Sreda, 30.11.2022.

08:00

Obećanje naciji

Dan posle remija sa Kamerunom protekao je prilično mirno i u bazi "orlova", ali i među srpskim izveštačima u Dohi.

Izvor: SS

Obeæanje naciji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Lidija

pre 1 godinu

Sta obecavate i patetisete, lozite naciju nekom dramom i laznom skromnoscu. Posao vam je da igrate fudbal i date sve od sebe. Niste na nivou svetskog fudbala kakav se igra na SP i pomirite se sa tim.
Niste zvezde ni po ponasanju ni po igri,jednostavo se okanite pricanja i igrajte koliko mozete.

boki

pre 1 godinu

Ima jos dva dana za paljenje "mozemo, sada cemo, idemo, srce na teren...." Od ponedeljka se ponovo pravimo kako se ovo SP nije ni igralo i stavljamo fokus na naredni ciklus kvalifikacija. I tako vec 30 godina.
(Unipolarni, 30. novembar 2022 08:27)

Slazem se. Zato me pusti da se lozim i primam jos ova dva dana.
Od mracenja nema nista. Kada/ako izgubimo osecacu je jednako lose a primao se pre toga da cemo biti prvaci sveta a bio pesimista i ocekivao poraz.

E

pre 1 godinu

Nema straha, ne razumem zašto kukumačete, jer Srbija bez problema ide dalje. Švajcarci nisu neki jak tim i lako ih pobeđujemo. Ja se uopšte ne sekiram, jer znam da smo mnogo bolji i da sigurno pobeđujemo. Neznam zašto taj gubitnički mentalitet kod mnogih Srba ovde. Gledam hrvatske portale i tamo uopšte ne kukumaču za njihove i ne boje se, a daleko su u težoj situaciji od nas. Njihovi moraju pobediti Belgiju koja je daleko jača od Švajcarske.
(Lepa Lori, 30. novembar 2022 11:23)

Ima tih nekih transfer blama komentara. Ne znam. Možda je trolovanje...?

Very stable genius

pre 1 godinu

Veoma losa igra protiv Brazila, ogromne greske protiv Kameruna, igraci ne mogu duze od 60 minuta.
Pred utakmice protiv Portugala i Norveske imali smo daleko bolju atmosferu u timu.
Prolaz Srbije bio bi pravo cudo, ne vidim kako oni mogu za par dana da poprave i kondiciju, i taktiku, i igru u odbrani.

Whitefield

pre 1 godinu

otvoreno@-sve bi to bilo lepo da većina naših nisu odlični u svojim klubovima. problem je kad obuku nacionalni dres, tu se uvek pogube a to opet dovodi do zaključke da im se dzebe kad igraju za dž. generalno se slažem da je genetika u pitanju ali ona koja ima veze sa psihom a ne sa fizičkim predispozicijama.

Realno

pre 1 godinu

Gledam hrvatske portale i tamo uopšte ne kukumaču za njihove i ne boje se, a daleko su u težoj situaciji od nas. Njihovi moraju pobediti Belgiju koja je daleko jača od Švajcarske.
(Lepa Lori, 30. novembar 2022 11:23)

Ne moraju pobediti. Odgovara im i remi. A i s porazom ce proci ako Kanada dobije Maroko. Uz to su oni daleko jači od nas. Bas onoliko koliko je Belgija jača od Svajcarske!

Sta da se radi

pre 1 godinu

Gledam hrvatske portale i tamo uopšte ne kukumaču za njihove i ne boje se, a daleko su u težoj situaciji od nas. Njihovi moraju pobediti Belgiju koja je daleko jača od Švajcarske.
(Lepa Lori, 30. novembar 2022 11:23)

Kako su u tezoj situaciji od nas? Zasto se zavaravamo? Hrvati prvi u skupini sa samo jednim primljenim golom. Mi u svojoj zadnji, s najlosijom gol razlikom. Njih i poraz od Belgije vodi dalje jer ce verovatno Maroko opusteno s Kanadom, a remijem su prvi u skupini. A nama ni pobeda nije sigurna za prolaz. Kako su oni u puno goroj situaciji? Kako? Kakoo? Brate ne volim ih ni ja ali ovo nase iskrivljavanje činjenica ce nas ubiti

Stojke

pre 1 godinu

Imam utisak da nikada necemo igrati Evropsko prvenstvo. Plasiramo se na Svetsko, odradivsi kvalifikacije jako dobro, sa odlicnom hemijom, na Svetskom nikad ne prodjemo grupu, hemija u timu se poremeti, sve ode dodjavola, trener da/dobije otkaz. Pocinju kvalifikacije za EURO sa novim trenerom i poremecenom hemijom, rezultati na pocetku kvalifikacja katastrofalni, dok se ne sredi ekipa. Kraj kvalifikacija, mi ispali, krecu kvalifikacije za Svetsko, mi imamo oformljen tim, sa dobrom hemijom, plasiramo se na Svetsko. :)

A u tuđe se ne kune, u tuđe ime, ovaj put Ime, se ne obećava!

pre 1 godinu

Bog je rekao da s ene kunemo u NIŠTA, što je jednako obećanju, dakle ne smemo da obećavamo ništa, jer NIŠTA nije naše!

Sve što znamo, za šta znamo, ne pripada nama, kao ni mi sami, sve je Božije.

spontani

pre 1 godinu

Sergej nije shvatio.
Neradi se o lobu kao izboru suta nego kako ga je izveo kao da nema nikakav osecaj u nogama, kao da loptu u zivotu nije sutnuo.

Отворено

pre 1 godinu

Већ самово писао.
Моја анализа:
Ми Срби (Илири, Динарци, зови нас како хоћеш), по својој конституцији нисмо склони добром игрању фудбала.
Превише смо 'кабасти', високи, спори, крути.
Генетска хаплогрупа I2, која је најзаступљенија код Срба, а нарочито у Херцеговини (до 70%), Далмацији и Црној Гори (по 60%), а из тих крајева највећи проценат нас Балканаца вуче поријекло, доноси квалитете друге врсте као што су висина, снага, издржљивост, а мање креативност, брзину и машту. Постотак I2 хаплогрупе у данашњој Србији је око 50%.
Конституција коју даје наша генетика је погоднија за спортове као што су кошарка, одбојка, веслање, ватерполо...
Видјели смо како ситни, окретни, еластични Бразилци са пар брзих додавања и комбиновања потпуно избацују из кретње наше робусне фудбалере.

Срећно са Швајцарцима!!!

Dorotej

pre 1 godinu

@Samo gledam
Kako nismo imali igrača na drugoj sativi? Pa Vanja je rekao da smo ga imeli. Doduše, mi navijači ga nismo videli, a nije ga video ni igrač Kameruna pa je ladno dao gol.

Nenad

pre 1 godinu

Piksijevo optuživanje igrača na prvi pogled izgleda ružno, ali on indirektno se svađa sa menadžerima koji mu kroje sastav za utakmice, zato svaki put selektor ispadne smešan!

Zoran Andjelic

pre 1 godinu

Ne znam da li je neko primetio da mozda ipak nije sve u nasim rukama. Na primer da Kamerun pobedi Brazil isto razlikom kao i mi Svajcarsku, recimo 1:0. Ko je tada drugi? Ah mi Srbi...

Lepa Lori

pre 1 godinu

Nema straha, ne razumem zašto kukumačete, jer Srbija bez problema ide dalje. Švajcarci nisu neki jak tim i lako ih pobeđujemo. Ja se uopšte ne sekiram, jer znam da smo mnogo bolji i da sigurno pobeđujemo. Neznam zašto taj gubitnički mentalitet kod mnogih Srba ovde. Gledam hrvatske portale i tamo uopšte ne kukumaču za njihove i ne boje se, a daleko su u težoj situaciji od nas. Njihovi moraju pobediti Belgiju koja je daleko jača od Švajcarske.

Mr.Max

pre 1 godinu

Nisam neki strucnjak ali zapitacu se logicno: zasto uvek i ako treba da prodjemo to mora kroz iglene usi, i na neku kalkulaciju? Ako smo ok ekipa sto nismo pobedili Kamerun i Svajcarsku i prosli kao ljudi? Nego uvek mora neka racunica da radi.
(mb011, 30. novembar 2022 08:34
Pa odgovor si sam dao.Mi smo prosečna ekipa tehnički da kažemo ok ali kondiciono ispod proseka.Naša su očekivanja prevelika na samom početku.Sam prolaz Portugala je bio zahvaljujući golu u poslednjem minuti i golu u BG koji je poništen Ronaldu a bio je.To što mi imamo par kvalitetnih igrača tipa Mitar,Vlahović,Kostić i Tadić pa toliko ima svaka reprezentacija na SP ovi ostali su prosek.Ako Tadić ne briljira kao što nije na ova dva meča mi alternativu nemamo.Da se branimo ne znamo jer nama svako može dati gol pa samim tim mi moramo da napadamo i toga je i Pixi svestan.Zato ako uspemo da prodjemo Švajcarce mi smo u 16 što je veliki veliki uspeh.Sad nadam se jer nada umire poslednja da ćemo uspeti da im umuvamo dva gola a primimo samo jedan.Koliko je to relno videćemo u petak.

mirko

pre 1 godinu

To sto na svakoj konferenciji za medije svi stalno potenciraju da je atmosfera sjajna samo govori suprotno. Suska se da je medju fudbalerima doslo i do fizickog obracuna (ali ne zbog fudbala) sto ne iznenadjuje. Ta bruka se nevesto skriva od javnosti

pericau

pre 1 godinu

Fali znanja, kod igraca i kod trenera. A takodje mislim da se nesto mulja i ko zna ko tu vuce konce.

Molim naciju da se ne zanosi, jer ovo vode krimosi.

Purić

pre 1 godinu

Vanja, Žile i Pavlović jedini koji su nešto pokazali do sada. Bleki, Tadić, SMS, Lukić... ispod očekivanja. Mora to bolje momci. U petak je dan kada se sve može ispraviti. Pametno i borbeno celih 90 minuta (i u zausravnom vremenu, naravno). Sprečiti kontre Švicaraca po svaku cenu. Dakle, ne previše otvoreno ali ipak napadački. Prekidi su naša šansa.

Niko

pre 1 godinu

Nije sve u našim nogama. Ako Kamerun pobedi Brazil , šta onda. Ako se to desi mi moramo da dobijemo utakmicu sa 2-3-4 gola razlike u zavisnosti od toga koliko će Kamerun dati golova. Ako oni dobiju sa jednim golom razlike , nama trebaju dva gola razlike itd..

Mara

pre 1 godinu

Zašto obećanje naciji? Neće nacija propasti ako se orlovi brzo vrate kući. Fudbal je igra. Igrajte bre, dajte sve od sebe i to je sve što nacija traži od vas. Ajde glavu gore i hrabro dalje :)

Samo gledam

pre 1 godinu

Meni je neverovatan utisak da svi pričaju o greškama kod drugog i trećeg gola Kameruna. Pa prvi gol koji su dali bio je ništa manja katastrofa - nismo imali igrača na drugoj stativi. Kod takvih centršuteva se uvek i svuda postavljaju igrači i na prvu i na drugu stativu. Čije je to bila greška ne znam, da li igrača koje je tu trebao biti, a nije, ili taktička u smislu da nam ne treba igrač na drugoj stativi. I to je bilo katastrofalno, a niko ne pominje.

mirko

pre 1 godinu

BURGIJA ima i zna nesto sto se skriva od javnosti. Tvrdnje pod 1 i 2 su putem SMS stigle do nekih ljudi ali on ih prezentuje citaocima u izizetno blagoj formi.Voleo bih da su to samo glasine ali sve vise verujem da gde ima dima ima i vatre!

ja

pre 1 godinu

@ (Under KV, 30. novembar 2022 08:02)

Ni meni to nije jasno. Pobeda protiv Švajcarske nas verovatno vodi dalje, ali to ponovo zavisi od meča između Kameruna i Brazila. Ako Kamerun dobije tu utakmicu (a to je sasvim realno, jer je Brazil već prošao dalje i to 99% s prvog mesta, pa će biti relaksirani i čuvaće se), onda ćemo i mi i Kamerun imati isti broj bodova i onda odlučuju ukupna gol razlika, pa broj datih golova.

Trenutno Kamerun ima +1 gol-razliku u odnosu na nas, što znači da mi moramo Švajcarsku da dobijemo sa +2 gola više od onog što Kamerun dobije Brazil. Ako se oba meča završe pobedama Kameruna i Srbije sa istom gol razlikom, onda Kamerun ide dalje. Ako Kamerun dobije Brazil sa većom gol-razlikom nego mi Švajcarsku, onda Kamerun ide dalje. Ako mi dobijemo Švajcarsku sa +1 gol-razlikom u odnosu na pobedu Kameruna nad Brazilom, onda se gleda ukupan broj datih golova, a tu smo trenutno izjednačeni (po 3 gola), tako da prolazi dalje onaj ko u petak da više golova...

Dakle, situacija uopšte nije čista i ima tu jako puno kombinatorike...

Cyber

pre 1 godinu

Uporedite reakciju onih koji vode Boston Celtics i reprezentaciju Srbije.

U Bostonu su najurili relativno mladog i perspektivnog trenera (45 godina, ozenjen, deca) koji je doveo tim do finala NBA sa velikim izgledima da to ponovi ili poboljsa narednih godina. Razlog - uhvacen u prevari sa udatom zenom koja ima bitnu funkciju u klubu (njen muz jos bitniju).

Reprezentacija Srbije - zbog "dogadjaja" izmedju naseg reprezentativca i zene drugog reprezentativca, niko nije sklonjen, ocajno igramo, slusamo ovakve konferencije za medije a selektor Stojkovic je potpuno izgubljen i na utakmici i van nje.

Sta god da se desilo u timu, mora da se reaguje i zavede red, kada ces ako ne na SP ? Mogu da se javnosti navedu kao razlog povrede ili nesto slicno, ali oni koji su prekrsili disciplinu, napravili razdor u timu i predstavljaju izvor negativne atmosfere - moraju da lete. Od 26 igraca da odstrani 5-6 opet imamo za solidan tim ali bolju atmosferu.

I da izgubimo sve tri utakmice, bar se necemo sramotiti ovako.

Burgija

pre 1 godinu

Ovo što igramo ne liči na utakmicu protiv Portugala. I ono sto smo igrali u ligi nacija. Tri gola Kamerunu su znak da imamo kvalitet ali nešto ozbiljno ne štima unutar reprezentacije:
1. Relacija Piksi - savez. Deluje da je politika za kratko vreme uspela da uprlja nešto dobro. Iznad Mistera ima Mister! Nisu mogli da se suzdrže da barem prodje SP.
2. Gudelj, Jović, Vlahović, Rajković. Nisu se naigrali, oni i selektor verovatno znaju zbog čega. Deluje da nije samo taktika.

Bik Koji Sedi

pre 1 godinu

Dobijamo Brazil, Kamerun i Švajcarsku i plasiramo se u nokaut fazu.
Dobijamo Kamerun i Švajcarsku i plasiramo se u nokaut fazu.
Dobijamo Švajcarsku i plasiramo se u nokaut fazu.
Dobijamo… ups…

Mare

pre 1 godinu

Mnogi se nerviraju što Vlahović i Jović nisu igrali protiv Kameruna...hm...napad je postigao 3 gola...a odbrana je trebala da ...pazi ovo...brani gol!

Harry Shaved

pre 1 godinu

Pet golova u dve utakmice. Tri igrača pozadi koja su nesigurna sa loptom u nogama (ponekad i bez lopte) i poprilično spora. Ako protiv Švice ostane taktika sa tri (jer kao treba da ih napadnemo), primamo gol skoro sigurno, a samo jedan gol 90% znači da nećemo pobediti. Zašto? Brazil jedva uterao jedan, a oni još plus protiv nas mogu dodatno da se zatvore. Igramo taktiku sa krilnim napadačima zbog centaršuteva, a protiv jednog Kameruna smo ih iz igre imali nekoliko samo, prilično neuspešnih.
Ja (kao jedan od 7 miliona selektora :) ) bih igrao sa četiri pozadi, ali sa dva špica. Dva napadača su prilično dobro izgledala u ranijim utakmicama. Sa tom taktikom isto imaš centaršuteve, ali brate i neku igru po zemlji malo. Jel hoće da igraju moderan napadački fudbal? Pa onda pokaži malo umeće s loptom. Ako to ne znaš, idi kući.

Balls of Steel

pre 1 godinu

Mislim da se narod polako miri i sa ispadanjem, euforija je splasnula i to je dobro. Manje cemo biti razocarani ako ispadnemo, a ako pobedimo, super!

zare

pre 1 godinu

Jedino dobo u celoj situaciji što se više niko ne nada prolazu dalje, tako da nije nemoguće da nas iznanade, jer nas uvek iznevere.

hmmmm

pre 1 godinu

Ma za Vlahovica bolje da ne igra i ne blamira se uopste i taman da ima razlog da se oprosti s reprezentacijom. Sta bzvz da rizikuje povrede ni za sta

Sasa kv

pre 1 godinu

Konacno prava utakmica,Protivnik baš po meri ni prejak ni preslab,da smo ga birali za ovu utakmicu ne bi boljeg izabrali.Imamo bolji tim na papiru cak nam je i klupa bar za klasu bolja.Ako ne možemo da pobedimo Švajcarsku ,realno nismo ni za dalje.Sad je prilika da pokažemo od cega smo.Kvalitet imamo treba nam hrabrost i sreca .Sreca prati hrabre i treba da se zasluži.Siguran sam da pobedjujemo jer smo realno bolji tim.Srce na teren, nema sanse da ne idemo dalje.
Iiiidemooooo
Portugalijo spremi se

Evropejac

pre 1 godinu

Jel to "časna pionirska" za naivne navijače? Dokle više da vam verujemo? Prvo ste pretili Brazilu pa ste najavili iskupljenje protiv Kameruna a sad ćete sve da "operete" protiv Švajcarske? A od petka uveče će da bude priča "budimo realni, plasman na sp je bio veliki uspeh"!

pedja 71

pre 1 godinu

Sinoć počinje čuveni "Biseri pustinje", a kamera, u toku špice, prikazuje Ilijeva.

Odmah menjanje kanala, ali odmah!

Što reče neko dole, gde je Bogdanović...?

naterati bogate da troše

pre 1 godinu

Primljeni golovi pa primljeni golovi, dosta više. Golovi koji nisu dati zbog sebičnosti Mitrogola, bar 2 niko ne pominje. Mogli smo, da je dodao levo mislim da je Sergej bio, na isteku prvog poluvremena da vodimo 3:1 i to bi bilo 3 gola u produžetku rekord. Posle onaj 4 i ko zna koliko još. Jedna (dve) sebičnost je presudila, a ne visoko podignuta odbrana. I ne pominjem bar 4 stopostotne šanse koje u engleskoj ne bi promašio.

DEX

pre 1 godinu

Zasto je sklonjen Rade Bogdanovic?
(Miki, 30. novembar 2022 07:38)

Na žalost nije sklonjen., vratiće se Rade. Inače ne znam po kom kriterijumu je on uopšte tu. Klasičan ložač koji jedno priča pred utakmicu a drugo posle. Ima dva tri nastupa u reprezentaciji na prijateljskim utakmicama i to ga kvalifikuje za stručnog konsultanta na onom RTS cirkusu koji nam je juče predstavio Dejana Savićevića, predsednika FS Crne Gore, kao predstavnika Srbije pozvanog od strane FIFE koji je posetio našu reprezentaciju? Treba li sad da nabrajam imena i veličine našeg fudbala koje nisu gosti ili komentatori RTS-a ili naši predstavnici u Kataru pa su to Rade Bogdanović i Dejan Savićević.

Jake

pre 1 godinu

Što se mene tiče mogu slobodno da se vrate odakle su došli, i to odmah.
Sve do jednog (sem golmana) su sramota za fudbal i za onaj grb koji nose na dresu.

Ненад

pre 1 godinu

Као и до сада на великим такмичењима селектор се ништа не пита, само што је то овог пута медијски вешто замаскирано! Meнaџери имају свој интерес који се не поклапа са успехом репрезентације, зато тако увек лоше пролазимо. Кошарка је мало каснила са упливом менаџера, али се види и ту њихов неприкосновени утицај!

Dorotej

pre 1 godinu

Prva asocijacija na naslov ona narodna poslovica "obećanje ludom radovanje". A što se tiče tih "ljubavnih afera, imam osećaj da u to spletke, da je to miniranje reprezentacije, borba u FSS za fotelje i uticaj, reprezentacija je kolateralna šteta. Od svega je najslabije da selektor Stojković nije pravi, da se nije snašao u Kataru, slabo pripremio na izazove turnira. Pored toga je izgubio poštovanje u svlačionici, okriviti fudbalere i na taj način "oprati sebe" je siguran put u propast. Previše je problema do petka premda smo navijači takvi da se uvek nadamo. nekada nam se i posreći.

Куп је битан

pre 1 godinu

Србија је једна просечна репрезентација са просечним играчима. Последњи пут смо прошли групну фазу на СП 1998.,а последње учешће на СП било је 2000. Према томе, сваки пласман на СП или ЕП за нас је велики успех и нема места никаквој еуфорији.

laki

pre 1 godinu

Zašto ljudi dozvoljavaju da sport negativno utiče na njihov život? Jedna Italija, fudbalska velesila se nije ni plasirala, ne učestvuju ni mnoge druge zemlje poput Grčke, Mađarske, Austrije, Bugarske, Rumunije, Češke, Slovačke, Švedske, Norveške, Finske. To što smo se plasirali je veliki uspeh!

suvi prosek

pre 1 godinu

Obecajte, nista vas ne kosta. Nema razloga za veliki stres nisu ni prethodni nastupi reprezentacije na SP bili bolji. Jednom smo pre 100 godina bili treci i snimili smo film o tome. Nas problem su samo nerealna ocekivanja javnosti.

Edward Sanchez

pre 1 godinu

Nasi momci, nas tim a vi drvlje i kamenje ma njih
Pa dajte malo podrske i kad ne ide, sta cekate prvu priliku za lecenje licnih frustracija
Idemo ORLOVI!!!

o0o

pre 1 godinu

Zaista nisam stigao da prokomentarisem bilo sta u vezi utakmice Can-Srb ali jedan na izgled nebitan detalj iz 59minuta po meni govori dosta...imali smo napad ,nasih 6 igraca na ivici kaznenog prostora,Kostic vraca Tadicu ,ovaj ne znam vec kome I tika taka eto lopte do golmana .Znaci zelje bez za dominacijom I postizanjem 4gola a posed se gubi u roku 25sec i
od protivnickog do svog kaznenog prostora...eeej pa vodis 3:1...u narednih 10min primamo 2 gola...to smo mi...

Tic

pre 1 godinu

Terzini botovi na visini zadatka.
Pustaju price o navodnim aferama.
Cilj mu je oterati Piksija pa da valja svoje poluigrace preko nacionalnog tima.
Pruzimo podrsku Piksiju i momcima sta god uradili u petak, jer bolje nismo igrali od Antica. Ako ispadnemo, selektor treba da ostane, a ne da ga menjamo svake dve godine. Pa i on ce nauciti nesto iz ovog.
U mnogim selekcijama selektori ostaju i kad se ne kvalifikuju. Za uspeh i taj kult reprezentacije koji pominju ljudi cesto, treba kontinuitet.

dada

pre 1 godinu

Ne znam sto ce nasim medijima da stvaraju problem I svadju u reprezentaciji.Sami smo sebi najveci neprijatelji.Pa zar je moguce da zbog par klikova, oce da nam uniste reprezentaciju.Ne igramo fino, ispustili smo 3-1,ok, desava se, ne moze sve odma, prvo veliko takmicenje za piksija, I mi smo poleceli malo.Pa u klubskom fudbalu je potrebno makar 2-3 godine da trener uspostavi svoje ideje,pored toliko meceva I treninga, a ne u reprezentativnom dje se sastaju par puta godisnje.Pustite momke, nek naprave sta naprave, I ja sam prvi kritikova posle kameruna, al sad kad se realno sagleda, otisli su na svjetsko I to je za nas velika stvar.Cilj nek bude odlazak na evropsko I da se tamo nesto napravi.Piksi ima vremena da do tad vec ureze igracima sta hoce, uz iskustvo koje ce steci na ovom svjetskom.

Nebojša

pre 1 godinu

Zasto je sklonjen Dusan Vlahovic?
(Stefan, 30. novembar 2022 08:31)

Da igra Vlahović, zauzeo bi mesto Mitroviću ili Tadiću ili Sergeju. I pretpostavljam da bi ti onda pitao "zašto je sklonjen Mitar/ Tadić/ Sergej?"

Xyz

pre 1 godinu

Ne obećavajte nešto što niste sposobni ispuniti.
Nije problem u vama već u naciji koja ima nerealna očekivanja pa poslije vas ili hejtuju ili dižu u nebesa.
A realnost je da nemate kapacitet za drugi krug.
Poslije Kameruna ne vidim ijedan razlog da bi u četvrtak trošio svoje živce i vreme na vas jer se istorija samo ponavlja.

Krojf

pre 1 godinu

Ovo je verovatno poslednja utakmica reprezentacije koju cu pogledati. Verovatno se oprastam i od srpskog fudbala a voleo bih da to isto uradi vecina. Ovo baronisanje cele nacije da je nikad bolja atmosfera je sramota za jednog kapitena. Gledacu ovu utakmicu sa Svajcarcima i nadati se pobedi, jer sam lud i naivan, ali verovatno do toga nece doci. Nadam se samo da ce se posle SP neko udostojiti da kaze sta mu je na dusi, bas kao Rade Bogdanovic. Da cela nacija sazna sta je zapravo istina.
I zao mi je sto se nisam rodio na Fidziju, da ne dozivljavam ove stresove sa reprezentacijom.

Pera

pre 1 godinu

Muka je normalnom čoveku više... otišli tamo, te povrede,nemanje kondicije, pogubljen selektor u vremenu i prostoru, nepostojeća atmosfera, glavni igrači van forme itd... novinari pred prvenstvo ih dižu u nebesa itd... i posle Rade Bogdanović vam kriv što reče istinu....tuga šta se radi...

Marko

pre 1 godinu

Meni je bitno da odigramo muski, napadacki sa dva spica pa kako bude. Svejedno je da li cemo da izgubimo 3:0 ili da odigramo nereseno. I zato samo pametno, ali napadacki od prvog minuta. Nije Svajcarska Brazil pa da protiv njih ne moze da se igra. Momci vi ste najbolje sto imamo u ovom trenutku. Plasi me samo organizovani odlazak botova na utakmicu sa pripremljenim transparentom. Niko to nikada nije radio.

Milošsever srbije

pre 1 godinu

Nikad se nisam vise lozio na reprezentaciju, KONACNO posle Antica pravi trener, bez pokvarenih menadzera. SAMO NAPRED i da pobedite u petak!!!! A onda kako bude, korak po korak. Srećnoooo

gl

pre 1 godinu

Na stranu sve, ali mi ne ide u glavu da ce mozda zavrsiti ucesce na mundijalu, a mi nismo ni probali sa Vlahovicem i Jovicem, tako da ocekujem neko iznenadjenje u petak. Realno verujem i dalje da mogu da dobiji Švajcarsku i da cemo gledati dobru utakmicu.Jedino me plasi sto njima igra i nerešeno, a tvrdi su. Neka pobede u petak i sve im je oprosteno.

DJole

pre 1 godinu

Naš najveći problem je što naš najbolji igrač uopšte ne igra.
I nikome nije jasno zbog čega.
Držati Mitrovića 90 minuta protiv Kameruna, a na klupi dva vrhunska napadača čekaju i čekaju i čekaju.... Pa šta kog đavola čekaju.
Mitrović promašio 5 šansi, i sve super. Pa dajte molim Vas, uozbiljite se.
(malodušni kinez, 30. novembar 2022 07:47)

U 100% komentara se spominju greške u ne menjanju napada sa novim igračima. Napad je bio solidan, dao je 3 gola i to nije malo. odbrana i cela taktička postava je problem.

Unipolarni

pre 1 godinu

Ima jos dva dana za paljenje "mozemo, sada cemo, idemo, srce na teren...." Od ponedeljka se ponovo pravimo kako se ovo SP nije ni igralo i stavljamo fokus na naredni ciklus kvalifikacija. I tako vec 30 godina.

Ljuba

pre 1 godinu

Šta uradimo u prvih 55 min uradili smo, posle možemo samo da se grčevito branimo, nemaju momci snage za oba poluvremena +15 min nadoknade ukupno.
Ali prolaze sigurno, a možda i ne prođu, ali ako prođu ispaše možda već odmah, ali i ako prođu biće jedva, ne znam eto ubite me.

Dušan

pre 1 godinu

Aj samo bez obećanja ko boga vas molim. Muka mi je od obećanja tipa pobedićemo Kamerun i Švajcarsku, ostavićemo srce na terenu i sl. Ajde prvo manje piva i više trčanja.

Todor

pre 1 godinu

Sve ide po planu. Jos na samom zrebu, se znalo da odlucuje utakmica sa Svajcarskom. Jel se seca neko zvezda, Bari,1991? Naravno da se secate :). Zvezda je osvojila jer je igrala ANTISRPSKI. Znaci bez inata, strplivo,bez jurnjava po terenu, iako je imala igracki duplo bolji tim od Francuza. Znaci put ka pobedi je odigrati na rezultat, strplivo, sa hladnom glavom.

Uzicanin

pre 1 godinu

Jeste uspeh plasirati se na svetsko prvenstvo ALI velicati neuspehe i poraze je odlika gubitnika. Niko im ni A ne bi rekao zbog Brazila da su se bar malo potrudili. Ovako Brazil nista posebno a nasih apsolutno nigde n aterenu. Uplasemi,uspaniceni i beze od lopte. Protiv Kameruna bljesnuli na 20tak minuta pa smo se svi ponadali a onda opet "kao razbijena vojska". Evo sada i trece prilike da konacno pokazu da vrede ali to ce biti skoro nemoguce jer Svajcarci igraju odlicno a neki ce biti dodatno motivisani protiv nas. Nadam se nasoj pobedi ali to je skoro nemoguce .

ej

pre 1 godinu

Kako ovo sve smrdi na prvenstvo u Južnoj Africi. Ko radi ove stvari? Isti problemi sa savezom, osporavanje svega, slikanje fudbalera, proizvodnja afera itd., mislim ko se seća. Terzić ovaj put je napravio pometnju i on će po meni biti jedini krivac za neuspeh, mada se drugi neće ni setiti toga. Proćiće bez odgovornosti, kao što je izbegao zatvor.

Puna podrška Piksiju i momcima, pa šta bude, samo neka "izginu" na terenu, meni je dovoljno.

U boj krenite junaci svi....

Acafaca

pre 1 godinu

Samo hrabro Orlovi! Ne slušajte ove razne hejtere i stručnjake, koji kada pobedite dižu vas u nebesa, a prvi put kad izgubite, ili odigrate nesto lošije, odmah kritikuju, odmah je Piksi najgori selektor i sl. Piksi je za razne "Bogdanoviće" i ostale "stručnjake" legenda, koji je bio vrhunski igrač, a sad je odličan selektor!
Šta god da uradite u petak, vi ste već postigli veliki uspeh samim plasmanom na SP!

mb011

pre 1 godinu

Nisam neki strucnjak ali zapitacu se logicno: zasto uvek i ako treba da prodjemo to mora kroz iglene usi, i na neku kalkulaciju? Ako smo ok ekipa sto nismo pobedili Kamerun i Svajcarsku i prosli kao ljudi? Nego uvek mora neka racunica da radi.

Andrea Djani

pre 1 godinu

U tekstu pominjete kako su novinari pustili strucni stab nase reprezentacije da u miru spremi utakmicu . Sve bi to bilo lepo da mi imamo strucni stab . Mi imamo selektora i vise nekih slusaca selektora . Na zalost ozbiljno su podbacili , treba im dati sansu , ali ovo za sad ninasta ne lici .

Niki

pre 1 godinu

Niko nista ne moze da obeca. Celo podgrevanje euforije je kampanja da se skloni Piksi i da se razvuce lova od ucesca na SP. Mnogo smo naivan narod.

Mikica

pre 1 godinu

Tim koji na dve utakmice primi 5 golova i to po 2 u drugom poluvremenu jasno pokazuje da nije ni fizicki ni mentalno spreman za dalje takmicenje.

Макарије

pre 1 godinu

Подршка репрезентацији и Пиксију.
Нека покажу од чега су направљени.
Било је грешака, јасно је свима. Али, има и времена за исправак. Ако имају квалитет за то.
Нека се спреме, у миру.
И без обећања, молим.
Памтим много утакмица, репрезентације и клуба. Кад год је била ложана, уз обећања, никад није добро прошло.
Момци, потрудите се, дајте све од себе, па како буде. Нико вам неће замјерити евентуално испадање, ако одиграте мушки. Али одиграјте мушки.

don simeone

pre 1 godinu

još uvek imam veru da ćemo proci dalje.ove dve smo igrali protiv kontinetasa.ova je protiv evropljana.jesu svajcarci dobri ali i mi smo.

Vlada bg

pre 1 godinu

Nema potrebe nikom nista da obecavaju.Plasman na svetski prvenstvo je Velika stvar.Ostalo pa manje da pricaju I da se manje foliraju ako moze( ipak su oni fudbaleri).Problem je sto kad igraju za reprezentaciju stavljaju svoju sujetu ko je bolji I ko je bolji faca.A ovaj Tadic,neverovatna bajka o atmosferi u timu.Pa rezultati I igra to odslikavaju.

malodušni kinez

pre 1 godinu

Naš najveći problem je što naš najbolji igrač uopšte ne igra.
I nikome nije jasno zbog čega.
Držati Mitrovića 90 minuta protiv Kameruna, a na klupi dva vrhunska napadača čekaju i čekaju i čekaju.... Pa šta kog đavola čekaju.
Mitrović promašio 5 šansi, i sve super. Pa dajte molim Vas, uozbiljite se.

Manojlo

pre 1 godinu

Neverovatno kakav se pritisak nabija tim ljudima da su razocarali naciju, izneverili naciju itd ako ne prodju grupu.
Bolje da im je neko objansio da je i sam uspeh odlazak na prvenstvo, i da su limitirani u odnosu na mnoge reprezentacije. Nerealno je ocekivati ne znam kakve sjajne partije pobede i prolaze, protiv Brazila je jedino zamerka na kukavickoj igri. Protiv Kameruna sasvim dobra i borbena utakmicca, ne znam sta zamerate momcima na utakmici sa Kamerunom. Ostaje zal sto nismo pobedili ali mogli smo i izgubiti. Kameruncu su brzi i jaci fizicki i igralo se po vrucem vremenu sto njima lezi. Za sada nema neuspeha, osim ovo sa Brazilom, ne poraz nego pristup igri. Ostalo je sve okej.

nooooot

pre 1 godinu

apropo Savica Sergeja...naucio sam bar to u zivotu...kada ti covek nesto obecava, a pri tome mrda ramenima-okaci to macku o rep. To zna svako ko je prosao 20% ulicne skole

Arch Enemy

pre 1 godinu

Ma kakvo obećanje i bakrači, opet će Džaka i Šačiri mlatiti krilima, nisu naši igrači ratnici i fajteri na terenu, jedini kod kojeg sam prepoznao tu crtu ratnika je momak, na nulu ošišani Pavlović !

Unipolarni

pre 1 godinu

Ima jos dva dana za paljenje "mozemo, sada cemo, idemo, srce na teren...." Od ponedeljka se ponovo pravimo kako se ovo SP nije ni igralo i stavljamo fokus na naredni ciklus kvalifikacija. I tako vec 30 godina.

malodušni kinez

pre 1 godinu

Naš najveći problem je što naš najbolji igrač uopšte ne igra.
I nikome nije jasno zbog čega.
Držati Mitrovića 90 minuta protiv Kameruna, a na klupi dva vrhunska napadača čekaju i čekaju i čekaju.... Pa šta kog đavola čekaju.
Mitrović promašio 5 šansi, i sve super. Pa dajte molim Vas, uozbiljite se.

mb011

pre 1 godinu

Nisam neki strucnjak ali zapitacu se logicno: zasto uvek i ako treba da prodjemo to mora kroz iglene usi, i na neku kalkulaciju? Ako smo ok ekipa sto nismo pobedili Kamerun i Svajcarsku i prosli kao ljudi? Nego uvek mora neka racunica da radi.

DJole

pre 1 godinu

Naš najveći problem je što naš najbolji igrač uopšte ne igra.
I nikome nije jasno zbog čega.
Držati Mitrovića 90 minuta protiv Kameruna, a na klupi dva vrhunska napadača čekaju i čekaju i čekaju.... Pa šta kog đavola čekaju.
Mitrović promašio 5 šansi, i sve super. Pa dajte molim Vas, uozbiljite se.
(malodušni kinez, 30. novembar 2022 07:47)

U 100% komentara se spominju greške u ne menjanju napada sa novim igračima. Napad je bio solidan, dao je 3 gola i to nije malo. odbrana i cela taktička postava je problem.

Arch Enemy

pre 1 godinu

Ma kakvo obećanje i bakrači, opet će Džaka i Šačiri mlatiti krilima, nisu naši igrači ratnici i fajteri na terenu, jedini kod kojeg sam prepoznao tu crtu ratnika je momak, na nulu ošišani Pavlović !

Marko

pre 1 godinu

Meni je bitno da odigramo muski, napadacki sa dva spica pa kako bude. Svejedno je da li cemo da izgubimo 3:0 ili da odigramo nereseno. I zato samo pametno, ali napadacki od prvog minuta. Nije Svajcarska Brazil pa da protiv njih ne moze da se igra. Momci vi ste najbolje sto imamo u ovom trenutku. Plasi me samo organizovani odlazak botova na utakmicu sa pripremljenim transparentom. Niko to nikada nije radio.

Niki

pre 1 godinu

Niko nista ne moze da obeca. Celo podgrevanje euforije je kampanja da se skloni Piksi i da se razvuce lova od ucesca na SP. Mnogo smo naivan narod.

Krojf

pre 1 godinu

Ovo je verovatno poslednja utakmica reprezentacije koju cu pogledati. Verovatno se oprastam i od srpskog fudbala a voleo bih da to isto uradi vecina. Ovo baronisanje cele nacije da je nikad bolja atmosfera je sramota za jednog kapitena. Gledacu ovu utakmicu sa Svajcarcima i nadati se pobedi, jer sam lud i naivan, ali verovatno do toga nece doci. Nadam se samo da ce se posle SP neko udostojiti da kaze sta mu je na dusi, bas kao Rade Bogdanovic. Da cela nacija sazna sta je zapravo istina.
I zao mi je sto se nisam rodio na Fidziju, da ne dozivljavam ove stresove sa reprezentacijom.

gl

pre 1 godinu

Na stranu sve, ali mi ne ide u glavu da ce mozda zavrsiti ucesce na mundijalu, a mi nismo ni probali sa Vlahovicem i Jovicem, tako da ocekujem neko iznenadjenje u petak. Realno verujem i dalje da mogu da dobiji Švajcarsku i da cemo gledati dobru utakmicu.Jedino me plasi sto njima igra i nerešeno, a tvrdi su. Neka pobede u petak i sve im je oprosteno.

Dušan

pre 1 godinu

Aj samo bez obećanja ko boga vas molim. Muka mi je od obećanja tipa pobedićemo Kamerun i Švajcarsku, ostavićemo srce na terenu i sl. Ajde prvo manje piva i više trčanja.

Andrea Djani

pre 1 godinu

U tekstu pominjete kako su novinari pustili strucni stab nase reprezentacije da u miru spremi utakmicu . Sve bi to bilo lepo da mi imamo strucni stab . Mi imamo selektora i vise nekih slusaca selektora . Na zalost ozbiljno su podbacili , treba im dati sansu , ali ovo za sad ninasta ne lici .

Milošsever srbije

pre 1 godinu

Nikad se nisam vise lozio na reprezentaciju, KONACNO posle Antica pravi trener, bez pokvarenih menadzera. SAMO NAPRED i da pobedite u petak!!!! A onda kako bude, korak po korak. Srećnoooo

nooooot

pre 1 godinu

apropo Savica Sergeja...naucio sam bar to u zivotu...kada ti covek nesto obecava, a pri tome mrda ramenima-okaci to macku o rep. To zna svako ko je prosao 20% ulicne skole

ej

pre 1 godinu

Kako ovo sve smrdi na prvenstvo u Južnoj Africi. Ko radi ove stvari? Isti problemi sa savezom, osporavanje svega, slikanje fudbalera, proizvodnja afera itd., mislim ko se seća. Terzić ovaj put je napravio pometnju i on će po meni biti jedini krivac za neuspeh, mada se drugi neće ni setiti toga. Proćiće bez odgovornosti, kao što je izbegao zatvor.

Puna podrška Piksiju i momcima, pa šta bude, samo neka "izginu" na terenu, meni je dovoljno.

U boj krenite junaci svi....

pedja 71

pre 1 godinu

Sinoć počinje čuveni "Biseri pustinje", a kamera, u toku špice, prikazuje Ilijeva.

Odmah menjanje kanala, ali odmah!

Što reče neko dole, gde je Bogdanović...?

Evropejac

pre 1 godinu

Jel to "časna pionirska" za naivne navijače? Dokle više da vam verujemo? Prvo ste pretili Brazilu pa ste najavili iskupljenje protiv Kameruna a sad ćete sve da "operete" protiv Švajcarske? A od petka uveče će da bude priča "budimo realni, plasman na sp je bio veliki uspeh"!

Balls of Steel

pre 1 godinu

Mislim da se narod polako miri i sa ispadanjem, euforija je splasnula i to je dobro. Manje cemo biti razocarani ako ispadnemo, a ako pobedimo, super!

Tic

pre 1 godinu

Terzini botovi na visini zadatka.
Pustaju price o navodnim aferama.
Cilj mu je oterati Piksija pa da valja svoje poluigrace preko nacionalnog tima.
Pruzimo podrsku Piksiju i momcima sta god uradili u petak, jer bolje nismo igrali od Antica. Ako ispadnemo, selektor treba da ostane, a ne da ga menjamo svake dve godine. Pa i on ce nauciti nesto iz ovog.
U mnogim selekcijama selektori ostaju i kad se ne kvalifikuju. Za uspeh i taj kult reprezentacije koji pominju ljudi cesto, treba kontinuitet.

Nebojša

pre 1 godinu

Zasto je sklonjen Dusan Vlahovic?
(Stefan, 30. novembar 2022 08:31)

Da igra Vlahović, zauzeo bi mesto Mitroviću ili Tadiću ili Sergeju. I pretpostavljam da bi ti onda pitao "zašto je sklonjen Mitar/ Tadić/ Sergej?"

mirko

pre 1 godinu

To sto na svakoj konferenciji za medije svi stalno potenciraju da je atmosfera sjajna samo govori suprotno. Suska se da je medju fudbalerima doslo i do fizickog obracuna (ali ne zbog fudbala) sto ne iznenadjuje. Ta bruka se nevesto skriva od javnosti

Manojlo

pre 1 godinu

Neverovatno kakav se pritisak nabija tim ljudima da su razocarali naciju, izneverili naciju itd ako ne prodju grupu.
Bolje da im je neko objansio da je i sam uspeh odlazak na prvenstvo, i da su limitirani u odnosu na mnoge reprezentacije. Nerealno je ocekivati ne znam kakve sjajne partije pobede i prolaze, protiv Brazila je jedino zamerka na kukavickoj igri. Protiv Kameruna sasvim dobra i borbena utakmicca, ne znam sta zamerate momcima na utakmici sa Kamerunom. Ostaje zal sto nismo pobedili ali mogli smo i izgubiti. Kameruncu su brzi i jaci fizicki i igralo se po vrucem vremenu sto njima lezi. Za sada nema neuspeha, osim ovo sa Brazilom, ne poraz nego pristup igri. Ostalo je sve okej.

Burgija

pre 1 godinu

Ovo što igramo ne liči na utakmicu protiv Portugala. I ono sto smo igrali u ligi nacija. Tri gola Kamerunu su znak da imamo kvalitet ali nešto ozbiljno ne štima unutar reprezentacije:
1. Relacija Piksi - savez. Deluje da je politika za kratko vreme uspela da uprlja nešto dobro. Iznad Mistera ima Mister! Nisu mogli da se suzdrže da barem prodje SP.
2. Gudelj, Jović, Vlahović, Rajković. Nisu se naigrali, oni i selektor verovatno znaju zbog čega. Deluje da nije samo taktika.

Xyz

pre 1 godinu

Ne obećavajte nešto što niste sposobni ispuniti.
Nije problem u vama već u naciji koja ima nerealna očekivanja pa poslije vas ili hejtuju ili dižu u nebesa.
A realnost je da nemate kapacitet za drugi krug.
Poslije Kameruna ne vidim ijedan razlog da bi u četvrtak trošio svoje živce i vreme na vas jer se istorija samo ponavlja.

Mara

pre 1 godinu

Zašto obećanje naciji? Neće nacija propasti ako se orlovi brzo vrate kući. Fudbal je igra. Igrajte bre, dajte sve od sebe i to je sve što nacija traži od vas. Ajde glavu gore i hrabro dalje :)

Mikica

pre 1 godinu

Tim koji na dve utakmice primi 5 golova i to po 2 u drugom poluvremenu jasno pokazuje da nije ni fizicki ni mentalno spreman za dalje takmicenje.

Ljuba

pre 1 godinu

Šta uradimo u prvih 55 min uradili smo, posle možemo samo da se grčevito branimo, nemaju momci snage za oba poluvremena +15 min nadoknade ukupno.
Ali prolaze sigurno, a možda i ne prođu, ali ako prođu ispaše možda već odmah, ali i ako prođu biće jedva, ne znam eto ubite me.

Acafaca

pre 1 godinu

Samo hrabro Orlovi! Ne slušajte ove razne hejtere i stručnjake, koji kada pobedite dižu vas u nebesa, a prvi put kad izgubite, ili odigrate nesto lošije, odmah kritikuju, odmah je Piksi najgori selektor i sl. Piksi je za razne "Bogdanoviće" i ostale "stručnjake" legenda, koji je bio vrhunski igrač, a sad je odličan selektor!
Šta god da uradite u petak, vi ste već postigli veliki uspeh samim plasmanom na SP!

Stojke

pre 1 godinu

Imam utisak da nikada necemo igrati Evropsko prvenstvo. Plasiramo se na Svetsko, odradivsi kvalifikacije jako dobro, sa odlicnom hemijom, na Svetskom nikad ne prodjemo grupu, hemija u timu se poremeti, sve ode dodjavola, trener da/dobije otkaz. Pocinju kvalifikacije za EURO sa novim trenerom i poremecenom hemijom, rezultati na pocetku kvalifikacja katastrofalni, dok se ne sredi ekipa. Kraj kvalifikacija, mi ispali, krecu kvalifikacije za Svetsko, mi imamo oformljen tim, sa dobrom hemijom, plasiramo se na Svetsko. :)

Vlada bg

pre 1 godinu

Nema potrebe nikom nista da obecavaju.Plasman na svetski prvenstvo je Velika stvar.Ostalo pa manje da pricaju I da se manje foliraju ako moze( ipak su oni fudbaleri).Problem je sto kad igraju za reprezentaciju stavljaju svoju sujetu ko je bolji I ko je bolji faca.A ovaj Tadic,neverovatna bajka o atmosferi u timu.Pa rezultati I igra to odslikavaju.

Uzicanin

pre 1 godinu

Jeste uspeh plasirati se na svetsko prvenstvo ALI velicati neuspehe i poraze je odlika gubitnika. Niko im ni A ne bi rekao zbog Brazila da su se bar malo potrudili. Ovako Brazil nista posebno a nasih apsolutno nigde n aterenu. Uplasemi,uspaniceni i beze od lopte. Protiv Kameruna bljesnuli na 20tak minuta pa smo se svi ponadali a onda opet "kao razbijena vojska". Evo sada i trece prilike da konacno pokazu da vrede ali to ce biti skoro nemoguce jer Svajcarci igraju odlicno a neki ce biti dodatno motivisani protiv nas. Nadam se nasoj pobedi ali to je skoro nemoguce .

Mare

pre 1 godinu

Mnogi se nerviraju što Vlahović i Jović nisu igrali protiv Kameruna...hm...napad je postigao 3 gola...a odbrana je trebala da ...pazi ovo...brani gol!

Cyber

pre 1 godinu

Uporedite reakciju onih koji vode Boston Celtics i reprezentaciju Srbije.

U Bostonu su najurili relativno mladog i perspektivnog trenera (45 godina, ozenjen, deca) koji je doveo tim do finala NBA sa velikim izgledima da to ponovi ili poboljsa narednih godina. Razlog - uhvacen u prevari sa udatom zenom koja ima bitnu funkciju u klubu (njen muz jos bitniju).

Reprezentacija Srbije - zbog "dogadjaja" izmedju naseg reprezentativca i zene drugog reprezentativca, niko nije sklonjen, ocajno igramo, slusamo ovakve konferencije za medije a selektor Stojkovic je potpuno izgubljen i na utakmici i van nje.

Sta god da se desilo u timu, mora da se reaguje i zavede red, kada ces ako ne na SP ? Mogu da se javnosti navedu kao razlog povrede ili nesto slicno, ali oni koji su prekrsili disciplinu, napravili razdor u timu i predstavljaju izvor negativne atmosfere - moraju da lete. Od 26 igraca da odstrani 5-6 opet imamo za solidan tim ali bolju atmosferu.

I da izgubimo sve tri utakmice, bar se necemo sramotiti ovako.

Jake

pre 1 godinu

Što se mene tiče mogu slobodno da se vrate odakle su došli, i to odmah.
Sve do jednog (sem golmana) su sramota za fudbal i za onaj grb koji nose na dresu.

mirko

pre 1 godinu

BURGIJA ima i zna nesto sto se skriva od javnosti. Tvrdnje pod 1 i 2 su putem SMS stigle do nekih ljudi ali on ih prezentuje citaocima u izizetno blagoj formi.Voleo bih da su to samo glasine ali sve vise verujem da gde ima dima ima i vatre!

Todor

pre 1 godinu

Sve ide po planu. Jos na samom zrebu, se znalo da odlucuje utakmica sa Svajcarskom. Jel se seca neko zvezda, Bari,1991? Naravno da se secate :). Zvezda je osvojila jer je igrala ANTISRPSKI. Znaci bez inata, strplivo,bez jurnjava po terenu, iako je imala igracki duplo bolji tim od Francuza. Znaci put ka pobedi je odigrati na rezultat, strplivo, sa hladnom glavom.

Harry Shaved

pre 1 godinu

Pet golova u dve utakmice. Tri igrača pozadi koja su nesigurna sa loptom u nogama (ponekad i bez lopte) i poprilično spora. Ako protiv Švice ostane taktika sa tri (jer kao treba da ih napadnemo), primamo gol skoro sigurno, a samo jedan gol 90% znači da nećemo pobediti. Zašto? Brazil jedva uterao jedan, a oni još plus protiv nas mogu dodatno da se zatvore. Igramo taktiku sa krilnim napadačima zbog centaršuteva, a protiv jednog Kameruna smo ih iz igre imali nekoliko samo, prilično neuspešnih.
Ja (kao jedan od 7 miliona selektora :) ) bih igrao sa četiri pozadi, ali sa dva špica. Dva napadača su prilično dobro izgledala u ranijim utakmicama. Sa tom taktikom isto imaš centaršuteve, ali brate i neku igru po zemlji malo. Jel hoće da igraju moderan napadački fudbal? Pa onda pokaži malo umeće s loptom. Ako to ne znaš, idi kući.

pericau

pre 1 godinu

Fali znanja, kod igraca i kod trenera. A takodje mislim da se nesto mulja i ko zna ko tu vuce konce.

Molim naciju da se ne zanosi, jer ovo vode krimosi.

Mr.Max

pre 1 godinu

Nisam neki strucnjak ali zapitacu se logicno: zasto uvek i ako treba da prodjemo to mora kroz iglene usi, i na neku kalkulaciju? Ako smo ok ekipa sto nismo pobedili Kamerun i Svajcarsku i prosli kao ljudi? Nego uvek mora neka racunica da radi.
(mb011, 30. novembar 2022 08:34
Pa odgovor si sam dao.Mi smo prosečna ekipa tehnički da kažemo ok ali kondiciono ispod proseka.Naša su očekivanja prevelika na samom početku.Sam prolaz Portugala je bio zahvaljujući golu u poslednjem minuti i golu u BG koji je poništen Ronaldu a bio je.To što mi imamo par kvalitetnih igrača tipa Mitar,Vlahović,Kostić i Tadić pa toliko ima svaka reprezentacija na SP ovi ostali su prosek.Ako Tadić ne briljira kao što nije na ova dva meča mi alternativu nemamo.Da se branimo ne znamo jer nama svako može dati gol pa samim tim mi moramo da napadamo i toga je i Pixi svestan.Zato ako uspemo da prodjemo Švajcarce mi smo u 16 što je veliki veliki uspeh.Sad nadam se jer nada umire poslednja da ćemo uspeti da im umuvamo dva gola a primimo samo jedan.Koliko je to relno videćemo u petak.

Realno

pre 1 godinu

Gledam hrvatske portale i tamo uopšte ne kukumaču za njihove i ne boje se, a daleko su u težoj situaciji od nas. Njihovi moraju pobediti Belgiju koja je daleko jača od Švajcarske.
(Lepa Lori, 30. novembar 2022 11:23)

Ne moraju pobediti. Odgovara im i remi. A i s porazom ce proci ako Kanada dobije Maroko. Uz to su oni daleko jači od nas. Bas onoliko koliko je Belgija jača od Svajcarske!

Very stable genius

pre 1 godinu

Veoma losa igra protiv Brazila, ogromne greske protiv Kameruna, igraci ne mogu duze od 60 minuta.
Pred utakmice protiv Portugala i Norveske imali smo daleko bolju atmosferu u timu.
Prolaz Srbije bio bi pravo cudo, ne vidim kako oni mogu za par dana da poprave i kondiciju, i taktiku, i igru u odbrani.

Pera

pre 1 godinu

Muka je normalnom čoveku više... otišli tamo, te povrede,nemanje kondicije, pogubljen selektor u vremenu i prostoru, nepostojeća atmosfera, glavni igrači van forme itd... novinari pred prvenstvo ih dižu u nebesa itd... i posle Rade Bogdanović vam kriv što reče istinu....tuga šta se radi...

Samo gledam

pre 1 godinu

Meni je neverovatan utisak da svi pričaju o greškama kod drugog i trećeg gola Kameruna. Pa prvi gol koji su dali bio je ništa manja katastrofa - nismo imali igrača na drugoj stativi. Kod takvih centršuteva se uvek i svuda postavljaju igrači i na prvu i na drugu stativu. Čije je to bila greška ne znam, da li igrača koje je tu trebao biti, a nije, ili taktička u smislu da nam ne treba igrač na drugoj stativi. I to je bilo katastrofalno, a niko ne pominje.

laki

pre 1 godinu

Zašto ljudi dozvoljavaju da sport negativno utiče na njihov život? Jedna Italija, fudbalska velesila se nije ni plasirala, ne učestvuju ni mnoge druge zemlje poput Grčke, Mađarske, Austrije, Bugarske, Rumunije, Češke, Slovačke, Švedske, Norveške, Finske. To što smo se plasirali je veliki uspeh!

Bik Koji Sedi

pre 1 godinu

Dobijamo Brazil, Kamerun i Švajcarsku i plasiramo se u nokaut fazu.
Dobijamo Kamerun i Švajcarsku i plasiramo se u nokaut fazu.
Dobijamo Švajcarsku i plasiramo se u nokaut fazu.
Dobijamo… ups…

Niko

pre 1 godinu

Nije sve u našim nogama. Ako Kamerun pobedi Brazil , šta onda. Ako se to desi mi moramo da dobijemo utakmicu sa 2-3-4 gola razlike u zavisnosti od toga koliko će Kamerun dati golova. Ako oni dobiju sa jednim golom razlike , nama trebaju dva gola razlike itd..

Куп је битан

pre 1 godinu

Србија је једна просечна репрезентација са просечним играчима. Последњи пут смо прошли групну фазу на СП 1998.,а последње учешће на СП било је 2000. Према томе, сваки пласман на СП или ЕП за нас је велики успех и нема места никаквој еуфорији.

Zoran Andjelic

pre 1 godinu

Ne znam da li je neko primetio da mozda ipak nije sve u nasim rukama. Na primer da Kamerun pobedi Brazil isto razlikom kao i mi Svajcarsku, recimo 1:0. Ko je tada drugi? Ah mi Srbi...

DEX

pre 1 godinu

Zasto je sklonjen Rade Bogdanovic?
(Miki, 30. novembar 2022 07:38)

Na žalost nije sklonjen., vratiće se Rade. Inače ne znam po kom kriterijumu je on uopšte tu. Klasičan ložač koji jedno priča pred utakmicu a drugo posle. Ima dva tri nastupa u reprezentaciji na prijateljskim utakmicama i to ga kvalifikuje za stručnog konsultanta na onom RTS cirkusu koji nam je juče predstavio Dejana Savićevića, predsednika FS Crne Gore, kao predstavnika Srbije pozvanog od strane FIFE koji je posetio našu reprezentaciju? Treba li sad da nabrajam imena i veličine našeg fudbala koje nisu gosti ili komentatori RTS-a ili naši predstavnici u Kataru pa su to Rade Bogdanović i Dejan Savićević.

Ненад

pre 1 godinu

Као и до сада на великим такмичењима селектор се ништа не пита, само што је то овог пута медијски вешто замаскирано! Meнaџери имају свој интерес који се не поклапа са успехом репрезентације, зато тако увек лоше пролазимо. Кошарка је мало каснила са упливом менаџера, али се види и ту њихов неприкосновени утицај!

Отворено

pre 1 godinu

Већ самово писао.
Моја анализа:
Ми Срби (Илири, Динарци, зови нас како хоћеш), по својој конституцији нисмо склони добром игрању фудбала.
Превише смо 'кабасти', високи, спори, крути.
Генетска хаплогрупа I2, која је најзаступљенија код Срба, а нарочито у Херцеговини (до 70%), Далмацији и Црној Гори (по 60%), а из тих крајева највећи проценат нас Балканаца вуче поријекло, доноси квалитете друге врсте као што су висина, снага, издржљивост, а мање креативност, брзину и машту. Постотак I2 хаплогрупе у данашњој Србији је око 50%.
Конституција коју даје наша генетика је погоднија за спортове као што су кошарка, одбојка, веслање, ватерполо...
Видјели смо како ситни, окретни, еластични Бразилци са пар брзих додавања и комбиновања потпуно избацују из кретње наше робусне фудбалере.

Срећно са Швајцарцима!!!

zare

pre 1 godinu

Jedino dobo u celoj situaciji što se više niko ne nada prolazu dalje, tako da nije nemoguće da nas iznanade, jer nas uvek iznevere.

Sasa kv

pre 1 godinu

Konacno prava utakmica,Protivnik baš po meri ni prejak ni preslab,da smo ga birali za ovu utakmicu ne bi boljeg izabrali.Imamo bolji tim na papiru cak nam je i klupa bar za klasu bolja.Ako ne možemo da pobedimo Švajcarsku ,realno nismo ni za dalje.Sad je prilika da pokažemo od cega smo.Kvalitet imamo treba nam hrabrost i sreca .Sreca prati hrabre i treba da se zasluži.Siguran sam da pobedjujemo jer smo realno bolji tim.Srce na teren, nema sanse da ne idemo dalje.
Iiiidemooooo
Portugalijo spremi se

naterati bogate da troše

pre 1 godinu

Primljeni golovi pa primljeni golovi, dosta više. Golovi koji nisu dati zbog sebičnosti Mitrogola, bar 2 niko ne pominje. Mogli smo, da je dodao levo mislim da je Sergej bio, na isteku prvog poluvremena da vodimo 3:1 i to bi bilo 3 gola u produžetku rekord. Posle onaj 4 i ko zna koliko još. Jedna (dve) sebičnost je presudila, a ne visoko podignuta odbrana. I ne pominjem bar 4 stopostotne šanse koje u engleskoj ne bi promašio.

Nenad

pre 1 godinu

Piksijevo optuživanje igrača na prvi pogled izgleda ružno, ali on indirektno se svađa sa menadžerima koji mu kroje sastav za utakmice, zato svaki put selektor ispadne smešan!

o0o

pre 1 godinu

Zaista nisam stigao da prokomentarisem bilo sta u vezi utakmice Can-Srb ali jedan na izgled nebitan detalj iz 59minuta po meni govori dosta...imali smo napad ,nasih 6 igraca na ivici kaznenog prostora,Kostic vraca Tadicu ,ovaj ne znam vec kome I tika taka eto lopte do golmana .Znaci zelje bez za dominacijom I postizanjem 4gola a posed se gubi u roku 25sec i
od protivnickog do svog kaznenog prostora...eeej pa vodis 3:1...u narednih 10min primamo 2 gola...to smo mi...

Макарије

pre 1 godinu

Подршка репрезентацији и Пиксију.
Нека покажу од чега су направљени.
Било је грешака, јасно је свима. Али, има и времена за исправак. Ако имају квалитет за то.
Нека се спреме, у миру.
И без обећања, молим.
Памтим много утакмица, репрезентације и клуба. Кад год је била ложана, уз обећања, никад није добро прошло.
Момци, потрудите се, дајте све од себе, па како буде. Нико вам неће замјерити евентуално испадање, ако одиграте мушки. Али одиграјте мушки.

Dorotej

pre 1 godinu

@Samo gledam
Kako nismo imali igrača na drugoj sativi? Pa Vanja je rekao da smo ga imeli. Doduše, mi navijači ga nismo videli, a nije ga video ni igrač Kameruna pa je ladno dao gol.

Dorotej

pre 1 godinu

Prva asocijacija na naslov ona narodna poslovica "obećanje ludom radovanje". A što se tiče tih "ljubavnih afera, imam osećaj da u to spletke, da je to miniranje reprezentacije, borba u FSS za fotelje i uticaj, reprezentacija je kolateralna šteta. Od svega je najslabije da selektor Stojković nije pravi, da se nije snašao u Kataru, slabo pripremio na izazove turnira. Pored toga je izgubio poštovanje u svlačionici, okriviti fudbalere i na taj način "oprati sebe" je siguran put u propast. Previše je problema do petka premda smo navijači takvi da se uvek nadamo. nekada nam se i posreći.

suvi prosek

pre 1 godinu

Obecajte, nista vas ne kosta. Nema razloga za veliki stres nisu ni prethodni nastupi reprezentacije na SP bili bolji. Jednom smo pre 100 godina bili treci i snimili smo film o tome. Nas problem su samo nerealna ocekivanja javnosti.

dada

pre 1 godinu

Ne znam sto ce nasim medijima da stvaraju problem I svadju u reprezentaciji.Sami smo sebi najveci neprijatelji.Pa zar je moguce da zbog par klikova, oce da nam uniste reprezentaciju.Ne igramo fino, ispustili smo 3-1,ok, desava se, ne moze sve odma, prvo veliko takmicenje za piksija, I mi smo poleceli malo.Pa u klubskom fudbalu je potrebno makar 2-3 godine da trener uspostavi svoje ideje,pored toliko meceva I treninga, a ne u reprezentativnom dje se sastaju par puta godisnje.Pustite momke, nek naprave sta naprave, I ja sam prvi kritikova posle kameruna, al sad kad se realno sagleda, otisli su na svjetsko I to je za nas velika stvar.Cilj nek bude odlazak na evropsko I da se tamo nesto napravi.Piksi ima vremena da do tad vec ureze igracima sta hoce, uz iskustvo koje ce steci na ovom svjetskom.

Sta da se radi

pre 1 godinu

Gledam hrvatske portale i tamo uopšte ne kukumaču za njihove i ne boje se, a daleko su u težoj situaciji od nas. Njihovi moraju pobediti Belgiju koja je daleko jača od Švajcarske.
(Lepa Lori, 30. novembar 2022 11:23)

Kako su u tezoj situaciji od nas? Zasto se zavaravamo? Hrvati prvi u skupini sa samo jednim primljenim golom. Mi u svojoj zadnji, s najlosijom gol razlikom. Njih i poraz od Belgije vodi dalje jer ce verovatno Maroko opusteno s Kanadom, a remijem su prvi u skupini. A nama ni pobeda nije sigurna za prolaz. Kako su oni u puno goroj situaciji? Kako? Kakoo? Brate ne volim ih ni ja ali ovo nase iskrivljavanje činjenica ce nas ubiti

don simeone

pre 1 godinu

još uvek imam veru da ćemo proci dalje.ove dve smo igrali protiv kontinetasa.ova je protiv evropljana.jesu svajcarci dobri ali i mi smo.

Edward Sanchez

pre 1 godinu

Nasi momci, nas tim a vi drvlje i kamenje ma njih
Pa dajte malo podrske i kad ne ide, sta cekate prvu priliku za lecenje licnih frustracija
Idemo ORLOVI!!!

Purić

pre 1 godinu

Vanja, Žile i Pavlović jedini koji su nešto pokazali do sada. Bleki, Tadić, SMS, Lukić... ispod očekivanja. Mora to bolje momci. U petak je dan kada se sve može ispraviti. Pametno i borbeno celih 90 minuta (i u zausravnom vremenu, naravno). Sprečiti kontre Švicaraca po svaku cenu. Dakle, ne previše otvoreno ali ipak napadački. Prekidi su naša šansa.

spontani

pre 1 godinu

Sergej nije shvatio.
Neradi se o lobu kao izboru suta nego kako ga je izveo kao da nema nikakav osecaj u nogama, kao da loptu u zivotu nije sutnuo.

ja

pre 1 godinu

@ (Under KV, 30. novembar 2022 08:02)

Ni meni to nije jasno. Pobeda protiv Švajcarske nas verovatno vodi dalje, ali to ponovo zavisi od meča između Kameruna i Brazila. Ako Kamerun dobije tu utakmicu (a to je sasvim realno, jer je Brazil već prošao dalje i to 99% s prvog mesta, pa će biti relaksirani i čuvaće se), onda ćemo i mi i Kamerun imati isti broj bodova i onda odlučuju ukupna gol razlika, pa broj datih golova.

Trenutno Kamerun ima +1 gol-razliku u odnosu na nas, što znači da mi moramo Švajcarsku da dobijemo sa +2 gola više od onog što Kamerun dobije Brazil. Ako se oba meča završe pobedama Kameruna i Srbije sa istom gol razlikom, onda Kamerun ide dalje. Ako Kamerun dobije Brazil sa većom gol-razlikom nego mi Švajcarsku, onda Kamerun ide dalje. Ako mi dobijemo Švajcarsku sa +1 gol-razlikom u odnosu na pobedu Kameruna nad Brazilom, onda se gleda ukupan broj datih golova, a tu smo trenutno izjednačeni (po 3 gola), tako da prolazi dalje onaj ko u petak da više golova...

Dakle, situacija uopšte nije čista i ima tu jako puno kombinatorike...

Lepa Lori

pre 1 godinu

Nema straha, ne razumem zašto kukumačete, jer Srbija bez problema ide dalje. Švajcarci nisu neki jak tim i lako ih pobeđujemo. Ja se uopšte ne sekiram, jer znam da smo mnogo bolji i da sigurno pobeđujemo. Neznam zašto taj gubitnički mentalitet kod mnogih Srba ovde. Gledam hrvatske portale i tamo uopšte ne kukumaču za njihove i ne boje se, a daleko su u težoj situaciji od nas. Njihovi moraju pobediti Belgiju koja je daleko jača od Švajcarske.

A u tuđe se ne kune, u tuđe ime, ovaj put Ime, se ne obećava!

pre 1 godinu

Bog je rekao da s ene kunemo u NIŠTA, što je jednako obećanju, dakle ne smemo da obećavamo ništa, jer NIŠTA nije naše!

Sve što znamo, za šta znamo, ne pripada nama, kao ni mi sami, sve je Božije.

Whitefield

pre 1 godinu

otvoreno@-sve bi to bilo lepo da većina naših nisu odlični u svojim klubovima. problem je kad obuku nacionalni dres, tu se uvek pogube a to opet dovodi do zaključke da im se dzebe kad igraju za dž. generalno se slažem da je genetika u pitanju ali ona koja ima veze sa psihom a ne sa fizičkim predispozicijama.

E

pre 1 godinu

Nema straha, ne razumem zašto kukumačete, jer Srbija bez problema ide dalje. Švajcarci nisu neki jak tim i lako ih pobeđujemo. Ja se uopšte ne sekiram, jer znam da smo mnogo bolji i da sigurno pobeđujemo. Neznam zašto taj gubitnički mentalitet kod mnogih Srba ovde. Gledam hrvatske portale i tamo uopšte ne kukumaču za njihove i ne boje se, a daleko su u težoj situaciji od nas. Njihovi moraju pobediti Belgiju koja je daleko jača od Švajcarske.
(Lepa Lori, 30. novembar 2022 11:23)

Ima tih nekih transfer blama komentara. Ne znam. Možda je trolovanje...?

hmmmm

pre 1 godinu

Ma za Vlahovica bolje da ne igra i ne blamira se uopste i taman da ima razlog da se oprosti s reprezentacijom. Sta bzvz da rizikuje povrede ni za sta

boki

pre 1 godinu

Ima jos dva dana za paljenje "mozemo, sada cemo, idemo, srce na teren...." Od ponedeljka se ponovo pravimo kako se ovo SP nije ni igralo i stavljamo fokus na naredni ciklus kvalifikacija. I tako vec 30 godina.
(Unipolarni, 30. novembar 2022 08:27)

Slazem se. Zato me pusti da se lozim i primam jos ova dva dana.
Od mracenja nema nista. Kada/ako izgubimo osecacu je jednako lose a primao se pre toga da cemo biti prvaci sveta a bio pesimista i ocekivao poraz.

Lidija

pre 1 godinu

Sta obecavate i patetisete, lozite naciju nekom dramom i laznom skromnoscu. Posao vam je da igrate fudbal i date sve od sebe. Niste na nivou svetskog fudbala kakav se igra na SP i pomirite se sa tim.
Niste zvezde ni po ponasanju ni po igri,jednostavo se okanite pricanja i igrajte koliko mozete.

DEX

pre 1 godinu

Zasto je sklonjen Rade Bogdanovic?
(Miki, 30. novembar 2022 07:38)

Na žalost nije sklonjen., vratiće se Rade. Inače ne znam po kom kriterijumu je on uopšte tu. Klasičan ložač koji jedno priča pred utakmicu a drugo posle. Ima dva tri nastupa u reprezentaciji na prijateljskim utakmicama i to ga kvalifikuje za stručnog konsultanta na onom RTS cirkusu koji nam je juče predstavio Dejana Savićevića, predsednika FS Crne Gore, kao predstavnika Srbije pozvanog od strane FIFE koji je posetio našu reprezentaciju? Treba li sad da nabrajam imena i veličine našeg fudbala koje nisu gosti ili komentatori RTS-a ili naši predstavnici u Kataru pa su to Rade Bogdanović i Dejan Savićević.

Acafaca

pre 1 godinu

Samo hrabro Orlovi! Ne slušajte ove razne hejtere i stručnjake, koji kada pobedite dižu vas u nebesa, a prvi put kad izgubite, ili odigrate nesto lošije, odmah kritikuju, odmah je Piksi najgori selektor i sl. Piksi je za razne "Bogdanoviće" i ostale "stručnjake" legenda, koji je bio vrhunski igrač, a sad je odličan selektor!
Šta god da uradite u petak, vi ste već postigli veliki uspeh samim plasmanom na SP!

malodušni kinez

pre 1 godinu

Naš najveći problem je što naš najbolji igrač uopšte ne igra.
I nikome nije jasno zbog čega.
Držati Mitrovića 90 minuta protiv Kameruna, a na klupi dva vrhunska napadača čekaju i čekaju i čekaju.... Pa šta kog đavola čekaju.
Mitrović promašio 5 šansi, i sve super. Pa dajte molim Vas, uozbiljite se.

mb011

pre 1 godinu

Nisam neki strucnjak ali zapitacu se logicno: zasto uvek i ako treba da prodjemo to mora kroz iglene usi, i na neku kalkulaciju? Ako smo ok ekipa sto nismo pobedili Kamerun i Svajcarsku i prosli kao ljudi? Nego uvek mora neka racunica da radi.

Milošsever srbije

pre 1 godinu

Nikad se nisam vise lozio na reprezentaciju, KONACNO posle Antica pravi trener, bez pokvarenih menadzera. SAMO NAPRED i da pobedite u petak!!!! A onda kako bude, korak po korak. Srećnoooo

Manojlo

pre 1 godinu

Neverovatno kakav se pritisak nabija tim ljudima da su razocarali naciju, izneverili naciju itd ako ne prodju grupu.
Bolje da im je neko objansio da je i sam uspeh odlazak na prvenstvo, i da su limitirani u odnosu na mnoge reprezentacije. Nerealno je ocekivati ne znam kakve sjajne partije pobede i prolaze, protiv Brazila je jedino zamerka na kukavickoj igri. Protiv Kameruna sasvim dobra i borbena utakmicca, ne znam sta zamerate momcima na utakmici sa Kamerunom. Ostaje zal sto nismo pobedili ali mogli smo i izgubiti. Kameruncu su brzi i jaci fizicki i igralo se po vrucem vremenu sto njima lezi. Za sada nema neuspeha, osim ovo sa Brazilom, ne poraz nego pristup igri. Ostalo je sve okej.

ej

pre 1 godinu

Kako ovo sve smrdi na prvenstvo u Južnoj Africi. Ko radi ove stvari? Isti problemi sa savezom, osporavanje svega, slikanje fudbalera, proizvodnja afera itd., mislim ko se seća. Terzić ovaj put je napravio pometnju i on će po meni biti jedini krivac za neuspeh, mada se drugi neće ni setiti toga. Proćiće bez odgovornosti, kao što je izbegao zatvor.

Puna podrška Piksiju i momcima, pa šta bude, samo neka "izginu" na terenu, meni je dovoljno.

U boj krenite junaci svi....

Nebojša

pre 1 godinu

Zasto je sklonjen Dusan Vlahovic?
(Stefan, 30. novembar 2022 08:31)

Da igra Vlahović, zauzeo bi mesto Mitroviću ili Tadiću ili Sergeju. I pretpostavljam da bi ti onda pitao "zašto je sklonjen Mitar/ Tadić/ Sergej?"

Krojf

pre 1 godinu

Ovo je verovatno poslednja utakmica reprezentacije koju cu pogledati. Verovatno se oprastam i od srpskog fudbala a voleo bih da to isto uradi vecina. Ovo baronisanje cele nacije da je nikad bolja atmosfera je sramota za jednog kapitena. Gledacu ovu utakmicu sa Svajcarcima i nadati se pobedi, jer sam lud i naivan, ali verovatno do toga nece doci. Nadam se samo da ce se posle SP neko udostojiti da kaze sta mu je na dusi, bas kao Rade Bogdanovic. Da cela nacija sazna sta je zapravo istina.
I zao mi je sto se nisam rodio na Fidziju, da ne dozivljavam ove stresove sa reprezentacijom.

Unipolarni

pre 1 godinu

Ima jos dva dana za paljenje "mozemo, sada cemo, idemo, srce na teren...." Od ponedeljka se ponovo pravimo kako se ovo SP nije ni igralo i stavljamo fokus na naredni ciklus kvalifikacija. I tako vec 30 godina.

Niki

pre 1 godinu

Niko nista ne moze da obeca. Celo podgrevanje euforije je kampanja da se skloni Piksi i da se razvuce lova od ucesca na SP. Mnogo smo naivan narod.

Jake

pre 1 godinu

Što se mene tiče mogu slobodno da se vrate odakle su došli, i to odmah.
Sve do jednog (sem golmana) su sramota za fudbal i za onaj grb koji nose na dresu.

Куп је битан

pre 1 godinu

Србија је једна просечна репрезентација са просечним играчима. Последњи пут смо прошли групну фазу на СП 1998.,а последње учешће на СП било је 2000. Према томе, сваки пласман на СП или ЕП за нас је велики успех и нема места никаквој еуфорији.

Lepa Lori

pre 1 godinu

Nema straha, ne razumem zašto kukumačete, jer Srbija bez problema ide dalje. Švajcarci nisu neki jak tim i lako ih pobeđujemo. Ja se uopšte ne sekiram, jer znam da smo mnogo bolji i da sigurno pobeđujemo. Neznam zašto taj gubitnički mentalitet kod mnogih Srba ovde. Gledam hrvatske portale i tamo uopšte ne kukumaču za njihove i ne boje se, a daleko su u težoj situaciji od nas. Njihovi moraju pobediti Belgiju koja je daleko jača od Švajcarske.

don simeone

pre 1 godinu

još uvek imam veru da ćemo proci dalje.ove dve smo igrali protiv kontinetasa.ova je protiv evropljana.jesu svajcarci dobri ali i mi smo.

Arch Enemy

pre 1 godinu

Ma kakvo obećanje i bakrači, opet će Džaka i Šačiri mlatiti krilima, nisu naši igrači ratnici i fajteri na terenu, jedini kod kojeg sam prepoznao tu crtu ratnika je momak, na nulu ošišani Pavlović !

Ljuba

pre 1 godinu

Šta uradimo u prvih 55 min uradili smo, posle možemo samo da se grčevito branimo, nemaju momci snage za oba poluvremena +15 min nadoknade ukupno.
Ali prolaze sigurno, a možda i ne prođu, ali ako prođu ispaše možda već odmah, ali i ako prođu biće jedva, ne znam eto ubite me.

Marko

pre 1 godinu

Meni je bitno da odigramo muski, napadacki sa dva spica pa kako bude. Svejedno je da li cemo da izgubimo 3:0 ili da odigramo nereseno. I zato samo pametno, ali napadacki od prvog minuta. Nije Svajcarska Brazil pa da protiv njih ne moze da se igra. Momci vi ste najbolje sto imamo u ovom trenutku. Plasi me samo organizovani odlazak botova na utakmicu sa pripremljenim transparentom. Niko to nikada nije radio.

gl

pre 1 godinu

Na stranu sve, ali mi ne ide u glavu da ce mozda zavrsiti ucesce na mundijalu, a mi nismo ni probali sa Vlahovicem i Jovicem, tako da ocekujem neko iznenadjenje u petak. Realno verujem i dalje da mogu da dobiji Švajcarsku i da cemo gledati dobru utakmicu.Jedino me plasi sto njima igra i nerešeno, a tvrdi su. Neka pobede u petak i sve im je oprosteno.

Xyz

pre 1 godinu

Ne obećavajte nešto što niste sposobni ispuniti.
Nije problem u vama već u naciji koja ima nerealna očekivanja pa poslije vas ili hejtuju ili dižu u nebesa.
A realnost je da nemate kapacitet za drugi krug.
Poslije Kameruna ne vidim ijedan razlog da bi u četvrtak trošio svoje živce i vreme na vas jer se istorija samo ponavlja.

nooooot

pre 1 godinu

apropo Savica Sergeja...naucio sam bar to u zivotu...kada ti covek nesto obecava, a pri tome mrda ramenima-okaci to macku o rep. To zna svako ko je prosao 20% ulicne skole

Todor

pre 1 godinu

Sve ide po planu. Jos na samom zrebu, se znalo da odlucuje utakmica sa Svajcarskom. Jel se seca neko zvezda, Bari,1991? Naravno da se secate :). Zvezda je osvojila jer je igrala ANTISRPSKI. Znaci bez inata, strplivo,bez jurnjava po terenu, iako je imala igracki duplo bolji tim od Francuza. Znaci put ka pobedi je odigrati na rezultat, strplivo, sa hladnom glavom.

hmmmm

pre 1 godinu

Ma za Vlahovica bolje da ne igra i ne blamira se uopste i taman da ima razlog da se oprosti s reprezentacijom. Sta bzvz da rizikuje povrede ni za sta

Отворено

pre 1 godinu

Већ самово писао.
Моја анализа:
Ми Срби (Илири, Динарци, зови нас како хоћеш), по својој конституцији нисмо склони добром игрању фудбала.
Превише смо 'кабасти', високи, спори, крути.
Генетска хаплогрупа I2, која је најзаступљенија код Срба, а нарочито у Херцеговини (до 70%), Далмацији и Црној Гори (по 60%), а из тих крајева највећи проценат нас Балканаца вуче поријекло, доноси квалитете друге врсте као што су висина, снага, издржљивост, а мање креативност, брзину и машту. Постотак I2 хаплогрупе у данашњој Србији је око 50%.
Конституција коју даје наша генетика је погоднија за спортове као што су кошарка, одбојка, веслање, ватерполо...
Видјели смо како ситни, окретни, еластични Бразилци са пар брзих додавања и комбиновања потпуно избацују из кретње наше робусне фудбалере.

Срећно са Швајцарцима!!!

Cyber

pre 1 godinu

Uporedite reakciju onih koji vode Boston Celtics i reprezentaciju Srbije.

U Bostonu su najurili relativno mladog i perspektivnog trenera (45 godina, ozenjen, deca) koji je doveo tim do finala NBA sa velikim izgledima da to ponovi ili poboljsa narednih godina. Razlog - uhvacen u prevari sa udatom zenom koja ima bitnu funkciju u klubu (njen muz jos bitniju).

Reprezentacija Srbije - zbog "dogadjaja" izmedju naseg reprezentativca i zene drugog reprezentativca, niko nije sklonjen, ocajno igramo, slusamo ovakve konferencije za medije a selektor Stojkovic je potpuno izgubljen i na utakmici i van nje.

Sta god da se desilo u timu, mora da se reaguje i zavede red, kada ces ako ne na SP ? Mogu da se javnosti navedu kao razlog povrede ili nesto slicno, ali oni koji su prekrsili disciplinu, napravili razdor u timu i predstavljaju izvor negativne atmosfere - moraju da lete. Od 26 igraca da odstrani 5-6 opet imamo za solidan tim ali bolju atmosferu.

I da izgubimo sve tri utakmice, bar se necemo sramotiti ovako.

Nenad

pre 1 godinu

Piksijevo optuživanje igrača na prvi pogled izgleda ružno, ali on indirektno se svađa sa menadžerima koji mu kroje sastav za utakmice, zato svaki put selektor ispadne smešan!

Vlada bg

pre 1 godinu

Nema potrebe nikom nista da obecavaju.Plasman na svetski prvenstvo je Velika stvar.Ostalo pa manje da pricaju I da se manje foliraju ako moze( ipak su oni fudbaleri).Problem je sto kad igraju za reprezentaciju stavljaju svoju sujetu ko je bolji I ko je bolji faca.A ovaj Tadic,neverovatna bajka o atmosferi u timu.Pa rezultati I igra to odslikavaju.

Andrea Djani

pre 1 godinu

U tekstu pominjete kako su novinari pustili strucni stab nase reprezentacije da u miru spremi utakmicu . Sve bi to bilo lepo da mi imamo strucni stab . Mi imamo selektora i vise nekih slusaca selektora . Na zalost ozbiljno su podbacili , treba im dati sansu , ali ovo za sad ninasta ne lici .

DJole

pre 1 godinu

Naš najveći problem je što naš najbolji igrač uopšte ne igra.
I nikome nije jasno zbog čega.
Držati Mitrovića 90 minuta protiv Kameruna, a na klupi dva vrhunska napadača čekaju i čekaju i čekaju.... Pa šta kog đavola čekaju.
Mitrović promašio 5 šansi, i sve super. Pa dajte molim Vas, uozbiljite se.
(malodušni kinez, 30. novembar 2022 07:47)

U 100% komentara se spominju greške u ne menjanju napada sa novim igračima. Napad je bio solidan, dao je 3 gola i to nije malo. odbrana i cela taktička postava je problem.

Pera

pre 1 godinu

Muka je normalnom čoveku više... otišli tamo, te povrede,nemanje kondicije, pogubljen selektor u vremenu i prostoru, nepostojeća atmosfera, glavni igrači van forme itd... novinari pred prvenstvo ih dižu u nebesa itd... i posle Rade Bogdanović vam kriv što reče istinu....tuga šta se radi...

Purić

pre 1 godinu

Vanja, Žile i Pavlović jedini koji su nešto pokazali do sada. Bleki, Tadić, SMS, Lukić... ispod očekivanja. Mora to bolje momci. U petak je dan kada se sve može ispraviti. Pametno i borbeno celih 90 minuta (i u zausravnom vremenu, naravno). Sprečiti kontre Švicaraca po svaku cenu. Dakle, ne previše otvoreno ali ipak napadački. Prekidi su naša šansa.

pedja 71

pre 1 godinu

Sinoć počinje čuveni "Biseri pustinje", a kamera, u toku špice, prikazuje Ilijeva.

Odmah menjanje kanala, ali odmah!

Što reče neko dole, gde je Bogdanović...?

Sasa kv

pre 1 godinu

Konacno prava utakmica,Protivnik baš po meri ni prejak ni preslab,da smo ga birali za ovu utakmicu ne bi boljeg izabrali.Imamo bolji tim na papiru cak nam je i klupa bar za klasu bolja.Ako ne možemo da pobedimo Švajcarsku ,realno nismo ni za dalje.Sad je prilika da pokažemo od cega smo.Kvalitet imamo treba nam hrabrost i sreca .Sreca prati hrabre i treba da se zasluži.Siguran sam da pobedjujemo jer smo realno bolji tim.Srce na teren, nema sanse da ne idemo dalje.
Iiiidemooooo
Portugalijo spremi se

laki

pre 1 godinu

Zašto ljudi dozvoljavaju da sport negativno utiče na njihov život? Jedna Italija, fudbalska velesila se nije ni plasirala, ne učestvuju ni mnoge druge zemlje poput Grčke, Mađarske, Austrije, Bugarske, Rumunije, Češke, Slovačke, Švedske, Norveške, Finske. To što smo se plasirali je veliki uspeh!

dada

pre 1 godinu

Ne znam sto ce nasim medijima da stvaraju problem I svadju u reprezentaciji.Sami smo sebi najveci neprijatelji.Pa zar je moguce da zbog par klikova, oce da nam uniste reprezentaciju.Ne igramo fino, ispustili smo 3-1,ok, desava se, ne moze sve odma, prvo veliko takmicenje za piksija, I mi smo poleceli malo.Pa u klubskom fudbalu je potrebno makar 2-3 godine da trener uspostavi svoje ideje,pored toliko meceva I treninga, a ne u reprezentativnom dje se sastaju par puta godisnje.Pustite momke, nek naprave sta naprave, I ja sam prvi kritikova posle kameruna, al sad kad se realno sagleda, otisli su na svjetsko I to je za nas velika stvar.Cilj nek bude odlazak na evropsko I da se tamo nesto napravi.Piksi ima vremena da do tad vec ureze igracima sta hoce, uz iskustvo koje ce steci na ovom svjetskom.

Макарије

pre 1 godinu

Подршка репрезентацији и Пиксију.
Нека покажу од чега су направљени.
Било је грешака, јасно је свима. Али, има и времена за исправак. Ако имају квалитет за то.
Нека се спреме, у миру.
И без обећања, молим.
Памтим много утакмица, репрезентације и клуба. Кад год је била ложана, уз обећања, никад није добро прошло.
Момци, потрудите се, дајте све од себе, па како буде. Нико вам неће замјерити евентуално испадање, ако одиграте мушки. Али одиграјте мушки.

Evropejac

pre 1 godinu

Jel to "časna pionirska" za naivne navijače? Dokle više da vam verujemo? Prvo ste pretili Brazilu pa ste najavili iskupljenje protiv Kameruna a sad ćete sve da "operete" protiv Švajcarske? A od petka uveče će da bude priča "budimo realni, plasman na sp je bio veliki uspeh"!

Tic

pre 1 godinu

Terzini botovi na visini zadatka.
Pustaju price o navodnim aferama.
Cilj mu je oterati Piksija pa da valja svoje poluigrace preko nacionalnog tima.
Pruzimo podrsku Piksiju i momcima sta god uradili u petak, jer bolje nismo igrali od Antica. Ako ispadnemo, selektor treba da ostane, a ne da ga menjamo svake dve godine. Pa i on ce nauciti nesto iz ovog.
U mnogim selekcijama selektori ostaju i kad se ne kvalifikuju. Za uspeh i taj kult reprezentacije koji pominju ljudi cesto, treba kontinuitet.

naterati bogate da troše

pre 1 godinu

Primljeni golovi pa primljeni golovi, dosta više. Golovi koji nisu dati zbog sebičnosti Mitrogola, bar 2 niko ne pominje. Mogli smo, da je dodao levo mislim da je Sergej bio, na isteku prvog poluvremena da vodimo 3:1 i to bi bilo 3 gola u produžetku rekord. Posle onaj 4 i ko zna koliko još. Jedna (dve) sebičnost je presudila, a ne visoko podignuta odbrana. I ne pominjem bar 4 stopostotne šanse koje u engleskoj ne bi promašio.

mirko

pre 1 godinu

BURGIJA ima i zna nesto sto se skriva od javnosti. Tvrdnje pod 1 i 2 su putem SMS stigle do nekih ljudi ali on ih prezentuje citaocima u izizetno blagoj formi.Voleo bih da su to samo glasine ali sve vise verujem da gde ima dima ima i vatre!

Zoran Andjelic

pre 1 godinu

Ne znam da li je neko primetio da mozda ipak nije sve u nasim rukama. Na primer da Kamerun pobedi Brazil isto razlikom kao i mi Svajcarsku, recimo 1:0. Ko je tada drugi? Ah mi Srbi...

Mikica

pre 1 godinu

Tim koji na dve utakmice primi 5 golova i to po 2 u drugom poluvremenu jasno pokazuje da nije ni fizicki ni mentalno spreman za dalje takmicenje.

Uzicanin

pre 1 godinu

Jeste uspeh plasirati se na svetsko prvenstvo ALI velicati neuspehe i poraze je odlika gubitnika. Niko im ni A ne bi rekao zbog Brazila da su se bar malo potrudili. Ovako Brazil nista posebno a nasih apsolutno nigde n aterenu. Uplasemi,uspaniceni i beze od lopte. Protiv Kameruna bljesnuli na 20tak minuta pa smo se svi ponadali a onda opet "kao razbijena vojska". Evo sada i trece prilike da konacno pokazu da vrede ali to ce biti skoro nemoguce jer Svajcarci igraju odlicno a neki ce biti dodatno motivisani protiv nas. Nadam se nasoj pobedi ali to je skoro nemoguce .

Edward Sanchez

pre 1 godinu

Nasi momci, nas tim a vi drvlje i kamenje ma njih
Pa dajte malo podrske i kad ne ide, sta cekate prvu priliku za lecenje licnih frustracija
Idemo ORLOVI!!!

Burgija

pre 1 godinu

Ovo što igramo ne liči na utakmicu protiv Portugala. I ono sto smo igrali u ligi nacija. Tri gola Kamerunu su znak da imamo kvalitet ali nešto ozbiljno ne štima unutar reprezentacije:
1. Relacija Piksi - savez. Deluje da je politika za kratko vreme uspela da uprlja nešto dobro. Iznad Mistera ima Mister! Nisu mogli da se suzdrže da barem prodje SP.
2. Gudelj, Jović, Vlahović, Rajković. Nisu se naigrali, oni i selektor verovatno znaju zbog čega. Deluje da nije samo taktika.

Bik Koji Sedi

pre 1 godinu

Dobijamo Brazil, Kamerun i Švajcarsku i plasiramo se u nokaut fazu.
Dobijamo Kamerun i Švajcarsku i plasiramo se u nokaut fazu.
Dobijamo Švajcarsku i plasiramo se u nokaut fazu.
Dobijamo… ups…

ja

pre 1 godinu

@ (Under KV, 30. novembar 2022 08:02)

Ni meni to nije jasno. Pobeda protiv Švajcarske nas verovatno vodi dalje, ali to ponovo zavisi od meča između Kameruna i Brazila. Ako Kamerun dobije tu utakmicu (a to je sasvim realno, jer je Brazil već prošao dalje i to 99% s prvog mesta, pa će biti relaksirani i čuvaće se), onda ćemo i mi i Kamerun imati isti broj bodova i onda odlučuju ukupna gol razlika, pa broj datih golova.

Trenutno Kamerun ima +1 gol-razliku u odnosu na nas, što znači da mi moramo Švajcarsku da dobijemo sa +2 gola više od onog što Kamerun dobije Brazil. Ako se oba meča završe pobedama Kameruna i Srbije sa istom gol razlikom, onda Kamerun ide dalje. Ako Kamerun dobije Brazil sa većom gol-razlikom nego mi Švajcarsku, onda Kamerun ide dalje. Ako mi dobijemo Švajcarsku sa +1 gol-razlikom u odnosu na pobedu Kameruna nad Brazilom, onda se gleda ukupan broj datih golova, a tu smo trenutno izjednačeni (po 3 gola), tako da prolazi dalje onaj ko u petak da više golova...

Dakle, situacija uopšte nije čista i ima tu jako puno kombinatorike...

Realno

pre 1 godinu

Gledam hrvatske portale i tamo uopšte ne kukumaču za njihove i ne boje se, a daleko su u težoj situaciji od nas. Njihovi moraju pobediti Belgiju koja je daleko jača od Švajcarske.
(Lepa Lori, 30. novembar 2022 11:23)

Ne moraju pobediti. Odgovara im i remi. A i s porazom ce proci ako Kanada dobije Maroko. Uz to su oni daleko jači od nas. Bas onoliko koliko je Belgija jača od Svajcarske!

Sta da se radi

pre 1 godinu

Gledam hrvatske portale i tamo uopšte ne kukumaču za njihove i ne boje se, a daleko su u težoj situaciji od nas. Njihovi moraju pobediti Belgiju koja je daleko jača od Švajcarske.
(Lepa Lori, 30. novembar 2022 11:23)

Kako su u tezoj situaciji od nas? Zasto se zavaravamo? Hrvati prvi u skupini sa samo jednim primljenim golom. Mi u svojoj zadnji, s najlosijom gol razlikom. Njih i poraz od Belgije vodi dalje jer ce verovatno Maroko opusteno s Kanadom, a remijem su prvi u skupini. A nama ni pobeda nije sigurna za prolaz. Kako su oni u puno goroj situaciji? Kako? Kakoo? Brate ne volim ih ni ja ali ovo nase iskrivljavanje činjenica ce nas ubiti

Dorotej

pre 1 godinu

Prva asocijacija na naslov ona narodna poslovica "obećanje ludom radovanje". A što se tiče tih "ljubavnih afera, imam osećaj da u to spletke, da je to miniranje reprezentacije, borba u FSS za fotelje i uticaj, reprezentacija je kolateralna šteta. Od svega je najslabije da selektor Stojković nije pravi, da se nije snašao u Kataru, slabo pripremio na izazove turnira. Pored toga je izgubio poštovanje u svlačionici, okriviti fudbalere i na taj način "oprati sebe" je siguran put u propast. Previše je problema do petka premda smo navijači takvi da se uvek nadamo. nekada nam se i posreći.

Mara

pre 1 godinu

Zašto obećanje naciji? Neće nacija propasti ako se orlovi brzo vrate kući. Fudbal je igra. Igrajte bre, dajte sve od sebe i to je sve što nacija traži od vas. Ajde glavu gore i hrabro dalje :)

Balls of Steel

pre 1 godinu

Mislim da se narod polako miri i sa ispadanjem, euforija je splasnula i to je dobro. Manje cemo biti razocarani ako ispadnemo, a ako pobedimo, super!

Niko

pre 1 godinu

Nije sve u našim nogama. Ako Kamerun pobedi Brazil , šta onda. Ako se to desi mi moramo da dobijemo utakmicu sa 2-3-4 gola razlike u zavisnosti od toga koliko će Kamerun dati golova. Ako oni dobiju sa jednim golom razlike , nama trebaju dva gola razlike itd..

Mare

pre 1 godinu

Mnogi se nerviraju što Vlahović i Jović nisu igrali protiv Kameruna...hm...napad je postigao 3 gola...a odbrana je trebala da ...pazi ovo...brani gol!

spontani

pre 1 godinu

Sergej nije shvatio.
Neradi se o lobu kao izboru suta nego kako ga je izveo kao da nema nikakav osecaj u nogama, kao da loptu u zivotu nije sutnuo.

A u tuđe se ne kune, u tuđe ime, ovaj put Ime, se ne obećava!

pre 1 godinu

Bog je rekao da s ene kunemo u NIŠTA, što je jednako obećanju, dakle ne smemo da obećavamo ništa, jer NIŠTA nije naše!

Sve što znamo, za šta znamo, ne pripada nama, kao ni mi sami, sve je Božije.

Dušan

pre 1 godinu

Aj samo bez obećanja ko boga vas molim. Muka mi je od obećanja tipa pobedićemo Kamerun i Švajcarsku, ostavićemo srce na terenu i sl. Ajde prvo manje piva i više trčanja.

o0o

pre 1 godinu

Zaista nisam stigao da prokomentarisem bilo sta u vezi utakmice Can-Srb ali jedan na izgled nebitan detalj iz 59minuta po meni govori dosta...imali smo napad ,nasih 6 igraca na ivici kaznenog prostora,Kostic vraca Tadicu ,ovaj ne znam vec kome I tika taka eto lopte do golmana .Znaci zelje bez za dominacijom I postizanjem 4gola a posed se gubi u roku 25sec i
od protivnickog do svog kaznenog prostora...eeej pa vodis 3:1...u narednih 10min primamo 2 gola...to smo mi...

Harry Shaved

pre 1 godinu

Pet golova u dve utakmice. Tri igrača pozadi koja su nesigurna sa loptom u nogama (ponekad i bez lopte) i poprilično spora. Ako protiv Švice ostane taktika sa tri (jer kao treba da ih napadnemo), primamo gol skoro sigurno, a samo jedan gol 90% znači da nećemo pobediti. Zašto? Brazil jedva uterao jedan, a oni još plus protiv nas mogu dodatno da se zatvore. Igramo taktiku sa krilnim napadačima zbog centaršuteva, a protiv jednog Kameruna smo ih iz igre imali nekoliko samo, prilično neuspešnih.
Ja (kao jedan od 7 miliona selektora :) ) bih igrao sa četiri pozadi, ali sa dva špica. Dva napadača su prilično dobro izgledala u ranijim utakmicama. Sa tom taktikom isto imaš centaršuteve, ali brate i neku igru po zemlji malo. Jel hoće da igraju moderan napadački fudbal? Pa onda pokaži malo umeće s loptom. Ako to ne znaš, idi kući.

pericau

pre 1 godinu

Fali znanja, kod igraca i kod trenera. A takodje mislim da se nesto mulja i ko zna ko tu vuce konce.

Molim naciju da se ne zanosi, jer ovo vode krimosi.

Samo gledam

pre 1 godinu

Meni je neverovatan utisak da svi pričaju o greškama kod drugog i trećeg gola Kameruna. Pa prvi gol koji su dali bio je ništa manja katastrofa - nismo imali igrača na drugoj stativi. Kod takvih centršuteva se uvek i svuda postavljaju igrači i na prvu i na drugu stativu. Čije je to bila greška ne znam, da li igrača koje je tu trebao biti, a nije, ili taktička u smislu da nam ne treba igrač na drugoj stativi. I to je bilo katastrofalno, a niko ne pominje.

Mr.Max

pre 1 godinu

Nisam neki strucnjak ali zapitacu se logicno: zasto uvek i ako treba da prodjemo to mora kroz iglene usi, i na neku kalkulaciju? Ako smo ok ekipa sto nismo pobedili Kamerun i Svajcarsku i prosli kao ljudi? Nego uvek mora neka racunica da radi.
(mb011, 30. novembar 2022 08:34
Pa odgovor si sam dao.Mi smo prosečna ekipa tehnički da kažemo ok ali kondiciono ispod proseka.Naša su očekivanja prevelika na samom početku.Sam prolaz Portugala je bio zahvaljujući golu u poslednjem minuti i golu u BG koji je poništen Ronaldu a bio je.To što mi imamo par kvalitetnih igrača tipa Mitar,Vlahović,Kostić i Tadić pa toliko ima svaka reprezentacija na SP ovi ostali su prosek.Ako Tadić ne briljira kao što nije na ova dva meča mi alternativu nemamo.Da se branimo ne znamo jer nama svako može dati gol pa samim tim mi moramo da napadamo i toga je i Pixi svestan.Zato ako uspemo da prodjemo Švajcarce mi smo u 16 što je veliki veliki uspeh.Sad nadam se jer nada umire poslednja da ćemo uspeti da im umuvamo dva gola a primimo samo jedan.Koliko je to relno videćemo u petak.

Very stable genius

pre 1 godinu

Veoma losa igra protiv Brazila, ogromne greske protiv Kameruna, igraci ne mogu duze od 60 minuta.
Pred utakmice protiv Portugala i Norveske imali smo daleko bolju atmosferu u timu.
Prolaz Srbije bio bi pravo cudo, ne vidim kako oni mogu za par dana da poprave i kondiciju, i taktiku, i igru u odbrani.

boki

pre 1 godinu

Ima jos dva dana za paljenje "mozemo, sada cemo, idemo, srce na teren...." Od ponedeljka se ponovo pravimo kako se ovo SP nije ni igralo i stavljamo fokus na naredni ciklus kvalifikacija. I tako vec 30 godina.
(Unipolarni, 30. novembar 2022 08:27)

Slazem se. Zato me pusti da se lozim i primam jos ova dva dana.
Od mracenja nema nista. Kada/ako izgubimo osecacu je jednako lose a primao se pre toga da cemo biti prvaci sveta a bio pesimista i ocekivao poraz.

zare

pre 1 godinu

Jedino dobo u celoj situaciji što se više niko ne nada prolazu dalje, tako da nije nemoguće da nas iznanade, jer nas uvek iznevere.

Ненад

pre 1 godinu

Као и до сада на великим такмичењима селектор се ништа не пита, само што је то овог пута медијски вешто замаскирано! Meнaџери имају свој интерес који се не поклапа са успехом репрезентације, зато тако увек лоше пролазимо. Кошарка је мало каснила са упливом менаџера, али се види и ту њихов неприкосновени утицај!

suvi prosek

pre 1 godinu

Obecajte, nista vas ne kosta. Nema razloga za veliki stres nisu ni prethodni nastupi reprezentacije na SP bili bolji. Jednom smo pre 100 godina bili treci i snimili smo film o tome. Nas problem su samo nerealna ocekivanja javnosti.

mirko

pre 1 godinu

To sto na svakoj konferenciji za medije svi stalno potenciraju da je atmosfera sjajna samo govori suprotno. Suska se da je medju fudbalerima doslo i do fizickog obracuna (ali ne zbog fudbala) sto ne iznenadjuje. Ta bruka se nevesto skriva od javnosti

Dorotej

pre 1 godinu

@Samo gledam
Kako nismo imali igrača na drugoj sativi? Pa Vanja je rekao da smo ga imeli. Doduše, mi navijači ga nismo videli, a nije ga video ni igrač Kameruna pa je ladno dao gol.

Stojke

pre 1 godinu

Imam utisak da nikada necemo igrati Evropsko prvenstvo. Plasiramo se na Svetsko, odradivsi kvalifikacije jako dobro, sa odlicnom hemijom, na Svetskom nikad ne prodjemo grupu, hemija u timu se poremeti, sve ode dodjavola, trener da/dobije otkaz. Pocinju kvalifikacije za EURO sa novim trenerom i poremecenom hemijom, rezultati na pocetku kvalifikacja katastrofalni, dok se ne sredi ekipa. Kraj kvalifikacija, mi ispali, krecu kvalifikacije za Svetsko, mi imamo oformljen tim, sa dobrom hemijom, plasiramo se na Svetsko. :)

E

pre 1 godinu

Nema straha, ne razumem zašto kukumačete, jer Srbija bez problema ide dalje. Švajcarci nisu neki jak tim i lako ih pobeđujemo. Ja se uopšte ne sekiram, jer znam da smo mnogo bolji i da sigurno pobeđujemo. Neznam zašto taj gubitnički mentalitet kod mnogih Srba ovde. Gledam hrvatske portale i tamo uopšte ne kukumaču za njihove i ne boje se, a daleko su u težoj situaciji od nas. Njihovi moraju pobediti Belgiju koja je daleko jača od Švajcarske.
(Lepa Lori, 30. novembar 2022 11:23)

Ima tih nekih transfer blama komentara. Ne znam. Možda je trolovanje...?

Whitefield

pre 1 godinu

otvoreno@-sve bi to bilo lepo da većina naših nisu odlični u svojim klubovima. problem je kad obuku nacionalni dres, tu se uvek pogube a to opet dovodi do zaključke da im se dzebe kad igraju za dž. generalno se slažem da je genetika u pitanju ali ona koja ima veze sa psihom a ne sa fizičkim predispozicijama.

Lidija

pre 1 godinu

Sta obecavate i patetisete, lozite naciju nekom dramom i laznom skromnoscu. Posao vam je da igrate fudbal i date sve od sebe. Niste na nivou svetskog fudbala kakav se igra na SP i pomirite se sa tim.
Niste zvezde ni po ponasanju ni po igri,jednostavo se okanite pricanja i igrajte koliko mozete.