Brazil – zabava je zagarantovana

Nikad odlučniji Brazil stiže u Katar i cilja titulu broj šest.

Izvor: SS

Utorak, 01.11.2022.

09:39

Brazil – zabava je zagarantovana
Foto: Profimedia

Postoji škola mišljenja koja kaže da učešće na Svetskom prvenstvu nije pravo ukoliko se ne sastanete sa Brazilom.

Srbija ih onda ima na pretek jer od Montevidea, pa sve do Katara, izbrojaće šest susreta protiv popularnog "selesaa".

Upravo će duelom "evropskih" i pravih Brazilaca početi grupa G u Dohi, a u kojoj će se takođe 24. novembra sastati Švajcarska i Kamerun.

Sredinom prošle godine, kada je Brazil ostao bez titule Kopa Amerike na domaćem tlu, još veća glad usmerena je ka Mundijalu čiji trofej u ovu južnoameričku zemlju nije stigao od 2002. godine.

Za njih je do predugačak post.

Uspon igrača poput Vinisijusa Žuniora, Rafinje, Entonija, Rišarlisona, Gabrijela Žezusa, nesumnjivo su velika podrška za prvu zvezdu Nejmara Žuniora.

Njegova reprezentativna zaostavština zavisiće upravo od rezultata u Kataru jer, primera radi, Pele je u Nejmarovim godinama već završio karijeru u nacionalnom timu – sa tri titule prvaka sveta.

"Zemlja fudbala" uzdaće se, osim u majstorije Nejmara, u igre po bokovima, a tu se pored vrsnih krilnih napadača, misli i na ofanzivne bekove, pre svih Aleksa Sandra.

Selektor Tite će se brinuti o balansu unutar ekipe, za koju svi smatraju da je bolja od one iz Rusije, makar za to iskustvo i poraz koji se desio u četvrtfinalu od Belgije (1:2).

Glavno pitanje jeste kako će se Brazilci nositi sa najboljim selekcijama iz Evrope, budući da je od pomenutog duela u Kazanju 2018. godine, odigran samo jedan meč protiv Evropljana, i to protiv ne toliko snažne Češke 2019. (3:1).

Gledaćemo vrlo ofanzivan Brazil, čemu se radujemo, ali se nadamo da se mašina neće odmah upaliti i da će "Žogu bonito" izostaviti 24. novembra i prikazati je tek od drugog kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: