Nova vest
Fudbal

Petak, 23.12.2022.

18:00

Konte ne brine zbog Kejna

Trener Totenhema Antonio Konte rekao je da nije zabrinut za svog fudbalera Harija Kejna, koji je promašio jedanaesterac u u četvrtfinalu SP.

Izvor:

Autor:

Konte ne brine zbog Kejna
EPA-EFE/NEIL HALL

Engleska je izgubila sa 1:2 od Francuske, Kejn je postigao jedan gol iz penala, ali je u 84. minutu promašio drugi posle kojeg je ekipa eliminisana sa Mundijala u Kataru.

"Iskreno nisam zabrinut za njega. Viđao sam ga odlično ova dva dana. Radi se o prvoklasnom napadaču", rekao je Konte, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Kejn, koji je 2018. u Rusiji bio najbolji strelac Svetskog prvenstva, na turniru u Kataru postigao je dva gola.

"U fudbalu možete imati uzbudljive trenutke, ali isto tako i trenutak u kome si pomalo razočaran jer si promašio drugi penal. Prvi je pogodio", dodao je italijanski trener.

Konte je bio u sastavu reprezentacije Italije koja je izgubila od Brazila posle jedanaesteraca u finalu Svetskog prvenstva 1994. godine, ali nije igrao.

"Kada sam bio igrač nikada nisam promašio penal pošto ga nisam izvodio. Nikada, pošto sam bio zaista katastrofalan u tome. Ali na penale sam izgubio Svetsko prvenstvo od Brazila, proživite to. Zaista ste razočarani. Sigurno ste na početku tužni, ali onda znate da morate da krenete dalje. Fudbal vam daje priliku da imate druge šanse da uživate u fudbalu",
rekao je on.

Konte je potvrdio da će napadač Rišarlison pauzirati tri do četiri nedelje zbog povrede tetive koju je zadobio u porazu od Hrvatske posle penala, u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve