Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 18.08.2016.

14:11

Nova medalja – Tomićević, Zorić srebrni u Riju!

Srpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, u disciplini K2 1.000 metara!

Izvor: AK

Autor: AK

Nova medalja – Tomićević, Zorić srebrni u Riju!
Foto: Getty images

Tomićević i Zorić su bili tek sedmi na polovini trke, ali su opet zablistali u drugoj polovini trke te sa vremenom 3:10,969 minuta osvojili četvrtu medalju za Srbiju u Riju.

Naši kajakaši su na kraju zamalo stigli i tokom celog kilometra dominantni nemački tandem Maksa Rendšmita i Markusa Grosa, koji su osvojili zlatnu medalju sa 3:10,781.

Do bronze su stigli Australijanci Ken Volas i Lehlan Tejm sa 3:12,593, za tri desetinke ispred Portugalaca Emanuela Silve i Žoaa Ribeira.

Tomićević i Zorić nisu završili nastup u Riju, u petak se takmiče u četvercu sa Vladimirom Torubarovom i Dejanom Pajićem.

Nažalost, preostale dve srpske posade nisu mogle do medalje, Nebojša Grujić i Marko Novaković su bili šesti u sprintu na 200m, a Dalma Benedek Ružičić sedma u K1-500.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

355 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve