Nova vest
Fudbal

Petak, 25.11.2022.

18:57

Holandiji i Ekvadoru po bod, sve otvoreno u A grupi

Fudbaleri Holandije i Ekvadora odigrali su nerešeno, 1:1 (1:0) u susretu drugog kola Grupe A.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Holandiji i Ekvadoru po bod, sve otvoreno u A grupi
Foto: Profimedia

Izabranici selektora Gustava Alfara su prikazali bolju igru, bili su opasniji, ali je Holandija osvojila bod, iako nije prikazala previše za 90 minuta.

Holandija je krenula bolje i već u šestom minutu zatresla se mreža Ekvadora.

Napadač PSV-a, Kodi Gakpo, uputio je snažan udarac levom nogom sa ivice kaznenog prostora, pogodio desni donji ugao i Holandija je povela.

Bio je to najbrži gol na ovom Svetskom prvenstvu, Gakpo ga je postigao posle pet minuta i dve sekunde.

Ipak, nekako su stali "narandžasti", kako je proticao prvi deo, Ekvador je delovao sve opasnije, posebno iz eventualnih kontri i polu-kontri.

Ener Valensija je pripretio u 11. minutu, da bi i Kaisedo u 24. minutu okušao udarac.

Valensija, najopasniji u timu Ekvadora, odlično je šutirao sa 17 metara u 32. minutu, ali je i golman Holandije Nopert bio na mestu.

I onda u trećem minutu nadoknade prvog dela, Ekvador je postigao gol.

Posle kornera, Pervis Estupinjan je skrenuo loptu u gol, ali je sudija iz Alžira na intervenciju pomoćnika poništio gol zbog ofsajda i tako razbesneo igrače Ekvadora, koji su uz proteste otišli u svlačionicu.

Ipak, Ekvador je, poput Holanđana sa početka meča, brzo došao do gola.

Iako je Luj van Gal u poluvremenu uveo Memfisa Depaja umesto Stivena Bergvajna, Ekvador je krenuo bolje.

Igrao se 49. minut kada je Pervis Estupinjan odlično šutirao sa 12 metara iskosa sa leve strane, Nopert je kratko odbio loptu, a na nju je natrčao Ener Valensija i pogodio za 1:1.

Bio je to njegov treći gol na ovom prvenstvu i čini se da je meč tada počeo.

U 59. minutu, velika šansa za Ekvadorce - Valensija je pokušao, na odbijenu loptu naleteo je Gonzalo Plata, pogodio je prečku.

Mogao je i Estrada u 64. minutu na dodavanje Valensije bolje da završi akciju, ali je šutirao mlako i prilika je propala.

U finišu, oba tima su igrali opreznije, nije bilo promena pa će odluka o tome ko će dalje pasti posle mečeva treće kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve