Nova vest
Olimpizam

Subota, 30.07.2016.

21:13

Autor izveštaja o dopingu: "Poplava zahteva" o Rusima

Doping skandal zbog kojeg Rusija gubi sve više sportista na Olimpijskim igrama ne jenjava, a mnogi žele da saznaju više o ovom slučaju.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Autor izveštaja o dopingu:
Photo by Elsa/Getty Images

Kanadski advokat Ričard Meklaren kaže da je došlo do "poplave zahteva" za informacijama o ruskim sportistima koji su se našli u njegovom izveštaju o sistematskom dopingu.

"Moja kancelarija je preplavljena zahtevima za pristup informacijama o pojedinačnim sportistima", prenela je agencija AP reči Meklarena.

On je objavio izveštaj u kojem je navedeno da je rusko ministarstvo sporta da je učestvovalo u masovnom dopingu takmičara u više od 20 zimskih i letnjih sportova.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odbacio je poziv Svetske antidoping agencije da se zabrani učešće svim ruskim sportistima u Riju.

Umesto toga, MOK je tražio od sportskih saveza da odrede kojim će takmičarima biti dozvoljen nastup na Olimpijskim igrama.

Prema poslednjim podacima, Olimpijski tim Rusije brojaće najmanje 266 sportista, dok je 117 isključeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve