Subota, 24.12.2022.

18:20

Mesi možda dobije nagradu koja nije dodeljena 33 godine

Lionel Mesi je na Svetskom prvenstvu u Kataru bio MVP, a postoji mogućnost da na kraju godine dobiju još jednu nagradu.

Izvor: B92

Mesi možda dobije nagradu koja nije dodeljena 33 godine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

vince carter

pre 1 godinu

Obrade jos jednom si pokazao koliko si povrsan i ogranicen. Ovde je rec o time da je Messi od deteta prosao kroz najbolju akademiju i usao u tim sa najboljim igracem na svetu uz najbolji sistem. Jordan je poceo da igra za Bullse kada su bili najgori tim lige,tu stvar mozes za Pipena reci koji je kao mlad igrac dosao da igra pored najboljeg igraca. Posto su Bullsi sa svojom draft klasom osvojili prve 3 titule vidi se koliko si ogranicen i sto se tice kosarke.

CHE

pre 1 godinu

Da je Mesi isao Maradoninim[tezim] putem, ne bi ni 30 posto osvojio od ovoga sta je osvojio. Takodjer i ostali vrhunski igraci poput njega. Diego je sve osvojio potpuno sam, borio se i protiv FIFE koju je tada vodio Brazilac Avelanz. Nije imao najjace klubove iza sebe, SP je osvojio bukvalno sam. Tu lezi njegova velicina i zato je on u Argentini i celom svetu fudbalski Bog. Postigao je gol veka, gol svih vremena na najvisem nivou protiv Engleske u cetvrtfinalu. Sve sto ima veze sa Diegom se i dalje pamti i prepricava. Dres koji je nosio vredi 7 miliona funti. Volim Mesija, fantastican je, zasluzio je sve ovo, ali Maradona je ipak nesto vise, veci je od fudbala.

Obrad

pre 1 godinu

Vince, pa i nema neke razlike između fudbala i košarke i profesionalnih sportista. Ako se gnušiš Mesija i super tima Barselone, onda je logično i da se gnušiš MJ i super tima Bullsa.

PATOS

pre 1 godinu

Sta je tek radio Messi sa 23 godine? Pa nije se video na svetskom prvenstvu 2010 i u ligi sampiona protiv Intera,bravo za komentar o nezaustavljivim formacijama axaxaxa.
(Adebisi, 25. decembar 2022 01:34)


E u pravu si stvarno se Mesi nije video na Svetskom 2010.
A jel znas sta je zanimljivo, na klupi Argentine je te 2010 kao selektor sedeo MARADONA.

Maradona dokazao da je prevara od trenera,pre toga dokazao da je prevara od igraca.

PATOS

Adebisi

pre 1 godinu

Sta je tek radio Messi sa 23 godine? Pa nije se video na svetskom prvenstvu 2010 i u ligi sampiona protiv Intera,bravo za komentar o nezaustavljivim formacijama axaxaxa.

LM7

pre 1 godinu

A tretman hormonom rasta,on taj anabolik uzima celu karijeru kao i vecina sportista,tako da nemoj o dopingu.
(vince carter, 24. decembar 2022 23:51)


Ups boli istina hahahaha.
Utaja Perez je nesto sto se vezuje za svakog moguceg sportistu na planeti.
Ovo sto spominjes tretman hormonima rasta,to je kao sto si i sam rekao Medicinski TRETMAN,dakle to nije protivzakonito,to je vid lecenja.

Ali ovo je SKANDALČINA
Zauvek ce se pamtiti najveca bruka i sramota u istoriji sporta:

Maradona je na Svetskom 1994 pao na doping testu!

PATOS

vince carter

pre 1 godinu

Nijedna formacija kaze ne moze zaustaviti Mesija,Interu 2010 u 4 utakmice nije usao u sansu sa supertimom,protiv Celzija 2009 i 2012 se nije video..u Liverpulu i Rimu se nije video,na svetskom u juznoj africi se nije video sa 23 godine,toliko o tome.

gadni

pre 1 godinu

Ako cemo gledati dugotrajnost na najvisem nivou tu je messi bez premca, ali ako cemo gledati ko je najbolje igrao u zadnjih 30 godina onda postoje dvojica boljih, ronaldinjo i ronaldo.

vince carter

pre 1 godinu

@LM7 ej ovaj tvoj dao gol rukom Espanjolu i trcao krug oko stadiona a sta bi tek da mu se ukazala prilika za to na najvecoj sceni? A utaja poreza?? A tretman hormonom rasta,on taj anabolik uzima celu karijeru kao i vecina sportista,tako da nemoj o dopingu.

Sab

pre 1 godinu

Mesi u 36. godini nezaustavljiv. A sta tek reći kada je imao 23. Pa covek je sam prošao celu odbranu Reala i dao im gol. Treneri su priznali da njega niko ne može da zaustavi, nijedna formacija igre. Zato je Mesi najbolji igrač svih vremena jer on radi stvari koje ne mogu da se izvedu na igrici. Mesi je genije fudbala.

LM7

pre 1 godinu

Onaj sto da nije dao gol rukom niko ne bi ni cuo za njega nije ni do kolena BOGU fudbala Mesiju.
(dnevna doza prosecnog komentatora, 24. decembar 2022 22:01)


Vidis li ti to druze.Covek pred milijardu gledalaca sirom sveta dao gol rukom i ovi to proglasise za bozju ruku.
A Mesi sutnuo penal ,ovi kazu sudije guraju Mesija.

A svi vrlo dobro znamo da kada sudija dosudi penal,bez obzira o kom timu i o kom takmicenju se radi, da ce uvek biti podeljenih misljenja,neki ce reci ovo je cist penal,drugi ce reci da nije bio.Uvek je tako kod penala.

Ali kada neko da gol rukom,tu nema podeljenih misljenja, jednostavno svi vide da je to igranje rukom.

Takodje da spomenem da je Maradona imao jos jedan skandal u dresu Argentine.To je bilo 1994 kada je suspendovan sa Svetskog zbog pozitivnog testa na narkotike.
Ups sta bi?
Prvo dao gol rukom,onda bio pozitivan na kokain.
Ma Bozanstvo nema sta hahahahaha!
E zalosti.

vince carter

pre 1 godinu

@Obrad ja znam da ti povrsno znas sport,to se vidi iz komentara,osvojiti kup uefa u ono vreme je mozda bilo teze od kupa sampiona u kojem su igrali samo sampioni a u uefa kupu,drugi,treci,cetvrti iz najjacih liga pa je tako Napoli osvojio preko Juventusa i Bajerna a ne nekih levih ekipa. Milan je bio sampion evrope i najjaci tim na svetu kada je Napoli uzeo drugu titulu a za Inter je igrala okosnica prvaka sveta Nemacke. Konstantno stavljam Shaqa ispred Jokica?? Mislim da ti pogresno kapiras sta ja pisem,ja sam na totalno pogresne opise o Shaqu odgovarao cinjenicama..nijednog trenutka nisam pisao ko je od koga bolji,uporedjivao sam nacin igre i tako dalje. Takodje kosarka i fudbal su totalno dva razlicita sporta i pojma,ako igras za Hetafe a sjajan si igrac neces pipnuti loptu protiv Barselone,ako igras za Nemacku kao Novicki recimo imaces sjajne brojke i kad igras protiv mnogo jace Spanije.

Batigol

pre 1 godinu

Nakon sto je osvojio Svetsko i postao bozanstvo u Argentini vise nema nikakvog smisla govoriti ko je najveci.
Mozemo eventualno da diskutujemo o drugom ili trecem mestu.
Po meni je na drugom mestu Pele jer Pele ima daleko bolju statistiku od Maradone a ima i vise rekorda.
Na trcem mestu Maradona mada i to je diskutabilno jer je Brazilac Ronaldo uradio vise,pa i Ronaldinjo ima bolji ucinak.
Al ok treci Maradona,cetvrti Ronaldo Fenomeno i 5 mesto Ronaldinjo.

Obrad

pre 1 godinu

Hm Vince, ako si toliko na strani uslova koje ko ima i backgrounda igrača, kako to da za centra konstantno biraš Shaqa sa najboljim mogućim uslovima, najboljim trenerima, prvog pika, pored momka iz Sombora, Mege i napaćene Srbije? Nije li to malo licimurno? Takođe, osvojiti Kup Uefa i nije nešto, jadniji timovi u Maradonino vreme su osvajali i Kup šampiona. Titule prvaka Italije sa Napolijem pored jakog Juvea i Milana ok, ali nije da se iznenađenja ne događaju npr Lester.

Messi GOAT

pre 1 godinu

Mislim da bi nagrada Ballon d'or mogla da promeni ime u Messi d'or.
Vise niko ne moze u istu recenicu sa Mesijem.
Sada je postalo smesno porediti i Maradonu i Pelea sa njim.
Oni su za njega kao mala dečica.

VanBasten

pre 1 godinu

I da nema nagrade treba je izmisliti i dati njemu. Ma sve mu dati, pa onda preci na nagrade iz kosarke pa plivanja pa vaterpola pa glume i onda opet nasad na fudbal i opet izmisliti jos neku nagradu

Dream

pre 1 godinu

Dajte mu i tu nagradu slobodno i bez ikakve sumnje, to ce mu osporavati samo oni koji su pristrasni ili oni nostalgicari koji ne mogu da se pomire sa tim da se posle toliko vremena ipak pojavio neko ko je daleko bolji od svih. Ili nemojte mu je dati, svejedno. Messi je jedini fudbaler koji svaki trofej zasluzuje ali kome ni jedan nije potreban. Jer znamo se.

vince carter

pre 1 godinu

Poredjenja Mesija i Maradone! Messi je sa 12 godina uzela Barselona gde je bio okruzen najboljim trenerima,doktorima u najboljoj akademiji gde je od pocetka naucen kako da se ponasa na terenu i van njega. Za A tim pocinje da igra uz najboljeg fudbalera na svetu Ronaldinja a kasnije nastavlja sa najboljim Spanskom generacijom,izrasta i uci od i uz najbolje i najskuplje igrace na svetu u najboljim uslovima gde skuplja gomilu iskusta. Sa druge strane Maradona odrasta u sirmastvu gde prvo igra 5 godina za Argentinos Juniorse u vremenu kada Evropljani nisu dovodili sve najbolje igrace u pre 18tog rodjendana i kada se nisu pravili supertimovi. Potom igra za Boku pa sa 22 tek dolazi u tada prosecnu Barselonu gde igra bez sudijske zastite kakvu imaju moderni igraci,gde mu je i noga slomljena. Odlazi u Napoli kome donosi jedine dve titule i kup uefa. Ekvivalent timu za koji je igrao Messi u njegovo vreme bi bio Mateus,Zico,Laudrup,Maradona,Badjo,Romario kao Xavi,Iniesta,Buskec,Eto,Anri,Messi pa bi onda videli poredjenja statistike ko bi koliko imao cega,kada imas priliku da celu karijeru igras na protivnickoj polovini i igras vrtesku sa protivnicima. I naravno da u Argentini Maradona ima veci status,samo dok je aktuelno Messi ce imati momenat. Poredjena su presmesna pukom statistikom sa obzirom ko je kakve uslove imao.

Комша

pre 1 godinu

Већег од њега нема. Рекорди су му невероватни. 672 голова за Барсу. Претако је Пелеа у броју голова за један клуб. И освојио је све што постоји.

Savke

pre 1 godinu

Apsolutno zasluzeno. Meni su drazi recimo Ronaldo zuba ili Roberto Baggio , jer su mi to ipak neki prvi deciji idoli i uzori, ali kad se sve pogleda, sabere i oduzme, boljeg i veceg igraca od Mesija nije bilo u post Maradoninoj eri. Pogotovo posle ovog svetskog kupa. Nestvarno je sta je sve postigao i osvojio do sad. Kapa dole majstore i drago mi je sto su argentinci uzeli titulu. Pre svega zbog tog njihovog naroda koji bukvalno zivi za fudbal.

upim

pre 1 godinu

Maradoni nisu trebali toliki penali.
Mesiju jesu.
Maradona je prosečni Napoli doveo do skudeta, evropskih trofeja i MITA.
U Barsi su trčali za Mesija, a usput ih je Bajern unakazio.

Maradona je najveći svih vremena.

ps. Ja cu EL PIBEA pamtiti po Božijoj ruci, a vi Mesija...?

klo

pre 1 godinu

Niko u Argentini ne kaze da je maradona najbolju sa 5 sezona na vrhunskom nivou...SVI zanjiu da je Leo Messi GOAT sa 15 godina dominacije, citaj malo njihove sajtove...samo ovde ljudi u Srbiji vole da se prave pametni i udaraju kontru...
Messi je najveci ikada i to cak nije ni diskusija...
(Djordje, 24. decembar 2022 18:51)

Ja znam sad iz glave najmanje 15 fudbalera koji su veci od Mesija, i visi i tezi i siri. Pa Mesi je visok samo 169cm...

NP

pre 1 godinu

najjači su ovi njegovo hejteri.
pa do juče je ceo svet Terao cirkus sa njim u njegovom početku u Psg
A sad odjednom njemu kao 36-njaku pravi neko da bude najbolji.

Bond

pre 1 godinu

Niko ne prica da je Messi igrao 7 ili 8 finala sa reprezentacijom Argentine....Ejjj,taj podatak me je bukvalno fascinirao....Svi se hvataju titula a niko da kaze koliko je tesko u kolektivnom sportu igrati toliko finala,i to sve sa reprezentacijom....Na kraju je osvojio sve.

Mrki

pre 1 godinu

Poređenje Mesija i Maradone je besmisleno.

U doba kada je Maradona trpeo batine na svakoj utakmici, Mesi i Neimar bi, da su tada živeli bili više povređeni, nego što bi igrali.

Totalno je to ne uporedivo.

Nebi

pre 1 godinu

Čak i meni koji ga nikad nisam voleo, postalo je jasno posle ovog prvenstva da je Mesi najveći igrač koji je ikad dodirnuo fudbalsku loptu. Posle toliko godina igranja u najvećim svetskim klubovima i ligama gde je uvek bio vodja i najbolji igrač svog tima, igranja u fizički i tehnički najjačoj konkurenciji, posle osvajanje svega što fudbaler može da osvoji… Teška srca, zbog vrlo neharizmatične ličnosti, priznajem, najveći je. Inače pratim fudbal preko 40 godina i nagledao sam se brojnih legendi (koje i dalje mnogo više volim od Mesija).

koma

pre 1 godinu

posle FIFA ne gura Messija kao što je ba proslom prvenstvu.
More FIFA da mu da sve za mene ce uvek ostati Mali fudbaler koji je igraO u 2 kluba

Djordje

pre 1 godinu

Niko u Argentini ne kaze da je maradona najbolju sa 5 sezona na vrhunskom nivou...SVI zanjiu da je Leo Messi GOAT sa 15 godina dominacije, citaj malo njihove sajtove...samo ovde ljudi u Srbiji vole da se prave pametni i udaraju kontru...
Messi je najveci ikada i to cak nije ni diskusija...

Asteriks

pre 1 godinu

Fudbalski genije koji je bukvalno napravio cudesa na terenu u proteklih 18 godina karijere....Dribling,solo peodpri,kreacija igra,magicne asistencija kroz cijelu odbranu,igra kao plejmejker na sredini terena,diriguje igrom,igra u napadu,dajje golove,izvodi sjajno slobodnjake,jednostavno cudo od fudbalera kakav se vise nece ponoviti....Osvpjio sve sa reprezentacijom,svaki trofej,bio najbolji igrac na tim turnirima,ima brdo individualnih nagrada,to se ne moze izbrojati....I onda naravno da ostaje samo da mu se uruci SUPER ZLATNA lopta,i da bude krunisan kao najbolji u istoriji.

Daa

pre 1 godinu

E na šta je spao ovaj fudbal i šta se sve radi zbog marketinga i novca, lažno kite nekim izmišljenim nagradama prosečnog igrača.
(Loznica, Gučevo, Cer....., 24. decembar 2022 18:32)

Danas svako ima pristup internetu. Treba to ograničiti, a uslov da bude IQ granica.

Loznica, Gučevo, Cer.....

pre 1 godinu

E na šta je spao ovaj fudbal i šta se sve radi zbog marketinga i novca, lažno kite nekim izmišljenim nagradama prosečnog igrača.

Mare

pre 1 godinu

Ta nagrada je ukljucivala samo igrace iz Evrope i zato su Krojf i Platini bili u konkurenciji Di Stefanu koji je igrao za Spaniju a ne Pele i Maradona,tu nagradu bi sigurno dobio Pele a ne Di Stefano.

Djordje

pre 1 godinu

Niko u Argentini ne kaze da je maradona najbolju sa 5 sezona na vrhunskom nivou...SVI zanjiu da je Leo Messi GOAT sa 15 godina dominacije, citaj malo njihove sajtove...samo ovde ljudi u Srbiji vole da se prave pametni i udaraju kontru...
Messi je najveci ikada i to cak nije ni diskusija...

Daa

pre 1 godinu

E na šta je spao ovaj fudbal i šta se sve radi zbog marketinga i novca, lažno kite nekim izmišljenim nagradama prosečnog igrača.
(Loznica, Gučevo, Cer....., 24. decembar 2022 18:32)

Danas svako ima pristup internetu. Treba to ograničiti, a uslov da bude IQ granica.

Asteriks

pre 1 godinu

Fudbalski genije koji je bukvalno napravio cudesa na terenu u proteklih 18 godina karijere....Dribling,solo peodpri,kreacija igra,magicne asistencija kroz cijelu odbranu,igra kao plejmejker na sredini terena,diriguje igrom,igra u napadu,dajje golove,izvodi sjajno slobodnjake,jednostavno cudo od fudbalera kakav se vise nece ponoviti....Osvpjio sve sa reprezentacijom,svaki trofej,bio najbolji igrac na tim turnirima,ima brdo individualnih nagrada,to se ne moze izbrojati....I onda naravno da ostaje samo da mu se uruci SUPER ZLATNA lopta,i da bude krunisan kao najbolji u istoriji.

Bond

pre 1 godinu

Niko ne prica da je Messi igrao 7 ili 8 finala sa reprezentacijom Argentine....Ejjj,taj podatak me je bukvalno fascinirao....Svi se hvataju titula a niko da kaze koliko je tesko u kolektivnom sportu igrati toliko finala,i to sve sa reprezentacijom....Na kraju je osvojio sve.

Nebi

pre 1 godinu

Čak i meni koji ga nikad nisam voleo, postalo je jasno posle ovog prvenstva da je Mesi najveći igrač koji je ikad dodirnuo fudbalsku loptu. Posle toliko godina igranja u najvećim svetskim klubovima i ligama gde je uvek bio vodja i najbolji igrač svog tima, igranja u fizički i tehnički najjačoj konkurenciji, posle osvajanje svega što fudbaler može da osvoji… Teška srca, zbog vrlo neharizmatične ličnosti, priznajem, najveći je. Inače pratim fudbal preko 40 godina i nagledao sam se brojnih legendi (koje i dalje mnogo više volim od Mesija).

Savke

pre 1 godinu

Apsolutno zasluzeno. Meni su drazi recimo Ronaldo zuba ili Roberto Baggio , jer su mi to ipak neki prvi deciji idoli i uzori, ali kad se sve pogleda, sabere i oduzme, boljeg i veceg igraca od Mesija nije bilo u post Maradoninoj eri. Pogotovo posle ovog svetskog kupa. Nestvarno je sta je sve postigao i osvojio do sad. Kapa dole majstore i drago mi je sto su argentinci uzeli titulu. Pre svega zbog tog njihovog naroda koji bukvalno zivi za fudbal.

Loznica, Gučevo, Cer.....

pre 1 godinu

E na šta je spao ovaj fudbal i šta se sve radi zbog marketinga i novca, lažno kite nekim izmišljenim nagradama prosečnog igrača.

Dream

pre 1 godinu

Dajte mu i tu nagradu slobodno i bez ikakve sumnje, to ce mu osporavati samo oni koji su pristrasni ili oni nostalgicari koji ne mogu da se pomire sa tim da se posle toliko vremena ipak pojavio neko ko je daleko bolji od svih. Ili nemojte mu je dati, svejedno. Messi je jedini fudbaler koji svaki trofej zasluzuje ali kome ni jedan nije potreban. Jer znamo se.

Комша

pre 1 godinu

Већег од њега нема. Рекорди су му невероватни. 672 голова за Барсу. Претако је Пелеа у броју голова за један клуб. И освојио је све што постоји.

vince carter

pre 1 godinu

Poredjenja Mesija i Maradone! Messi je sa 12 godina uzela Barselona gde je bio okruzen najboljim trenerima,doktorima u najboljoj akademiji gde je od pocetka naucen kako da se ponasa na terenu i van njega. Za A tim pocinje da igra uz najboljeg fudbalera na svetu Ronaldinja a kasnije nastavlja sa najboljim Spanskom generacijom,izrasta i uci od i uz najbolje i najskuplje igrace na svetu u najboljim uslovima gde skuplja gomilu iskusta. Sa druge strane Maradona odrasta u sirmastvu gde prvo igra 5 godina za Argentinos Juniorse u vremenu kada Evropljani nisu dovodili sve najbolje igrace u pre 18tog rodjendana i kada se nisu pravili supertimovi. Potom igra za Boku pa sa 22 tek dolazi u tada prosecnu Barselonu gde igra bez sudijske zastite kakvu imaju moderni igraci,gde mu je i noga slomljena. Odlazi u Napoli kome donosi jedine dve titule i kup uefa. Ekvivalent timu za koji je igrao Messi u njegovo vreme bi bio Mateus,Zico,Laudrup,Maradona,Badjo,Romario kao Xavi,Iniesta,Buskec,Eto,Anri,Messi pa bi onda videli poredjenja statistike ko bi koliko imao cega,kada imas priliku da celu karijeru igras na protivnickoj polovini i igras vrtesku sa protivnicima. I naravno da u Argentini Maradona ima veci status,samo dok je aktuelno Messi ce imati momenat. Poredjena su presmesna pukom statistikom sa obzirom ko je kakve uslove imao.

Mare

pre 1 godinu

Ta nagrada je ukljucivala samo igrace iz Evrope i zato su Krojf i Platini bili u konkurenciji Di Stefanu koji je igrao za Spaniju a ne Pele i Maradona,tu nagradu bi sigurno dobio Pele a ne Di Stefano.

Batigol

pre 1 godinu

Nakon sto je osvojio Svetsko i postao bozanstvo u Argentini vise nema nikakvog smisla govoriti ko je najveci.
Mozemo eventualno da diskutujemo o drugom ili trecem mestu.
Po meni je na drugom mestu Pele jer Pele ima daleko bolju statistiku od Maradone a ima i vise rekorda.
Na trcem mestu Maradona mada i to je diskutabilno jer je Brazilac Ronaldo uradio vise,pa i Ronaldinjo ima bolji ucinak.
Al ok treci Maradona,cetvrti Ronaldo Fenomeno i 5 mesto Ronaldinjo.

NP

pre 1 godinu

najjači su ovi njegovo hejteri.
pa do juče je ceo svet Terao cirkus sa njim u njegovom početku u Psg
A sad odjednom njemu kao 36-njaku pravi neko da bude najbolji.

Sab

pre 1 godinu

Mesi u 36. godini nezaustavljiv. A sta tek reći kada je imao 23. Pa covek je sam prošao celu odbranu Reala i dao im gol. Treneri su priznali da njega niko ne može da zaustavi, nijedna formacija igre. Zato je Mesi najbolji igrač svih vremena jer on radi stvari koje ne mogu da se izvedu na igrici. Mesi je genije fudbala.

upim

pre 1 godinu

Maradoni nisu trebali toliki penali.
Mesiju jesu.
Maradona je prosečni Napoli doveo do skudeta, evropskih trofeja i MITA.
U Barsi su trčali za Mesija, a usput ih je Bajern unakazio.

Maradona je najveći svih vremena.

ps. Ja cu EL PIBEA pamtiti po Božijoj ruci, a vi Mesija...?

Messi GOAT

pre 1 godinu

Mislim da bi nagrada Ballon d'or mogla da promeni ime u Messi d'or.
Vise niko ne moze u istu recenicu sa Mesijem.
Sada je postalo smesno porediti i Maradonu i Pelea sa njim.
Oni su za njega kao mala dečica.

LM7

pre 1 godinu

Onaj sto da nije dao gol rukom niko ne bi ni cuo za njega nije ni do kolena BOGU fudbala Mesiju.
(dnevna doza prosecnog komentatora, 24. decembar 2022 22:01)


Vidis li ti to druze.Covek pred milijardu gledalaca sirom sveta dao gol rukom i ovi to proglasise za bozju ruku.
A Mesi sutnuo penal ,ovi kazu sudije guraju Mesija.

A svi vrlo dobro znamo da kada sudija dosudi penal,bez obzira o kom timu i o kom takmicenju se radi, da ce uvek biti podeljenih misljenja,neki ce reci ovo je cist penal,drugi ce reci da nije bio.Uvek je tako kod penala.

Ali kada neko da gol rukom,tu nema podeljenih misljenja, jednostavno svi vide da je to igranje rukom.

Takodje da spomenem da je Maradona imao jos jedan skandal u dresu Argentine.To je bilo 1994 kada je suspendovan sa Svetskog zbog pozitivnog testa na narkotike.
Ups sta bi?
Prvo dao gol rukom,onda bio pozitivan na kokain.
Ma Bozanstvo nema sta hahahahaha!
E zalosti.

koma

pre 1 godinu

posle FIFA ne gura Messija kao što je ba proslom prvenstvu.
More FIFA da mu da sve za mene ce uvek ostati Mali fudbaler koji je igraO u 2 kluba

klo

pre 1 godinu

Niko u Argentini ne kaze da je maradona najbolju sa 5 sezona na vrhunskom nivou...SVI zanjiu da je Leo Messi GOAT sa 15 godina dominacije, citaj malo njihove sajtove...samo ovde ljudi u Srbiji vole da se prave pametni i udaraju kontru...
Messi je najveci ikada i to cak nije ni diskusija...
(Djordje, 24. decembar 2022 18:51)

Ja znam sad iz glave najmanje 15 fudbalera koji su veci od Mesija, i visi i tezi i siri. Pa Mesi je visok samo 169cm...

Mrki

pre 1 godinu

Poređenje Mesija i Maradone je besmisleno.

U doba kada je Maradona trpeo batine na svakoj utakmici, Mesi i Neimar bi, da su tada živeli bili više povređeni, nego što bi igrali.

Totalno je to ne uporedivo.

Obrad

pre 1 godinu

Hm Vince, ako si toliko na strani uslova koje ko ima i backgrounda igrača, kako to da za centra konstantno biraš Shaqa sa najboljim mogućim uslovima, najboljim trenerima, prvog pika, pored momka iz Sombora, Mege i napaćene Srbije? Nije li to malo licimurno? Takođe, osvojiti Kup Uefa i nije nešto, jadniji timovi u Maradonino vreme su osvajali i Kup šampiona. Titule prvaka Italije sa Napolijem pored jakog Juvea i Milana ok, ali nije da se iznenađenja ne događaju npr Lester.

gadni

pre 1 godinu

Ako cemo gledati dugotrajnost na najvisem nivou tu je messi bez premca, ali ako cemo gledati ko je najbolje igrao u zadnjih 30 godina onda postoje dvojica boljih, ronaldinjo i ronaldo.

CHE

pre 1 godinu

Da je Mesi isao Maradoninim[tezim] putem, ne bi ni 30 posto osvojio od ovoga sta je osvojio. Takodjer i ostali vrhunski igraci poput njega. Diego je sve osvojio potpuno sam, borio se i protiv FIFE koju je tada vodio Brazilac Avelanz. Nije imao najjace klubove iza sebe, SP je osvojio bukvalno sam. Tu lezi njegova velicina i zato je on u Argentini i celom svetu fudbalski Bog. Postigao je gol veka, gol svih vremena na najvisem nivou protiv Engleske u cetvrtfinalu. Sve sto ima veze sa Diegom se i dalje pamti i prepricava. Dres koji je nosio vredi 7 miliona funti. Volim Mesija, fantastican je, zasluzio je sve ovo, ali Maradona je ipak nesto vise, veci je od fudbala.

vince carter

pre 1 godinu

@Obrad ja znam da ti povrsno znas sport,to se vidi iz komentara,osvojiti kup uefa u ono vreme je mozda bilo teze od kupa sampiona u kojem su igrali samo sampioni a u uefa kupu,drugi,treci,cetvrti iz najjacih liga pa je tako Napoli osvojio preko Juventusa i Bajerna a ne nekih levih ekipa. Milan je bio sampion evrope i najjaci tim na svetu kada je Napoli uzeo drugu titulu a za Inter je igrala okosnica prvaka sveta Nemacke. Konstantno stavljam Shaqa ispred Jokica?? Mislim da ti pogresno kapiras sta ja pisem,ja sam na totalno pogresne opise o Shaqu odgovarao cinjenicama..nijednog trenutka nisam pisao ko je od koga bolji,uporedjivao sam nacin igre i tako dalje. Takodje kosarka i fudbal su totalno dva razlicita sporta i pojma,ako igras za Hetafe a sjajan si igrac neces pipnuti loptu protiv Barselone,ako igras za Nemacku kao Novicki recimo imaces sjajne brojke i kad igras protiv mnogo jace Spanije.

VanBasten

pre 1 godinu

I da nema nagrade treba je izmisliti i dati njemu. Ma sve mu dati, pa onda preci na nagrade iz kosarke pa plivanja pa vaterpola pa glume i onda opet nasad na fudbal i opet izmisliti jos neku nagradu

LM7

pre 1 godinu

A tretman hormonom rasta,on taj anabolik uzima celu karijeru kao i vecina sportista,tako da nemoj o dopingu.
(vince carter, 24. decembar 2022 23:51)


Ups boli istina hahahaha.
Utaja Perez je nesto sto se vezuje za svakog moguceg sportistu na planeti.
Ovo sto spominjes tretman hormonima rasta,to je kao sto si i sam rekao Medicinski TRETMAN,dakle to nije protivzakonito,to je vid lecenja.

Ali ovo je SKANDALČINA
Zauvek ce se pamtiti najveca bruka i sramota u istoriji sporta:

Maradona je na Svetskom 1994 pao na doping testu!

PATOS

Obrad

pre 1 godinu

Vince, pa i nema neke razlike između fudbala i košarke i profesionalnih sportista. Ako se gnušiš Mesija i super tima Barselone, onda je logično i da se gnušiš MJ i super tima Bullsa.

vince carter

pre 1 godinu

Obrade jos jednom si pokazao koliko si povrsan i ogranicen. Ovde je rec o time da je Messi od deteta prosao kroz najbolju akademiju i usao u tim sa najboljim igracem na svetu uz najbolji sistem. Jordan je poceo da igra za Bullse kada su bili najgori tim lige,tu stvar mozes za Pipena reci koji je kao mlad igrac dosao da igra pored najboljeg igraca. Posto su Bullsi sa svojom draft klasom osvojili prve 3 titule vidi se koliko si ogranicen i sto se tice kosarke.

vince carter

pre 1 godinu

Nijedna formacija kaze ne moze zaustaviti Mesija,Interu 2010 u 4 utakmice nije usao u sansu sa supertimom,protiv Celzija 2009 i 2012 se nije video..u Liverpulu i Rimu se nije video,na svetskom u juznoj africi se nije video sa 23 godine,toliko o tome.

vince carter

pre 1 godinu

@LM7 ej ovaj tvoj dao gol rukom Espanjolu i trcao krug oko stadiona a sta bi tek da mu se ukazala prilika za to na najvecoj sceni? A utaja poreza?? A tretman hormonom rasta,on taj anabolik uzima celu karijeru kao i vecina sportista,tako da nemoj o dopingu.

PATOS

pre 1 godinu

Sta je tek radio Messi sa 23 godine? Pa nije se video na svetskom prvenstvu 2010 i u ligi sampiona protiv Intera,bravo za komentar o nezaustavljivim formacijama axaxaxa.
(Adebisi, 25. decembar 2022 01:34)


E u pravu si stvarno se Mesi nije video na Svetskom 2010.
A jel znas sta je zanimljivo, na klupi Argentine je te 2010 kao selektor sedeo MARADONA.

Maradona dokazao da je prevara od trenera,pre toga dokazao da je prevara od igraca.

PATOS

Adebisi

pre 1 godinu

Sta je tek radio Messi sa 23 godine? Pa nije se video na svetskom prvenstvu 2010 i u ligi sampiona protiv Intera,bravo za komentar o nezaustavljivim formacijama axaxaxa.

Loznica, Gučevo, Cer.....

pre 1 godinu

E na šta je spao ovaj fudbal i šta se sve radi zbog marketinga i novca, lažno kite nekim izmišljenim nagradama prosečnog igrača.

koma

pre 1 godinu

posle FIFA ne gura Messija kao što je ba proslom prvenstvu.
More FIFA da mu da sve za mene ce uvek ostati Mali fudbaler koji je igraO u 2 kluba

upim

pre 1 godinu

Maradoni nisu trebali toliki penali.
Mesiju jesu.
Maradona je prosečni Napoli doveo do skudeta, evropskih trofeja i MITA.
U Barsi su trčali za Mesija, a usput ih je Bajern unakazio.

Maradona je najveći svih vremena.

ps. Ja cu EL PIBEA pamtiti po Božijoj ruci, a vi Mesija...?

Mrki

pre 1 godinu

Poređenje Mesija i Maradone je besmisleno.

U doba kada je Maradona trpeo batine na svakoj utakmici, Mesi i Neimar bi, da su tada živeli bili više povređeni, nego što bi igrali.

Totalno je to ne uporedivo.

vince carter

pre 1 godinu

Poredjenja Mesija i Maradone! Messi je sa 12 godina uzela Barselona gde je bio okruzen najboljim trenerima,doktorima u najboljoj akademiji gde je od pocetka naucen kako da se ponasa na terenu i van njega. Za A tim pocinje da igra uz najboljeg fudbalera na svetu Ronaldinja a kasnije nastavlja sa najboljim Spanskom generacijom,izrasta i uci od i uz najbolje i najskuplje igrace na svetu u najboljim uslovima gde skuplja gomilu iskusta. Sa druge strane Maradona odrasta u sirmastvu gde prvo igra 5 godina za Argentinos Juniorse u vremenu kada Evropljani nisu dovodili sve najbolje igrace u pre 18tog rodjendana i kada se nisu pravili supertimovi. Potom igra za Boku pa sa 22 tek dolazi u tada prosecnu Barselonu gde igra bez sudijske zastite kakvu imaju moderni igraci,gde mu je i noga slomljena. Odlazi u Napoli kome donosi jedine dve titule i kup uefa. Ekvivalent timu za koji je igrao Messi u njegovo vreme bi bio Mateus,Zico,Laudrup,Maradona,Badjo,Romario kao Xavi,Iniesta,Buskec,Eto,Anri,Messi pa bi onda videli poredjenja statistike ko bi koliko imao cega,kada imas priliku da celu karijeru igras na protivnickoj polovini i igras vrtesku sa protivnicima. I naravno da u Argentini Maradona ima veci status,samo dok je aktuelno Messi ce imati momenat. Poredjena su presmesna pukom statistikom sa obzirom ko je kakve uslove imao.

Djordje

pre 1 godinu

Niko u Argentini ne kaze da je maradona najbolju sa 5 sezona na vrhunskom nivou...SVI zanjiu da je Leo Messi GOAT sa 15 godina dominacije, citaj malo njihove sajtove...samo ovde ljudi u Srbiji vole da se prave pametni i udaraju kontru...
Messi je najveci ikada i to cak nije ni diskusija...

klo

pre 1 godinu

Niko u Argentini ne kaze da je maradona najbolju sa 5 sezona na vrhunskom nivou...SVI zanjiu da je Leo Messi GOAT sa 15 godina dominacije, citaj malo njihove sajtove...samo ovde ljudi u Srbiji vole da se prave pametni i udaraju kontru...
Messi je najveci ikada i to cak nije ni diskusija...
(Djordje, 24. decembar 2022 18:51)

Ja znam sad iz glave najmanje 15 fudbalera koji su veci od Mesija, i visi i tezi i siri. Pa Mesi je visok samo 169cm...

VanBasten

pre 1 godinu

I da nema nagrade treba je izmisliti i dati njemu. Ma sve mu dati, pa onda preci na nagrade iz kosarke pa plivanja pa vaterpola pa glume i onda opet nasad na fudbal i opet izmisliti jos neku nagradu

vince carter

pre 1 godinu

@LM7 ej ovaj tvoj dao gol rukom Espanjolu i trcao krug oko stadiona a sta bi tek da mu se ukazala prilika za to na najvecoj sceni? A utaja poreza?? A tretman hormonom rasta,on taj anabolik uzima celu karijeru kao i vecina sportista,tako da nemoj o dopingu.

Nebi

pre 1 godinu

Čak i meni koji ga nikad nisam voleo, postalo je jasno posle ovog prvenstva da je Mesi najveći igrač koji je ikad dodirnuo fudbalsku loptu. Posle toliko godina igranja u najvećim svetskim klubovima i ligama gde je uvek bio vodja i najbolji igrač svog tima, igranja u fizički i tehnički najjačoj konkurenciji, posle osvajanje svega što fudbaler može da osvoji… Teška srca, zbog vrlo neharizmatične ličnosti, priznajem, najveći je. Inače pratim fudbal preko 40 godina i nagledao sam se brojnih legendi (koje i dalje mnogo više volim od Mesija).

Daa

pre 1 godinu

E na šta je spao ovaj fudbal i šta se sve radi zbog marketinga i novca, lažno kite nekim izmišljenim nagradama prosečnog igrača.
(Loznica, Gučevo, Cer....., 24. decembar 2022 18:32)

Danas svako ima pristup internetu. Treba to ograničiti, a uslov da bude IQ granica.

Asteriks

pre 1 godinu

Fudbalski genije koji je bukvalno napravio cudesa na terenu u proteklih 18 godina karijere....Dribling,solo peodpri,kreacija igra,magicne asistencija kroz cijelu odbranu,igra kao plejmejker na sredini terena,diriguje igrom,igra u napadu,dajje golove,izvodi sjajno slobodnjake,jednostavno cudo od fudbalera kakav se vise nece ponoviti....Osvpjio sve sa reprezentacijom,svaki trofej,bio najbolji igrac na tim turnirima,ima brdo individualnih nagrada,to se ne moze izbrojati....I onda naravno da ostaje samo da mu se uruci SUPER ZLATNA lopta,i da bude krunisan kao najbolji u istoriji.

Bond

pre 1 godinu

Niko ne prica da je Messi igrao 7 ili 8 finala sa reprezentacijom Argentine....Ejjj,taj podatak me je bukvalno fascinirao....Svi se hvataju titula a niko da kaze koliko je tesko u kolektivnom sportu igrati toliko finala,i to sve sa reprezentacijom....Na kraju je osvojio sve.

Mare

pre 1 godinu

Ta nagrada je ukljucivala samo igrace iz Evrope i zato su Krojf i Platini bili u konkurenciji Di Stefanu koji je igrao za Spaniju a ne Pele i Maradona,tu nagradu bi sigurno dobio Pele a ne Di Stefano.

Messi GOAT

pre 1 godinu

Mislim da bi nagrada Ballon d'or mogla da promeni ime u Messi d'or.
Vise niko ne moze u istu recenicu sa Mesijem.
Sada je postalo smesno porediti i Maradonu i Pelea sa njim.
Oni su za njega kao mala dečica.

vince carter

pre 1 godinu

@Obrad ja znam da ti povrsno znas sport,to se vidi iz komentara,osvojiti kup uefa u ono vreme je mozda bilo teze od kupa sampiona u kojem su igrali samo sampioni a u uefa kupu,drugi,treci,cetvrti iz najjacih liga pa je tako Napoli osvojio preko Juventusa i Bajerna a ne nekih levih ekipa. Milan je bio sampion evrope i najjaci tim na svetu kada je Napoli uzeo drugu titulu a za Inter je igrala okosnica prvaka sveta Nemacke. Konstantno stavljam Shaqa ispred Jokica?? Mislim da ti pogresno kapiras sta ja pisem,ja sam na totalno pogresne opise o Shaqu odgovarao cinjenicama..nijednog trenutka nisam pisao ko je od koga bolji,uporedjivao sam nacin igre i tako dalje. Takodje kosarka i fudbal su totalno dva razlicita sporta i pojma,ako igras za Hetafe a sjajan si igrac neces pipnuti loptu protiv Barselone,ako igras za Nemacku kao Novicki recimo imaces sjajne brojke i kad igras protiv mnogo jace Spanije.

gadni

pre 1 godinu

Ako cemo gledati dugotrajnost na najvisem nivou tu je messi bez premca, ali ako cemo gledati ko je najbolje igrao u zadnjih 30 godina onda postoje dvojica boljih, ronaldinjo i ronaldo.

Batigol

pre 1 godinu

Nakon sto je osvojio Svetsko i postao bozanstvo u Argentini vise nema nikakvog smisla govoriti ko je najveci.
Mozemo eventualno da diskutujemo o drugom ili trecem mestu.
Po meni je na drugom mestu Pele jer Pele ima daleko bolju statistiku od Maradone a ima i vise rekorda.
Na trcem mestu Maradona mada i to je diskutabilno jer je Brazilac Ronaldo uradio vise,pa i Ronaldinjo ima bolji ucinak.
Al ok treci Maradona,cetvrti Ronaldo Fenomeno i 5 mesto Ronaldinjo.

vince carter

pre 1 godinu

Nijedna formacija kaze ne moze zaustaviti Mesija,Interu 2010 u 4 utakmice nije usao u sansu sa supertimom,protiv Celzija 2009 i 2012 se nije video..u Liverpulu i Rimu se nije video,na svetskom u juznoj africi se nije video sa 23 godine,toliko o tome.

Adebisi

pre 1 godinu

Sta je tek radio Messi sa 23 godine? Pa nije se video na svetskom prvenstvu 2010 i u ligi sampiona protiv Intera,bravo za komentar o nezaustavljivim formacijama axaxaxa.

Savke

pre 1 godinu

Apsolutno zasluzeno. Meni su drazi recimo Ronaldo zuba ili Roberto Baggio , jer su mi to ipak neki prvi deciji idoli i uzori, ali kad se sve pogleda, sabere i oduzme, boljeg i veceg igraca od Mesija nije bilo u post Maradoninoj eri. Pogotovo posle ovog svetskog kupa. Nestvarno je sta je sve postigao i osvojio do sad. Kapa dole majstore i drago mi je sto su argentinci uzeli titulu. Pre svega zbog tog njihovog naroda koji bukvalno zivi za fudbal.

Obrad

pre 1 godinu

Hm Vince, ako si toliko na strani uslova koje ko ima i backgrounda igrača, kako to da za centra konstantno biraš Shaqa sa najboljim mogućim uslovima, najboljim trenerima, prvog pika, pored momka iz Sombora, Mege i napaćene Srbije? Nije li to malo licimurno? Takođe, osvojiti Kup Uefa i nije nešto, jadniji timovi u Maradonino vreme su osvajali i Kup šampiona. Titule prvaka Italije sa Napolijem pored jakog Juvea i Milana ok, ali nije da se iznenađenja ne događaju npr Lester.

CHE

pre 1 godinu

Da je Mesi isao Maradoninim[tezim] putem, ne bi ni 30 posto osvojio od ovoga sta je osvojio. Takodjer i ostali vrhunski igraci poput njega. Diego je sve osvojio potpuno sam, borio se i protiv FIFE koju je tada vodio Brazilac Avelanz. Nije imao najjace klubove iza sebe, SP je osvojio bukvalno sam. Tu lezi njegova velicina i zato je on u Argentini i celom svetu fudbalski Bog. Postigao je gol veka, gol svih vremena na najvisem nivou protiv Engleske u cetvrtfinalu. Sve sto ima veze sa Diegom se i dalje pamti i prepricava. Dres koji je nosio vredi 7 miliona funti. Volim Mesija, fantastican je, zasluzio je sve ovo, ali Maradona je ipak nesto vise, veci je od fudbala.

LM7

pre 1 godinu

Onaj sto da nije dao gol rukom niko ne bi ni cuo za njega nije ni do kolena BOGU fudbala Mesiju.
(dnevna doza prosecnog komentatora, 24. decembar 2022 22:01)


Vidis li ti to druze.Covek pred milijardu gledalaca sirom sveta dao gol rukom i ovi to proglasise za bozju ruku.
A Mesi sutnuo penal ,ovi kazu sudije guraju Mesija.

A svi vrlo dobro znamo da kada sudija dosudi penal,bez obzira o kom timu i o kom takmicenju se radi, da ce uvek biti podeljenih misljenja,neki ce reci ovo je cist penal,drugi ce reci da nije bio.Uvek je tako kod penala.

Ali kada neko da gol rukom,tu nema podeljenih misljenja, jednostavno svi vide da je to igranje rukom.

Takodje da spomenem da je Maradona imao jos jedan skandal u dresu Argentine.To je bilo 1994 kada je suspendovan sa Svetskog zbog pozitivnog testa na narkotike.
Ups sta bi?
Prvo dao gol rukom,onda bio pozitivan na kokain.
Ma Bozanstvo nema sta hahahahaha!
E zalosti.

NP

pre 1 godinu

najjači su ovi njegovo hejteri.
pa do juče je ceo svet Terao cirkus sa njim u njegovom početku u Psg
A sad odjednom njemu kao 36-njaku pravi neko da bude najbolji.

Obrad

pre 1 godinu

Vince, pa i nema neke razlike između fudbala i košarke i profesionalnih sportista. Ako se gnušiš Mesija i super tima Barselone, onda je logično i da se gnušiš MJ i super tima Bullsa.

Комша

pre 1 godinu

Већег од њега нема. Рекорди су му невероватни. 672 голова за Барсу. Претако је Пелеа у броју голова за један клуб. И освојио је све што постоји.

Sab

pre 1 godinu

Mesi u 36. godini nezaustavljiv. A sta tek reći kada je imao 23. Pa covek je sam prošao celu odbranu Reala i dao im gol. Treneri su priznali da njega niko ne može da zaustavi, nijedna formacija igre. Zato je Mesi najbolji igrač svih vremena jer on radi stvari koje ne mogu da se izvedu na igrici. Mesi je genije fudbala.

PATOS

pre 1 godinu

Sta je tek radio Messi sa 23 godine? Pa nije se video na svetskom prvenstvu 2010 i u ligi sampiona protiv Intera,bravo za komentar o nezaustavljivim formacijama axaxaxa.
(Adebisi, 25. decembar 2022 01:34)


E u pravu si stvarno se Mesi nije video na Svetskom 2010.
A jel znas sta je zanimljivo, na klupi Argentine je te 2010 kao selektor sedeo MARADONA.

Maradona dokazao da je prevara od trenera,pre toga dokazao da je prevara od igraca.

PATOS

Dream

pre 1 godinu

Dajte mu i tu nagradu slobodno i bez ikakve sumnje, to ce mu osporavati samo oni koji su pristrasni ili oni nostalgicari koji ne mogu da se pomire sa tim da se posle toliko vremena ipak pojavio neko ko je daleko bolji od svih. Ili nemojte mu je dati, svejedno. Messi je jedini fudbaler koji svaki trofej zasluzuje ali kome ni jedan nije potreban. Jer znamo se.

LM7

pre 1 godinu

A tretman hormonom rasta,on taj anabolik uzima celu karijeru kao i vecina sportista,tako da nemoj o dopingu.
(vince carter, 24. decembar 2022 23:51)


Ups boli istina hahahaha.
Utaja Perez je nesto sto se vezuje za svakog moguceg sportistu na planeti.
Ovo sto spominjes tretman hormonima rasta,to je kao sto si i sam rekao Medicinski TRETMAN,dakle to nije protivzakonito,to je vid lecenja.

Ali ovo je SKANDALČINA
Zauvek ce se pamtiti najveca bruka i sramota u istoriji sporta:

Maradona je na Svetskom 1994 pao na doping testu!

PATOS

vince carter

pre 1 godinu

Obrade jos jednom si pokazao koliko si povrsan i ogranicen. Ovde je rec o time da je Messi od deteta prosao kroz najbolju akademiju i usao u tim sa najboljim igracem na svetu uz najbolji sistem. Jordan je poceo da igra za Bullse kada su bili najgori tim lige,tu stvar mozes za Pipena reci koji je kao mlad igrac dosao da igra pored najboljeg igraca. Posto su Bullsi sa svojom draft klasom osvojili prve 3 titule vidi se koliko si ogranicen i sto se tice kosarke.