Nova vest
Olimpizam

Petak, 19.08.2016.

19:42

Isinbajeva završila karijeru: IAAF, Bog će vam suditi

Dvostruka olimpijska šampionka i svetska rekorderka u skoku s motkom, Ruskinja Jelena Isinbajeva, objavila je da završava sportsku karijeru.

Izvor: MN

Autor: MN

Isinbajeva završila karijeru: IAAF, Bog će vam suditi
Getty Images

"Pozvala sam vas da vas obavestim da sam odlučila da završim karijeru", rekla je Isinbajeva na vanrednoj konferenciji za novinare u Rio de Žaneiru.

Isinbajeva nije nastupila na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto su atletičari Rusije suspendovani zbog doping skandala.

“Srećna sam što sam ostvarila svoje snove, osvojila sve moguće medalje, titule, dobila sam poverenje i osvojila srca fanova iz celog sveta."

Na odluku Međunarodne atletske federacije (IAAF) da ruski atletičari budu suspendovani sa Igara u Riju, ona je rekla: "Kada sam stigla u brazil rekla sam da nikada nikome nećeu oprosti zbog toga što sam izbačena sa Igara na tako nepravedan način. Ali, sada sam se predomislila. Ja ne sudim. Ako predsednik IAAF veruje da su uradili pravu stvar, neka to ide njima na dušu. Oprostiću im, ali Bog će im suditi.”

Ona je na Olimpijskim igrama 2004. i 2008. godine osvojila zlatne olimpijske medalje u skoku s motkom, dok je 2012. godine osvojila bronzu. Isinbajeva (34) 28 puta je obarala svetski rekord i višestruka je svetska i evropska šampionka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve