Sreda, 27.07.2016.

16:08

Da li je ovo kraj Federerove karijere?

Švajcarski teniser Rodžer Federer šokirao je sportsku javnost u utorak saopštenjem da neće igrati do kraja 2016. godine.

Izvor: B92

Da li je ovo kraj Federerove karijere? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 7 godina

Samo mi možemo proglašavati nekorektnim sportistu koji je 100 puta dobio nagradu za fer-plej, a onaj naš je kao korektan, a nije je dobio nikad!

Rejnald

pre 7 godina

Sta mozemo ocekivati od igraca koji ce 2017 imati 36 godina zivota,kakav kvalitet igre on moze da pruzi?...Da pobijedi Noleta i Mareja?,vrlo tesko bilo kog igraca iz Top 10!!!...Ono sto mu ide u korist su jedino sponzorski ugovori,a ako je profit motiv onda ne bi me cudilo i do 40 godine da se takmici,mozda zakaci da osvoji neki turnir iz serije 250...

cale

pre 7 godina

O velicinama cemo za nekoliko godina raspravljati,takodje i o rekordima.
A sto se tice korektnosti prelistajte konferencije za stampu posle poraza.
Dal je korektnost reci bio je bolji ili nije mi bio dan, imao je srece.

wrhouse

pre 7 godina

Jedan od najvećih sportista svih vremena. Što se tenisa tiče, Rodžer je simbol tog sporta, u isto vreme najbolji i najuspešniji igrač. Najelgantniji, najraznovrsniji, najkompletniji, najpopularniji, najkorektniji, najpoštovaniji, najgledaniji, najvoljeniji, najveći gospodin, najviše GS titula, najviše sedmica br.1 i još bezbroj rekorda. Nema tog plaćenog novinara ili bota koji, makar kod pravih ljubitelja sporta, može da umanji Federerovu veličinu.

gigatrend

pre 7 godina

Niti likujem, niti želim da razvijam teorije zavere. Već ih je previše.

Ali, kad mnogo komentarišeš kako se tvoj najveći konkurent ne povređuje, onda se to ovako završi. Naročito kad šutiraš klupe po svlačionici.

marko

pre 7 godina

Tenis ne pratim dugo, ali znam da je Rodzer jedan od najboljih ikada. I dan danas, ne mogu da zamislim tenis bez njega. Kao kada bi iz fudbala otisao npr. Real ili Barsa ili UTD ili Siti koji su obelezili istoriju fudbala, tako je on obelezio istoriju tenisa i sporta uopste. Bio je revolucionar u svom poslu. Posle su dosli Nadal i Novak kao nova generacija, pa sada tako dolaze Tim i Zverev i Fric, pa ce doci Miomir i onaj mali Blankano i Cicipas. Posle ce i njih neko naslediti. Tenis ce se zauvek promeniti kada ode velika trojka i kada odu Marej, Vavrinka i Conga. Za nekoliko godina, finale GS ce igrati recimo Tim - Kirjos, a za 10ak (nadam se i pre) , mozda cak i Kecmanovic - Tim, kada ce se govoriti mozda cak i o Timovoj penziji. Sport je prolazna stvar, pa tako ne kogu najveci sve vreme da igraju. Dolaze nove nade, ali su Rodja, Nadal i Nole obelezili istoriju.

cale

pre 7 godina

A sto se tice korektnosti svi dobro znamo sve njegove izjave omalovazavanja Novaka i mnogih drugih igraca.
Posto ovu igru pratim dugo.
A nesto se ne secam da je novak ikad ikoga omalovazavao.
Bar 100 tenisera su korektniji od njega.

Goran

pre 7 godina

Meni je cudno sto nisam primetio da se povredio u toku polufinala sa Raonicem, kao sto moram priznati nisam primetio ni da se povredio u mecu sa Novakom u Melburnu. Sve mi mirise kao takticko povlacenje zbog pada forme. Losa vest za Novaka jer je igrao najbolji tenis kada je Federer igrao dobro. Recimo, Federer je bio u losoj formi 2012-2013 i to su nesto losije Novakove godine.

Zile

pre 7 godina

@cccc

Sine iz Srbije, pa navijam za Federera od kad znam za sebe, u pojedinacnom sportu nema mesta nacionalizmu. I 'sine', nema tog strucnjaka koji ce reci da Federer nije tehnicko savrsenstvo, a to sto je tebi Nadal bolji teniser dovoljno govori o tvom znanju tenisa kao sporta.

Poz.

blam

pre 7 godina

novak djokovic ima jednu veliku nesrecu, a to je da igra tenis u eri federera i nadala. tako ce i biti do kraja, veciti treci. brz oporavak rodzer!

Trener

pre 7 godina

@marko
Ima mnogo vecih imena u fudbalu od Sitija. Preskocio si Milan, Liverpul, Juventus, Bajern, Inter...
A Fedex se uplasio dopinga to je jasno ima dozivotne ugovore.

jedan je maestro

pre 7 godina

Rodžera su i do sada više puta otpisivali ,međutim on se na najljepši i najbolji način vraćao.Šta će biti u budućnosti on to najbolje zna.Šta god odlučio,o njemu će se uvijek govoriti o teniseru sa najljepšim stilom igre u istoriji tenisa, zbog čega je odavno postao sinonim za tenis,jedan je od najomiljenijih sportista u svijetu, kojeg njegovi rivali sa Tura smatraju najkorektnijim među njima.Pošto su domaći mediji toliko zainteresovani za njegovu karijeru i između redova ga godinama "penzionišu" ,a Novakovi navijači od njega otvoreno traže da ode, kako se ne bi po njihovom mišljenju više "brukao".Kao njegov navijač od 2002. godine, voljela bih da na njihovu žalost,a na na radost mimogih ljubitelja tenisa širom svijeta, igra još par sezona.

cale

pre 7 godina

Procitah samo nekoliko komentara i rekoh da napisem i ja nesto.
Kada ulazis u neki sport a taj sport ima nekog ko je zaista dobar tvoje je da nadjes nacin da ga pobedis i ako si uporan i istrajan jednog dana ces to i postici i onda krece tvoje vreme njegovo je proslo.
Sada je Novakovo vreme i tek kad se to vreme zavrsi mozemo da dodjemo do zakljucaka ko je bio bolji.
I takodje je jasno da mu se Novak veoma brzo priblizava.
Titule su jedino merilo ko ce biti kralj ove igre a lepota kojom neko igra je subjektivna stvar,ono sto je nekom lepo mozda drugom nije.
O lepoti igre Roda Lejvera mi nemamo pojma ali njegove rezultate svi pamte.
Znaci opustite se i ocekujte novog kralja da uskoro sedne na prestol.

jedan je maestro

pre 7 godina

Rodžera su i do sada više puta otpisivali ,međutim on se na najljepši i najbolji način vraćao.Šta će biti u budućnosti on to najbolje zna.Kao njegov navijač od 2002. godine želim mu da se što prije oporavi i da zbog istinskih ljubitelja tenisa igra još par sezona.Šta god odlučio,o njemu će se uvijek govoriti o teniseru sa najljepšim stilom igre u istoriji tenisa, zbog čega je odavno postao sinonim za tenis,jedan je od najomiljenijih sportista u svijetu, kojeg njegovi rivali sa Tura smatraju najkorektnijim među njima.

markez

pre 7 godina

Zagrizeni sam Novakov fan i ko zna koliko puta sam psovao Federera iz sveg glasa u zadnjih 10 godina :D
Ali realno tenis ovog covjeka je prelijep, atraktivan i nevjerovatan najblaze receno... Ostace praznina kad se on povuce, a kad svi iz velike trojke okace reket o klin, ja tenis prestajem da pratim.
Kakva generacija, covjece!!!

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Za sada je Federer GOAT, Djokovic ima sansu da ga prevazidje, vidjecemo. Prvo neka prevazidje Nadala. Jos 6 GS je ogroman broj koji Novakovi navijaci nipodastavaju kao da je to gotova stvar. Nije. Jer to je tacno pola onoga sto je osvojio za 12 godina profesionalnog bavljenja tenisom. Jos 2-3 godine vrhunske forme, na pragu 30ih. Bas zvuci lako?

Lili Bg

pre 7 godina

Želim Federeru da se brzo oporavi i da nas još dugo impresionira svojom dobrom igrom.Verujem da bi mu to poželeo i Nole.Velika podrškaa!

Dragana

pre 7 godina

I da jeste to će biti njegova odluka a ne odluka pojedinih Novakovih navijača kojima večito smeta i godinama unazad ga šalju u penziju.

cccc

pre 7 godina

Samo je u Srbiji 'jedan od najvećih', ostatak sveta zna da je Najveći!
(ŽIVADIN(O), 27. jul 2016 17:28)

Sine, iz Hrvatske, i Nadal i Nole su veći od njega. Po čemu je on najveći? Zbog titula protiv Filipusisa, Hjuita i Rodika? Kad su oni sazreli slab je. Da je njihovo godište imao bi 3 puta manje GS titula, čoveče!

Gradjanin sveta

pre 7 godina

Jeste jedan od najboljih,ali sta ga kosta.Njemu su povrede problem,zaleci se i iz ciste zabave se vija sa klincima.Bar jos 2 godine.Bez obzira na rejting,on je uvek pozeljan lik,a sa druge strane ja ne vidim da se on nesto posebno blamira.Nije tenis isti bez njega.

oz

pre 7 godina

@@Dragana Novakovim navijacima i samom Novaku on odavno ne smeta.....a ja,iako ga nikada nisam gotivio za razliku od recimo Rafe Nadala,mislim da tenis nece biti isti kad ne bude bilo Federera....

Nikola

pre 7 godina

A Djokovic sledece godine ulazi u cetvrtu deceniju. Ne verujem da ce igrati do 35. Sa njegovim stilom igre je to neizvodljivo. Dajem mu jos najvise 2-3 god., da osvoji eventualno jos dva GS, da stigne bar Nadala i Samprasa ako vec ne moze Federera.

+Vlado

pre 7 godina

Kome smeta Federer, on je živa legenda koju treba poštovati, zadužio je tenis i neka ostane koliko želi a kako vidim još uvek je malo onih koji protiv njega računaju na pobedu. Neka u miru donese odluku do kada će zabavljati zaljubljenike ove igre a iskreno mislim da treba još da nastupa na terenima širom sveta. Samo, neka se oporavi. Iskreno rečeno, mnogo više volim Noleta, zato svaki njihov susret, dok ih bude će veseliti milione ljudi, pa ko to još da ne poželi?

Perica

pre 7 godina

Pratim sport najvise kosarku ali i tenis odprilike malo pre Bobe Zivoinovica, tako da mislim da mogu nesto svrsishodno da kazem, elem Federer je trenutno zaista najbolji teniser svih vremena ali sta to znaci , nista je zato i volimo sport vec sutra ce doci bolji brzi sa vise nedelja trofeja isl.(Zaista ne mislim na Noleta, jer sta da osvoji u jednom trenutku ce i njega neko da prestigne).
Mislim na ovo razvlacenje koje je sad vec degutantno secam se odlaska Samprasa,Agasija,Navratilove ali ovako plakanje nije vidjeno i polako sve vise pljuje na svoju karijeru,a zasto mislim da je samo lova u pitanju kako za njega tako i za Naiki i Rolex i ostale njegove sponzore.Evo zasto primecujete li da Naike nema u tenisu vise vrhunskog sportistu Federer aut,Nadal aut,Viliams isto brzo aut, Sarapova aut, Nole je Uniklo, Marej Adidas sve ostalo u tenisu boranija nije ta lova, mislite da je najki odusevljen time? Pogledajte samo akcije Naika kako lagano padaju nemaju gde u koga da uloze u tenisu a to sam vec video sa Ribokom ko ga pamti zna da svi Britanski sportisti su nosili njihovu opremu i nisu imali vise gde da uloze i sada su tu gde su.
Zato se Federer jos drzi ko podgrejan les njemu jos kaplje a sponzori traze vrhunskog tenisera koji ce im donositi veliku lovu.

Pticica

pre 7 godina

@anica Umarajuce je citati tvoje besmislene komentare pa ih preskacem kad god mogu ali na zalost nekad je nemoguce jer ti se objave vise komentara na jednoj vesti.Bravo za tebe sto (ako) odavno pratis sport ali hvala ti sto ne komentarises druge sportove sem tenisa,tek tad bi bilo umarajuce.Ko te tera da citas vesti o Federeru i da pises komentare o njemu?Pogledas naslov i ne otvaras vest,jos manje da te umara pisanje komentara.Ne brini ti za Federera ima on postovaoce i navijace koji brinu i zele mu oporavak.

VUK

pre 7 godina

zeznuta kontrola za ove OI. Manje droge, manje droge!!...ono kao pogledao me Bog. Bez trunke znoja, bez umora, bez povreda godinama , elegantno, balet na lepim plavim tabletama! Dosta je bilo. Ideš kume kući!

Da da

pre 7 godina

A kada ćete shvatiti da ne igra svako zbog novca, nije svakome novac najbitniji, nije svako spreman da učini bukvalno sve zbog para (izigrava klovna, pravi budalu od sebe, glupira se, izmišlja gluposti i imitira) sve da bi bio u centru pažnje i dodvorava se ne bi li privukao kakvog takvog sponzora, pare pare i samo pare, a pri tom drži zmiju u džepu! Covek voli tenis, obožava da se takmiči, da je na turu..Sta nije jasno u tome? Biti najveći na svetu ne samo u tenisu nego u sportu uopste može samo neko ko voli to što radi..to ako vas ljubimac radi sve isključivo zbog para (na čelu mu pise) ne znači da to zbog para rade svi!
Da li je kraj, pokazaće vreme, uostalom rekreativnog je na turu već par godina ali je vama draže da galamite da ga neko pobeđuje jer je kao bolji!
I na kraju, ne treba se podsmevali tuđim povredama jer niko nije od čelika, ne treba se podsmevati tuđim godinama jer nikome ne stoji u mesto!

Zoran

pre 7 godina

Najbolji "beli" sportista svih vremena je Federer.
Zbog:
-sportskih uspeha
-stila
-reklame
-humanitarnih akcija(majka mu je iz Afrike)
-pa i zbog zarade.

C i n i k

pre 7 godina

Vrlo verovatno. Ali je steta za sport da jedan takav as na takav nacin ode u penziju. Mislio sam da ce prvo da da osvoji neki turnir pa da najavi povlacenje. To bi bilo ok. Ovako je neizvesno jer je pitanje u kakvoj formi ce da se vrati. A danasnji profi tenis nije ono sto je bio pre 20 godina. Mnogo je naporniji.

FR 4 EVER

pre 7 godina

Cu jedan od najboljih , pa kaze onda jedna od najvecih teniskoh karijera .. alooo ljudiiii , htjeli ne htijeli priznati ovaj covjek je najveci u istoriji tenisa ! Rezultati govorr o tome , titule ! Najveci je !

neko iz mase

pre 7 godina

Po Novaka je steta sto Federet nece igrati jer on je uvek bio dobar motiv a i ozbiljna pretnja Noletovim konkurentima pre svega Mareju.
Ako se secate 2008 kad se Nadal povredio i nije igrao bas je Federer imao od tog najvise koristi i na takav nacin se vratio na prvo mesto i obisao Samprasa po broju nedelja..Mislim kad bi mogao da igra najvise kocio Mareja da se primakne Novaku u borbi za prvo mesto....

Block

pre 7 godina

Naravno da sam Novakov navijac, sto mu veljda normalno dodje. Ipak tenis pratim preko 30 godina (igrao se tenis i to dobar i pre pojave NDJ) i nekako najlepsi tenis je bio u rukama & reketu Federera. Da nisam iz Srbije i da prirodno ne navijam za Novaka, Federer bi definitivno bio moj favorit. Tenis je lep upravo zbog takvih igraca. Od sjajnog jednorucnog bekhenda (iskreno pokazalo se da je u drugoj deceniji XXI veka vec po malo provaljen), sjajne kombinovane igre sa osnovne linije i istrcavanja na mrezi, forsiranje tehnike umesto sirove snage. Rodja je u godinama kada je mozda bolje da se povuce nego da ga dobijaju izdrilovani igraci iz prvih 100 bez talenta. Secam se Mijatovica koji je posle Reala otisao u Levante. Tuzno. A tuzan je i dan za tenis kada ovaj Svajcarac okaci reket o klin i ode da Mirki pomaze oko zimnice.

Samo jednoručni bekhend

pre 7 godina

- Želim brz i potpun oporavak najboljem teniseru sveta svih vremena (GOAT) - napisao je Beker na tviteru.

Beker je u pravu,

zikajlo

pre 7 godina

Federera treba derastično kazniti, jer je sve nas strašno šokirao, i vidim da je i dalje pola sveta u šoku! Sramota Rodjer, sramota!

perica

pre 7 godina

Odigrace i sledecu sezonu, zato se i povukao do kraja godine. Da se pripremi i da da sve od sebe za poslednju sezonu i eventualno uzme oprostajni slem i sa stilom zavrsi karijeru. Navijam da u tome ne uspe

realan Dj navijac

pre 7 godina

koja je razlika u kvalitetu, disciplini, psihickoj stabilnosti između ove "odlazeće" generacije i večitih newcomers-a, govori činjenica da je on i ovako "kilav" igrao polufinale Wimbledona u 5 setova i polufinale AO na početku sezone. I da, br. 3. je na svetu, još uvek.

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Tenis sam i poceo gledati zbog njega,posle Nadala pa Novaka.
Da li ce ostati upamcen kao najveci u historiji to ne znam(jedino Novak ima sanse da ga skine s tog mjesta) ali da ce ostati za mene najveci sportista u ovih 20 godina kako pratim sport to sigurno hoce.
On je obiljezio tenis i vise nego recimo Jordan basket.
Sumnjam da je iko ikada od sportista na svakom mjestu na planeti imao podrsku kao on.
A sad o parama sto smarate,zasluzio je on 10 milijardi da zaradi a ne 500 miliona ili koliko je vec zaradio.
Pa zbog njega se i gleda tenis,zbog njega placaju karte da ga gledaju.
Ako ode u penziju ubrzo jos cu malo gledat tenis zbog Novaka i nakon toga idem i ja u penziju od tenisa izgleda.
Ugodan dan

Dragana

pre 7 godina

I da jeste to će biti njegova odluka a ne odluka pojedinih Novakovih navijača kojima večito smeta i godinama unazad ga šalju u penziju.

anica

pre 7 godina

Mnogo je tu nesigurnosti u sebe, povrede, ledja, pa na Vimbldonu kao nov...itd itd...sta ovaj covek zeli? Zasto nema m da kaze sve jasno i glasno, zar je tolika masina za proizvodnju para pa ga toliko stite?!
Kazi da ides u penziju, prevali bar to preko usta ako ne mozes da pohvalis protivnika i lepo da podneses poraz. Imas divnu decu, porodicu, milione, rekorde u tenisu...o cemu se ovde radi.
Ne vidim razlog da se tolika pompa dize oko ovoga. Zao mi ga je kao tenisera, vidi se da voli tenis, i da zeli da igra, ali zaista je mucenje vise citati o njemu, veliki sportista i to je to...i zao mi sto se gasi tenis odlaskom njega Novaka i Rafe..nista nece biti isto. Njegova arogancija je nesto sto je obelezilo tenis, njegov labilni stav i narcisoidnost...odavno pratim sport, i takve stavove, ponasanje nisam zapazila kod nekoga.
Covek sa mnogo kompleksa. Sto se mene tice, neka igra koliko zeli, ali zaista vise postaje umarajuce...od sjaja do ocaja.

Goran

pre 7 godina

Kad netko ima preko 50 miliona dolara godisnje od sponzoa onda se ne povlaci tek tako. Dok god je fiktivno aktivan igrac dobija sve pare od sponzora.

ajde

pre 7 godina

Navratilova mu je davno rekla. Ona zna, bas na svom primeru, i na primeru mnogih, da je potrebno penzionisati se na vreme. Ali on je rekao "ma sta ona zna". Bas tim recima. Verovatno su mu u glavi bile velike pare od sponzora na lepe oci, odnosno na osnovu stare slave. Ko ne bi uzeo? Ipak, trpe rezultati i fantasticna karijera. On skoro nista bitno nije osvojio dugo, ucestvuje za popravljanje medjusobnog skora protiv ovih najjacih. Istina, bilo je neizvesnih meceva, poneki je i dobio, i svaka mu cast na tome. Ekonomicno igra celu karijeru, kratki poeni, i imao je snage zbog toga da igra do ove sezone. Ipak, Nadal i Novak su jednostavno bolji ili izdrzljiviji od njega.

Sto se mene kao Novakovog navijaca tice i ljubitelja tenisa, neka njega jos, super je kad je on na terenu, ali mozda bi za RF-a bilo pametnije da je otisao jos negde 2012. godine. S ekonomske strane ne, ali dovoljno je zaradio valjda?

Ratatoskr

pre 7 godina

Ništa bolje od Agasijevog komentara: "Federer je Federer".Navijam za Novaka, ništa sporno, ali Federerova karijera je nešto unikatno u sportu uopšte, da li će neko da ga stigne to je manje bitno, tenis ima više od 10 godina igrača sa najlepšom igrom i izvanrednim rezultatima. I da se povuče sa 35 godina...ko sme šta da kaže?

srle

pre 7 godina

Možda bi bilo bolje da se sad povuče, očigledno je povreda ozbiljnije prirode. Ipak, velika je praznina bez njega, tenis je najlepši sport kad ga igraju Nole i Fedeks :)

Srdjan

pre 7 godina

Ja ne mislim da treba da se penzionise. Neka igra koliko god on zeli i dok god misli da je to dobro za njega. On moze jos koju godinu da igra sigurno i da bude u top 10, najvece trofeje vjerovatno vise nece osvajati ali 90% tenisera sanja da udje u top 10 a on tu moze biti i u 38. godini bez problema. Dok god necije zelje ne ugrozavaju nikog drugog, potpuna podrska (ne mislim samo na tenis i Federera nego u globalu).

Rade Bajić

pre 7 godina

Нема шта, великан спорта! Браво Роџере за све успехе до сада! Одмарај, оздрави, играј... Србија и сви Срби чекају злато на ОИ и13. ГС!

dare slovenac

pre 7 godina

to je to od velikoga Federera, ovaj period je samo zbog sponzora...bilo ga je užitak i čast gledati,posebno u duelima sa Novakom i Nadalom, tenis se oprašta od največeg ikada...Nadam se da se Novak zacementira uz njega, kada se bude pričalo o istoriji..

Ognjen

pre 7 godina

Sad ili dogodine što je sigurno sigurno je.Posle njega tenis neće biti tenis.Verovatno ćemo gledati Nolovu dominaciju , pitanje je da li će mu Marej parirati.On i Nole su neponovljivi i Pravi No.1

dw3

pre 7 godina

Ja mislim da on nije igrao od kada je Sarapova suspendovana zbog onog leka. Mozda je ovo njegovo odustajanje i kraj sezone zbog suspenzije o kojoj se cuti.

Jumko

pre 7 godina

Ma kakav kraj!? Sta pisete vi? Ovo je najbolji Rodzer ikada, nikada ovakav tenis nije igrao, nikad bolje servirao... Bolji je nego 2005,6,7...

Bejn

pre 7 godina

Ovo nije pocetaj kraja jedne teniske karijere vec jedne od najvecih sportskih uopste, ikada. Ostavlja za sobom neizbrisiv trag uspeha i rekorda, a verovatno i upraznjena mesta na teniskim stadionima. Vec sada se i tek kako oseti njegovo odsustvo sa turnira.
Uspeo je i nakon svoje 30. godine da bude u samom vrhu profesionalnog tenisa i da godinama bude Noletov jedini legitiman protivnik. Nolomani mrzite ga koliko hocete, novinari slobodno izvlacite iz konteksta njegove izjave, a o njegovim 7 Vimbldona, 17 Slemova, preko 20 Masters 1000 turnira mozete samo da sanjate iz svojih fotelja dok ga psujete na TV-u.
Rodzere ne mogu sebi da oprostim sto te nisam dosao gledati iako si igrao samo 500m od moje gajbe, na SPENS-u u Novom Sadu i hvala ti za ubedljivo najlepsi tenis ikada demonastritan!

ugrijala mjesecina

pre 7 godina

Pretpostavljam da ce sledece god. dati sve od sebe da osvoji jos jedan gs trofej. Ako ne to je to, kraj karijere, ali mislim da ce se sigurno pojaviti i mislim dogurati do zavrsnice makar jednog gs turnira.

Ikac Jagodinac

pre 7 godina

Bejn .... stvarno si jadan ako tako razmišljaš ! Ko ovde u ovom tekstu uopšte spominje rivalitet Federera i Novaka ? Ako Federer ovim potezom završava karijeru, a iskreno , ja mu želim još da igra , onda je tvoj komentar stvarno - glup ! A , Novaku želim još puno godina u vrhu svetskog tenisa i , naravno , još mnogo trofeja .

Hez

pre 7 godina

Bolje da se penzionise sad, koliko god ga ne volim, covek je jedan od najboljih ikada u tenisu.
(fabr4, 27. jul 2016 16:16)

A sto da se penzionise? Sve dok moze da tuce igrace iz top 10, ne treba da prestaje. Steta bi bila... I nije sramota ostariti ili gubiti od mladjih i brzih. Car je car.

Tako se nadam i da ce Nole igrati jos 6 godina i uzeti barem jos 7-8 GS finala. :-)

Cole

pre 7 godina

Nikada te nisam voleo, cak sam te i mrzeo
zbog tvog stava - u pobedi gospodin, a u porazu
jadnik koji je uvek gubio zbog svojih gresaka
a nikako zbog toga sto te je protivnik nadigrao,
ali to nije znacilo da te nisam cenio kao tenisera
i ovaj trenutak je svakako tuzan za sve istinske
zaljubljenike u ovaj sport. Iskreno se nadam da
ces se vratiti i da cu opet sa zebnjom gledati
velika finala izmedju tebe i Novaka, naravno i Nadala,
mada tesko, jer ni Novakove tigule ne bi imale tu tezinu
da nije bilo tebe. Aj pa brz oporavak ti zelim pa da te
opet psujem...

boris

pre 7 godina

Nece se povuci jos,veliki ugovori mu jos traju,mnogo novca je u pitanju.I mislim da ce kad to bude hteo unapred reci godinu dana i imati onakav putujuci karavan kao Brajant ove godine.Zelece da pokupi jos malo paznje tu.Samo mislim da je bolje sto pre dok je najveci svih vremena,jer za vec mozda 2godine to nece biti.Realno velike rezultate od njega ne treba očekivati,mozda uzme jos neki masters.

sinisa

pre 7 godina

Da ga nisu zadesile ove povrede u ovim godinama ne bi se povukao jos dugo,ovako je prakticno blizu kraj...Treba se vratiti posle pola godine,pocetkom 2017,a to nije ni malo lako.Ali s obzirom na lakocu njegove igra i koliko jednnostavno igra,on moze i dalje da dere ove mlade nade ili kako su ih prozvali "Nova generacija":)Ne zaboravimo i da je ovako skrhan Federer bio blizu da izbaci Raonica u 5 setova i udje u finale Vimbldona.To ipak pokazuje koliko su ovi mladji igraci losi i koliko su miljama daleko od Federera,Nadala,Novaka.

Marko

pre 7 godina

Daj Boze da gresim ali mislim da je Rodzer definitivno u penziji. Mislim da je svestan da ne moze do jos jednog GS-a. Ovaj Vimbldon mu je bio velika sansa pogotovo bez Nadala i Djokovica.

Balet, ples, dizajn...Ma, to brate!

pre 7 godina

"najavljeno je i da će dizajnirati svoju odeću za US open 2018. godine". Od dizajna znaju dobre pare da se zarade.

lol

pre 7 godina

Kazete da drzi sve rekorde, 17GS, 307 pobeda na GS, 302 nedelje kao br. 1, preko 1080 pobeda i onda kazete jedan od najboljih svih vremena. Pa ko je ispred njega da bi bio najbolji?!

hulk

pre 7 godina

Mislim da nas sve ceka jos 3 pokusaja da Federer osvoji GS, na prvom mestu Wimbledon i US, a mozda se spremi i za AO. Sve u svemu, u nekom Holivudskom filmu zavrsio bi karijeru kao Sampras svojevremno na US openu, ranjen, ali sa titulom na Wimbledonu. Da li cemo biti svedoci moderne bajke saznacemo uskoro. Zapadni svet za razliku od nas i nama slicnih voli pobednike. Zivi bili pa videli, istu ti koji sada klicu Federeru, ce navijati za Novaka kada ovaj bude osvajao 18 GS.

Bejn

pre 7 godina

Ovo nije pocetaj kraja jedne teniske karijere vec jedne od najvecih sportskih uopste, ikada. Ostavlja za sobom neizbrisiv trag uspeha i rekorda, a verovatno i upraznjena mesta na teniskim stadionima. Vec sada se i tek kako oseti njegovo odsustvo sa turnira.
Uspeo je i nakon svoje 30. godine da bude u samom vrhu profesionalnog tenisa i da godinama bude Noletov jedini legitiman protivnik. Nolomani mrzite ga koliko hocete, novinari slobodno izvlacite iz konteksta njegove izjave, a o njegovim 7 Vimbldona, 17 Slemova, preko 20 Masters 1000 turnira mozete samo da sanjate iz svojih fotelja dok ga psujete na TV-u.
Rodzere ne mogu sebi da oprostim sto te nisam dosao gledati iako si igrao samo 500m od moje gajbe, na SPENS-u u Novom Sadu i hvala ti za ubedljivo najlepsi tenis ikada demonastritan!

srle

pre 7 godina

Možda bi bilo bolje da se sad povuče, očigledno je povreda ozbiljnije prirode. Ipak, velika je praznina bez njega, tenis je najlepši sport kad ga igraju Nole i Fedeks :)

boris

pre 7 godina

Nece se povuci jos,veliki ugovori mu jos traju,mnogo novca je u pitanju.I mislim da ce kad to bude hteo unapred reci godinu dana i imati onakav putujuci karavan kao Brajant ove godine.Zelece da pokupi jos malo paznje tu.Samo mislim da je bolje sto pre dok je najveci svih vremena,jer za vec mozda 2godine to nece biti.Realno velike rezultate od njega ne treba očekivati,mozda uzme jos neki masters.

Cole

pre 7 godina

Nikada te nisam voleo, cak sam te i mrzeo
zbog tvog stava - u pobedi gospodin, a u porazu
jadnik koji je uvek gubio zbog svojih gresaka
a nikako zbog toga sto te je protivnik nadigrao,
ali to nije znacilo da te nisam cenio kao tenisera
i ovaj trenutak je svakako tuzan za sve istinske
zaljubljenike u ovaj sport. Iskreno se nadam da
ces se vratiti i da cu opet sa zebnjom gledati
velika finala izmedju tebe i Novaka, naravno i Nadala,
mada tesko, jer ni Novakove tigule ne bi imale tu tezinu
da nije bilo tebe. Aj pa brz oporavak ti zelim pa da te
opet psujem...

lol

pre 7 godina

Kazete da drzi sve rekorde, 17GS, 307 pobeda na GS, 302 nedelje kao br. 1, preko 1080 pobeda i onda kazete jedan od najboljih svih vremena. Pa ko je ispred njega da bi bio najbolji?!

dare slovenac

pre 7 godina

to je to od velikoga Federera, ovaj period je samo zbog sponzora...bilo ga je užitak i čast gledati,posebno u duelima sa Novakom i Nadalom, tenis se oprašta od največeg ikada...Nadam se da se Novak zacementira uz njega, kada se bude pričalo o istoriji..

Marko

pre 7 godina

Daj Boze da gresim ali mislim da je Rodzer definitivno u penziji. Mislim da je svestan da ne moze do jos jednog GS-a. Ovaj Vimbldon mu je bio velika sansa pogotovo bez Nadala i Djokovica.

Rade Bajić

pre 7 godina

Нема шта, великан спорта! Браво Роџере за све успехе до сада! Одмарај, оздрави, играј... Србија и сви Срби чекају злато на ОИ и13. ГС!

Hez

pre 7 godina

Bolje da se penzionise sad, koliko god ga ne volim, covek je jedan od najboljih ikada u tenisu.
(fabr4, 27. jul 2016 16:16)

A sto da se penzionise? Sve dok moze da tuce igrace iz top 10, ne treba da prestaje. Steta bi bila... I nije sramota ostariti ili gubiti od mladjih i brzih. Car je car.

Tako se nadam i da ce Nole igrati jos 6 godina i uzeti barem jos 7-8 GS finala. :-)

cale

pre 7 godina

Procitah samo nekoliko komentara i rekoh da napisem i ja nesto.
Kada ulazis u neki sport a taj sport ima nekog ko je zaista dobar tvoje je da nadjes nacin da ga pobedis i ako si uporan i istrajan jednog dana ces to i postici i onda krece tvoje vreme njegovo je proslo.
Sada je Novakovo vreme i tek kad se to vreme zavrsi mozemo da dodjemo do zakljucaka ko je bio bolji.
I takodje je jasno da mu se Novak veoma brzo priblizava.
Titule su jedino merilo ko ce biti kralj ove igre a lepota kojom neko igra je subjektivna stvar,ono sto je nekom lepo mozda drugom nije.
O lepoti igre Roda Lejvera mi nemamo pojma ali njegove rezultate svi pamte.
Znaci opustite se i ocekujte novog kralja da uskoro sedne na prestol.

ajde

pre 7 godina

Navratilova mu je davno rekla. Ona zna, bas na svom primeru, i na primeru mnogih, da je potrebno penzionisati se na vreme. Ali on je rekao "ma sta ona zna". Bas tim recima. Verovatno su mu u glavi bile velike pare od sponzora na lepe oci, odnosno na osnovu stare slave. Ko ne bi uzeo? Ipak, trpe rezultati i fantasticna karijera. On skoro nista bitno nije osvojio dugo, ucestvuje za popravljanje medjusobnog skora protiv ovih najjacih. Istina, bilo je neizvesnih meceva, poneki je i dobio, i svaka mu cast na tome. Ekonomicno igra celu karijeru, kratki poeni, i imao je snage zbog toga da igra do ove sezone. Ipak, Nadal i Novak su jednostavno bolji ili izdrzljiviji od njega.

Sto se mene kao Novakovog navijaca tice i ljubitelja tenisa, neka njega jos, super je kad je on na terenu, ali mozda bi za RF-a bilo pametnije da je otisao jos negde 2012. godine. S ekonomske strane ne, ali dovoljno je zaradio valjda?

Block

pre 7 godina

Naravno da sam Novakov navijac, sto mu veljda normalno dodje. Ipak tenis pratim preko 30 godina (igrao se tenis i to dobar i pre pojave NDJ) i nekako najlepsi tenis je bio u rukama & reketu Federera. Da nisam iz Srbije i da prirodno ne navijam za Novaka, Federer bi definitivno bio moj favorit. Tenis je lep upravo zbog takvih igraca. Od sjajnog jednorucnog bekhenda (iskreno pokazalo se da je u drugoj deceniji XXI veka vec po malo provaljen), sjajne kombinovane igre sa osnovne linije i istrcavanja na mrezi, forsiranje tehnike umesto sirove snage. Rodja je u godinama kada je mozda bolje da se povuce nego da ga dobijaju izdrilovani igraci iz prvih 100 bez talenta. Secam se Mijatovica koji je posle Reala otisao u Levante. Tuzno. A tuzan je i dan za tenis kada ovaj Svajcarac okaci reket o klin i ode da Mirki pomaze oko zimnice.

Ratatoskr

pre 7 godina

Ništa bolje od Agasijevog komentara: "Federer je Federer".Navijam za Novaka, ništa sporno, ali Federerova karijera je nešto unikatno u sportu uopšte, da li će neko da ga stigne to je manje bitno, tenis ima više od 10 godina igrača sa najlepšom igrom i izvanrednim rezultatima. I da se povuče sa 35 godina...ko sme šta da kaže?

cccc

pre 7 godina

Samo je u Srbiji 'jedan od najvećih', ostatak sveta zna da je Najveći!
(ŽIVADIN(O), 27. jul 2016 17:28)

Sine, iz Hrvatske, i Nadal i Nole su veći od njega. Po čemu je on najveći? Zbog titula protiv Filipusisa, Hjuita i Rodika? Kad su oni sazreli slab je. Da je njihovo godište imao bi 3 puta manje GS titula, čoveče!

cale

pre 7 godina

A sto se tice korektnosti svi dobro znamo sve njegove izjave omalovazavanja Novaka i mnogih drugih igraca.
Posto ovu igru pratim dugo.
A nesto se ne secam da je novak ikad ikoga omalovazavao.
Bar 100 tenisera su korektniji od njega.

Srdjan

pre 7 godina

Ja ne mislim da treba da se penzionise. Neka igra koliko god on zeli i dok god misli da je to dobro za njega. On moze jos koju godinu da igra sigurno i da bude u top 10, najvece trofeje vjerovatno vise nece osvajati ali 90% tenisera sanja da udje u top 10 a on tu moze biti i u 38. godini bez problema. Dok god necije zelje ne ugrozavaju nikog drugog, potpuna podrska (ne mislim samo na tenis i Federera nego u globalu).

sinisa

pre 7 godina

Da ga nisu zadesile ove povrede u ovim godinama ne bi se povukao jos dugo,ovako je prakticno blizu kraj...Treba se vratiti posle pola godine,pocetkom 2017,a to nije ni malo lako.Ali s obzirom na lakocu njegove igra i koliko jednnostavno igra,on moze i dalje da dere ove mlade nade ili kako su ih prozvali "Nova generacija":)Ne zaboravimo i da je ovako skrhan Federer bio blizu da izbaci Raonica u 5 setova i udje u finale Vimbldona.To ipak pokazuje koliko su ovi mladji igraci losi i koliko su miljama daleko od Federera,Nadala,Novaka.

markez

pre 7 godina

Zagrizeni sam Novakov fan i ko zna koliko puta sam psovao Federera iz sveg glasa u zadnjih 10 godina :D
Ali realno tenis ovog covjeka je prelijep, atraktivan i nevjerovatan najblaze receno... Ostace praznina kad se on povuce, a kad svi iz velike trojke okace reket o klin, ja tenis prestajem da pratim.
Kakva generacija, covjece!!!

FR 4 EVER

pre 7 godina

Cu jedan od najboljih , pa kaze onda jedna od najvecih teniskoh karijera .. alooo ljudiiii , htjeli ne htijeli priznati ovaj covjek je najveci u istoriji tenisa ! Rezultati govorr o tome , titule ! Najveci je !

Balet, ples, dizajn...Ma, to brate!

pre 7 godina

"najavljeno je i da će dizajnirati svoju odeću za US open 2018. godine". Od dizajna znaju dobre pare da se zarade.

wrhouse

pre 7 godina

Jedan od najvećih sportista svih vremena. Što se tenisa tiče, Rodžer je simbol tog sporta, u isto vreme najbolji i najuspešniji igrač. Najelgantniji, najraznovrsniji, najkompletniji, najpopularniji, najkorektniji, najpoštovaniji, najgledaniji, najvoljeniji, najveći gospodin, najviše GS titula, najviše sedmica br.1 i još bezbroj rekorda. Nema tog plaćenog novinara ili bota koji, makar kod pravih ljubitelja sporta, može da umanji Federerovu veličinu.

Samo jednoručni bekhend

pre 7 godina

- Želim brz i potpun oporavak najboljem teniseru sveta svih vremena (GOAT) - napisao je Beker na tviteru.

Beker je u pravu,

gigatrend

pre 7 godina

Niti likujem, niti želim da razvijam teorije zavere. Već ih je previše.

Ali, kad mnogo komentarišeš kako se tvoj najveći konkurent ne povređuje, onda se to ovako završi. Naročito kad šutiraš klupe po svlačionici.

anica

pre 7 godina

Mnogo je tu nesigurnosti u sebe, povrede, ledja, pa na Vimbldonu kao nov...itd itd...sta ovaj covek zeli? Zasto nema m da kaze sve jasno i glasno, zar je tolika masina za proizvodnju para pa ga toliko stite?!
Kazi da ides u penziju, prevali bar to preko usta ako ne mozes da pohvalis protivnika i lepo da podneses poraz. Imas divnu decu, porodicu, milione, rekorde u tenisu...o cemu se ovde radi.
Ne vidim razlog da se tolika pompa dize oko ovoga. Zao mi ga je kao tenisera, vidi se da voli tenis, i da zeli da igra, ali zaista je mucenje vise citati o njemu, veliki sportista i to je to...i zao mi sto se gasi tenis odlaskom njega Novaka i Rafe..nista nece biti isto. Njegova arogancija je nesto sto je obelezilo tenis, njegov labilni stav i narcisoidnost...odavno pratim sport, i takve stavove, ponasanje nisam zapazila kod nekoga.
Covek sa mnogo kompleksa. Sto se mene tice, neka igra koliko zeli, ali zaista vise postaje umarajuce...od sjaja do ocaja.

Dragana

pre 7 godina

I da jeste to će biti njegova odluka a ne odluka pojedinih Novakovih navijača kojima večito smeta i godinama unazad ga šalju u penziju.

Lili Bg

pre 7 godina

Želim Federeru da se brzo oporavi i da nas još dugo impresionira svojom dobrom igrom.Verujem da bi mu to poželeo i Nole.Velika podrškaa!

jedan je maestro

pre 7 godina

Rodžera su i do sada više puta otpisivali ,međutim on se na najljepši i najbolji način vraćao.Šta će biti u budućnosti on to najbolje zna.Šta god odlučio,o njemu će se uvijek govoriti o teniseru sa najljepšim stilom igre u istoriji tenisa, zbog čega je odavno postao sinonim za tenis,jedan je od najomiljenijih sportista u svijetu, kojeg njegovi rivali sa Tura smatraju najkorektnijim među njima.Pošto su domaći mediji toliko zainteresovani za njegovu karijeru i između redova ga godinama "penzionišu" ,a Novakovi navijači od njega otvoreno traže da ode, kako se ne bi po njihovom mišljenju više "brukao".Kao njegov navijač od 2002. godine, voljela bih da na njihovu žalost,a na na radost mimogih ljubitelja tenisa širom svijeta, igra još par sezona.

cale

pre 7 godina

O velicinama cemo za nekoliko godina raspravljati,takodje i o rekordima.
A sto se tice korektnosti prelistajte konferencije za stampu posle poraza.
Dal je korektnost reci bio je bolji ili nije mi bio dan, imao je srece.

dw3

pre 7 godina

Ja mislim da on nije igrao od kada je Sarapova suspendovana zbog onog leka. Mozda je ovo njegovo odustajanje i kraj sezone zbog suspenzije o kojoj se cuti.

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Za sada je Federer GOAT, Djokovic ima sansu da ga prevazidje, vidjecemo. Prvo neka prevazidje Nadala. Jos 6 GS je ogroman broj koji Novakovi navijaci nipodastavaju kao da je to gotova stvar. Nije. Jer to je tacno pola onoga sto je osvojio za 12 godina profesionalnog bavljenja tenisom. Jos 2-3 godine vrhunske forme, na pragu 30ih. Bas zvuci lako?

Zile

pre 7 godina

@cccc

Sine iz Srbije, pa navijam za Federera od kad znam za sebe, u pojedinacnom sportu nema mesta nacionalizmu. I 'sine', nema tog strucnjaka koji ce reci da Federer nije tehnicko savrsenstvo, a to sto je tebi Nadal bolji teniser dovoljno govori o tvom znanju tenisa kao sporta.

Poz.

oz

pre 7 godina

@@Dragana Novakovim navijacima i samom Novaku on odavno ne smeta.....a ja,iako ga nikada nisam gotivio za razliku od recimo Rafe Nadala,mislim da tenis nece biti isti kad ne bude bilo Federera....

VUK

pre 7 godina

zeznuta kontrola za ove OI. Manje droge, manje droge!!...ono kao pogledao me Bog. Bez trunke znoja, bez umora, bez povreda godinama , elegantno, balet na lepim plavim tabletama! Dosta je bilo. Ideš kume kući!

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Tenis sam i poceo gledati zbog njega,posle Nadala pa Novaka.
Da li ce ostati upamcen kao najveci u historiji to ne znam(jedino Novak ima sanse da ga skine s tog mjesta) ali da ce ostati za mene najveci sportista u ovih 20 godina kako pratim sport to sigurno hoce.
On je obiljezio tenis i vise nego recimo Jordan basket.
Sumnjam da je iko ikada od sportista na svakom mjestu na planeti imao podrsku kao on.
A sad o parama sto smarate,zasluzio je on 10 milijardi da zaradi a ne 500 miliona ili koliko je vec zaradio.
Pa zbog njega se i gleda tenis,zbog njega placaju karte da ga gledaju.
Ako ode u penziju ubrzo jos cu malo gledat tenis zbog Novaka i nakon toga idem i ja u penziju od tenisa izgleda.
Ugodan dan

Trener

pre 7 godina

@marko
Ima mnogo vecih imena u fudbalu od Sitija. Preskocio si Milan, Liverpul, Juventus, Bajern, Inter...
A Fedex se uplasio dopinga to je jasno ima dozivotne ugovore.

+Vlado

pre 7 godina

Kome smeta Federer, on je živa legenda koju treba poštovati, zadužio je tenis i neka ostane koliko želi a kako vidim još uvek je malo onih koji protiv njega računaju na pobedu. Neka u miru donese odluku do kada će zabavljati zaljubljenike ove igre a iskreno mislim da treba još da nastupa na terenima širom sveta. Samo, neka se oporavi. Iskreno rečeno, mnogo više volim Noleta, zato svaki njihov susret, dok ih bude će veseliti milione ljudi, pa ko to još da ne poželi?

Goran

pre 7 godina

Meni je cudno sto nisam primetio da se povredio u toku polufinala sa Raonicem, kao sto moram priznati nisam primetio ni da se povredio u mecu sa Novakom u Melburnu. Sve mi mirise kao takticko povlacenje zbog pada forme. Losa vest za Novaka jer je igrao najbolji tenis kada je Federer igrao dobro. Recimo, Federer je bio u losoj formi 2012-2013 i to su nesto losije Novakove godine.

Jumko

pre 7 godina

Ma kakav kraj!? Sta pisete vi? Ovo je najbolji Rodzer ikada, nikada ovakav tenis nije igrao, nikad bolje servirao... Bolji je nego 2005,6,7...

realan Dj navijac

pre 7 godina

koja je razlika u kvalitetu, disciplini, psihickoj stabilnosti između ove "odlazeće" generacije i večitih newcomers-a, govori činjenica da je on i ovako "kilav" igrao polufinale Wimbledona u 5 setova i polufinale AO na početku sezone. I da, br. 3. je na svetu, još uvek.

C i n i k

pre 7 godina

Vrlo verovatno. Ali je steta za sport da jedan takav as na takav nacin ode u penziju. Mislio sam da ce prvo da da osvoji neki turnir pa da najavi povlacenje. To bi bilo ok. Ovako je neizvesno jer je pitanje u kakvoj formi ce da se vrati. A danasnji profi tenis nije ono sto je bio pre 20 godina. Mnogo je naporniji.

Goran

pre 7 godina

Kad netko ima preko 50 miliona dolara godisnje od sponzoa onda se ne povlaci tek tako. Dok god je fiktivno aktivan igrac dobija sve pare od sponzora.

Perica

pre 7 godina

Pratim sport najvise kosarku ali i tenis odprilike malo pre Bobe Zivoinovica, tako da mislim da mogu nesto svrsishodno da kazem, elem Federer je trenutno zaista najbolji teniser svih vremena ali sta to znaci , nista je zato i volimo sport vec sutra ce doci bolji brzi sa vise nedelja trofeja isl.(Zaista ne mislim na Noleta, jer sta da osvoji u jednom trenutku ce i njega neko da prestigne).
Mislim na ovo razvlacenje koje je sad vec degutantno secam se odlaska Samprasa,Agasija,Navratilove ali ovako plakanje nije vidjeno i polako sve vise pljuje na svoju karijeru,a zasto mislim da je samo lova u pitanju kako za njega tako i za Naiki i Rolex i ostale njegove sponzore.Evo zasto primecujete li da Naike nema u tenisu vise vrhunskog sportistu Federer aut,Nadal aut,Viliams isto brzo aut, Sarapova aut, Nole je Uniklo, Marej Adidas sve ostalo u tenisu boranija nije ta lova, mislite da je najki odusevljen time? Pogledajte samo akcije Naika kako lagano padaju nemaju gde u koga da uloze u tenisu a to sam vec video sa Ribokom ko ga pamti zna da svi Britanski sportisti su nosili njihovu opremu i nisu imali vise gde da uloze i sada su tu gde su.
Zato se Federer jos drzi ko podgrejan les njemu jos kaplje a sponzori traze vrhunskog tenisera koji ce im donositi veliku lovu.

marko

pre 7 godina

Tenis ne pratim dugo, ali znam da je Rodzer jedan od najboljih ikada. I dan danas, ne mogu da zamislim tenis bez njega. Kao kada bi iz fudbala otisao npr. Real ili Barsa ili UTD ili Siti koji su obelezili istoriju fudbala, tako je on obelezio istoriju tenisa i sporta uopste. Bio je revolucionar u svom poslu. Posle su dosli Nadal i Novak kao nova generacija, pa sada tako dolaze Tim i Zverev i Fric, pa ce doci Miomir i onaj mali Blankano i Cicipas. Posle ce i njih neko naslediti. Tenis ce se zauvek promeniti kada ode velika trojka i kada odu Marej, Vavrinka i Conga. Za nekoliko godina, finale GS ce igrati recimo Tim - Kirjos, a za 10ak (nadam se i pre) , mozda cak i Kecmanovic - Tim, kada ce se govoriti mozda cak i o Timovoj penziji. Sport je prolazna stvar, pa tako ne kogu najveci sve vreme da igraju. Dolaze nove nade, ali su Rodja, Nadal i Nole obelezili istoriju.

Rejnald

pre 7 godina

Sta mozemo ocekivati od igraca koji ce 2017 imati 36 godina zivota,kakav kvalitet igre on moze da pruzi?...Da pobijedi Noleta i Mareja?,vrlo tesko bilo kog igraca iz Top 10!!!...Ono sto mu ide u korist su jedino sponzorski ugovori,a ako je profit motiv onda ne bi me cudilo i do 40 godine da se takmici,mozda zakaci da osvoji neki turnir iz serije 250...

blam

pre 7 godina

novak djokovic ima jednu veliku nesrecu, a to je da igra tenis u eri federera i nadala. tako ce i biti do kraja, veciti treci. brz oporavak rodzer!

perica

pre 7 godina

Odigrace i sledecu sezonu, zato se i povukao do kraja godine. Da se pripremi i da da sve od sebe za poslednju sezonu i eventualno uzme oprostajni slem i sa stilom zavrsi karijeru. Navijam da u tome ne uspe

neko iz mase

pre 7 godina

Po Novaka je steta sto Federet nece igrati jer on je uvek bio dobar motiv a i ozbiljna pretnja Noletovim konkurentima pre svega Mareju.
Ako se secate 2008 kad se Nadal povredio i nije igrao bas je Federer imao od tog najvise koristi i na takav nacin se vratio na prvo mesto i obisao Samprasa po broju nedelja..Mislim kad bi mogao da igra najvise kocio Mareja da se primakne Novaku u borbi za prvo mesto....

Da da

pre 7 godina

A kada ćete shvatiti da ne igra svako zbog novca, nije svakome novac najbitniji, nije svako spreman da učini bukvalno sve zbog para (izigrava klovna, pravi budalu od sebe, glupira se, izmišlja gluposti i imitira) sve da bi bio u centru pažnje i dodvorava se ne bi li privukao kakvog takvog sponzora, pare pare i samo pare, a pri tom drži zmiju u džepu! Covek voli tenis, obožava da se takmiči, da je na turu..Sta nije jasno u tome? Biti najveći na svetu ne samo u tenisu nego u sportu uopste može samo neko ko voli to što radi..to ako vas ljubimac radi sve isključivo zbog para (na čelu mu pise) ne znači da to zbog para rade svi!
Da li je kraj, pokazaće vreme, uostalom rekreativnog je na turu već par godina ali je vama draže da galamite da ga neko pobeđuje jer je kao bolji!
I na kraju, ne treba se podsmevali tuđim povredama jer niko nije od čelika, ne treba se podsmevati tuđim godinama jer nikome ne stoji u mesto!

Gradjanin sveta

pre 7 godina

Jeste jedan od najboljih,ali sta ga kosta.Njemu su povrede problem,zaleci se i iz ciste zabave se vija sa klincima.Bar jos 2 godine.Bez obzira na rejting,on je uvek pozeljan lik,a sa druge strane ja ne vidim da se on nesto posebno blamira.Nije tenis isti bez njega.

ugrijala mjesecina

pre 7 godina

Pretpostavljam da ce sledece god. dati sve od sebe da osvoji jos jedan gs trofej. Ako ne to je to, kraj karijere, ali mislim da ce se sigurno pojaviti i mislim dogurati do zavrsnice makar jednog gs turnira.

hulk

pre 7 godina

Mislim da nas sve ceka jos 3 pokusaja da Federer osvoji GS, na prvom mestu Wimbledon i US, a mozda se spremi i za AO. Sve u svemu, u nekom Holivudskom filmu zavrsio bi karijeru kao Sampras svojevremno na US openu, ranjen, ali sa titulom na Wimbledonu. Da li cemo biti svedoci moderne bajke saznacemo uskoro. Zapadni svet za razliku od nas i nama slicnih voli pobednike. Zivi bili pa videli, istu ti koji sada klicu Federeru, ce navijati za Novaka kada ovaj bude osvajao 18 GS.

Nikola

pre 7 godina

A Djokovic sledece godine ulazi u cetvrtu deceniju. Ne verujem da ce igrati do 35. Sa njegovim stilom igre je to neizvodljivo. Dajem mu jos najvise 2-3 god., da osvoji eventualno jos dva GS, da stigne bar Nadala i Samprasa ako vec ne moze Federera.

jedan je maestro

pre 7 godina

Rodžera su i do sada više puta otpisivali ,međutim on se na najljepši i najbolji način vraćao.Šta će biti u budućnosti on to najbolje zna.Kao njegov navijač od 2002. godine želim mu da se što prije oporavi i da zbog istinskih ljubitelja tenisa igra još par sezona.Šta god odlučio,o njemu će se uvijek govoriti o teniseru sa najljepšim stilom igre u istoriji tenisa, zbog čega je odavno postao sinonim za tenis,jedan je od najomiljenijih sportista u svijetu, kojeg njegovi rivali sa Tura smatraju najkorektnijim među njima.

Pticica

pre 7 godina

@anica Umarajuce je citati tvoje besmislene komentare pa ih preskacem kad god mogu ali na zalost nekad je nemoguce jer ti se objave vise komentara na jednoj vesti.Bravo za tebe sto (ako) odavno pratis sport ali hvala ti sto ne komentarises druge sportove sem tenisa,tek tad bi bilo umarajuce.Ko te tera da citas vesti o Federeru i da pises komentare o njemu?Pogledas naslov i ne otvaras vest,jos manje da te umara pisanje komentara.Ne brini ti za Federera ima on postovaoce i navijace koji brinu i zele mu oporavak.

Ikac Jagodinac

pre 7 godina

Bejn .... stvarno si jadan ako tako razmišljaš ! Ko ovde u ovom tekstu uopšte spominje rivalitet Federera i Novaka ? Ako Federer ovim potezom završava karijeru, a iskreno , ja mu želim još da igra , onda je tvoj komentar stvarno - glup ! A , Novaku želim još puno godina u vrhu svetskog tenisa i , naravno , još mnogo trofeja .

Zoran

pre 7 godina

Najbolji "beli" sportista svih vremena je Federer.
Zbog:
-sportskih uspeha
-stila
-reklame
-humanitarnih akcija(majka mu je iz Afrike)
-pa i zbog zarade.

Milan

pre 7 godina

Samo mi možemo proglašavati nekorektnim sportistu koji je 100 puta dobio nagradu za fer-plej, a onaj naš je kao korektan, a nije je dobio nikad!

Ognjen

pre 7 godina

Sad ili dogodine što je sigurno sigurno je.Posle njega tenis neće biti tenis.Verovatno ćemo gledati Nolovu dominaciju , pitanje je da li će mu Marej parirati.On i Nole su neponovljivi i Pravi No.1

Dragana

pre 7 godina

I da jeste to će biti njegova odluka a ne odluka pojedinih Novakovih navijača kojima večito smeta i godinama unazad ga šalju u penziju.

zikajlo

pre 7 godina

Federera treba derastično kazniti, jer je sve nas strašno šokirao, i vidim da je i dalje pola sveta u šoku! Sramota Rodjer, sramota!

Bejn

pre 7 godina

Ovo nije pocetaj kraja jedne teniske karijere vec jedne od najvecih sportskih uopste, ikada. Ostavlja za sobom neizbrisiv trag uspeha i rekorda, a verovatno i upraznjena mesta na teniskim stadionima. Vec sada se i tek kako oseti njegovo odsustvo sa turnira.
Uspeo je i nakon svoje 30. godine da bude u samom vrhu profesionalnog tenisa i da godinama bude Noletov jedini legitiman protivnik. Nolomani mrzite ga koliko hocete, novinari slobodno izvlacite iz konteksta njegove izjave, a o njegovim 7 Vimbldona, 17 Slemova, preko 20 Masters 1000 turnira mozete samo da sanjate iz svojih fotelja dok ga psujete na TV-u.
Rodzere ne mogu sebi da oprostim sto te nisam dosao gledati iako si igrao samo 500m od moje gajbe, na SPENS-u u Novom Sadu i hvala ti za ubedljivo najlepsi tenis ikada demonastritan!

blam

pre 7 godina

novak djokovic ima jednu veliku nesrecu, a to je da igra tenis u eri federera i nadala. tako ce i biti do kraja, veciti treci. brz oporavak rodzer!

wrhouse

pre 7 godina

Jedan od najvećih sportista svih vremena. Što se tenisa tiče, Rodžer je simbol tog sporta, u isto vreme najbolji i najuspešniji igrač. Najelgantniji, najraznovrsniji, najkompletniji, najpopularniji, najkorektniji, najpoštovaniji, najgledaniji, najvoljeniji, najveći gospodin, najviše GS titula, najviše sedmica br.1 i još bezbroj rekorda. Nema tog plaćenog novinara ili bota koji, makar kod pravih ljubitelja sporta, može da umanji Federerovu veličinu.

Dragana

pre 7 godina

I da jeste to će biti njegova odluka a ne odluka pojedinih Novakovih navijača kojima večito smeta i godinama unazad ga šalju u penziju.

jedan je maestro

pre 7 godina

Rodžera su i do sada više puta otpisivali ,međutim on se na najljepši i najbolji način vraćao.Šta će biti u budućnosti on to najbolje zna.Šta god odlučio,o njemu će se uvijek govoriti o teniseru sa najljepšim stilom igre u istoriji tenisa, zbog čega je odavno postao sinonim za tenis,jedan je od najomiljenijih sportista u svijetu, kojeg njegovi rivali sa Tura smatraju najkorektnijim među njima.Pošto su domaći mediji toliko zainteresovani za njegovu karijeru i između redova ga godinama "penzionišu" ,a Novakovi navijači od njega otvoreno traže da ode, kako se ne bi po njihovom mišljenju više "brukao".Kao njegov navijač od 2002. godine, voljela bih da na njihovu žalost,a na na radost mimogih ljubitelja tenisa širom svijeta, igra još par sezona.

Zile

pre 7 godina

@cccc

Sine iz Srbije, pa navijam za Federera od kad znam za sebe, u pojedinacnom sportu nema mesta nacionalizmu. I 'sine', nema tog strucnjaka koji ce reci da Federer nije tehnicko savrsenstvo, a to sto je tebi Nadal bolji teniser dovoljno govori o tvom znanju tenisa kao sporta.

Poz.

Jumko

pre 7 godina

Ma kakav kraj!? Sta pisete vi? Ovo je najbolji Rodzer ikada, nikada ovakav tenis nije igrao, nikad bolje servirao... Bolji je nego 2005,6,7...

dw3

pre 7 godina

Ja mislim da on nije igrao od kada je Sarapova suspendovana zbog onog leka. Mozda je ovo njegovo odustajanje i kraj sezone zbog suspenzije o kojoj se cuti.

ajde

pre 7 godina

Navratilova mu je davno rekla. Ona zna, bas na svom primeru, i na primeru mnogih, da je potrebno penzionisati se na vreme. Ali on je rekao "ma sta ona zna". Bas tim recima. Verovatno su mu u glavi bile velike pare od sponzora na lepe oci, odnosno na osnovu stare slave. Ko ne bi uzeo? Ipak, trpe rezultati i fantasticna karijera. On skoro nista bitno nije osvojio dugo, ucestvuje za popravljanje medjusobnog skora protiv ovih najjacih. Istina, bilo je neizvesnih meceva, poneki je i dobio, i svaka mu cast na tome. Ekonomicno igra celu karijeru, kratki poeni, i imao je snage zbog toga da igra do ove sezone. Ipak, Nadal i Novak su jednostavno bolji ili izdrzljiviji od njega.

Sto se mene kao Novakovog navijaca tice i ljubitelja tenisa, neka njega jos, super je kad je on na terenu, ali mozda bi za RF-a bilo pametnije da je otisao jos negde 2012. godine. S ekonomske strane ne, ali dovoljno je zaradio valjda?

Milan

pre 7 godina

Samo mi možemo proglašavati nekorektnim sportistu koji je 100 puta dobio nagradu za fer-plej, a onaj naš je kao korektan, a nije je dobio nikad!

Da da

pre 7 godina

A kada ćete shvatiti da ne igra svako zbog novca, nije svakome novac najbitniji, nije svako spreman da učini bukvalno sve zbog para (izigrava klovna, pravi budalu od sebe, glupira se, izmišlja gluposti i imitira) sve da bi bio u centru pažnje i dodvorava se ne bi li privukao kakvog takvog sponzora, pare pare i samo pare, a pri tom drži zmiju u džepu! Covek voli tenis, obožava da se takmiči, da je na turu..Sta nije jasno u tome? Biti najveći na svetu ne samo u tenisu nego u sportu uopste može samo neko ko voli to što radi..to ako vas ljubimac radi sve isključivo zbog para (na čelu mu pise) ne znači da to zbog para rade svi!
Da li je kraj, pokazaće vreme, uostalom rekreativnog je na turu već par godina ali je vama draže da galamite da ga neko pobeđuje jer je kao bolji!
I na kraju, ne treba se podsmevali tuđim povredama jer niko nije od čelika, ne treba se podsmevati tuđim godinama jer nikome ne stoji u mesto!

lol

pre 7 godina

Kazete da drzi sve rekorde, 17GS, 307 pobeda na GS, 302 nedelje kao br. 1, preko 1080 pobeda i onda kazete jedan od najboljih svih vremena. Pa ko je ispred njega da bi bio najbolji?!

cccc

pre 7 godina

Samo je u Srbiji 'jedan od najvećih', ostatak sveta zna da je Najveći!
(ŽIVADIN(O), 27. jul 2016 17:28)

Sine, iz Hrvatske, i Nadal i Nole su veći od njega. Po čemu je on najveći? Zbog titula protiv Filipusisa, Hjuita i Rodika? Kad su oni sazreli slab je. Da je njihovo godište imao bi 3 puta manje GS titula, čoveče!

jedan je maestro

pre 7 godina

Rodžera su i do sada više puta otpisivali ,međutim on se na najljepši i najbolji način vraćao.Šta će biti u budućnosti on to najbolje zna.Kao njegov navijač od 2002. godine želim mu da se što prije oporavi i da zbog istinskih ljubitelja tenisa igra još par sezona.Šta god odlučio,o njemu će se uvijek govoriti o teniseru sa najljepšim stilom igre u istoriji tenisa, zbog čega je odavno postao sinonim za tenis,jedan je od najomiljenijih sportista u svijetu, kojeg njegovi rivali sa Tura smatraju najkorektnijim među njima.

VUK

pre 7 godina

zeznuta kontrola za ove OI. Manje droge, manje droge!!...ono kao pogledao me Bog. Bez trunke znoja, bez umora, bez povreda godinama , elegantno, balet na lepim plavim tabletama! Dosta je bilo. Ideš kume kući!

FR 4 EVER

pre 7 godina

Cu jedan od najboljih , pa kaze onda jedna od najvecih teniskoh karijera .. alooo ljudiiii , htjeli ne htijeli priznati ovaj covjek je najveci u istoriji tenisa ! Rezultati govorr o tome , titule ! Najveci je !

anica

pre 7 godina

Mnogo je tu nesigurnosti u sebe, povrede, ledja, pa na Vimbldonu kao nov...itd itd...sta ovaj covek zeli? Zasto nema m da kaze sve jasno i glasno, zar je tolika masina za proizvodnju para pa ga toliko stite?!
Kazi da ides u penziju, prevali bar to preko usta ako ne mozes da pohvalis protivnika i lepo da podneses poraz. Imas divnu decu, porodicu, milione, rekorde u tenisu...o cemu se ovde radi.
Ne vidim razlog da se tolika pompa dize oko ovoga. Zao mi ga je kao tenisera, vidi se da voli tenis, i da zeli da igra, ali zaista je mucenje vise citati o njemu, veliki sportista i to je to...i zao mi sto se gasi tenis odlaskom njega Novaka i Rafe..nista nece biti isto. Njegova arogancija je nesto sto je obelezilo tenis, njegov labilni stav i narcisoidnost...odavno pratim sport, i takve stavove, ponasanje nisam zapazila kod nekoga.
Covek sa mnogo kompleksa. Sto se mene tice, neka igra koliko zeli, ali zaista vise postaje umarajuce...od sjaja do ocaja.

Nikola

pre 7 godina

A Djokovic sledece godine ulazi u cetvrtu deceniju. Ne verujem da ce igrati do 35. Sa njegovim stilom igre je to neizvodljivo. Dajem mu jos najvise 2-3 god., da osvoji eventualno jos dva GS, da stigne bar Nadala i Samprasa ako vec ne moze Federera.

cale

pre 7 godina

A sto se tice korektnosti svi dobro znamo sve njegove izjave omalovazavanja Novaka i mnogih drugih igraca.
Posto ovu igru pratim dugo.
A nesto se ne secam da je novak ikad ikoga omalovazavao.
Bar 100 tenisera su korektniji od njega.

Zoran

pre 7 godina

Najbolji "beli" sportista svih vremena je Federer.
Zbog:
-sportskih uspeha
-stila
-reklame
-humanitarnih akcija(majka mu je iz Afrike)
-pa i zbog zarade.

Samo jednoručni bekhend

pre 7 godina

- Želim brz i potpun oporavak najboljem teniseru sveta svih vremena (GOAT) - napisao je Beker na tviteru.

Beker je u pravu,

marko

pre 7 godina

Tenis ne pratim dugo, ali znam da je Rodzer jedan od najboljih ikada. I dan danas, ne mogu da zamislim tenis bez njega. Kao kada bi iz fudbala otisao npr. Real ili Barsa ili UTD ili Siti koji su obelezili istoriju fudbala, tako je on obelezio istoriju tenisa i sporta uopste. Bio je revolucionar u svom poslu. Posle su dosli Nadal i Novak kao nova generacija, pa sada tako dolaze Tim i Zverev i Fric, pa ce doci Miomir i onaj mali Blankano i Cicipas. Posle ce i njih neko naslediti. Tenis ce se zauvek promeniti kada ode velika trojka i kada odu Marej, Vavrinka i Conga. Za nekoliko godina, finale GS ce igrati recimo Tim - Kirjos, a za 10ak (nadam se i pre) , mozda cak i Kecmanovic - Tim, kada ce se govoriti mozda cak i o Timovoj penziji. Sport je prolazna stvar, pa tako ne kogu najveci sve vreme da igraju. Dolaze nove nade, ali su Rodja, Nadal i Nole obelezili istoriju.

Cole

pre 7 godina

Nikada te nisam voleo, cak sam te i mrzeo
zbog tvog stava - u pobedi gospodin, a u porazu
jadnik koji je uvek gubio zbog svojih gresaka
a nikako zbog toga sto te je protivnik nadigrao,
ali to nije znacilo da te nisam cenio kao tenisera
i ovaj trenutak je svakako tuzan za sve istinske
zaljubljenike u ovaj sport. Iskreno se nadam da
ces se vratiti i da cu opet sa zebnjom gledati
velika finala izmedju tebe i Novaka, naravno i Nadala,
mada tesko, jer ni Novakove tigule ne bi imale tu tezinu
da nije bilo tebe. Aj pa brz oporavak ti zelim pa da te
opet psujem...

Marko

pre 7 godina

Daj Boze da gresim ali mislim da je Rodzer definitivno u penziji. Mislim da je svestan da ne moze do jos jednog GS-a. Ovaj Vimbldon mu je bio velika sansa pogotovo bez Nadala i Djokovica.

Dragana

pre 7 godina

I da jeste to će biti njegova odluka a ne odluka pojedinih Novakovih navijača kojima večito smeta i godinama unazad ga šalju u penziju.

cale

pre 7 godina

O velicinama cemo za nekoliko godina raspravljati,takodje i o rekordima.
A sto se tice korektnosti prelistajte konferencije za stampu posle poraza.
Dal je korektnost reci bio je bolji ili nije mi bio dan, imao je srece.

dare slovenac

pre 7 godina

to je to od velikoga Federera, ovaj period je samo zbog sponzora...bilo ga je užitak i čast gledati,posebno u duelima sa Novakom i Nadalom, tenis se oprašta od največeg ikada...Nadam se da se Novak zacementira uz njega, kada se bude pričalo o istoriji..

boris

pre 7 godina

Nece se povuci jos,veliki ugovori mu jos traju,mnogo novca je u pitanju.I mislim da ce kad to bude hteo unapred reci godinu dana i imati onakav putujuci karavan kao Brajant ove godine.Zelece da pokupi jos malo paznje tu.Samo mislim da je bolje sto pre dok je najveci svih vremena,jer za vec mozda 2godine to nece biti.Realno velike rezultate od njega ne treba očekivati,mozda uzme jos neki masters.

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Tenis sam i poceo gledati zbog njega,posle Nadala pa Novaka.
Da li ce ostati upamcen kao najveci u historiji to ne znam(jedino Novak ima sanse da ga skine s tog mjesta) ali da ce ostati za mene najveci sportista u ovih 20 godina kako pratim sport to sigurno hoce.
On je obiljezio tenis i vise nego recimo Jordan basket.
Sumnjam da je iko ikada od sportista na svakom mjestu na planeti imao podrsku kao on.
A sad o parama sto smarate,zasluzio je on 10 milijardi da zaradi a ne 500 miliona ili koliko je vec zaradio.
Pa zbog njega se i gleda tenis,zbog njega placaju karte da ga gledaju.
Ako ode u penziju ubrzo jos cu malo gledat tenis zbog Novaka i nakon toga idem i ja u penziju od tenisa izgleda.
Ugodan dan

gigatrend

pre 7 godina

Niti likujem, niti želim da razvijam teorije zavere. Već ih je previše.

Ali, kad mnogo komentarišeš kako se tvoj najveći konkurent ne povređuje, onda se to ovako završi. Naročito kad šutiraš klupe po svlačionici.

Balet, ples, dizajn...Ma, to brate!

pre 7 godina

"najavljeno je i da će dizajnirati svoju odeću za US open 2018. godine". Od dizajna znaju dobre pare da se zarade.

Block

pre 7 godina

Naravno da sam Novakov navijac, sto mu veljda normalno dodje. Ipak tenis pratim preko 30 godina (igrao se tenis i to dobar i pre pojave NDJ) i nekako najlepsi tenis je bio u rukama & reketu Federera. Da nisam iz Srbije i da prirodno ne navijam za Novaka, Federer bi definitivno bio moj favorit. Tenis je lep upravo zbog takvih igraca. Od sjajnog jednorucnog bekhenda (iskreno pokazalo se da je u drugoj deceniji XXI veka vec po malo provaljen), sjajne kombinovane igre sa osnovne linije i istrcavanja na mrezi, forsiranje tehnike umesto sirove snage. Rodja je u godinama kada je mozda bolje da se povuce nego da ga dobijaju izdrilovani igraci iz prvih 100 bez talenta. Secam se Mijatovica koji je posle Reala otisao u Levante. Tuzno. A tuzan je i dan za tenis kada ovaj Svajcarac okaci reket o klin i ode da Mirki pomaze oko zimnice.

Pticica

pre 7 godina

@anica Umarajuce je citati tvoje besmislene komentare pa ih preskacem kad god mogu ali na zalost nekad je nemoguce jer ti se objave vise komentara na jednoj vesti.Bravo za tebe sto (ako) odavno pratis sport ali hvala ti sto ne komentarises druge sportove sem tenisa,tek tad bi bilo umarajuce.Ko te tera da citas vesti o Federeru i da pises komentare o njemu?Pogledas naslov i ne otvaras vest,jos manje da te umara pisanje komentara.Ne brini ti za Federera ima on postovaoce i navijace koji brinu i zele mu oporavak.

perica

pre 7 godina

Odigrace i sledecu sezonu, zato se i povukao do kraja godine. Da se pripremi i da da sve od sebe za poslednju sezonu i eventualno uzme oprostajni slem i sa stilom zavrsi karijeru. Navijam da u tome ne uspe

Perica

pre 7 godina

Pratim sport najvise kosarku ali i tenis odprilike malo pre Bobe Zivoinovica, tako da mislim da mogu nesto svrsishodno da kazem, elem Federer je trenutno zaista najbolji teniser svih vremena ali sta to znaci , nista je zato i volimo sport vec sutra ce doci bolji brzi sa vise nedelja trofeja isl.(Zaista ne mislim na Noleta, jer sta da osvoji u jednom trenutku ce i njega neko da prestigne).
Mislim na ovo razvlacenje koje je sad vec degutantno secam se odlaska Samprasa,Agasija,Navratilove ali ovako plakanje nije vidjeno i polako sve vise pljuje na svoju karijeru,a zasto mislim da je samo lova u pitanju kako za njega tako i za Naiki i Rolex i ostale njegove sponzore.Evo zasto primecujete li da Naike nema u tenisu vise vrhunskog sportistu Federer aut,Nadal aut,Viliams isto brzo aut, Sarapova aut, Nole je Uniklo, Marej Adidas sve ostalo u tenisu boranija nije ta lova, mislite da je najki odusevljen time? Pogledajte samo akcije Naika kako lagano padaju nemaju gde u koga da uloze u tenisu a to sam vec video sa Ribokom ko ga pamti zna da svi Britanski sportisti su nosili njihovu opremu i nisu imali vise gde da uloze i sada su tu gde su.
Zato se Federer jos drzi ko podgrejan les njemu jos kaplje a sponzori traze vrhunskog tenisera koji ce im donositi veliku lovu.

zikajlo

pre 7 godina

Federera treba derastično kazniti, jer je sve nas strašno šokirao, i vidim da je i dalje pola sveta u šoku! Sramota Rodjer, sramota!

neko iz mase

pre 7 godina

Po Novaka je steta sto Federet nece igrati jer on je uvek bio dobar motiv a i ozbiljna pretnja Noletovim konkurentima pre svega Mareju.
Ako se secate 2008 kad se Nadal povredio i nije igrao bas je Federer imao od tog najvise koristi i na takav nacin se vratio na prvo mesto i obisao Samprasa po broju nedelja..Mislim kad bi mogao da igra najvise kocio Mareja da se primakne Novaku u borbi za prvo mesto....

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Za sada je Federer GOAT, Djokovic ima sansu da ga prevazidje, vidjecemo. Prvo neka prevazidje Nadala. Jos 6 GS je ogroman broj koji Novakovi navijaci nipodastavaju kao da je to gotova stvar. Nije. Jer to je tacno pola onoga sto je osvojio za 12 godina profesionalnog bavljenja tenisom. Jos 2-3 godine vrhunske forme, na pragu 30ih. Bas zvuci lako?

srle

pre 7 godina

Možda bi bilo bolje da se sad povuče, očigledno je povreda ozbiljnije prirode. Ipak, velika je praznina bez njega, tenis je najlepši sport kad ga igraju Nole i Fedeks :)

Trener

pre 7 godina

@marko
Ima mnogo vecih imena u fudbalu od Sitija. Preskocio si Milan, Liverpul, Juventus, Bajern, Inter...
A Fedex se uplasio dopinga to je jasno ima dozivotne ugovore.

Goran

pre 7 godina

Meni je cudno sto nisam primetio da se povredio u toku polufinala sa Raonicem, kao sto moram priznati nisam primetio ni da se povredio u mecu sa Novakom u Melburnu. Sve mi mirise kao takticko povlacenje zbog pada forme. Losa vest za Novaka jer je igrao najbolji tenis kada je Federer igrao dobro. Recimo, Federer je bio u losoj formi 2012-2013 i to su nesto losije Novakove godine.

Ratatoskr

pre 7 godina

Ništa bolje od Agasijevog komentara: "Federer je Federer".Navijam za Novaka, ništa sporno, ali Federerova karijera je nešto unikatno u sportu uopšte, da li će neko da ga stigne to je manje bitno, tenis ima više od 10 godina igrača sa najlepšom igrom i izvanrednim rezultatima. I da se povuče sa 35 godina...ko sme šta da kaže?

cale

pre 7 godina

Procitah samo nekoliko komentara i rekoh da napisem i ja nesto.
Kada ulazis u neki sport a taj sport ima nekog ko je zaista dobar tvoje je da nadjes nacin da ga pobedis i ako si uporan i istrajan jednog dana ces to i postici i onda krece tvoje vreme njegovo je proslo.
Sada je Novakovo vreme i tek kad se to vreme zavrsi mozemo da dodjemo do zakljucaka ko je bio bolji.
I takodje je jasno da mu se Novak veoma brzo priblizava.
Titule su jedino merilo ko ce biti kralj ove igre a lepota kojom neko igra je subjektivna stvar,ono sto je nekom lepo mozda drugom nije.
O lepoti igre Roda Lejvera mi nemamo pojma ali njegove rezultate svi pamte.
Znaci opustite se i ocekujte novog kralja da uskoro sedne na prestol.

Rejnald

pre 7 godina

Sta mozemo ocekivati od igraca koji ce 2017 imati 36 godina zivota,kakav kvalitet igre on moze da pruzi?...Da pobijedi Noleta i Mareja?,vrlo tesko bilo kog igraca iz Top 10!!!...Ono sto mu ide u korist su jedino sponzorski ugovori,a ako je profit motiv onda ne bi me cudilo i do 40 godine da se takmici,mozda zakaci da osvoji neki turnir iz serije 250...

markez

pre 7 godina

Zagrizeni sam Novakov fan i ko zna koliko puta sam psovao Federera iz sveg glasa u zadnjih 10 godina :D
Ali realno tenis ovog covjeka je prelijep, atraktivan i nevjerovatan najblaze receno... Ostace praznina kad se on povuce, a kad svi iz velike trojke okace reket o klin, ja tenis prestajem da pratim.
Kakva generacija, covjece!!!

Lili Bg

pre 7 godina

Želim Federeru da se brzo oporavi i da nas još dugo impresionira svojom dobrom igrom.Verujem da bi mu to poželeo i Nole.Velika podrškaa!

Hez

pre 7 godina

Bolje da se penzionise sad, koliko god ga ne volim, covek je jedan od najboljih ikada u tenisu.
(fabr4, 27. jul 2016 16:16)

A sto da se penzionise? Sve dok moze da tuce igrace iz top 10, ne treba da prestaje. Steta bi bila... I nije sramota ostariti ili gubiti od mladjih i brzih. Car je car.

Tako se nadam i da ce Nole igrati jos 6 godina i uzeti barem jos 7-8 GS finala. :-)

sinisa

pre 7 godina

Da ga nisu zadesile ove povrede u ovim godinama ne bi se povukao jos dugo,ovako je prakticno blizu kraj...Treba se vratiti posle pola godine,pocetkom 2017,a to nije ni malo lako.Ali s obzirom na lakocu njegove igra i koliko jednnostavno igra,on moze i dalje da dere ove mlade nade ili kako su ih prozvali "Nova generacija":)Ne zaboravimo i da je ovako skrhan Federer bio blizu da izbaci Raonica u 5 setova i udje u finale Vimbldona.To ipak pokazuje koliko su ovi mladji igraci losi i koliko su miljama daleko od Federera,Nadala,Novaka.

Goran

pre 7 godina

Kad netko ima preko 50 miliona dolara godisnje od sponzoa onda se ne povlaci tek tako. Dok god je fiktivno aktivan igrac dobija sve pare od sponzora.

C i n i k

pre 7 godina

Vrlo verovatno. Ali je steta za sport da jedan takav as na takav nacin ode u penziju. Mislio sam da ce prvo da da osvoji neki turnir pa da najavi povlacenje. To bi bilo ok. Ovako je neizvesno jer je pitanje u kakvoj formi ce da se vrati. A danasnji profi tenis nije ono sto je bio pre 20 godina. Mnogo je naporniji.

oz

pre 7 godina

@@Dragana Novakovim navijacima i samom Novaku on odavno ne smeta.....a ja,iako ga nikada nisam gotivio za razliku od recimo Rafe Nadala,mislim da tenis nece biti isti kad ne bude bilo Federera....

Rade Bajić

pre 7 godina

Нема шта, великан спорта! Браво Роџере за све успехе до сада! Одмарај, оздрави, играј... Србија и сви Срби чекају злато на ОИ и13. ГС!

Srdjan

pre 7 godina

Ja ne mislim da treba da se penzionise. Neka igra koliko god on zeli i dok god misli da je to dobro za njega. On moze jos koju godinu da igra sigurno i da bude u top 10, najvece trofeje vjerovatno vise nece osvajati ali 90% tenisera sanja da udje u top 10 a on tu moze biti i u 38. godini bez problema. Dok god necije zelje ne ugrozavaju nikog drugog, potpuna podrska (ne mislim samo na tenis i Federera nego u globalu).

Ognjen

pre 7 godina

Sad ili dogodine što je sigurno sigurno je.Posle njega tenis neće biti tenis.Verovatno ćemo gledati Nolovu dominaciju , pitanje je da li će mu Marej parirati.On i Nole su neponovljivi i Pravi No.1

hulk

pre 7 godina

Mislim da nas sve ceka jos 3 pokusaja da Federer osvoji GS, na prvom mestu Wimbledon i US, a mozda se spremi i za AO. Sve u svemu, u nekom Holivudskom filmu zavrsio bi karijeru kao Sampras svojevremno na US openu, ranjen, ali sa titulom na Wimbledonu. Da li cemo biti svedoci moderne bajke saznacemo uskoro. Zapadni svet za razliku od nas i nama slicnih voli pobednike. Zivi bili pa videli, istu ti koji sada klicu Federeru, ce navijati za Novaka kada ovaj bude osvajao 18 GS.

ugrijala mjesecina

pre 7 godina

Pretpostavljam da ce sledece god. dati sve od sebe da osvoji jos jedan gs trofej. Ako ne to je to, kraj karijere, ali mislim da ce se sigurno pojaviti i mislim dogurati do zavrsnice makar jednog gs turnira.

realan Dj navijac

pre 7 godina

koja je razlika u kvalitetu, disciplini, psihickoj stabilnosti između ove "odlazeće" generacije i večitih newcomers-a, govori činjenica da je on i ovako "kilav" igrao polufinale Wimbledona u 5 setova i polufinale AO na početku sezone. I da, br. 3. je na svetu, još uvek.

Gradjanin sveta

pre 7 godina

Jeste jedan od najboljih,ali sta ga kosta.Njemu su povrede problem,zaleci se i iz ciste zabave se vija sa klincima.Bar jos 2 godine.Bez obzira na rejting,on je uvek pozeljan lik,a sa druge strane ja ne vidim da se on nesto posebno blamira.Nije tenis isti bez njega.

+Vlado

pre 7 godina

Kome smeta Federer, on je živa legenda koju treba poštovati, zadužio je tenis i neka ostane koliko želi a kako vidim još uvek je malo onih koji protiv njega računaju na pobedu. Neka u miru donese odluku do kada će zabavljati zaljubljenike ove igre a iskreno mislim da treba još da nastupa na terenima širom sveta. Samo, neka se oporavi. Iskreno rečeno, mnogo više volim Noleta, zato svaki njihov susret, dok ih bude će veseliti milione ljudi, pa ko to još da ne poželi?

Ikac Jagodinac

pre 7 godina

Bejn .... stvarno si jadan ako tako razmišljaš ! Ko ovde u ovom tekstu uopšte spominje rivalitet Federera i Novaka ? Ako Federer ovim potezom završava karijeru, a iskreno , ja mu želim još da igra , onda je tvoj komentar stvarno - glup ! A , Novaku želim još puno godina u vrhu svetskog tenisa i , naravno , još mnogo trofeja .