Subota, 13.08.2016.

12:00

Skener: 'Orlovi' na vreme naoštrili kandže

Poraz koji se čestita. Genijalno je, u stilu svojih dodavanja, Miloš Teodosić opisao utisak koji je reprezentacija Srbije ostavila u utakmici sa SAD.

Izvor: SO

Skener: 'Orlovi' na vreme naoštrili kandže IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

kizobat

pre 7 godina

Citam komentare ne razumem ove kroate sta traze ovde na nasim portalima, meni ne pada na pamet da idem na njihove. Pazi ti njih mi slavimo poraze, e pa bivsa "braco" mi cemo da slavimo nase poraze a vi sa tomsonom slavite vase pobede.
Nesto ne razumem, pre utakmice sa amerima, svi su govorili da cemo izgubiti sa 20,30ili vise razlike. Ranije smo pricali da je svaki poraz protiv amera sa malom razlikom pobeda, e pa sinoc je bila pobeda bar za mene. Svi!koji kazu da su ameri smanjili gas neka pogledaju samo rezultate sa pripremnih utakmica. Oni jednostavno ne vole da gube i zele da svakog protivnika samelju. E sada australija
I SRBIJA su im pokazali zube i odmah se videlo da nisu sigurni kada nalete na takve timove. Sinoc su ih sudije pogurale do pobede,pogotovu u 4/4. Onaj priznat kos kada Jokic skida loptu sa obruca a neki od amera se hvata za obruc, duplo vodjenje u nasem reketu. Itd. A tek broj sl bacanja, pa dali su trecinu koseva iz slobodnjaka. Sada ono najvaznije, ovaj tim je takav kakav je. Bolji u ovom trenutku nismo mogli da imamo, Bjelica mnogo nedostaje Marjanovic NE.Ne uklapa se u Saletov sistem, a i nije bio u timu koji je izborio vizu. Mozda bi Musli sada bio korisniji od Stimca ali je isti tip igraca kao i Radule tako da verujem da ga zato Sale uopste nije ni zvao na pripreme. Nama najvise nedostaje malo vise fizike u timu, igraci koji mogu da se biju u reketu, tipa Lucica, Micova ili starog Novice ubice. Srbija, do kraja do finala.

lol

pre 7 godina

(osman, 13. avgust 2016 14:21)

Bobi bi ugusio Jokica i Raduljicu? Pa da, evo ih sada ne gusi pa tri utakmice redom dobismo. Kada Raduljica sa 5 licnih mora da izadje iz igre, Jokic mora da igra bez odmora jer prakticno nemamo jos jednog centra (uz duzno postovanje Stimcu). Ali da,logika je cudo...

goran

pre 7 godina

Indeks korisnosti: Jokic 27, Teo 19, Markovic 17, Radulja 16, Kalina 8.
+/ indeks: Simonovic +16, Jovic +4, Kalinic +3.
Nadam se da se iskristalisalo za 1/4, a nadam se i 1/2 devet igraca koje ce rotirati sa vecom minutazom, Macvan, Bircevic, Stimac bi trebali da ulaze jedino ako neko udje u problem sa licnim, mada bolje da ni tad ne ulaze. Jednostavno simon i kalina puno bolje igraju na 4 od ove dvojice, tako da ako se sacuvaju licnih radulja moze da igra 28-30 minuta na 5, jokic tih preostalih 10 na 5 i jos dvadesetak na 4, dvadeset minuta na 4 pokriju simon i kalina, kao i na trojci, a 20 na trojci moze bilo ko kad igramo sa tri niska

Mare

pre 7 godina

@hektor
Amerikanci jesu igrali sa 60% snage, ali u poslednjih 5 minuta su se trgli i zaigrali sa 80%. Bilo je trcanja, bilo je borbe za loptu, a opet nisu uspeli da se vrate na dvocifrenu razliku. Mogli smo da ih pobedimo. Mogli smo i da izgubimo sa 25, da su celu utakmicu igrali sa 80%. Daleko smo jos od njih, ali to nije nedostizna razlika. Jednu od deset utakmica bismo pobedili.

Laik

pre 7 godina

Da li neko zna šta je sa Ercegom? On je prilično standardan igrač, a kada uđe u ritam nemoguć je za čuvanje i ne ume da promaši za tri. Gde nam je on sada majku mu...;)

Elem...Bjelica, Bobi, Gudurić i Erceg, umesto Birčevića, Mačvana, Markovića i Simonovića (uz dužno poštovanje svima koje bih menjao). Voleo bih sledeće takmičenje da nas vidim u takvom sastavu.

Štimca obavezno čuvati u reprezentaciji kao amajliju, mirođiju, simbol naše borbenosti...kako god to nazvali.

ccc

pre 7 godina

Orlovi su izgubili 3 od 4 utakmice koje su igrali, u jednoj su uspeli da se spuste na -3 protiv rivala koji je igrao revijalnu utakmicu sa 30% snage i sada se to ovde slavi kao zlatna medalja... Neverovatan narod i ispiranje mozga.
(ja, 13. avgust 2016 14:12)


ma da, toliko je bila revijalna utakmica da su dobijali tehnicke greske! verovatno jer se nisu trudili i sve im je jedno, pa se bune kod sudije ili fauliraju do bola, nesportski? sve to jer se nisu trudili i igrali su revijalnu utekmicu? a faca njihovog trenera ...smrknuta?

moje mišljenje

pre 7 godina

Momci treba samo da nastave da igraju svoju timsku, nenametljivu, ali upornu, i nada sve tako inspirisanu i motivisanu igru. Jeste, treba da igraju košarku, a ne basket(ball)

jackie

pre 7 godina

Opet najtoplije molim novokomponovane stručnjake- navijače jednog kluba da ne pljuju po igračima drugog kluba, jer oni ne igraju za sebe već za ekipu i sve nas.
Počeli su sa Raduljicom, sad ga više ne diraju jer im je objasnio neke stvari, ali će opet početi čim ne odigra profesorski.
Sad je na tapetu Bogdan jer on je izvikani večiti talenat i ne ubaci uvek kad svi hoćemo. Verujem da će im i on objasniti, a to znači da će dati neki odlučujući koš ili bar 30 poena, jer stručnjaci samo tada primete odličnog igrača.Inače, da ubacuje stalno kad treba ne bi vredeo par miliona nego par desetina miliona. Da je on bacio iz auta loptu u ruke Amera za lake poene bio bi razapet na krst. Tako je to kad stručnjaci ne priznaju greške. Sva sreća puna je reprezentacija igrača iz voljenog im kluba pa nema zime jer briljiraju.

kiklop

pre 7 godina

Malo nepravedna ocjena za Jovica, igrao je po meni fenomenalnu odbranu i odbranio 1na1 poslednji napad amera, a i prije toga u jendoj identicnoj akciji uspio je da dirne loptu noktom, na zalost tad je usla.

Jedino mu mogu zamjeriti slab % suta, pogotovo zato sto suta kad ostane sam. Trebao bi da proba onaj svoj snazni ulaz koji put, bez straha.

Nedovic moze pretrcati svakog (ukljucujuci i bekove USA) i treba mu praviti prostor za takve akcije pa ce i ond davati veci doprinos. Treba ga ostavljati da da igra 1na1 i da ide na ulaz, ono sto se Bogdanu cesto ostavlja da igra. NJegovo najjace oruzje su njegove brze noge, i kad rasirimo njihovu bekovsku liniju on samo treba da krene na ulaz, Kalina je tako juce izvukao par jeftinih faulova.

Jokicu treba sto vise lopti. Sad je valjda to jasno svima. Kad je on na nivou, nasa igra ima potpuno novu dimenziju.

Nas momci su sinoc ozivjeli. Nije u pitanju rezultat vec ritam koji smo drzali 35minuta. DA su sinoc umjesto amera bili Francuzi oderali bismo ih 15-20 razlike onakvom igrom.

hektor

pre 7 godina

Nisam gledao utakmicu ali koliko vidim iz članka i komentara, Ameri su još i dobro prošli!
(Mike, 13. avgust 2016 17:13)
Ja sam gledao. Srbija nije ni u jednom treuntku povela. U stvari, ni u jednom trenutku nije bilo nerešeno. Ameri su igrali sa 60% snage. Imali su prednost od 13 poena i onda se videlo da igraju samo da prodju kvalifikacije. Srbija je izgubila od Australije gde igraju cetiri NBA igraca mnogo gora nego sadasnji americki tim. Cisto da stavimo stvari u perspektivu.

777

pre 7 godina

svi vi koji pljujete po srbiji, procitajte sta kazu americki mediji. amerika prezivela srbiju, sta se desilo sa odbranom sad? ovo su neki od naslova. e, onda dodjite ovde pa pisite! takozvani strucnjaci! covek lepo rece, promenite kanal ako vam se ne svidja, strucnjaci!

gojimir debeljački

pre 7 godina

nisu mi jasni ovi što pričaju o "greškama selektora". Ispada kao da je zbog Birčevića i Štimca izostavio Bodirogu i Stojakovića. Zvao je najbolje od onih koji su bili spremni da daju 100% na ovom takmičenju. Ne vidim bekove u našoj selekciji koji su lošiji i manje spremni od Zagorca ili Gudurića, koliko god ova dvojica bili mladi i talentovani. Ne vidim da su Milutinov ili Musli (sećamo se dobro Muslija) bolji od Mačvana i Štimca. Bobi je sam birao da bude dobro plaćena NBA maskota umesto heroj svoje zemlje, pitanje je i koliko bi uopšte pomogao u igri jer je realno iza Jokića i Raduljice. Bjelica povredjen, unazad 4-5 godina naš glavni igrač, fali ali, hvala bogu biće ga na narednim OI. Spisak za reprezentaciju bio je dugačak, na sledećem prvenstvu biće nekih novih lica (Gudurić, Zagorac, Bobi, Janković iz USA) , ali treba pustiti ove momke da svoje zajedničke nastupe krunišu borbom za olimpijsku medalju makar je i ne osvojili.

NoName

pre 7 godina

Moram da pitam, jel zna nrko sta je nas proslavljeni Bora Stankovic radio tolike godine u FIBA pa nas na svakom takmicenju sudije tretiraju kao stoku? Hvala unapred na odgovoru.
(Patriota, 13. avgust 2016 14:31)

Pitaj Bodirogu, sto pitas nas?

goran

pre 7 godina

niko ne komentarise sudjenje?! pa sinoc smo bili masakrirani, oteli su nam bar 15-ak poena. diletantsko sudjene na svakoj olimpijadi I svetskom. sve im se svira, svaka nicija lopta za njih, faul pri sutu jokicu za trojku ne sviraju, sledeci napad identicno karmelu sviraju, njihov igrac povlaci kos oni priznaju poene, predzadnji napad jokic skace pod nasim losem krece napred, ovaj ga udara vuce ispred sudije I umesto bacanja za nas, nista, a to je sve samo iz zadnja dva minuta, sramotno stvarno.

komsija

pre 7 godina

Ono, kontam prepucavanje Zvezda-Partizan, ali ne kontam ovu pljuvacinu na Bogdana. Sinoc definitivno nije bilo njegovo vece (ne samo zbog kraja, i u odbrani je ispao par puta), ali Bogdan je vrhunski evropski igrac, sa naglaskom na evropski. Izuzetno koristan za tim, sa visokim kosarkaskim IQ. Ako hocete da vam daje 30 poena kao Bojan, ostavite Tea na klupi... ali onda nece biti dobro za tim.

Teo : mislim da ga nikada boljeg nisam vidio, a gledao sam i njegove simultanke sa 30+ poena. Nikad ga nisam vidio da je ovoliko grizao za tim, ukljucujuci i odbranu.

I ne kontam vase pljuvanje po Bircevicu, Stimcu, itd. U jakim utakmicama igra 8-9 igraca, trojica su tu da udju u igru na par minuta, naprave par faula... i da nikako ne preuzimaju odgovornost u napadu. Da je tu Bjelica, neko drugi bi bio taj "koji nema pojma...". U grupama igra svih 12, da bi se iskristalisalo koji su tih 8-9 za odlucujuce partije. I to je Djordjevic, cini mi se, odlicno odradio.

Napisah prekjuce ovdje da vama ne fali Marjanovic, nego vam fale Jokic, Kalinic i Macvan. Cini se da ste Jokica i Kalinica dobili. A Macvanu ne odgovara ova pozicija, predaleko je od kosa. Ali ne sumnjam da Djordjevic zna sta radi.

I da ponovim od prekjuce : po kvalitetu biste trebali ispasti u 1/4, ali Djordjevic cupa nemoguce od ovog tima, pa se vrlo lako moze dogoditi da idete i do finala

dragan

pre 7 godina

momci svaka cast, ali da li shvatate da kad vas I kritikujemo, zameramo, da je to sto nam je stalo, sto nas boli svaka izgubljena lopta, svaki promasaj, svako ispadanje u odbrani, jasno mi je da je vama najvise stalo, ali cesto vidim posle nekog teskog poraza igraci nasmejani sledeci dan, a ja I slicni patimo danima, kao da nam je zivot stao. mislim sigurno ima I do toga da se nekako poraz lakse podnese kad imas milione eura na racunu :-) tako da teo ne mozes ti nama da govoris kome se ne svidja kako igramo, neka promeni kanal :-)

sasa jokic

pre 7 godina

Filip@ izvini kada je poslednji put Bogdan oresao 10?
I to nije pljuvanje nego gole cinjenice. Dosta vise sa tim vecitim talentom.....

Filip

pre 7 godina

Svi vi koji pljujete Bogdana kako vam nije jasno da jedino Teo i on od bekova su u stanju da svaku utakmicu daju po 20 poena? ostali bekovi su nam uzas, ne znam da li su svi ukupno dali poena kao sam Bogdan!
Decko je najmladji a ocekujete da ne gresi! (najmladji na spoljnim pozicijama).

$$$

pre 7 godina

Mi smo neverovatan narod...Od komentara tipa "imamo krs tim, 2-3 dobra igraca, nemamo pojma, necemo ni Kinu da pobedimo", dosli smo do "Ladno idemo u finale"...I ne samo finale...Kladim se da vec 55% ljudi smatra da ladno uzimamo i zlato...

Sead

pre 7 godina

Nasa sudbina na ovom turniru zavisi od toga sta strucni stab uradi sa Jokicem - covek je do sad bio potpuno zapostavljen. Svaka cast Radulji koji igra maestralno, ali ovaj tim sa Jokicem je nesto sasvim drugo i moze da parira svakom protivniku pa i Amerima.

Nedovicu treba ukazati jos vise poverenja. Jovic odigrao odlicno, ne razumem sto ga ljudi toliko kritikuju.

djc-xxx

pre 7 godina

Saša Ozmo o Štimcu i Mačvanu: "Nije ovo bio meč za igrače njegovih osobina"

A osobine su da nemaju odraz :-)

p.s. Da su Bjelica i Bobi u rotaciji, bila bi to naša pobeda...

Zagrepčanin

pre 7 godina

Hrvatska za tisucinku sekunde ostala bez trećeg zlata. Damir Martin u veslanju ostvario isti rezultat kao i Novozelandjanin, u stotinku ali na OI gledaju se i stotinke. Što se tiče kosarke, svaka cast Srbiji, odigrali su odlično od stizanja velikog vodstva USA, ali mozda se i psihički potrošili uoči Litve.
Da je Vama nas Bogdanovic a nama Đorđević kao trener.

Ivan

pre 7 godina

Srbija, zemlja koja slavi poraze. Ameri su od prvog do pretposlednjeg minuta imali prednost 10-15 razlike. Srbija ni u jednom trenutku nije bila blizu pobede. Sta vi slavite? Secam se svih ovih godina da su Ameri na svakom prvenstvu imali po jednu itakmicu ispod 10 razlike (protiv Litvanije, Argentine, Spanije), ali bi se nakon toga uozbiljili i opet sve te ekipe razbijali sa 30-40 razlike. Ako se Srbija i SAD ponovo sretnu na ovim OI biice 40 razlike kao i u finalu SP
(u prolazu, 13. avgust 2016 13:10)

A ko je vama to rekao da Srbija slavi poraze? Posto vidim da vam je to neizostavni deo kada pricate o Srbiji. Koji je to poraz Srbija slavila? Zasto prekrajate istoriju? Uostalom sta se ja sa vama rapsravljam o kosarci, kada nas niste dobili ni jednom u tom sportu cak ni u prijateljskim mecevima, a u ukupnom skoru svih timskih sportova vodimo desetak razlike. Ajd sad posto si u prolazu, nastavi dalje gde si namerio. Vi bi od ovih amera izgubili 70 razlike.

ja

pre 7 godina

Orlovi su izgubili 3 od 4 utakmice koje su igrali, u jednoj su uspeli da se spuste na -3 protiv rivala koji je igrao revijalnu utakmicu sa 30% snage i sada se to ovde slavi kao zlatna medalja... Neverovatan narod i ispiranje mozga.

lorencin

pre 7 godina

@EhSrbijo
A da smo dobili verovatno bi bilo dobijamo kada se nista ne odlucuje,a kada je bitno gubimo 40 razlike i zbog tih stvari je ova nacija tu gde jete(omiljena recenica internet pametnjakovica-analiticara)

dc

pre 7 godina

Drago mi je sto su kosarkasi poceli postepeno da dizu formu,mozda je tako i bolje(zato sto kada to urade od pocetka,obicno bude problem na kraju takmicenja).
Mozda je malo potebno porafiti na igri protiv ekipa koje zele da se ,,potuku"(Argentina,Litvanija,Australija),ali svi oni su nas dobijali kada smo bili u ,,padu" forme tako da verujem da ce nasi odigrati mnogo bolje u nastavku(pre svega protiv Argentine ili Litvanije koje ce nam najverovatnije biti prvi rivali u nokaut fazi)i ocekujem(bar se nadam)dobar rezultat.
Takođe mi je drago i zbog toga sto ce USA najverovatnije ici na Spaniju koja svakako ima kvalitet,a mozda ih jos i krene u nastavku pa namuce USA koje ce posle najverovatnije ici na Francusku koja takođe mozda modigne formu do tada,tako da,sve je moguce :)
A sto se tice nasih,ponovicu...Drago mi je sto sto su poceli da dizu formu,i iako ce biti malo ruzno sa moje strane(bez ikakve namere da uvredim nekoga)drago mi je i zato sto imaju sansu da ucutkaju (auto)pljuvace(ponavljam,nemam nameru da uvredim nekoga).

Damir ZR

pre 7 godina

Srbija, zemlja koja slavi poraze. Ameri su od prvog do pretposlednjeg minuta imali prednost 10-15 razlike. Srbija ni u jednom trenutku nije bila blizu pobede. Sta vi slavite? Secam se svih ovih godina da su Ameri na svakom prvenstvu imali po jednu itakmicu ispod 10 razlike (protiv Litvanije, Argentine, Spanije), ali bi se nakon toga uozbiljili i opet sve te ekipe razbijali sa 30-40 razlike. Ako se Srbija i SAD ponovo sretnu na ovim OI biice 40 razlike kao i u finalu SP
(u prolazu, 13. avgust 2016 13:10)

Iz tvojih usta u Bozje usi,jer ako se ne varam,mi se mozemo sresti sa USA jedino u finalu,tako da je srebro nase.

1kch4

pre 7 godina

Sjajna analiza kao i uvek, ali i isti zakljucak kao nakon prethodnih meceva- cetvorica nasih kosarkasa po kvalitetu nisu za ovaj turnir, cak nije ni potrebno navesti koji koliko je to ocigledno. Ako izuzmemo povredu Bjelice, Djordjevic je napravio tri krupne greske u selekciji tima.
Ovakva igra svakako raduje, ali ne zaboravite da je ovo bio mec kada su mogli biti potpuno opusteni- sa koliko god da su izgubli ne bi bilo strasno. Kina je ozbiljan ispit i uopste tu pobedu ne treba unapred upisivati.

slavija

pre 7 godina

Ima dosta komentara u smislu da se slavi poraz. Ne slavi se poraz već dobra igra. A "susjedi" neka bolje ćute i pomole se da se ne sretnemo.

gari

pre 7 godina

svi se nesto raspisali o litvancima mozda oni i nezele da igraju sa nama, mozda nam zapadnu susjedi naprimer, ovde se zesce kalkulise prva cetvrtfinalna

sasa jokic

pre 7 godina

Pitanje nisu sudije, nego sta bi bilo da je Bogdanovic iskoristio sve lopte koje je dobijao od Tea na cist sut!? Dosli smo na Olimpijadu bez klasicnog sutera (Bogdanovic sa 1 od 4 prosekom to svakako nije) tako da moramo da budemo zadovoljni.
Mislim da nije odradjena dobra psihiloska priprema sa pojedinim igracima. Jovic je paralisan, totalno pogubljen, Macvan takodje. Fali nam tri igraca na klupi najmanje.
Sve u svemu, brilijantnom partijom Tea, Raduljice i Jokica u napadu i Kalinica u odbrani uspeli smo da pariramo Amerima.
Jos da imamo nekoga da veze bar dve trojke.....

Ratko

pre 7 godina

Nema Bjelice koji je uz Teodosića duša tima i sa njim bi ovo bilo još lepše. Birčević, Mačvan i Štimac na parketu ne mogu ništa da donesu ni u fazi odbrane. Bolje da je poveo Dangubića kojem je šut katastrofa ali ima odlične fizikalije i više bi značio za odbranu i skokove. Odlična igra Jokića, Raduljice, Teodosića ali i Markovića. Izgledamo sve bolje. Oni što lupetaju da SAD nisu povele najači tim i da su igrali sa 30 posto snage bih da prate malo NBA ligu. Ni jedan igrač u tom SAD timu nema ugovor ispod 50 miliona dolara. Ovo je skoro najači tim koji imaju, mogli su da ga upotpune sa još 3-4 igrača kao Lebron i Kari ali je čak i bez njih ovo prejak skup igrača koji bi ladno osvojio tituli u NBA. Svi su pre turnira govorili kako su poslali jači tim od onog na SP 2014 i da će gaziti sa 50-60 razlike. Igrali su oni koliko su mogli ali su izuzetno loši timski, neuigrani, bez ikakve ideje sve se svodi na individualne akcije. Nisu došli uigrani na turnir i ne igraju oni sa amaterima iz ulice nego sa ljudima koji igraju košarku ceo život. Tako da njih ne očekuje ni malo lak posao u četvrtfinalu ako budu igrali sa Španijom koja ako bude motivisana može veliki problem da im napravi. Mi i Australija smo pokazali da se može igrati što je jako bitno. Isto tako čeka i nas veliki posao sa Litvanijom ili Hrvatskom u daljem takmičenju, biće neizvesno. Litvanija, Australija i Srbija na turniru igraju identičnu košarku. Brz protok lopte, veoma dobri centri i šut za tri poena.

ništatineznaš

pre 7 godina

Svaka cast nasima ali mediji bi trebali da se uzdrze jer ipak smo izgubili pa i casno od SAD opet je poraz. Stvarate gubitnicki mentalitet gde se slave porazi. Neka se slave pobede a porazi nikada.
(iznogud, 13. avgust 2016 12:53)

Pojima ti nemaš šta je gubitnički mentalitet! Pitaj Hrvatske košarkaše, objasniće ti. Herojske poraze svaka velika nacija slavi. Ona koja to nije, i ne razume. Jel treba da se stidimo majora Gavrilovića i odreda koji je branio Beograd? Svi izginuli! Jel treba Sparta da se stidi Leonide i odreda koji je branio Grčku u Termopilskom klancu? Svi izginuli! Takve ljude treba slaviti više od pobednika, ali ti to očito ne razumeš.

realno

pre 7 godina

Nesto sad razmisljam,da za Srbiju igra Bojan Bogdanovic,mislim da bi Srbija mogla ici do zlata.
(sinisa, 13. avgust 2016 13:54)

Isto tako da za Srbiju igra Durant mogli bi možda do medalje. Manite se Bojana Bogdanovića i tripa da je on nekakav Srbin. Bojan Bogdanović je Hrvat, katolik iz Mostara i ne postoji dimenzija u kojoj bi on nastupao za Srbiju!

James

pre 7 godina

A gde je sad divac da kaze za kazinsa da ce da nas ubije !? Rupcaga od igraca koji je jak i ponekad ima dobre poteze, ali sto ga rade kao vola na svakoj utakmici prvo sa licnim greskama pa onda ga izvlace iz reketa gde svi poentiraju lako itd... Jokicu nije nista mogao npr ! Evo nadam se ce se kopirati moj komentar posle cetvrtfinala.. Spanija cetvrta u drugoj grupi i dobija ameriku u 1/4 finalu , veoma realan scenario ! Timska odbrana im je smesna , napade nemaju nikakve , nemaju ni pleja osim laurija koji igra malo minuta.. Ovu olimpijadu ne osvajaju !

reč da nisam čuo

pre 7 godina

E moji dragi susedi, uvek ste dobri u porazu.
(sused, 13. avgust 2016 12:47)

Vidim li ja to ljubomoru u tvom komentaru?
Prodao bi kevu i ćaleta da vi odigrate s Amerima ovako. U čemu ste vi dobri? U primanju šok koševa u zadnjoj sekundi od Srba? Javi se da pričamo o basketu kada uzmete neku medalju za početak. Do tada, psssst... tišina...

danguba

pre 7 godina

Ne bi lose, a umalo nisam ugasio tv. Mada mislim da je ovo sinoc bilo najbolje od Srbije, a Ameri samo trebaju dodati gas. U finalu ce nas nakantati 40 razlike...

jasno?

pre 7 godina

Srbija, zemlja koja slavi poraze. Ameri su od prvog do pretposlednjeg minuta imali prednost 10-15 razlike. Srbija ni u jednom trenutku nije bila blizu pobede. Sta vi slavite?
(u prolazu, 13. avgust 2016 13:10)

Slavimo ljubomoru i kmečanje takvih kao ti he he!
Ceo svet je video srpsku košarku na delu u svoj svojoj lepoti! Eto to slavimo, i svaki iskreni zaljubljenik u basket bilo gde na svetu je sa uživanjem gledao utakmicu, košarku na nivou koji i neutralne navijače tera na aplauze, oduševljenje, smeh, sve ono zbog čega sport i postoji i zbog čega se gleda. Evo ja konkretno slavim Tea koji je ceo USA tim poslao po burek onom blind ass preko leđa, o čemu vi "dećki" možete samo da sanjate. Vidi se da si stvarno samo "u prolazu", i da sa košarkom nemaš veze, niti je voliš, niti je pratš, niti je poznaješ, kada pitaš šta slavimo.

sasa jokic

pre 7 godina

ddd@ slazem se za Jokica, Te i Raduljici, ali zasto Bogdan? Decko gresi u idbrani i ne moze kos da ubode. Simonovicu vecu minutazu, igra super u odbrani (najbolje) i ume da pogodi trojku.

s

pre 7 godina

u komentarima nimalo objektivnosti. Posle poraza od Australijanaca i Francuza svi su pisali kako jedva cemo proci grupu, a posle ce nas razbiti Litvanci ili Argetinci. Sada kada smo izgubili od Amerikanaca 3 razlike, svi pricaju kako cemo se prosetati do finala, i ne samo to, nego i da mozemo Amerikance dobiti u finalu i sa 10 razlike. Neverovatno.
Mi treba da idemo iz utakmicu u utakmicu, sada je svaka mozda i poslednja, nema nazad. Mi nismo glavni favoriti na turniru. Poslednju medalju na olimpijskim igrama smo osvojili 1996 godine. Prosle godine smo izgubili od Litvanije, i zauzeli cetvrto mesto na evropskom. Ove godine smo izgubili od Argetine u prijateljskoj, izgubili od Francuske, izgubili od Australije. Niko nam nece pokloniti mec samo zato sto smo izgubili od Amerike 3 razlike. Polako. Prvo Kinu da dobijemo, posle ide najverovatnije Litvanija, pa u tom delu kostura ako dobijemo Litvance ce se ponovo naci i Australija, ako dobije u cetvrtfinalu. Jeste, svi volimo i navijamo za svoju zemlju, ali malo objektivnosti nije na odmet, a da ne govorim o onima koji pominju zvezdu i partizan kada igra reprezentacija

C i n i k

pre 7 godina

Bircevic,Macvan i Stimac su zalutali u "ekipu". Sada je jos jasnije koliko nam stvarno fale Bjelica i pre svega,Boby! Cestitam momcima,da nisu toliko respektovali Amere u pocetku,mozda su mogli i senzaciju da naprave..

bravo Srbi

pre 7 godina

Susjedi, savjet: nemojte kao po obicaju slaviti poraze nego gledajte kako da prođete grupu. Mi smo vec prosli grupu i u kos, i u ruk i i vat. Evo danas uzimamo novu medalju u veslanju. Mozete pratiti od 15:30.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veslanje-samac, 13. avgust 2016 12:32)

Podbadanje je ok u nekim slučajevima ali ti, moj dragi sunarodnjače, sad si totalno fulao. Mi kao ne bi slavili ovakav poraz od USA? Istina da nisu (ni blizu) jaki kao prije ali ipak su to Ameri. A mi ni u rukometu ni u košarci još nismo prošli grupu (što bi za košarku već bio veliki uspjeh, danas će biti teško sa Nigerijom, ne odgovara nam, namučili su Španjolce pa i Litvu, a i uvijek se mučimo s takvim ekipama) a u vaterpolu najvjerojatnije idemo na Srbiju tako da tu vjerojatno ispadamo.

A što se vas tiče Srbi - SVAKA VAM ČAST! Nisam gledao veći dio utakmice jer sam očekivao rutinsku pobjedu Amera ali sam se uključio u zadnjoj četvrtini i ostao oduševljen. Teodosić je nevjerojatan, onakva dodavanja, Jokić, Raduljica, napravili su smiješnim jedne Amere. I zaista se čini da ni blizu nisu toliko nedodirljivi kao što se pričalo, već su i Australci to pokazali, makar će sigurno 'stisnuti gas' u eliminacijama. Ako bih već prognozirao, mislim da bi se mogli ponovno susresti u finalu.

Sportski pozdrav

osman

pre 7 godina

xyz
Da je Marjanovic tu vrlo verovatno bi ugusio Jokica i Raduljicu i epilog bi bio nepovoljniji za nas.Vi panteri kao da ste pali sa marsa.Diva je sa Bobijem u timu,i jacim rosterom jedva grupu prosla u EL,a dogodine Sa Cirbesom igrala cetvrtfinale,pritom Bobi maltene do sada nije ni igrao za reprezentaciju pa dok se on ne prilagodi...sto se tice Belog,da je on tu Bircevic ne bi putovao,sto je igrac vise za nas mada je on imao sezonu za zaborav i mislim da od njega ovom timu vise fali Erceg od prosle godine za koga mi nije jasno da u Olimpijskoj godini svesno bira da nema klub i ne ide na igre jer su mu ponudili manje para nego sto je mislio da ce dobiti

Patriota

pre 7 godina

Moram da pitam, jel zna nrko sta je nas proslavljeni Bora Stankovic radio tolike godine u FIBA pa nas na svakom takmicenju sudije tretiraju kao stoku? Hvala unapred na odgovoru.

realno

pre 7 godina

Bravo za stav: "ne zanima nas ko je sa druge strane, mi igramo."

Raduljica najbolji izvodjac slobodnih bacanja u timu. Covek ima masu i moze da se izbori sa teskim centrima.

Jokic je Amerima odrzao cas.

A Teo, najbolji asistent ikada (bar od kada ja pratim). Moze covek da da Amerima i 20 poena, ali posle one asistencije iza ledja svaki poen pada u vodu.

Svaka cast celom timu, nastavite tako!

Ivan

pre 7 godina

Susjedi, savjet: nemojte kao po obicaju slaviti poraze nego gledajte kako da prođete grupu. Mi smo vec prosli grupu i u kos, i u ruk i i vat. Evo danas uzimamo novu medalju u veslanju. Mozete pratiti od 15:30.
(veslanje-samac, 13. avgust 2016 12:32)

Istina jos uvek nismo prosli, ali to je samo formalnost koja se ceka, a razlika izmedju vas i nas je ta da cete vi ispasti u cetvrfinalu a mi necemo. Srdacan pozdrav i cestitke na dve medalje.

marlon

pre 7 godina

mislim da sale zna sta radi.
oni koji mu ne veruju verovatno su nosili pelene devedesetih pa ne znaju koji je to genije košarke.
zato, tišina popišanci!

nisamSiguran

pre 7 godina

lepo napisano
malo nije bas jednak arsin u ocenjivanju igraca
npr
Bogdan je igrao vecim delom meca vrhunsku odbranu, u napadu je bio, poput Tea, lepo izudaran, plus nekoliko lepih asistencija, Stimac pak dva tri totalno ne rezonska poteza u napadu, Jovic se mnogo vise gubio od Markovica, koji je pak stvarno kidao u odbrani
zasmetalo malo, pa da skrenem paznju
svi su sjajni, bore se bas, srce puno dok ih gledamo! ali verujem da mozemo jos bolje, cini mi se da najbolje tek prestoji
Nedovic Bogdanovic, Macvan
moraju vise i nece biti problema

u prolazu

pre 7 godina

Srbija, zemlja koja slavi poraze. Ameri su od prvog do pretposlednjeg minuta imali prednost 10-15 razlike. Srbija ni u jednom trenutku nije bila blizu pobede. Sta vi slavite? Secam se svih ovih godina da su Ameri na svakom prvenstvu imali po jednu itakmicu ispod 10 razlike (protiv Litvanije, Argentine, Spanije), ali bi se nakon toga uozbiljili i opet sve te ekipe razbijali sa 30-40 razlike. Ako se Srbija i SAD ponovo sretnu na ovim OI biice 40 razlike kao i u finalu SP

ddd

pre 7 godina

Djordjevic pravi veoma cudne izmene,i mislim da s tim zeli da zadrzi visok intenzitet u odbrani. Mi pridjemo na -5 on ubacuje Stimca,pocinje mu Bircevic,Jovic i Markovic imaju jako puno minuta.. Ne pravi klasicne izmene po pozicijama,nego mnogo rotira.. Da Raduljica nije imao 4 licne,verujte mi da se Jokic nikad ne bi razigrao jer bi ga Djordjevic zamenio i ubacio Radulju kad se odmori.. Seckao je Jokicevu minutazu na prve tri utakmice,taman odigra 3-4 min,navikne se na protivnika i situaciju na parketu i napolje... U 1\4 finalu ukoliko hocemo pobedu Teo,Bogdan,Radulja i Jokic +30 min na parketu

@joxa

pre 7 godina

momak cega si ti trener da bi nesto znao ili tumacio"strucno"?! rezultati tvoji su...?!
mozda si uzeo neku medalju, igrao neko finale???
ne,a? ne pravi se strucan, dok pokraj tv-a trazis greske

Sava

pre 7 godina

Prosta stvar, igrali su muski to je to!
Stali smo na loptu, igrali nasu organizovanu igru, bez one iritante jurnjave.
Takodje, nasi se pobili sa Amerima, Ameri osetili tvrdo, pa se povukli.
Ako ovako nastavimo da igramo olimpijadu gazimo do finala.
Samo jos da dodam da Simonovic i Nedovic moraju mnogo vise da igraju.
Imaju te predispozicije koje su potrebne za igru sa ovakvim timovima.
Sa druge strane Bircevicu i Markovicu treba smanjiti minutazu i bice to jos 30-40 odsto bolje.
Sto se Bogdanovica tice, ja stvarno ne znam ko je tog lika proglasio za neku zvezdu.
Decka krene sut svaki 5 mec, zadnjih par minuta se vecito seprtlja.
Svakako da je vazan za ekipu, ali mora da mu se smnaji uloga.
Takodje zadnji sut da uzima Teodsoic.

pera

pre 7 godina

Sve price o Marjanovicu i Bjelici, nemaju vise smisla. Ovo je nas tim, koji i nije tako los.
Protiv Amera smo dobili Jokica, dodatno Raduljicu i Teodosica...i to je nas kapital.
Ocekujemo bljesak Nedovica, konstantnog Markovica, nesto koncentrisanijeg Kalinica, povratak Bogdanovica, mozda koji minut vise za Simonovica...
Sale je svestan da je ovo takmicenje gde su bitne 2 utakmice, deluje da maximum stize taman kad treba.
Vise ne smemo ulaziti u utakmicu sa -11, tako da eksperimenti sa Bircevicem, Macvanom i Stimcem, moraju da se svode na minimum i to kada nam trebaju za korisne licne greske...
Uz dobar start cetvrtfinala..polufinale je nase...dakle bronza.

Joxa

pre 7 godina

Trener je izjavio da je u svakoj utakmici problem pocetak...xmmm,da li je stvarno potrebno da mu objasnjavamo zasto je to tako ili mozda i sam moze da shvati da Bircevicu uopsteno nije mesto u reprezentaciji,a i Markovic je za rotaciju,nikako za prvu petorku!A njih dvojica uvek prva petorka i uvek krenemo sa -10 svaku utakmicu!

Cc

pre 7 godina

Susjedi, savjet: nemojte kao po obicaju slaviti poraze nego gledajte kako da prođete grupu. Mi smo vec prosli grupu i u kos, i u ruk i i vat. Evo danas uzimamo novu medalju u veslanju. Mozete pratiti od 15:30.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veslanje-samac, 13. avgust 2016 12:32)

Vi ste prosli grupu i to je sve. Vec vidjeno.

EhSrbijo

pre 7 godina

Kakva euforija zbog poraza...Dokle god bude 1400 komentara na vesti o jurcanju za loptom, a na vesti o ekonomiji i sve vecem siromastvu po 50 komentara- Srbija ce vecito tavoriti u bedi.

Navijač

pre 7 godina

Ako momci razbiju Litvance (kako sada stvari stoje, oni su prvi u drugoj grupi) u četvrtfinalu, znaću da je Sale pametan taktičar i da je navukao sve lepo da smo loši u Riu i da je lepo sakrio karte...Samo u prve tri utakmice (da bih uporedio sam uzeo tri, Litvanci danas igraju četvrtu), Teo u proseku igra 27min a Kalnietis 35min (a igrali su sa najslabijima - Nigerijom), i ostali igrači im igraju u proseku više minuta od naših, a njih tek očekuju Španci i Hrvati, a nas Kinezi...Ako Sale tempira formu za 1/4 i 1/2, onda to dobro radi. ?

iznogud

pre 7 godina

Svaka cast nasima ali mediji bi trebali da se uzdrze jer ipak smo izgubili pa i casno od SAD opet je poraz. Stvarate gubitnicki mentalitet gde se slave porazi. Neka se slave pobede a porazi nikada.

Piljaramendi

pre 7 godina

Laicki savjet, manje Bircevic vise Raduljica i Jokic zajedno. Takodje, manje Markovic vise Bogdan i Nedovic zajedno.

Pozdrav za Divca od Raduljice i Jokica.

b.

pre 7 godina

Odmah na pocetku da kazem da nisam nikakav hejter i da maksimalno podrzavam nasu reprezentaciju i igrace, ali ljudi budimo realni. Ono juce je bilo odlicno, ali nece se ponoviti. Videlo se da amerikanci igraju na pola gasa. Njima je ovo bio nebitan mec, vec su obezbedili prvo mesto i ovo je za njih bila revijalna utakmica. Sa druge strane mislim da Teo nece moci dva puta ovako da odigra, ono sinoc je bio njegov vrhunac. Nadam se da ce nam ova dobra partija dati snage i samopouzdanja da uspemo da doguramo sto dalje, ali price kako Srbija uci amerikance da igraju kosarku i neke iluzije da sada uzimamo zlato nisu na mestu...

Селектор из аутобуса

pre 7 godina

Тактика против Аргентине је јасна, они толико провоцирају зато што и сами не подносе провокацију. Треба их испровоцирати да би почели да изигравају поштењачине. 2002. су тако успели чак и да дају један кош у продужецима.

Литванија има тактику- неће гром у коприве и црне фигуре. Они се понашају скромно и дисциплиновно и игра им је опозициона у односу према противнику. Треба их пустити да играју белим фигурама, да они буду звезде и лидери, да скину маску и открију срце. Да помисле да су као ми. А ми да им направимо сачекушу као Даниловић Сабонису. А може и оно пицикато колце из првог полувремена синоћ.

Majstor Mile

pre 7 godina

Odličan komentar , odlično ocenjen svaki igrač, igra u celini, samo fali malo kritike na trenerov manir da počinje utakmicu sa loše sastavljenom prvom petorkom...što nije bez posledice.

vojvođanin

pre 7 godina

Lepo je bilo gledati ovu utakmicu i nadigravanje sa Amerima. Ali... bez euforije, preko Kine do četvrtfinalnog "rata" sa bilo kojim protivnikom i da se nadamo sličnoj igri. Srećno košarkaši!!!

veslanje-samac

pre 7 godina

Susjedi, savjet: nemojte kao po obicaju slaviti poraze nego gledajte kako da prođete grupu. Mi smo vec prosli grupu i u kos, i u ruk i i vat. Evo danas uzimamo novu medalju u veslanju. Mozete pratiti od 15:30.

Srki

pre 7 godina

Ovo bi trebalo da bude pokazatelj kako Srbija treba da igra. Mislim da nam je na celom turniru najveci problem bila odbrana i organizacija postavljenog napada. Na ovoj utakmici, bez obzira na broj poena Amerikanaca, smo pokazali da mozemo mnogo bolje u oba parametra. Teo se rastrcao i namestio ruku. Njemu odgovara ovakav stil kosarke i zao mi je sto ne pruzi sansu nama da ga barem jednu sezonu odgledamo u NBA ligi. Mislim da bi napravio pravi bum tamo. Raduljici svaka cast. Cini mi se da u reprezentaciji igra iznad svojih mogucnosti, lezi mu igra sa nasim plejmejkerima i tu je najveci doprinos Djordjevica. Od Jokica se nadam da moze da nastavi u ovom ritmu i da bi mogao da nam bude jedan od najbitnijih igraca u narednom periodu. Bogdan treba da proradi. Cini mi se da mu treba veca sloboda i da bi, kao sto je Ozmo napisao, nekada trebao biti i sebicniji. Napraviti neku opciju u napadu gde bi njega ostavili samog na sutu. Ako udju prva dva, onda se od njega moze ocikavati i preko 20 poena. Simonovicu svaka cast. Bori se kao lav i znaci nam mnogo u odbrani. Kada pogodi jednu trojku, uvek bi mu dao da sutne jos 2-3 za redom jer je on igrac koji ulazi u serije i to smo videli u sezoni sa Zvezdom. Kalinic bi trebao da se podigne napadacki, takodje i Jovic. Mogu oni bolje

Nba fan

pre 7 godina

Ne znam, iskreno ja ne pamtim kad sam bio srecniji. Uzivao sam sinoc! Onih par akcija teodosica i raduljice pa i jokica cu pamtiti dok sam ziv. Nerviranje Jordana i Kazinsa i mlataranja rukom. Moram dodati, ni za jednu situaciju gde su se bunili ameri oni nisu bili u pravu! I time skrnave svoje kosarkasko znanje. Nisu smekeri, jedini Irving poseduje kosarkasku inteligenciju i on ih je i spasao ovog puta. Ovo pisem kao ozbiljan poznavalac nba kosarke, znam sta pricam. Cinjenice :
Nadigrali smo ih. Dobili su sudijskim odlukama koje mogu da nabrojim bar 7,8.
Moramo do polufinala makar, sad nakon ovog meca jednostavno moramo!

Black George

pre 7 godina

Lepa i odmerena analiza. Ako bih nesto dodao to je da los pocetak nije nizno toliko losa stvar. Na primer na prosloj utakmici sa njima 2014 smo poceli jako, sto je njih negde isprovociralo da krenu da nas gaze. Sad su se, posle pocetnog vodjstva malo i opustili sto je nama dalo sansu da se vratimo u mec - dakle ima to i svojih prednosti.

Za sledece utakmice - u napadu moraju da se probude bogdan i neda, da imaju po minimum 10 poena po mecu. A i ostali u rotaciji - kalina, macvan, simon, jovic - da im bude cilj da upisu po bar 5 poena po mecu - to bi nam dalo mnogo veci ucinak.

Ali mi je super sto mislim da mozemo da odigramo i jos bolje od ovoga, bez euforije i preterivanja, jednostavno na osnovu svega onoga sto smo do sada od ovih momaka videli. I sjajno je ako sada nastave u ovom duhu da igraju - bez straha i osecaja pritiska. Samo hrabro i gazi. Imaju na cemu da temelje svoje samopouzdanje.

petarpack

pre 7 godina

Posle ove utakmice jos vise mrzim fudbal.Fantasticna utakmica nasih.Samo je falilo malo srece,bolji pocetak,sudijska nepristrastnost i naravno Bjelica.Macvan,Stimac,Bircevic nisu igraci reprezentativnog kalibra.ostali odlicni.

Mayday

pre 7 godina

Čemu hvalospevi za izgubljenu utakmicu? Utakmicu u kojoj se nije ni lomio rezultat za razliku od one što su Ameri imali sa Australijom.

Možda je ovo 100% efikasnost Srpskog tima pa su ljudi srećni što su tu uopšte i videli ali malo preterujete sada. Ovo je bila revijalna utakmica za njih i od velike važnosti za nas tako da opet ništa.

Kurba mala

pre 7 godina

Svaka cast ekipi srbije, odlicna ekipa i lipi basket, nadam se da necemo naletiti na vas u cetvrtfinalu, nemam te zivce. Gledali sinoc u zadru cilu utakmicu, svi navijali za srbiju, tek toliko da se zna. Sritno dalje i nadam se da se necemo sresti prije polufinala, a onda dvi trube, pivo i deprozepam svakih pola sata ;))

Navijač

pre 7 godina

Ako momci razbiju Litvance (kako sada stvari stoje, oni su prvi u drugoj grupi) u četvrtfinalu, znaću da je Sale pametan taktičar i da je navukao sve lepo da smo loši u Riu i da je lepo sakrio karte...Samo u prve tri utakmice (da bih uporedio sam uzeo tri, Litvanci danas igraju četvrtu), Teo u proseku igra 27min a Kalnietis 35min (a igrali su sa najslabijima - Nigerijom), i ostali igrači im igraju u proseku više minuta od naših, a njih tek očekuju Španci i Hrvati, a nas Kinezi...Ako Sale tempira formu za 1/4 i 1/2, onda to dobro radi. ?

Majstor Mile

pre 7 godina

Odličan komentar , odlično ocenjen svaki igrač, igra u celini, samo fali malo kritike na trenerov manir da počinje utakmicu sa loše sastavljenom prvom petorkom...što nije bez posledice.

Piljaramendi

pre 7 godina

Laicki savjet, manje Bircevic vise Raduljica i Jokic zajedno. Takodje, manje Markovic vise Bogdan i Nedovic zajedno.

Pozdrav za Divca od Raduljice i Jokica.

Joxa

pre 7 godina

Trener je izjavio da je u svakoj utakmici problem pocetak...xmmm,da li je stvarno potrebno da mu objasnjavamo zasto je to tako ili mozda i sam moze da shvati da Bircevicu uopsteno nije mesto u reprezentaciji,a i Markovic je za rotaciju,nikako za prvu petorku!A njih dvojica uvek prva petorka i uvek krenemo sa -10 svaku utakmicu!

vojvođanin

pre 7 godina

Lepo je bilo gledati ovu utakmicu i nadigravanje sa Amerima. Ali... bez euforije, preko Kine do četvrtfinalnog "rata" sa bilo kojim protivnikom i da se nadamo sličnoj igri. Srećno košarkaši!!!

marlon

pre 7 godina

mislim da sale zna sta radi.
oni koji mu ne veruju verovatno su nosili pelene devedesetih pa ne znaju koji je to genije košarke.
zato, tišina popišanci!

realno

pre 7 godina

Bravo za stav: "ne zanima nas ko je sa druge strane, mi igramo."

Raduljica najbolji izvodjac slobodnih bacanja u timu. Covek ima masu i moze da se izbori sa teskim centrima.

Jokic je Amerima odrzao cas.

A Teo, najbolji asistent ikada (bar od kada ja pratim). Moze covek da da Amerima i 20 poena, ali posle one asistencije iza ledja svaki poen pada u vodu.

Svaka cast celom timu, nastavite tako!

petarpack

pre 7 godina

Posle ove utakmice jos vise mrzim fudbal.Fantasticna utakmica nasih.Samo je falilo malo srece,bolji pocetak,sudijska nepristrastnost i naravno Bjelica.Macvan,Stimac,Bircevic nisu igraci reprezentativnog kalibra.ostali odlicni.

Ivan

pre 7 godina

Susjedi, savjet: nemojte kao po obicaju slaviti poraze nego gledajte kako da prođete grupu. Mi smo vec prosli grupu i u kos, i u ruk i i vat. Evo danas uzimamo novu medalju u veslanju. Mozete pratiti od 15:30.
(veslanje-samac, 13. avgust 2016 12:32)

Istina jos uvek nismo prosli, ali to je samo formalnost koja se ceka, a razlika izmedju vas i nas je ta da cete vi ispasti u cetvrfinalu a mi necemo. Srdacan pozdrav i cestitke na dve medalje.

Kurba mala

pre 7 godina

Svaka cast ekipi srbije, odlicna ekipa i lipi basket, nadam se da necemo naletiti na vas u cetvrtfinalu, nemam te zivce. Gledali sinoc u zadru cilu utakmicu, svi navijali za srbiju, tek toliko da se zna. Sritno dalje i nadam se da se necemo sresti prije polufinala, a onda dvi trube, pivo i deprozepam svakih pola sata ;))

bravo Srbi

pre 7 godina

Susjedi, savjet: nemojte kao po obicaju slaviti poraze nego gledajte kako da prođete grupu. Mi smo vec prosli grupu i u kos, i u ruk i i vat. Evo danas uzimamo novu medalju u veslanju. Mozete pratiti od 15:30.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veslanje-samac, 13. avgust 2016 12:32)

Podbadanje je ok u nekim slučajevima ali ti, moj dragi sunarodnjače, sad si totalno fulao. Mi kao ne bi slavili ovakav poraz od USA? Istina da nisu (ni blizu) jaki kao prije ali ipak su to Ameri. A mi ni u rukometu ni u košarci još nismo prošli grupu (što bi za košarku već bio veliki uspjeh, danas će biti teško sa Nigerijom, ne odgovara nam, namučili su Španjolce pa i Litvu, a i uvijek se mučimo s takvim ekipama) a u vaterpolu najvjerojatnije idemo na Srbiju tako da tu vjerojatno ispadamo.

A što se vas tiče Srbi - SVAKA VAM ČAST! Nisam gledao veći dio utakmice jer sam očekivao rutinsku pobjedu Amera ali sam se uključio u zadnjoj četvrtini i ostao oduševljen. Teodosić je nevjerojatan, onakva dodavanja, Jokić, Raduljica, napravili su smiješnim jedne Amere. I zaista se čini da ni blizu nisu toliko nedodirljivi kao što se pričalo, već su i Australci to pokazali, makar će sigurno 'stisnuti gas' u eliminacijama. Ako bih već prognozirao, mislim da bi se mogli ponovno susresti u finalu.

Sportski pozdrav

pera

pre 7 godina

Sve price o Marjanovicu i Bjelici, nemaju vise smisla. Ovo je nas tim, koji i nije tako los.
Protiv Amera smo dobili Jokica, dodatno Raduljicu i Teodosica...i to je nas kapital.
Ocekujemo bljesak Nedovica, konstantnog Markovica, nesto koncentrisanijeg Kalinica, povratak Bogdanovica, mozda koji minut vise za Simonovica...
Sale je svestan da je ovo takmicenje gde su bitne 2 utakmice, deluje da maximum stize taman kad treba.
Vise ne smemo ulaziti u utakmicu sa -11, tako da eksperimenti sa Bircevicem, Macvanom i Stimcem, moraju da se svode na minimum i to kada nam trebaju za korisne licne greske...
Uz dobar start cetvrtfinala..polufinale je nase...dakle bronza.

$$$

pre 7 godina

Mi smo neverovatan narod...Od komentara tipa "imamo krs tim, 2-3 dobra igraca, nemamo pojma, necemo ni Kinu da pobedimo", dosli smo do "Ladno idemo u finale"...I ne samo finale...Kladim se da vec 55% ljudi smatra da ladno uzimamo i zlato...

goran

pre 7 godina

niko ne komentarise sudjenje?! pa sinoc smo bili masakrirani, oteli su nam bar 15-ak poena. diletantsko sudjene na svakoj olimpijadi I svetskom. sve im se svira, svaka nicija lopta za njih, faul pri sutu jokicu za trojku ne sviraju, sledeci napad identicno karmelu sviraju, njihov igrac povlaci kos oni priznaju poene, predzadnji napad jokic skace pod nasim losem krece napred, ovaj ga udara vuce ispred sudije I umesto bacanja za nas, nista, a to je sve samo iz zadnja dva minuta, sramotno stvarno.

EhSrbijo

pre 7 godina

Kakva euforija zbog poraza...Dokle god bude 1400 komentara na vesti o jurcanju za loptom, a na vesti o ekonomiji i sve vecem siromastvu po 50 komentara- Srbija ce vecito tavoriti u bedi.

Damir ZR

pre 7 godina

Srbija, zemlja koja slavi poraze. Ameri su od prvog do pretposlednjeg minuta imali prednost 10-15 razlike. Srbija ni u jednom trenutku nije bila blizu pobede. Sta vi slavite? Secam se svih ovih godina da su Ameri na svakom prvenstvu imali po jednu itakmicu ispod 10 razlike (protiv Litvanije, Argentine, Spanije), ali bi se nakon toga uozbiljili i opet sve te ekipe razbijali sa 30-40 razlike. Ako se Srbija i SAD ponovo sretnu na ovim OI biice 40 razlike kao i u finalu SP
(u prolazu, 13. avgust 2016 13:10)

Iz tvojih usta u Bozje usi,jer ako se ne varam,mi se mozemo sresti sa USA jedino u finalu,tako da je srebro nase.

Cc

pre 7 godina

Susjedi, savjet: nemojte kao po obicaju slaviti poraze nego gledajte kako da prođete grupu. Mi smo vec prosli grupu i u kos, i u ruk i i vat. Evo danas uzimamo novu medalju u veslanju. Mozete pratiti od 15:30.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veslanje-samac, 13. avgust 2016 12:32)

Vi ste prosli grupu i to je sve. Vec vidjeno.

ddd

pre 7 godina

Djordjevic pravi veoma cudne izmene,i mislim da s tim zeli da zadrzi visok intenzitet u odbrani. Mi pridjemo na -5 on ubacuje Stimca,pocinje mu Bircevic,Jovic i Markovic imaju jako puno minuta.. Ne pravi klasicne izmene po pozicijama,nego mnogo rotira.. Da Raduljica nije imao 4 licne,verujte mi da se Jokic nikad ne bi razigrao jer bi ga Djordjevic zamenio i ubacio Radulju kad se odmori.. Seckao je Jokicevu minutazu na prve tri utakmice,taman odigra 3-4 min,navikne se na protivnika i situaciju na parketu i napolje... U 1\4 finalu ukoliko hocemo pobedu Teo,Bogdan,Radulja i Jokic +30 min na parketu

reč da nisam čuo

pre 7 godina

E moji dragi susedi, uvek ste dobri u porazu.
(sused, 13. avgust 2016 12:47)

Vidim li ja to ljubomoru u tvom komentaru?
Prodao bi kevu i ćaleta da vi odigrate s Amerima ovako. U čemu ste vi dobri? U primanju šok koševa u zadnjoj sekundi od Srba? Javi se da pričamo o basketu kada uzmete neku medalju za početak. Do tada, psssst... tišina...

Nba fan

pre 7 godina

Ne znam, iskreno ja ne pamtim kad sam bio srecniji. Uzivao sam sinoc! Onih par akcija teodosica i raduljice pa i jokica cu pamtiti dok sam ziv. Nerviranje Jordana i Kazinsa i mlataranja rukom. Moram dodati, ni za jednu situaciju gde su se bunili ameri oni nisu bili u pravu! I time skrnave svoje kosarkasko znanje. Nisu smekeri, jedini Irving poseduje kosarkasku inteligenciju i on ih je i spasao ovog puta. Ovo pisem kao ozbiljan poznavalac nba kosarke, znam sta pricam. Cinjenice :
Nadigrali smo ih. Dobili su sudijskim odlukama koje mogu da nabrojim bar 7,8.
Moramo do polufinala makar, sad nakon ovog meca jednostavno moramo!

Srki

pre 7 godina

Ovo bi trebalo da bude pokazatelj kako Srbija treba da igra. Mislim da nam je na celom turniru najveci problem bila odbrana i organizacija postavljenog napada. Na ovoj utakmici, bez obzira na broj poena Amerikanaca, smo pokazali da mozemo mnogo bolje u oba parametra. Teo se rastrcao i namestio ruku. Njemu odgovara ovakav stil kosarke i zao mi je sto ne pruzi sansu nama da ga barem jednu sezonu odgledamo u NBA ligi. Mislim da bi napravio pravi bum tamo. Raduljici svaka cast. Cini mi se da u reprezentaciji igra iznad svojih mogucnosti, lezi mu igra sa nasim plejmejkerima i tu je najveci doprinos Djordjevica. Od Jokica se nadam da moze da nastavi u ovom ritmu i da bi mogao da nam bude jedan od najbitnijih igraca u narednom periodu. Bogdan treba da proradi. Cini mi se da mu treba veca sloboda i da bi, kao sto je Ozmo napisao, nekada trebao biti i sebicniji. Napraviti neku opciju u napadu gde bi njega ostavili samog na sutu. Ako udju prva dva, onda se od njega moze ocikavati i preko 20 poena. Simonovicu svaka cast. Bori se kao lav i znaci nam mnogo u odbrani. Kada pogodi jednu trojku, uvek bi mu dao da sutne jos 2-3 za redom jer je on igrac koji ulazi u serije i to smo videli u sezoni sa Zvezdom. Kalinic bi trebao da se podigne napadacki, takodje i Jovic. Mogu oni bolje

Sead

pre 7 godina

Nasa sudbina na ovom turniru zavisi od toga sta strucni stab uradi sa Jokicem - covek je do sad bio potpuno zapostavljen. Svaka cast Radulji koji igra maestralno, ali ovaj tim sa Jokicem je nesto sasvim drugo i moze da parira svakom protivniku pa i Amerima.

Nedovicu treba ukazati jos vise poverenja. Jovic odigrao odlicno, ne razumem sto ga ljudi toliko kritikuju.

ccc

pre 7 godina

Orlovi su izgubili 3 od 4 utakmice koje su igrali, u jednoj su uspeli da se spuste na -3 protiv rivala koji je igrao revijalnu utakmicu sa 30% snage i sada se to ovde slavi kao zlatna medalja... Neverovatan narod i ispiranje mozga.
(ja, 13. avgust 2016 14:12)


ma da, toliko je bila revijalna utakmica da su dobijali tehnicke greske! verovatno jer se nisu trudili i sve im je jedno, pa se bune kod sudije ili fauliraju do bola, nesportski? sve to jer se nisu trudili i igrali su revijalnu utekmicu? a faca njihovog trenera ...smrknuta?

Селектор из аутобуса

pre 7 godina

Тактика против Аргентине је јасна, они толико провоцирају зато што и сами не подносе провокацију. Треба их испровоцирати да би почели да изигравају поштењачине. 2002. су тако успели чак и да дају један кош у продужецима.

Литванија има тактику- неће гром у коприве и црне фигуре. Они се понашају скромно и дисциплиновно и игра им је опозициона у односу према противнику. Треба их пустити да играју белим фигурама, да они буду звезде и лидери, да скину маску и открију срце. Да помисле да су као ми. А ми да им направимо сачекушу као Даниловић Сабонису. А може и оно пицикато колце из првог полувремена синоћ.

gojimir debeljački

pre 7 godina

nisu mi jasni ovi što pričaju o "greškama selektora". Ispada kao da je zbog Birčevića i Štimca izostavio Bodirogu i Stojakovića. Zvao je najbolje od onih koji su bili spremni da daju 100% na ovom takmičenju. Ne vidim bekove u našoj selekciji koji su lošiji i manje spremni od Zagorca ili Gudurića, koliko god ova dvojica bili mladi i talentovani. Ne vidim da su Milutinov ili Musli (sećamo se dobro Muslija) bolji od Mačvana i Štimca. Bobi je sam birao da bude dobro plaćena NBA maskota umesto heroj svoje zemlje, pitanje je i koliko bi uopšte pomogao u igri jer je realno iza Jokića i Raduljice. Bjelica povredjen, unazad 4-5 godina naš glavni igrač, fali ali, hvala bogu biće ga na narednim OI. Spisak za reprezentaciju bio je dugačak, na sledećem prvenstvu biće nekih novih lica (Gudurić, Zagorac, Bobi, Janković iz USA) , ali treba pustiti ove momke da svoje zajedničke nastupe krunišu borbom za olimpijsku medalju makar je i ne osvojili.

komsija

pre 7 godina

Ono, kontam prepucavanje Zvezda-Partizan, ali ne kontam ovu pljuvacinu na Bogdana. Sinoc definitivno nije bilo njegovo vece (ne samo zbog kraja, i u odbrani je ispao par puta), ali Bogdan je vrhunski evropski igrac, sa naglaskom na evropski. Izuzetno koristan za tim, sa visokim kosarkaskim IQ. Ako hocete da vam daje 30 poena kao Bojan, ostavite Tea na klupi... ali onda nece biti dobro za tim.

Teo : mislim da ga nikada boljeg nisam vidio, a gledao sam i njegove simultanke sa 30+ poena. Nikad ga nisam vidio da je ovoliko grizao za tim, ukljucujuci i odbranu.

I ne kontam vase pljuvanje po Bircevicu, Stimcu, itd. U jakim utakmicama igra 8-9 igraca, trojica su tu da udju u igru na par minuta, naprave par faula... i da nikako ne preuzimaju odgovornost u napadu. Da je tu Bjelica, neko drugi bi bio taj "koji nema pojma...". U grupama igra svih 12, da bi se iskristalisalo koji su tih 8-9 za odlucujuce partije. I to je Djordjevic, cini mi se, odlicno odradio.

Napisah prekjuce ovdje da vama ne fali Marjanovic, nego vam fale Jokic, Kalinic i Macvan. Cini se da ste Jokica i Kalinica dobili. A Macvanu ne odgovara ova pozicija, predaleko je od kosa. Ali ne sumnjam da Djordjevic zna sta radi.

I da ponovim od prekjuce : po kvalitetu biste trebali ispasti u 1/4, ali Djordjevic cupa nemoguce od ovog tima, pa se vrlo lako moze dogoditi da idete i do finala

Ivan

pre 7 godina

Srbija, zemlja koja slavi poraze. Ameri su od prvog do pretposlednjeg minuta imali prednost 10-15 razlike. Srbija ni u jednom trenutku nije bila blizu pobede. Sta vi slavite? Secam se svih ovih godina da su Ameri na svakom prvenstvu imali po jednu itakmicu ispod 10 razlike (protiv Litvanije, Argentine, Spanije), ali bi se nakon toga uozbiljili i opet sve te ekipe razbijali sa 30-40 razlike. Ako se Srbija i SAD ponovo sretnu na ovim OI biice 40 razlike kao i u finalu SP
(u prolazu, 13. avgust 2016 13:10)

A ko je vama to rekao da Srbija slavi poraze? Posto vidim da vam je to neizostavni deo kada pricate o Srbiji. Koji je to poraz Srbija slavila? Zasto prekrajate istoriju? Uostalom sta se ja sa vama rapsravljam o kosarci, kada nas niste dobili ni jednom u tom sportu cak ni u prijateljskim mecevima, a u ukupnom skoru svih timskih sportova vodimo desetak razlike. Ajd sad posto si u prolazu, nastavi dalje gde si namerio. Vi bi od ovih amera izgubili 70 razlike.

ništatineznaš

pre 7 godina

Svaka cast nasima ali mediji bi trebali da se uzdrze jer ipak smo izgubili pa i casno od SAD opet je poraz. Stvarate gubitnicki mentalitet gde se slave porazi. Neka se slave pobede a porazi nikada.
(iznogud, 13. avgust 2016 12:53)

Pojima ti nemaš šta je gubitnički mentalitet! Pitaj Hrvatske košarkaše, objasniće ti. Herojske poraze svaka velika nacija slavi. Ona koja to nije, i ne razume. Jel treba da se stidimo majora Gavrilovića i odreda koji je branio Beograd? Svi izginuli! Jel treba Sparta da se stidi Leonide i odreda koji je branio Grčku u Termopilskom klancu? Svi izginuli! Takve ljude treba slaviti više od pobednika, ali ti to očito ne razumeš.

kiklop

pre 7 godina

Malo nepravedna ocjena za Jovica, igrao je po meni fenomenalnu odbranu i odbranio 1na1 poslednji napad amera, a i prije toga u jendoj identicnoj akciji uspio je da dirne loptu noktom, na zalost tad je usla.

Jedino mu mogu zamjeriti slab % suta, pogotovo zato sto suta kad ostane sam. Trebao bi da proba onaj svoj snazni ulaz koji put, bez straha.

Nedovic moze pretrcati svakog (ukljucujuci i bekove USA) i treba mu praviti prostor za takve akcije pa ce i ond davati veci doprinos. Treba ga ostavljati da da igra 1na1 i da ide na ulaz, ono sto se Bogdanu cesto ostavlja da igra. NJegovo najjace oruzje su njegove brze noge, i kad rasirimo njihovu bekovsku liniju on samo treba da krene na ulaz, Kalina je tako juce izvukao par jeftinih faulova.

Jokicu treba sto vise lopti. Sad je valjda to jasno svima. Kad je on na nivou, nasa igra ima potpuno novu dimenziju.

Nas momci su sinoc ozivjeli. Nije u pitanju rezultat vec ritam koji smo drzali 35minuta. DA su sinoc umjesto amera bili Francuzi oderali bismo ih 15-20 razlike onakvom igrom.

realno

pre 7 godina

Nesto sad razmisljam,da za Srbiju igra Bojan Bogdanovic,mislim da bi Srbija mogla ici do zlata.
(sinisa, 13. avgust 2016 13:54)

Isto tako da za Srbiju igra Durant mogli bi možda do medalje. Manite se Bojana Bogdanovića i tripa da je on nekakav Srbin. Bojan Bogdanović je Hrvat, katolik iz Mostara i ne postoji dimenzija u kojoj bi on nastupao za Srbiju!

NoName

pre 7 godina

Moram da pitam, jel zna nrko sta je nas proslavljeni Bora Stankovic radio tolike godine u FIBA pa nas na svakom takmicenju sudije tretiraju kao stoku? Hvala unapred na odgovoru.
(Patriota, 13. avgust 2016 14:31)

Pitaj Bodirogu, sto pitas nas?

jasno?

pre 7 godina

Srbija, zemlja koja slavi poraze. Ameri su od prvog do pretposlednjeg minuta imali prednost 10-15 razlike. Srbija ni u jednom trenutku nije bila blizu pobede. Sta vi slavite?
(u prolazu, 13. avgust 2016 13:10)

Slavimo ljubomoru i kmečanje takvih kao ti he he!
Ceo svet je video srpsku košarku na delu u svoj svojoj lepoti! Eto to slavimo, i svaki iskreni zaljubljenik u basket bilo gde na svetu je sa uživanjem gledao utakmicu, košarku na nivou koji i neutralne navijače tera na aplauze, oduševljenje, smeh, sve ono zbog čega sport i postoji i zbog čega se gleda. Evo ja konkretno slavim Tea koji je ceo USA tim poslao po burek onom blind ass preko leđa, o čemu vi "dećki" možete samo da sanjate. Vidi se da si stvarno samo "u prolazu", i da sa košarkom nemaš veze, niti je voliš, niti je pratš, niti je poznaješ, kada pitaš šta slavimo.

777

pre 7 godina

svi vi koji pljujete po srbiji, procitajte sta kazu americki mediji. amerika prezivela srbiju, sta se desilo sa odbranom sad? ovo su neki od naslova. e, onda dodjite ovde pa pisite! takozvani strucnjaci! covek lepo rece, promenite kanal ako vam se ne svidja, strucnjaci!

slavija

pre 7 godina

Ima dosta komentara u smislu da se slavi poraz. Ne slavi se poraz već dobra igra. A "susjedi" neka bolje ćute i pomole se da se ne sretnemo.

Sava

pre 7 godina

Prosta stvar, igrali su muski to je to!
Stali smo na loptu, igrali nasu organizovanu igru, bez one iritante jurnjave.
Takodje, nasi se pobili sa Amerima, Ameri osetili tvrdo, pa se povukli.
Ako ovako nastavimo da igramo olimpijadu gazimo do finala.
Samo jos da dodam da Simonovic i Nedovic moraju mnogo vise da igraju.
Imaju te predispozicije koje su potrebne za igru sa ovakvim timovima.
Sa druge strane Bircevicu i Markovicu treba smanjiti minutazu i bice to jos 30-40 odsto bolje.
Sto se Bogdanovica tice, ja stvarno ne znam ko je tog lika proglasio za neku zvezdu.
Decka krene sut svaki 5 mec, zadnjih par minuta se vecito seprtlja.
Svakako da je vazan za ekipu, ali mora da mu se smnaji uloga.
Takodje zadnji sut da uzima Teodsoic.

nisamSiguran

pre 7 godina

lepo napisano
malo nije bas jednak arsin u ocenjivanju igraca
npr
Bogdan je igrao vecim delom meca vrhunsku odbranu, u napadu je bio, poput Tea, lepo izudaran, plus nekoliko lepih asistencija, Stimac pak dva tri totalno ne rezonska poteza u napadu, Jovic se mnogo vise gubio od Markovica, koji je pak stvarno kidao u odbrani
zasmetalo malo, pa da skrenem paznju
svi su sjajni, bore se bas, srce puno dok ih gledamo! ali verujem da mozemo jos bolje, cini mi se da najbolje tek prestoji
Nedovic Bogdanovic, Macvan
moraju vise i nece biti problema

s

pre 7 godina

u komentarima nimalo objektivnosti. Posle poraza od Australijanaca i Francuza svi su pisali kako jedva cemo proci grupu, a posle ce nas razbiti Litvanci ili Argetinci. Sada kada smo izgubili od Amerikanaca 3 razlike, svi pricaju kako cemo se prosetati do finala, i ne samo to, nego i da mozemo Amerikance dobiti u finalu i sa 10 razlike. Neverovatno.
Mi treba da idemo iz utakmicu u utakmicu, sada je svaka mozda i poslednja, nema nazad. Mi nismo glavni favoriti na turniru. Poslednju medalju na olimpijskim igrama smo osvojili 1996 godine. Prosle godine smo izgubili od Litvanije, i zauzeli cetvrto mesto na evropskom. Ove godine smo izgubili od Argetine u prijateljskoj, izgubili od Francuske, izgubili od Australije. Niko nam nece pokloniti mec samo zato sto smo izgubili od Amerike 3 razlike. Polako. Prvo Kinu da dobijemo, posle ide najverovatnije Litvanija, pa u tom delu kostura ako dobijemo Litvance ce se ponovo naci i Australija, ako dobije u cetvrtfinalu. Jeste, svi volimo i navijamo za svoju zemlju, ali malo objektivnosti nije na odmet, a da ne govorim o onima koji pominju zvezdu i partizan kada igra reprezentacija

djc-xxx

pre 7 godina

Saša Ozmo o Štimcu i Mačvanu: "Nije ovo bio meč za igrače njegovih osobina"

A osobine su da nemaju odraz :-)

p.s. Da su Bjelica i Bobi u rotaciji, bila bi to naša pobeda...

Filip

pre 7 godina

Svi vi koji pljujete Bogdana kako vam nije jasno da jedino Teo i on od bekova su u stanju da svaku utakmicu daju po 20 poena? ostali bekovi su nam uzas, ne znam da li su svi ukupno dali poena kao sam Bogdan!
Decko je najmladji a ocekujete da ne gresi! (najmladji na spoljnim pozicijama).

Black George

pre 7 godina

Lepa i odmerena analiza. Ako bih nesto dodao to je da los pocetak nije nizno toliko losa stvar. Na primer na prosloj utakmici sa njima 2014 smo poceli jako, sto je njih negde isprovociralo da krenu da nas gaze. Sad su se, posle pocetnog vodjstva malo i opustili sto je nama dalo sansu da se vratimo u mec - dakle ima to i svojih prednosti.

Za sledece utakmice - u napadu moraju da se probude bogdan i neda, da imaju po minimum 10 poena po mecu. A i ostali u rotaciji - kalina, macvan, simon, jovic - da im bude cilj da upisu po bar 5 poena po mecu - to bi nam dalo mnogo veci ucinak.

Ali mi je super sto mislim da mozemo da odigramo i jos bolje od ovoga, bez euforije i preterivanja, jednostavno na osnovu svega onoga sto smo do sada od ovih momaka videli. I sjajno je ako sada nastave u ovom duhu da igraju - bez straha i osecaja pritiska. Samo hrabro i gazi. Imaju na cemu da temelje svoje samopouzdanje.

Zagrepčanin

pre 7 godina

Hrvatska za tisucinku sekunde ostala bez trećeg zlata. Damir Martin u veslanju ostvario isti rezultat kao i Novozelandjanin, u stotinku ali na OI gledaju se i stotinke. Što se tiče kosarke, svaka cast Srbiji, odigrali su odlično od stizanja velikog vodstva USA, ali mozda se i psihički potrošili uoči Litve.
Da je Vama nas Bogdanovic a nama Đorđević kao trener.

Mayday

pre 7 godina

Čemu hvalospevi za izgubljenu utakmicu? Utakmicu u kojoj se nije ni lomio rezultat za razliku od one što su Ameri imali sa Australijom.

Možda je ovo 100% efikasnost Srpskog tima pa su ljudi srećni što su tu uopšte i videli ali malo preterujete sada. Ovo je bila revijalna utakmica za njih i od velike važnosti za nas tako da opet ništa.

veslanje-samac

pre 7 godina

Susjedi, savjet: nemojte kao po obicaju slaviti poraze nego gledajte kako da prođete grupu. Mi smo vec prosli grupu i u kos, i u ruk i i vat. Evo danas uzimamo novu medalju u veslanju. Mozete pratiti od 15:30.

Ratko

pre 7 godina

Nema Bjelice koji je uz Teodosića duša tima i sa njim bi ovo bilo još lepše. Birčević, Mačvan i Štimac na parketu ne mogu ništa da donesu ni u fazi odbrane. Bolje da je poveo Dangubića kojem je šut katastrofa ali ima odlične fizikalije i više bi značio za odbranu i skokove. Odlična igra Jokića, Raduljice, Teodosića ali i Markovića. Izgledamo sve bolje. Oni što lupetaju da SAD nisu povele najači tim i da su igrali sa 30 posto snage bih da prate malo NBA ligu. Ni jedan igrač u tom SAD timu nema ugovor ispod 50 miliona dolara. Ovo je skoro najači tim koji imaju, mogli su da ga upotpune sa još 3-4 igrača kao Lebron i Kari ali je čak i bez njih ovo prejak skup igrača koji bi ladno osvojio tituli u NBA. Svi su pre turnira govorili kako su poslali jači tim od onog na SP 2014 i da će gaziti sa 50-60 razlike. Igrali su oni koliko su mogli ali su izuzetno loši timski, neuigrani, bez ikakve ideje sve se svodi na individualne akcije. Nisu došli uigrani na turnir i ne igraju oni sa amaterima iz ulice nego sa ljudima koji igraju košarku ceo život. Tako da njih ne očekuje ni malo lak posao u četvrtfinalu ako budu igrali sa Španijom koja ako bude motivisana može veliki problem da im napravi. Mi i Australija smo pokazali da se može igrati što je jako bitno. Isto tako čeka i nas veliki posao sa Litvanijom ili Hrvatskom u daljem takmičenju, biće neizvesno. Litvanija, Australija i Srbija na turniru igraju identičnu košarku. Brz protok lopte, veoma dobri centri i šut za tri poena.

jackie

pre 7 godina

Opet najtoplije molim novokomponovane stručnjake- navijače jednog kluba da ne pljuju po igračima drugog kluba, jer oni ne igraju za sebe već za ekipu i sve nas.
Počeli su sa Raduljicom, sad ga više ne diraju jer im je objasnio neke stvari, ali će opet početi čim ne odigra profesorski.
Sad je na tapetu Bogdan jer on je izvikani večiti talenat i ne ubaci uvek kad svi hoćemo. Verujem da će im i on objasniti, a to znači da će dati neki odlučujući koš ili bar 30 poena, jer stručnjaci samo tada primete odličnog igrača.Inače, da ubacuje stalno kad treba ne bi vredeo par miliona nego par desetina miliona. Da je on bacio iz auta loptu u ruke Amera za lake poene bio bi razapet na krst. Tako je to kad stručnjaci ne priznaju greške. Sva sreća puna je reprezentacija igrača iz voljenog im kluba pa nema zime jer briljiraju.

iznogud

pre 7 godina

Svaka cast nasima ali mediji bi trebali da se uzdrze jer ipak smo izgubili pa i casno od SAD opet je poraz. Stvarate gubitnicki mentalitet gde se slave porazi. Neka se slave pobede a porazi nikada.

Patriota

pre 7 godina

Moram da pitam, jel zna nrko sta je nas proslavljeni Bora Stankovic radio tolike godine u FIBA pa nas na svakom takmicenju sudije tretiraju kao stoku? Hvala unapred na odgovoru.

kizobat

pre 7 godina

Citam komentare ne razumem ove kroate sta traze ovde na nasim portalima, meni ne pada na pamet da idem na njihove. Pazi ti njih mi slavimo poraze, e pa bivsa "braco" mi cemo da slavimo nase poraze a vi sa tomsonom slavite vase pobede.
Nesto ne razumem, pre utakmice sa amerima, svi su govorili da cemo izgubiti sa 20,30ili vise razlike. Ranije smo pricali da je svaki poraz protiv amera sa malom razlikom pobeda, e pa sinoc je bila pobeda bar za mene. Svi!koji kazu da su ameri smanjili gas neka pogledaju samo rezultate sa pripremnih utakmica. Oni jednostavno ne vole da gube i zele da svakog protivnika samelju. E sada australija
I SRBIJA su im pokazali zube i odmah se videlo da nisu sigurni kada nalete na takve timove. Sinoc su ih sudije pogurale do pobede,pogotovu u 4/4. Onaj priznat kos kada Jokic skida loptu sa obruca a neki od amera se hvata za obruc, duplo vodjenje u nasem reketu. Itd. A tek broj sl bacanja, pa dali su trecinu koseva iz slobodnjaka. Sada ono najvaznije, ovaj tim je takav kakav je. Bolji u ovom trenutku nismo mogli da imamo, Bjelica mnogo nedostaje Marjanovic NE.Ne uklapa se u Saletov sistem, a i nije bio u timu koji je izborio vizu. Mozda bi Musli sada bio korisniji od Stimca ali je isti tip igraca kao i Radule tako da verujem da ga zato Sale uopste nije ni zvao na pripreme. Nama najvise nedostaje malo vise fizike u timu, igraci koji mogu da se biju u reketu, tipa Lucica, Micova ili starog Novice ubice. Srbija, do kraja do finala.

James

pre 7 godina

A gde je sad divac da kaze za kazinsa da ce da nas ubije !? Rupcaga od igraca koji je jak i ponekad ima dobre poteze, ali sto ga rade kao vola na svakoj utakmici prvo sa licnim greskama pa onda ga izvlace iz reketa gde svi poentiraju lako itd... Jokicu nije nista mogao npr ! Evo nadam se ce se kopirati moj komentar posle cetvrtfinala.. Spanija cetvrta u drugoj grupi i dobija ameriku u 1/4 finalu , veoma realan scenario ! Timska odbrana im je smesna , napade nemaju nikakve , nemaju ni pleja osim laurija koji igra malo minuta.. Ovu olimpijadu ne osvajaju !

moje mišljenje

pre 7 godina

Momci treba samo da nastave da igraju svoju timsku, nenametljivu, ali upornu, i nada sve tako inspirisanu i motivisanu igru. Jeste, treba da igraju košarku, a ne basket(ball)

b.

pre 7 godina

Odmah na pocetku da kazem da nisam nikakav hejter i da maksimalno podrzavam nasu reprezentaciju i igrace, ali ljudi budimo realni. Ono juce je bilo odlicno, ali nece se ponoviti. Videlo se da amerikanci igraju na pola gasa. Njima je ovo bio nebitan mec, vec su obezbedili prvo mesto i ovo je za njih bila revijalna utakmica. Sa druge strane mislim da Teo nece moci dva puta ovako da odigra, ono sinoc je bio njegov vrhunac. Nadam se da ce nam ova dobra partija dati snage i samopouzdanja da uspemo da doguramo sto dalje, ali price kako Srbija uci amerikance da igraju kosarku i neke iluzije da sada uzimamo zlato nisu na mestu...

osman

pre 7 godina

xyz
Da je Marjanovic tu vrlo verovatno bi ugusio Jokica i Raduljicu i epilog bi bio nepovoljniji za nas.Vi panteri kao da ste pali sa marsa.Diva je sa Bobijem u timu,i jacim rosterom jedva grupu prosla u EL,a dogodine Sa Cirbesom igrala cetvrtfinale,pritom Bobi maltene do sada nije ni igrao za reprezentaciju pa dok se on ne prilagodi...sto se tice Belog,da je on tu Bircevic ne bi putovao,sto je igrac vise za nas mada je on imao sezonu za zaborav i mislim da od njega ovom timu vise fali Erceg od prosle godine za koga mi nije jasno da u Olimpijskoj godini svesno bira da nema klub i ne ide na igre jer su mu ponudili manje para nego sto je mislio da ce dobiti

sasa jokic

pre 7 godina

Filip@ izvini kada je poslednji put Bogdan oresao 10?
I to nije pljuvanje nego gole cinjenice. Dosta vise sa tim vecitim talentom.....

C i n i k

pre 7 godina

Bircevic,Macvan i Stimac su zalutali u "ekipu". Sada je jos jasnije koliko nam stvarno fale Bjelica i pre svega,Boby! Cestitam momcima,da nisu toliko respektovali Amere u pocetku,mozda su mogli i senzaciju da naprave..

gari

pre 7 godina

svi se nesto raspisali o litvancima mozda oni i nezele da igraju sa nama, mozda nam zapadnu susjedi naprimer, ovde se zesce kalkulise prva cetvrtfinalna

goran

pre 7 godina

Indeks korisnosti: Jokic 27, Teo 19, Markovic 17, Radulja 16, Kalina 8.
+/ indeks: Simonovic +16, Jovic +4, Kalinic +3.
Nadam se da se iskristalisalo za 1/4, a nadam se i 1/2 devet igraca koje ce rotirati sa vecom minutazom, Macvan, Bircevic, Stimac bi trebali da ulaze jedino ako neko udje u problem sa licnim, mada bolje da ni tad ne ulaze. Jednostavno simon i kalina puno bolje igraju na 4 od ove dvojice, tako da ako se sacuvaju licnih radulja moze da igra 28-30 minuta na 5, jokic tih preostalih 10 na 5 i jos dvadesetak na 4, dvadeset minuta na 4 pokriju simon i kalina, kao i na trojci, a 20 na trojci moze bilo ko kad igramo sa tri niska

u prolazu

pre 7 godina

Srbija, zemlja koja slavi poraze. Ameri su od prvog do pretposlednjeg minuta imali prednost 10-15 razlike. Srbija ni u jednom trenutku nije bila blizu pobede. Sta vi slavite? Secam se svih ovih godina da su Ameri na svakom prvenstvu imali po jednu itakmicu ispod 10 razlike (protiv Litvanije, Argentine, Spanije), ali bi se nakon toga uozbiljili i opet sve te ekipe razbijali sa 30-40 razlike. Ako se Srbija i SAD ponovo sretnu na ovim OI biice 40 razlike kao i u finalu SP

@joxa

pre 7 godina

momak cega si ti trener da bi nesto znao ili tumacio"strucno"?! rezultati tvoji su...?!
mozda si uzeo neku medalju, igrao neko finale???
ne,a? ne pravi se strucan, dok pokraj tv-a trazis greske

sasa jokic

pre 7 godina

ddd@ slazem se za Jokica, Te i Raduljici, ali zasto Bogdan? Decko gresi u idbrani i ne moze kos da ubode. Simonovicu vecu minutazu, igra super u odbrani (najbolje) i ume da pogodi trojku.

dragan

pre 7 godina

momci svaka cast, ali da li shvatate da kad vas I kritikujemo, zameramo, da je to sto nam je stalo, sto nas boli svaka izgubljena lopta, svaki promasaj, svako ispadanje u odbrani, jasno mi je da je vama najvise stalo, ali cesto vidim posle nekog teskog poraza igraci nasmejani sledeci dan, a ja I slicni patimo danima, kao da nam je zivot stao. mislim sigurno ima I do toga da se nekako poraz lakse podnese kad imas milione eura na racunu :-) tako da teo ne mozes ti nama da govoris kome se ne svidja kako igramo, neka promeni kanal :-)

hektor

pre 7 godina

Nisam gledao utakmicu ali koliko vidim iz članka i komentara, Ameri su još i dobro prošli!
(Mike, 13. avgust 2016 17:13)
Ja sam gledao. Srbija nije ni u jednom treuntku povela. U stvari, ni u jednom trenutku nije bilo nerešeno. Ameri su igrali sa 60% snage. Imali su prednost od 13 poena i onda se videlo da igraju samo da prodju kvalifikacije. Srbija je izgubila od Australije gde igraju cetiri NBA igraca mnogo gora nego sadasnji americki tim. Cisto da stavimo stvari u perspektivu.

dc

pre 7 godina

Drago mi je sto su kosarkasi poceli postepeno da dizu formu,mozda je tako i bolje(zato sto kada to urade od pocetka,obicno bude problem na kraju takmicenja).
Mozda je malo potebno porafiti na igri protiv ekipa koje zele da se ,,potuku"(Argentina,Litvanija,Australija),ali svi oni su nas dobijali kada smo bili u ,,padu" forme tako da verujem da ce nasi odigrati mnogo bolje u nastavku(pre svega protiv Argentine ili Litvanije koje ce nam najverovatnije biti prvi rivali u nokaut fazi)i ocekujem(bar se nadam)dobar rezultat.
Takođe mi je drago i zbog toga sto ce USA najverovatnije ici na Spaniju koja svakako ima kvalitet,a mozda ih jos i krene u nastavku pa namuce USA koje ce posle najverovatnije ici na Francusku koja takođe mozda modigne formu do tada,tako da,sve je moguce :)
A sto se tice nasih,ponovicu...Drago mi je sto sto su poceli da dizu formu,i iako ce biti malo ruzno sa moje strane(bez ikakve namere da uvredim nekoga)drago mi je i zato sto imaju sansu da ucutkaju (auto)pljuvace(ponavljam,nemam nameru da uvredim nekoga).

sasa jokic

pre 7 godina

Pitanje nisu sudije, nego sta bi bilo da je Bogdanovic iskoristio sve lopte koje je dobijao od Tea na cist sut!? Dosli smo na Olimpijadu bez klasicnog sutera (Bogdanovic sa 1 od 4 prosekom to svakako nije) tako da moramo da budemo zadovoljni.
Mislim da nije odradjena dobra psihiloska priprema sa pojedinim igracima. Jovic je paralisan, totalno pogubljen, Macvan takodje. Fali nam tri igraca na klupi najmanje.
Sve u svemu, brilijantnom partijom Tea, Raduljice i Jokica u napadu i Kalinica u odbrani uspeli smo da pariramo Amerima.
Jos da imamo nekoga da veze bar dve trojke.....

1kch4

pre 7 godina

Sjajna analiza kao i uvek, ali i isti zakljucak kao nakon prethodnih meceva- cetvorica nasih kosarkasa po kvalitetu nisu za ovaj turnir, cak nije ni potrebno navesti koji koliko je to ocigledno. Ako izuzmemo povredu Bjelice, Djordjevic je napravio tri krupne greske u selekciji tima.
Ovakva igra svakako raduje, ali ne zaboravite da je ovo bio mec kada su mogli biti potpuno opusteni- sa koliko god da su izgubli ne bi bilo strasno. Kina je ozbiljan ispit i uopste tu pobedu ne treba unapred upisivati.

lol

pre 7 godina

(osman, 13. avgust 2016 14:21)

Bobi bi ugusio Jokica i Raduljicu? Pa da, evo ih sada ne gusi pa tri utakmice redom dobismo. Kada Raduljica sa 5 licnih mora da izadje iz igre, Jokic mora da igra bez odmora jer prakticno nemamo jos jednog centra (uz duzno postovanje Stimcu). Ali da,logika je cudo...

Laik

pre 7 godina

Da li neko zna šta je sa Ercegom? On je prilično standardan igrač, a kada uđe u ritam nemoguć je za čuvanje i ne ume da promaši za tri. Gde nam je on sada majku mu...;)

Elem...Bjelica, Bobi, Gudurić i Erceg, umesto Birčevića, Mačvana, Markovića i Simonovića (uz dužno poštovanje svima koje bih menjao). Voleo bih sledeće takmičenje da nas vidim u takvom sastavu.

Štimca obavezno čuvati u reprezentaciji kao amajliju, mirođiju, simbol naše borbenosti...kako god to nazvali.

ja

pre 7 godina

Orlovi su izgubili 3 od 4 utakmice koje su igrali, u jednoj su uspeli da se spuste na -3 protiv rivala koji je igrao revijalnu utakmicu sa 30% snage i sada se to ovde slavi kao zlatna medalja... Neverovatan narod i ispiranje mozga.

Mare

pre 7 godina

@hektor
Amerikanci jesu igrali sa 60% snage, ali u poslednjih 5 minuta su se trgli i zaigrali sa 80%. Bilo je trcanja, bilo je borbe za loptu, a opet nisu uspeli da se vrate na dvocifrenu razliku. Mogli smo da ih pobedimo. Mogli smo i da izgubimo sa 25, da su celu utakmicu igrali sa 80%. Daleko smo jos od njih, ali to nije nedostizna razlika. Jednu od deset utakmica bismo pobedili.

lorencin

pre 7 godina

@EhSrbijo
A da smo dobili verovatno bi bilo dobijamo kada se nista ne odlucuje,a kada je bitno gubimo 40 razlike i zbog tih stvari je ova nacija tu gde jete(omiljena recenica internet pametnjakovica-analiticara)

danguba

pre 7 godina

Ne bi lose, a umalo nisam ugasio tv. Mada mislim da je ovo sinoc bilo najbolje od Srbije, a Ameri samo trebaju dodati gas. U finalu ce nas nakantati 40 razlike...

EhSrbijo

pre 7 godina

Kakva euforija zbog poraza...Dokle god bude 1400 komentara na vesti o jurcanju za loptom, a na vesti o ekonomiji i sve vecem siromastvu po 50 komentara- Srbija ce vecito tavoriti u bedi.

veslanje-samac

pre 7 godina

Susjedi, savjet: nemojte kao po obicaju slaviti poraze nego gledajte kako da prođete grupu. Mi smo vec prosli grupu i u kos, i u ruk i i vat. Evo danas uzimamo novu medalju u veslanju. Mozete pratiti od 15:30.

Mayday

pre 7 godina

Čemu hvalospevi za izgubljenu utakmicu? Utakmicu u kojoj se nije ni lomio rezultat za razliku od one što su Ameri imali sa Australijom.

Možda je ovo 100% efikasnost Srpskog tima pa su ljudi srećni što su tu uopšte i videli ali malo preterujete sada. Ovo je bila revijalna utakmica za njih i od velike važnosti za nas tako da opet ništa.

u prolazu

pre 7 godina

Srbija, zemlja koja slavi poraze. Ameri su od prvog do pretposlednjeg minuta imali prednost 10-15 razlike. Srbija ni u jednom trenutku nije bila blizu pobede. Sta vi slavite? Secam se svih ovih godina da su Ameri na svakom prvenstvu imali po jednu itakmicu ispod 10 razlike (protiv Litvanije, Argentine, Spanije), ali bi se nakon toga uozbiljili i opet sve te ekipe razbijali sa 30-40 razlike. Ako se Srbija i SAD ponovo sretnu na ovim OI biice 40 razlike kao i u finalu SP

hektor

pre 7 godina

Nisam gledao utakmicu ali koliko vidim iz članka i komentara, Ameri su još i dobro prošli!
(Mike, 13. avgust 2016 17:13)
Ja sam gledao. Srbija nije ni u jednom treuntku povela. U stvari, ni u jednom trenutku nije bilo nerešeno. Ameri su igrali sa 60% snage. Imali su prednost od 13 poena i onda se videlo da igraju samo da prodju kvalifikacije. Srbija je izgubila od Australije gde igraju cetiri NBA igraca mnogo gora nego sadasnji americki tim. Cisto da stavimo stvari u perspektivu.

ja

pre 7 godina

Orlovi su izgubili 3 od 4 utakmice koje su igrali, u jednoj su uspeli da se spuste na -3 protiv rivala koji je igrao revijalnu utakmicu sa 30% snage i sada se to ovde slavi kao zlatna medalja... Neverovatan narod i ispiranje mozga.

b.

pre 7 godina

Odmah na pocetku da kazem da nisam nikakav hejter i da maksimalno podrzavam nasu reprezentaciju i igrace, ali ljudi budimo realni. Ono juce je bilo odlicno, ali nece se ponoviti. Videlo se da amerikanci igraju na pola gasa. Njima je ovo bio nebitan mec, vec su obezbedili prvo mesto i ovo je za njih bila revijalna utakmica. Sa druge strane mislim da Teo nece moci dva puta ovako da odigra, ono sinoc je bio njegov vrhunac. Nadam se da ce nam ova dobra partija dati snage i samopouzdanja da uspemo da doguramo sto dalje, ali price kako Srbija uci amerikance da igraju kosarku i neke iluzije da sada uzimamo zlato nisu na mestu...

Joxa

pre 7 godina

Trener je izjavio da je u svakoj utakmici problem pocetak...xmmm,da li je stvarno potrebno da mu objasnjavamo zasto je to tako ili mozda i sam moze da shvati da Bircevicu uopsteno nije mesto u reprezentaciji,a i Markovic je za rotaciju,nikako za prvu petorku!A njih dvojica uvek prva petorka i uvek krenemo sa -10 svaku utakmicu!

djc-xxx

pre 7 godina

Saša Ozmo o Štimcu i Mačvanu: "Nije ovo bio meč za igrače njegovih osobina"

A osobine su da nemaju odraz :-)

p.s. Da su Bjelica i Bobi u rotaciji, bila bi to naša pobeda...

Majstor Mile

pre 7 godina

Odličan komentar , odlično ocenjen svaki igrač, igra u celini, samo fali malo kritike na trenerov manir da počinje utakmicu sa loše sastavljenom prvom petorkom...što nije bez posledice.

Sava

pre 7 godina

Prosta stvar, igrali su muski to je to!
Stali smo na loptu, igrali nasu organizovanu igru, bez one iritante jurnjave.
Takodje, nasi se pobili sa Amerima, Ameri osetili tvrdo, pa se povukli.
Ako ovako nastavimo da igramo olimpijadu gazimo do finala.
Samo jos da dodam da Simonovic i Nedovic moraju mnogo vise da igraju.
Imaju te predispozicije koje su potrebne za igru sa ovakvim timovima.
Sa druge strane Bircevicu i Markovicu treba smanjiti minutazu i bice to jos 30-40 odsto bolje.
Sto se Bogdanovica tice, ja stvarno ne znam ko je tog lika proglasio za neku zvezdu.
Decka krene sut svaki 5 mec, zadnjih par minuta se vecito seprtlja.
Svakako da je vazan za ekipu, ali mora da mu se smnaji uloga.
Takodje zadnji sut da uzima Teodsoic.

sasa jokic

pre 7 godina

Filip@ izvini kada je poslednji put Bogdan oresao 10?
I to nije pljuvanje nego gole cinjenice. Dosta vise sa tim vecitim talentom.....

Laik

pre 7 godina

Da li neko zna šta je sa Ercegom? On je prilično standardan igrač, a kada uđe u ritam nemoguć je za čuvanje i ne ume da promaši za tri. Gde nam je on sada majku mu...;)

Elem...Bjelica, Bobi, Gudurić i Erceg, umesto Birčevića, Mačvana, Markovića i Simonovića (uz dužno poštovanje svima koje bih menjao). Voleo bih sledeće takmičenje da nas vidim u takvom sastavu.

Štimca obavezno čuvati u reprezentaciji kao amajliju, mirođiju, simbol naše borbenosti...kako god to nazvali.

danguba

pre 7 godina

Ne bi lose, a umalo nisam ugasio tv. Mada mislim da je ovo sinoc bilo najbolje od Srbije, a Ameri samo trebaju dodati gas. U finalu ce nas nakantati 40 razlike...

Filip

pre 7 godina

Svi vi koji pljujete Bogdana kako vam nije jasno da jedino Teo i on od bekova su u stanju da svaku utakmicu daju po 20 poena? ostali bekovi su nam uzas, ne znam da li su svi ukupno dali poena kao sam Bogdan!
Decko je najmladji a ocekujete da ne gresi! (najmladji na spoljnim pozicijama).

C i n i k

pre 7 godina

Bircevic,Macvan i Stimac su zalutali u "ekipu". Sada je jos jasnije koliko nam stvarno fale Bjelica i pre svega,Boby! Cestitam momcima,da nisu toliko respektovali Amere u pocetku,mozda su mogli i senzaciju da naprave..

marlon

pre 7 godina

mislim da sale zna sta radi.
oni koji mu ne veruju verovatno su nosili pelene devedesetih pa ne znaju koji je to genije košarke.
zato, tišina popišanci!

Piljaramendi

pre 7 godina

Laicki savjet, manje Bircevic vise Raduljica i Jokic zajedno. Takodje, manje Markovic vise Bogdan i Nedovic zajedno.

Pozdrav za Divca od Raduljice i Jokica.

iznogud

pre 7 godina

Svaka cast nasima ali mediji bi trebali da se uzdrze jer ipak smo izgubili pa i casno od SAD opet je poraz. Stvarate gubitnicki mentalitet gde se slave porazi. Neka se slave pobede a porazi nikada.

dragan

pre 7 godina

momci svaka cast, ali da li shvatate da kad vas I kritikujemo, zameramo, da je to sto nam je stalo, sto nas boli svaka izgubljena lopta, svaki promasaj, svako ispadanje u odbrani, jasno mi je da je vama najvise stalo, ali cesto vidim posle nekog teskog poraza igraci nasmejani sledeci dan, a ja I slicni patimo danima, kao da nam je zivot stao. mislim sigurno ima I do toga da se nekako poraz lakse podnese kad imas milione eura na racunu :-) tako da teo ne mozes ti nama da govoris kome se ne svidja kako igramo, neka promeni kanal :-)

petarpack

pre 7 godina

Posle ove utakmice jos vise mrzim fudbal.Fantasticna utakmica nasih.Samo je falilo malo srece,bolji pocetak,sudijska nepristrastnost i naravno Bjelica.Macvan,Stimac,Bircevic nisu igraci reprezentativnog kalibra.ostali odlicni.

lol

pre 7 godina

(osman, 13. avgust 2016 14:21)

Bobi bi ugusio Jokica i Raduljicu? Pa da, evo ih sada ne gusi pa tri utakmice redom dobismo. Kada Raduljica sa 5 licnih mora da izadje iz igre, Jokic mora da igra bez odmora jer prakticno nemamo jos jednog centra (uz duzno postovanje Stimcu). Ali da,logika je cudo...

Navijač

pre 7 godina

Ako momci razbiju Litvance (kako sada stvari stoje, oni su prvi u drugoj grupi) u četvrtfinalu, znaću da je Sale pametan taktičar i da je navukao sve lepo da smo loši u Riu i da je lepo sakrio karte...Samo u prve tri utakmice (da bih uporedio sam uzeo tri, Litvanci danas igraju četvrtu), Teo u proseku igra 27min a Kalnietis 35min (a igrali su sa najslabijima - Nigerijom), i ostali igrači im igraju u proseku više minuta od naših, a njih tek očekuju Španci i Hrvati, a nas Kinezi...Ako Sale tempira formu za 1/4 i 1/2, onda to dobro radi. ?

Zagrepčanin

pre 7 godina

Hrvatska za tisucinku sekunde ostala bez trećeg zlata. Damir Martin u veslanju ostvario isti rezultat kao i Novozelandjanin, u stotinku ali na OI gledaju se i stotinke. Što se tiče kosarke, svaka cast Srbiji, odigrali su odlično od stizanja velikog vodstva USA, ali mozda se i psihički potrošili uoči Litve.
Da je Vama nas Bogdanovic a nama Đorđević kao trener.

jackie

pre 7 godina

Opet najtoplije molim novokomponovane stručnjake- navijače jednog kluba da ne pljuju po igračima drugog kluba, jer oni ne igraju za sebe već za ekipu i sve nas.
Počeli su sa Raduljicom, sad ga više ne diraju jer im je objasnio neke stvari, ali će opet početi čim ne odigra profesorski.
Sad je na tapetu Bogdan jer on je izvikani večiti talenat i ne ubaci uvek kad svi hoćemo. Verujem da će im i on objasniti, a to znači da će dati neki odlučujući koš ili bar 30 poena, jer stručnjaci samo tada primete odličnog igrača.Inače, da ubacuje stalno kad treba ne bi vredeo par miliona nego par desetina miliona. Da je on bacio iz auta loptu u ruke Amera za lake poene bio bi razapet na krst. Tako je to kad stručnjaci ne priznaju greške. Sva sreća puna je reprezentacija igrača iz voljenog im kluba pa nema zime jer briljiraju.

komsija

pre 7 godina

Ono, kontam prepucavanje Zvezda-Partizan, ali ne kontam ovu pljuvacinu na Bogdana. Sinoc definitivno nije bilo njegovo vece (ne samo zbog kraja, i u odbrani je ispao par puta), ali Bogdan je vrhunski evropski igrac, sa naglaskom na evropski. Izuzetno koristan za tim, sa visokim kosarkaskim IQ. Ako hocete da vam daje 30 poena kao Bojan, ostavite Tea na klupi... ali onda nece biti dobro za tim.

Teo : mislim da ga nikada boljeg nisam vidio, a gledao sam i njegove simultanke sa 30+ poena. Nikad ga nisam vidio da je ovoliko grizao za tim, ukljucujuci i odbranu.

I ne kontam vase pljuvanje po Bircevicu, Stimcu, itd. U jakim utakmicama igra 8-9 igraca, trojica su tu da udju u igru na par minuta, naprave par faula... i da nikako ne preuzimaju odgovornost u napadu. Da je tu Bjelica, neko drugi bi bio taj "koji nema pojma...". U grupama igra svih 12, da bi se iskristalisalo koji su tih 8-9 za odlucujuce partije. I to je Djordjevic, cini mi se, odlicno odradio.

Napisah prekjuce ovdje da vama ne fali Marjanovic, nego vam fale Jokic, Kalinic i Macvan. Cini se da ste Jokica i Kalinica dobili. A Macvanu ne odgovara ova pozicija, predaleko je od kosa. Ali ne sumnjam da Djordjevic zna sta radi.

I da ponovim od prekjuce : po kvalitetu biste trebali ispasti u 1/4, ali Djordjevic cupa nemoguce od ovog tima, pa se vrlo lako moze dogoditi da idete i do finala

pera

pre 7 godina

Sve price o Marjanovicu i Bjelici, nemaju vise smisla. Ovo je nas tim, koji i nije tako los.
Protiv Amera smo dobili Jokica, dodatno Raduljicu i Teodosica...i to je nas kapital.
Ocekujemo bljesak Nedovica, konstantnog Markovica, nesto koncentrisanijeg Kalinica, povratak Bogdanovica, mozda koji minut vise za Simonovica...
Sale je svestan da je ovo takmicenje gde su bitne 2 utakmice, deluje da maximum stize taman kad treba.
Vise ne smemo ulaziti u utakmicu sa -11, tako da eksperimenti sa Bircevicem, Macvanom i Stimcem, moraju da se svode na minimum i to kada nam trebaju za korisne licne greske...
Uz dobar start cetvrtfinala..polufinale je nase...dakle bronza.

Mare

pre 7 godina

@hektor
Amerikanci jesu igrali sa 60% snage, ali u poslednjih 5 minuta su se trgli i zaigrali sa 80%. Bilo je trcanja, bilo je borbe za loptu, a opet nisu uspeli da se vrate na dvocifrenu razliku. Mogli smo da ih pobedimo. Mogli smo i da izgubimo sa 25, da su celu utakmicu igrali sa 80%. Daleko smo jos od njih, ali to nije nedostizna razlika. Jednu od deset utakmica bismo pobedili.

ddd

pre 7 godina

Djordjevic pravi veoma cudne izmene,i mislim da s tim zeli da zadrzi visok intenzitet u odbrani. Mi pridjemo na -5 on ubacuje Stimca,pocinje mu Bircevic,Jovic i Markovic imaju jako puno minuta.. Ne pravi klasicne izmene po pozicijama,nego mnogo rotira.. Da Raduljica nije imao 4 licne,verujte mi da se Jokic nikad ne bi razigrao jer bi ga Djordjevic zamenio i ubacio Radulju kad se odmori.. Seckao je Jokicevu minutazu na prve tri utakmice,taman odigra 3-4 min,navikne se na protivnika i situaciju na parketu i napolje... U 1\4 finalu ukoliko hocemo pobedu Teo,Bogdan,Radulja i Jokic +30 min na parketu

Ivan

pre 7 godina

Susjedi, savjet: nemojte kao po obicaju slaviti poraze nego gledajte kako da prođete grupu. Mi smo vec prosli grupu i u kos, i u ruk i i vat. Evo danas uzimamo novu medalju u veslanju. Mozete pratiti od 15:30.
(veslanje-samac, 13. avgust 2016 12:32)

Istina jos uvek nismo prosli, ali to je samo formalnost koja se ceka, a razlika izmedju vas i nas je ta da cete vi ispasti u cetvrfinalu a mi necemo. Srdacan pozdrav i cestitke na dve medalje.

gojimir debeljački

pre 7 godina

nisu mi jasni ovi što pričaju o "greškama selektora". Ispada kao da je zbog Birčevića i Štimca izostavio Bodirogu i Stojakovića. Zvao je najbolje od onih koji su bili spremni da daju 100% na ovom takmičenju. Ne vidim bekove u našoj selekciji koji su lošiji i manje spremni od Zagorca ili Gudurića, koliko god ova dvojica bili mladi i talentovani. Ne vidim da su Milutinov ili Musli (sećamo se dobro Muslija) bolji od Mačvana i Štimca. Bobi je sam birao da bude dobro plaćena NBA maskota umesto heroj svoje zemlje, pitanje je i koliko bi uopšte pomogao u igri jer je realno iza Jokića i Raduljice. Bjelica povredjen, unazad 4-5 godina naš glavni igrač, fali ali, hvala bogu biće ga na narednim OI. Spisak za reprezentaciju bio je dugačak, na sledećem prvenstvu biće nekih novih lica (Gudurić, Zagorac, Bobi, Janković iz USA) , ali treba pustiti ove momke da svoje zajedničke nastupe krunišu borbom za olimpijsku medalju makar je i ne osvojili.

1kch4

pre 7 godina

Sjajna analiza kao i uvek, ali i isti zakljucak kao nakon prethodnih meceva- cetvorica nasih kosarkasa po kvalitetu nisu za ovaj turnir, cak nije ni potrebno navesti koji koliko je to ocigledno. Ako izuzmemo povredu Bjelice, Djordjevic je napravio tri krupne greske u selekciji tima.
Ovakva igra svakako raduje, ali ne zaboravite da je ovo bio mec kada su mogli biti potpuno opusteni- sa koliko god da su izgubli ne bi bilo strasno. Kina je ozbiljan ispit i uopste tu pobedu ne treba unapred upisivati.

$$$

pre 7 godina

Mi smo neverovatan narod...Od komentara tipa "imamo krs tim, 2-3 dobra igraca, nemamo pojma, necemo ni Kinu da pobedimo", dosli smo do "Ladno idemo u finale"...I ne samo finale...Kladim se da vec 55% ljudi smatra da ladno uzimamo i zlato...

Ratko

pre 7 godina

Nema Bjelice koji je uz Teodosića duša tima i sa njim bi ovo bilo još lepše. Birčević, Mačvan i Štimac na parketu ne mogu ništa da donesu ni u fazi odbrane. Bolje da je poveo Dangubića kojem je šut katastrofa ali ima odlične fizikalije i više bi značio za odbranu i skokove. Odlična igra Jokića, Raduljice, Teodosića ali i Markovića. Izgledamo sve bolje. Oni što lupetaju da SAD nisu povele najači tim i da su igrali sa 30 posto snage bih da prate malo NBA ligu. Ni jedan igrač u tom SAD timu nema ugovor ispod 50 miliona dolara. Ovo je skoro najači tim koji imaju, mogli su da ga upotpune sa još 3-4 igrača kao Lebron i Kari ali je čak i bez njih ovo prejak skup igrača koji bi ladno osvojio tituli u NBA. Svi su pre turnira govorili kako su poslali jači tim od onog na SP 2014 i da će gaziti sa 50-60 razlike. Igrali su oni koliko su mogli ali su izuzetno loši timski, neuigrani, bez ikakve ideje sve se svodi na individualne akcije. Nisu došli uigrani na turnir i ne igraju oni sa amaterima iz ulice nego sa ljudima koji igraju košarku ceo život. Tako da njih ne očekuje ni malo lak posao u četvrtfinalu ako budu igrali sa Španijom koja ako bude motivisana može veliki problem da im napravi. Mi i Australija smo pokazali da se može igrati što je jako bitno. Isto tako čeka i nas veliki posao sa Litvanijom ili Hrvatskom u daljem takmičenju, biće neizvesno. Litvanija, Australija i Srbija na turniru igraju identičnu košarku. Brz protok lopte, veoma dobri centri i šut za tri poena.

reč da nisam čuo

pre 7 godina

E moji dragi susedi, uvek ste dobri u porazu.
(sused, 13. avgust 2016 12:47)

Vidim li ja to ljubomoru u tvom komentaru?
Prodao bi kevu i ćaleta da vi odigrate s Amerima ovako. U čemu ste vi dobri? U primanju šok koševa u zadnjoj sekundi od Srba? Javi se da pričamo o basketu kada uzmete neku medalju za početak. Do tada, psssst... tišina...

sasa jokic

pre 7 godina

Pitanje nisu sudije, nego sta bi bilo da je Bogdanovic iskoristio sve lopte koje je dobijao od Tea na cist sut!? Dosli smo na Olimpijadu bez klasicnog sutera (Bogdanovic sa 1 od 4 prosekom to svakako nije) tako da moramo da budemo zadovoljni.
Mislim da nije odradjena dobra psihiloska priprema sa pojedinim igracima. Jovic je paralisan, totalno pogubljen, Macvan takodje. Fali nam tri igraca na klupi najmanje.
Sve u svemu, brilijantnom partijom Tea, Raduljice i Jokica u napadu i Kalinica u odbrani uspeli smo da pariramo Amerima.
Jos da imamo nekoga da veze bar dve trojke.....

sasa jokic

pre 7 godina

ddd@ slazem se za Jokica, Te i Raduljici, ali zasto Bogdan? Decko gresi u idbrani i ne moze kos da ubode. Simonovicu vecu minutazu, igra super u odbrani (najbolje) i ume da pogodi trojku.

Patriota

pre 7 godina

Moram da pitam, jel zna nrko sta je nas proslavljeni Bora Stankovic radio tolike godine u FIBA pa nas na svakom takmicenju sudije tretiraju kao stoku? Hvala unapred na odgovoru.

realno

pre 7 godina

Nesto sad razmisljam,da za Srbiju igra Bojan Bogdanovic,mislim da bi Srbija mogla ici do zlata.
(sinisa, 13. avgust 2016 13:54)

Isto tako da za Srbiju igra Durant mogli bi možda do medalje. Manite se Bojana Bogdanovića i tripa da je on nekakav Srbin. Bojan Bogdanović je Hrvat, katolik iz Mostara i ne postoji dimenzija u kojoj bi on nastupao za Srbiju!

ništatineznaš

pre 7 godina

Svaka cast nasima ali mediji bi trebali da se uzdrze jer ipak smo izgubili pa i casno od SAD opet je poraz. Stvarate gubitnicki mentalitet gde se slave porazi. Neka se slave pobede a porazi nikada.
(iznogud, 13. avgust 2016 12:53)

Pojima ti nemaš šta je gubitnički mentalitet! Pitaj Hrvatske košarkaše, objasniće ti. Herojske poraze svaka velika nacija slavi. Ona koja to nije, i ne razume. Jel treba da se stidimo majora Gavrilovića i odreda koji je branio Beograd? Svi izginuli! Jel treba Sparta da se stidi Leonide i odreda koji je branio Grčku u Termopilskom klancu? Svi izginuli! Takve ljude treba slaviti više od pobednika, ali ti to očito ne razumeš.

vojvođanin

pre 7 godina

Lepo je bilo gledati ovu utakmicu i nadigravanje sa Amerima. Ali... bez euforije, preko Kine do četvrtfinalnog "rata" sa bilo kojim protivnikom i da se nadamo sličnoj igri. Srećno košarkaši!!!

Nba fan

pre 7 godina

Ne znam, iskreno ja ne pamtim kad sam bio srecniji. Uzivao sam sinoc! Onih par akcija teodosica i raduljice pa i jokica cu pamtiti dok sam ziv. Nerviranje Jordana i Kazinsa i mlataranja rukom. Moram dodati, ni za jednu situaciju gde su se bunili ameri oni nisu bili u pravu! I time skrnave svoje kosarkasko znanje. Nisu smekeri, jedini Irving poseduje kosarkasku inteligenciju i on ih je i spasao ovog puta. Ovo pisem kao ozbiljan poznavalac nba kosarke, znam sta pricam. Cinjenice :
Nadigrali smo ih. Dobili su sudijskim odlukama koje mogu da nabrojim bar 7,8.
Moramo do polufinala makar, sad nakon ovog meca jednostavno moramo!

realno

pre 7 godina

Bravo za stav: "ne zanima nas ko je sa druge strane, mi igramo."

Raduljica najbolji izvodjac slobodnih bacanja u timu. Covek ima masu i moze da se izbori sa teskim centrima.

Jokic je Amerima odrzao cas.

A Teo, najbolji asistent ikada (bar od kada ja pratim). Moze covek da da Amerima i 20 poena, ali posle one asistencije iza ledja svaki poen pada u vodu.

Svaka cast celom timu, nastavite tako!

jasno?

pre 7 godina

Srbija, zemlja koja slavi poraze. Ameri su od prvog do pretposlednjeg minuta imali prednost 10-15 razlike. Srbija ni u jednom trenutku nije bila blizu pobede. Sta vi slavite?
(u prolazu, 13. avgust 2016 13:10)

Slavimo ljubomoru i kmečanje takvih kao ti he he!
Ceo svet je video srpsku košarku na delu u svoj svojoj lepoti! Eto to slavimo, i svaki iskreni zaljubljenik u basket bilo gde na svetu je sa uživanjem gledao utakmicu, košarku na nivou koji i neutralne navijače tera na aplauze, oduševljenje, smeh, sve ono zbog čega sport i postoji i zbog čega se gleda. Evo ja konkretno slavim Tea koji je ceo USA tim poslao po burek onom blind ass preko leđa, o čemu vi "dećki" možete samo da sanjate. Vidi se da si stvarno samo "u prolazu", i da sa košarkom nemaš veze, niti je voliš, niti je pratš, niti je poznaješ, kada pitaš šta slavimo.

James

pre 7 godina

A gde je sad divac da kaze za kazinsa da ce da nas ubije !? Rupcaga od igraca koji je jak i ponekad ima dobre poteze, ali sto ga rade kao vola na svakoj utakmici prvo sa licnim greskama pa onda ga izvlace iz reketa gde svi poentiraju lako itd... Jokicu nije nista mogao npr ! Evo nadam se ce se kopirati moj komentar posle cetvrtfinala.. Spanija cetvrta u drugoj grupi i dobija ameriku u 1/4 finalu , veoma realan scenario ! Timska odbrana im je smesna , napade nemaju nikakve , nemaju ni pleja osim laurija koji igra malo minuta.. Ovu olimpijadu ne osvajaju !

bravo Srbi

pre 7 godina

Susjedi, savjet: nemojte kao po obicaju slaviti poraze nego gledajte kako da prođete grupu. Mi smo vec prosli grupu i u kos, i u ruk i i vat. Evo danas uzimamo novu medalju u veslanju. Mozete pratiti od 15:30.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veslanje-samac, 13. avgust 2016 12:32)

Podbadanje je ok u nekim slučajevima ali ti, moj dragi sunarodnjače, sad si totalno fulao. Mi kao ne bi slavili ovakav poraz od USA? Istina da nisu (ni blizu) jaki kao prije ali ipak su to Ameri. A mi ni u rukometu ni u košarci još nismo prošli grupu (što bi za košarku već bio veliki uspjeh, danas će biti teško sa Nigerijom, ne odgovara nam, namučili su Španjolce pa i Litvu, a i uvijek se mučimo s takvim ekipama) a u vaterpolu najvjerojatnije idemo na Srbiju tako da tu vjerojatno ispadamo.

A što se vas tiče Srbi - SVAKA VAM ČAST! Nisam gledao veći dio utakmice jer sam očekivao rutinsku pobjedu Amera ali sam se uključio u zadnjoj četvrtini i ostao oduševljen. Teodosić je nevjerojatan, onakva dodavanja, Jokić, Raduljica, napravili su smiješnim jedne Amere. I zaista se čini da ni blizu nisu toliko nedodirljivi kao što se pričalo, već su i Australci to pokazali, makar će sigurno 'stisnuti gas' u eliminacijama. Ako bih već prognozirao, mislim da bi se mogli ponovno susresti u finalu.

Sportski pozdrav

Damir ZR

pre 7 godina

Srbija, zemlja koja slavi poraze. Ameri su od prvog do pretposlednjeg minuta imali prednost 10-15 razlike. Srbija ni u jednom trenutku nije bila blizu pobede. Sta vi slavite? Secam se svih ovih godina da su Ameri na svakom prvenstvu imali po jednu itakmicu ispod 10 razlike (protiv Litvanije, Argentine, Spanije), ali bi se nakon toga uozbiljili i opet sve te ekipe razbijali sa 30-40 razlike. Ako se Srbija i SAD ponovo sretnu na ovim OI biice 40 razlike kao i u finalu SP
(u prolazu, 13. avgust 2016 13:10)

Iz tvojih usta u Bozje usi,jer ako se ne varam,mi se mozemo sresti sa USA jedino u finalu,tako da je srebro nase.

Sead

pre 7 godina

Nasa sudbina na ovom turniru zavisi od toga sta strucni stab uradi sa Jokicem - covek je do sad bio potpuno zapostavljen. Svaka cast Radulji koji igra maestralno, ali ovaj tim sa Jokicem je nesto sasvim drugo i moze da parira svakom protivniku pa i Amerima.

Nedovicu treba ukazati jos vise poverenja. Jovic odigrao odlicno, ne razumem sto ga ljudi toliko kritikuju.

kizobat

pre 7 godina

Citam komentare ne razumem ove kroate sta traze ovde na nasim portalima, meni ne pada na pamet da idem na njihove. Pazi ti njih mi slavimo poraze, e pa bivsa "braco" mi cemo da slavimo nase poraze a vi sa tomsonom slavite vase pobede.
Nesto ne razumem, pre utakmice sa amerima, svi su govorili da cemo izgubiti sa 20,30ili vise razlike. Ranije smo pricali da je svaki poraz protiv amera sa malom razlikom pobeda, e pa sinoc je bila pobeda bar za mene. Svi!koji kazu da su ameri smanjili gas neka pogledaju samo rezultate sa pripremnih utakmica. Oni jednostavno ne vole da gube i zele da svakog protivnika samelju. E sada australija
I SRBIJA su im pokazali zube i odmah se videlo da nisu sigurni kada nalete na takve timove. Sinoc su ih sudije pogurale do pobede,pogotovu u 4/4. Onaj priznat kos kada Jokic skida loptu sa obruca a neki od amera se hvata za obruc, duplo vodjenje u nasem reketu. Itd. A tek broj sl bacanja, pa dali su trecinu koseva iz slobodnjaka. Sada ono najvaznije, ovaj tim je takav kakav je. Bolji u ovom trenutku nismo mogli da imamo, Bjelica mnogo nedostaje Marjanovic NE.Ne uklapa se u Saletov sistem, a i nije bio u timu koji je izborio vizu. Mozda bi Musli sada bio korisniji od Stimca ali je isti tip igraca kao i Radule tako da verujem da ga zato Sale uopste nije ni zvao na pripreme. Nama najvise nedostaje malo vise fizike u timu, igraci koji mogu da se biju u reketu, tipa Lucica, Micova ili starog Novice ubice. Srbija, do kraja do finala.

osman

pre 7 godina

xyz
Da je Marjanovic tu vrlo verovatno bi ugusio Jokica i Raduljicu i epilog bi bio nepovoljniji za nas.Vi panteri kao da ste pali sa marsa.Diva je sa Bobijem u timu,i jacim rosterom jedva grupu prosla u EL,a dogodine Sa Cirbesom igrala cetvrtfinale,pritom Bobi maltene do sada nije ni igrao za reprezentaciju pa dok se on ne prilagodi...sto se tice Belog,da je on tu Bircevic ne bi putovao,sto je igrac vise za nas mada je on imao sezonu za zaborav i mislim da od njega ovom timu vise fali Erceg od prosle godine za koga mi nije jasno da u Olimpijskoj godini svesno bira da nema klub i ne ide na igre jer su mu ponudili manje para nego sto je mislio da ce dobiti

dc

pre 7 godina

Drago mi je sto su kosarkasi poceli postepeno da dizu formu,mozda je tako i bolje(zato sto kada to urade od pocetka,obicno bude problem na kraju takmicenja).
Mozda je malo potebno porafiti na igri protiv ekipa koje zele da se ,,potuku"(Argentina,Litvanija,Australija),ali svi oni su nas dobijali kada smo bili u ,,padu" forme tako da verujem da ce nasi odigrati mnogo bolje u nastavku(pre svega protiv Argentine ili Litvanije koje ce nam najverovatnije biti prvi rivali u nokaut fazi)i ocekujem(bar se nadam)dobar rezultat.
Takođe mi je drago i zbog toga sto ce USA najverovatnije ici na Spaniju koja svakako ima kvalitet,a mozda ih jos i krene u nastavku pa namuce USA koje ce posle najverovatnije ici na Francusku koja takođe mozda modigne formu do tada,tako da,sve je moguce :)
A sto se tice nasih,ponovicu...Drago mi je sto sto su poceli da dizu formu,i iako ce biti malo ruzno sa moje strane(bez ikakve namere da uvredim nekoga)drago mi je i zato sto imaju sansu da ucutkaju (auto)pljuvace(ponavljam,nemam nameru da uvredim nekoga).

@joxa

pre 7 godina

momak cega si ti trener da bi nesto znao ili tumacio"strucno"?! rezultati tvoji su...?!
mozda si uzeo neku medalju, igrao neko finale???
ne,a? ne pravi se strucan, dok pokraj tv-a trazis greske

Ivan

pre 7 godina

Srbija, zemlja koja slavi poraze. Ameri su od prvog do pretposlednjeg minuta imali prednost 10-15 razlike. Srbija ni u jednom trenutku nije bila blizu pobede. Sta vi slavite? Secam se svih ovih godina da su Ameri na svakom prvenstvu imali po jednu itakmicu ispod 10 razlike (protiv Litvanije, Argentine, Spanije), ali bi se nakon toga uozbiljili i opet sve te ekipe razbijali sa 30-40 razlike. Ako se Srbija i SAD ponovo sretnu na ovim OI biice 40 razlike kao i u finalu SP
(u prolazu, 13. avgust 2016 13:10)

A ko je vama to rekao da Srbija slavi poraze? Posto vidim da vam je to neizostavni deo kada pricate o Srbiji. Koji je to poraz Srbija slavila? Zasto prekrajate istoriju? Uostalom sta se ja sa vama rapsravljam o kosarci, kada nas niste dobili ni jednom u tom sportu cak ni u prijateljskim mecevima, a u ukupnom skoru svih timskih sportova vodimo desetak razlike. Ajd sad posto si u prolazu, nastavi dalje gde si namerio. Vi bi od ovih amera izgubili 70 razlike.

gari

pre 7 godina

svi se nesto raspisali o litvancima mozda oni i nezele da igraju sa nama, mozda nam zapadnu susjedi naprimer, ovde se zesce kalkulise prva cetvrtfinalna

goran

pre 7 godina

niko ne komentarise sudjenje?! pa sinoc smo bili masakrirani, oteli su nam bar 15-ak poena. diletantsko sudjene na svakoj olimpijadi I svetskom. sve im se svira, svaka nicija lopta za njih, faul pri sutu jokicu za trojku ne sviraju, sledeci napad identicno karmelu sviraju, njihov igrac povlaci kos oni priznaju poene, predzadnji napad jokic skace pod nasim losem krece napred, ovaj ga udara vuce ispred sudije I umesto bacanja za nas, nista, a to je sve samo iz zadnja dva minuta, sramotno stvarno.

Селектор из аутобуса

pre 7 godina

Тактика против Аргентине је јасна, они толико провоцирају зато што и сами не подносе провокацију. Треба их испровоцирати да би почели да изигравају поштењачине. 2002. су тако успели чак и да дају један кош у продужецима.

Литванија има тактику- неће гром у коприве и црне фигуре. Они се понашају скромно и дисциплиновно и игра им је опозициона у односу према противнику. Треба их пустити да играју белим фигурама, да они буду звезде и лидери, да скину маску и открију срце. Да помисле да су као ми. А ми да им направимо сачекушу као Даниловић Сабонису. А може и оно пицикато колце из првог полувремена синоћ.

Kurba mala

pre 7 godina

Svaka cast ekipi srbije, odlicna ekipa i lipi basket, nadam se da necemo naletiti na vas u cetvrtfinalu, nemam te zivce. Gledali sinoc u zadru cilu utakmicu, svi navijali za srbiju, tek toliko da se zna. Sritno dalje i nadam se da se necemo sresti prije polufinala, a onda dvi trube, pivo i deprozepam svakih pola sata ;))

Cc

pre 7 godina

Susjedi, savjet: nemojte kao po obicaju slaviti poraze nego gledajte kako da prođete grupu. Mi smo vec prosli grupu i u kos, i u ruk i i vat. Evo danas uzimamo novu medalju u veslanju. Mozete pratiti od 15:30.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veslanje-samac, 13. avgust 2016 12:32)

Vi ste prosli grupu i to je sve. Vec vidjeno.

lorencin

pre 7 godina

@EhSrbijo
A da smo dobili verovatno bi bilo dobijamo kada se nista ne odlucuje,a kada je bitno gubimo 40 razlike i zbog tih stvari je ova nacija tu gde jete(omiljena recenica internet pametnjakovica-analiticara)

slavija

pre 7 godina

Ima dosta komentara u smislu da se slavi poraz. Ne slavi se poraz već dobra igra. A "susjedi" neka bolje ćute i pomole se da se ne sretnemo.

s

pre 7 godina

u komentarima nimalo objektivnosti. Posle poraza od Australijanaca i Francuza svi su pisali kako jedva cemo proci grupu, a posle ce nas razbiti Litvanci ili Argetinci. Sada kada smo izgubili od Amerikanaca 3 razlike, svi pricaju kako cemo se prosetati do finala, i ne samo to, nego i da mozemo Amerikance dobiti u finalu i sa 10 razlike. Neverovatno.
Mi treba da idemo iz utakmicu u utakmicu, sada je svaka mozda i poslednja, nema nazad. Mi nismo glavni favoriti na turniru. Poslednju medalju na olimpijskim igrama smo osvojili 1996 godine. Prosle godine smo izgubili od Litvanije, i zauzeli cetvrto mesto na evropskom. Ove godine smo izgubili od Argetine u prijateljskoj, izgubili od Francuske, izgubili od Australije. Niko nam nece pokloniti mec samo zato sto smo izgubili od Amerike 3 razlike. Polako. Prvo Kinu da dobijemo, posle ide najverovatnije Litvanija, pa u tom delu kostura ako dobijemo Litvance ce se ponovo naci i Australija, ako dobije u cetvrtfinalu. Jeste, svi volimo i navijamo za svoju zemlju, ali malo objektivnosti nije na odmet, a da ne govorim o onima koji pominju zvezdu i partizan kada igra reprezentacija

777

pre 7 godina

svi vi koji pljujete po srbiji, procitajte sta kazu americki mediji. amerika prezivela srbiju, sta se desilo sa odbranom sad? ovo su neki od naslova. e, onda dodjite ovde pa pisite! takozvani strucnjaci! covek lepo rece, promenite kanal ako vam se ne svidja, strucnjaci!

Black George

pre 7 godina

Lepa i odmerena analiza. Ako bih nesto dodao to je da los pocetak nije nizno toliko losa stvar. Na primer na prosloj utakmici sa njima 2014 smo poceli jako, sto je njih negde isprovociralo da krenu da nas gaze. Sad su se, posle pocetnog vodjstva malo i opustili sto je nama dalo sansu da se vratimo u mec - dakle ima to i svojih prednosti.

Za sledece utakmice - u napadu moraju da se probude bogdan i neda, da imaju po minimum 10 poena po mecu. A i ostali u rotaciji - kalina, macvan, simon, jovic - da im bude cilj da upisu po bar 5 poena po mecu - to bi nam dalo mnogo veci ucinak.

Ali mi je super sto mislim da mozemo da odigramo i jos bolje od ovoga, bez euforije i preterivanja, jednostavno na osnovu svega onoga sto smo do sada od ovih momaka videli. I sjajno je ako sada nastave u ovom duhu da igraju - bez straha i osecaja pritiska. Samo hrabro i gazi. Imaju na cemu da temelje svoje samopouzdanje.

Srki

pre 7 godina

Ovo bi trebalo da bude pokazatelj kako Srbija treba da igra. Mislim da nam je na celom turniru najveci problem bila odbrana i organizacija postavljenog napada. Na ovoj utakmici, bez obzira na broj poena Amerikanaca, smo pokazali da mozemo mnogo bolje u oba parametra. Teo se rastrcao i namestio ruku. Njemu odgovara ovakav stil kosarke i zao mi je sto ne pruzi sansu nama da ga barem jednu sezonu odgledamo u NBA ligi. Mislim da bi napravio pravi bum tamo. Raduljici svaka cast. Cini mi se da u reprezentaciji igra iznad svojih mogucnosti, lezi mu igra sa nasim plejmejkerima i tu je najveci doprinos Djordjevica. Od Jokica se nadam da moze da nastavi u ovom ritmu i da bi mogao da nam bude jedan od najbitnijih igraca u narednom periodu. Bogdan treba da proradi. Cini mi se da mu treba veca sloboda i da bi, kao sto je Ozmo napisao, nekada trebao biti i sebicniji. Napraviti neku opciju u napadu gde bi njega ostavili samog na sutu. Ako udju prva dva, onda se od njega moze ocikavati i preko 20 poena. Simonovicu svaka cast. Bori se kao lav i znaci nam mnogo u odbrani. Kada pogodi jednu trojku, uvek bi mu dao da sutne jos 2-3 za redom jer je on igrac koji ulazi u serije i to smo videli u sezoni sa Zvezdom. Kalinic bi trebao da se podigne napadacki, takodje i Jovic. Mogu oni bolje

NoName

pre 7 godina

Moram da pitam, jel zna nrko sta je nas proslavljeni Bora Stankovic radio tolike godine u FIBA pa nas na svakom takmicenju sudije tretiraju kao stoku? Hvala unapred na odgovoru.
(Patriota, 13. avgust 2016 14:31)

Pitaj Bodirogu, sto pitas nas?

ccc

pre 7 godina

Orlovi su izgubili 3 od 4 utakmice koje su igrali, u jednoj su uspeli da se spuste na -3 protiv rivala koji je igrao revijalnu utakmicu sa 30% snage i sada se to ovde slavi kao zlatna medalja... Neverovatan narod i ispiranje mozga.
(ja, 13. avgust 2016 14:12)


ma da, toliko je bila revijalna utakmica da su dobijali tehnicke greske! verovatno jer se nisu trudili i sve im je jedno, pa se bune kod sudije ili fauliraju do bola, nesportski? sve to jer se nisu trudili i igrali su revijalnu utekmicu? a faca njihovog trenera ...smrknuta?

kiklop

pre 7 godina

Malo nepravedna ocjena za Jovica, igrao je po meni fenomenalnu odbranu i odbranio 1na1 poslednji napad amera, a i prije toga u jendoj identicnoj akciji uspio je da dirne loptu noktom, na zalost tad je usla.

Jedino mu mogu zamjeriti slab % suta, pogotovo zato sto suta kad ostane sam. Trebao bi da proba onaj svoj snazni ulaz koji put, bez straha.

Nedovic moze pretrcati svakog (ukljucujuci i bekove USA) i treba mu praviti prostor za takve akcije pa ce i ond davati veci doprinos. Treba ga ostavljati da da igra 1na1 i da ide na ulaz, ono sto se Bogdanu cesto ostavlja da igra. NJegovo najjace oruzje su njegove brze noge, i kad rasirimo njihovu bekovsku liniju on samo treba da krene na ulaz, Kalina je tako juce izvukao par jeftinih faulova.

Jokicu treba sto vise lopti. Sad je valjda to jasno svima. Kad je on na nivou, nasa igra ima potpuno novu dimenziju.

Nas momci su sinoc ozivjeli. Nije u pitanju rezultat vec ritam koji smo drzali 35minuta. DA su sinoc umjesto amera bili Francuzi oderali bismo ih 15-20 razlike onakvom igrom.

nisamSiguran

pre 7 godina

lepo napisano
malo nije bas jednak arsin u ocenjivanju igraca
npr
Bogdan je igrao vecim delom meca vrhunsku odbranu, u napadu je bio, poput Tea, lepo izudaran, plus nekoliko lepih asistencija, Stimac pak dva tri totalno ne rezonska poteza u napadu, Jovic se mnogo vise gubio od Markovica, koji je pak stvarno kidao u odbrani
zasmetalo malo, pa da skrenem paznju
svi su sjajni, bore se bas, srce puno dok ih gledamo! ali verujem da mozemo jos bolje, cini mi se da najbolje tek prestoji
Nedovic Bogdanovic, Macvan
moraju vise i nece biti problema

moje mišljenje

pre 7 godina

Momci treba samo da nastave da igraju svoju timsku, nenametljivu, ali upornu, i nada sve tako inspirisanu i motivisanu igru. Jeste, treba da igraju košarku, a ne basket(ball)

goran

pre 7 godina

Indeks korisnosti: Jokic 27, Teo 19, Markovic 17, Radulja 16, Kalina 8.
+/ indeks: Simonovic +16, Jovic +4, Kalinic +3.
Nadam se da se iskristalisalo za 1/4, a nadam se i 1/2 devet igraca koje ce rotirati sa vecom minutazom, Macvan, Bircevic, Stimac bi trebali da ulaze jedino ako neko udje u problem sa licnim, mada bolje da ni tad ne ulaze. Jednostavno simon i kalina puno bolje igraju na 4 od ove dvojice, tako da ako se sacuvaju licnih radulja moze da igra 28-30 minuta na 5, jokic tih preostalih 10 na 5 i jos dvadesetak na 4, dvadeset minuta na 4 pokriju simon i kalina, kao i na trojci, a 20 na trojci moze bilo ko kad igramo sa tri niska