Nova vest
Olimpizam

Petak, 29.07.2016.

23:40

Požar u Olimpijskom selu, australijski tim evakuisan

Olimpijski tim Australije evakuisan je iz zgrade u Olimpijskom selu u Rio de Žaneiru zbog požara koji je izbio u petak.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Požar u Olimpijskom selu, australijski tim evakuisan
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Australijski tim saopštio je da je morao da napusti zgradu zbog požara, samo nedelju dana pre početka Olimpijskih igara.

Vatra je prouzrokovala da se na stepeništu pojavi gust dim, povređenih nije bilo, a tim se u zgradu vratio posle pola sata, saopštio je portparol Australije Majk Tankret.

To je poslednji u nizu incidenata u Olimpijskom selu u koji su, pored Australije, stigle još neke reprezentacije, posle skandala za neurednim, prljavim i nedovršenim sobama.

„Učinili smo sve što je trebalo. Bila je ovo dobra vežba za nas, evakuisali smo 23 sprata u zgradi“, rekao je Tankret.

Portparol vatrogasne jedinice u Rio de Žaneiru odbio je da prokomentariše uzrok požara.

"Oziji" su se pre nekoliko dana žalili na uslove smeštaja i probleme kao što su zapušeni toaleti, curenje iz cevi, štrčanje žica za struju.

U međuvremenu je domaćin napravio "fantastičan napredak", pa su se Australijanci na kraju smestili u prostorije predviđene za njihov tim.

Rio ima problema sa dočekom sportista jer po izveštaju zapadnih medija nije u potpunosti spreman, ali domaćini ističu da više od 600 ljudi radi bez pauze kako bi sredio sve probleme.

Brazil je potrošio 1,5 milijardi dolara na 31 zgradu u Selu u kojem se nalaze i teniski, fudbalski tereni, bazeni, te smeštaj za oko 18.000 sportista i zvaničnika.

Domaćini su na česte kritike Australijanaca odgovorili da je Selo u Riju lepše o onoga u Sidneju 2000, te da su spremni da stave i kengure "da skaču po okolini" kako bi se osećali kao kod kuće.

Međutim, nisu se žalili samo Australijanci. Predstavnici Novog Zelanda, Italije i Velike Britanije su takođe imali zamerke što nije sve spremno, a neki od njih su čak samostalno angažovali majstore kako bi se "brzo rešili kvarova".

Predstavnici Međunarodnog olimpijskog komiteta su istakli da su u pitanju "manje stvari" i da je to "normalno za sve Igre".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve