Ponedeljak, 15.08.2016.

12:05

Skener: Pravi ritam u pravom trenutku, a sada…

Prvi cilj je ispunjen, košarkaši Srbije su se plasirali u četvrtfinale olimpijskog turnira zabeleživši drugu pobedu na takmičenju, nad selekcijom Kine (94:60).

Izvor: SV

Skener: Pravi ritam u pravom trenutku, a sada… IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Masturbant neopterećen diskrecijom

pre 7 godina

" uzasno kvalitetan tekst... bravo majstore!
(zigot, 15. avgust 2016 15:24)"
Mislite -veoma kvalitetan tekst, g.Zigote? Zašto užasan?

biće bolje

pre 7 godina

Jokić mora da preuzme ulogu lidera jeste debitant i mlad igrač ali već sada ima sve kvalitete najboljih centara na svetu. Ako se uđe hrabro u meč mislim da četvrtfinale ne bi bilo problem.

Lud zbunjen normalan

pre 7 godina

A sada SIGURAN poraz od Španije ili Litvanije pošto je to realan scenario nakon poslednjeg kola grupe B. Niti jedna od ovih ekipa neće bežati, niti za to ima realnog razloga, od Srbije pošto su u pitanju mnogo bolji sastavi, igrački a naročito trenerski. Ako Hrvati budu prvi sve je moguće, pošto oni samo rukomet igraju kako treba. Argentinu je moguće pobediti jer su oni ipak stari a njihova ragbi verzija košarke se neće tolerisati u fazi 1/4 turnira. Nije lepo ljudima davati lažne nade jer će posledice srušenih iluzija ljudima mnogo teže pasti.
(Cinik, 15. avgust 2016 16:16). Ne lupaj, sa Spanijom ne mozemo igrati u cetvrtfinalu nikako

Selestin Babajaro lll

pre 7 godina

Meni nikad neće biti jasno zašto se naši košarkaši, za razliku od svih ostalih sportova, označavaju izmišljenim nadimcima: Teo, Bogdan (ne kao ime, nego skraćeno od prezimena), Kalina, Štimara, Bobi... u redu je, donekle i u pravoj meri, koristiti nadimak koji čovek zaista nosi: "Saša" (Danilović, Đorđević), "Mića" (Berić), ali zaista ponekad, umereno.

Nek se to pravda činjenicom da smo recimo košarkaška nacija, ali meni je to neprirodno, nekulturno, tako svojatati i orođavati se sa ljudima koji to nisu tražili, niti su na to pristali, niti imaju način da to zaustave.

Sve napred se naravno odnosi na komentatore RTS, obični razgovori ne proizvode iste posledice kao javni govor (komentarisanje TV prenosa). Na ovaj način guramo se dublje u nekulturu, a sportistima se oduzima deo dostojanstva koji zaslužuju.

Svetlica

pre 7 godina

Ovu reprezentaciju Kine je bez problema pobedila Mega u Pioniru sa 90:85 i to bez Zagorca. Ako je to učinila Mega koja nema ni jednog jedinog reprezentativca, onda za reprezentaciju Srbije ova utakmica nije bila ništa više od treninga. To je sve što je trbalo kazati povodom ove utakmice.

Cinik

pre 7 godina

A sada SIGURAN poraz od Španije ili Litvanije pošto je to realan scenario nakon poslednjeg kola grupe B. Niti jedna od ovih ekipa neće bežati, niti za to ima realnog razloga, od Srbije pošto su u pitanju mnogo bolji sastavi, igrački a naročito trenerski. Ako Hrvati budu prvi sve je moguće, pošto oni samo rukomet igraju kako treba. Argentinu je moguće pobediti jer su oni ipak stari a njihova ragbi verzija košarke se neće tolerisati u fazi 1/4 turnira. Nije lepo ljudima davati lažne nade jer će posledice srušenih iluzija ljudima mnogo teže pasti.

Zvoncica

pre 7 godina

Boban Marijanovic se jednostavno ne uklapa u filozofiju igre ove reprezentacije. Pitanje je u kakvim je odnosima sa nosiocima igre u reprezentaciji. Tim nam nije neki suvi kvalitet ali to zamenjuju vidnom koletivnom igrom. Jak kolektiv niko nece zrtvovati zbog jednog igraca za koga svakako ne bi bilo mesta u prvoj petorci. Problem je sto bolesni umovi zele da igra kosarkaski klub a ne reprezentacija ( u kojoj istini za volju i preovladavaju igraci iz tog kosarkaskog kluba, sto je i normalno jer klub dominira poslednje tri godine). I onda kako covek da se upita u kojoj meri je ova nacija bolesna i iskljuciva.

d'bil

pre 7 godina

Skener se radi na kraju takmicenja a ne posle svakog kola !
(antiDebil, 15. avgust 2016 12:30)

zavisi sta skeniras. ako imas nesto na plucima, tad se radi skener pluca recimo

gandra šajkaš

pre 7 godina

Nikad ali nikad nisam voleo naslove ovakvog tipa. Ceo turnir igramo solidno,sa dosta oscilacija i sa jako lošom prvom četvrtinom. Naravno da bih voleo da uzmemo zlato i da ponizimo Amere u finalu ali.... Budimo realni i objektivni i ajmo korak po korak. Za početak da prođemo to1/4 finale...A onda možemo da pričamo o 1/2 i o tamo nekom protivniku. Niko nije na OI slučajno,pogotovo ne u nastavku tj u nokaut fazi. Našim želim mnogo mnogo sreće i mirne ruke. Napred SRBIJA

ispeci pa reci

pre 7 godina

@Salonski levičar

Aman ljudi saberite se više, ne možemo na Španiju ni na USA sve do finala.
Ako prođemo Litvaniju igramo sa u polufinalu sa pobednikom meča Australija-Argentina i to je to.
Šta ste zapeli sa tom Španijom i u snovima vam se priviđa.

Igor

pre 7 godina

Vladimir Stimac - Dok se igralo aktivno, nasi igraci su se ozbiljno znojili, pa je bilo neophodno brzo dodavati peskire. Stimac je tu ulogu obavio efikasno i na nivou, bas kako smo i navikli od njega!

Sivi soko

pre 7 godina

@Vlado: Ne znam šta si mislio pod tim navodnicima, ali pretpostavljam nešto od ovoga:

- finale play-offa onomad si zaboravio
- nisi zaboravio, ali ni sam ne znaš da li je to bila velika ili mala utakmica (zbog navodnika), jer ni sam ne znaš kako ti se zove omiljeni tim (u nedoumici si)
- nisi pratio evroligu, tursku ligu itd.
- imaš ispod 19 godina, pa hormoni divljaju
- košarku pratiš odskora, pa nisi najupućeniji
- ne znaš sva pravila košarke
- ne voliš reprezentaciju Srbije
- pun si mržnje
- itd....

Pozdrav za SVE ljude koji navijaju za našu reprezentaciju i sve iskrene ljubitelje košarke!

12 nesalomivih

pre 7 godina

Duboko verujem u nase momke i selektora. Za razliku od prosle godine, kada nam je forma počela padati nakon prvog ciklusa, ovog puta to nije slučaj. Još sam na startu turnira pomenuo u sebi tu mogućnost. Selektor želi da postepeno podiže formu, a onda kad bude najvažnije, da budemo u top formi. Lično mislim da je forma sad na vrhuncu i to je najvažnije. Protiv Litvanaca koje očekujem u četvrtfinalu očekujem mušku košarku, ali duboko verujem u naš tim da će ih pobediti. A onda nakon toga samo nebo je granica. Napred momci, samo hrabro!

kebek123

pre 7 godina

Strucnjaci se razumiju u kosarku koliko ja u Dinu Merlina. Da li vas je to sramota navijati za svoju zemlju? Niko vam ne valja..Ne moze Djordjevic da kupuje igrace, eh, fali mi cetvorka, idem na draft da vidim sta ima...sta je tu je, kome se ne svidja, vozdra!

Hvalite me moja usta il cu vas razderat

pre 7 godina

Dobro su odigrali.izbjwgli ste amere.dobro je dordevic sakrivao kolko je mogao.neke cudne petorke izvodio.al ste se otkrili protiv amera.sad svi znaju sta mozete.ja osobno ne zelim da moji igraju s vasima iz ocitih razloga.na stranu tu sto nema bjelice.i ajd bobija.jos uvijek ste klasa.al karte prerano otkrivene.vidicemo.zato je kosarka majka.uzdravlje

komsija

pre 7 godina

Pokazalo se da su timovi u ovoj grupi imali sretnu ruku. Djordjevic je mogao bez problema da odmara Tea i Raduljicu, i da razigrava Kalinica i Macvana, sto je vrlo bitno.

Bez obzira sto je Aus najvise pokazala, mislim da su 3 mjesta u 1/2 rezervisana za USA, Fra i Esp... osim ako se medjusobno ne sastanu. Po svemu sudeci, jedno mjesto je za Srb ili Lit. Litvancima dajem blagu prednost, jer njihova prljava igra nikako ne odgovara Srb. Ali vasa kosarka pod Djordjevicem, da ponovim, mi se bas svidja.

Krecu eliminacije, svi ce igrati sa 8-9 igraca. Mislio sam da ce 3 igraca "viska" u Srb biti Simonovic, Bircevic i Stimac, ali se Simonovic ozbiljno namtnuo prije Macvana. Ne budite previse kriticni prema tim igracima : njihova duznost je uci na par minuta, napraviti par licnih, a u napadu raditi blokove, ne preuzimati odgovornost.

Mnogo vam zavisi od toga kako ce Teo izdrzati litvanske batine. A x faktor bi mogao biti probudjeni Kalinic. Mislim da od Jokica ne mozete mnogo ocekivati protiv Lit, iako je vanserijski igrac.

U svakom slucaju sretno, ja vam zelim finale

zlizlo

pre 7 godina

Skener se radi na kraju takmicenja a ne posle svakog kola !
(antiDebil, 15. avgust 2016 12:30)

Ovo je skener utakmice koji se radi nakon utakmice. Nakon takmičenja se radi skener celog takmicenja. Obriši to anti.

Piter

pre 7 godina

Šta bi bilo da su pobrdili SAD ??? Ne preterujte, lepo je plasirilali su se za dalje. Bilo bi dobro da osvoje i četvrto mesto, sve ostalo je iznenašenje.

Aleksandar

pre 7 godina

Imamo grozne internet navijace u kosarci. Neko da uzme po komentarima da ceni situaciju, mislio bi da nam se kosarka raspada, da imamo ocajnog selektora i netalentovan tim. Ali realnost je da od kako je Duda preuzeo tim 2008. godine posle nekoliko godina RASPADANJA, sve je pod kontrolom i ostvaruju se najbolji moguci rezultati. Nije malo finale svetskog i evropskog, te dva polufinala. Ali dobro, sta zna kurta i murta. Djordjevic verno nasledio Dudu i Zeljka (Pesiceva prica je bila ipak malo drugacija i tim mnogo bezobrazniji i kvalitetniji). Imamo dobru generaciju mladih igraca koja je odrasla na uspesima iz 90ih i zna da ceni dres koji nosi. Po timskom duhu, zalaganju i odnosu prema dresu smo na 100%, jos samo malo hrabrosti kao protiv Amera i mozemo sve. Pravi navijaci reprezentacije u kosarci su svesni da je ovo, ma kakav god bio rezultat u cetvrtfinalu, TO TO.

Black George

pre 7 godina

Bobi botovi zamenili "Sale sujetan, nije zvao Marjanovica/Sale rekao da nece da trenira klub i representaciju/Sale prevara od trenera" sa "Bircevic, Stimac i Macvan losi igraci i ko ih je zvao" ... Sad samo "Bircevic i Stimac..." Sledecu utakmicu "Stimac..." Polu finale " Sale nema lepu frizuru", "Sale nosi ruzan sat", finale "Sale nosi zlato oko vrata kao seljak" smenite ga....

Get a life.

Karakondzula

pre 7 godina

Vlado@ Pa da u pravu si, Bogdan nikad nije pogodio bitan sut u zavrsnici utakmice, vidi se da bas pratis njegovu karijeru, samo spremi jednu veliku kasiku uskoro...

4k4.Dex

pre 7 godina

Bogdan, Kalina i Nedovic namestili ruke, Raduljica i Jokic se odlicno menjaju, Teo standarno dobar, Simon i Macvan daju svoj doprinos svidja mi se ovo. Jedino mi je Jovic malo stegnut jos, ako se i on trgne rusimo sve pred sobom samo da ne dodje neki dan gde nikoo nista ne moze da pogodi i na konju smo.

dajte nam Litvance

pre 7 godina

Ma što lepo nenapišete da su Birča i Štimara izdominirali "dominantne" ljubitelje pirinča iz Kine.Za ovog drugog se i ne očekuje ne znam koja rola u rosteru, ali onaj levat Birčević svaku počinje u startnoj postavi.
Ejj, pobeđeni moćni Kinezi koji trče i skaču kao muve bez glave. :D

Zil deBilde

pre 7 godina

"Strucnjaci" koji prozivaju Bogdana nikako da shvate da mi boljeg nemamo.A kada je vec tako moras biti mnogo tupav ili bezobrazan da ne podrzavas igraca svog tima.
Pogotovo sto su to sve mladi momci koji naravno citaju komentare i to utice na njih.

Salonski levičar

pre 7 godina

Napisao sam na članku o Đorđeviću da Srbija uzima drvenu medalju i to 4 mesto je najrealniji odnos snaga na ovom turniru. Litvaniju dobijamo u četvrtfinalu, ali onda gubimood Španaca i u borbi za bronzu od Australije ili Francuske

Mikeli

pre 7 godina

Mislim da je Sale naucio dosta toga za ove dve godine kako je selektor. Imao je prvu godinu kada je formu i taktiku promenio od eliminacija, i proslu godinu kada je nametnuo jak ritam od starta, a posle se desilo sta se desilo. On je pametan covek, mi smo odigrali pristojno u grupi, sve 3 utakmice koje smo izgubili izgubili smo tesno od jakih rivala. Rotacija je bila dosta siroka i najbolji igraci su imali priliku da odmore, dok se sa rezervama cak i protiv Amerike moglo eksperimentisati u smislu sa time da vidimo ko moze kako Amerima da parira i na koji nacin. Ono sto ljudi ne znaju, tj ne vide je nasa timska igra, veliki broj kretnji i urucivanja lopte. Plus veliki broj akcija sakrivamo za najvaznije duele. Tim je nabrijan dovoljno nakon USA i sa samopouzdanjem krece u odlucujuce borbe. Nemojte se zacuditi ako protivnika urnisemo ubedljivo, zapamtite moje reci. A kako bih vam docarao sta mi igramo molio bih vas da odete na ju tjub i pogledate ovaj video "How Team USA Could Lose In The Olympics: USA vs Serbia". Covek pokazuje kako mi igramo, objasnjava svaku akciju, a objasnjava i kako Ameri igraju.
Ili evo jednostavnije https://www.youtube.com/watch?v=Bq4c0cnEJ00

Uzivajte i verujte da cemo se radovati u utorak.

Bata Kole

pre 7 godina

Dižemo formu, imamo samopouzdanje. Dobijamo Litvance (vraćamo im) i onda protiv Australije za finale.
Očekujem Bogdanovu trojku uz sirenu u polufinalu.

dejandddddd

pre 7 godina

Bravo momci!!!!!
Bravo Sale!!!!!!
Ovako se igra protiv autsajdera, jako i sigurno!!!!!!
Imamo tim za finale da ne kazem za zlato!!!
SRBIJA

pejic3

pre 7 godina

SA Litvom vrv ukrstamo u cetvrtini posto sumnjam da ce hrvati da ih dobiju mada se nikad ne zna. U polufinalu ukrstamo na boljeg iz meca Argentina-Australija sto mislim da je puno laksi deo zreba nego na drugoj strani gde ce da Usa posle hrvata ukrsti na boljeg iz Spanija - Francuska i verujem da ni jedna od ove dve ekipe nece biti bas maciji kasalj Amerima. Srecno momci!!!

Bata Kole

pre 7 godina

Dižemo formu, imamo samopouzdanje. Dobijamo Litvance (vraćamo im) i onda protiv Australije za finale.
Očekujem Bogdanovu trojku uz sirenu u polufinalu.

Mikeli

pre 7 godina

Mislim da je Sale naucio dosta toga za ove dve godine kako je selektor. Imao je prvu godinu kada je formu i taktiku promenio od eliminacija, i proslu godinu kada je nametnuo jak ritam od starta, a posle se desilo sta se desilo. On je pametan covek, mi smo odigrali pristojno u grupi, sve 3 utakmice koje smo izgubili izgubili smo tesno od jakih rivala. Rotacija je bila dosta siroka i najbolji igraci su imali priliku da odmore, dok se sa rezervama cak i protiv Amerike moglo eksperimentisati u smislu sa time da vidimo ko moze kako Amerima da parira i na koji nacin. Ono sto ljudi ne znaju, tj ne vide je nasa timska igra, veliki broj kretnji i urucivanja lopte. Plus veliki broj akcija sakrivamo za najvaznije duele. Tim je nabrijan dovoljno nakon USA i sa samopouzdanjem krece u odlucujuce borbe. Nemojte se zacuditi ako protivnika urnisemo ubedljivo, zapamtite moje reci. A kako bih vam docarao sta mi igramo molio bih vas da odete na ju tjub i pogledate ovaj video "How Team USA Could Lose In The Olympics: USA vs Serbia". Covek pokazuje kako mi igramo, objasnjava svaku akciju, a objasnjava i kako Ameri igraju.
Ili evo jednostavnije https://www.youtube.com/watch?v=Bq4c0cnEJ00

Uzivajte i verujte da cemo se radovati u utorak.

Zil deBilde

pre 7 godina

"Strucnjaci" koji prozivaju Bogdana nikako da shvate da mi boljeg nemamo.A kada je vec tako moras biti mnogo tupav ili bezobrazan da ne podrzavas igraca svog tima.
Pogotovo sto su to sve mladi momci koji naravno citaju komentare i to utice na njih.

komsija

pre 7 godina

Pokazalo se da su timovi u ovoj grupi imali sretnu ruku. Djordjevic je mogao bez problema da odmara Tea i Raduljicu, i da razigrava Kalinica i Macvana, sto je vrlo bitno.

Bez obzira sto je Aus najvise pokazala, mislim da su 3 mjesta u 1/2 rezervisana za USA, Fra i Esp... osim ako se medjusobno ne sastanu. Po svemu sudeci, jedno mjesto je za Srb ili Lit. Litvancima dajem blagu prednost, jer njihova prljava igra nikako ne odgovara Srb. Ali vasa kosarka pod Djordjevicem, da ponovim, mi se bas svidja.

Krecu eliminacije, svi ce igrati sa 8-9 igraca. Mislio sam da ce 3 igraca "viska" u Srb biti Simonovic, Bircevic i Stimac, ali se Simonovic ozbiljno namtnuo prije Macvana. Ne budite previse kriticni prema tim igracima : njihova duznost je uci na par minuta, napraviti par licnih, a u napadu raditi blokove, ne preuzimati odgovornost.

Mnogo vam zavisi od toga kako ce Teo izdrzati litvanske batine. A x faktor bi mogao biti probudjeni Kalinic. Mislim da od Jokica ne mozete mnogo ocekivati protiv Lit, iako je vanserijski igrac.

U svakom slucaju sretno, ja vam zelim finale

Black George

pre 7 godina

Bobi botovi zamenili "Sale sujetan, nije zvao Marjanovica/Sale rekao da nece da trenira klub i representaciju/Sale prevara od trenera" sa "Bircevic, Stimac i Macvan losi igraci i ko ih je zvao" ... Sad samo "Bircevic i Stimac..." Sledecu utakmicu "Stimac..." Polu finale " Sale nema lepu frizuru", "Sale nosi ruzan sat", finale "Sale nosi zlato oko vrata kao seljak" smenite ga....

Get a life.

Aleksandar

pre 7 godina

Imamo grozne internet navijace u kosarci. Neko da uzme po komentarima da ceni situaciju, mislio bi da nam se kosarka raspada, da imamo ocajnog selektora i netalentovan tim. Ali realnost je da od kako je Duda preuzeo tim 2008. godine posle nekoliko godina RASPADANJA, sve je pod kontrolom i ostvaruju se najbolji moguci rezultati. Nije malo finale svetskog i evropskog, te dva polufinala. Ali dobro, sta zna kurta i murta. Djordjevic verno nasledio Dudu i Zeljka (Pesiceva prica je bila ipak malo drugacija i tim mnogo bezobrazniji i kvalitetniji). Imamo dobru generaciju mladih igraca koja je odrasla na uspesima iz 90ih i zna da ceni dres koji nosi. Po timskom duhu, zalaganju i odnosu prema dresu smo na 100%, jos samo malo hrabrosti kao protiv Amera i mozemo sve. Pravi navijaci reprezentacije u kosarci su svesni da je ovo, ma kakav god bio rezultat u cetvrtfinalu, TO TO.

dejandddddd

pre 7 godina

Bravo momci!!!!!
Bravo Sale!!!!!!
Ovako se igra protiv autsajdera, jako i sigurno!!!!!!
Imamo tim za finale da ne kazem za zlato!!!
SRBIJA

zlizlo

pre 7 godina

Skener se radi na kraju takmicenja a ne posle svakog kola !
(antiDebil, 15. avgust 2016 12:30)

Ovo je skener utakmice koji se radi nakon utakmice. Nakon takmičenja se radi skener celog takmicenja. Obriši to anti.

pejic3

pre 7 godina

SA Litvom vrv ukrstamo u cetvrtini posto sumnjam da ce hrvati da ih dobiju mada se nikad ne zna. U polufinalu ukrstamo na boljeg iz meca Argentina-Australija sto mislim da je puno laksi deo zreba nego na drugoj strani gde ce da Usa posle hrvata ukrsti na boljeg iz Spanija - Francuska i verujem da ni jedna od ove dve ekipe nece biti bas maciji kasalj Amerima. Srecno momci!!!

4k4.Dex

pre 7 godina

Bogdan, Kalina i Nedovic namestili ruke, Raduljica i Jokic se odlicno menjaju, Teo standarno dobar, Simon i Macvan daju svoj doprinos svidja mi se ovo. Jedino mi je Jovic malo stegnut jos, ako se i on trgne rusimo sve pred sobom samo da ne dodje neki dan gde nikoo nista ne moze da pogodi i na konju smo.

kebek123

pre 7 godina

Strucnjaci se razumiju u kosarku koliko ja u Dinu Merlina. Da li vas je to sramota navijati za svoju zemlju? Niko vam ne valja..Ne moze Djordjevic da kupuje igrace, eh, fali mi cetvorka, idem na draft da vidim sta ima...sta je tu je, kome se ne svidja, vozdra!

Hvalite me moja usta il cu vas razderat

pre 7 godina

Dobro su odigrali.izbjwgli ste amere.dobro je dordevic sakrivao kolko je mogao.neke cudne petorke izvodio.al ste se otkrili protiv amera.sad svi znaju sta mozete.ja osobno ne zelim da moji igraju s vasima iz ocitih razloga.na stranu tu sto nema bjelice.i ajd bobija.jos uvijek ste klasa.al karte prerano otkrivene.vidicemo.zato je kosarka majka.uzdravlje

ispeci pa reci

pre 7 godina

@Salonski levičar

Aman ljudi saberite se više, ne možemo na Španiju ni na USA sve do finala.
Ako prođemo Litvaniju igramo sa u polufinalu sa pobednikom meča Australija-Argentina i to je to.
Šta ste zapeli sa tom Španijom i u snovima vam se priviđa.

gandra šajkaš

pre 7 godina

Nikad ali nikad nisam voleo naslove ovakvog tipa. Ceo turnir igramo solidno,sa dosta oscilacija i sa jako lošom prvom četvrtinom. Naravno da bih voleo da uzmemo zlato i da ponizimo Amere u finalu ali.... Budimo realni i objektivni i ajmo korak po korak. Za početak da prođemo to1/4 finale...A onda možemo da pričamo o 1/2 i o tamo nekom protivniku. Niko nije na OI slučajno,pogotovo ne u nastavku tj u nokaut fazi. Našim želim mnogo mnogo sreće i mirne ruke. Napred SRBIJA

Karakondzula

pre 7 godina

Vlado@ Pa da u pravu si, Bogdan nikad nije pogodio bitan sut u zavrsnici utakmice, vidi se da bas pratis njegovu karijeru, samo spremi jednu veliku kasiku uskoro...

Igor

pre 7 godina

Vladimir Stimac - Dok se igralo aktivno, nasi igraci su se ozbiljno znojili, pa je bilo neophodno brzo dodavati peskire. Stimac je tu ulogu obavio efikasno i na nivou, bas kako smo i navikli od njega!

12 nesalomivih

pre 7 godina

Duboko verujem u nase momke i selektora. Za razliku od prosle godine, kada nam je forma počela padati nakon prvog ciklusa, ovog puta to nije slučaj. Još sam na startu turnira pomenuo u sebi tu mogućnost. Selektor želi da postepeno podiže formu, a onda kad bude najvažnije, da budemo u top formi. Lično mislim da je forma sad na vrhuncu i to je najvažnije. Protiv Litvanaca koje očekujem u četvrtfinalu očekujem mušku košarku, ali duboko verujem u naš tim da će ih pobediti. A onda nakon toga samo nebo je granica. Napred momci, samo hrabro!

d'bil

pre 7 godina

Skener se radi na kraju takmicenja a ne posle svakog kola !
(antiDebil, 15. avgust 2016 12:30)

zavisi sta skeniras. ako imas nesto na plucima, tad se radi skener pluca recimo

Sivi soko

pre 7 godina

@Vlado: Ne znam šta si mislio pod tim navodnicima, ali pretpostavljam nešto od ovoga:

- finale play-offa onomad si zaboravio
- nisi zaboravio, ali ni sam ne znaš da li je to bila velika ili mala utakmica (zbog navodnika), jer ni sam ne znaš kako ti se zove omiljeni tim (u nedoumici si)
- nisi pratio evroligu, tursku ligu itd.
- imaš ispod 19 godina, pa hormoni divljaju
- košarku pratiš odskora, pa nisi najupućeniji
- ne znaš sva pravila košarke
- ne voliš reprezentaciju Srbije
- pun si mržnje
- itd....

Pozdrav za SVE ljude koji navijaju za našu reprezentaciju i sve iskrene ljubitelje košarke!

Zvoncica

pre 7 godina

Boban Marijanovic se jednostavno ne uklapa u filozofiju igre ove reprezentacije. Pitanje je u kakvim je odnosima sa nosiocima igre u reprezentaciji. Tim nam nije neki suvi kvalitet ali to zamenjuju vidnom koletivnom igrom. Jak kolektiv niko nece zrtvovati zbog jednog igraca za koga svakako ne bi bilo mesta u prvoj petorci. Problem je sto bolesni umovi zele da igra kosarkaski klub a ne reprezentacija ( u kojoj istini za volju i preovladavaju igraci iz tog kosarkaskog kluba, sto je i normalno jer klub dominira poslednje tri godine). I onda kako covek da se upita u kojoj meri je ova nacija bolesna i iskljuciva.

dajte nam Litvance

pre 7 godina

Ma što lepo nenapišete da su Birča i Štimara izdominirali "dominantne" ljubitelje pirinča iz Kine.Za ovog drugog se i ne očekuje ne znam koja rola u rosteru, ali onaj levat Birčević svaku počinje u startnoj postavi.
Ejj, pobeđeni moćni Kinezi koji trče i skaču kao muve bez glave. :D

Svetlica

pre 7 godina

Ovu reprezentaciju Kine je bez problema pobedila Mega u Pioniru sa 90:85 i to bez Zagorca. Ako je to učinila Mega koja nema ni jednog jedinog reprezentativca, onda za reprezentaciju Srbije ova utakmica nije bila ništa više od treninga. To je sve što je trbalo kazati povodom ove utakmice.

Selestin Babajaro lll

pre 7 godina

Meni nikad neće biti jasno zašto se naši košarkaši, za razliku od svih ostalih sportova, označavaju izmišljenim nadimcima: Teo, Bogdan (ne kao ime, nego skraćeno od prezimena), Kalina, Štimara, Bobi... u redu je, donekle i u pravoj meri, koristiti nadimak koji čovek zaista nosi: "Saša" (Danilović, Đorđević), "Mića" (Berić), ali zaista ponekad, umereno.

Nek se to pravda činjenicom da smo recimo košarkaška nacija, ali meni je to neprirodno, nekulturno, tako svojatati i orođavati se sa ljudima koji to nisu tražili, niti su na to pristali, niti imaju način da to zaustave.

Sve napred se naravno odnosi na komentatore RTS, obični razgovori ne proizvode iste posledice kao javni govor (komentarisanje TV prenosa). Na ovaj način guramo se dublje u nekulturu, a sportistima se oduzima deo dostojanstva koji zaslužuju.

Masturbant neopterećen diskrecijom

pre 7 godina

" uzasno kvalitetan tekst... bravo majstore!
(zigot, 15. avgust 2016 15:24)"
Mislite -veoma kvalitetan tekst, g.Zigote? Zašto užasan?

Piter

pre 7 godina

Šta bi bilo da su pobrdili SAD ??? Ne preterujte, lepo je plasirilali su se za dalje. Bilo bi dobro da osvoje i četvrto mesto, sve ostalo je iznenašenje.

biće bolje

pre 7 godina

Jokić mora da preuzme ulogu lidera jeste debitant i mlad igrač ali već sada ima sve kvalitete najboljih centara na svetu. Ako se uđe hrabro u meč mislim da četvrtfinale ne bi bilo problem.

Cinik

pre 7 godina

A sada SIGURAN poraz od Španije ili Litvanije pošto je to realan scenario nakon poslednjeg kola grupe B. Niti jedna od ovih ekipa neće bežati, niti za to ima realnog razloga, od Srbije pošto su u pitanju mnogo bolji sastavi, igrački a naročito trenerski. Ako Hrvati budu prvi sve je moguće, pošto oni samo rukomet igraju kako treba. Argentinu je moguće pobediti jer su oni ipak stari a njihova ragbi verzija košarke se neće tolerisati u fazi 1/4 turnira. Nije lepo ljudima davati lažne nade jer će posledice srušenih iluzija ljudima mnogo teže pasti.

Lud zbunjen normalan

pre 7 godina

A sada SIGURAN poraz od Španije ili Litvanije pošto je to realan scenario nakon poslednjeg kola grupe B. Niti jedna od ovih ekipa neće bežati, niti za to ima realnog razloga, od Srbije pošto su u pitanju mnogo bolji sastavi, igrački a naročito trenerski. Ako Hrvati budu prvi sve je moguće, pošto oni samo rukomet igraju kako treba. Argentinu je moguće pobediti jer su oni ipak stari a njihova ragbi verzija košarke se neće tolerisati u fazi 1/4 turnira. Nije lepo ljudima davati lažne nade jer će posledice srušenih iluzija ljudima mnogo teže pasti.
(Cinik, 15. avgust 2016 16:16). Ne lupaj, sa Spanijom ne mozemo igrati u cetvrtfinalu nikako

Salonski levičar

pre 7 godina

Napisao sam na članku o Đorđeviću da Srbija uzima drvenu medalju i to 4 mesto je najrealniji odnos snaga na ovom turniru. Litvaniju dobijamo u četvrtfinalu, ali onda gubimood Španaca i u borbi za bronzu od Australije ili Francuske

Salonski levičar

pre 7 godina

Napisao sam na članku o Đorđeviću da Srbija uzima drvenu medalju i to 4 mesto je najrealniji odnos snaga na ovom turniru. Litvaniju dobijamo u četvrtfinalu, ali onda gubimood Španaca i u borbi za bronzu od Australije ili Francuske

Cinik

pre 7 godina

A sada SIGURAN poraz od Španije ili Litvanije pošto je to realan scenario nakon poslednjeg kola grupe B. Niti jedna od ovih ekipa neće bežati, niti za to ima realnog razloga, od Srbije pošto su u pitanju mnogo bolji sastavi, igrački a naročito trenerski. Ako Hrvati budu prvi sve je moguće, pošto oni samo rukomet igraju kako treba. Argentinu je moguće pobediti jer su oni ipak stari a njihova ragbi verzija košarke se neće tolerisati u fazi 1/4 turnira. Nije lepo ljudima davati lažne nade jer će posledice srušenih iluzija ljudima mnogo teže pasti.

dajte nam Litvance

pre 7 godina

Ma što lepo nenapišete da su Birča i Štimara izdominirali "dominantne" ljubitelje pirinča iz Kine.Za ovog drugog se i ne očekuje ne znam koja rola u rosteru, ali onaj levat Birčević svaku počinje u startnoj postavi.
Ejj, pobeđeni moćni Kinezi koji trče i skaču kao muve bez glave. :D

Bata Kole

pre 7 godina

Dižemo formu, imamo samopouzdanje. Dobijamo Litvance (vraćamo im) i onda protiv Australije za finale.
Očekujem Bogdanovu trojku uz sirenu u polufinalu.

Igor

pre 7 godina

Vladimir Stimac - Dok se igralo aktivno, nasi igraci su se ozbiljno znojili, pa je bilo neophodno brzo dodavati peskire. Stimac je tu ulogu obavio efikasno i na nivou, bas kako smo i navikli od njega!

Piter

pre 7 godina

Šta bi bilo da su pobrdili SAD ??? Ne preterujte, lepo je plasirilali su se za dalje. Bilo bi dobro da osvoje i četvrto mesto, sve ostalo je iznenašenje.

Zvoncica

pre 7 godina

Boban Marijanovic se jednostavno ne uklapa u filozofiju igre ove reprezentacije. Pitanje je u kakvim je odnosima sa nosiocima igre u reprezentaciji. Tim nam nije neki suvi kvalitet ali to zamenjuju vidnom koletivnom igrom. Jak kolektiv niko nece zrtvovati zbog jednog igraca za koga svakako ne bi bilo mesta u prvoj petorci. Problem je sto bolesni umovi zele da igra kosarkaski klub a ne reprezentacija ( u kojoj istini za volju i preovladavaju igraci iz tog kosarkaskog kluba, sto je i normalno jer klub dominira poslednje tri godine). I onda kako covek da se upita u kojoj meri je ova nacija bolesna i iskljuciva.

Selestin Babajaro lll

pre 7 godina

Meni nikad neće biti jasno zašto se naši košarkaši, za razliku od svih ostalih sportova, označavaju izmišljenim nadimcima: Teo, Bogdan (ne kao ime, nego skraćeno od prezimena), Kalina, Štimara, Bobi... u redu je, donekle i u pravoj meri, koristiti nadimak koji čovek zaista nosi: "Saša" (Danilović, Đorđević), "Mića" (Berić), ali zaista ponekad, umereno.

Nek se to pravda činjenicom da smo recimo košarkaška nacija, ali meni je to neprirodno, nekulturno, tako svojatati i orođavati se sa ljudima koji to nisu tražili, niti su na to pristali, niti imaju način da to zaustave.

Sve napred se naravno odnosi na komentatore RTS, obični razgovori ne proizvode iste posledice kao javni govor (komentarisanje TV prenosa). Na ovaj način guramo se dublje u nekulturu, a sportistima se oduzima deo dostojanstva koji zaslužuju.

dejandddddd

pre 7 godina

Bravo momci!!!!!
Bravo Sale!!!!!!
Ovako se igra protiv autsajdera, jako i sigurno!!!!!!
Imamo tim za finale da ne kazem za zlato!!!
SRBIJA

Black George

pre 7 godina

Bobi botovi zamenili "Sale sujetan, nije zvao Marjanovica/Sale rekao da nece da trenira klub i representaciju/Sale prevara od trenera" sa "Bircevic, Stimac i Macvan losi igraci i ko ih je zvao" ... Sad samo "Bircevic i Stimac..." Sledecu utakmicu "Stimac..." Polu finale " Sale nema lepu frizuru", "Sale nosi ruzan sat", finale "Sale nosi zlato oko vrata kao seljak" smenite ga....

Get a life.

Karakondzula

pre 7 godina

Vlado@ Pa da u pravu si, Bogdan nikad nije pogodio bitan sut u zavrsnici utakmice, vidi se da bas pratis njegovu karijeru, samo spremi jednu veliku kasiku uskoro...

pejic3

pre 7 godina

SA Litvom vrv ukrstamo u cetvrtini posto sumnjam da ce hrvati da ih dobiju mada se nikad ne zna. U polufinalu ukrstamo na boljeg iz meca Argentina-Australija sto mislim da je puno laksi deo zreba nego na drugoj strani gde ce da Usa posle hrvata ukrsti na boljeg iz Spanija - Francuska i verujem da ni jedna od ove dve ekipe nece biti bas maciji kasalj Amerima. Srecno momci!!!

Mikeli

pre 7 godina

Mislim da je Sale naucio dosta toga za ove dve godine kako je selektor. Imao je prvu godinu kada je formu i taktiku promenio od eliminacija, i proslu godinu kada je nametnuo jak ritam od starta, a posle se desilo sta se desilo. On je pametan covek, mi smo odigrali pristojno u grupi, sve 3 utakmice koje smo izgubili izgubili smo tesno od jakih rivala. Rotacija je bila dosta siroka i najbolji igraci su imali priliku da odmore, dok se sa rezervama cak i protiv Amerike moglo eksperimentisati u smislu sa time da vidimo ko moze kako Amerima da parira i na koji nacin. Ono sto ljudi ne znaju, tj ne vide je nasa timska igra, veliki broj kretnji i urucivanja lopte. Plus veliki broj akcija sakrivamo za najvaznije duele. Tim je nabrijan dovoljno nakon USA i sa samopouzdanjem krece u odlucujuce borbe. Nemojte se zacuditi ako protivnika urnisemo ubedljivo, zapamtite moje reci. A kako bih vam docarao sta mi igramo molio bih vas da odete na ju tjub i pogledate ovaj video "How Team USA Could Lose In The Olympics: USA vs Serbia". Covek pokazuje kako mi igramo, objasnjava svaku akciju, a objasnjava i kako Ameri igraju.
Ili evo jednostavnije https://www.youtube.com/watch?v=Bq4c0cnEJ00

Uzivajte i verujte da cemo se radovati u utorak.

Zil deBilde

pre 7 godina

"Strucnjaci" koji prozivaju Bogdana nikako da shvate da mi boljeg nemamo.A kada je vec tako moras biti mnogo tupav ili bezobrazan da ne podrzavas igraca svog tima.
Pogotovo sto su to sve mladi momci koji naravno citaju komentare i to utice na njih.

komsija

pre 7 godina

Pokazalo se da su timovi u ovoj grupi imali sretnu ruku. Djordjevic je mogao bez problema da odmara Tea i Raduljicu, i da razigrava Kalinica i Macvana, sto je vrlo bitno.

Bez obzira sto je Aus najvise pokazala, mislim da su 3 mjesta u 1/2 rezervisana za USA, Fra i Esp... osim ako se medjusobno ne sastanu. Po svemu sudeci, jedno mjesto je za Srb ili Lit. Litvancima dajem blagu prednost, jer njihova prljava igra nikako ne odgovara Srb. Ali vasa kosarka pod Djordjevicem, da ponovim, mi se bas svidja.

Krecu eliminacije, svi ce igrati sa 8-9 igraca. Mislio sam da ce 3 igraca "viska" u Srb biti Simonovic, Bircevic i Stimac, ali se Simonovic ozbiljno namtnuo prije Macvana. Ne budite previse kriticni prema tim igracima : njihova duznost je uci na par minuta, napraviti par licnih, a u napadu raditi blokove, ne preuzimati odgovornost.

Mnogo vam zavisi od toga kako ce Teo izdrzati litvanske batine. A x faktor bi mogao biti probudjeni Kalinic. Mislim da od Jokica ne mozete mnogo ocekivati protiv Lit, iako je vanserijski igrac.

U svakom slucaju sretno, ja vam zelim finale

kebek123

pre 7 godina

Strucnjaci se razumiju u kosarku koliko ja u Dinu Merlina. Da li vas je to sramota navijati za svoju zemlju? Niko vam ne valja..Ne moze Djordjevic da kupuje igrace, eh, fali mi cetvorka, idem na draft da vidim sta ima...sta je tu je, kome se ne svidja, vozdra!

Hvalite me moja usta il cu vas razderat

pre 7 godina

Dobro su odigrali.izbjwgli ste amere.dobro je dordevic sakrivao kolko je mogao.neke cudne petorke izvodio.al ste se otkrili protiv amera.sad svi znaju sta mozete.ja osobno ne zelim da moji igraju s vasima iz ocitih razloga.na stranu tu sto nema bjelice.i ajd bobija.jos uvijek ste klasa.al karte prerano otkrivene.vidicemo.zato je kosarka majka.uzdravlje

ispeci pa reci

pre 7 godina

@Salonski levičar

Aman ljudi saberite se više, ne možemo na Španiju ni na USA sve do finala.
Ako prođemo Litvaniju igramo sa u polufinalu sa pobednikom meča Australija-Argentina i to je to.
Šta ste zapeli sa tom Španijom i u snovima vam se priviđa.

Sivi soko

pre 7 godina

@Vlado: Ne znam šta si mislio pod tim navodnicima, ali pretpostavljam nešto od ovoga:

- finale play-offa onomad si zaboravio
- nisi zaboravio, ali ni sam ne znaš da li je to bila velika ili mala utakmica (zbog navodnika), jer ni sam ne znaš kako ti se zove omiljeni tim (u nedoumici si)
- nisi pratio evroligu, tursku ligu itd.
- imaš ispod 19 godina, pa hormoni divljaju
- košarku pratiš odskora, pa nisi najupućeniji
- ne znaš sva pravila košarke
- ne voliš reprezentaciju Srbije
- pun si mržnje
- itd....

Pozdrav za SVE ljude koji navijaju za našu reprezentaciju i sve iskrene ljubitelje košarke!

Masturbant neopterećen diskrecijom

pre 7 godina

" uzasno kvalitetan tekst... bravo majstore!
(zigot, 15. avgust 2016 15:24)"
Mislite -veoma kvalitetan tekst, g.Zigote? Zašto užasan?

12 nesalomivih

pre 7 godina

Duboko verujem u nase momke i selektora. Za razliku od prosle godine, kada nam je forma počela padati nakon prvog ciklusa, ovog puta to nije slučaj. Još sam na startu turnira pomenuo u sebi tu mogućnost. Selektor želi da postepeno podiže formu, a onda kad bude najvažnije, da budemo u top formi. Lično mislim da je forma sad na vrhuncu i to je najvažnije. Protiv Litvanaca koje očekujem u četvrtfinalu očekujem mušku košarku, ali duboko verujem u naš tim da će ih pobediti. A onda nakon toga samo nebo je granica. Napred momci, samo hrabro!

4k4.Dex

pre 7 godina

Bogdan, Kalina i Nedovic namestili ruke, Raduljica i Jokic se odlicno menjaju, Teo standarno dobar, Simon i Macvan daju svoj doprinos svidja mi se ovo. Jedino mi je Jovic malo stegnut jos, ako se i on trgne rusimo sve pred sobom samo da ne dodje neki dan gde nikoo nista ne moze da pogodi i na konju smo.

gandra šajkaš

pre 7 godina

Nikad ali nikad nisam voleo naslove ovakvog tipa. Ceo turnir igramo solidno,sa dosta oscilacija i sa jako lošom prvom četvrtinom. Naravno da bih voleo da uzmemo zlato i da ponizimo Amere u finalu ali.... Budimo realni i objektivni i ajmo korak po korak. Za početak da prođemo to1/4 finale...A onda možemo da pričamo o 1/2 i o tamo nekom protivniku. Niko nije na OI slučajno,pogotovo ne u nastavku tj u nokaut fazi. Našim želim mnogo mnogo sreće i mirne ruke. Napred SRBIJA

Lud zbunjen normalan

pre 7 godina

A sada SIGURAN poraz od Španije ili Litvanije pošto je to realan scenario nakon poslednjeg kola grupe B. Niti jedna od ovih ekipa neće bežati, niti za to ima realnog razloga, od Srbije pošto su u pitanju mnogo bolji sastavi, igrački a naročito trenerski. Ako Hrvati budu prvi sve je moguće, pošto oni samo rukomet igraju kako treba. Argentinu je moguće pobediti jer su oni ipak stari a njihova ragbi verzija košarke se neće tolerisati u fazi 1/4 turnira. Nije lepo ljudima davati lažne nade jer će posledice srušenih iluzija ljudima mnogo teže pasti.
(Cinik, 15. avgust 2016 16:16). Ne lupaj, sa Spanijom ne mozemo igrati u cetvrtfinalu nikako

Aleksandar

pre 7 godina

Imamo grozne internet navijace u kosarci. Neko da uzme po komentarima da ceni situaciju, mislio bi da nam se kosarka raspada, da imamo ocajnog selektora i netalentovan tim. Ali realnost je da od kako je Duda preuzeo tim 2008. godine posle nekoliko godina RASPADANJA, sve je pod kontrolom i ostvaruju se najbolji moguci rezultati. Nije malo finale svetskog i evropskog, te dva polufinala. Ali dobro, sta zna kurta i murta. Djordjevic verno nasledio Dudu i Zeljka (Pesiceva prica je bila ipak malo drugacija i tim mnogo bezobrazniji i kvalitetniji). Imamo dobru generaciju mladih igraca koja je odrasla na uspesima iz 90ih i zna da ceni dres koji nosi. Po timskom duhu, zalaganju i odnosu prema dresu smo na 100%, jos samo malo hrabrosti kao protiv Amera i mozemo sve. Pravi navijaci reprezentacije u kosarci su svesni da je ovo, ma kakav god bio rezultat u cetvrtfinalu, TO TO.

zlizlo

pre 7 godina

Skener se radi na kraju takmicenja a ne posle svakog kola !
(antiDebil, 15. avgust 2016 12:30)

Ovo je skener utakmice koji se radi nakon utakmice. Nakon takmičenja se radi skener celog takmicenja. Obriši to anti.

Svetlica

pre 7 godina

Ovu reprezentaciju Kine je bez problema pobedila Mega u Pioniru sa 90:85 i to bez Zagorca. Ako je to učinila Mega koja nema ni jednog jedinog reprezentativca, onda za reprezentaciju Srbije ova utakmica nije bila ništa više od treninga. To je sve što je trbalo kazati povodom ove utakmice.

d'bil

pre 7 godina

Skener se radi na kraju takmicenja a ne posle svakog kola !
(antiDebil, 15. avgust 2016 12:30)

zavisi sta skeniras. ako imas nesto na plucima, tad se radi skener pluca recimo

biće bolje

pre 7 godina

Jokić mora da preuzme ulogu lidera jeste debitant i mlad igrač ali već sada ima sve kvalitete najboljih centara na svetu. Ako se uđe hrabro u meč mislim da četvrtfinale ne bi bilo problem.