Nedelja, 14.08.2016.

22:05

Za istoriju: Mari odbranio olimpijsko zlato!

Endi Mari postao je prvi teniser u istoriji koji je odbranio olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji.

Izvor: AG

Za istoriju: Mari odbranio olimpijsko zlato! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

167 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 7 godina

@Iskreno
Ako je neko ove godine u naletu i ako je opasan onda to nije Marej, nego Del Potro.
I Mareja i Federera i Nadala je Novak odavno doktorirao i moze da ih pobedi kad god pozeli. Ali Del Potra tesko moze, jer prosto nema nikakav odgovor na njegovu igru. Gledao sam sve dosadasnje meceve izmedju Delpa i Djokovica i Novak se u svakom mecu strasno mucio. Cak i kad je pobedjivao to je uglavnom bilo na srecu.
Dakle na Us Openu Novak sigurno nece izgubiti ni od Mareja, ni od Federera ni od Nadala.
Moze samo da izgubi od Delpa ili eventualno od nekog poluanonimusa kojeg ne shvati dovoljno ozbiljno, kao sto je to ove godine bio na primer Veseli ili Kveri.
Marej jeste dobar teniser, ali Novak je za njega jednostavno penicilin, isto kao sto je Delpo penicilin za Novaka.
Sto se tice olimpijade, Novak jednostavno nije imao srece. Da je imao bilo kog protivnika sem Del Potra, Novak bi se prosto prosetao do finala.
Ali Novak nije imao srece ni na jednim OI na kojima je ucestvovao.
U Pekingu gubi polufinale od Nadala u kojem je da se ne lazemo bio duplo bolji od spanca. Svi pamtimo onaj nesrecni smec koji je bio prva i bukvalno jedina sansa spanca za pobedu. U Londonu je imao nesrecu da se igra na travi, podlozi koja Novaku ubedljivo najmanje lezi. Sada prvo kolo sa Del Potrom covekom koji igra tenis zivota i koji forhende ispaljuje kao iz haubice.
Prosto nekad treba imati malo i srece, a Novak je na OI nikada nije imao.

Da se zna

pre 7 godina

Marej može da obori još jedan rekord ove godine ukoliko odbrani salataru sa Velikom Britanijom čime bi postao upotpunosti jedini teniser kome je pošlo to od ruke sa reprezentacijom.

Samo lupaj minuse

pre 7 godina

Olimpijada nije za tenis isto sto je za atletiku. U tenisu su najbitniji Gren Slemovi. A po mom misljenju zavrsni masters ima vise znacaja nego olimpijada

OI - sportski turizam

pre 7 godina

Uspeh na Olimp. igrama

1) Marej 2x zlato singl, srebro singl
2) Nadal zlato singl, zlato dubl
3) Federer srebro singl, zlato dubl
4) Andre Agasi zlato singl
5) Jevgeni Kafeljnikov zlato singl
6) Nikolas Masu zlato singl
7) Stefan Edberg zlato singl
8) Manuel Sanatana zlato singl
9) Del Potro srebro singl, bronza singl
10) Fernando Gonzales, srebro singl, bronza singl
11) Serhi Brugera srebro singl
12) Mardi Fis srebro singl
13) Tomi Has srebro singl
ima jos par tenisera koji su uzeli srebro, mrzi me da pisem
pa tek onda Djokovic bronza singl, 20 mesto

anica

pre 7 godina

(he he, 15. avgust 2016 14:33)
Freedom...apsolutno te niko ne tera da ga gledas, promenis kanal, ugasis tv...koliko znam, samo je na tvu..u frizideru i rerni je nesto drugo, kazi supruzi ili curi da je vreme za rucak. Kako se Novak ponasa, njegovo pravo, nije ni meni sve kod njega bajno sjajno, ali bitna je sustina, NOVAK JE DOBAR COVEK! Meni je to najbitnije!!! Podji od sebe koje su tvoje mane, niko apsolutno nije savrsen, meni se ne svidja onaj pozdrav kad zavrsi mec, jednostavno ne gledam to, ne citam eseje njegove supruge, znaci prosta selekcija, svako bira u zivotu put kojim ide, ali zasto omalovazavati, zasto spustati coveka koji ama bas nijednim svojim gestom nije zasluzio to...cudan smo mi narod, jako cudan. Sto se tice US opena, naravno da ce da izgara da osvoji slem, i da stavi beli koverat u dzep...moze mu se. Budi mi dobro!

brat pantela

pre 7 godina

Ako se Novak vrati kao sto neki pisu, jos jaci, to samo znaci da su njemu u interesu GS i novac, nista vise. Da je njemu u interesu bila Olimpijada, koja se ne igra ya nagradu i bodove, uzeo bi zlato jer je bio prvi favorit na kladionicama, prvi favorit po svim forumima, najbolji u istoriji.
Sa druge strane, Endi, koga mnogi ne vole, ne stavljaju ga u big 4, koji je Skot,doneo je Britancima dva zlata i bronzu.
Kako to da jedan Skot donese VB 3 medalje a patriota Djokovic samo 1?
Nema logike.
Federer je Svajcarskoj koja nema nacionalni identitet doneo zlato.
Nadal je posebna prica, singl,dubl,gori na terenu kao i Del Potro.
Svi oni su izgarali na Olimpijadi do poslednje kapi znoja.
Mozemo mnogo da diskutujemo o Novakovom patriotizmu i nacionalnom poistovecivanju. Kad igra ya novac on nas stalno sa porukama dirka, te malo Bozic, malo pozdravi, srca, radost, pise po kamerama, a kad treba da igra za zemlju, njega nigde nema. Meni je sve to jako sumnjivo i strasno. On pravi od sebe brend a od nas budale. Tako to izgleda. Pozdrav

RF

pre 7 godina

(Rio2016 zaljudjenik, 15. avgust 2016 15:01)

Peking 2008, dubl Fedex/Vavrinka osvojio zlato, u 1/2 izbacili bracu Brajan, u 1/4 Paesa i Bupatija koji su bili mnogo jaki, Ruse, Italijane i Svedjane.
Izgubili su samo 1 set i to u finalu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_at_the_2008_Summer_Olympics_%E2%80%93_Men%27s_doubles

VUK

pre 7 godina

@he,he.. da da sve si u pravu.. sigurno je da ako bi i tebi Novak poklonio 100 miliona dolara , ništa ti ne bi pomoglo. Nema para koje to mogu. Samo hospitalizacija i ozbiljno lečenje.

Rio2016 zaljudjenik

pre 7 godina

@in the zone
Nadal i Mari imaju zlato.
Federer nema a ipak ga mnogi smatraju najboljim ikad. Iskreno Olimpijada i nije tako bitna u tenisu najbitniji su gren slemovi.

in the zone

pre 7 godina

Kad bi mi imali takav rejting , marketing i sponzore kao tenis itekako bi se pisalo i bili bi "bitni" za Srbiju.
Ovako, tek kad se pojavi gejming festival, kao pre mesec dana u NS, tek kad tamo odem, shvatim ko sam i koliki je moj uspeh. Intervju za lokalne novine, tv..
Dolaze klinci koji inace igraju, gledaju cak i snimaju partije, traze autogram, hoce da se slikaju, pitaju me kao uspevam, hoce da igraju sa mnom (nesto kao u sahu simultantku, kad se pojavi velemajstor pa svi hoce).
Zamisli sad da Blic, B92, RTS, svaki dan pisu o meni, za 6 meseci bi vas sve smorio, pojavili bi se botovi, trolovi, fanovi, hejteri itd.

Ako su elita jedne zemlje sportisti, politicari, starlete i pevacice, to znaci da je ta zemlja propala.
Ako svi mediji informisanja 341 dan u godini pisu o Djokovicu, onda znaci da je sport u toj zemlji propao.
Sportska nacija???
Pola maratona, prevrnut camac, stonoteniser sa 20kg viska, ne znaju da pucaju is stojeceg polozaja a na sve to odlaze ranije iz Rija, prozivaju nas "sta ste nam obezbedili" a otisli su u Riju kao turisti???
OLIMPIJSKE IGRE SU NAJVECA sportska smotra, najprestiznije takmicenje, gde se najbolji sportisti u najboljoj formi, takmice za grb,himnu,zastavu,dres i boje zemlje i nacije kojoj pripadaju, pa tek onda za sebe.
Posle dodje neko i kaze OI - smesno takmicenje-amaterizam.
Nisu fudbaleri krivi jer se igra domace prvenstvo, kup,LS,LE i EP koje se poklapa sa OI. Kad da stignu na OI?
Nadal,Federer i Marej imaju zlato, Novak?

Iskreno

pre 7 godina

Dobro mora i Mari nekad nesto da osvoji i u necemu da udje u istoriju. Dobar je on lik (samo kad ne igra protiv Noleta) igrao za svoju drzavu i osvojio zlato. Dobro zasluzio je mada sam se iskreno nadao da ce Nole ove godine osvojiti zlato. Nema sumnje da je Nole bolji uradio je mnogo vise od Marija. Samo da osvoji US Open. Iskreno ne shvatam njegovu odluku da ne igra u Sinsinatiju. Valjda je coveku dosadilo da stalno juri nesto da bi usao u istoriju. Nadam se da ce sad da igra opustenije. Bice gadno na US Openu Mari je u naletu ovo mu je izuzetna sezona Vimbldon,finale Australian opena i Roland Garosa a sad i zlato u Riju. Doci ce raspolozen i zeljan 4. gren slema. Nemam nista protiv njega ali jednostavno zelim da Nole osvoji US Open.
Inace razumem ove ljide sto pljuju po Mariju jer je Nole nas i za njega navijaju pljuju i Britanci po Noletu. Al ne razumem ove nase sto mrze Noleta. Stvarno ne mogu to da razumem. Takav covek i takav sportista i ti da ga mrzis a jos je iz tvoje Srbije. Jednog dana kad Nole bude imao oko 50 godina valjda ce shvatiti kakve su srece bili sto su mogli da gledaju takvog tenisera.
P.S. Tenis nece biti isti kad odu Nole i Endi. Velika cetvorka je nesto sto se nikad vise nece dogoditi. Ja licno vise volim Nadala od Marija i hteo sa da on osvoji zlato kad vec nije Nole. Bio bi bolji od Federera da su ga povrede zaobisle. Ipak je on samo godinu dana stariji od Djokera i Endija.

he he

pre 7 godina

@anica

Niko ne sumnja da neće Njujork da osvoji, koliki je beše nagradni fond tamo?! A da li znaš da je to osvajanje dodatna bruka na ovaj debakl? G.slemovi još 20 da osvoji (neka vredi svaki po 2 000 000$) ne mogu da menjaju zlato na OI. Njemu licno da, ovoj zemlji, navijacima, narodu NISTA! Ni jedna druga medalja samo zlato se očekivalo, a ono sipak, patriota oduvan u 1.kolo! Kritike i pljuvanje na njegov račun nije da su opravdane, nego su još i slabe u odnosu na to šta zaslužuje. Tek će ih biti sa svakom novom pobedom i osvojenim turnirom! Izivljavanje nad narodom sa likom i delom, smaranje svakodnevno, toliko se davi i dosađuje. .iskače iz televizora, rerne, frizidera itd.i kad napokon nešto konkretno u vidu medalje...op, srednji prst! Ne vadi ga sada ni svih 100 ml. $ da uloži u vrtiće u koje kao fol do sada ulagao, ustvari kupio vas je.

anica

pre 7 godina

OLIMPIJSKE IGRE SU NAJVECA sportska smotra, najprestiznije takmicenje, gde se najbolji sportisti u najboljoj formi, takmice za grb,himnu,zastavu,dres i boje zemlje i nacije kojoj pripadaju, pa tek onda za sebe.
Posle dodje neko i kaze OI - smesno takmicenje-amaterizam.
Nisu fudbaleri krivi jer se igra domace prvenstvo, kup,LS,LE i EP koje se poklapa sa OI. Kad da stignu na OI?
Nadal,Federer i Marej imaju zlato, Novak?
(in the zone, 15. avgust 2016 14:12)

Ne mora da znaci da su sportisti u najboljoj formi ovde, Federer ima zlato u dublu, u singlu ne, je li neko to pominje? Ili mozda 302/17/89???? Ako su vama OI najveca smotra, nekome nisu...do juce citam komentare kako tenis nije olimpijski sport...Gospodine, imate 4 GS godisnje, krs mastersa, zavrsni masters, gledajte tu Novaka i pratite, verujte bice vam srce puno..pustite ovo jednom na cetiri godine. Eto, Novak ima bronzu sa te 'najvece smotre' i DC. Sasvim dovoljno.

anica

pre 7 godina

(in the zone, 15. avgust 2016 13:04)
Svaka vama cast na tome, ali kazite ime i u cemu ste cetvrti? Ne znam ko ste.
Ne omalovazavam ja ni matematicare, ni fizicare, lekare, sportiste druge, ovde govorim o Novaku i odnosu prema njemu, on je tema, teniser. Kada pobedjuje super je najbolji sjajan, kada gubi najgore moguce uvrede. Drzava mu nije nista pruzila, surova istina, i trebao je da uzme drugo drzavljanstvo, a ne da dozivi da neki ljudi odavde tek kada je postao slavan traze da se grle i slikaju sa njim, a kada mu je trebala pomoc okrenuli su ledja. Kao navijacu Noleta i nekome ko zaista ume da bude kritican, gde nisam zaslepljena njim i trudim se da budem realna..bude mi zao kada citam svakojake gluposti. Svi su zaboravili njegove donacije, koliko je izgarao u DC, i onda poraz od Delpa sve to potisne, iskreno meni je bitnije da on ima duplo vise poena na listi, da osvaja slemove masterse, i samo treba da ide tamo gde ima para da zgrce, u inat...ovde nema ni pare ni bodove. Ima tu jednu bronzu, dosta. Toliko! "Krvav je njegov hleb" da bi mu neko popovao gospodine!

in the zone

pre 7 godina

(anica, 15. avgust 2016 10:23)

Anice, meni drzava isto nista nije dala a nikad i nisam trazio. Jedino sto sam trazio je da mi uzmu manje ali to ne moze.
Odsluzio sam vojnu obavezu, isao sam na radne akcije (nepogode) i najbitnije, placam poreze i doprinose koji finansiraju parazite.

Pazi sad ovo:

Uzecemo da je relevantan kriterijum u "merenju srpstva", vojna obaveza, ucestvovanje na radnim akcijama i placanje poreza. Da li znas koliko je Srba "veci Srbin" nego Djokovic. Pa ima ih preko milion.

Najvise mrzim te price, "sta je on uradio za Srbiju", "gde ste vi to top 10 na svetu".

Pa evo, ja sam 4. na svetu na rang listi u igri (u celoj njenoj istoriji) koju trenutno igra 28 miliona ljudi!!! i registrovan sam pod nasom zastavom.
Nikad nikog nisam vredjao, ni druge protivnike a ni posmatrace/publiku.
S obzirom da tenis profesionalno igra oko 400.000 ljudi na planeti, konkurencija u odnosu na moju je 70x slabija.
Sto dalje implicira: Vavrinka 4. na svetu sa 2 GS, trenutno moje stanje na listi ako uporedimo sa tenisom vredi tacno 140 GS (sto cetrdeset GS)

Gde su tu Federer, Nadal, Djokovic,Marej,Vavrinka, Delpo u odnosu na mene:
Oni zajedno 49 slemova a ja 140.
Da li sad shvatas koliki je moj uspeh u odnosu na njih.
Ja sam 4. medju 28 miliona, a Nole je prvi medju 400.000, ne na svetu, nego samo 400.000

Lupajte minuse do sutra

pre 7 godina

Uvek se nadje neko ko me nešto smeta pa tako navijačima Djokovića koji očito ne mogu se pomire sa time da njihov ljubimac neće uzeti nikad zlato u singlu..Pa osvajao sledeći 100 atp turnira zaredom!"

neko iz mase

pre 7 godina

Jedno što je sigurno da niko u skorije vreme neće moći da obori taj rekord i prestigne Mareja po tom parametru kada se radi o OLY i zlato u singlu.. Čestitke još jednom!"

Donekle poznavalac tenisa

pre 7 godina

Od kad su se vratile nazad Olimpijske igre u tenisu!"
Osvajali su sledeći teniseri zlato u singlu iz različitih zemlja.
A to su:
-Miloslav Merčiž/CZEH
-Mark Rose/SUI
-Andre Agassi/USA
-Jevgenij Kafeljinkov/RUS
-Nikolas Masu/ČILE
-Rafa Nadal/ESP
-Andy Murray/GB
-Andy Murray/GB

he he

pre 7 godina

Kada Djoković ima ovakav pacerski žreb (a ima ga redovno na svakom turniru zato i osvaja) vi se ne bunite, tada je super. Inace jako ste smešni sa teorijama zavere i nameštanje žreba za sve druge samo Novak osvaja regularno. I da, Novak će da pokaže svoju nepobedivost na turnirima gde se to plaća, ovde je to bzv.sto da se cima, bolje da se slika!

No1e

pre 7 godina

(drug Vucela, 15. avgust 2016 02:03)

Marej je od tog Vimbldona 2013, imao 3 povrede i operaciju, to je ono sto ga je omelo da postane Atp No 1 i naravno Nadal koji je 2013 imao perfektnu sezonu.
Jos je Lendl tad izjavio da je spreman i bio je.
Sad je jos spremniji.
Iako je atp (sramota) izbacio bodovanje sa OI (750 bodova) trenutno stanje na race listi je:
Djokovic 9040
Murray 7235
Bukvalno to znaci da ako Endi izme US open a Nole ispadne u 1/8 finala, Endi je prvi!!! Toliko mu je blizu, sad jos da su mu dali te poene sa OI(750), razlika bi bilo samo 1065 bodova.

2 glavna razloga Novakove katastrofe na OI:
odsustvo nagrade i bodovi. To je sve, nikad on nije bio nacionalni patriota.
Od kad je postao 1.put Atp No1(2011) koji je uspeh doneo Srbiji, podsecam da je salatara osvojena davne 2010 a bronza iz Pekinga jos davnije 2008??? Sta je doneo? poraze i odsustvo iz DC i poraze na OI
Davis Cup
2011 poraz od Del Potra u 1/2
2012 protiv Ceske nije igrao
2013 izgubili finale
2014 protiv Svajcarske nije igrao
2015 protiv Argentine nije igrao
2016 protiv Vel.Britanije nije igrao
poraz u 1/2 singla u Pekingu i poraz u dublu,2 poraza u singlu u Londonu 2012 i poraze u singlu i dublu u Riju 2016

3x igrao OI, izgubio 6 meceva???
32 pobede u DC i 10 poraza, ej 10 poraza!!!

Нолко

pre 7 godina

Сада чекамо 29. август да испратимо сузе Новака у првом колу .
Браво Енди!!!!!!

anica

pre 7 godina

Samo se nadajte svi koji prizeljkujete da Nole stane, vratice se jaci nego ikada...vec u Njujorku. Osvojice 13.Gs u inat. Toliko podsmeha, omalovazavanja, da je pametan da ne dodje vise nikad ovde, sta mu je dala drzava? Nema zlato...uuuuu...ludilo, ima bronzu i dosta.
Ajde Nole moj...nisu ti do kolena..pitala bi Mareja kako bi se proveo u prvom kolu protiv Delpa..sinoc je bio umoran i nije mogao da pruzi dobar otpor. Oporavi se..odmori..i u nove pobede.
Idemooooo

Čelindž

pre 7 godina

Kada je Del Po vratio brejk pri rezultatu 4 :4 u prvom setu i Marej servira, 0: 30 i lopta ode u out bilo bi 0: 40 a sudija ne dozvoljava DelPu čelindž.
Pitanje šta bi bilo da je DelPo dobio i 1. set.
A ovako Škot nije imao jak žreb ali zasluženo je osvojio.
Napred No12e pokaži svima ko je najbolji!

1970

pre 7 godina

Marej je oduzeo servis jedno 5 puta Del Potru, a Djokovic nije stigao ni do djusa u 12 servis gemova...
Realno, Britanac ima najbolju sezonu 2016. Dva velika turnira i dva finala GS, Novak dva GS i dva promasena cilja

Ko zna on ume

pre 7 godina

toliko o stručnjacima koji su živeli od Novakovog poraza do danas. Smorili su sa Nadalom i DP om..niko nije promil šanse dao Mareju. Ipak je on prvi doglavnik. Kada tate, br.1 nema, titula ide br.2.Takav je red. Vidimo se u New Yorku.. tamo se igra u tri dobijena..i sviraju poznate melodije! Ciao luzeri!
(VUK, 15. avgust 2016 05:02)

Nije tacno...posle Novakovog poraza odmah sam rekao da ce zlato osvojiti Marej. Mareja trenutno moze samo Djokovic da "tuce" i niko drugi. Nazalost Djokovica u zadnje vreme moze izgleda svako (Kveri, del Potro...) da "istuce". Nadam se da ce Nole stici u finale u Njujorku ali ne verujem. Ima mnogo igraca koji mogu u tome da ga sprece.

Nikola

pre 7 godina

(1970, 15. avgust 2016 09:31)

Normalno da je Marej oduzeo 5 puta servis Delpu, kad je ovaj bio umoran. U zadnjih nedelju dana proveo je 4 sata na terenu više od Mareja, a samo je u polufinalu igrao 2 sata duže. Delpa su još u prvom setu počeli grčevi da kidaju, dobro je on uspeo da ostane na terenu do kraja. Pitao bih Mareja u prvom kolu kako bi se proveo.

zoran

pre 7 godina

toliko o stručnjacima koji su živeli od Novakovog poraza do danas. Smorili su sa Nadalom i DP om..niko nije promil šanse dao Mareju. Ipak je on prvi doglavnik. Kada tate, br.1 nema, titula ide br.2.Takav je red. Vidimo se u New Yorku.. tamo se igra u tri dobijena..i sviraju poznate melodije! Ciao luzeri!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (VUK, 15. avgust 2016 05:02)

Koji "tata". Endi ce odrati Novaka bez ikakvog problema, ako Djokovic uopste prodje do druge nedelje turnira. Jasno kao dan da je Shkot , sada, koplje iznad Novaka. Delpo ga urnisao, dok je Endi sa lakocom vracao ogromnu vecinu servisa.

ultrasrbin

pre 7 godina

miki, 14. avgust 2016 23:36

Zamisli, ali nije svojoj zemlji. On je Skot, ali ga englezi svojataju posto nikada nece imati nekog svog ko je toliko dobar.

zoran ivkovic

pre 7 godina

marej se sve vise priblizava djokovicu ....nole brani usa open i tu marej ima sansu da se priblizi. nole brani i turnire po kini i tu je sansa za endija . uglavnom nole brani mnogo turnira i tu se otvara sansa za endija da izbije na mesto 1....nole je svakako bolji igrac od endija ali trenutno nole nije u top formi ...nole je ispao iz svog ritma a endi je u zivotnoj formi .

Sasa Rs

pre 7 godina

i to je odprilike to sto se Marija tice.Sada cemo vidjeti koliko moze drzati ovaj nivo igre i na mentalnom i na fizickom planu.Ako hoce prvo mjesto morace ovako jos odprilike do sledeceg vimbldona u sta sumnjam da moze izdrzati.

kiza

pre 7 godina

Ma kakav Marrey, dajte nesto o Djokovicu!
Bravo Mari majstore, pokazao si kako se gine za svoju zemlju a ne samo kad su mastersi i gren slemovi. Del Potro je takodje pokazao slicnost u borbi za medalju.

Maja

pre 7 godina

Bravo Marej, zasluženo. Trenutno si nepremostiv za sve. Novak mora da našpanuje svoju formu pod hitno. Delpo izvanredan, Nadal opet jak. Tenis postaje opet zanimljiv.

Rio turs

pre 7 godina

Ova sezona Muraya podseca na Novakovu proslu godinu. Svaka cast cvrst, jak i borben. Bice zanimljivo na US openu, gde ce Novak biti sveziji naravno ako ga neki drvoseca ne posalje kuci pre zavrsnice.

Da Vincijev kod

pre 7 godina

Endi Marej je ovom pobedom postao GOAT kada su u pitanju olimpijske igre. Niko do sad na svetu mu nije ni blizu. A kad uzmemo u obzir da prva dva na svetskoj listi igraju jako dosadan tenis želim Delpu da se umeša.

poznavalac

pre 7 godina

Kakav Novak,Federer,Nadal i Marej...samo je jedan GOAT a to je Jumko sa svim svojim umetnickim imenima...jedino on nije izgubio nijedan mec u karijeri...takvog penisera svet nije video...IMPRESIVNO!

Ivan

pre 7 godina

Marej je bio na ivici velike četvorke, sada ima 2olimpijska zlata, možda mazne još koji gren slem, eventualno u budućnosti možda malo oseti prvo mesto i svi iz velike četvorke budu zadovoljni karijerama... čudna je ta teniska sudbina.

To su činjenice

pre 7 godina

Ono što je zasigurno da ni Rodžer ni Novak neće imati zlatno odličije u singlu. Nadal i Marej imaju po tome su bolji od pomenute dvojice!"

VUK

pre 7 godina

toliko o stručnjacima koji su živeli od Novakovog poraza do danas. Smorili su sa Nadalom i DP om..niko nije promil šanse dao Mareju. Ipak je on prvi doglavnik. Kada tate, br.1 nema, titula ide br.2.Takav je red. Vidimo se u New Yorku.. tamo se igra u tri dobijena..i sviraju poznate melodije! Ciao luzeri!

Bane

pre 7 godina

svaka čast na zlatu, ali nikada neće biti br.1 ? daleko je on ispod nola, rafe i federera ? i igra ubedljivo najjužniji tenis u istoriji.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ja, 15. avgust 2016 03:20)

I da ne bude tako!"
ON je već najbolji za sebe u svom poslu što voli, radi. Mada ako igra ružan tenis(kako ti kažeš) kako je onda pobedjivao nekoliko puta Novaka,Rodžera,Rafu na najvećim turnirima i Olimpijadi..Nije možda imao tu mentalnu snagu kao što su oni ima li pa su zato bili u prednost protiv njega inače u igračkom je ravnopravno bio.

Da Mijatović nije pogodio prečku

pre 7 godina

Sve je to čarolija Olimpijade...istorijske pobede, istorijski porazi (poput Novakovog), ali duh olimpizma još uvek živi i smejaće se i Nole i Delpo kada budu gledali one isečke pred Novu godinu kada se repriziraju najzanimljiviji detalji: nečije suze, nečija radost, nečiji smešni momenti...to sve čini Olimpijske igre. Svaka čast obojici finalista, plus Nadalu, ali svakako bi sve ovo bilo drugačije da je Nole prošao.

slučajni prolaznik

pre 7 godina

Bio je pravi muški meč u svakom smislu...Žao mi je malo zbog Delpa na kraju ali videlo se da jedva stoji na nogama posle drugog seta. Marej na vrhuncu u najboljoj životnoj formi nego ikad. Zasluženo je osvojio ponovo zlato!" Biće on pretnja itekako Novaku na US Openu ukoliko ne zaleči povredu i ne bude na onom nivou kom je bio..Mada i on je čovek od krv i mesa da je sasvim prirodno kad tad da će doći do pada totalnog samim tim gubitak prvog mesta..

Leksa

pre 7 godina

(Bata Stojkovic, 15. avgust 2016 02:30)
Slazem se, samo ti mislis da se slucajno to desilo?
Taj zreb bi mogao da bude,samo kad bi Djokovic predstavljao V.Britaniju, a Mari Srbiju.

Љубитељ спорта

pre 7 godina

Завршила се још једна Олимпијска бајка у мушком тенису! Додуше , не онако како би смо ми хтели у корист Новака са његовом раном елиминацијом.. Али без обзира на ту чињеницу, као да они који воле спорт и тенис , има ли су прилику да гледају шта вечерас фанатастичан меч у правом Олимпијском духу који су приредили ДВА ГШ ШАМПИОНА који су показали сав своји труд,борбу,жељу,истрајност односно верност, лојаност,патриотизам према својој нацији борићи се до последњег атома снаге(као што сам рекао) за земљу, себе и медаљу на крају...Можда је било изненађујуће пораз у борби за бронзу коју је освојио Нишикори на крају иако се Рафа вратио и показао још једном зашто је борац највећи у тенису да нема за чим да жали јер има освојено све у синглу и дублу...Стога јапанац на крају се заслужено нашао на постољу одличија где су му се придружили Мареј који је сигурно исписао историју Олимпизма освојивши још једном злато чиме је на неко време остави другоме да покуша да га стигну и престигну што је није забележено икад на Олимпијским играма од 88 кад су поново уведене...што се тиче Делпа он је направио један корак напред на овим играма узевши сребро прошла је била бронза..Следећи искорак можда буде у Токију то ће се чекати тек за четри године...Све у свему било одличан мечеви и сензација али најбитније да је све прошло на крају правом спортском духу и атмосфери као на свим предходним..Олимпизам још живи, то је сасвим сигурно!

Ivan

pre 7 godina

Koliko samo sport ume da bude nepravedan... Ovaj Del potro je decko izasao sa terena na aparatima. Nece odigrati sledecih 6 meseci ni jedan turnir koliko je umro ovde. Izbacio Djokovica odigrao na svezinu, i to mec karijere.

Љубитељ спорта

pre 7 godina

Завршила се још једна Олимпијска бајка у мушком тенису! Додуше , не онако како би смо ми хтели у корист Новака са његовом раном елиминацијом.. Али без обзира на ту чињеницу, као да они који воле спорт и тенис , има ли су прилику да гледају шта вечерас фанатастичан меч у правом Олимпијском духу који су приредили ДВА ГШ ШАМПИОНА који су показали сав своји труд,борбу,жељу,истрајност односно верност, лојаност,патриотизам према својој нацији борићи се до последњег атома снаге(као што сам рекао) за земљу, себе и медаљу на крају...Можда је било изненађујуће пораз у борби за бронзу коју је освојио Нишикори на крају иако се Рафа вратио и показао још једном зашто је борац највећи у тенису да нема за чим да жали јер има освојено све у синглу и дублу...Стога јапанац на крају се заслужено нашао на постољу одличија где су му се придружили Мареј који је сигурно исписао историју Олимпизма освојивши још једном злато чиме је на неко време остави другоме да покуша да га стигну и престигну што је није забележено икад на Олимпијским играма од 88 кад су поново уведене...што се тиче Делпа он је направио један корак напред на овим играма узевши сребро прошла је била бронза..Следећи искорак можда буде у Токију то ће се чекати тек за четри године...Све у свему било одличан мечеви и сензација али најбитније да је све прошло на крају правом спортском духу и атмосфери као на свим предходним..Олимпизам још живи, то је сасвим сигурно!

ja

pre 7 godina

svaka čast na zlatu, ali nikada neće biti br.1 ? daleko je on ispod nola, rafe i federera ? i igra ubedljivo najjužniji tenis u istoriji.

dabome

pre 7 godina

@beobrad
A ti si vidim živ?
Od kad se to ponos zove levi ručni zglob, prosvetli me leba ti?!
Jedino povredjeno kod tog najboljeg je ponos, a ne učestvuje u Sinsinati zbog sramote. Ne bi bilo u redu da tamo uzme milion (teškom mukom se odrekao) a ovde je oduvan na startu! Iskreno, svaki naredni osvojeni milion je za osudu pa ne bi valjalo da se sa tim iskače iz frizidera i podseća na ovu bruku!
Vidim ismeva se Federerova povreda i operacija, Nadalove povrede se omalovažavaju a gle čuda sad je ovaj povredjen i to za olimpijadu, i to pošto je izgubio, za milion u Toronto bio zdrav, prav, fit. A tek kako će da ozdravi za dva miliona na US!
I da ne zaboravim , ČESTITKE ZA MAREJA, DELPA, KEIJA, posebno za NADALA i njegove lekcije!

neko iz mase

pre 7 godina

Svaka čast na novom zlatu.
Inače Marej u životnoj formi i sve bolji i jači postaje kao teniser u pshičkom smislu na fizičkom je tata mata. Mislim da je za to najviše Novak zaslužan.

nesanica

pre 7 godina

Svaka čast za Endija!"
Ako izuzmemo lično njegovu karijeru na atp turu.
Čovek je definitivno ispisao još jednu tenisku stranicu istorije u duhu Olimpizmu osvojeći još jedno zlato u singlu koje teško da će neko u skorije vreme to pokušati da obori i prestigne bar na neko vreme..Čestitke na borbenost Delpu i srebru za njega jedan veliki iskorak u odnosu na prošle OLY igre u Londonu 2012 godine.

Henry Chinasky

pre 7 godina

Pobeda na Vimbldonu,pobeda u Devis kupu,pobeda na OI.Za 40 dana čovek pobedio u tri najvažnija takmičenja,a Đoković za to vreme priča o Tesli, Draganu Nikoliću,Bati Živoinoviću, letuje i provodi se po olimpijskom selu.

Leksa

pre 7 godina

Da je pravde na ovom svetu, ovo je trebalo da bude obrnuto. Da Mari u prvom kolu, pa onda i ostali iscrpe Delpa, a da ga onda u finalu, umornog u pet setova dokrajci Djokovic, koji se u medjuvremenu mucio sa Troickim, Monakom... Jer je sigurno pravednije, da Nadal, Mari i Djokovic imaju po jedno zlato sa poslednje tri Olimpijade. Ovako izgleda da u poslednjih 8 godina u svetskom tenisu dominira Mari, sto svi znamo nije tacno.

ACa

pre 7 godina

Jel i dalje smatrate da nije clan "velike cetvorke"?
Rodio se u pogresnoj eri po njega,ali i pored toga belezi neverovatne uspehe.USOpen,Wimbledon,Olimpijska zlata,konstanta finala na GS.Svaka cast Endi.

Olympic games

pre 7 godina

Verovao sam da Del Potro može do preokreta i pobede, ali videlo se da nije dovoljno fizički pripremljen za ovaj duel. Del Potro dobar momak, ali Endi je veliki igrač, kapa dole.

Mikii

pre 7 godina

Ocekivano. Ipak, ostaje neki gorak ukus u ustima jer je Delpo na krajnje glup nacin izgubio prvi i posebno ovaj cetvrti set. Marej ko Marej, na momente sjajan, na momente tragican. Njegova sreca je sto nema takvih igraca kao sto su Djokovic i nekad Federer i Nadal koji poklone kakve on nudi u svakom mecu ne prastaju, pa na kraju se ipak vrati i nekako pobedi. Ipak, cestitke i njemu, zasluzio je.

branislav

pre 7 godina

Koliko emocija! Delpo place,Mari place,doneo 2 zlato uz jedno srebro za Britaniju... A,DjokerMole na koncertu Enrike Iglesijasa,malo pre sam procitao. E,narode moj!

Babinjo

pre 7 godina

Andy Murray Marej 2 zlata i jedno srebro, Nadal 2 zlata a borio se i za bronzu. E sad Nole da se izvuce trebao bi da osvoji ili kalendarski slem u naredne dve godine ili da dobaci do 20 slemova.

E-mail

pre 7 godina

Au, sta uradi sudija na 2:1 4:5 0:30 za Delpa... Cist poen mu uze, na 0-40 bi imao 3 sanse za 6-5! Ipak, kapa dole, dosta umorniji, tvrdim da bi dobio da je bio odmoran!

vu

pre 7 godina

hehe, malo ste požurili http://i.imgur.com/VF9OHNb.jpg
(pikachu_na_aparatima, 15. avgust 2016 01:16)

Zapravo B92 ide ispred vremena sto dalje implica da ti kasnis hehe :)

drug Vucela

pre 7 godina

Kad se samo setim 2012. posle zlata na OI i US Opena kako su ovde Marejeve botine najavljivale "najboljeg tenisera danasnjice", prestizanje Djokovica u osvojenim GS i medjusobnim duelima hahahaha a onda osim WMBL 2013. corak sve do ovog leta. Decko poslednje 3 godine nije uradio apsolutno nista u tenisu do poslednja 2 meseca, i jos ga botine bez blama guraju sa 3 osvojena GS ispred trojice koji su zajedno uzeli preko 40 GS. Tastatura trpi sve...

Murray armija

pre 7 godina

Kad se samo setim 2012. posle zlata na OI i US Opena kako su ovde Marejeve botine najavljivale "najboljeg tenisera danasnjice", prestizanje Djokovica u osvojenim GS i medjusobnim duelima hahahaha a onda osim WMBL 2013. corak sve do ovog leta. Decko poslednje 3 godine nije uradio apsolutno nista u tenisu do poslednja 2 meseca, i jos ga botine bez blama guraju sa 3 osvojena GS ispred trojice koji su zajedno uzeli preko 40 GS. Tastatura trpi sve...
(drug Vucela, 15. avgust 2016 02:03)
Ako nisi informisan,2013 je imao operaciju i cele sledece godine se oporavljao,a 2015 je igrao finale AO polufinale RG i polufinale Wimbledona plus je osvojio Madrid i Toronto tako da bolje ne lupaj

ovo još nisam video

pre 7 godina

Del Potro je posle bronze iz Londona osvojio i drugu medalju u karijeri, a bronza u Riju pripala je Rafaelu Nadalu koji je pobedio Rafaela Nadala sa 2-1.

Madjo

pre 7 godina

Turnir je u startu namešten za Mareja. Del Potra u prvom kolu izvući baš Đokoviću, toliko je providno. Novak je pustio Vimbldon posle osvajanja Rolan Garosa, pustio je i Olimpijadu, jer je morao. Sponzori, medijska i sportska mafija, svi su vršili pritisak na njega onim pričama o tankovanju i nameštanju mečeva na početku godine. To su radili da bi ga ucenjivali, kako bi popustio i ostavio Endiju da uzme ponovo Vimbldon i odbrani Olimpijsko zlato, kad već ne može da bude prvi. A Noletovo odustajanje od Sinsinatija je tek presmešno i providno. Tobože problem sa levim ručnim zglobom, a eno uživa i slika se sa Enrikeom Iglesijasom juče. Ali jasno je da on mora da popusti toj belosvetskoj mafiji u određenim situacijama. Ipak, ništa ne brinite. Nole sigurno uzima US Open!

Doktor

pre 7 godina

Ne znam zasto, ne znam cime, nije ni novo na kraju krajeva, ali ONO NESTO sto ima ova argentinska LJUDINA, navodi, i ne samo zbog njegovog enormnog igrackog kvaliteta, NA NAJDUBLJE POSTOVANJE ovog coveka. NAPRED MAJSTORE, BICE JOS PRILIKA, samo tu ce se i jos neko pitati. ALI TEBI SVAKA,ALI SVAKA CAST!!!!

Endi kralj!

pre 7 godina

"Skot dobija na kondiciju" Sto ste bre ljubomorni na Endija? Endi je odlican i kompletan teniser i svaka mu cast sto je po drugi put osvojio zlato. Delpo forhendom do srebra i pobede nad Djokovicem, za Endija je potrebno mnogo vise, publika i forhend nisu dovoljni.

jegood

pre 7 godina

Iako mi Endi nimalo nije simpatican kao igrac, ne volim preterano ni njegov stil igre moram reci da je ovo njegov veliki uspeh. 2. Olimpijsko zlata i plus Vimbldon ove godine. Definitivno je njegovo samopouzdanje sada na izuzetno visokom nivou kao i forma i mislim da ako se uopste bude sastao sa Novakom na USO, to ce biti u njmanju ruku neizvestan mec..Nadam se da ce i Novak uspeti da podigne svoju formu do kraja sezone pa da gledamo neizvesne meceve protiv DelPotra, Endija, Nadala i drugih..

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Koji paradoks! Po botinama Endi se bori za državu kako dolikuje, onu istu kojoj je želeo raspad na škotskom referendumu. Da li neko sa dva grama mozga može da poveruje kako je Endiju stalo do zlata više zbog države, nego zbog sebe. Manite se botine priče da sportisti jure zlato zbog države. Svi, ali svi jure zlato prvenstveno zbog samih sebe, i tu nema ništa nenormalno, niti nemoralno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Babayaro, 14. avgust 2016 23:46)

Зашто нас онда даве са Новаком и његовим успесима?

Ovo ima samo u zemlji Srbiji

pre 7 godina

@madjo (namerno malim slovom)

Ajde sto je neko u stanju da napise ovakve nebuloze, ali da mu ljudi to lajkuju je za nevericu....

Saša

pre 7 godina

Čestitke Endiju. Može li neko da mi kaže, da li je Endi samo odbranio poene ili ih je ponovo osvojio? Nisam upoznat kakvo je pravilo na OI.

Nebojša

pre 7 godina

Čestitke ja mu ne sporim kvalitet niti sam ga nekad osporavao nije mi doduše baš medju omiljenim igračima ali što se tiče igračkih kvaliteta mislim da je jači od Delpotra ali ne mogu da kažem da je večeras to pokazao na terenu mislim da je meč dobio pre svega na svežinu što zbog lakšeg žreba što zbog puno lakšeg meča u polufinalu šta je tu je čestitke obojici svakako su zasluženo igrali finale.

JPR23

pre 7 godina

Sve cestitke za Mareja,2 zlata na Olimpijadi,nevjerovatan poduhvat...Sad je definitivno dio velike cetvorke,bez obzira sto ima mnogo manje gren slemova od Novaka,Rafe i Rodzera.
(sinki, 15. avgust 2016 02:08)

Ne lupetaj, kakva velika cetvorka, kakvi bakraci..

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Koliko emocija! Delpo place,Mari place,doneo 2 zlato uz jedno srebro za Britaniju... A,DjokerMole na koncertu Enrike Iglesijasa,malo pre sam procitao. E,narode moj!
(branislav, 15. avgust 2016 02:20) E moj Branislave, zbog tebe i dela naroda koji Novaka pljuje i kad kaze da je Kosovo srpsko i kad daje pomoc stradalm u poplavi i kad svuda i na svakom mestu predstavlja Srbiju u najboljem svetlu, dobro je da se Novak i takmici za Srbiju. Sta sad Novak treba da radi, pusti bradu i nosi crninu do kraja zivota? Ja mogu da se kladim u sve sto imam daje Delpo prvi mec igrao protiv Endija a ne Novaka, danas bi Novak nosio zlato oko vrata a Endi bi citao negativne komentare i branio svoj stav da podrzava nezavisnost Skotske.

neplaceno

pre 7 godina

Koliko emocija! Delpo place,Mari place,doneo 2 zlato uz jedno srebro za Britaniju... A,DjokerMole na koncertu Enrike Iglesijasa,malo pre sam procitao. E,narode moj!
(branislav, 15. avgust 2016 02:20)

A sta treba da radi? Da dodje u Srbiju, da podeli malo para tvom narodu... Jos samo na prognozi vremena ne komentarisu Novaka.

sinki

pre 7 godina

Sve cestitke za Mareja,2 zlata na Olimpijadi,nevjerovatan poduhvat...Sad je definitivno dio velike cetvorke,bez obzira sto ima mnogo manje gren slemova od Novaka,Rafe i Rodzera.

E-mail

pre 7 godina

Cini mi se da tenis dobija (vraca) jos jednog vrhunskog igraca.. Delpo dobio Djokovica i Nadala, i da ima snage ubedjen sam da bi pocistio i Mareja veceras! Posle toliko napornih meceva (a daleko je od najbolje fizicke spreme) dosta muci Mareja.. Bice zanimljivo kad se vrati skroz, nadam se sto prije!

Brondby

pre 7 godina

Brondby 4
Sonderyske O

idemoooo


Samo Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondbyy

kosmajac

pre 7 godina

koja je delpo komedija od igraca, on moze samo da pobedi rafu i nolu koji su na zalasku karijera. e crni delpo kako uze rodji onaj gs nije mi jasno

realnost

pre 7 godina

Steta,mislio sam da ce nakon sinosnjeg vidjenja stvari i duha olimpizma koje poseduju poredak biti delpo,endi i rafa,ali eto...svaka cast rafi na borbi,po meni nije zasluzio da izgubi,bio je u naletu,japanac je na kvarno otisao na pauzu koja je dugo trajala,rafa se ohladio i to je to...ne u finalu situacija nije nista bolja,skot dobija na kondiciju nazalost...

iKrem

pre 7 godina

Marej, ne Mari.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ro, 14. avgust 2016 23:25)

Nije tačno.

sinki

pre 7 godina

Moram da kazem da u Cg na televiziji Rtcg,komentator konstatno ponavlja da se mec igra na 2 dobijena seta,i da je sada odlucujuci treci set...Nevidjeno kako se covjek bruka,kako nije informisan da se finale igra na 3 dobijena seta.

Djuka039

pre 7 godina

Gledam meč i na 4:4 Delpo izgleda kao da igra već 10 sati bez predaha. Da je malo bolje fizički pripremljen možda bi i dobio ovog Engleza, ovako... Ipak navijam za Delpa jer je gotivan lik a Mareja ne podnosim

satelit

pre 7 godina

Delpo je iscedjen,pa on nije 5 godina odigrao ovoliko kvalitetnih meceva u nizu! Hocete ISKRENO od mene? Da sam mogao da biram:NOLE Roland Garos ove sezone ili OI zlato izabrao bih R.GAROS!

tnsfan

pre 7 godina

Razlika u ovom mecu je to sto je do finala Del Potro morao da igra izuzetno teske meceve protiv Novaka i Rafe, dok je Marej do polufinala prakticno imao samo treninge. U sve to, finale se igra na 3 dobijena seta sto psihicki favorizuje Mareja jer Del Potro zna da nema snage za 5 setova. Sramna je odluka da Novak u prvom kolu igra protiv Del Potra. Jednostavno, kao da je citav sistem takmicenja pravljen za Mareja.

DejaNS

pre 7 godina

Nisam gledao Del Potra odavno... Kakav forhend ima taj čovek! Marej mora celim telom da primi udarac da bi uspeo da vrati loptu. A tek kakvu petlju i strast ima Delpo... Visok kao toranj, a izleće na mrežu kao osica... Ma, svaka čast! Da se nije povredio, niko od ostalih ne bi imao baš toliko grend slemova kao sada.

realno

pre 7 godina

Ovom Škotu ol. igre dođu kao prilika da vadi karijeru. Nemoćan je deceniju protiv velike trojke, i onda se napali na realno za tenisere malom turniru na OI, koji pola tura preskoči, ni ne dođe, jer im je nebitan, jer se i ne boduje, a i kada se bodovao, ATP ga je rangirao ispod Mastersa i sve time objasnio. Ali pošto taj turnir ima oreol zlatne medalje, Endi grabi retku priliku da se "proslavi", pa će tako uticajni britanski mediji da ga sada veličaju kako eto i veliki Novak i Rodžer nemaju taj turnir u karijeri, a "veliki" Endi ima čak dva. E moj Endi. Može Mesi sa Argentinom tri olimpijska zlata da osvoji, džaba... zna se šta se računa.

Babayaro

pre 7 godina

Koji paradoks! Po botinama Endi se bori za državu kako dolikuje, onu istu kojoj je želeo raspad na škotskom referendumu. Da li neko sa dva grama mozga može da poveruje kako je Endiju stalo do zlata više zbog države, nego zbog sebe. Manite se botine priče da sportisti jure zlato zbog države. Svi, ali svi jure zlato prvenstveno zbog samih sebe, i tu nema ništa nenormalno, niti nemoralno.

biti normalan

pre 7 godina

Au: kakvu je zver nole ( i to malim slovom) napravio od marija ( takodje malim slovom)!!! U kakvom uvrnutom univerzumu treba da obitavas, da bi ti ovakva recenica bila normalna? I jos da imas sledbenike... nama BAS nije dobro.

DJTramark

pre 7 godina

Ovo sto je Delpo uradio,posle povratka od povreda,da izbaci Novaka i Rafu,zasluzuuje samo reci hvale i postovanja
bez obzira na ishod u finalu,mislim da se blizi Delpova era. NAPRED DELPO!!!

miki

pre 7 godina

Bravo Endi!!!
Najbolji teniser danasnjice i ujedno veliki patriota...vec je doneo svojoj zemlji jedno olimpijsko zlato i dejvis kup i pored toga zivi u svojoj zemlji i uredno plaća porez.

Svi na Kalis!

pre 7 godina

Ovo je prvi teniski mec koji RTS prenosi jos od poraza nasih u dublu. Mnogo je zanimljivih meceva tokom turnira bilo, ali su oni procenili da bi narod mnogo vise uzivao uz gimnastiku i strucnog konsutanta Marka Medaka. Ne zelim da umanjim vaznost jednog od bazicnih sportova, ali mislim da su makar po 1 mec dnevno mogli da prenose.

Sto se meca tice, ocekujem pobedu Mareja od 3-0. Voleo bi da Delpo uzme zlato, ali mislim da je ostao bez snage.

anica

pre 7 godina

Ritern...i sto moze da trci do sutra, odmorniji je od Delpa. Bice Delpu tesko ali zasluzio je da uzme zlato na najkvalitetniji nacin.
Hvala RTS na prenosu..al mora ton na mute..neizdrzljivo.

grm

pre 7 godina

Izbacis Djokovica, pa Nadala i onda u finalu nemas snage protiv kmecavca koji je cak izbacio Nisikorija... Kad bi Mari izbacio i Djokovica i Nadala? Pa da li je normalno da ovog smaraca ovoliko na zrebu favorizuju...

luka

pre 7 godina

bravo za rts, koga bre interesuje ovo finale plus u 3 dobijena seta, o komentatorima da ne pricam svima nominacija za pulicera KOVINJALO I KRIVOKAPIC predvodnici i veliki STEPIC vaterpolo strucnjak za 37 kamera koje pokrivaju svaki ugao terena

RF goat

pre 7 godina

Marej je u ovom trenutku nepobediv i generalno ove godine prakticno ga je samo Djokovic dobijao. Do kraja godine razlika izmedju njih dvojice ce se smanjiti na oko 2000 (a vrlo moguce i vise). Marej brani jako mali broj poena do kraja, a Djokovic prakticno sve, a vec sad u Sinsinatiju gubi 600.US open ce svakako biti najvazniji gde Marej brani svega 180 poena, a Djokovic 2000.

Vamos

pre 7 godina

Ako je neko zasluzio da osvoji zlato na Olimpijadi onda je to Del Potro. Covek koji gine kada igra za svoju zemlju... Drago mi je kao da mi je sin, bukvalno!

Tennis

pre 7 godina

Voleo bih da Del Potro osvoji, ali tesko. Vidi se umor na njegovom licu zbog onog meca sa Nadalom koji je trajao 3 sata i 10 minuta.

Jumkov brat

pre 7 godina

Pisem na pocetku meca.. Dobija Mari rutinski, tako se igra za svoju zemlju.. Nije to Monako-Kosovski Djokatore da mu se ruke tresu od Delpovog forhenda..

Ciga

pre 7 godina

Uze čovek Vimbldon i olimpijsko zlato a bez da je morao da igra i sa jednim članom velike 3. Ozmo, trk kod Vilandera i pitaj jel se ovo važi?!

Babayaro

pre 7 godina

Koji paradoks! Po botinama Endi se bori za državu kako dolikuje, onu istu kojoj je želeo raspad na škotskom referendumu. Da li neko sa dva grama mozga može da poveruje kako je Endiju stalo do zlata više zbog države, nego zbog sebe. Manite se botine priče da sportisti jure zlato zbog države. Svi, ali svi jure zlato prvenstveno zbog samih sebe, i tu nema ništa nenormalno, niti nemoralno.

Djuka039

pre 7 godina

Gledam meč i na 4:4 Delpo izgleda kao da igra već 10 sati bez predaha. Da je malo bolje fizički pripremljen možda bi i dobio ovog Engleza, ovako... Ipak navijam za Delpa jer je gotivan lik a Mareja ne podnosim

DJTramark

pre 7 godina

Ovo sto je Delpo uradio,posle povratka od povreda,da izbaci Novaka i Rafu,zasluzuuje samo reci hvale i postovanja
bez obzira na ishod u finalu,mislim da se blizi Delpova era. NAPRED DELPO!!!

sinki

pre 7 godina

Moram da kazem da u Cg na televiziji Rtcg,komentator konstatno ponavlja da se mec igra na 2 dobijena seta,i da je sada odlucujuci treci set...Nevidjeno kako se covjek bruka,kako nije informisan da se finale igra na 3 dobijena seta.

tnsfan

pre 7 godina

Razlika u ovom mecu je to sto je do finala Del Potro morao da igra izuzetno teske meceve protiv Novaka i Rafe, dok je Marej do polufinala prakticno imao samo treninge. U sve to, finale se igra na 3 dobijena seta sto psihicki favorizuje Mareja jer Del Potro zna da nema snage za 5 setova. Sramna je odluka da Novak u prvom kolu igra protiv Del Potra. Jednostavno, kao da je citav sistem takmicenja pravljen za Mareja.

DejaNS

pre 7 godina

Nisam gledao Del Potra odavno... Kakav forhend ima taj čovek! Marej mora celim telom da primi udarac da bi uspeo da vrati loptu. A tek kakvu petlju i strast ima Delpo... Visok kao toranj, a izleće na mrežu kao osica... Ma, svaka čast! Da se nije povredio, niko od ostalih ne bi imao baš toliko grend slemova kao sada.

satelit

pre 7 godina

Delpo je iscedjen,pa on nije 5 godina odigrao ovoliko kvalitetnih meceva u nizu! Hocete ISKRENO od mene? Da sam mogao da biram:NOLE Roland Garos ove sezone ili OI zlato izabrao bih R.GAROS!

neplaceno

pre 7 godina

Koliko emocija! Delpo place,Mari place,doneo 2 zlato uz jedno srebro za Britaniju... A,DjokerMole na koncertu Enrike Iglesijasa,malo pre sam procitao. E,narode moj!
(branislav, 15. avgust 2016 02:20)

A sta treba da radi? Da dodje u Srbiju, da podeli malo para tvom narodu... Jos samo na prognozi vremena ne komentarisu Novaka.

E-mail

pre 7 godina

Cini mi se da tenis dobija (vraca) jos jednog vrhunskog igraca.. Delpo dobio Djokovica i Nadala, i da ima snage ubedjen sam da bi pocistio i Mareja veceras! Posle toliko napornih meceva (a daleko je od najbolje fizicke spreme) dosta muci Mareja.. Bice zanimljivo kad se vrati skroz, nadam se sto prije!

realno

pre 7 godina

Ovom Škotu ol. igre dođu kao prilika da vadi karijeru. Nemoćan je deceniju protiv velike trojke, i onda se napali na realno za tenisere malom turniru na OI, koji pola tura preskoči, ni ne dođe, jer im je nebitan, jer se i ne boduje, a i kada se bodovao, ATP ga je rangirao ispod Mastersa i sve time objasnio. Ali pošto taj turnir ima oreol zlatne medalje, Endi grabi retku priliku da se "proslavi", pa će tako uticajni britanski mediji da ga sada veličaju kako eto i veliki Novak i Rodžer nemaju taj turnir u karijeri, a "veliki" Endi ima čak dva. E moj Endi. Može Mesi sa Argentinom tri olimpijska zlata da osvoji, džaba... zna se šta se računa.

drug Vucela

pre 7 godina

Kad se samo setim 2012. posle zlata na OI i US Opena kako su ovde Marejeve botine najavljivale "najboljeg tenisera danasnjice", prestizanje Djokovica u osvojenim GS i medjusobnim duelima hahahaha a onda osim WMBL 2013. corak sve do ovog leta. Decko poslednje 3 godine nije uradio apsolutno nista u tenisu do poslednja 2 meseca, i jos ga botine bez blama guraju sa 3 osvojena GS ispred trojice koji su zajedno uzeli preko 40 GS. Tastatura trpi sve...

jegood

pre 7 godina

Iako mi Endi nimalo nije simpatican kao igrac, ne volim preterano ni njegov stil igre moram reci da je ovo njegov veliki uspeh. 2. Olimpijsko zlata i plus Vimbldon ove godine. Definitivno je njegovo samopouzdanje sada na izuzetno visokom nivou kao i forma i mislim da ako se uopste bude sastao sa Novakom na USO, to ce biti u njmanju ruku neizvestan mec..Nadam se da ce i Novak uspeti da podigne svoju formu do kraja sezone pa da gledamo neizvesne meceve protiv DelPotra, Endija, Nadala i drugih..

branislav

pre 7 godina

Koliko emocija! Delpo place,Mari place,doneo 2 zlato uz jedno srebro za Britaniju... A,DjokerMole na koncertu Enrike Iglesijasa,malo pre sam procitao. E,narode moj!

Ivan

pre 7 godina

Marej je bio na ivici velike četvorke, sada ima 2olimpijska zlata, možda mazne još koji gren slem, eventualno u budućnosti možda malo oseti prvo mesto i svi iz velike četvorke budu zadovoljni karijerama... čudna je ta teniska sudbina.

miki

pre 7 godina

Bravo Endi!!!
Najbolji teniser danasnjice i ujedno veliki patriota...vec je doneo svojoj zemlji jedno olimpijsko zlato i dejvis kup i pored toga zivi u svojoj zemlji i uredno plaća porez.

sinki

pre 7 godina

Sve cestitke za Mareja,2 zlata na Olimpijadi,nevjerovatan poduhvat...Sad je definitivno dio velike cetvorke,bez obzira sto ima mnogo manje gren slemova od Novaka,Rafe i Rodzera.

grm

pre 7 godina

Izbacis Djokovica, pa Nadala i onda u finalu nemas snage protiv kmecavca koji je cak izbacio Nisikorija... Kad bi Mari izbacio i Djokovica i Nadala? Pa da li je normalno da ovog smaraca ovoliko na zrebu favorizuju...

Da Mijatović nije pogodio prečku

pre 7 godina

Sve je to čarolija Olimpijade...istorijske pobede, istorijski porazi (poput Novakovog), ali duh olimpizma još uvek živi i smejaće se i Nole i Delpo kada budu gledali one isečke pred Novu godinu kada se repriziraju najzanimljiviji detalji: nečije suze, nečija radost, nečiji smešni momenti...to sve čini Olimpijske igre. Svaka čast obojici finalista, plus Nadalu, ali svakako bi sve ovo bilo drugačije da je Nole prošao.

Nebojša

pre 7 godina

Čestitke ja mu ne sporim kvalitet niti sam ga nekad osporavao nije mi doduše baš medju omiljenim igračima ali što se tiče igračkih kvaliteta mislim da je jači od Delpotra ali ne mogu da kažem da je večeras to pokazao na terenu mislim da je meč dobio pre svega na svežinu što zbog lakšeg žreba što zbog puno lakšeg meča u polufinalu šta je tu je čestitke obojici svakako su zasluženo igrali finale.

Doktor

pre 7 godina

Ne znam zasto, ne znam cime, nije ni novo na kraju krajeva, ali ONO NESTO sto ima ova argentinska LJUDINA, navodi, i ne samo zbog njegovog enormnog igrackog kvaliteta, NA NAJDUBLJE POSTOVANJE ovog coveka. NAPRED MAJSTORE, BICE JOS PRILIKA, samo tu ce se i jos neko pitati. ALI TEBI SVAKA,ALI SVAKA CAST!!!!

ACa

pre 7 godina

Jel i dalje smatrate da nije clan "velike cetvorke"?
Rodio se u pogresnoj eri po njega,ali i pored toga belezi neverovatne uspehe.USOpen,Wimbledon,Olimpijska zlata,konstanta finala na GS.Svaka cast Endi.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Koji paradoks! Po botinama Endi se bori za državu kako dolikuje, onu istu kojoj je želeo raspad na škotskom referendumu. Da li neko sa dva grama mozga može da poveruje kako je Endiju stalo do zlata više zbog države, nego zbog sebe. Manite se botine priče da sportisti jure zlato zbog države. Svi, ali svi jure zlato prvenstveno zbog samih sebe, i tu nema ništa nenormalno, niti nemoralno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Babayaro, 14. avgust 2016 23:46)

Зашто нас онда даве са Новаком и његовим успесима?

E-mail

pre 7 godina

Au, sta uradi sudija na 2:1 4:5 0:30 za Delpa... Cist poen mu uze, na 0-40 bi imao 3 sanse za 6-5! Ipak, kapa dole, dosta umorniji, tvrdim da bi dobio da je bio odmoran!

Ciga

pre 7 godina

Uze čovek Vimbldon i olimpijsko zlato a bez da je morao da igra i sa jednim članom velike 3. Ozmo, trk kod Vilandera i pitaj jel se ovo važi?!

Henry Chinasky

pre 7 godina

Pobeda na Vimbldonu,pobeda u Devis kupu,pobeda na OI.Za 40 dana čovek pobedio u tri najvažnija takmičenja,a Đoković za to vreme priča o Tesli, Draganu Nikoliću,Bati Živoinoviću, letuje i provodi se po olimpijskom selu.

Endi kralj!

pre 7 godina

"Skot dobija na kondiciju" Sto ste bre ljubomorni na Endija? Endi je odlican i kompletan teniser i svaka mu cast sto je po drugi put osvojio zlato. Delpo forhendom do srebra i pobede nad Djokovicem, za Endija je potrebno mnogo vise, publika i forhend nisu dovoljni.

neko iz mase

pre 7 godina

Svaka čast na novom zlatu.
Inače Marej u životnoj formi i sve bolji i jači postaje kao teniser u pshičkom smislu na fizičkom je tata mata. Mislim da je za to najviše Novak zaslužan.

VUK

pre 7 godina

toliko o stručnjacima koji su živeli od Novakovog poraza do danas. Smorili su sa Nadalom i DP om..niko nije promil šanse dao Mareju. Ipak je on prvi doglavnik. Kada tate, br.1 nema, titula ide br.2.Takav je red. Vidimo se u New Yorku.. tamo se igra u tri dobijena..i sviraju poznate melodije! Ciao luzeri!

Ivan

pre 7 godina

Koliko samo sport ume da bude nepravedan... Ovaj Del potro je decko izasao sa terena na aparatima. Nece odigrati sledecih 6 meseci ni jedan turnir koliko je umro ovde. Izbacio Djokovica odigrao na svezinu, i to mec karijere.

Vamos

pre 7 godina

Ako je neko zasluzio da osvoji zlato na Olimpijadi onda je to Del Potro. Covek koji gine kada igra za svoju zemlju... Drago mi je kao da mi je sin, bukvalno!

ovo još nisam video

pre 7 godina

Del Potro je posle bronze iz Londona osvojio i drugu medalju u karijeri, a bronza u Riju pripala je Rafaelu Nadalu koji je pobedio Rafaela Nadala sa 2-1.

realnost

pre 7 godina

Steta,mislio sam da ce nakon sinosnjeg vidjenja stvari i duha olimpizma koje poseduju poredak biti delpo,endi i rafa,ali eto...svaka cast rafi na borbi,po meni nije zasluzio da izgubi,bio je u naletu,japanac je na kvarno otisao na pauzu koja je dugo trajala,rafa se ohladio i to je to...ne u finalu situacija nije nista bolja,skot dobija na kondiciju nazalost...

Olympic games

pre 7 godina

Verovao sam da Del Potro može do preokreta i pobede, ali videlo se da nije dovoljno fizički pripremljen za ovaj duel. Del Potro dobar momak, ali Endi je veliki igrač, kapa dole.

Murray armija

pre 7 godina

Kad se samo setim 2012. posle zlata na OI i US Opena kako su ovde Marejeve botine najavljivale "najboljeg tenisera danasnjice", prestizanje Djokovica u osvojenim GS i medjusobnim duelima hahahaha a onda osim WMBL 2013. corak sve do ovog leta. Decko poslednje 3 godine nije uradio apsolutno nista u tenisu do poslednja 2 meseca, i jos ga botine bez blama guraju sa 3 osvojena GS ispred trojice koji su zajedno uzeli preko 40 GS. Tastatura trpi sve...
(drug Vucela, 15. avgust 2016 02:03)
Ako nisi informisan,2013 je imao operaciju i cele sledece godine se oporavljao,a 2015 je igrao finale AO polufinale RG i polufinale Wimbledona plus je osvojio Madrid i Toronto tako da bolje ne lupaj

Babinjo

pre 7 godina

Andy Murray Marej 2 zlata i jedno srebro, Nadal 2 zlata a borio se i za bronzu. E sad Nole da se izvuce trebao bi da osvoji ili kalendarski slem u naredne dve godine ili da dobaci do 20 slemova.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Koliko emocija! Delpo place,Mari place,doneo 2 zlato uz jedno srebro za Britaniju... A,DjokerMole na koncertu Enrike Iglesijasa,malo pre sam procitao. E,narode moj!
(branislav, 15. avgust 2016 02:20) E moj Branislave, zbog tebe i dela naroda koji Novaka pljuje i kad kaze da je Kosovo srpsko i kad daje pomoc stradalm u poplavi i kad svuda i na svakom mestu predstavlja Srbiju u najboljem svetlu, dobro je da se Novak i takmici za Srbiju. Sta sad Novak treba da radi, pusti bradu i nosi crninu do kraja zivota? Ja mogu da se kladim u sve sto imam daje Delpo prvi mec igrao protiv Endija a ne Novaka, danas bi Novak nosio zlato oko vrata a Endi bi citao negativne komentare i branio svoj stav da podrzava nezavisnost Skotske.

Jumkov brat

pre 7 godina

Pisem na pocetku meca.. Dobija Mari rutinski, tako se igra za svoju zemlju.. Nije to Monako-Kosovski Djokatore da mu se ruke tresu od Delpovog forhenda..

iKrem

pre 7 godina

Marej, ne Mari.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ro, 14. avgust 2016 23:25)

Nije tačno.

anica

pre 7 godina

Ritern...i sto moze da trci do sutra, odmorniji je od Delpa. Bice Delpu tesko ali zasluzio je da uzme zlato na najkvalitetniji nacin.
Hvala RTS na prenosu..al mora ton na mute..neizdrzljivo.

nesanica

pre 7 godina

Svaka čast za Endija!"
Ako izuzmemo lično njegovu karijeru na atp turu.
Čovek je definitivno ispisao još jednu tenisku stranicu istorije u duhu Olimpizmu osvojeći još jedno zlato u singlu koje teško da će neko u skorije vreme to pokušati da obori i prestigne bar na neko vreme..Čestitke na borbenost Delpu i srebru za njega jedan veliki iskorak u odnosu na prošle OLY igre u Londonu 2012 godine.

JPR23

pre 7 godina

Sve cestitke za Mareja,2 zlata na Olimpijadi,nevjerovatan poduhvat...Sad je definitivno dio velike cetvorke,bez obzira sto ima mnogo manje gren slemova od Novaka,Rafe i Rodzera.
(sinki, 15. avgust 2016 02:08)

Ne lupetaj, kakva velika cetvorka, kakvi bakraci..

Leksa

pre 7 godina

Da je pravde na ovom svetu, ovo je trebalo da bude obrnuto. Da Mari u prvom kolu, pa onda i ostali iscrpe Delpa, a da ga onda u finalu, umornog u pet setova dokrajci Djokovic, koji se u medjuvremenu mucio sa Troickim, Monakom... Jer je sigurno pravednije, da Nadal, Mari i Djokovic imaju po jedno zlato sa poslednje tri Olimpijade. Ovako izgleda da u poslednjih 8 godina u svetskom tenisu dominira Mari, sto svi znamo nije tacno.

Bane

pre 7 godina

svaka čast na zlatu, ali nikada neće biti br.1 ? daleko je on ispod nola, rafe i federera ? i igra ubedljivo najjužniji tenis u istoriji.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ja, 15. avgust 2016 03:20)

I da ne bude tako!"
ON je već najbolji za sebe u svom poslu što voli, radi. Mada ako igra ružan tenis(kako ti kažeš) kako je onda pobedjivao nekoliko puta Novaka,Rodžera,Rafu na najvećim turnirima i Olimpijadi..Nije možda imao tu mentalnu snagu kao što su oni ima li pa su zato bili u prednost protiv njega inače u igračkom je ravnopravno bio.

Nikola

pre 7 godina

(1970, 15. avgust 2016 09:31)

Normalno da je Marej oduzeo 5 puta servis Delpu, kad je ovaj bio umoran. U zadnjih nedelju dana proveo je 4 sata na terenu više od Mareja, a samo je u polufinalu igrao 2 sata duže. Delpa su još u prvom setu počeli grčevi da kidaju, dobro je on uspeo da ostane na terenu do kraja. Pitao bih Mareja u prvom kolu kako bi se proveo.

RF goat

pre 7 godina

Marej je u ovom trenutku nepobediv i generalno ove godine prakticno ga je samo Djokovic dobijao. Do kraja godine razlika izmedju njih dvojice ce se smanjiti na oko 2000 (a vrlo moguce i vise). Marej brani jako mali broj poena do kraja, a Djokovic prakticno sve, a vec sad u Sinsinatiju gubi 600.US open ce svakako biti najvazniji gde Marej brani svega 180 poena, a Djokovic 2000.

kosmajac

pre 7 godina

koja je delpo komedija od igraca, on moze samo da pobedi rafu i nolu koji su na zalasku karijera. e crni delpo kako uze rodji onaj gs nije mi jasno

Љубитељ спорта

pre 7 godina

Завршила се још једна Олимпијска бајка у мушком тенису! Додуше , не онако како би смо ми хтели у корист Новака са његовом раном елиминацијом.. Али без обзира на ту чињеницу, као да они који воле спорт и тенис , има ли су прилику да гледају шта вечерас фанатастичан меч у правом Олимпијском духу који су приредили ДВА ГШ ШАМПИОНА који су показали сав своји труд,борбу,жељу,истрајност односно верност, лојаност,патриотизам према својој нацији борићи се до последњег атома снаге(као што сам рекао) за земљу, себе и медаљу на крају...Можда је било изненађујуће пораз у борби за бронзу коју је освојио Нишикори на крају иако се Рафа вратио и показао још једном зашто је борац највећи у тенису да нема за чим да жали јер има освојено све у синглу и дублу...Стога јапанац на крају се заслужено нашао на постољу одличија где су му се придружили Мареј који је сигурно исписао историју Олимпизма освојивши још једном злато чиме је на неко време остави другоме да покуша да га стигну и престигну што је није забележено икад на Олимпијским играма од 88 кад су поново уведене...што се тиче Делпа он је направио један корак напред на овим играма узевши сребро прошла је била бронза..Следећи искорак можда буде у Токију то ће се чекати тек за четри године...Све у свему било одличан мечеви и сензација али најбитније да је све прошло на крају правом спортском духу и атмосфери као на свим предходним..Олимпизам још живи, то је сасвим сигурно!

Ko zna on ume

pre 7 godina

toliko o stručnjacima koji su živeli od Novakovog poraza do danas. Smorili su sa Nadalom i DP om..niko nije promil šanse dao Mareju. Ipak je on prvi doglavnik. Kada tate, br.1 nema, titula ide br.2.Takav je red. Vidimo se u New Yorku.. tamo se igra u tri dobijena..i sviraju poznate melodije! Ciao luzeri!
(VUK, 15. avgust 2016 05:02)

Nije tacno...posle Novakovog poraza odmah sam rekao da ce zlato osvojiti Marej. Mareja trenutno moze samo Djokovic da "tuce" i niko drugi. Nazalost Djokovica u zadnje vreme moze izgleda svako (Kveri, del Potro...) da "istuce". Nadam se da ce Nole stici u finale u Njujorku ali ne verujem. Ima mnogo igraca koji mogu u tome da ga sprece.

slučajni prolaznik

pre 7 godina

Bio je pravi muški meč u svakom smislu...Žao mi je malo zbog Delpa na kraju ali videlo se da jedva stoji na nogama posle drugog seta. Marej na vrhuncu u najboljoj životnoj formi nego ikad. Zasluženo je osvojio ponovo zlato!" Biće on pretnja itekako Novaku na US Openu ukoliko ne zaleči povredu i ne bude na onom nivou kom je bio..Mada i on je čovek od krv i mesa da je sasvim prirodno kad tad da će doći do pada totalnog samim tim gubitak prvog mesta..

kiza

pre 7 godina

Ma kakav Marrey, dajte nesto o Djokovicu!
Bravo Mari majstore, pokazao si kako se gine za svoju zemlju a ne samo kad su mastersi i gren slemovi. Del Potro je takodje pokazao slicnost u borbi za medalju.

Mikii

pre 7 godina

Ocekivano. Ipak, ostaje neki gorak ukus u ustima jer je Delpo na krajnje glup nacin izgubio prvi i posebno ovaj cetvrti set. Marej ko Marej, na momente sjajan, na momente tragican. Njegova sreca je sto nema takvih igraca kao sto su Djokovic i nekad Federer i Nadal koji poklone kakve on nudi u svakom mecu ne prastaju, pa na kraju se ipak vrati i nekako pobedi. Ipak, cestitke i njemu, zasluzio je.

ja

pre 7 godina

svaka čast na zlatu, ali nikada neće biti br.1 ? daleko je on ispod nola, rafe i federera ? i igra ubedljivo najjužniji tenis u istoriji.

Rio turs

pre 7 godina

Ova sezona Muraya podseca na Novakovu proslu godinu. Svaka cast cvrst, jak i borben. Bice zanimljivo na US openu, gde ce Novak biti sveziji naravno ako ga neki drvoseca ne posalje kuci pre zavrsnice.

zoran

pre 7 godina

toliko o stručnjacima koji su živeli od Novakovog poraza do danas. Smorili su sa Nadalom i DP om..niko nije promil šanse dao Mareju. Ipak je on prvi doglavnik. Kada tate, br.1 nema, titula ide br.2.Takav je red. Vidimo se u New Yorku.. tamo se igra u tri dobijena..i sviraju poznate melodije! Ciao luzeri!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (VUK, 15. avgust 2016 05:02)

Koji "tata". Endi ce odrati Novaka bez ikakvog problema, ako Djokovic uopste prodje do druge nedelje turnira. Jasno kao dan da je Shkot , sada, koplje iznad Novaka. Delpo ga urnisao, dok je Endi sa lakocom vracao ogromnu vecinu servisa.

anica

pre 7 godina

Samo se nadajte svi koji prizeljkujete da Nole stane, vratice se jaci nego ikada...vec u Njujorku. Osvojice 13.Gs u inat. Toliko podsmeha, omalovazavanja, da je pametan da ne dodje vise nikad ovde, sta mu je dala drzava? Nema zlato...uuuuu...ludilo, ima bronzu i dosta.
Ajde Nole moj...nisu ti do kolena..pitala bi Mareja kako bi se proveo u prvom kolu protiv Delpa..sinoc je bio umoran i nije mogao da pruzi dobar otpor. Oporavi se..odmori..i u nove pobede.
Idemooooo

Brondby

pre 7 godina

Brondby 4
Sonderyske O

idemoooo


Samo Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondbyy

Madjo

pre 7 godina

Turnir je u startu namešten za Mareja. Del Potra u prvom kolu izvući baš Đokoviću, toliko je providno. Novak je pustio Vimbldon posle osvajanja Rolan Garosa, pustio je i Olimpijadu, jer je morao. Sponzori, medijska i sportska mafija, svi su vršili pritisak na njega onim pričama o tankovanju i nameštanju mečeva na početku godine. To su radili da bi ga ucenjivali, kako bi popustio i ostavio Endiju da uzme ponovo Vimbldon i odbrani Olimpijsko zlato, kad već ne može da bude prvi. A Noletovo odustajanje od Sinsinatija je tek presmešno i providno. Tobože problem sa levim ručnim zglobom, a eno uživa i slika se sa Enrikeom Iglesijasom juče. Ali jasno je da on mora da popusti toj belosvetskoj mafiji u određenim situacijama. Ipak, ništa ne brinite. Nole sigurno uzima US Open!

brat pantela

pre 7 godina

Ako se Novak vrati kao sto neki pisu, jos jaci, to samo znaci da su njemu u interesu GS i novac, nista vise. Da je njemu u interesu bila Olimpijada, koja se ne igra ya nagradu i bodove, uzeo bi zlato jer je bio prvi favorit na kladionicama, prvi favorit po svim forumima, najbolji u istoriji.
Sa druge strane, Endi, koga mnogi ne vole, ne stavljaju ga u big 4, koji je Skot,doneo je Britancima dva zlata i bronzu.
Kako to da jedan Skot donese VB 3 medalje a patriota Djokovic samo 1?
Nema logike.
Federer je Svajcarskoj koja nema nacionalni identitet doneo zlato.
Nadal je posebna prica, singl,dubl,gori na terenu kao i Del Potro.
Svi oni su izgarali na Olimpijadi do poslednje kapi znoja.
Mozemo mnogo da diskutujemo o Novakovom patriotizmu i nacionalnom poistovecivanju. Kad igra ya novac on nas stalno sa porukama dirka, te malo Bozic, malo pozdravi, srca, radost, pise po kamerama, a kad treba da igra za zemlju, njega nigde nema. Meni je sve to jako sumnjivo i strasno. On pravi od sebe brend a od nas budale. Tako to izgleda. Pozdrav

Tennis

pre 7 godina

Voleo bih da Del Potro osvoji, ali tesko. Vidi se umor na njegovom licu zbog onog meca sa Nadalom koji je trajao 3 sata i 10 minuta.

poznavalac

pre 7 godina

Kakav Novak,Federer,Nadal i Marej...samo je jedan GOAT a to je Jumko sa svim svojim umetnickim imenima...jedino on nije izgubio nijedan mec u karijeri...takvog penisera svet nije video...IMPRESIVNO!

biti normalan

pre 7 godina

Au: kakvu je zver nole ( i to malim slovom) napravio od marija ( takodje malim slovom)!!! U kakvom uvrnutom univerzumu treba da obitavas, da bi ti ovakva recenica bila normalna? I jos da imas sledbenike... nama BAS nije dobro.

vu

pre 7 godina

hehe, malo ste požurili http://i.imgur.com/VF9OHNb.jpg
(pikachu_na_aparatima, 15. avgust 2016 01:16)

Zapravo B92 ide ispred vremena sto dalje implica da ti kasnis hehe :)

Maja

pre 7 godina

Bravo Marej, zasluženo. Trenutno si nepremostiv za sve. Novak mora da našpanuje svoju formu pod hitno. Delpo izvanredan, Nadal opet jak. Tenis postaje opet zanimljiv.

1970

pre 7 godina

Marej je oduzeo servis jedno 5 puta Del Potru, a Djokovic nije stigao ni do djusa u 12 servis gemova...
Realno, Britanac ima najbolju sezonu 2016. Dva velika turnira i dva finala GS, Novak dva GS i dva promasena cilja

zoran ivkovic

pre 7 godina

marej se sve vise priblizava djokovicu ....nole brani usa open i tu marej ima sansu da se priblizi. nole brani i turnire po kini i tu je sansa za endija . uglavnom nole brani mnogo turnira i tu se otvara sansa za endija da izbije na mesto 1....nole je svakako bolji igrac od endija ali trenutno nole nije u top formi ...nole je ispao iz svog ritma a endi je u zivotnoj formi .

Svi na Kalis!

pre 7 godina

Ovo je prvi teniski mec koji RTS prenosi jos od poraza nasih u dublu. Mnogo je zanimljivih meceva tokom turnira bilo, ali su oni procenili da bi narod mnogo vise uzivao uz gimnastiku i strucnog konsutanta Marka Medaka. Ne zelim da umanjim vaznost jednog od bazicnih sportova, ali mislim da su makar po 1 mec dnevno mogli da prenose.

Sto se meca tice, ocekujem pobedu Mareja od 3-0. Voleo bi da Delpo uzme zlato, ali mislim da je ostao bez snage.

dabome

pre 7 godina

@beobrad
A ti si vidim živ?
Od kad se to ponos zove levi ručni zglob, prosvetli me leba ti?!
Jedino povredjeno kod tog najboljeg je ponos, a ne učestvuje u Sinsinati zbog sramote. Ne bi bilo u redu da tamo uzme milion (teškom mukom se odrekao) a ovde je oduvan na startu! Iskreno, svaki naredni osvojeni milion je za osudu pa ne bi valjalo da se sa tim iskače iz frizidera i podseća na ovu bruku!
Vidim ismeva se Federerova povreda i operacija, Nadalove povrede se omalovažavaju a gle čuda sad je ovaj povredjen i to za olimpijadu, i to pošto je izgubio, za milion u Toronto bio zdrav, prav, fit. A tek kako će da ozdravi za dva miliona na US!
I da ne zaboravim , ČESTITKE ZA MAREJA, DELPA, KEIJA, posebno za NADALA i njegove lekcije!

OI - sportski turizam

pre 7 godina

Uspeh na Olimp. igrama

1) Marej 2x zlato singl, srebro singl
2) Nadal zlato singl, zlato dubl
3) Federer srebro singl, zlato dubl
4) Andre Agasi zlato singl
5) Jevgeni Kafeljnikov zlato singl
6) Nikolas Masu zlato singl
7) Stefan Edberg zlato singl
8) Manuel Sanatana zlato singl
9) Del Potro srebro singl, bronza singl
10) Fernando Gonzales, srebro singl, bronza singl
11) Serhi Brugera srebro singl
12) Mardi Fis srebro singl
13) Tomi Has srebro singl
ima jos par tenisera koji su uzeli srebro, mrzi me da pisem
pa tek onda Djokovic bronza singl, 20 mesto

Нолко

pre 7 godina

Сада чекамо 29. август да испратимо сузе Новака у првом колу .
Браво Енди!!!!!!

Saša

pre 7 godina

Čestitke Endiju. Može li neko da mi kaže, da li je Endi samo odbranio poene ili ih je ponovo osvojio? Nisam upoznat kakvo je pravilo na OI.

he he

pre 7 godina

@anica

Niko ne sumnja da neće Njujork da osvoji, koliki je beše nagradni fond tamo?! A da li znaš da je to osvajanje dodatna bruka na ovaj debakl? G.slemovi još 20 da osvoji (neka vredi svaki po 2 000 000$) ne mogu da menjaju zlato na OI. Njemu licno da, ovoj zemlji, navijacima, narodu NISTA! Ni jedna druga medalja samo zlato se očekivalo, a ono sipak, patriota oduvan u 1.kolo! Kritike i pljuvanje na njegov račun nije da su opravdane, nego su još i slabe u odnosu na to šta zaslužuje. Tek će ih biti sa svakom novom pobedom i osvojenim turnirom! Izivljavanje nad narodom sa likom i delom, smaranje svakodnevno, toliko se davi i dosađuje. .iskače iz televizora, rerne, frizidera itd.i kad napokon nešto konkretno u vidu medalje...op, srednji prst! Ne vadi ga sada ni svih 100 ml. $ da uloži u vrtiće u koje kao fol do sada ulagao, ustvari kupio vas je.

Ovo ima samo u zemlji Srbiji

pre 7 godina

@madjo (namerno malim slovom)

Ajde sto je neko u stanju da napise ovakve nebuloze, ali da mu ljudi to lajkuju je za nevericu....

he he

pre 7 godina

Kada Djoković ima ovakav pacerski žreb (a ima ga redovno na svakom turniru zato i osvaja) vi se ne bunite, tada je super. Inace jako ste smešni sa teorijama zavere i nameštanje žreba za sve druge samo Novak osvaja regularno. I da, Novak će da pokaže svoju nepobedivost na turnirima gde se to plaća, ovde je to bzv.sto da se cima, bolje da se slika!

neko iz mase

pre 7 godina

Jedno što je sigurno da niko u skorije vreme neće moći da obori taj rekord i prestigne Mareja po tom parametru kada se radi o OLY i zlato u singlu.. Čestitke još jednom!"

Da Vincijev kod

pre 7 godina

Endi Marej je ovom pobedom postao GOAT kada su u pitanju olimpijske igre. Niko do sad na svetu mu nije ni blizu. A kad uzmemo u obzir da prva dva na svetskoj listi igraju jako dosadan tenis želim Delpu da se umeša.

ultrasrbin

pre 7 godina

miki, 14. avgust 2016 23:36

Zamisli, ali nije svojoj zemlji. On je Skot, ali ga englezi svojataju posto nikada nece imati nekog svog ko je toliko dobar.

anica

pre 7 godina

(he he, 15. avgust 2016 14:33)
Freedom...apsolutno te niko ne tera da ga gledas, promenis kanal, ugasis tv...koliko znam, samo je na tvu..u frizideru i rerni je nesto drugo, kazi supruzi ili curi da je vreme za rucak. Kako se Novak ponasa, njegovo pravo, nije ni meni sve kod njega bajno sjajno, ali bitna je sustina, NOVAK JE DOBAR COVEK! Meni je to najbitnije!!! Podji od sebe koje su tvoje mane, niko apsolutno nije savrsen, meni se ne svidja onaj pozdrav kad zavrsi mec, jednostavno ne gledam to, ne citam eseje njegove supruge, znaci prosta selekcija, svako bira u zivotu put kojim ide, ali zasto omalovazavati, zasto spustati coveka koji ama bas nijednim svojim gestom nije zasluzio to...cudan smo mi narod, jako cudan. Sto se tice US opena, naravno da ce da izgara da osvoji slem, i da stavi beli koverat u dzep...moze mu se. Budi mi dobro!

No1e

pre 7 godina

(drug Vucela, 15. avgust 2016 02:03)

Marej je od tog Vimbldona 2013, imao 3 povrede i operaciju, to je ono sto ga je omelo da postane Atp No 1 i naravno Nadal koji je 2013 imao perfektnu sezonu.
Jos je Lendl tad izjavio da je spreman i bio je.
Sad je jos spremniji.
Iako je atp (sramota) izbacio bodovanje sa OI (750 bodova) trenutno stanje na race listi je:
Djokovic 9040
Murray 7235
Bukvalno to znaci da ako Endi izme US open a Nole ispadne u 1/8 finala, Endi je prvi!!! Toliko mu je blizu, sad jos da su mu dali te poene sa OI(750), razlika bi bilo samo 1065 bodova.

2 glavna razloga Novakove katastrofe na OI:
odsustvo nagrade i bodovi. To je sve, nikad on nije bio nacionalni patriota.
Od kad je postao 1.put Atp No1(2011) koji je uspeh doneo Srbiji, podsecam da je salatara osvojena davne 2010 a bronza iz Pekinga jos davnije 2008??? Sta je doneo? poraze i odsustvo iz DC i poraze na OI
Davis Cup
2011 poraz od Del Potra u 1/2
2012 protiv Ceske nije igrao
2013 izgubili finale
2014 protiv Svajcarske nije igrao
2015 protiv Argentine nije igrao
2016 protiv Vel.Britanije nije igrao
poraz u 1/2 singla u Pekingu i poraz u dublu,2 poraza u singlu u Londonu 2012 i poraze u singlu i dublu u Riju 2016

3x igrao OI, izgubio 6 meceva???
32 pobede u DC i 10 poraza, ej 10 poraza!!!

in the zone

pre 7 godina

(anica, 15. avgust 2016 10:23)

Anice, meni drzava isto nista nije dala a nikad i nisam trazio. Jedino sto sam trazio je da mi uzmu manje ali to ne moze.
Odsluzio sam vojnu obavezu, isao sam na radne akcije (nepogode) i najbitnije, placam poreze i doprinose koji finansiraju parazite.

Pazi sad ovo:

Uzecemo da je relevantan kriterijum u "merenju srpstva", vojna obaveza, ucestvovanje na radnim akcijama i placanje poreza. Da li znas koliko je Srba "veci Srbin" nego Djokovic. Pa ima ih preko milion.

Najvise mrzim te price, "sta je on uradio za Srbiju", "gde ste vi to top 10 na svetu".

Pa evo, ja sam 4. na svetu na rang listi u igri (u celoj njenoj istoriji) koju trenutno igra 28 miliona ljudi!!! i registrovan sam pod nasom zastavom.
Nikad nikog nisam vredjao, ni druge protivnike a ni posmatrace/publiku.
S obzirom da tenis profesionalno igra oko 400.000 ljudi na planeti, konkurencija u odnosu na moju je 70x slabija.
Sto dalje implicira: Vavrinka 4. na svetu sa 2 GS, trenutno moje stanje na listi ako uporedimo sa tenisom vredi tacno 140 GS (sto cetrdeset GS)

Gde su tu Federer, Nadal, Djokovic,Marej,Vavrinka, Delpo u odnosu na mene:
Oni zajedno 49 slemova a ja 140.
Da li sad shvatas koliki je moj uspeh u odnosu na njih.
Ja sam 4. medju 28 miliona, a Nole je prvi medju 400.000, ne na svetu, nego samo 400.000

anica

pre 7 godina

OLIMPIJSKE IGRE SU NAJVECA sportska smotra, najprestiznije takmicenje, gde se najbolji sportisti u najboljoj formi, takmice za grb,himnu,zastavu,dres i boje zemlje i nacije kojoj pripadaju, pa tek onda za sebe.
Posle dodje neko i kaze OI - smesno takmicenje-amaterizam.
Nisu fudbaleri krivi jer se igra domace prvenstvo, kup,LS,LE i EP koje se poklapa sa OI. Kad da stignu na OI?
Nadal,Federer i Marej imaju zlato, Novak?
(in the zone, 15. avgust 2016 14:12)

Ne mora da znaci da su sportisti u najboljoj formi ovde, Federer ima zlato u dublu, u singlu ne, je li neko to pominje? Ili mozda 302/17/89???? Ako su vama OI najveca smotra, nekome nisu...do juce citam komentare kako tenis nije olimpijski sport...Gospodine, imate 4 GS godisnje, krs mastersa, zavrsni masters, gledajte tu Novaka i pratite, verujte bice vam srce puno..pustite ovo jednom na cetiri godine. Eto, Novak ima bronzu sa te 'najvece smotre' i DC. Sasvim dovoljno.

To su činjenice

pre 7 godina

Ono što je zasigurno da ni Rodžer ni Novak neće imati zlatno odličije u singlu. Nadal i Marej imaju po tome su bolji od pomenute dvojice!"

anica

pre 7 godina

(in the zone, 15. avgust 2016 13:04)
Svaka vama cast na tome, ali kazite ime i u cemu ste cetvrti? Ne znam ko ste.
Ne omalovazavam ja ni matematicare, ni fizicare, lekare, sportiste druge, ovde govorim o Novaku i odnosu prema njemu, on je tema, teniser. Kada pobedjuje super je najbolji sjajan, kada gubi najgore moguce uvrede. Drzava mu nije nista pruzila, surova istina, i trebao je da uzme drugo drzavljanstvo, a ne da dozivi da neki ljudi odavde tek kada je postao slavan traze da se grle i slikaju sa njim, a kada mu je trebala pomoc okrenuli su ledja. Kao navijacu Noleta i nekome ko zaista ume da bude kritican, gde nisam zaslepljena njim i trudim se da budem realna..bude mi zao kada citam svakojake gluposti. Svi su zaboravili njegove donacije, koliko je izgarao u DC, i onda poraz od Delpa sve to potisne, iskreno meni je bitnije da on ima duplo vise poena na listi, da osvaja slemove masterse, i samo treba da ide tamo gde ima para da zgrce, u inat...ovde nema ni pare ni bodove. Ima tu jednu bronzu, dosta. Toliko! "Krvav je njegov hleb" da bi mu neko popovao gospodine!

Sasa Rs

pre 7 godina

i to je odprilike to sto se Marija tice.Sada cemo vidjeti koliko moze drzati ovaj nivo igre i na mentalnom i na fizickom planu.Ako hoce prvo mjesto morace ovako jos odprilike do sledeceg vimbldona u sta sumnjam da moze izdrzati.

Lupajte minuse do sutra

pre 7 godina

Uvek se nadje neko ko me nešto smeta pa tako navijačima Djokovića koji očito ne mogu se pomire sa time da njihov ljubimac neće uzeti nikad zlato u singlu..Pa osvajao sledeći 100 atp turnira zaredom!"

luka

pre 7 godina

bravo za rts, koga bre interesuje ovo finale plus u 3 dobijena seta, o komentatorima da ne pricam svima nominacija za pulicera KOVINJALO I KRIVOKAPIC predvodnici i veliki STEPIC vaterpolo strucnjak za 37 kamera koje pokrivaju svaki ugao terena

Leksa

pre 7 godina

(Bata Stojkovic, 15. avgust 2016 02:30)
Slazem se, samo ti mislis da se slucajno to desilo?
Taj zreb bi mogao da bude,samo kad bi Djokovic predstavljao V.Britaniju, a Mari Srbiju.

Čelindž

pre 7 godina

Kada je Del Po vratio brejk pri rezultatu 4 :4 u prvom setu i Marej servira, 0: 30 i lopta ode u out bilo bi 0: 40 a sudija ne dozvoljava DelPu čelindž.
Pitanje šta bi bilo da je DelPo dobio i 1. set.
A ovako Škot nije imao jak žreb ali zasluženo je osvojio.
Napred No12e pokaži svima ko je najbolji!

in the zone

pre 7 godina

Kad bi mi imali takav rejting , marketing i sponzore kao tenis itekako bi se pisalo i bili bi "bitni" za Srbiju.
Ovako, tek kad se pojavi gejming festival, kao pre mesec dana u NS, tek kad tamo odem, shvatim ko sam i koliki je moj uspeh. Intervju za lokalne novine, tv..
Dolaze klinci koji inace igraju, gledaju cak i snimaju partije, traze autogram, hoce da se slikaju, pitaju me kao uspevam, hoce da igraju sa mnom (nesto kao u sahu simultantku, kad se pojavi velemajstor pa svi hoce).
Zamisli sad da Blic, B92, RTS, svaki dan pisu o meni, za 6 meseci bi vas sve smorio, pojavili bi se botovi, trolovi, fanovi, hejteri itd.

Ako su elita jedne zemlje sportisti, politicari, starlete i pevacice, to znaci da je ta zemlja propala.
Ako svi mediji informisanja 341 dan u godini pisu o Djokovicu, onda znaci da je sport u toj zemlji propao.
Sportska nacija???
Pola maratona, prevrnut camac, stonoteniser sa 20kg viska, ne znaju da pucaju is stojeceg polozaja a na sve to odlaze ranije iz Rija, prozivaju nas "sta ste nam obezbedili" a otisli su u Riju kao turisti???
OLIMPIJSKE IGRE SU NAJVECA sportska smotra, najprestiznije takmicenje, gde se najbolji sportisti u najboljoj formi, takmice za grb,himnu,zastavu,dres i boje zemlje i nacije kojoj pripadaju, pa tek onda za sebe.
Posle dodje neko i kaze OI - smesno takmicenje-amaterizam.
Nisu fudbaleri krivi jer se igra domace prvenstvo, kup,LS,LE i EP koje se poklapa sa OI. Kad da stignu na OI?
Nadal,Federer i Marej imaju zlato, Novak?

Iskreno

pre 7 godina

Dobro mora i Mari nekad nesto da osvoji i u necemu da udje u istoriju. Dobar je on lik (samo kad ne igra protiv Noleta) igrao za svoju drzavu i osvojio zlato. Dobro zasluzio je mada sam se iskreno nadao da ce Nole ove godine osvojiti zlato. Nema sumnje da je Nole bolji uradio je mnogo vise od Marija. Samo da osvoji US Open. Iskreno ne shvatam njegovu odluku da ne igra u Sinsinatiju. Valjda je coveku dosadilo da stalno juri nesto da bi usao u istoriju. Nadam se da ce sad da igra opustenije. Bice gadno na US Openu Mari je u naletu ovo mu je izuzetna sezona Vimbldon,finale Australian opena i Roland Garosa a sad i zlato u Riju. Doci ce raspolozen i zeljan 4. gren slema. Nemam nista protiv njega ali jednostavno zelim da Nole osvoji US Open.
Inace razumem ove ljide sto pljuju po Mariju jer je Nole nas i za njega navijaju pljuju i Britanci po Noletu. Al ne razumem ove nase sto mrze Noleta. Stvarno ne mogu to da razumem. Takav covek i takav sportista i ti da ga mrzis a jos je iz tvoje Srbije. Jednog dana kad Nole bude imao oko 50 godina valjda ce shvatiti kakve su srece bili sto su mogli da gledaju takvog tenisera.
P.S. Tenis nece biti isti kad odu Nole i Endi. Velika cetvorka je nesto sto se nikad vise nece dogoditi. Ja licno vise volim Nadala od Marija i hteo sa da on osvoji zlato kad vec nije Nole. Bio bi bolji od Federera da su ga povrede zaobisle. Ipak je on samo godinu dana stariji od Djokera i Endija.

Donekle poznavalac tenisa

pre 7 godina

Od kad su se vratile nazad Olimpijske igre u tenisu!"
Osvajali su sledeći teniseri zlato u singlu iz različitih zemlja.
A to su:
-Miloslav Merčiž/CZEH
-Mark Rose/SUI
-Andre Agassi/USA
-Jevgenij Kafeljinkov/RUS
-Nikolas Masu/ČILE
-Rafa Nadal/ESP
-Andy Murray/GB
-Andy Murray/GB

Rio2016 zaljudjenik

pre 7 godina

@in the zone
Nadal i Mari imaju zlato.
Federer nema a ipak ga mnogi smatraju najboljim ikad. Iskreno Olimpijada i nije tako bitna u tenisu najbitniji su gren slemovi.

RF

pre 7 godina

(Rio2016 zaljudjenik, 15. avgust 2016 15:01)

Peking 2008, dubl Fedex/Vavrinka osvojio zlato, u 1/2 izbacili bracu Brajan, u 1/4 Paesa i Bupatija koji su bili mnogo jaki, Ruse, Italijane i Svedjane.
Izgubili su samo 1 set i to u finalu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_at_the_2008_Summer_Olympics_%E2%80%93_Men%27s_doubles

Da se zna

pre 7 godina

Marej može da obori još jedan rekord ove godine ukoliko odbrani salataru sa Velikom Britanijom čime bi postao upotpunosti jedini teniser kome je pošlo to od ruke sa reprezentacijom.

VUK

pre 7 godina

@he,he.. da da sve si u pravu.. sigurno je da ako bi i tebi Novak poklonio 100 miliona dolara , ništa ti ne bi pomoglo. Nema para koje to mogu. Samo hospitalizacija i ozbiljno lečenje.

Љубитељ спорта

pre 7 godina

Завршила се још једна Олимпијска бајка у мушком тенису! Додуше , не онако како би смо ми хтели у корист Новака са његовом раном елиминацијом.. Али без обзира на ту чињеницу, као да они који воле спорт и тенис , има ли су прилику да гледају шта вечерас фанатастичан меч у правом Олимпијском духу који су приредили ДВА ГШ ШАМПИОНА који су показали сав своји труд,борбу,жељу,истрајност односно верност, лојаност,патриотизам према својој нацији борићи се до последњег атома снаге(као што сам рекао) за земљу, себе и медаљу на крају...Можда је било изненађујуће пораз у борби за бронзу коју је освојио Нишикори на крају иако се Рафа вратио и показао још једном зашто је борац највећи у тенису да нема за чим да жали јер има освојено све у синглу и дублу...Стога јапанац на крају се заслужено нашао на постољу одличија где су му се придружили Мареј који је сигурно исписао историју Олимпизма освојивши још једном злато чиме је на неко време остави другоме да покуша да га стигну и престигну што је није забележено икад на Олимпијским играма од 88 кад су поново уведене...што се тиче Делпа он је направио један корак напред на овим играма узевши сребро прошла је била бронза..Следећи искорак можда буде у Токију то ће се чекати тек за четри године...Све у свему било одличан мечеви и сензација али најбитније да је све прошло на крају правом спортском духу и атмосфери као на свим предходним..Олимпизам још живи, то је сасвим сигурно!

Samo lupaj minuse

pre 7 godina

Olimpijada nije za tenis isto sto je za atletiku. U tenisu su najbitniji Gren Slemovi. A po mom misljenju zavrsni masters ima vise znacaja nego olimpijada

ja

pre 7 godina

@Iskreno
Ako je neko ove godine u naletu i ako je opasan onda to nije Marej, nego Del Potro.
I Mareja i Federera i Nadala je Novak odavno doktorirao i moze da ih pobedi kad god pozeli. Ali Del Potra tesko moze, jer prosto nema nikakav odgovor na njegovu igru. Gledao sam sve dosadasnje meceve izmedju Delpa i Djokovica i Novak se u svakom mecu strasno mucio. Cak i kad je pobedjivao to je uglavnom bilo na srecu.
Dakle na Us Openu Novak sigurno nece izgubiti ni od Mareja, ni od Federera ni od Nadala.
Moze samo da izgubi od Delpa ili eventualno od nekog poluanonimusa kojeg ne shvati dovoljno ozbiljno, kao sto je to ove godine bio na primer Veseli ili Kveri.
Marej jeste dobar teniser, ali Novak je za njega jednostavno penicilin, isto kao sto je Delpo penicilin za Novaka.
Sto se tice olimpijade, Novak jednostavno nije imao srece. Da je imao bilo kog protivnika sem Del Potra, Novak bi se prosto prosetao do finala.
Ali Novak nije imao srece ni na jednim OI na kojima je ucestvovao.
U Pekingu gubi polufinale od Nadala u kojem je da se ne lazemo bio duplo bolji od spanca. Svi pamtimo onaj nesrecni smec koji je bio prva i bukvalno jedina sansa spanca za pobedu. U Londonu je imao nesrecu da se igra na travi, podlozi koja Novaku ubedljivo najmanje lezi. Sada prvo kolo sa Del Potrom covekom koji igra tenis zivota i koji forhende ispaljuje kao iz haubice.
Prosto nekad treba imati malo i srece, a Novak je na OI nikada nije imao.

miki

pre 7 godina

Bravo Endi!!!
Najbolji teniser danasnjice i ujedno veliki patriota...vec je doneo svojoj zemlji jedno olimpijsko zlato i dejvis kup i pored toga zivi u svojoj zemlji i uredno plaća porez.

kosmajac

pre 7 godina

koja je delpo komedija od igraca, on moze samo da pobedi rafu i nolu koji su na zalasku karijera. e crni delpo kako uze rodji onaj gs nije mi jasno

Madjo

pre 7 godina

Turnir je u startu namešten za Mareja. Del Potra u prvom kolu izvući baš Đokoviću, toliko je providno. Novak je pustio Vimbldon posle osvajanja Rolan Garosa, pustio je i Olimpijadu, jer je morao. Sponzori, medijska i sportska mafija, svi su vršili pritisak na njega onim pričama o tankovanju i nameštanju mečeva na početku godine. To su radili da bi ga ucenjivali, kako bi popustio i ostavio Endiju da uzme ponovo Vimbldon i odbrani Olimpijsko zlato, kad već ne može da bude prvi. A Noletovo odustajanje od Sinsinatija je tek presmešno i providno. Tobože problem sa levim ručnim zglobom, a eno uživa i slika se sa Enrikeom Iglesijasom juče. Ali jasno je da on mora da popusti toj belosvetskoj mafiji u određenim situacijama. Ipak, ništa ne brinite. Nole sigurno uzima US Open!

branislav

pre 7 godina

Koliko emocija! Delpo place,Mari place,doneo 2 zlato uz jedno srebro za Britaniju... A,DjokerMole na koncertu Enrike Iglesijasa,malo pre sam procitao. E,narode moj!

Jumkov brat

pre 7 godina

Pisem na pocetku meca.. Dobija Mari rutinski, tako se igra za svoju zemlju.. Nije to Monako-Kosovski Djokatore da mu se ruke tresu od Delpovog forhenda..

tnsfan

pre 7 godina

Razlika u ovom mecu je to sto je do finala Del Potro morao da igra izuzetno teske meceve protiv Novaka i Rafe, dok je Marej do polufinala prakticno imao samo treninge. U sve to, finale se igra na 3 dobijena seta sto psihicki favorizuje Mareja jer Del Potro zna da nema snage za 5 setova. Sramna je odluka da Novak u prvom kolu igra protiv Del Potra. Jednostavno, kao da je citav sistem takmicenja pravljen za Mareja.

realno

pre 7 godina

Ovom Škotu ol. igre dođu kao prilika da vadi karijeru. Nemoćan je deceniju protiv velike trojke, i onda se napali na realno za tenisere malom turniru na OI, koji pola tura preskoči, ni ne dođe, jer im je nebitan, jer se i ne boduje, a i kada se bodovao, ATP ga je rangirao ispod Mastersa i sve time objasnio. Ali pošto taj turnir ima oreol zlatne medalje, Endi grabi retku priliku da se "proslavi", pa će tako uticajni britanski mediji da ga sada veličaju kako eto i veliki Novak i Rodžer nemaju taj turnir u karijeri, a "veliki" Endi ima čak dva. E moj Endi. Može Mesi sa Argentinom tri olimpijska zlata da osvoji, džaba... zna se šta se računa.

Babinjo

pre 7 godina

Andy Murray Marej 2 zlata i jedno srebro, Nadal 2 zlata a borio se i za bronzu. E sad Nole da se izvuce trebao bi da osvoji ili kalendarski slem u naredne dve godine ili da dobaci do 20 slemova.

ACa

pre 7 godina

Jel i dalje smatrate da nije clan "velike cetvorke"?
Rodio se u pogresnoj eri po njega,ali i pored toga belezi neverovatne uspehe.USOpen,Wimbledon,Olimpijska zlata,konstanta finala na GS.Svaka cast Endi.

sinki

pre 7 godina

Sve cestitke za Mareja,2 zlata na Olimpijadi,nevjerovatan poduhvat...Sad je definitivno dio velike cetvorke,bez obzira sto ima mnogo manje gren slemova od Novaka,Rafe i Rodzera.

Djuka039

pre 7 godina

Gledam meč i na 4:4 Delpo izgleda kao da igra već 10 sati bez predaha. Da je malo bolje fizički pripremljen možda bi i dobio ovog Engleza, ovako... Ipak navijam za Delpa jer je gotivan lik a Mareja ne podnosim

drug Vucela

pre 7 godina

Kad se samo setim 2012. posle zlata na OI i US Opena kako su ovde Marejeve botine najavljivale "najboljeg tenisera danasnjice", prestizanje Djokovica u osvojenim GS i medjusobnim duelima hahahaha a onda osim WMBL 2013. corak sve do ovog leta. Decko poslednje 3 godine nije uradio apsolutno nista u tenisu do poslednja 2 meseca, i jos ga botine bez blama guraju sa 3 osvojena GS ispred trojice koji su zajedno uzeli preko 40 GS. Tastatura trpi sve...

Henry Chinasky

pre 7 godina

Pobeda na Vimbldonu,pobeda u Devis kupu,pobeda na OI.Za 40 dana čovek pobedio u tri najvažnija takmičenja,a Đoković za to vreme priča o Tesli, Draganu Nikoliću,Bati Živoinoviću, letuje i provodi se po olimpijskom selu.

ja

pre 7 godina

svaka čast na zlatu, ali nikada neće biti br.1 ? daleko je on ispod nola, rafe i federera ? i igra ubedljivo najjužniji tenis u istoriji.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Koji paradoks! Po botinama Endi se bori za državu kako dolikuje, onu istu kojoj je želeo raspad na škotskom referendumu. Da li neko sa dva grama mozga može da poveruje kako je Endiju stalo do zlata više zbog države, nego zbog sebe. Manite se botine priče da sportisti jure zlato zbog države. Svi, ali svi jure zlato prvenstveno zbog samih sebe, i tu nema ništa nenormalno, niti nemoralno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Babayaro, 14. avgust 2016 23:46)

Зашто нас онда даве са Новаком и његовим успесима?

biti normalan

pre 7 godina

Au: kakvu je zver nole ( i to malim slovom) napravio od marija ( takodje malim slovom)!!! U kakvom uvrnutom univerzumu treba da obitavas, da bi ti ovakva recenica bila normalna? I jos da imas sledbenike... nama BAS nije dobro.

Saša

pre 7 godina

Čestitke Endiju. Može li neko da mi kaže, da li je Endi samo odbranio poene ili ih je ponovo osvojio? Nisam upoznat kakvo je pravilo na OI.

Babayaro

pre 7 godina

Koji paradoks! Po botinama Endi se bori za državu kako dolikuje, onu istu kojoj je želeo raspad na škotskom referendumu. Da li neko sa dva grama mozga može da poveruje kako je Endiju stalo do zlata više zbog države, nego zbog sebe. Manite se botine priče da sportisti jure zlato zbog države. Svi, ali svi jure zlato prvenstveno zbog samih sebe, i tu nema ništa nenormalno, niti nemoralno.

JPR23

pre 7 godina

Sve cestitke za Mareja,2 zlata na Olimpijadi,nevjerovatan poduhvat...Sad je definitivno dio velike cetvorke,bez obzira sto ima mnogo manje gren slemova od Novaka,Rafe i Rodzera.
(sinki, 15. avgust 2016 02:08)

Ne lupetaj, kakva velika cetvorka, kakvi bakraci..

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Koliko emocija! Delpo place,Mari place,doneo 2 zlato uz jedno srebro za Britaniju... A,DjokerMole na koncertu Enrike Iglesijasa,malo pre sam procitao. E,narode moj!
(branislav, 15. avgust 2016 02:20) E moj Branislave, zbog tebe i dela naroda koji Novaka pljuje i kad kaze da je Kosovo srpsko i kad daje pomoc stradalm u poplavi i kad svuda i na svakom mestu predstavlja Srbiju u najboljem svetlu, dobro je da se Novak i takmici za Srbiju. Sta sad Novak treba da radi, pusti bradu i nosi crninu do kraja zivota? Ja mogu da se kladim u sve sto imam daje Delpo prvi mec igrao protiv Endija a ne Novaka, danas bi Novak nosio zlato oko vrata a Endi bi citao negativne komentare i branio svoj stav da podrzava nezavisnost Skotske.

realnost

pre 7 godina

Steta,mislio sam da ce nakon sinosnjeg vidjenja stvari i duha olimpizma koje poseduju poredak biti delpo,endi i rafa,ali eto...svaka cast rafi na borbi,po meni nije zasluzio da izgubi,bio je u naletu,japanac je na kvarno otisao na pauzu koja je dugo trajala,rafa se ohladio i to je to...ne u finalu situacija nije nista bolja,skot dobija na kondiciju nazalost...

satelit

pre 7 godina

Delpo je iscedjen,pa on nije 5 godina odigrao ovoliko kvalitetnih meceva u nizu! Hocete ISKRENO od mene? Da sam mogao da biram:NOLE Roland Garos ove sezone ili OI zlato izabrao bih R.GAROS!

Murray armija

pre 7 godina

Kad se samo setim 2012. posle zlata na OI i US Opena kako su ovde Marejeve botine najavljivale "najboljeg tenisera danasnjice", prestizanje Djokovica u osvojenim GS i medjusobnim duelima hahahaha a onda osim WMBL 2013. corak sve do ovog leta. Decko poslednje 3 godine nije uradio apsolutno nista u tenisu do poslednja 2 meseca, i jos ga botine bez blama guraju sa 3 osvojena GS ispred trojice koji su zajedno uzeli preko 40 GS. Tastatura trpi sve...
(drug Vucela, 15. avgust 2016 02:03)
Ako nisi informisan,2013 je imao operaciju i cele sledece godine se oporavljao,a 2015 je igrao finale AO polufinale RG i polufinale Wimbledona plus je osvojio Madrid i Toronto tako da bolje ne lupaj

zoran

pre 7 godina

toliko o stručnjacima koji su živeli od Novakovog poraza do danas. Smorili su sa Nadalom i DP om..niko nije promil šanse dao Mareju. Ipak je on prvi doglavnik. Kada tate, br.1 nema, titula ide br.2.Takav je red. Vidimo se u New Yorku.. tamo se igra u tri dobijena..i sviraju poznate melodije! Ciao luzeri!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (VUK, 15. avgust 2016 05:02)

Koji "tata". Endi ce odrati Novaka bez ikakvog problema, ako Djokovic uopste prodje do druge nedelje turnira. Jasno kao dan da je Shkot , sada, koplje iznad Novaka. Delpo ga urnisao, dok je Endi sa lakocom vracao ogromnu vecinu servisa.

Нолко

pre 7 godina

Сада чекамо 29. август да испратимо сузе Новака у првом колу .
Браво Енди!!!!!!

grm

pre 7 godina

Izbacis Djokovica, pa Nadala i onda u finalu nemas snage protiv kmecavca koji je cak izbacio Nisikorija... Kad bi Mari izbacio i Djokovica i Nadala? Pa da li je normalno da ovog smaraca ovoliko na zrebu favorizuju...

DJTramark

pre 7 godina

Ovo sto je Delpo uradio,posle povratka od povreda,da izbaci Novaka i Rafu,zasluzuuje samo reci hvale i postovanja
bez obzira na ishod u finalu,mislim da se blizi Delpova era. NAPRED DELPO!!!

Endi kralj!

pre 7 godina

"Skot dobija na kondiciju" Sto ste bre ljubomorni na Endija? Endi je odlican i kompletan teniser i svaka mu cast sto je po drugi put osvojio zlato. Delpo forhendom do srebra i pobede nad Djokovicem, za Endija je potrebno mnogo vise, publika i forhend nisu dovoljni.

anica

pre 7 godina

Samo se nadajte svi koji prizeljkujete da Nole stane, vratice se jaci nego ikada...vec u Njujorku. Osvojice 13.Gs u inat. Toliko podsmeha, omalovazavanja, da je pametan da ne dodje vise nikad ovde, sta mu je dala drzava? Nema zlato...uuuuu...ludilo, ima bronzu i dosta.
Ajde Nole moj...nisu ti do kolena..pitala bi Mareja kako bi se proveo u prvom kolu protiv Delpa..sinoc je bio umoran i nije mogao da pruzi dobar otpor. Oporavi se..odmori..i u nove pobede.
Idemooooo

Brondby

pre 7 godina

Brondby 4
Sonderyske O

idemoooo


Samo Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondbyy

neplaceno

pre 7 godina

Koliko emocija! Delpo place,Mari place,doneo 2 zlato uz jedno srebro za Britaniju... A,DjokerMole na koncertu Enrike Iglesijasa,malo pre sam procitao. E,narode moj!
(branislav, 15. avgust 2016 02:20)

A sta treba da radi? Da dodje u Srbiju, da podeli malo para tvom narodu... Jos samo na prognozi vremena ne komentarisu Novaka.

iKrem

pre 7 godina

Marej, ne Mari.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ro, 14. avgust 2016 23:25)

Nije tačno.

Leksa

pre 7 godina

Da je pravde na ovom svetu, ovo je trebalo da bude obrnuto. Da Mari u prvom kolu, pa onda i ostali iscrpe Delpa, a da ga onda u finalu, umornog u pet setova dokrajci Djokovic, koji se u medjuvremenu mucio sa Troickim, Monakom... Jer je sigurno pravednije, da Nadal, Mari i Djokovic imaju po jedno zlato sa poslednje tri Olimpijade. Ovako izgleda da u poslednjih 8 godina u svetskom tenisu dominira Mari, sto svi znamo nije tacno.

VUK

pre 7 godina

toliko o stručnjacima koji su živeli od Novakovog poraza do danas. Smorili su sa Nadalom i DP om..niko nije promil šanse dao Mareju. Ipak je on prvi doglavnik. Kada tate, br.1 nema, titula ide br.2.Takav je red. Vidimo se u New Yorku.. tamo se igra u tri dobijena..i sviraju poznate melodije! Ciao luzeri!

1970

pre 7 godina

Marej je oduzeo servis jedno 5 puta Del Potru, a Djokovic nije stigao ni do djusa u 12 servis gemova...
Realno, Britanac ima najbolju sezonu 2016. Dva velika turnira i dva finala GS, Novak dva GS i dva promasena cilja

in the zone

pre 7 godina

(anica, 15. avgust 2016 10:23)

Anice, meni drzava isto nista nije dala a nikad i nisam trazio. Jedino sto sam trazio je da mi uzmu manje ali to ne moze.
Odsluzio sam vojnu obavezu, isao sam na radne akcije (nepogode) i najbitnije, placam poreze i doprinose koji finansiraju parazite.

Pazi sad ovo:

Uzecemo da je relevantan kriterijum u "merenju srpstva", vojna obaveza, ucestvovanje na radnim akcijama i placanje poreza. Da li znas koliko je Srba "veci Srbin" nego Djokovic. Pa ima ih preko milion.

Najvise mrzim te price, "sta je on uradio za Srbiju", "gde ste vi to top 10 na svetu".

Pa evo, ja sam 4. na svetu na rang listi u igri (u celoj njenoj istoriji) koju trenutno igra 28 miliona ljudi!!! i registrovan sam pod nasom zastavom.
Nikad nikog nisam vredjao, ni druge protivnike a ni posmatrace/publiku.
S obzirom da tenis profesionalno igra oko 400.000 ljudi na planeti, konkurencija u odnosu na moju je 70x slabija.
Sto dalje implicira: Vavrinka 4. na svetu sa 2 GS, trenutno moje stanje na listi ako uporedimo sa tenisom vredi tacno 140 GS (sto cetrdeset GS)

Gde su tu Federer, Nadal, Djokovic,Marej,Vavrinka, Delpo u odnosu na mene:
Oni zajedno 49 slemova a ja 140.
Da li sad shvatas koliki je moj uspeh u odnosu na njih.
Ja sam 4. medju 28 miliona, a Nole je prvi medju 400.000, ne na svetu, nego samo 400.000

brat pantela

pre 7 godina

Ako se Novak vrati kao sto neki pisu, jos jaci, to samo znaci da su njemu u interesu GS i novac, nista vise. Da je njemu u interesu bila Olimpijada, koja se ne igra ya nagradu i bodove, uzeo bi zlato jer je bio prvi favorit na kladionicama, prvi favorit po svim forumima, najbolji u istoriji.
Sa druge strane, Endi, koga mnogi ne vole, ne stavljaju ga u big 4, koji je Skot,doneo je Britancima dva zlata i bronzu.
Kako to da jedan Skot donese VB 3 medalje a patriota Djokovic samo 1?
Nema logike.
Federer je Svajcarskoj koja nema nacionalni identitet doneo zlato.
Nadal je posebna prica, singl,dubl,gori na terenu kao i Del Potro.
Svi oni su izgarali na Olimpijadi do poslednje kapi znoja.
Mozemo mnogo da diskutujemo o Novakovom patriotizmu i nacionalnom poistovecivanju. Kad igra ya novac on nas stalno sa porukama dirka, te malo Bozic, malo pozdravi, srca, radost, pise po kamerama, a kad treba da igra za zemlju, njega nigde nema. Meni je sve to jako sumnjivo i strasno. On pravi od sebe brend a od nas budale. Tako to izgleda. Pozdrav

Vamos

pre 7 godina

Ako je neko zasluzio da osvoji zlato na Olimpijadi onda je to Del Potro. Covek koji gine kada igra za svoju zemlju... Drago mi je kao da mi je sin, bukvalno!

Svi na Kalis!

pre 7 godina

Ovo je prvi teniski mec koji RTS prenosi jos od poraza nasih u dublu. Mnogo je zanimljivih meceva tokom turnira bilo, ali su oni procenili da bi narod mnogo vise uzivao uz gimnastiku i strucnog konsutanta Marka Medaka. Ne zelim da umanjim vaznost jednog od bazicnih sportova, ali mislim da su makar po 1 mec dnevno mogli da prenose.

Sto se meca tice, ocekujem pobedu Mareja od 3-0. Voleo bi da Delpo uzme zlato, ali mislim da je ostao bez snage.

Doktor

pre 7 godina

Ne znam zasto, ne znam cime, nije ni novo na kraju krajeva, ali ONO NESTO sto ima ova argentinska LJUDINA, navodi, i ne samo zbog njegovog enormnog igrackog kvaliteta, NA NAJDUBLJE POSTOVANJE ovog coveka. NAPRED MAJSTORE, BICE JOS PRILIKA, samo tu ce se i jos neko pitati. ALI TEBI SVAKA,ALI SVAKA CAST!!!!

Ciga

pre 7 godina

Uze čovek Vimbldon i olimpijsko zlato a bez da je morao da igra i sa jednim članom velike 3. Ozmo, trk kod Vilandera i pitaj jel se ovo važi?!

luka

pre 7 godina

bravo za rts, koga bre interesuje ovo finale plus u 3 dobijena seta, o komentatorima da ne pricam svima nominacija za pulicera KOVINJALO I KRIVOKAPIC predvodnici i veliki STEPIC vaterpolo strucnjak za 37 kamera koje pokrivaju svaki ugao terena

Da Mijatović nije pogodio prečku

pre 7 godina

Sve je to čarolija Olimpijade...istorijske pobede, istorijski porazi (poput Novakovog), ali duh olimpizma još uvek živi i smejaće se i Nole i Delpo kada budu gledali one isečke pred Novu godinu kada se repriziraju najzanimljiviji detalji: nečije suze, nečija radost, nečiji smešni momenti...to sve čini Olimpijske igre. Svaka čast obojici finalista, plus Nadalu, ali svakako bi sve ovo bilo drugačije da je Nole prošao.

ovo još nisam video

pre 7 godina

Del Potro je posle bronze iz Londona osvojio i drugu medalju u karijeri, a bronza u Riju pripala je Rafaelu Nadalu koji je pobedio Rafaela Nadala sa 2-1.

kiza

pre 7 godina

Ma kakav Marrey, dajte nesto o Djokovicu!
Bravo Mari majstore, pokazao si kako se gine za svoju zemlju a ne samo kad su mastersi i gren slemovi. Del Potro je takodje pokazao slicnost u borbi za medalju.

Sasa Rs

pre 7 godina

i to je odprilike to sto se Marija tice.Sada cemo vidjeti koliko moze drzati ovaj nivo igre i na mentalnom i na fizickom planu.Ako hoce prvo mjesto morace ovako jos odprilike do sledeceg vimbldona u sta sumnjam da moze izdrzati.

Ivan

pre 7 godina

Koliko samo sport ume da bude nepravedan... Ovaj Del potro je decko izasao sa terena na aparatima. Nece odigrati sledecih 6 meseci ni jedan turnir koliko je umro ovde. Izbacio Djokovica odigrao na svezinu, i to mec karijere.

No1e

pre 7 godina

(drug Vucela, 15. avgust 2016 02:03)

Marej je od tog Vimbldona 2013, imao 3 povrede i operaciju, to je ono sto ga je omelo da postane Atp No 1 i naravno Nadal koji je 2013 imao perfektnu sezonu.
Jos je Lendl tad izjavio da je spreman i bio je.
Sad je jos spremniji.
Iako je atp (sramota) izbacio bodovanje sa OI (750 bodova) trenutno stanje na race listi je:
Djokovic 9040
Murray 7235
Bukvalno to znaci da ako Endi izme US open a Nole ispadne u 1/8 finala, Endi je prvi!!! Toliko mu je blizu, sad jos da su mu dali te poene sa OI(750), razlika bi bilo samo 1065 bodova.

2 glavna razloga Novakove katastrofe na OI:
odsustvo nagrade i bodovi. To je sve, nikad on nije bio nacionalni patriota.
Od kad je postao 1.put Atp No1(2011) koji je uspeh doneo Srbiji, podsecam da je salatara osvojena davne 2010 a bronza iz Pekinga jos davnije 2008??? Sta je doneo? poraze i odsustvo iz DC i poraze na OI
Davis Cup
2011 poraz od Del Potra u 1/2
2012 protiv Ceske nije igrao
2013 izgubili finale
2014 protiv Svajcarske nije igrao
2015 protiv Argentine nije igrao
2016 protiv Vel.Britanije nije igrao
poraz u 1/2 singla u Pekingu i poraz u dublu,2 poraza u singlu u Londonu 2012 i poraze u singlu i dublu u Riju 2016

3x igrao OI, izgubio 6 meceva???
32 pobede u DC i 10 poraza, ej 10 poraza!!!

E-mail

pre 7 godina

Au, sta uradi sudija na 2:1 4:5 0:30 za Delpa... Cist poen mu uze, na 0-40 bi imao 3 sanse za 6-5! Ipak, kapa dole, dosta umorniji, tvrdim da bi dobio da je bio odmoran!

he he

pre 7 godina

@anica

Niko ne sumnja da neće Njujork da osvoji, koliki je beše nagradni fond tamo?! A da li znaš da je to osvajanje dodatna bruka na ovaj debakl? G.slemovi još 20 da osvoji (neka vredi svaki po 2 000 000$) ne mogu da menjaju zlato na OI. Njemu licno da, ovoj zemlji, navijacima, narodu NISTA! Ni jedna druga medalja samo zlato se očekivalo, a ono sipak, patriota oduvan u 1.kolo! Kritike i pljuvanje na njegov račun nije da su opravdane, nego su još i slabe u odnosu na to šta zaslužuje. Tek će ih biti sa svakom novom pobedom i osvojenim turnirom! Izivljavanje nad narodom sa likom i delom, smaranje svakodnevno, toliko se davi i dosađuje. .iskače iz televizora, rerne, frizidera itd.i kad napokon nešto konkretno u vidu medalje...op, srednji prst! Ne vadi ga sada ni svih 100 ml. $ da uloži u vrtiće u koje kao fol do sada ulagao, ustvari kupio vas je.

sinki

pre 7 godina

Moram da kazem da u Cg na televiziji Rtcg,komentator konstatno ponavlja da se mec igra na 2 dobijena seta,i da je sada odlucujuci treci set...Nevidjeno kako se covjek bruka,kako nije informisan da se finale igra na 3 dobijena seta.

To su činjenice

pre 7 godina

Ono što je zasigurno da ni Rodžer ni Novak neće imati zlatno odličije u singlu. Nadal i Marej imaju po tome su bolji od pomenute dvojice!"

Nikola

pre 7 godina

(1970, 15. avgust 2016 09:31)

Normalno da je Marej oduzeo 5 puta servis Delpu, kad je ovaj bio umoran. U zadnjih nedelju dana proveo je 4 sata na terenu više od Mareja, a samo je u polufinalu igrao 2 sata duže. Delpa su još u prvom setu počeli grčevi da kidaju, dobro je on uspeo da ostane na terenu do kraja. Pitao bih Mareja u prvom kolu kako bi se proveo.

E-mail

pre 7 godina

Cini mi se da tenis dobija (vraca) jos jednog vrhunskog igraca.. Delpo dobio Djokovica i Nadala, i da ima snage ubedjen sam da bi pocistio i Mareja veceras! Posle toliko napornih meceva (a daleko je od najbolje fizicke spreme) dosta muci Mareja.. Bice zanimljivo kad se vrati skroz, nadam se sto prije!

neko iz mase

pre 7 godina

Svaka čast na novom zlatu.
Inače Marej u životnoj formi i sve bolji i jači postaje kao teniser u pshičkom smislu na fizičkom je tata mata. Mislim da je za to najviše Novak zaslužan.

in the zone

pre 7 godina

Kad bi mi imali takav rejting , marketing i sponzore kao tenis itekako bi se pisalo i bili bi "bitni" za Srbiju.
Ovako, tek kad se pojavi gejming festival, kao pre mesec dana u NS, tek kad tamo odem, shvatim ko sam i koliki je moj uspeh. Intervju za lokalne novine, tv..
Dolaze klinci koji inace igraju, gledaju cak i snimaju partije, traze autogram, hoce da se slikaju, pitaju me kao uspevam, hoce da igraju sa mnom (nesto kao u sahu simultantku, kad se pojavi velemajstor pa svi hoce).
Zamisli sad da Blic, B92, RTS, svaki dan pisu o meni, za 6 meseci bi vas sve smorio, pojavili bi se botovi, trolovi, fanovi, hejteri itd.

Ako su elita jedne zemlje sportisti, politicari, starlete i pevacice, to znaci da je ta zemlja propala.
Ako svi mediji informisanja 341 dan u godini pisu o Djokovicu, onda znaci da je sport u toj zemlji propao.
Sportska nacija???
Pola maratona, prevrnut camac, stonoteniser sa 20kg viska, ne znaju da pucaju is stojeceg polozaja a na sve to odlaze ranije iz Rija, prozivaju nas "sta ste nam obezbedili" a otisli su u Riju kao turisti???
OLIMPIJSKE IGRE SU NAJVECA sportska smotra, najprestiznije takmicenje, gde se najbolji sportisti u najboljoj formi, takmice za grb,himnu,zastavu,dres i boje zemlje i nacije kojoj pripadaju, pa tek onda za sebe.
Posle dodje neko i kaze OI - smesno takmicenje-amaterizam.
Nisu fudbaleri krivi jer se igra domace prvenstvo, kup,LS,LE i EP koje se poklapa sa OI. Kad da stignu na OI?
Nadal,Federer i Marej imaju zlato, Novak?

Rio2016 zaljudjenik

pre 7 godina

@in the zone
Nadal i Mari imaju zlato.
Federer nema a ipak ga mnogi smatraju najboljim ikad. Iskreno Olimpijada i nije tako bitna u tenisu najbitniji su gren slemovi.

Samo lupaj minuse

pre 7 godina

Olimpijada nije za tenis isto sto je za atletiku. U tenisu su najbitniji Gren Slemovi. A po mom misljenju zavrsni masters ima vise znacaja nego olimpijada

RF goat

pre 7 godina

Marej je u ovom trenutku nepobediv i generalno ove godine prakticno ga je samo Djokovic dobijao. Do kraja godine razlika izmedju njih dvojice ce se smanjiti na oko 2000 (a vrlo moguce i vise). Marej brani jako mali broj poena do kraja, a Djokovic prakticno sve, a vec sad u Sinsinatiju gubi 600.US open ce svakako biti najvazniji gde Marej brani svega 180 poena, a Djokovic 2000.

DejaNS

pre 7 godina

Nisam gledao Del Potra odavno... Kakav forhend ima taj čovek! Marej mora celim telom da primi udarac da bi uspeo da vrati loptu. A tek kakvu petlju i strast ima Delpo... Visok kao toranj, a izleće na mrežu kao osica... Ma, svaka čast! Da se nije povredio, niko od ostalih ne bi imao baš toliko grend slemova kao sada.

Mikii

pre 7 godina

Ocekivano. Ipak, ostaje neki gorak ukus u ustima jer je Delpo na krajnje glup nacin izgubio prvi i posebno ovaj cetvrti set. Marej ko Marej, na momente sjajan, na momente tragican. Njegova sreca je sto nema takvih igraca kao sto su Djokovic i nekad Federer i Nadal koji poklone kakve on nudi u svakom mecu ne prastaju, pa na kraju se ipak vrati i nekako pobedi. Ipak, cestitke i njemu, zasluzio je.

Leksa

pre 7 godina

(Bata Stojkovic, 15. avgust 2016 02:30)
Slazem se, samo ti mislis da se slucajno to desilo?
Taj zreb bi mogao da bude,samo kad bi Djokovic predstavljao V.Britaniju, a Mari Srbiju.

Da Vincijev kod

pre 7 godina

Endi Marej je ovom pobedom postao GOAT kada su u pitanju olimpijske igre. Niko do sad na svetu mu nije ni blizu. A kad uzmemo u obzir da prva dva na svetskoj listi igraju jako dosadan tenis želim Delpu da se umeša.

anica

pre 7 godina

OLIMPIJSKE IGRE SU NAJVECA sportska smotra, najprestiznije takmicenje, gde se najbolji sportisti u najboljoj formi, takmice za grb,himnu,zastavu,dres i boje zemlje i nacije kojoj pripadaju, pa tek onda za sebe.
Posle dodje neko i kaze OI - smesno takmicenje-amaterizam.
Nisu fudbaleri krivi jer se igra domace prvenstvo, kup,LS,LE i EP koje se poklapa sa OI. Kad da stignu na OI?
Nadal,Federer i Marej imaju zlato, Novak?
(in the zone, 15. avgust 2016 14:12)

Ne mora da znaci da su sportisti u najboljoj formi ovde, Federer ima zlato u dublu, u singlu ne, je li neko to pominje? Ili mozda 302/17/89???? Ako su vama OI najveca smotra, nekome nisu...do juce citam komentare kako tenis nije olimpijski sport...Gospodine, imate 4 GS godisnje, krs mastersa, zavrsni masters, gledajte tu Novaka i pratite, verujte bice vam srce puno..pustite ovo jednom na cetiri godine. Eto, Novak ima bronzu sa te 'najvece smotre' i DC. Sasvim dovoljno.

jegood

pre 7 godina

Iako mi Endi nimalo nije simpatican kao igrac, ne volim preterano ni njegov stil igre moram reci da je ovo njegov veliki uspeh. 2. Olimpijsko zlata i plus Vimbldon ove godine. Definitivno je njegovo samopouzdanje sada na izuzetno visokom nivou kao i forma i mislim da ako se uopste bude sastao sa Novakom na USO, to ce biti u njmanju ruku neizvestan mec..Nadam se da ce i Novak uspeti da podigne svoju formu do kraja sezone pa da gledamo neizvesne meceve protiv DelPotra, Endija, Nadala i drugih..

Lupajte minuse do sutra

pre 7 godina

Uvek se nadje neko ko me nešto smeta pa tako navijačima Djokovića koji očito ne mogu se pomire sa time da njihov ljubimac neće uzeti nikad zlato u singlu..Pa osvajao sledeći 100 atp turnira zaredom!"

vu

pre 7 godina

hehe, malo ste požurili http://i.imgur.com/VF9OHNb.jpg
(pikachu_na_aparatima, 15. avgust 2016 01:16)

Zapravo B92 ide ispred vremena sto dalje implica da ti kasnis hehe :)

Bane

pre 7 godina

svaka čast na zlatu, ali nikada neće biti br.1 ? daleko je on ispod nola, rafe i federera ? i igra ubedljivo najjužniji tenis u istoriji.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ja, 15. avgust 2016 03:20)

I da ne bude tako!"
ON je već najbolji za sebe u svom poslu što voli, radi. Mada ako igra ružan tenis(kako ti kažeš) kako je onda pobedjivao nekoliko puta Novaka,Rodžera,Rafu na najvećim turnirima i Olimpijadi..Nije možda imao tu mentalnu snagu kao što su oni ima li pa su zato bili u prednost protiv njega inače u igračkom je ravnopravno bio.

ultrasrbin

pre 7 godina

miki, 14. avgust 2016 23:36

Zamisli, ali nije svojoj zemlji. On je Skot, ali ga englezi svojataju posto nikada nece imati nekog svog ko je toliko dobar.

he he

pre 7 godina

Kada Djoković ima ovakav pacerski žreb (a ima ga redovno na svakom turniru zato i osvaja) vi se ne bunite, tada je super. Inace jako ste smešni sa teorijama zavere i nameštanje žreba za sve druge samo Novak osvaja regularno. I da, Novak će da pokaže svoju nepobedivost na turnirima gde se to plaća, ovde je to bzv.sto da se cima, bolje da se slika!

anica

pre 7 godina

Ritern...i sto moze da trci do sutra, odmorniji je od Delpa. Bice Delpu tesko ali zasluzio je da uzme zlato na najkvalitetniji nacin.
Hvala RTS na prenosu..al mora ton na mute..neizdrzljivo.

Tennis

pre 7 godina

Voleo bih da Del Potro osvoji, ali tesko. Vidi se umor na njegovom licu zbog onog meca sa Nadalom koji je trajao 3 sata i 10 minuta.

Nebojša

pre 7 godina

Čestitke ja mu ne sporim kvalitet niti sam ga nekad osporavao nije mi doduše baš medju omiljenim igračima ali što se tiče igračkih kvaliteta mislim da je jači od Delpotra ali ne mogu da kažem da je večeras to pokazao na terenu mislim da je meč dobio pre svega na svežinu što zbog lakšeg žreba što zbog puno lakšeg meča u polufinalu šta je tu je čestitke obojici svakako su zasluženo igrali finale.

VUK

pre 7 godina

@he,he.. da da sve si u pravu.. sigurno je da ako bi i tebi Novak poklonio 100 miliona dolara , ništa ti ne bi pomoglo. Nema para koje to mogu. Samo hospitalizacija i ozbiljno lečenje.

Rio turs

pre 7 godina

Ova sezona Muraya podseca na Novakovu proslu godinu. Svaka cast cvrst, jak i borben. Bice zanimljivo na US openu, gde ce Novak biti sveziji naravno ako ga neki drvoseca ne posalje kuci pre zavrsnice.

Ko zna on ume

pre 7 godina

toliko o stručnjacima koji su živeli od Novakovog poraza do danas. Smorili su sa Nadalom i DP om..niko nije promil šanse dao Mareju. Ipak je on prvi doglavnik. Kada tate, br.1 nema, titula ide br.2.Takav je red. Vidimo se u New Yorku.. tamo se igra u tri dobijena..i sviraju poznate melodije! Ciao luzeri!
(VUK, 15. avgust 2016 05:02)

Nije tacno...posle Novakovog poraza odmah sam rekao da ce zlato osvojiti Marej. Mareja trenutno moze samo Djokovic da "tuce" i niko drugi. Nazalost Djokovica u zadnje vreme moze izgleda svako (Kveri, del Potro...) da "istuce". Nadam se da ce Nole stici u finale u Njujorku ali ne verujem. Ima mnogo igraca koji mogu u tome da ga sprece.

Čelindž

pre 7 godina

Kada je Del Po vratio brejk pri rezultatu 4 :4 u prvom setu i Marej servira, 0: 30 i lopta ode u out bilo bi 0: 40 a sudija ne dozvoljava DelPu čelindž.
Pitanje šta bi bilo da je DelPo dobio i 1. set.
A ovako Škot nije imao jak žreb ali zasluženo je osvojio.
Napred No12e pokaži svima ko je najbolji!

dabome

pre 7 godina

@beobrad
A ti si vidim živ?
Od kad se to ponos zove levi ručni zglob, prosvetli me leba ti?!
Jedino povredjeno kod tog najboljeg je ponos, a ne učestvuje u Sinsinati zbog sramote. Ne bi bilo u redu da tamo uzme milion (teškom mukom se odrekao) a ovde je oduvan na startu! Iskreno, svaki naredni osvojeni milion je za osudu pa ne bi valjalo da se sa tim iskače iz frizidera i podseća na ovu bruku!
Vidim ismeva se Federerova povreda i operacija, Nadalove povrede se omalovažavaju a gle čuda sad je ovaj povredjen i to za olimpijadu, i to pošto je izgubio, za milion u Toronto bio zdrav, prav, fit. A tek kako će da ozdravi za dva miliona na US!
I da ne zaboravim , ČESTITKE ZA MAREJA, DELPA, KEIJA, posebno za NADALA i njegove lekcije!

Ivan

pre 7 godina

Marej je bio na ivici velike četvorke, sada ima 2olimpijska zlata, možda mazne još koji gren slem, eventualno u budućnosti možda malo oseti prvo mesto i svi iz velike četvorke budu zadovoljni karijerama... čudna je ta teniska sudbina.

poznavalac

pre 7 godina

Kakav Novak,Federer,Nadal i Marej...samo je jedan GOAT a to je Jumko sa svim svojim umetnickim imenima...jedino on nije izgubio nijedan mec u karijeri...takvog penisera svet nije video...IMPRESIVNO!

zoran ivkovic

pre 7 godina

marej se sve vise priblizava djokovicu ....nole brani usa open i tu marej ima sansu da se priblizi. nole brani i turnire po kini i tu je sansa za endija . uglavnom nole brani mnogo turnira i tu se otvara sansa za endija da izbije na mesto 1....nole je svakako bolji igrac od endija ali trenutno nole nije u top formi ...nole je ispao iz svog ritma a endi je u zivotnoj formi .

anica

pre 7 godina

(in the zone, 15. avgust 2016 13:04)
Svaka vama cast na tome, ali kazite ime i u cemu ste cetvrti? Ne znam ko ste.
Ne omalovazavam ja ni matematicare, ni fizicare, lekare, sportiste druge, ovde govorim o Novaku i odnosu prema njemu, on je tema, teniser. Kada pobedjuje super je najbolji sjajan, kada gubi najgore moguce uvrede. Drzava mu nije nista pruzila, surova istina, i trebao je da uzme drugo drzavljanstvo, a ne da dozivi da neki ljudi odavde tek kada je postao slavan traze da se grle i slikaju sa njim, a kada mu je trebala pomoc okrenuli su ledja. Kao navijacu Noleta i nekome ko zaista ume da bude kritican, gde nisam zaslepljena njim i trudim se da budem realna..bude mi zao kada citam svakojake gluposti. Svi su zaboravili njegove donacije, koliko je izgarao u DC, i onda poraz od Delpa sve to potisne, iskreno meni je bitnije da on ima duplo vise poena na listi, da osvaja slemove masterse, i samo treba da ide tamo gde ima para da zgrce, u inat...ovde nema ni pare ni bodove. Ima tu jednu bronzu, dosta. Toliko! "Krvav je njegov hleb" da bi mu neko popovao gospodine!

anica

pre 7 godina

(he he, 15. avgust 2016 14:33)
Freedom...apsolutno te niko ne tera da ga gledas, promenis kanal, ugasis tv...koliko znam, samo je na tvu..u frizideru i rerni je nesto drugo, kazi supruzi ili curi da je vreme za rucak. Kako se Novak ponasa, njegovo pravo, nije ni meni sve kod njega bajno sjajno, ali bitna je sustina, NOVAK JE DOBAR COVEK! Meni je to najbitnije!!! Podji od sebe koje su tvoje mane, niko apsolutno nije savrsen, meni se ne svidja onaj pozdrav kad zavrsi mec, jednostavno ne gledam to, ne citam eseje njegove supruge, znaci prosta selekcija, svako bira u zivotu put kojim ide, ali zasto omalovazavati, zasto spustati coveka koji ama bas nijednim svojim gestom nije zasluzio to...cudan smo mi narod, jako cudan. Sto se tice US opena, naravno da ce da izgara da osvoji slem, i da stavi beli koverat u dzep...moze mu se. Budi mi dobro!

Olympic games

pre 7 godina

Verovao sam da Del Potro može do preokreta i pobede, ali videlo se da nije dovoljno fizički pripremljen za ovaj duel. Del Potro dobar momak, ali Endi je veliki igrač, kapa dole.

slučajni prolaznik

pre 7 godina

Bio je pravi muški meč u svakom smislu...Žao mi je malo zbog Delpa na kraju ali videlo se da jedva stoji na nogama posle drugog seta. Marej na vrhuncu u najboljoj životnoj formi nego ikad. Zasluženo je osvojio ponovo zlato!" Biće on pretnja itekako Novaku na US Openu ukoliko ne zaleči povredu i ne bude na onom nivou kom je bio..Mada i on je čovek od krv i mesa da je sasvim prirodno kad tad da će doći do pada totalnog samim tim gubitak prvog mesta..

Maja

pre 7 godina

Bravo Marej, zasluženo. Trenutno si nepremostiv za sve. Novak mora da našpanuje svoju formu pod hitno. Delpo izvanredan, Nadal opet jak. Tenis postaje opet zanimljiv.

Iskreno

pre 7 godina

Dobro mora i Mari nekad nesto da osvoji i u necemu da udje u istoriju. Dobar je on lik (samo kad ne igra protiv Noleta) igrao za svoju drzavu i osvojio zlato. Dobro zasluzio je mada sam se iskreno nadao da ce Nole ove godine osvojiti zlato. Nema sumnje da je Nole bolji uradio je mnogo vise od Marija. Samo da osvoji US Open. Iskreno ne shvatam njegovu odluku da ne igra u Sinsinatiju. Valjda je coveku dosadilo da stalno juri nesto da bi usao u istoriju. Nadam se da ce sad da igra opustenije. Bice gadno na US Openu Mari je u naletu ovo mu je izuzetna sezona Vimbldon,finale Australian opena i Roland Garosa a sad i zlato u Riju. Doci ce raspolozen i zeljan 4. gren slema. Nemam nista protiv njega ali jednostavno zelim da Nole osvoji US Open.
Inace razumem ove ljide sto pljuju po Mariju jer je Nole nas i za njega navijaju pljuju i Britanci po Noletu. Al ne razumem ove nase sto mrze Noleta. Stvarno ne mogu to da razumem. Takav covek i takav sportista i ti da ga mrzis a jos je iz tvoje Srbije. Jednog dana kad Nole bude imao oko 50 godina valjda ce shvatiti kakve su srece bili sto su mogli da gledaju takvog tenisera.
P.S. Tenis nece biti isti kad odu Nole i Endi. Velika cetvorka je nesto sto se nikad vise nece dogoditi. Ja licno vise volim Nadala od Marija i hteo sa da on osvoji zlato kad vec nije Nole. Bio bi bolji od Federera da su ga povrede zaobisle. Ipak je on samo godinu dana stariji od Djokera i Endija.

Ovo ima samo u zemlji Srbiji

pre 7 godina

@madjo (namerno malim slovom)

Ajde sto je neko u stanju da napise ovakve nebuloze, ali da mu ljudi to lajkuju je za nevericu....

Љубитељ спорта

pre 7 godina

Завршила се још једна Олимпијска бајка у мушком тенису! Додуше , не онако како би смо ми хтели у корист Новака са његовом раном елиминацијом.. Али без обзира на ту чињеницу, као да они који воле спорт и тенис , има ли су прилику да гледају шта вечерас фанатастичан меч у правом Олимпијском духу који су приредили ДВА ГШ ШАМПИОНА који су показали сав своји труд,борбу,жељу,истрајност односно верност, лојаност,патриотизам према својој нацији борићи се до последњег атома снаге(као што сам рекао) за земљу, себе и медаљу на крају...Можда је било изненађујуће пораз у борби за бронзу коју је освојио Нишикори на крају иако се Рафа вратио и показао још једном зашто је борац највећи у тенису да нема за чим да жали јер има освојено све у синглу и дублу...Стога јапанац на крају се заслужено нашао на постољу одличија где су му се придружили Мареј који је сигурно исписао историју Олимпизма освојивши још једном злато чиме је на неко време остави другоме да покуша да га стигну и престигну што је није забележено икад на Олимпијским играма од 88 кад су поново уведене...што се тиче Делпа он је направио један корак напред на овим играма узевши сребро прошла је била бронза..Следећи искорак можда буде у Токију то ће се чекати тек за четри године...Све у свему било одличан мечеви и сензација али најбитније да је све прошло на крају правом спортском духу и атмосфери као на свим предходним..Олимпизам још живи, то је сасвим сигурно!

Љубитељ спорта

pre 7 godina

Завршила се још једна Олимпијска бајка у мушком тенису! Додуше , не онако како би смо ми хтели у корист Новака са његовом раном елиминацијом.. Али без обзира на ту чињеницу, као да они који воле спорт и тенис , има ли су прилику да гледају шта вечерас фанатастичан меч у правом Олимпијском духу који су приредили ДВА ГШ ШАМПИОНА који су показали сав своји труд,борбу,жељу,истрајност односно верност, лојаност,патриотизам према својој нацији борићи се до последњег атома снаге(као што сам рекао) за земљу, себе и медаљу на крају...Можда је било изненађујуће пораз у борби за бронзу коју је освојио Нишикори на крају иако се Рафа вратио и показао још једном зашто је борац највећи у тенису да нема за чим да жали јер има освојено све у синглу и дублу...Стога јапанац на крају се заслужено нашао на постољу одличија где су му се придружили Мареј који је сигурно исписао историју Олимпизма освојивши још једном злато чиме је на неко време остави другоме да покуша да га стигну и престигну што је није забележено икад на Олимпијским играма од 88 кад су поново уведене...што се тиче Делпа он је направио један корак напред на овим играма узевши сребро прошла је била бронза..Следећи искорак можда буде у Токију то ће се чекати тек за четри године...Све у свему било одличан мечеви и сензација али најбитније да је све прошло на крају правом спортском духу и атмосфери као на свим предходним..Олимпизам још живи, то је сасвим сигурно!

RF

pre 7 godina

(Rio2016 zaljudjenik, 15. avgust 2016 15:01)

Peking 2008, dubl Fedex/Vavrinka osvojio zlato, u 1/2 izbacili bracu Brajan, u 1/4 Paesa i Bupatija koji su bili mnogo jaki, Ruse, Italijane i Svedjane.
Izgubili su samo 1 set i to u finalu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_at_the_2008_Summer_Olympics_%E2%80%93_Men%27s_doubles

ja

pre 7 godina

@Iskreno
Ako je neko ove godine u naletu i ako je opasan onda to nije Marej, nego Del Potro.
I Mareja i Federera i Nadala je Novak odavno doktorirao i moze da ih pobedi kad god pozeli. Ali Del Potra tesko moze, jer prosto nema nikakav odgovor na njegovu igru. Gledao sam sve dosadasnje meceve izmedju Delpa i Djokovica i Novak se u svakom mecu strasno mucio. Cak i kad je pobedjivao to je uglavnom bilo na srecu.
Dakle na Us Openu Novak sigurno nece izgubiti ni od Mareja, ni od Federera ni od Nadala.
Moze samo da izgubi od Delpa ili eventualno od nekog poluanonimusa kojeg ne shvati dovoljno ozbiljno, kao sto je to ove godine bio na primer Veseli ili Kveri.
Marej jeste dobar teniser, ali Novak je za njega jednostavno penicilin, isto kao sto je Delpo penicilin za Novaka.
Sto se tice olimpijade, Novak jednostavno nije imao srece. Da je imao bilo kog protivnika sem Del Potra, Novak bi se prosto prosetao do finala.
Ali Novak nije imao srece ni na jednim OI na kojima je ucestvovao.
U Pekingu gubi polufinale od Nadala u kojem je da se ne lazemo bio duplo bolji od spanca. Svi pamtimo onaj nesrecni smec koji je bio prva i bukvalno jedina sansa spanca za pobedu. U Londonu je imao nesrecu da se igra na travi, podlozi koja Novaku ubedljivo najmanje lezi. Sada prvo kolo sa Del Potrom covekom koji igra tenis zivota i koji forhende ispaljuje kao iz haubice.
Prosto nekad treba imati malo i srece, a Novak je na OI nikada nije imao.

nesanica

pre 7 godina

Svaka čast za Endija!"
Ako izuzmemo lično njegovu karijeru na atp turu.
Čovek je definitivno ispisao još jednu tenisku stranicu istorije u duhu Olimpizmu osvojeći još jedno zlato u singlu koje teško da će neko u skorije vreme to pokušati da obori i prestigne bar na neko vreme..Čestitke na borbenost Delpu i srebru za njega jedan veliki iskorak u odnosu na prošle OLY igre u Londonu 2012 godine.

OI - sportski turizam

pre 7 godina

Uspeh na Olimp. igrama

1) Marej 2x zlato singl, srebro singl
2) Nadal zlato singl, zlato dubl
3) Federer srebro singl, zlato dubl
4) Andre Agasi zlato singl
5) Jevgeni Kafeljnikov zlato singl
6) Nikolas Masu zlato singl
7) Stefan Edberg zlato singl
8) Manuel Sanatana zlato singl
9) Del Potro srebro singl, bronza singl
10) Fernando Gonzales, srebro singl, bronza singl
11) Serhi Brugera srebro singl
12) Mardi Fis srebro singl
13) Tomi Has srebro singl
ima jos par tenisera koji su uzeli srebro, mrzi me da pisem
pa tek onda Djokovic bronza singl, 20 mesto

Donekle poznavalac tenisa

pre 7 godina

Od kad su se vratile nazad Olimpijske igre u tenisu!"
Osvajali su sledeći teniseri zlato u singlu iz različitih zemlja.
A to su:
-Miloslav Merčiž/CZEH
-Mark Rose/SUI
-Andre Agassi/USA
-Jevgenij Kafeljinkov/RUS
-Nikolas Masu/ČILE
-Rafa Nadal/ESP
-Andy Murray/GB
-Andy Murray/GB

neko iz mase

pre 7 godina

Jedno što je sigurno da niko u skorije vreme neće moći da obori taj rekord i prestigne Mareja po tom parametru kada se radi o OLY i zlato u singlu.. Čestitke još jednom!"

Da se zna

pre 7 godina

Marej može da obori još jedan rekord ove godine ukoliko odbrani salataru sa Velikom Britanijom čime bi postao upotpunosti jedini teniser kome je pošlo to od ruke sa reprezentacijom.