Nova vest
Fudbal

Petak, 23.12.2022.

14:00

"Vulgarno, neprikladno – to smatram jadnim"

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera ocenila je da kao "jadno i neelegantno" ponašanje nekih argentinskih igrača tokom njihove proslave titule.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

Ministarka je posebno zamerila argentinskom golmanu Emilijanu Martinesu.

Fudbalska reprezentacija Argentine osvojila je u nedelju uveče Svetsko prvenstvo pošto je u finalu u Dohi pobedila branioca titule Francusku posle jedanaesteraca sa 4:2, a posle regularnog dela i produžetaka bilo je 3:3.

"To smatram jadnim. Koliko je naš francuski tim sa dostojanstvom prihvatio poraz, toliko nije bilo dostojanstveno ponašanje argentinske ekipe posle njihove pobede", rekla je ministarka.

Tokom parade argentinskih igrača, Martines je vidjen da drži lutku koja predstavlja bebu, čije je lice bilo prekriveno fotografijom francuskog igrača Kilijana Mbapea koji je na utakmici postigao tri gola.

Martines je već ranije ismevao francuskog fudbalera, tako što je u svlačionici pevao "Minut ćutanja... za Mbapea".

"To je jednostavno vulgarno, neprikladno, i nije na visini tog izazova", rekla je francuska ministarka i dodala da to nije elegantno ponašanje za pobednike.

Prema njenim rečima, Martines se "nije istakao kao pobednik već je imao prilično jadno ponašanje".

Predsednik fudbalskog saveza Francuske Noel le Grae je uputio pismo argentinskom kolegi, osudjujući "abnormalne ekcese" tokom proslave.

Le Grae je dodao da namerava da podnese žalbu protiv autora rasističkih i izjava mržnje na društvenim mrežama protiv francuskih igrača Kingslija Komana i Orelijena Čuamenija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve