Nova vest
Olimpizam

Petak, 19.08.2016.

09:38

Bolt: Želim da budem kao Pele i Ali

Atletičar sa Jamajke Jusein Bolt rekao je da je uvek srećan zbog pobede, ali da je želeo bolje vreme u finalu trke na 200 metara.

Izvor: B92

Autor:B92

Bolt: Želim da budem kao Pele i Ali
Getty Images

"Uvek sam srećan zbog pobede, ali želeo sam brže vreme. Osećao sam se dobro, ali kada sam izašao iz krivine moje telo nije reagovalo. Pretpostavljam da godine uzimaju danak", rekao je Bolt za NBC.

Bolt je osvojio treće uzastopno olimpijsko zlato na 200 metara, pošto je u Rio de Žaneiru tu deonicu pretrčao za 19,78 sekundi.

Njegov rekord na 200 metara od 19,19 sekundi i dalje ostaje aktuelan. Postavio ga je na Svetskom prvenstvu 2009. godine. Bolt je tada popravio rekord (19,30) koji je postavio godinu dana ranije na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Želim da budem jedan od najvećih, između Muhameda Alija i Pelea", rekao je Bolt posle trke.

Posle trke Bolt je noseći jamajčansku zastavu istrčao pobednički krug oko stadiona.

"Dokazao sam svetu da sam najbolji. Zbog toga sam došao ovde, to radim. Zbog toga sam rekao da su ovo moje poslednje Olimpijske igre, više ništa ne moram da dokazujem", rekao je Bolt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve