Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 18.08.2016.

15:43

Tomićević i Zorić: Još 2 metra i stigli bismo ih

Srpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić smatraju da su mogli do zlatne medalje da su imali još dva metra.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Tomićević i Zorić: Još 2 metra i stigli bismo ih
Foto: Getty images

Naš tandem je osvojio četvrtu medalju za Srbiju, izborivši srebro u disciplini K2-1000 u Rio de Žaneiru.

"Medalja nije laka, mnogo mora da se radi za nju. Srećan sam što smo osvojili medalju, to je bio naš san, ali trenutno sam malo tužan što nismo osvojili zlato jer je to bio cilj. Ali, to će proći, mislim da ću na kraju biti zadovoljan", rekao je Tomićević.

Tomićević i Zorić su posle slabijeg starta sjajno finiširali, ali su ipak morali da se zadovolje drugim mestom.

"Kako smo se bližili liniji cilja molio sam boga da se oduži hiljadarka, jer smo ih imali, stizali smo ih. Da je bilo još dva metra, stigli bismo ih, ali nije bilo. Stigli smo drugi, neverovatno je lep osećaj, ali samo smo želeli malo više", dodao je Tomićević.

On je rekao da je svako učešće na Igrama divno iskustvo, jer su došli ne samo da pobede već da se takmiče i dodao: "Veslaćemo još".

I Zorić smatra da im je malo nedostajalo za zlatnu medalju.

"Moramo biti zadovoljni, nedostajalo je i malo sportske sreće. Odličan je osećaj biti na postolju, osvojili smo olimpijsku medalju", rekao je drugi srebrni srpski olimpijac.

Tomićević i Zorić nisu završili nastup u Riju, u petak se takmiče u četvercu sa Vladimirom Torubarovom i Dejanom Pajićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

9 h

U fokusu

Vidi sve