Kajak/kanu

Milica Starović: Ne opterećujem se medaljom

Srpska kajakašica Milica Starović rekla je da se ne opterećuje medaljom na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru, ali da bi bila presrećna da je osvoji.

Komentari 1

"Iskreno, medaljom se preterano ne opterećujem. Naravno, bila bih presrećna da je osvojim jer živim za to za to. Ali, svu energiju i fokus usmeravam na to da trkačke dane odradim najbolje moguće i dam maksimum, i onda verujem da ćemo svi biti zadovoljni", rekla je Starovićeva novinarima.

Starovićeva će se u Riju takmičiti u dve discipline, dvosedu i četvorosedu na 500 metara.

Njena partnerka u dvosedu biće Nikolina Moldovan, što je promena Kajakaškog saveza Srbije, pošto se Starovićeva prethodno takmičila u paru sa Dalmom Ružičić-Benedek.

"Iskorišćena je prilika, zamenjene su posade i mislim da je to pun pogodak. Nesporno je da su čamci do sada imali kvalitet, ali je Savez odlučio da probamo Nikolina i ja, što za sada deluje obećavajuće", kazala je Milica Starović.

Prema njenim rečima, pritisak se povećava kako se približava početak takmičenja.

"Kako se približava Rio, tako se i oseti sve veći pritisak. Pritisak je tu, prisutan je, ali ga držimo pod kontrolom", navela je ona.

Srpski kajakaši su kolektivno ove sezone beležili odlične rezultate, a Starovićeva je istakla da je "zaista biti lepo u tom timu".

Ona je dodala da joj imponuje što je član srpskog olimpijskog tima i da je ponosna što je deo jedne tako uspešne ekipe.

Milica Starović će 15. avgusta u paru sa Nikolinom Moldovan imati kvalifikacije i polufinale trke na 500 metara, dok je finale zakazano za dan kasnije.

Srpski ženski četverac na 500 metara, u kom će uz Starovićevu i Nikolinu Moldovan učestvovati još Dalma Ružičić-Benedek i Olivera Moldovan, učestvovaće u kvalifikacijama 19. avgusta, kada će se veslati i polufinale, dok je finale 20. avgusta.