Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.10.2022.

10:30

Stadium 974

Izvor: B92

Autor:B92

Stadium 974
Foto: Profimedia

Grad: Doha
Stadion: Stadium 974
Kapacitet: 40.000 sedišta
Otvoren: 2021.

Stadion 974 je ušao u istoriju i pre prvog meča. U potpunosti napravljen od transportnih kontejnera i modularnog čelika, to je prvi potpuno demontažni natkriveni fudbalski stadion – što pokazuje posvećenost Katara isplativoj održivosti i smelom dizajnu.

Ovo jedinstveno mesto odaje počast dugogodišnjoj tradiciji Katara u svetskoj trgovini i pomorstvu.

Ne samo da je 974 međunarodni pozivni broj za Katar, već je to i tačan broj transportnih kontejnera koji se koriste u građevinarstvu.

Smešteni u luci i na vidiku priobalnog gradskog pejzaža Dohe, navijači na stadionu 974 osetiće hladan povetarac dok se dovija iz Arapskog zaliva.

Nakon turnira, kontejneri i superstruktura će biti ponovo korišćeni.

Razvoj na obali sa fantastičnim sadržajima za lokalnu zajednicu će oživeti, kao i dinamično središte za poslovanje.

Ovaj novi koncept u razvoju prostora osigurava da, iako fizičko prisustvo stadiona 974 može biti privremeno, njegovo nasleđe će biti večno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

10 h

U fokusu

Vidi sve