Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 18.08.2016.

19:19

Dušan Ružičić: Ponosan sam na Dalmu

Dušan Ružičić, trener kajakašice Dalme Benedek Ružičić, rekao je da je ona pružila maksimum na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Izvor: B92

Autor:B92

Dušan Ružičić: Ponosan sam na Dalmu
Epa

"Prošlo je A finale. Bilo je dobro, zapravo bilo je odlično. Samim tim što je uspela da se kvalifikuje na Olimpijske igre i to što je ušla u finale je ogroman uspeh. Sedmo mesto, naravno, nije ono čemu se nadala, jer se uvek ide na medalju, ali da je dala sve od sebe - to jeste. Jako sam ponosan na nju, idemo napred", rekao je Ružičić novinarima u Rio de Žaneiru.

Srpska kajakašica Dalma Benedek Ružičić zauzela je sedmo mesto u trci na 500 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"U zadnjih 100 metara mi je rekla da je imala osećaj da će joj oči ispasti iz glave", dodao je Dušan Ružičić.

Dalma Benedek Ružičić se za Igre pripremala na specifičan način, a njen trener rekao je da se ona i pored toga maksimalno spremila za Rio.

"Svi treninzi bili su bazirani za trku na 500 metara, za tu disciplinu, jedino što smo promenili fokus s dvoseda na jednosed. Možda joj osećaj tu nije bio najbolji, ali bila je spremna. Ona je iskusna i zna kako da se trka u jednosedu, tako da to nije bio veliki problem", kazao je Ružičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve