Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 22.08.2016.

17:47

Farah u Tokiju trči maraton?

Četvorostruki olimpijski šampion Mo Farah mogao bi da nastupi i na Igrama u Tokiju 2020. godine, ali ne u disciplinama u kojima dominira već godinama.

Izvor: AK

Autor: AK

Farah u Tokiju trči maraton?
Foto: Getty images

Britanac je u Rio de Žaneiru ostvario drugu uzastopnu duplu pobedu na OI, kao i u Londonu 2012. trijumfovao je na pet i deset kilometara.

Farah je potvrdio da će nastupiti na Svetskom prvenstvu sledeće godine, takođe u Londonu, u svojim disciplinama, nakon čega će se verovatno posvetiti maratonu.

Britanac je debitovao u najdužoj trkačkoj disciplini pre dve godine upravo kod kuće, bio je osmi na ulicama Londona, ali će u vreme OI u Tokiju već imati 37 godina.

"Ne možeš mnogo planirati kada su u pitanju duge pruge. Voleo bih sledeće godine da se oprostim od staze na SP, a onda ćemo videti kako će mi ići u maratonu. Ali, ne odbacujem nijednu mogućnost", rekao je Farah koji maraton trenira sa bronzanim iz Rija Gejlenom Rapom.

Farah je bez problema slavio na 5.000 metara u Riju, ali je zamalo ostao bez trona na duplo dužoj distanci, jer je ga je jedan konkurent zamalo oborio u samoj završnici.

"Četiri godine treninga su mogle da nestanu u jednom trenutku. To je izvuklo mnogo snage iz mene. Morao sam da ostanem snažan i mislim koliko sam mnogo prešao i trenirao za taj momenat", rekao je Britanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve