilo ajme! Oni su nama kupili dosta lopti u napadu u zadnjoj četvrtini. BOGDAN, nije zaslužio petu licnu, i nema za čim da žali ACO Petrović. Dužina klupe je bila bitna, ali ne znam zasto Birčević nije ulazio? Oni su bili napaljeni, naročito Srbi u njihovim redovima, Šarić i Bogdanović, kao i selektor? Bili su, za dom spremni, a naši im rekoše, sprem'te se sprem'te . I odoše doma, ne. Lično, Srbija je za mene šampion i mogu odmah kući! Ali, neka ih još i NEK igraju za sebe i narod u Srbiji!

bleki

pre 7 godina

neshvatljivo ne da bojan bogdanovic igra cijelu 4. cetvrtinu sa 4 faula, a da ga igraci koje cuva bukvalno nijednom ne napadnu i pokusaju da iznude faul. jos veca glupost je pravljenje posljednja dva-tri faula, ukljucujuci i teov, a vrhunac prekrsaj nedovica nad bogdanovicem na 4 razlike nekoliko sekundi prije kraja. to svjedoci o nervozi, jer ne mogu da vjerujem da su toliko kosarkaski nepismeni

Svaka čast

pre 7 godina

Palite masu, palite. A kada je bilo oko Đorđevićevog vođenja tima, onda ste ga napadali samo tako. Zamišljam paralelnu stvarnost u kojoj je Đorđevićev tim izgubio. Hrvatima svaka čast - OK utakmica, fer plej, pri čemu smo zaslužno bili bolji. A bezvezne izjave je sa naše strane imao i Slavnić, pa nikome ništa. Sreća pa su nacionalni timovi iznad ludila medija i sa jedne i sa druge strane koje (gle čuda) kontrolišu isti ljudi u obe države. A sada - hrabro momci. Idemo dalje!

Jah

pre 7 godina

Rekao ovaj njihov da ovi njihovi imaju muda za razliki od ostalih generacija. Samo nije rekao da ih kriju medju nogama I da dalje vole da daju zadnjocu po obicaju

Sandra

pre 7 godina

Odlicna analiza. Ovo je bila igra nerava. Sledeca utakmica ne sme ovakvom igrom, Aussie je daleko kompletnija ekipa. Pobeda na bazi tradicije a i sa baze q-rca sto Aca rece

xyz

pre 7 godina

Bojanu Bogdanovicu svaka cast, ali poslednji faul nad njim nije postojao (2.1 sec pre kraja). Evo linka, pazaljivo pogledajte usporenis snimak i to iz dva ugla, niko ga nije dotakao a on je spektakularno pao. Vrhunskom igracu takav potez ne stoji: https://vk.com/video230765537_456239840

Šjor Loske

pre 7 godina

Dva puta sam gledao utakmicu! Đorđević jeste vikao "Bez faula!", ali se to nije odnosilo na odbranu šuta za 3. Inteligentan igrač, kakav je Teo, (poučen prethodnom Hezonjinom trojkom iz velike daljine), pravi faul pre šuta. Bolje 2 slobodna, nego trojka "iz očaja".

Plavi269

pre 7 godina

Sve na mestu kao i uvek, a najtačnije za Jovića. Dečko se uplašio polaganja u kontri?!? Otkud to nakon toliko odigranih utakmica? Nije početnik pa da tako odreaguje. Stvarno misterija...

Euler

pre 7 godina

Ово није игра за медаљу. Толико страха, толико неорганизације, на почетку утакмице сви играју кадети сем Теа. Сале је морао да тражи time-out у 4/4 кад су нам пришли. Мислим да Аустралија неће толерисати овако глупе грешке као што је Хрватска.

paja

pre 7 godina

pobedili smo kako smo pobedili a mogli smo da izgubimo,imali smo malo više sreće..sve u svemu loše vođena utakmica bez osećaja za zamene,pravu petorku, tajm aut..trebalo je da ih rasturimo za primer..bobija samo budala ne bi vodila na OI !!

IGOR82

pre 7 godina

Sjajna neprespavana noc!

Kao sto sam i ranije pisao, da ne pametujem mnogo, nas tim dize formu iz utakmice u utakmicu. Mi smo u polufinalu a jos uvek nismo odigrali nas najbolji mec. Ja ga ocekujem protiv Australije.

Jasno je da je pritisak i vaznost meca uradio svoje protiv Hrvata, ali zapamtite jednu stvar, 8/10 ekipa bi izgubilo ovu utakmicu, nakon stizanja od -14. Momci su pravili greske ali su pokazali i smirenost i karakter. Definitivno su tim.

Nas cilj je ispunjen, da zavrsimo 4ti nemamo za cim da zalimo, tri prvenstva tri polufinala, malo li je!? Ako podignemo nas procenat suta preko 50% siguran sam da cemo da dobijemo Australiju. Cak mislim da su nam Hrvati ucinili uslugu sa ovom tucom na terenu, jer su nas odlicno pripremili za kengure, gde nece biti lakih poena.

Djordjevic je toliko osporavan ali rezultati stoje iza njega, Teo pravi kapiten, jedina zamerka je da ga nekad nije lako iskontrolisati, sto moze da bude pozitivno (3 protiv Spanije 2010) ali i negativno (nerezonski faul sa Hrvatima).

U svakom slucaju moja prognoza je da dobijamo Australiju 5-10 poena razlike, a USA-ESP ce biti neizvestan mec gde mislim da spanci imaju sansu. Mi smo vec cetvrti, ali ako udjemo u finale, igracemo ili protiv USA u finalu OI posle 20 godina, ili protiv Spanije koja ce biti emotivno potrosena ako pobedi pa mozemo i zlatu da se nadamo.

Srecno momci i hvala vam za odlicne partije, nikada me niste izneverili.

Pozz

Hegel

pre 7 godina

Sutra dobijamo Australiju lagano 20+ a onda gubimo od Usa 40+ i to vam je to rodjaci....Ko oce da uzme pare u kladionici Srbija 26+ kvota 81...Ja stavio 10e i vodim vas sve na beer fest ako dodje,doduse ne bas sve,ove nacionaliste ne vodim,znaci nas 5-6...Ae uzdravlje!

Wilfred

pre 7 godina

Hahahaha, svaka čast za naslov, ko je gledao pripremnu utakmicu i Tricin tajm-aut biće mu jasno. Idemo sad do finala, Kenguri moraju pasti!

milan s

pre 7 godina

Kako je dobro, videti te opet... Kockasti su dobili šta su zaslužili i za doma su spremni@@@ nemojte bre to Da pisete to je ustaski pozdrav to nije shala ....znas li uopstte nesto o tome ....ovo je bila utakmica ne pisite to

Mikiveliki

pre 7 godina

Добро је да смо победили... Већим делом утакмице играли смо веома просечну кошарку. Надам се да ће приказати пуно више у следећем мечу, срећно.

Umislilismose

pre 7 godina

Tesko ce biti protiv austrelje ako budemo igrali kao protiv kroasana ne pise nam se dobro da im je usla 3 u zadnjoj cetv za izednacenje danas bi plakali

Petar

pre 7 godina

Hrvati, kao i u zvotu, mnogo polazu na nacionaliza i sovinizam i zato se prosecni igraci i toliko zalazu. Mozda je trenutak i da mi vishe povedemo racuna o nacionalnom ponosu i da igrace na taj nacin josh vishe motivisemo. Aleksandar Petrovic je svaki cas skakao i prigovarao i tako dodatno dizao tenziju u hrvatskom timu. Djordjevic je smirivao situaciju i pustao nase momke da igraju uz poneki savet.
I opet se pokazalo: ako hoce Srbin da bude nesto u hrvatskoj MORA najvishe da pruzi protiv Srba, makar i preko medija. Samo nisam video trenutak za sto je Srbin Bogradnovic koji igra za hrvatsku dosao do klupe Srbije. Sta se desilo pa ga je toliko razljutilo da je hteo da se bije? I opet nerazumna odluka sudija: dosudise i nama tehnicku??? Sta bi bilo da je bila obrnuta situacija? Mozda bi nas iskljucili sa OI?

Labud

pre 7 godina

Kvak, kvak, kvak. Labudova analiza:

Od busanja u junacke, nacionalisticke grudi nema nista. Pobedio je Nikola Jokic sa 4 bacanja. Polufinale sa ovakvim igracima je da pevamo. Labud je zadovoljan.

ana zagreb

pre 7 godina

čestitke reprezentaciji srbije na pobijedi.hvala hrvatskoj reprezentaciji za najbolju košarku koju je igrala zadnjih godina,ponosna.susjedi sretno u polufinalu protiv australije.

msm

pre 7 godina

Ovi Djordjevicevi igraci su imali vise srece nego pameti, ono je sve samo ne kvalitetna igra. Sa prikazanim jutros - pocepace nas Australijanci, mada nije iskljuceno i da mi njih dobijemo, sport je - sve je moguce, ali realno- ljudi ne palite se.

Njami

pre 7 godina

Naveo si bar tri,četiri igrača za koje kažeš da su igrali u grcu.Pa ko treba da ih pripremi na psihološkom ili da slobodu,sigurnost,da im ulije samopouzdanje osim tog Sase Djordjevica!?Čovek se izgubio i imao sreću na kraju,a ti mu daješ prolaznu ocenu...Ma daj bre...Osim Markovića koji je odigrao za 10,ostali mogu mnogo više...

MrLakano

pre 7 godina

Ovima sto kazu da je Teodosic lose odigrao: pa, covjek je direktno zasluzan za najmanje 29 poena (njegovih 9 i 10 asistencija). To je vise trecina ukupnog broja poena. Da li ste vi normalni???

duledudule

pre 7 godina

pa teo nije cuo ili se pravio da ne cuje,cesto on odluta tako na sve strane,volim ga iako je u vugla malo :-D inace teo je voleo da buksna samo tako,mozda mu ostale posledice.nas brat teo

BaltazarSerbia

pre 7 godina

Ljudi moji,nasi prave tako glupe i bespotrebne faulove citav turnir.Protivnik tek sto predje centar,daleko od kosa a mi fauliramo i posaljeno na slobodna bacanja.Tako smo i sinoc Hrvate vracali.

fergi

pre 7 godina

(gmail, 18. avgust 2016 16:37)

Ne mozes ti da pises o Djordjevicu o njegovim izmenama, izjavama i ne znam sta sve jer taj se nagledao i odigrao ko zna koliko utakmica i to vaznijih od ove. Ko zna koliko je trenera promenio i gde je sve igrao i to u vrhunskim timovima i kao igrac gledao sta treneri traze od igraca. Pljuvali ste ga zbog Bobija a vidimo kako Hrvatska gubi sa Bojanom koji je mnogo kvalitetniji igrac?? O pljuvanju Markovica a on nocas rasturi da ne pricam? Cudili ste se sta ce mu Macvan a on je dao veliki doprinos u prvoj cetvrtini sa 2. trojke? O BB da je precenjen igrac, ismevaliga a on pokrenu Srbiju u trecoj i najvise koseva dao plus 5 asistenciuja? O odbrani koju igra da ne pricam? Pa da je BB imao sut 2 od 11 kao Teo , pa mislim da bi ga razapeli posle utakmice? Pljujete Raduljicu kako ne skace a on je dvocifren na celoj OI sa kosevima. Zato skacu Jokic, BB, Kalinic ili cak Markovic kao nocas. Pustite ljude da rade svoj posao. I da , zbog licnih a o sudijama i tolikom broju slobodnih bacanja koje su Hrvati imali da ne pricam, BB gotovo da nije igrao poslednju cetvrtinu ali je imao i 5 asistencija a to je 10 koseva. Cim pocne utakmica i zavrsi se prva cetvrtina, krecu komentari omalovazavanja i strucnjaka ko i koliko nema pojma? Ja to ne razumem?

crnobeli delija

pre 7 godina

ako smo presrećni kad se za boje naše zemlje bori neko ko je poreklom musliman, hrat, crnogorac, mađar, rumun,... onda moramo prihvatiti da za druge zemlje nastupaju ljudi koji su iako našeg porekla, tamo rođeni i odrasli i tu zemlju smatraju svojom.

prozivke na tu temu su krajnje neumesne, nepotrebne i samo bacaju mrlju na uspeh naših košarkaša. videli smo i čuli kako otužno zvuči kad na sličan način neki drugi komentarišu naše sportiste, nemojmo se spuštati na taj nivo.

budimo iznad toga, radujmo se uspesima svojih, punog srca i dostojanstveno.

Ivan

pre 7 godina

Najbolji mi je ovaj komentar da su pola hrvatske reprezentacije srbi, isto tako i većine ostalih zemalja s ovih prostora. Nešto mi su smrdi na komplekse, nego čuo sam da je i par igrača američke reprezentacije porijeklom iz Niša, Anthony, Durant, Thompson, DeRozan. Onako nekako vuku na srbe.

miki

pre 7 godina

Najbolji mi je ovaj komentar da su pola hrvatske reprezentacije srbi, isto tako i većine ostalih zemalja s ovih prostora. Nešto mi su smrdi na komplekse, nego čuo sam da je i par igrača američke reprezentacije porijeklom iz Niša, Anthony, Durant, Thompson, DeRozan. Onako nekako vuku na srbe.
(Ivan, 18. avgust 2016 12:56)

Kakve komplekse rodjace ti pominjes, kad su cim je Stefanek uzeo zlatu u Rvanju susjedi rekli da je njihov.

Gaso

pre 7 godina

Cestitam na pobjedi al me niste impresionirali i prognoziram da ce te zavrsiti 4 kako bi i mi da smo prosli,protiv vas smo igrali s 2 igraca bojanom i hezonjom ostali nula pogotovo simon i saric no nakon dugo vremena nasi kosarkasi vratili mi su mi osmjeh na lice makar smo i izgubili al vratili smo se u vrh kosarke sad triba tu odma prikljucit bendera i zubca i za 2 godine smo sila a onda cemo vam polako vracat za ove poraze do sad ;)

Dynamic

pre 7 godina

Čestitam vam na pobjedi, kad se pobjedi uvijek je zasluženo, kvalitetniji ste i imate dužu klupu. Priče o kletvi su gluposti, babaroge u sportu ne postoje. Mi...jednom će nam ući. Dolazi nam talentirana generacija i bit ćemo sve jači. Nikad vas nećemo razbit 20 razlike, kao ni vi nas uostalom, ali dobit ćemo vas ovako na knap, kad-tad. Kad vas bude najviše bolilo...jer ništa ne traje vječno. Još jednom čestitam, guštajte i mi bi da je završilo obratno. Ne dobijete li klokane...nećete do medalje. Ili srebro ili drvo ;-)
(nećete do medalje, 18. avgust 2016 14:32)

Hvala. Možda vam izrasta talentovana generacija, imate već sad par izuzetnih igrača ali nama ovde nije igrao jedan od ključnih igrača. Dodaj ovoj ekipi Bjelicu i dobijaš novu dimenziju. Računaj još Marjanovića umesto Štimca i imaćeš predstavu šta vaš čeka u narednim godinama. A Jokiću je tek 20. Nama će biti izazov naći zamenu za Teodosića kad se on povuče iz reprezentacije ali ima već par klinaca u Zvezdi, Megi i Partizanu - ne boj se. A vidim i vi nemate pleja. Bože moj, puno zdravlj ai jednima i drugima pa se vidimo, ako nas i dobijete sigurno neće boleti kao ovaj vaš poraz na olimpijskim igrama, još u četvrtfinalu, kad jedni idu kući a drugi u borbu za medalju. VIdimo se ;-)!

Tihomir

pre 7 godina

@B92 (Nije za objavljivanje!)

"Svega ima pod šarom nebeskim." Svakakvih osobenjaka. Ja sam, recimo, "noćni tip", od kako znam za sebe i to bez ikakve prinude. Ceog života ne spavam više od 4 do 5 časova dnevno, u proseku. Nekada sam gledao ovakve "šok" utakmice, u najavi, i uživao u svom mazohizmu (pribegavam pleonazmu, da naglasim poentu). Danas to nije preporučljivo za moje godine i moje zdravlje. Ima nas sve više takvih; Srbija je, na moju veliku žalost, odavno postala zemlja starih ljudi! Ima i mnogo drugih koji, iz raznoraznih razloga, nisu u mogućnosti da gledaju direktan prenos utakmica, ili prate vaše komentare rezultata, koji, po pravilu, kasne. Mogao bih i bezbroj objektivnih razloga da vam navedem, ali bi svi bili u istom smislu.

Imajući u vidu izloženo, mislim da bi bilo dobro da uvedete jedan blog u kojem bi "nizali" samo rezultat. To vas ne bi koštalo mnogo. Jedna osoba "brzih prstiju", angažovana preko omladinske zadruge, mnoge bi obradovala.

Nakon završetka utakmice, gledao sam, na tenane, snimak utakmice i uživao. Kasnije sam pročitao vaš blog koji je pratio susret. Na kraju, sa zadovoljstvom i uz treću(!) kafu, pročitao sam "Skener" iz vaše "Teme"! Odlično i jezgrovito prikazano viđenje utakmice od strane poznavaoca košarke. U pojedinostima, imam i različito mišljenje, ali i ono bi bilo diskutabilno. U svakom slučaju, bravo za "Skener"! Žao mi je što nije navedeno ime autora.

Srdačan pozdrav (koji vam retko upućujem, a voleo bih da nije tako)!

Живко

pre 7 godina

Хрватима, када су Срби у било ком сегменту живота и рада, па и у спорту испред њих увек је неко други крив. Они су пуни себе, препотентни, арогантни, верски затуцани и увек су Србе злостављали, прогонили, уништавали и отимали им материјална и културна добра, одузимали животе на најбестијалнији начин и сада нимало није за чуђење реакција из хрватске на сваки успех српских спортиуста на олимпијади, посебно када поразе Хрвате, обзиром да се у Хрватској поново повампирује усташко-фашистичка идеологија.

Trollston

pre 7 godina

Sinoc smo pobedili odigravsi samo jednu dobru cetvrtinu, to protiv AUS nece biti dovoljno, ali je iz utakmice sa USA jasno da mozemo da odigramo kvalitetno ceo mec u kontinuitetu, i to ce nam biti neophodno za ulazak u finale. Najveci problem sinoc je bio veliki broj promasenih zicera, posebno u prvom poluvremenu, i to sto nismo iskoristili odlican ofanzivni skok u prvom poluvremenu.

Miki

pre 7 godina

Čestitam vam na pobjedi, kad se pobjedi uvijek je zasluženo, kvalitetniji ste i imate dužu klupu. Priče o kletvi su gluposti, babaroge u sportu ne postoje. Mi...jednom će nam ući. Dolazi nam talentirana generacija i bit ćemo sve jači. Nikad vas nećemo razbit 20 razlike, kao ni vi nas uostalom, ali dobit ćemo vas ovako na knap, kad-tad. Kad vas bude najviše bolilo...jer ništa ne traje vječno. Još jednom čestitam, guštajte i mi bi da je završilo obratno. Ne dobijete li klokane...nećete do medalje. Ili srebro ili drvo ;-)
(nećete do medalje, 18. avgust 2016 14:32)

Bilo vam je sad idealno, bili ste u naletu, al opet ne uradiste nista :))

Mijat Splitski bili

pre 7 godina

Dobro , sta smo se sad poneli . Pobedili smo boraniju od reprezentacije , staru musteriju. Tek sada idu pravi protivnici

hihihiii

pre 7 godina

Kako god bilo, mogu komšije samo da mašu onim svojim kafanskim čaršafom. Aj to, ali oni i dresove prave od istog. A mi? Mi idemo dalje.

moje mišljenje

pre 7 godina

Ubiše se svi od analize, a verujem da je vrlo prosto: i jedni i drugi igrali vrlo emotivno (kao što uvek igraju kad se sastanu), samo smo mi uspeli malo da spustimo loptu i kanališemo to, a komšije još moraju da nauče. Sa drugima imamo jasan cilj, želje i očekivanja, ništa nije pomešano, sve je na mestu. Kad ideš čisto i silovito (kao mi), misleći da možeš da svima da se nosiš, bez kompleksa i predubeđenja, već tada si šampion, pobeda dolazi posle, kao nešto prirodno.

dex

pre 7 godina

Imao je i Đorđević baš velikih propusta, ali ok, pobedili smo i sad je valjda svima lakše. Ono što je meni neverovatno je da smo kao košsrkaška nacija došli na to da imamo ogroman broj destruktivaca u timu. No, tako su i Italijani decenijama uspevali u fudbalu, pa što da ne. Problem je što nam je rotacija i dodatno skraćena, pa zaista ispada da igramo sa 7-8 igrača, a to je iscrpljujuće. Nadam se da će se i Marjanović i selektor dozvati pameti, pa da ćemo dok još ima neke svrhe od njega, dobiti i neku drugu-treću opciju u napadu. Sinoć bi nam strašno koristio. I ne ulazim u prepucavanje zašto ne igra i ko je kriv. Ono što me najviše brine je što mi nemamo naslednika ili zamenu za Teodosića. Jović to nije.
Aj' da se odmore, pa još jedna pobeda u naredne dve utakmice i imamo medalju.

drago

pre 7 godina

Pravi sampioni ne pricaju u novinama nego na terenu, tako je uvijek.
Da su sw nasi koncetrirali samo na teren mogli su dobit. Petrovic nije smio igrati bez playa, tu je Srbija napravila razliku, mogli smo dobit. Kao i u super kvalitetnoj igri u trecoj. Sve osim toga je ne kvalitetna utakmica sa Bojanom koji je Jordan za sve na terenu i Bogdanom koji je takodjer vrhunski igrac. Hezonja takodjer odlican.
Svi srpski igraci su tako nakon utakmice potrcali Bojanu da se rukuju sa njim, lijepo za vidit.

nećete do medalje

pre 7 godina

Čestitam vam na pobjedi, kad se pobjedi uvijek je zasluženo, kvalitetniji ste i imate dužu klupu. Priče o kletvi su gluposti, babaroge u sportu ne postoje. Mi...jednom će nam ući. Dolazi nam talentirana generacija i bit ćemo sve jači. Nikad vas nećemo razbit 20 razlike, kao ni vi nas uostalom, ali dobit ćemo vas ovako na knap, kad-tad. Kad vas bude najviše bolilo...jer ništa ne traje vječno. Još jednom čestitam, guštajte i mi bi da je završilo obratno. Ne dobijete li klokane...nećete do medalje. Ili srebro ili drvo ;-)

mile

pre 7 godina

Mislim nije los Bojan, ali Bogdanovic bez sahovnice je as. Salim se i neka me izvinu oni koji osecaju potrebu za tim. Stisnimo palceve za dalje. Australija...

dzonibgd

pre 7 godina

Kao prvo,zasluzena pobeda iako nismo odigrali najbolje ali opet bolje od njih kad je to bilo najpotrebnije i kada se lomilo.Kao drugo mislim da su reprezentacije koje su sada usle u polufinale najjace reprezentacije na svetu.O SAD-u ne treba trositi reci,Spanci i sa Gasolom i bez Gasola imaju i imace vrhunske igrace,Australija je dobila jednu odlicnu generaciju,mozemo da pricamo da su divljaci da soliraju,ali imaju puno NBA igraca koji igraju timski i odlicni su,i Srbija koja bez dvojice mozda i kljucnih igraca u buducnosti ,moze svakog da pobedi i odrzi cas kosarke u kojem god da smo sastavu.Sto se tice pojedinacne analize igraca uglavnom se slazem svako od igraca daje svoj doprinos pa makar ne usao i drao se sa klupe,odlican smo tim i bicemo jos bolji u buducnosti.Sto se polufinala tice mislim da ce SAD proci jer celi turnir igraju ispod nivoa koji mogu i mislim da ce i mec protiv Spanaca uozbiljiti i naterati da igraju dobro,drugo polufinale jako tesko proceniti,nama oni ne leze mozda po stilu igre,ali isto tako njima ce biti tesko da nas dobiju i drugi put tako da su sanse po meni fifti fifti ali mislim da ce biti mnogo manje pritiska u glavama nego protiv komsija i to je ja nasa prednost i sansa.

gmail

pre 7 godina

@karter
To nije izjavio Saric, vec Hezonja. Po meni, Saric je njihov najbolji igrac i jako korektan momak, zao mi je kako svaki put sagori kada je vazno za njih.
@Njami
U potpunosti se slazem sa ovim sto si napisao. Moje misljenje je da pored toga sto su ovo sve osrednje ekipe, pa jedna Hrvatska bez pleja i dve timske napadacke akcije moze da izvuce egal sa nama, Djordjevic bespotrebno unosi neku paniku neprestano raznim izjavama, stavovima, odlukama, cudnim petorkama i izmenama. Vidi se da ne kontrolise potpuno tok utakmice, samo se setite utakmice protiv Litvanije na Svetskom prvenstvu, tuga. Cak i ovako oslabljeni bez Bjelice ovo smo morali mnogo lakse da dobijemo, ali nadamo se najboljem u polufinalu. Licno, mislim da ne mozemo da dobijemo kengure koji igraju najbolju kosarku na turniru, cesto i sa po tri uigrane napadacke akcije u toku jednog napada i neverovatnom fizickom spremom, ali svima se stegnu ruke i glava u polufinalu, sem nama i Teu:) Idemo!

kikiriki

pre 7 godina

Kosarka ima vise segmenata igre pored sutiranja na kos tu je i ODBRANA(to je ono kada cuvas protivnkia beza fula da mu nedas da da kos), timski duh, sirneje pozitivne energije, ne izdiranje na saigrace narocito ne zbog svojih gresaka, slusanje trenera kao starijeg(mudrijeg) kada nesto prica, a narocito zadatak playmakera je razigravanje ostalih saigraca-razigravanje ekipe(to je ono u cemu je bas taj trener kojeg neki ne slusaju bio najbolji i neponovljivi). Nije kosaraka samo dva driblinga i dodavanje narocito ne ako je savaki drugi ili treci uspesan.
@svetalana ...a de TEO je simpatican mladic jeste i da ume sa loptom ume da je veliki jeste veliki samo ga treba kanalisati -cmokic za tebe i TEA

svetlana

pre 7 godina

kikiriki@Guli to i jedi.Ne moras pricati uopste.Cus,primiriti Tea.Teo,madjionicar.Teo,filigranski majstor u kosarci.Teo, samo naprijed.Najveci pritisak je bio na njemu.Idemo do zlata.Nije nerealno.

Grunf

pre 7 godina

E komentari su super !!! Odlican zid sa grafitima ,pa tu je mix od Ravne Gore i porekla Ace,Bojana i Sarica do onih koji stvarno nesto znaju o ovom loptanju.. Svakako najbolji je onaj sto kaze da su 'za dom spremni' tj kuci. E sad neki kazu da ni nasi nisu bili mnogo dobri pa me stra' da Hrvati ne zapevaju "spremte se spremt" ako protiv kengura ne odigramo malo vise od jedne cetvrtine

CarloNS

pre 7 godina

Pobedi se u zube ne gleda, ispalo je najbolje moguće. Jedino mi se čini da selektor nema baš nikakvu kontrolu nad Teodosićem. Čak i tokom tajm-auta ovaj mu stalno upada u reč.

batin djak

pre 7 godina

Siguran sam da istinski poznavaoci kosarke (treneri, igraci), imaju ozbiljne primedbe na vodjenje ekipe. I nije Djordjevic samo u ovoj utakmici imao nedopustive propuste. Bilo bi dugo za analizu. Djak njegovog oca-Bate Djordjevica.

bbr

pre 7 godina

Vlado Banja Luka...haha,zaboravio si onu crnkinju,skakacicu u dalj iz Amerike i onog Korejca,i oni su Srbi,jer svi su postali od Srba.Manje citanja radikalske propagande,vise ucenja i bice sve ok,i da,ako znas,napisi od cega smo mi nastali(Srbi) ako znas,a ja cu ti reci da ne znas,samo se sna od "nekog" slovenskog plemena.

Negativni

pre 7 godina

U suštini, gledali smo jako nekvalitetnu košarku. Hrvatska ima nešto slabije igrače i očajnog trenera i to je to. Teodosić je ozbiljan problem zbog svog neinteligentnog pristupa igri. Slabo sluša trenera, glumi velikog igrača - što definitivno nije, ali mi nemamo boljeg plejmejkera tako da je on nužni deo ekipe. Uz Bobana Marjanovića i Bjelicu, razbili bi ih bez problema. Sa Australijom će biti problema jer su jaki, brzi i imaju timski duh. Uglavnom, Ameri levom rukom osvajaju zlato. Evropska košarka je u ozbiljnoj krizi.

filip hr

pre 7 godina

Joj te vase price da smo mi svi srbi.
stvarno ste dosadni. nogometna reprezentacije svi srbi. kosarkasi svi srbi. vise je dosta tih preglupih prica. zato je bilo tragedije 90 ih.

blabla

pre 7 godina

(Gaso, 18. avgust 2016 10:36)
a onda ne mrmot...nastavi to da ponavljas poslije svakog prvenstva i jednom ces eventualno biti u pravu?

Miki

pre 7 godina

Dobra analiza, suva istina. Nadam se da nas strucni stab zna sta radi,mada na momente sinoc sam bio ubijedjen u suprotno. strasnoooo....

Dante

pre 7 godina

(IzPrikrajka, 18. avgust 2016 10:18)

Svakako... kad ti to kazes,djecki... to je tako. Sta ce tebi neviji minus ili plus kad i sam znas sta si.

Naravno da je Djordjevic na nivou prethodnika ! A trofeji govore kakvi su mu bili prethidnici

Indijanac.

gmail

pre 7 godina

Ti si ovde izmesao bas sve i svasta, ali samo se prva recenica odnosi na ono sto sam ja napisao. Slazem se da je Djordjevic prosao sve i svasta, covek je bio vrhunski igrac sjajne karijere, ali ne vidim zasto ja zbog toga ne bih imao pravo na sopstveno misljenje? Npr ne znas da li sam deceniju trenirao i zaradjivao igrajuci profesionalnu kosarku u nekoliko Evropskih zemalja? Ali to sve na stranu, ja opet nisam ni spomenuo Marjanovica, Markovica, Bogdana i ostale "slucajeve" koje ti navodis. Mogu da ti kazem, ok, zao mi je sto ti smeta necije drugacije misljenje, ali to je to. Nisam omalovazavao, kao sto mislim da i @karter nije, naseg selektora.
Ponovicu, po meni se iz aviona vidi da je Djordjevic veliki smeker, ego, individualac, karakter, kako god neko hoce to da nazove i da, iako to ne mora da uvek bude losa stvar, to ponekad negativno utice na ekipu i rezultate. Takodje mi je cudna psiholoska priprema nekih utakmica, a tu se moramo sloziti, lezi apsolutno odgovornost trenera i tima. A kako na najvaznijoj igrackoj poziciji u timu karakterno imamo vrlo slicnog individualca neminovno dolazi do trenja koje se opet negativno odrazava na rezultate.
Ali, hajde da se nadamo da ce bas selektor da donese prevagu, kao rodjeni pobednik, jer je sve trenutno ostalo na strani nasih protivnika. Da svima udari kontru i da nam bude zao sto smo sumnjali da nece uspeti da se izbori sa pritiskom i odgovornoscu:) Napred plavi!

IzPrikrajka

pre 7 godina

Ovo dodje kao neki hvalospev Djordjevicu a zapravo je pokazao sinoc svakome ko se iole bavio kosarkom da nije na nivou svojih prethodnika kada je vodjenje reprezentacije u pitanju. Lupajte minuse ali tako je.

paja

pre 7 godina

pobedili smo kako smo pobedili a mogli smo da izgubimo,imali smo malo više sreće..sve u svemu loše vođena utakmica bez osećaja za zamene,pravu petorku, tajm aut..trebalo je da ih rasturimo za primer..bobija samo budala ne bi vodila na OI !!

Gaso

pre 7 godina

Cestitam na pobjedi al me niste impresionirali i prognoziram da ce te zavrsiti 4 kako bi i mi da smo prosli,protiv vas smo igrali s 2 igraca bojanom i hezonjom ostali nula pogotovo simon i saric no nakon dugo vremena nasi kosarkasi vratili mi su mi osmjeh na lice makar smo i izgubili al vratili smo se u vrh kosarke sad triba tu odma prikljucit bendera i zubca i za 2 godine smo sila a onda cemo vam polako vracat za ove poraze do sad ;)

msm

pre 7 godina

Ovi Djordjevicevi igraci su imali vise srece nego pameti, ono je sve samo ne kvalitetna igra. Sa prikazanim jutros - pocepace nas Australijanci, mada nije iskljuceno i da mi njih dobijemo, sport je - sve je moguce, ali realno- ljudi ne palite se.

Ivan

pre 7 godina

Najbolji mi je ovaj komentar da su pola hrvatske reprezentacije srbi, isto tako i većine ostalih zemalja s ovih prostora. Nešto mi su smrdi na komplekse, nego čuo sam da je i par igrača američke reprezentacije porijeklom iz Niša, Anthony, Durant, Thompson, DeRozan. Onako nekako vuku na srbe.

Владо Бања Лука

pre 7 godina

Vise od pola ovog tzv hrvatskog kosarkaskog olimpijskog tima su Srbi: Bojan Bogdanovic, Dario Saric, Zeljko Sakic, Luka Babic, Darko Planinic...plus selektor Aco Petrovic, Srbin iz Trebinja. Srbi su glavni igraci i u tzv reprezentacijama C.Gore, BiH i Slovenije. Cak i strasna Spanija ima jednog Srbina u prvoj petorci. Nema sta, poslije americkih Afrikanaca, najbolji kosarkasi na svijetu su Srbi!

Umislilismose

pre 7 godina

Tesko ce biti protiv austrelje ako budemo igrali kao protiv kroasana ne pise nam se dobro da im je usla 3 u zadnjoj cetv za izednacenje danas bi plakali

Njami

pre 7 godina

Naveo si bar tri,četiri igrača za koje kažeš da su igrali u grcu.Pa ko treba da ih pripremi na psihološkom ili da slobodu,sigurnost,da im ulije samopouzdanje osim tog Sase Djordjevica!?Čovek se izgubio i imao sreću na kraju,a ti mu daješ prolaznu ocenu...Ma daj bre...Osim Markovića koji je odigrao za 10,ostali mogu mnogo više...

Labud

pre 7 godina

Kvak, kvak, kvak. Labudova analiza:

Od busanja u junacke, nacionalisticke grudi nema nista. Pobedio je Nikola Jokic sa 4 bacanja. Polufinale sa ovakvim igracima je da pevamo. Labud je zadovoljan.

pustićemo ih jednom iz zezanja

pre 7 godina

Hrvatska je nebitna u sportskom i svakom drugom smislu. Ne treba im davati na značaju baveći se njima. Pregazili ih kao plitak potok i idemo dalje u borbu za finale i zlatnu medalju.

Mittar

pre 7 godina

Mislim da smo, kao i svaki put protiv njih, imali vise sreće! Novoseel je skoro pa bio u pravu. Losa partija Teodosica, izuzev asistencija? Sreća pa Bogdana krenulo, inače bi bilo ajme! Oni su nama kupili dosta lopti u napadu u zadnjoj četvrtini. BOGDAN, nije zaslužio petu licnu, i nema za čim da žali ACO Petrović. Dužina klupe je bila bitna, ali ne znam zasto Birčević nije ulazio? Oni su bili napaljeni, naročito Srbi u njihovim redovima, Šarić i Bogdanović, kao i selektor? Bili su, za dom spremni, a naši im rekoše, sprem'te se sprem'te . I odoše doma, ne. Lično, Srbija je za mene šampion i mogu odmah kući! Ali, neka ih još i NEK igraju za sebe i narod u Srbiji!

karter

pre 7 godina

Saric je pun sebe... On je pre par godina izjavio kad su ga pitali da li ce ici da gleda Mesija " Mesi bi trebao da gleda mene" . Decko je u oblacima i sad je lupao gluposti pre utakmice. A za ovu izjavu posle utakmice,Saricu sta ce ti to "kao"

Euler

pre 7 godina

Ово није игра за медаљу. Толико страха, толико неорганизације, на почетку утакмице сви играју кадети сем Теа. Сале је морао да тражи time-out у 4/4 кад су нам пришли. Мислим да Аустралија неће толерисати овако глупе грешке као што је Хрватска.

vidoje

pre 7 godina

Ljudi, ne treba tu mnogo da se filozofira. Zna se ko na ovim prostorima igra košarku a ko uvek gleda sa strane i pokušava nešto da nauči.
Šalu na stranu, činjenica da su Srbija i Hrvatska u četvrtfinalu Olimpijskih igara govori o tome koliko je jaka ABA liga. Da nije bilo tog takmičenja , ovi igrači ne bi bili ovako dobri. Pitanje je da li bi se i kvalifikovali na OI da su igrali samo nacionalna prvenstva.

Recite mi, braco moja draga

pre 7 godina

Nisam mogao da gledam mec Srbija-Hrvatska. Ujutru na posao, zena, deca. A i mator sam covek. Gutam ove clanke i vase komentare pa moram da vam uputim nekoliko pitanja:
- Je li istina da je Raduljica zakucao preko Sarica, samo dugmici ostali?
- Je li istina da Aco Petrovic lici na Brstinu i to u nekoj tragikomicnoj ulozi? Sto bi rekao pisac: pre utakmice je izgledao kao tragican lik u komediji a sad izgleda kao komican lik u tragediji.
- Je li istina da je Dario Saric priznao da je igrao kao "p..." (citat)?
- Je li istina da Hrvate i dalje prati prokletstvo odkad su sisli sa postolja i kad ih je neki nas monah prokleo? Videce medalju tek u narednoj reinkarnaciji (a reinkarnacije ne postoje).
- Je li istina da ce Sale Djorjdevic da oprosti Teu faul na kraju utakmice, kad nije poslusao trenera i da nece da mu lupa packe?
- Je li istina da nasi sad ni Australiju ne gledaju "odozdo", nego se nadaju i finalu?
...

Pisite, rodjeni, samo pisite...

Bolje

pre 7 godina

Zezaš li me to Teodosić nije čuo da je selektor rekao nema faula ako Jokić pogodi drugo bacanje. 12 sek do kraja 4 razlike šta tu ima šta ko da ti govori???? Realno volio bih ali što se kvaliteta tiče mislim da su ostale 3 ekipe jače od nas, možda se uzdam eto u timsku igru.

Hegel

pre 7 godina

Sutra dobijamo Australiju lagano 20+ a onda gubimo od Usa 40+ i to vam je to rodjaci....Ko oce da uzme pare u kladionici Srbija 26+ kvota 81...Ja stavio 10e i vodim vas sve na beer fest ako dodje,doduse ne bas sve,ove nacionaliste ne vodim,znaci nas 5-6...Ae uzdravlje!

Bee

pre 7 godina

@ Vlado BL i ostali

Od tih sto si nabrojao samo su Saric i Petrovic porijeklom Srbi. OK, ima puno nasih u Hrvatskoj koji su vremenom postali Hrvati, ali ne razumijem zasto svojatanje ljudi koji nemaju veze sa Srbima samo zato sto ti se ucinilo po imenu da bi mogao biti Srbin.
I kao da je to vazno, ljudi su ono kako se osjecaju. Ako Saric kaze da je Hrvat i tako se osjeca, sto bi mu mi to sporili. Kao i Stefaneku obrnuto.
Pustite te glupe price, kad imamo o cemu pisati i veseliti se.

Toro

pre 7 godina

Pričajte i pisite sta hoćete ali SRBIJA i sale odradise dobar posao :) !! Put nam se otvorio na lakseg protivnika iz druge grupe Hehehehe !! Pre turnira ste ga pljuvali sad ga volite, pustite čoveka na miru. Nize čovek uspeh za uspehom i sa macvanom i stimcem i markovicem, i bez bobija i bez bjelice i bez ostalih !!! OPUSTITE SE I UŽIVAJTE u ovom spektaklu i deklasiranju goreg od nas. Pa sa amerima smo bili egal ljudi izgubili 3 razlike .... SRAM VAS BILO ZA KOMENTARE PRE OI .

iuo

pre 7 godina

Čemu zamerke autora ovog teksta na partiju Jovića? Zbog jednog nesporazuma u kontri sa Jokićem?
Uz Bogdanovića i Markovića, Jović je bio najbolji na parketu. Dva puta je rešio bezidejne napade poenima uz zvuk sirene u vrlo važnim trenucima.
Da li smo gledali istu utakmicu?

Jeste spremni? Sprem'te se sprem'te.

pre 7 godina

Cilj je finale i borba za zlato nama je tamo mesto. Nema razloga za euforiju zbog pobede nad malenom i sportski beznačajnom Hrvatskom. Oni u košarci ne znače ništa.

Volf Larsen

pre 7 godina

Ne mogu baš da se složim sa napisanim. Igrali smo loše, prilično nepovezano u tri četvrtine. Jedino je u trećoj igra bila na nivou, pre svega defanziva plus tranzicija, dok je Bogdan pogadjao trojke u transu. Bogdan i Marković su bili najbolji kod nas, Stefan je jako dobro ograo odbranu plus je sjajno koristio prazan prostor u napadu. Naš tim se nije snašao na protivničko "punjenje" reketa i tu je najveća zamerka Saletu - visoki igrači su bili potpuno neupotrbljivi pod košem. Ne volim da omalovažavam bilo kog pojedinca, svi ovi momci su vrhunski sportisti, ali...jednom Štimcu je moguće pronaći mesto u timu, ali Nedović je kao muva vez glave. Brz, eksplozivan, dobar sa loptom, ali čovek je klasičan basketaš, jednostavno ubija svaku koncepciju naše igre. Mislim da nema mesta u ovom timu. Čestitke momcima na pobedi i puno sreće protiv Australije!

Negativni

pre 7 godina

U suštini, gledali smo jako nekvalitetnu košarku. Hrvatska ima nešto slabije igrače i očajnog trenera i to je to. Teodosić je ozbiljan problem zbog svog neinteligentnog pristupa igri. Slabo sluša trenera, glumi velikog igrača - što definitivno nije, ali mi nemamo boljeg plejmejkera tako da je on nužni deo ekipe. Uz Bobana Marjanovića i Bjelicu, razbili bi ih bez problema. Sa Australijom će biti problema jer su jaki, brzi i imaju timski duh. Uglavnom, Ameri levom rukom osvajaju zlato. Evropska košarka je u ozbiljnoj krizi.

Plavi269

pre 7 godina

Sve na mestu kao i uvek, a najtačnije za Jovića. Dečko se uplašio polaganja u kontri?!? Otkud to nakon toliko odigranih utakmica? Nije početnik pa da tako odreaguje. Stvarno misterija...

Goran

pre 7 godina

Korektan "skener", ali bih dodao jednu selektorovu odluku koju bi trebalo "proskenirati".

Bogdan je odigrao treću četvrtinu u transu, ali je i završio sa 4 lične.

Stavljanje njega na klupu tokom prve polovine 4/4 je bilo nepotrebno hlađenje "napaljenog" igrača koji je lako mogao da nastavi da rešeta, makar po cenu da uskoro zaradi petu ličnu, ali bi možda do tada razlika narasla na nedostižnih plus 20.

Možda ima smisla čuvati najboljeg šutera na završnicu, ali stiče se utisak da je kasno ušao i da se već solidno ohladio.

Naravno, posle bitke svi generali su pametni, pa da je na početku 4/4 napravio petu ličnu svi bi osuli paljbu na selketora zašto ga nije izveo vani na plus 14 za nas i čuvao za završnicu...

Generalno, sve je dobro što se dobro svrši, ali ipak ostaje utisak da je nešto žestoko bilo pogrešno u prvom delu poslednje 1/4.

Sale Jagodina

pre 7 godina

Navijao sam za oba tima.Za naše da pobede i za Hrvate da izgube.Ajd zdravo.Savet za naše.Mi kao dobri majstori,treba da čuvamo stare mušterije.

Stefan

pre 7 godina

Molim Vas da napisete neki tekst o reprezentaciji Australije, o tome sta ocekivati u tom mecu,kakve igrace imaju... Za nas koji ne pratimo kosarku bas toliko. Unapred hvala i pozdrav.

Maj Jean Stefan

pre 7 godina

HVALA VAM!!!

Mislili smo svi
tu stvari nisu čiste
sve dok Toma nije
uzleteo sa piste

Kako je od Rija
bivao sve dalje
tako su na grudima
zasijale medalje

U bazenu počele su
da se tresu mreže
sad i Bogdan ume
tri trojke da veže

Porasle su nama šanse
više nisu male
gle čuda, baš sve ekipe
se bore za finale

Zbog Štefaneka,Španovićke
Bogdanović TIće
opet Srbin veruje
da je Božje biće

Kako smo krenuli
po medalju će i Mandićka
zbog šurenja Hrvata
tužiće nas Kandićka

Čekamo još neko
odličje da zasija
HVALA VAM OD SRCA
VOLI VAS SRBIJA!!!

bbr

pre 7 godina

Vlado Banja Luka...haha,zaboravio si onu crnkinju,skakacicu u dalj iz Amerike i onog Korejca,i oni su Srbi,jer svi su postali od Srba.Manje citanja radikalske propagande,vise ucenja i bice sve ok,i da,ako znas,napisi od cega smo mi nastali(Srbi) ako znas,a ja cu ti reci da ne znas,samo se sna od "nekog" slovenskog plemena.

Svaka čast

pre 7 godina

Palite masu, palite. A kada je bilo oko Đorđevićevog vođenja tima, onda ste ga napadali samo tako. Zamišljam paralelnu stvarnost u kojoj je Đorđevićev tim izgubio. Hrvatima svaka čast - OK utakmica, fer plej, pri čemu smo zaslužno bili bolji. A bezvezne izjave je sa naše strane imao i Slavnić, pa nikome ništa. Sreća pa su nacionalni timovi iznad ludila medija i sa jedne i sa druge strane koje (gle čuda) kontrolišu isti ljudi u obe države. A sada - hrabro momci. Idemo dalje!

Che

pre 7 godina

Zao mi je Bogdanovica, Sarica, Petrovica i Babica, srce me boli kad Srbi gube...al tako je to kad si na pogresnoj strani.

IDEMOOOOOO FUNALEEEEEEE!!!!!!!

bleki

pre 7 godina

neshvatljivo ne da bojan bogdanovic igra cijelu 4. cetvrtinu sa 4 faula, a da ga igraci koje cuva bukvalno nijednom ne napadnu i pokusaju da iznude faul. jos veca glupost je pravljenje posljednja dva-tri faula, ukljucujuci i teov, a vrhunac prekrsaj nedovica nad bogdanovicem na 4 razlike nekoliko sekundi prije kraja. to svjedoci o nervozi, jer ne mogu da vjerujem da su toliko kosarkaski nepismeni

duledudule

pre 7 godina

pa teo nije cuo ili se pravio da ne cuje,cesto on odluta tako na sve strane,volim ga iako je u vugla malo :-D inace teo je voleo da buksna samo tako,mozda mu ostale posledice.nas brat teo

gmail

pre 7 godina

@karter
To nije izjavio Saric, vec Hezonja. Po meni, Saric je njihov najbolji igrac i jako korektan momak, zao mi je kako svaki put sagori kada je vazno za njih.
@Njami
U potpunosti se slazem sa ovim sto si napisao. Moje misljenje je da pored toga sto su ovo sve osrednje ekipe, pa jedna Hrvatska bez pleja i dve timske napadacke akcije moze da izvuce egal sa nama, Djordjevic bespotrebno unosi neku paniku neprestano raznim izjavama, stavovima, odlukama, cudnim petorkama i izmenama. Vidi se da ne kontrolise potpuno tok utakmice, samo se setite utakmice protiv Litvanije na Svetskom prvenstvu, tuga. Cak i ovako oslabljeni bez Bjelice ovo smo morali mnogo lakse da dobijemo, ali nadamo se najboljem u polufinalu. Licno, mislim da ne mozemo da dobijemo kengure koji igraju najbolju kosarku na turniru, cesto i sa po tri uigrane napadacke akcije u toku jednog napada i neverovatnom fizickom spremom, ali svima se stegnu ruke i glava u polufinalu, sem nama i Teu:) Idemo!

Komentator

pre 7 godina

@Vlado
Aman vise dosta sa tim prebrojavanjem na bazi imena I prezimena. Ljudi su ono kako se osecaju... ako si negde procitao da su neki od njih izjavili da se osecaju kao Srbi, ok, u protivnom dosta vise.

Petar

pre 7 godina

Hrvati, kao i u zvotu, mnogo polazu na nacionaliza i sovinizam i zato se prosecni igraci i toliko zalazu. Mozda je trenutak i da mi vishe povedemo racuna o nacionalnom ponosu i da igrace na taj nacin josh vishe motivisemo. Aleksandar Petrovic je svaki cas skakao i prigovarao i tako dodatno dizao tenziju u hrvatskom timu. Djordjevic je smirivao situaciju i pustao nase momke da igraju uz poneki savet.
I opet se pokazalo: ako hoce Srbin da bude nesto u hrvatskoj MORA najvishe da pruzi protiv Srba, makar i preko medija. Samo nisam video trenutak za sto je Srbin Bogradnovic koji igra za hrvatsku dosao do klupe Srbije. Sta se desilo pa ga je toliko razljutilo da je hteo da se bije? I opet nerazumna odluka sudija: dosudise i nama tehnicku??? Sta bi bilo da je bila obrnuta situacija? Mozda bi nas iskljucili sa OI?

batin djak

pre 7 godina

Siguran sam da istinski poznavaoci kosarke (treneri, igraci), imaju ozbiljne primedbe na vodjenje ekipe. I nije Djordjevic samo u ovoj utakmici imao nedopustive propuste. Bilo bi dugo za analizu. Djak njegovog oca-Bate Djordjevica.

Pantelija

pre 7 godina

Malo preterana kritika prema Raduljici a nigde pohvale(zaboravio autor da napomene posterisanje Šarića i time podizanja cele ekipe). On je ipak bio jedan od nosilaca ove pobede bez obzira što stvarno nije bio u najboljem izdanju.

Jah

pre 7 godina

Rekao ovaj njihov da ovi njihovi imaju muda za razliki od ostalih generacija. Samo nije rekao da ih kriju medju nogama I da dalje vole da daju zadnjocu po obicaju

Dusan

pre 7 godina

Secam se kod ovog Teovog petog faula... Sale daje instrukcije da se ne faulira koje izgleda svi osim Tea vide. Napadaju Hrvati, Teo okleva, pa pravi faul i ljutito gleda u Simonovica i citam sa usana 'Je l' ja da pravim faul?'. Simon samo tuzno gleda, ne govori mu nista, ne svadja se, srecom dobro se odvija nastavak a posle vidimo Saleta kako grli Tea i objasnjava mu da ipak nije u pravu bio :D

Sanco pansa

pre 7 godina

Dobra analiza samo se ne slazem vezano za Jovica koji je po meni odigrao skoro perfektno,i jos nesto,mislim da je Teodosic cuo Djordjevica da se ne pravi faul ali Teo je takav da ako on misli da da je pravilno da se napravi faul on ce to i da uradi.

Šjor Loske

pre 7 godina

Dva puta sam gledao utakmicu! Đorđević jeste vikao "Bez faula!", ali se to nije odnosilo na odbranu šuta za 3. Inteligentan igrač, kakav je Teo, (poučen prethodnom Hezonjinom trojkom iz velike daljine), pravi faul pre šuta. Bolje 2 slobodna, nego trojka "iz očaja".

filip hr

pre 7 godina

Joj te vase price da smo mi svi srbi.
stvarno ste dosadni. nogometna reprezentacije svi srbi. kosarkasi svi srbi. vise je dosta tih preglupih prica. zato je bilo tragedije 90 ih.

Piljaramendi

pre 7 godina

Fali nam još jedan igrač u napadu (nadam se da će se Nedović probuditi i biti X faktor sa klupe). Raduljica će biti bolji protiv Australijanaca, njegov i Jokićev duel sa Bogutom i Bejnsom će odlučiti meč (Jokić nije bio onaj pravi u prvom meču).

Za sve koji pričaju da Djordjević ne zna košarku i nije dobar trener, pogledajte treću četvrtinu protiv Hrvatske i drugo poluvrijeme protiv USA.

Hvala svim našim sportistima što raduju Srbe u svim srpskim zemljama.

Alisa u zemlji cuda...

pre 7 godina

Citam komentare i ne vidim nigde da je neka zenska osoba pratila utakmicu..Ja sam je pratila i najvise mi se svidjala treca cetvrtina,(samo takvom igrom mozemo do finala) i zakucavanje Raduljice..

milan s

pre 7 godina

Kako je dobro, videti te opet... Kockasti su dobili šta su zaslužili i za doma su spremni@@@ nemojte bre to Da pisete to je ustaski pozdrav to nije shala ....znas li uopstte nesto o tome ....ovo je bila utakmica ne pisite to

CarloNS

pre 7 godina

Pobedi se u zube ne gleda, ispalo je najbolje moguće. Jedino mi se čini da selektor nema baš nikakvu kontrolu nad Teodosićem. Čak i tokom tajm-auta ovaj mu stalno upada u reč.

nećete do medalje

pre 7 godina

Čestitam vam na pobjedi, kad se pobjedi uvijek je zasluženo, kvalitetniji ste i imate dužu klupu. Priče o kletvi su gluposti, babaroge u sportu ne postoje. Mi...jednom će nam ući. Dolazi nam talentirana generacija i bit ćemo sve jači. Nikad vas nećemo razbit 20 razlike, kao ni vi nas uostalom, ali dobit ćemo vas ovako na knap, kad-tad. Kad vas bude najviše bolilo...jer ništa ne traje vječno. Još jednom čestitam, guštajte i mi bi da je završilo obratno. Ne dobijete li klokane...nećete do medalje. Ili srebro ili drvo ;-)

Nebojša Drugosaopšteni of Srbovrela

pre 7 godina

nemaju hrvati nikakve zveri ,sve su to mačići,individualci koji ne umeju ni timski a ni pojedinačno da prihvat poraz,zato ne idu i neće ići u istoriju po ni čemu....

BaltazarSerbia

pre 7 godina

Ljudi moji,nasi prave tako glupe i bespotrebne faulove citav turnir.Protivnik tek sto predje centar,daleko od kosa a mi fauliramo i posaljeno na slobodna bacanja.Tako smo i sinoc Hrvate vracali.

xyz

pre 7 godina

Bojanu Bogdanovicu svaka cast, ali poslednji faul nad njim nije postojao (2.1 sec pre kraja). Evo linka, pazaljivo pogledajte usporenis snimak i to iz dva ugla, niko ga nije dotakao a on je spektakularno pao. Vrhunskom igracu takav potez ne stoji: https://vk.com/video230765537_456239840

dex

pre 7 godina

Imao je i Đorđević baš velikih propusta, ali ok, pobedili smo i sad je valjda svima lakše. Ono što je meni neverovatno je da smo kao košsrkaška nacija došli na to da imamo ogroman broj destruktivaca u timu. No, tako su i Italijani decenijama uspevali u fudbalu, pa što da ne. Problem je što nam je rotacija i dodatno skraćena, pa zaista ispada da igramo sa 7-8 igrača, a to je iscrpljujuće. Nadam se da će se i Marjanović i selektor dozvati pameti, pa da ćemo dok još ima neke svrhe od njega, dobiti i neku drugu-treću opciju u napadu. Sinoć bi nam strašno koristio. I ne ulazim u prepucavanje zašto ne igra i ko je kriv. Ono što me najviše brine je što mi nemamo naslednika ili zamenu za Teodosića. Jović to nije.
Aj' da se odmore, pa još jedna pobeda u naredne dve utakmice i imamo medalju.

eki

pre 7 godina

a gde su sada Aca Petrović i Novosel? Pred tekmu su pretili i ponižavali protivnika a onda po ko zna koji put izgubili od nas!
Iskren da budem čim sam video te komentare u novinama ja sam znao da ih dobijamo !

p.s. da sam Hrvat ja bi tu dvojcu izbacio iz košarkaškog života jer su u rangu Moke Slavnica

IGOR82

pre 7 godina

Sjajna neprespavana noc!

Kao sto sam i ranije pisao, da ne pametujem mnogo, nas tim dize formu iz utakmice u utakmicu. Mi smo u polufinalu a jos uvek nismo odigrali nas najbolji mec. Ja ga ocekujem protiv Australije.

Jasno je da je pritisak i vaznost meca uradio svoje protiv Hrvata, ali zapamtite jednu stvar, 8/10 ekipa bi izgubilo ovu utakmicu, nakon stizanja od -14. Momci su pravili greske ali su pokazali i smirenost i karakter. Definitivno su tim.

Nas cilj je ispunjen, da zavrsimo 4ti nemamo za cim da zalimo, tri prvenstva tri polufinala, malo li je!? Ako podignemo nas procenat suta preko 50% siguran sam da cemo da dobijemo Australiju. Cak mislim da su nam Hrvati ucinili uslugu sa ovom tucom na terenu, jer su nas odlicno pripremili za kengure, gde nece biti lakih poena.

Djordjevic je toliko osporavan ali rezultati stoje iza njega, Teo pravi kapiten, jedina zamerka je da ga nekad nije lako iskontrolisati, sto moze da bude pozitivno (3 protiv Spanije 2010) ali i negativno (nerezonski faul sa Hrvatima).

U svakom slucaju moja prognoza je da dobijamo Australiju 5-10 poena razlike, a USA-ESP ce biti neizvestan mec gde mislim da spanci imaju sansu. Mi smo vec cetvrti, ali ako udjemo u finale, igracemo ili protiv USA u finalu OI posle 20 godina, ili protiv Spanije koja ce biti emotivno potrosena ako pobedi pa mozemo i zlatu da se nadamo.

Srecno momci i hvala vam za odlicne partije, nikada me niste izneverili.

Pozz

Mikiveliki

pre 7 godina

Добро је да смо победили... Већим делом утакмице играли смо веома просечну кошарку. Надам се да ће приказати пуно више у следећем мечу, срећно.

Vracarac

pre 7 godina

Zbog "prizeljkivanja" Litve, zbog Tea gubitnika, zbog toga sto je vreme da dobijete TU Srbiju, zbog toga sto ste ponovo poleteli, zbog toga sto nikako da naucite, zbog podijuma, zbog tradije.... Zbogom!

Mijat Splitski bili

pre 7 godina

Dobro , sta smo se sad poneli . Pobedili smo boraniju od reprezentacije , staru musteriju. Tek sada idu pravi protivnici

Wilfred

pre 7 godina

Hahahaha, svaka čast za naslov, ko je gledao pripremnu utakmicu i Tricin tajm-aut biće mu jasno. Idemo sad do finala, Kenguri moraju pasti!

dzoni

pre 7 godina

To za Mesija je rekao Hezonja, a ne Saric, Hezonja je prepotentan do bola, a sto se tice skenera sve je realno napisano, drago mi je da je Teo ispao pobednik i ovoga puta.

popara

pre 7 godina

Ladno još ima pljuvača Markovića i Mačvana. Ok Stefan nije šuter i ne sme šutirati za 3 osim ako nije plus 10 za nas i potpuno sam, ali šta je sve uradio sinoć, ofanzivni skok, bacanja, par ulaza i odbrana. Mačvan nas je držao u prvoj četvrtini, i napravio je manje grešaka i od Jokića i Radulje i Kaline. Nije on kriv što Bobi nije tu, osvestite se već jednom, klupske boje ovde nisu važne

drago

pre 7 godina

Pravi sampioni ne pricaju u novinama nego na terenu, tako je uvijek.
Da su sw nasi koncetrirali samo na teren mogli su dobit. Petrovic nije smio igrati bez playa, tu je Srbija napravila razliku, mogli smo dobit. Kao i u super kvalitetnoj igri u trecoj. Sve osim toga je ne kvalitetna utakmica sa Bojanom koji je Jordan za sve na terenu i Bogdanom koji je takodjer vrhunski igrac. Hezonja takodjer odlican.
Svi srpski igraci su tako nakon utakmice potrcali Bojanu da se rukuju sa njim, lijepo za vidit.

Sandra

pre 7 godina

Odlicna analiza. Ovo je bila igra nerava. Sledeca utakmica ne sme ovakvom igrom, Aussie je daleko kompletnija ekipa. Pobeda na bazi tradicije a i sa baze q-rca sto Aca rece

High Hopes

pre 7 godina

Pre svega čestitke momcima na velikoj pobedi. Jako je teško analizirati ovakvu utakmicu, jer kada je ovolika tenzija sva racionalnost pada u vodu što smo imali i prilike da vidimo kod naših, a sa druge strane u ovakvim utakmicama se pokazuje srce što smo takođe imali prilike da vidimo u našem timu.
Igrali smo od sjaja do očaja, morao je Bojan bolje da se čuva, ali srećom ostale puteve ka košu smo zatvarali tako da su Hrvati krenuli da forsiraju Bogdanovića što im se obilo o glavu u drugom poluvremenu kad smo ga zabvorili. Naš ubedljivo najveći problem je pozicija 4. Najbolji smo kada je Jokić na 4, a Raduljica na 5. Međutim, problem je što nemamo adekvatnu zamenu ni za Raduljicu, a ni za Jokića. Mačvan mora bolje, a Kalina i Simon jednostavno nisu četvorke. Stiče se utisak da bar jedan od igrača zadatka mora da proradi u napadu (Kalinić, Simonović, Mačvan, Nedović). Ako se to desi onda smo strašno opasni i odlepljujemo se lagano. Ako se to ne desi onda ostaje da rešavamo na magiju Tea i šuteve Bogdana uz periodične role Jokića i Raduljice. U svakom slučaju i uz sve kritike, jedno je sigurno: Ovi momci na tri poslednja takmičenja igraju minimum polufinale. Jednostavan je zaključak: To mogu samo velike ekipe i veliki košarkaši i oko toga ne treba više da bude neke veće rasprave.
Protiv Australije ćemo igrati rasterećenije i pametnije u to sam siguran, čini mi se da ovi momci još uvek nisu rekli sve što imaju na turniru. Srećno u polufinalu!!

Tata

pre 7 godina

Kako smo igrali u tri od četiri četvrtine, dobro smo prošli. Nadam se da ne možemo gore od ovoga.
Treću četvrtinu, kao da su igrali šampioni sveta, svaka čast, za anale!

svetlana

pre 7 godina

kikiriki@Guli to i jedi.Ne moras pricati uopste.Cus,primiriti Tea.Teo,madjionicar.Teo,filigranski majstor u kosarci.Teo, samo naprijed.Najveci pritisak je bio na njemu.Idemo do zlata.Nije nerealno.

Живко

pre 7 godina

Хрватима, када су Срби у било ком сегменту живота и рада, па и у спорту испред њих увек је неко други крив. Они су пуни себе, препотентни, арогантни, верски затуцани и увек су Србе злостављали, прогонили, уништавали и отимали им материјална и културна добра, одузимали животе на најбестијалнији начин и сада нимало није за чуђење реакција из хрватске на сваки успех српских спортиуста на олимпијади, посебно када поразе Хрвате, обзиром да се у Хрватској поново повампирује усташко-фашистичка идеологија.

crnobeli delija

pre 7 godina

ako smo presrećni kad se za boje naše zemlje bori neko ko je poreklom musliman, hrat, crnogorac, mađar, rumun,... onda moramo prihvatiti da za druge zemlje nastupaju ljudi koji su iako našeg porekla, tamo rođeni i odrasli i tu zemlju smatraju svojom.

prozivke na tu temu su krajnje neumesne, nepotrebne i samo bacaju mrlju na uspeh naših košarkaša. videli smo i čuli kako otužno zvuči kad na sličan način neki drugi komentarišu naše sportiste, nemojmo se spuštati na taj nivo.

budimo iznad toga, radujmo se uspesima svojih, punog srca i dostojanstveno.

dzonibgd

pre 7 godina

Kao prvo,zasluzena pobeda iako nismo odigrali najbolje ali opet bolje od njih kad je to bilo najpotrebnije i kada se lomilo.Kao drugo mislim da su reprezentacije koje su sada usle u polufinale najjace reprezentacije na svetu.O SAD-u ne treba trositi reci,Spanci i sa Gasolom i bez Gasola imaju i imace vrhunske igrace,Australija je dobila jednu odlicnu generaciju,mozemo da pricamo da su divljaci da soliraju,ali imaju puno NBA igraca koji igraju timski i odlicni su,i Srbija koja bez dvojice mozda i kljucnih igraca u buducnosti ,moze svakog da pobedi i odrzi cas kosarke u kojem god da smo sastavu.Sto se tice pojedinacne analize igraca uglavnom se slazem svako od igraca daje svoj doprinos pa makar ne usao i drao se sa klupe,odlican smo tim i bicemo jos bolji u buducnosti.Sto se polufinala tice mislim da ce SAD proci jer celi turnir igraju ispod nivoa koji mogu i mislim da ce i mec protiv Spanaca uozbiljiti i naterati da igraju dobro,drugo polufinale jako tesko proceniti,nama oni ne leze mozda po stilu igre,ali isto tako njima ce biti tesko da nas dobiju i drugi put tako da su sanse po meni fifti fifti ali mislim da ce biti mnogo manje pritiska u glavama nego protiv komsija i to je ja nasa prednost i sansa.

Miki

pre 7 godina

Čestitam vam na pobjedi, kad se pobjedi uvijek je zasluženo, kvalitetniji ste i imate dužu klupu. Priče o kletvi su gluposti, babaroge u sportu ne postoje. Mi...jednom će nam ući. Dolazi nam talentirana generacija i bit ćemo sve jači. Nikad vas nećemo razbit 20 razlike, kao ni vi nas uostalom, ali dobit ćemo vas ovako na knap, kad-tad. Kad vas bude najviše bolilo...jer ništa ne traje vječno. Još jednom čestitam, guštajte i mi bi da je završilo obratno. Ne dobijete li klokane...nećete do medalje. Ili srebro ili drvo ;-)
(nećete do medalje, 18. avgust 2016 14:32)

Bilo vam je sad idealno, bili ste u naletu, al opet ne uradiste nista :))

Objektivan

pre 7 godina

Svaka utakmica sa Hrvatskom je bila i biće utakmica posebnog naboja kod igrača i mislim da svaki od njih tada daje bar 20% svojih mogućnosti manje (psihologija, zar ne). Zato mislim da ne treba nikog da kritikujemo, pobedili su, a to je cilj. U stvari samo se pobede i pamte, a ne igra. Zato im držimo palčeve i protiv Australije, mislim da mogu da pobede (neka im košarkašice budu inspiracija)!!
Napred Srbija, do medalje!!

hihihiii

pre 7 godina

Kako god bilo, mogu komšije samo da mašu onim svojim kafanskim čaršafom. Aj to, ali oni i dresove prave od istog. A mi? Mi idemo dalje.

MrLakano

pre 7 godina

Ovima sto kazu da je Teodosic lose odigrao: pa, covjek je direktno zasluzan za najmanje 29 poena (njegovih 9 i 10 asistencija). To je vise trecina ukupnog broja poena. Da li ste vi normalni???

miki

pre 7 godina

Najbolji mi je ovaj komentar da su pola hrvatske reprezentacije srbi, isto tako i većine ostalih zemalja s ovih prostora. Nešto mi su smrdi na komplekse, nego čuo sam da je i par igrača američke reprezentacije porijeklom iz Niša, Anthony, Durant, Thompson, DeRozan. Onako nekako vuku na srbe.
(Ivan, 18. avgust 2016 12:56)

Kakve komplekse rodjace ti pominjes, kad su cim je Stefanek uzeo zlatu u Rvanju susjedi rekli da je njihov.

gmail

pre 7 godina

Ti si ovde izmesao bas sve i svasta, ali samo se prva recenica odnosi na ono sto sam ja napisao. Slazem se da je Djordjevic prosao sve i svasta, covek je bio vrhunski igrac sjajne karijere, ali ne vidim zasto ja zbog toga ne bih imao pravo na sopstveno misljenje? Npr ne znas da li sam deceniju trenirao i zaradjivao igrajuci profesionalnu kosarku u nekoliko Evropskih zemalja? Ali to sve na stranu, ja opet nisam ni spomenuo Marjanovica, Markovica, Bogdana i ostale "slucajeve" koje ti navodis. Mogu da ti kazem, ok, zao mi je sto ti smeta necije drugacije misljenje, ali to je to. Nisam omalovazavao, kao sto mislim da i @karter nije, naseg selektora.
Ponovicu, po meni se iz aviona vidi da je Djordjevic veliki smeker, ego, individualac, karakter, kako god neko hoce to da nazove i da, iako to ne mora da uvek bude losa stvar, to ponekad negativno utice na ekipu i rezultate. Takodje mi je cudna psiholoska priprema nekih utakmica, a tu se moramo sloziti, lezi apsolutno odgovornost trenera i tima. A kako na najvaznijoj igrackoj poziciji u timu karakterno imamo vrlo slicnog individualca neminovno dolazi do trenja koje se opet negativno odrazava na rezultate.
Ali, hajde da se nadamo da ce bas selektor da donese prevagu, kao rodjeni pobednik, jer je sve trenutno ostalo na strani nasih protivnika. Da svima udari kontru i da nam bude zao sto smo sumnjali da nece uspeti da se izbori sa pritiskom i odgovornoscu:) Napred plavi!

blabla

pre 7 godina

(Gaso, 18. avgust 2016 10:36)
a onda ne mrmot...nastavi to da ponavljas poslije svakog prvenstva i jednom ces eventualno biti u pravu?

Miki

pre 7 godina

Dobra analiza, suva istina. Nadam se da nas strucni stab zna sta radi,mada na momente sinoc sam bio ubijedjen u suprotno. strasnoooo....

Dante

pre 7 godina

(IzPrikrajka, 18. avgust 2016 10:18)

Svakako... kad ti to kazes,djecki... to je tako. Sta ce tebi neviji minus ili plus kad i sam znas sta si.

Naravno da je Djordjevic na nivou prethodnika ! A trofeji govore kakvi su mu bili prethidnici

Indijanac.

Tihomir

pre 7 godina

@B92 (Nije za objavljivanje!)

"Svega ima pod šarom nebeskim." Svakakvih osobenjaka. Ja sam, recimo, "noćni tip", od kako znam za sebe i to bez ikakve prinude. Ceog života ne spavam više od 4 do 5 časova dnevno, u proseku. Nekada sam gledao ovakve "šok" utakmice, u najavi, i uživao u svom mazohizmu (pribegavam pleonazmu, da naglasim poentu). Danas to nije preporučljivo za moje godine i moje zdravlje. Ima nas sve više takvih; Srbija je, na moju veliku žalost, odavno postala zemlja starih ljudi! Ima i mnogo drugih koji, iz raznoraznih razloga, nisu u mogućnosti da gledaju direktan prenos utakmica, ili prate vaše komentare rezultata, koji, po pravilu, kasne. Mogao bih i bezbroj objektivnih razloga da vam navedem, ali bi svi bili u istom smislu.

Imajući u vidu izloženo, mislim da bi bilo dobro da uvedete jedan blog u kojem bi "nizali" samo rezultat. To vas ne bi koštalo mnogo. Jedna osoba "brzih prstiju", angažovana preko omladinske zadruge, mnoge bi obradovala.

Nakon završetka utakmice, gledao sam, na tenane, snimak utakmice i uživao. Kasnije sam pročitao vaš blog koji je pratio susret. Na kraju, sa zadovoljstvom i uz treću(!) kafu, pročitao sam "Skener" iz vaše "Teme"! Odlično i jezgrovito prikazano viđenje utakmice od strane poznavaoca košarke. U pojedinostima, imam i različito mišljenje, ali i ono bi bilo diskutabilno. U svakom slučaju, bravo za "Skener"! Žao mi je što nije navedeno ime autora.

Srdačan pozdrav (koji vam retko upućujem, a voleo bih da nije tako)!

fergi

pre 7 godina

(gmail, 18. avgust 2016 16:37)

Ne mozes ti da pises o Djordjevicu o njegovim izmenama, izjavama i ne znam sta sve jer taj se nagledao i odigrao ko zna koliko utakmica i to vaznijih od ove. Ko zna koliko je trenera promenio i gde je sve igrao i to u vrhunskim timovima i kao igrac gledao sta treneri traze od igraca. Pljuvali ste ga zbog Bobija a vidimo kako Hrvatska gubi sa Bojanom koji je mnogo kvalitetniji igrac?? O pljuvanju Markovica a on nocas rasturi da ne pricam? Cudili ste se sta ce mu Macvan a on je dao veliki doprinos u prvoj cetvrtini sa 2. trojke? O BB da je precenjen igrac, ismevaliga a on pokrenu Srbiju u trecoj i najvise koseva dao plus 5 asistenciuja? O odbrani koju igra da ne pricam? Pa da je BB imao sut 2 od 11 kao Teo , pa mislim da bi ga razapeli posle utakmice? Pljujete Raduljicu kako ne skace a on je dvocifren na celoj OI sa kosevima. Zato skacu Jokic, BB, Kalinic ili cak Markovic kao nocas. Pustite ljude da rade svoj posao. I da , zbog licnih a o sudijama i tolikom broju slobodnih bacanja koje su Hrvati imali da ne pricam, BB gotovo da nije igrao poslednju cetvrtinu ali je imao i 5 asistencija a to je 10 koseva. Cim pocne utakmica i zavrsi se prva cetvrtina, krecu komentari omalovazavanja i strucnjaka ko i koliko nema pojma? Ja to ne razumem?

moje mišljenje

pre 7 godina

Ubiše se svi od analize, a verujem da je vrlo prosto: i jedni i drugi igrali vrlo emotivno (kao što uvek igraju kad se sastanu), samo smo mi uspeli malo da spustimo loptu i kanališemo to, a komšije još moraju da nauče. Sa drugima imamo jasan cilj, želje i očekivanja, ništa nije pomešano, sve je na mestu. Kad ideš čisto i silovito (kao mi), misleći da možeš da svima da se nosiš, bez kompleksa i predubeđenja, već tada si šampion, pobeda dolazi posle, kao nešto prirodno.

mile

pre 7 godina

Mislim nije los Bojan, ali Bogdanovic bez sahovnice je as. Salim se i neka me izvinu oni koji osecaju potrebu za tim. Stisnimo palceve za dalje. Australija...

Grunf

pre 7 godina

E komentari su super !!! Odlican zid sa grafitima ,pa tu je mix od Ravne Gore i porekla Ace,Bojana i Sarica do onih koji stvarno nesto znaju o ovom loptanju.. Svakako najbolji je onaj sto kaze da su 'za dom spremni' tj kuci. E sad neki kazu da ni nasi nisu bili mnogo dobri pa me stra' da Hrvati ne zapevaju "spremte se spremt" ako protiv kengura ne odigramo malo vise od jedne cetvrtine

Dynamic

pre 7 godina

Čestitam vam na pobjedi, kad se pobjedi uvijek je zasluženo, kvalitetniji ste i imate dužu klupu. Priče o kletvi su gluposti, babaroge u sportu ne postoje. Mi...jednom će nam ući. Dolazi nam talentirana generacija i bit ćemo sve jači. Nikad vas nećemo razbit 20 razlike, kao ni vi nas uostalom, ali dobit ćemo vas ovako na knap, kad-tad. Kad vas bude najviše bolilo...jer ništa ne traje vječno. Još jednom čestitam, guštajte i mi bi da je završilo obratno. Ne dobijete li klokane...nećete do medalje. Ili srebro ili drvo ;-)
(nećete do medalje, 18. avgust 2016 14:32)

Hvala. Možda vam izrasta talentovana generacija, imate već sad par izuzetnih igrača ali nama ovde nije igrao jedan od ključnih igrača. Dodaj ovoj ekipi Bjelicu i dobijaš novu dimenziju. Računaj još Marjanovića umesto Štimca i imaćeš predstavu šta vaš čeka u narednim godinama. A Jokiću je tek 20. Nama će biti izazov naći zamenu za Teodosića kad se on povuče iz reprezentacije ali ima već par klinaca u Zvezdi, Megi i Partizanu - ne boj se. A vidim i vi nemate pleja. Bože moj, puno zdravlj ai jednima i drugima pa se vidimo, ako nas i dobijete sigurno neće boleti kao ovaj vaš poraz na olimpijskim igrama, još u četvrtfinalu, kad jedni idu kući a drugi u borbu za medalju. VIdimo se ;-)!

ana zagreb

pre 7 godina

čestitke reprezentaciji srbije na pobijedi.hvala hrvatskoj reprezentaciji za najbolju košarku koju je igrala zadnjih godina,ponosna.susjedi sretno u polufinalu protiv australije.

Trollston

pre 7 godina

Sinoc smo pobedili odigravsi samo jednu dobru cetvrtinu, to protiv AUS nece biti dovoljno, ali je iz utakmice sa USA jasno da mozemo da odigramo kvalitetno ceo mec u kontinuitetu, i to ce nam biti neophodno za ulazak u finale. Najveci problem sinoc je bio veliki broj promasenih zicera, posebno u prvom poluvremenu, i to sto nismo iskoristili odlican ofanzivni skok u prvom poluvremenu.

kikiriki

pre 7 godina

Kosarka ima vise segmenata igre pored sutiranja na kos tu je i ODBRANA(to je ono kada cuvas protivnkia beza fula da mu nedas da da kos), timski duh, sirneje pozitivne energije, ne izdiranje na saigrace narocito ne zbog svojih gresaka, slusanje trenera kao starijeg(mudrijeg) kada nesto prica, a narocito zadatak playmakera je razigravanje ostalih saigraca-razigravanje ekipe(to je ono u cemu je bas taj trener kojeg neki ne slusaju bio najbolji i neponovljivi). Nije kosaraka samo dva driblinga i dodavanje narocito ne ako je savaki drugi ili treci uspesan.
@svetalana ...a de TEO je simpatican mladic jeste i da ume sa loptom ume da je veliki jeste veliki samo ga treba kanalisati -cmokic za tebe i TEA