Nova vest
Fudbal

Petak, 25.11.2022.

21:52

Meč za zaborav Engleske i SAD

Fudbaleri Engleske i SAD odigrali su bez golova (0:0) u meču drugog kola Grupe B.

Izvor:

Autor:

Meč za zaborav Engleske i SAD
EPA-EFE/Neil Hall

Utakmica na „Al Bajt“ stadionu bila je jedna od najmanje zanimljivih u dosadašnjem delu turnira, a više razloga za nezadovoljstvo epilogom iste bi mogli da imaju Amerikanci.

Nisu ni izabranici Grega Berhaltera pokazali visok nivo igre, ali su svakako bili bliže golu od protivnika. Naročito u prvih 45 minuta.

Istini za volju, Englezi su nešto bolje otvorili utakmicu i ko zna kako bi se meč odvijao da Cimerman nije izblokirao Kejna u 10. minutu igre. Ovako, dobili smo poluvreme u kom je dominirala ekipa SAD.

Sve je počelo u 26. minutu kada je Veston Mekkeni dobio loptu na nekih osam metara od gola. Bio je sam i imao je vremena da se namesti. Da je bio neki ofanzivno opremljeniji igrač, to bi bio gotovo siguran pogodak, ali je ovako lopta otišla visoko iznad prečke.

Nije to obeshrabrilo goste na ovom meču. Štaviše, samo šest minuta kasnije su prišli najbliže golu što je bilo koja od dve ekipe uspela do kraja meča.

Dobio je Kristijan Pulišić loptu u levom uglu engleskog šesnaesterca. Odmah su ga udvojili Saka i Tripije, a vezista Čelsija je samo pomerio loptu ulevo i raspalio po njoj. Zatresla se konstrukcija gola, ali ne i mreža.

Od tog momenta, tek sporadično smo išta iole zanimljivo gledali na terenu.

Ponovo su Amerikanci bili bliže golu, ali daleko od onoga što smo videli u prvih 45 minuta. Zasluga dobrim delom pripada i Hariju Megvajeru koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u poslednjie vreme.

Ekipa Gereta Sautgejta se tek u nadokandi vremena setila da zapreti preko Harija Kejna, ali je bilo prekasno. Tako su SAD prvi put odigrale meč na Mundijalu bez golova. S druge strane, Engleskoj je ovo 12. put da se to dešava – najviše u istoriji.

Obe ekipe drže sudbinu u svojim rukama. Ukoliko SAD savladaju Iran u narednom kolu sigurno idu dalje, dok je situacija Engleza još i bolja i samo čudo može da ih odvoji od nokaut faze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve