Utorak, 01.11.2022.

09:50

Grupa G: Copy Russia, paste Qatar

Grupa u kojoj je Srbija ove godine u Kataru, gotovo da je preslikana onoj koju "orlovi" nisu prošli u Rusiji 2018.

Izvor: SS

Grupa G: Copy Russia, paste Qatar IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Nije ovo ista Srbija kao tada...
Brazil k'o Brazil Švajcarci daleko slabiji nego tada mi neuporedivo bolje igramo.
(MilosRU, 7. novembar 2022 18:41)

Mi bolje igramo, ali Švajcarska takodje bolje igra nego tada. Imaju već niz jakih utakmica u poslednje tri godine, sa Engleskom, Španijom, Italijom, Danskom, Portugalom, Francuskom, Nemačkom, Belgijom... i nisu malo puta pobedili najjače protivnike. Mi nemamo iskustvo igranja sa tako jakim timovima, osim sa Portugalom i prijateljsku sa Danskom.
Švajcarska je vrlo jak tim, pobeda protiv njih bila bi veliki uspeh.

Mich 81

pre 1 godinu

Jedna od najtezih grupa na mondijalu,ali mi odavno nismo imali ovako leprsavu napadacku igru,tim i sjajnog selektora,samo da Mafija iz fotelja zarad licnog interesa nenarusi atmosferu i stvori nepotrebnu nervozu,a koliko vidim vec su pocele neke mutne radnje,nek nam je bog u pomoci i ostaje nada sa Piksi i ekipa nece podleci nikakvim pritiscima (kao sto nam se redovno desavalo pred skoro svaki mondijal) i dogurati daleko.a siguran sam da mozemo mnogo.Idemo samo hrabro,i svu srecu zelim nasim Orlovima u Kataru. SRBIJA ❤️❤️❤️

ivica

pre 1 godinu

Svako svakog može da pobedi,to je draž fudbala..ne znaš unapred šta će biti..

Nama može biti problem glava ako prođemo grupu,jer davno nismo..šta posle toga..

stručnjak fotelja

pre 1 godinu

mi igramo neuporedivo bolje nego un rusiji a i atmosfera u timu je neuporedivo bolja.
ne bih da prognoziram, možemo da kiksnemo ali da doguramo daleko.
ovo je prvi put od 90' da imamo dobar tim koji igra na gol više.

Milost ne tražimo niti je očekujte!

pre 1 godinu

@Sve u svemu, svetsko prvenstvo pocinje za manje od 15 dana, a jos uvek se igraju lige i reprezentacije se nisu ni okupile. Drugim recima, jednaka sansa svima, ko se bolje snadje na terenu. Mnogi ce ponovo da pricaju kako bi Real Madrid ili PSG razbili bilo koju reprezentaciju. I na kraju krajeva, nazalost i jeste tako.
(SPIDER, 07. novembar 2022 18:06)
Cuj Real pa naravno, dobio bi ih i Inter to nije upitno. Ovde se svi kao nacionalno lozimo ne?

krle

pre 1 godinu

ja sa najmanje stida prognoziram 9 bodova u grupi. mi imamo mitrogola i tadica koji su najbolji dvojac u istoriji reprezentativnog fudbala i to ce sad i pokazati. statisticki su vec obisli pelea i garincu, samo je jos ostalo na pobednickom postolju to da dokazu

onda urugvaj za cetvrt finale gde unistavamo kockaste. polufinale sa francuzima na penale i opet brazil u finalu.

u finalu ce brazil povesti, ali mi dobijamo 2:1.

jole

pre 1 godinu

dobro je što su brazilcima švajcarci dužnici, a nama su obe dužne.
Red je da se vrati dug.
Ipak, očekujem nerešeno sa Brazilom, dobijamo Kamerun i ipak nerešeno sa Švicom. Brazil cepa ostale dve i mi kao drugi idemo dalje.

mile

pre 1 godinu

Kopipejst je i grupa Francuska, Danska i Australija (plus Francuska i Danska su bili u istoj grupi u LN). Muka mi je više od tog poludirigovanog žreba, ispada da ima 20-30 kombinacija i često se ponavljaju dueli. A kontradikcija, nama uvale Albaniju.

zakon

pre 1 godinu

nemamo nikakve sanse izgubimo 3:0 od Brazila, igramo nereseno za Svajcarskom i pobeda protiv Kameruna.

sve ovo vazi i za Scajcarsku al oni samo gube sa 2:0 i tu je kraj price. nemoj da se lozite pa posle da pljujete Pixija. A ako neko sme neka se kladi na Srbiju da bude druga, kvota je super...

mickey rudinski

pre 1 godinu

Naši su napravili uspeh prošle godine u Lisabonu onim golom Mitrovića. U Kataru imaju 3 zagarantovane utakmice. Da li će igrati više od 3 utakmice videće se negde početkom decembra! Lično mislim da neće igrati više od te 3 utakmice u grupi! Zašto! Poznat je odgovor svakom ko iole realnije sagledava srpski reprezentativni fudbal unazad 20 - ak godina!

darezare1970

pre 1 godinu

2002. finale LS Real Madrid-Bajer Levekuzen igra se 15.maja u Glazgovu.Otvaranje prvenstva 31.maja Francuska-Senagal u Seulu.
Kao tada i sada su moguca mnoga iznenadjenja.

SPIDER

pre 1 godinu

Sve u svemu, svetsko prvenstvo pocinje za manje od 15 dana, a jos uvek se igraju lige i reprezentacije se nisu ni okupile. Drugim recima, jednaka sansa svima, ko se bolje snadje na terenu. Mnogi ce ponovo da pricaju kako bi Real Madrid ili PSG razbili bilo koju reprezentaciju. I na kraju krajeva, nazalost i jeste tako.

stigla vest

pre 1 godinu

Brasil #WC list ??

Alisson, Ederson, Weverton

D. Alves, Danilo, A. Sandro, Alex Telles

Bremer, Milit?o, Marquinhos, Thiago Silva

Casemiro, Ribeiro, B. Guimar?es, Fabinho, Fred, Paquetá

Antony, G. Jesus, G. Martinelli, Neymar, Pedro, Raphinha, Rodrygo

ajmo orlovi ;)

gejak

pre 1 godinu

Srbi smo mi biće neki skandal par dana pred prvenstvo.. Videćete. Uzećemo bod protiv švajcaraca, one dve ima da puknemo ko lajsna

SRB

pre 1 godinu

Samo da ne bude vraćanje na fabrička od strane Portugala (ispravljanje nepravde) nakon euforije zbog prolaska grupe...
(Harry Shaved, 07. novembar 2022 17:02)

Druže, ako dođemo do Portugala, mi smo na konju. Ja se bojim da nas Brazil ne vrati na fabrička podešavanja. Sa druge stane, ako prođemo kao drugi u grupi, pre tipujem da će Urugvaj biti prvi ispred Portugala, pa da idemo na njih, ali o tom potom!

Ljubitelj fudbala

pre 1 godinu

Čudesno zaista, da se žreb baš ovako odredi, da čak tri od četiri repke u grupi na prethodnom SP opet odredi u istoj grupi i na ovom SP. Zaista čudesan splet okolnosti. To se veoma retko događa. Da stvar bude još čudesnija, umalo se moglo dogoditi da i Kostarika opet bude u toj grupi i da se bukvalno ista grupa ponovi na dva SP za redom što bi bilo zaista nestvarno. Naime pri izvlačenju četvrte repke u grupi u igri je bio baražni par između Kostarike i Novog Zelanda čiji pobednik ide na SP naravno, i pobedila je Kostarika sa 1:0 i plasirtala se na SP u Kataru, i zaista je malo falilo da i nju izvuku u istu grupu čime bi se desila jedinstvena stvar, da se četiri repke u dva SP za redom nađu u istoj grupi. Inače na SP u Kataru pored grupe u kojoj je Srbija gde su se čak 3 od 4 repke opet našle u istoj grupi kao i pre 4 godine u Rusiji, ima još jedna grupa u kojoj se to isto dogodilo, grupa u kojoj su Francuska, Danska, Australija i Tunis. Francuska, Danska i Australija su i pre 4 godine bile u istoj grupi u Rusiji.

dex

pre 1 godinu

Znači svaku utakmicu možemo i da dobijemo i da izgubimo, što znači odcepati zagarantovane 3 tekme pa tek posle šta čemo dalje.
Ja se stvarno radujem prvenstva ko kad sam bijo klinac.
IDEMOO!

.

pre 1 godinu

@"Neka bude sto biti ne moze"...
Nismo mi naslednici Jugoslavije ni po cemu, a narocito ne u fudbalu. Tu su Hrvati prevazisli i Jugoslaviju i mnoge druge. Nije Pele nista trazio zbog kvaliteta, ali kako tebi objasniti...
Mani se nacionalizma, nismo mi stvarali Jugoslaviju, o njoj su mastali i pisali drugi, dok smo mi bili obicni turski pasaluk, nepostojeci narod, robovi bez imena i prava.
Onda smo odlucili da cemo tudje korene, dublje od nasih, da iskidamo, ili proglasimo nasim. I eto nama haosa, zato smo sada tu gde jesmo, na dnu, kako u fudbalu, tako i u svemu ostalom.

Tu je: https://youtu.be/D0SpNlJGtdM

pre 1 godinu

Biće teško, biće 1:1. Izjava za štampu (da citiramo velikog Blaža Sliškovića): "Aj tinks ic rezultat real. Serbia plej gud first period d gejm, Kamerun plej veri gud sekund half. Aj tinks in sekund meč, rezultat iz open."

M

pre 1 godinu

Sećam se izbora za domaćine SP 2018 i 2022, izvlačenje bilo 2010. Mislio sam se dal ste normalni, izvlačite domaćine za nešto što je za 12 godina, ko živ, ko mrtav. I eto, prođe 12 godina kao 12 dana. Šta ti je život.

Ma Ha

pre 1 godinu

Susjedi samo hrabro od prve minute. Svi za jednog, jedan za sve. Koncentracija cijelu utakmicu i rezultat dođe.Jednu po jednu stepenicu jer svaka je tekma priča za sebe. Ako i na penale tko to pamti. Pamte se rezultati. Sretno u grupi koja nije laka.

Veze nemam sta ce biti

pre 1 godinu

Ja nisam dobar prognozer, a naravno volim moju Srbiju. Navijam za prolaz ali treba biti realan. Stoga tipujem sledece:

Ja ocekujem 4 boda: Gubimo od Brazila, dobijamo Kamerun, igramo nerešeno sa Švajcarcima. Imamo isti broj bodova kao Švajcarska, ali bolju gol razliku (mi izgubili 0:1 od Brazila, a oni 4:1 izgubili - brazilci se zestoko napalili).

Moz' da bude al' ne mora da znaci.

Bla...bla....

pre 1 godinu

Ko moze da garantuje pobedu protiv J.Koreje? Uvek igraju fanaticno. Tesko se izlazi sa njima na kraj. Mi kada bi smo tako "grizli" bili bi u polu-finalu minimum. Gana je takodje odlicna. Potcenjuju ih previse. Neko ce se opeci. Portugal je prosao zenit kao ekipa a Urugvaj je prepun matoraca .
Samo da mi prodjemo grupu. U prvu utakmicu protiv Brazila mora da se udje kao da je finale prvenstva. 100% jako pa sta nam Bog da. Ako bude kalkulacija pocepace nas I poslati svima poruku da smo boranija od ekipe. Ako izadjemo muski da se pobijemo I ako izgubimo poslacemo poruku da se sa nama ne sme zezati. Napred Srbija. Verujem u ekipu I Piksija samo ako ne bude kalkulisanja.

Aragorn

pre 1 godinu

Švajcarska će da nas napenali i kraj priče, 0 bodova iz tri utakmice. Oni nemaju kompleks za razliku od ovih naših koji pre gledaju kako da padnu nego da izbore gol.

pejton

pre 1 godinu

Jedino sto se nesto lose zalepilo tokom copy, pa nam je dao prilicno tezeg "autsajdera" u grupi nego u Rusiji. Moze se protiv Brazila izvuci i remi, jer oni vec nekoliko sampionata imaju lose utakmice na otvaranju. Nadam se samo da nasu sudbinu nece odluciti susret Svice i Kameruna, u smislu nabijanja gol razlike, jer i sa Svicom lako mozemo otici u remi.

"Neka bude što biti ne može!" jer mi nismo amazonski indijanci ni indiosi, bre!

pre 1 godinu

Da l' si kadar, da osvojiš Katar?

Brazilci tradicionalno ne otvaraju prve utkamice dobro, uvek odrigraju jako loše. Nekad kiksnu nerešeno, nekad i tako pobede.

Vreme je da ih neko uhvati na frku, i tako dok se još ne zalete, pobedi...

Ne zaboravite da je Pele tražio tadašnju Jugoslaviju da sa njom igra oproštajnu utakmicu... a naslednici te države smo mi, nisu je stvarali ovi naokolo što su tikve i bez korena i probušene na mnogo mesta pa ni kao ćup prazan ne koriste, samo šteta i problemi sa njima... pa nemoj više da odugovlačimo da to i dokažemo Peletu! Nije ovde da se mi obrukamo, nego Peleta da ne brukamo!

U odbojci smo ih pobeđivali kada su bili "zveri", nemoguće da ne možemo i u fudbalu!

Treba ih uzeti zdrava uma i čista srca, po slabostima ih tući, svoje slabosti suzbiti!

To je recept svake pobede u životu, ne siguran, i tortu praviš po istom recpetu pa nekad lepo ispadne fil nekad ti dođe da je baciš, tako mi kaže žena, ne pravim ja torte to mi samo palo napamet kao poređenje jer one stalno kukaju "pravila sam je kao i uvek, a ispala je lošije"... a nekad se čuje i "...bolje.".

Dakle trud da neprijatelja krljaš tamo gde je tanak, a da se ti podebljaš tu gde si ti tanak, da njih nateraš da im fil ispadne loše!

Tako veli i Vakan-Tanka, Bog indijanaca!

M

pre 1 godinu

Sećam se izbora za domaćine SP 2018 i 2022, izvlačenje bilo 2010. Mislio sam se dal ste normalni, izvlačite domaćine za nešto što je za 12 godina, ko živ, ko mrtav. I eto, prođe 12 godina kao 12 dana. Šta ti je život.

"Neka bude što biti ne može!" jer mi nismo amazonski indijanci ni indiosi, bre!

pre 1 godinu

Da l' si kadar, da osvojiš Katar?

Brazilci tradicionalno ne otvaraju prve utkamice dobro, uvek odrigraju jako loše. Nekad kiksnu nerešeno, nekad i tako pobede.

Vreme je da ih neko uhvati na frku, i tako dok se još ne zalete, pobedi...

Ne zaboravite da je Pele tražio tadašnju Jugoslaviju da sa njom igra oproštajnu utakmicu... a naslednici te države smo mi, nisu je stvarali ovi naokolo što su tikve i bez korena i probušene na mnogo mesta pa ni kao ćup prazan ne koriste, samo šteta i problemi sa njima... pa nemoj više da odugovlačimo da to i dokažemo Peletu! Nije ovde da se mi obrukamo, nego Peleta da ne brukamo!

U odbojci smo ih pobeđivali kada su bili "zveri", nemoguće da ne možemo i u fudbalu!

Treba ih uzeti zdrava uma i čista srca, po slabostima ih tući, svoje slabosti suzbiti!

To je recept svake pobede u životu, ne siguran, i tortu praviš po istom recpetu pa nekad lepo ispadne fil nekad ti dođe da je baciš, tako mi kaže žena, ne pravim ja torte to mi samo palo napamet kao poređenje jer one stalno kukaju "pravila sam je kao i uvek, a ispala je lošije"... a nekad se čuje i "...bolje.".

Dakle trud da neprijatelja krljaš tamo gde je tanak, a da se ti podebljaš tu gde si ti tanak, da njih nateraš da im fil ispadne loše!

Tako veli i Vakan-Tanka, Bog indijanaca!

Bla...bla....

pre 1 godinu

Ko moze da garantuje pobedu protiv J.Koreje? Uvek igraju fanaticno. Tesko se izlazi sa njima na kraj. Mi kada bi smo tako "grizli" bili bi u polu-finalu minimum. Gana je takodje odlicna. Potcenjuju ih previse. Neko ce se opeci. Portugal je prosao zenit kao ekipa a Urugvaj je prepun matoraca .
Samo da mi prodjemo grupu. U prvu utakmicu protiv Brazila mora da se udje kao da je finale prvenstva. 100% jako pa sta nam Bog da. Ako bude kalkulacija pocepace nas I poslati svima poruku da smo boranija od ekipe. Ako izadjemo muski da se pobijemo I ako izgubimo poslacemo poruku da se sa nama ne sme zezati. Napred Srbija. Verujem u ekipu I Piksija samo ako ne bude kalkulisanja.

pejton

pre 1 godinu

Jedino sto se nesto lose zalepilo tokom copy, pa nam je dao prilicno tezeg "autsajdera" u grupi nego u Rusiji. Moze se protiv Brazila izvuci i remi, jer oni vec nekoliko sampionata imaju lose utakmice na otvaranju. Nadam se samo da nasu sudbinu nece odluciti susret Svice i Kameruna, u smislu nabijanja gol razlike, jer i sa Svicom lako mozemo otici u remi.

Ma Ha

pre 1 godinu

Susjedi samo hrabro od prve minute. Svi za jednog, jedan za sve. Koncentracija cijelu utakmicu i rezultat dođe.Jednu po jednu stepenicu jer svaka je tekma priča za sebe. Ako i na penale tko to pamti. Pamte se rezultati. Sretno u grupi koja nije laka.

Ljubitelj fudbala

pre 1 godinu

Čudesno zaista, da se žreb baš ovako odredi, da čak tri od četiri repke u grupi na prethodnom SP opet odredi u istoj grupi i na ovom SP. Zaista čudesan splet okolnosti. To se veoma retko događa. Da stvar bude još čudesnija, umalo se moglo dogoditi da i Kostarika opet bude u toj grupi i da se bukvalno ista grupa ponovi na dva SP za redom što bi bilo zaista nestvarno. Naime pri izvlačenju četvrte repke u grupi u igri je bio baražni par između Kostarike i Novog Zelanda čiji pobednik ide na SP naravno, i pobedila je Kostarika sa 1:0 i plasirtala se na SP u Kataru, i zaista je malo falilo da i nju izvuku u istu grupu čime bi se desila jedinstvena stvar, da se četiri repke u dva SP za redom nađu u istoj grupi. Inače na SP u Kataru pored grupe u kojoj je Srbija gde su se čak 3 od 4 repke opet našle u istoj grupi kao i pre 4 godine u Rusiji, ima još jedna grupa u kojoj se to isto dogodilo, grupa u kojoj su Francuska, Danska, Australija i Tunis. Francuska, Danska i Australija su i pre 4 godine bile u istoj grupi u Rusiji.

Veze nemam sta ce biti

pre 1 godinu

Ja nisam dobar prognozer, a naravno volim moju Srbiju. Navijam za prolaz ali treba biti realan. Stoga tipujem sledece:

Ja ocekujem 4 boda: Gubimo od Brazila, dobijamo Kamerun, igramo nerešeno sa Švajcarcima. Imamo isti broj bodova kao Švajcarska, ali bolju gol razliku (mi izgubili 0:1 od Brazila, a oni 4:1 izgubili - brazilci se zestoko napalili).

Moz' da bude al' ne mora da znaci.

SRB

pre 1 godinu

Samo da ne bude vraćanje na fabrička od strane Portugala (ispravljanje nepravde) nakon euforije zbog prolaska grupe...
(Harry Shaved, 07. novembar 2022 17:02)

Druže, ako dođemo do Portugala, mi smo na konju. Ja se bojim da nas Brazil ne vrati na fabrička podešavanja. Sa druge stane, ako prođemo kao drugi u grupi, pre tipujem da će Urugvaj biti prvi ispred Portugala, pa da idemo na njih, ali o tom potom!

krle

pre 1 godinu

ja sa najmanje stida prognoziram 9 bodova u grupi. mi imamo mitrogola i tadica koji su najbolji dvojac u istoriji reprezentativnog fudbala i to ce sad i pokazati. statisticki su vec obisli pelea i garincu, samo je jos ostalo na pobednickom postolju to da dokazu

onda urugvaj za cetvrt finale gde unistavamo kockaste. polufinale sa francuzima na penale i opet brazil u finalu.

u finalu ce brazil povesti, ali mi dobijamo 2:1.

dex

pre 1 godinu

Znači svaku utakmicu možemo i da dobijemo i da izgubimo, što znači odcepati zagarantovane 3 tekme pa tek posle šta čemo dalje.
Ja se stvarno radujem prvenstva ko kad sam bijo klinac.
IDEMOO!

Aragorn

pre 1 godinu

Švajcarska će da nas napenali i kraj priče, 0 bodova iz tri utakmice. Oni nemaju kompleks za razliku od ovih naših koji pre gledaju kako da padnu nego da izbore gol.

SPIDER

pre 1 godinu

Sve u svemu, svetsko prvenstvo pocinje za manje od 15 dana, a jos uvek se igraju lige i reprezentacije se nisu ni okupile. Drugim recima, jednaka sansa svima, ko se bolje snadje na terenu. Mnogi ce ponovo da pricaju kako bi Real Madrid ili PSG razbili bilo koju reprezentaciju. I na kraju krajeva, nazalost i jeste tako.

gejak

pre 1 godinu

Srbi smo mi biće neki skandal par dana pred prvenstvo.. Videćete. Uzećemo bod protiv švajcaraca, one dve ima da puknemo ko lajsna

mile

pre 1 godinu

Kopipejst je i grupa Francuska, Danska i Australija (plus Francuska i Danska su bili u istoj grupi u LN). Muka mi je više od tog poludirigovanog žreba, ispada da ima 20-30 kombinacija i često se ponavljaju dueli. A kontradikcija, nama uvale Albaniju.

Tu je: https://youtu.be/D0SpNlJGtdM

pre 1 godinu

Biće teško, biće 1:1. Izjava za štampu (da citiramo velikog Blaža Sliškovića): "Aj tinks ic rezultat real. Serbia plej gud first period d gejm, Kamerun plej veri gud sekund half. Aj tinks in sekund meč, rezultat iz open."

stigla vest

pre 1 godinu

Brasil #WC list ??

Alisson, Ederson, Weverton

D. Alves, Danilo, A. Sandro, Alex Telles

Bremer, Milit?o, Marquinhos, Thiago Silva

Casemiro, Ribeiro, B. Guimar?es, Fabinho, Fred, Paquetá

Antony, G. Jesus, G. Martinelli, Neymar, Pedro, Raphinha, Rodrygo

ajmo orlovi ;)

mickey rudinski

pre 1 godinu

Naši su napravili uspeh prošle godine u Lisabonu onim golom Mitrovića. U Kataru imaju 3 zagarantovane utakmice. Da li će igrati više od 3 utakmice videće se negde početkom decembra! Lično mislim da neće igrati više od te 3 utakmice u grupi! Zašto! Poznat je odgovor svakom ko iole realnije sagledava srpski reprezentativni fudbal unazad 20 - ak godina!

darezare1970

pre 1 godinu

2002. finale LS Real Madrid-Bajer Levekuzen igra se 15.maja u Glazgovu.Otvaranje prvenstva 31.maja Francuska-Senagal u Seulu.
Kao tada i sada su moguca mnoga iznenadjenja.

jole

pre 1 godinu

dobro je što su brazilcima švajcarci dužnici, a nama su obe dužne.
Red je da se vrati dug.
Ipak, očekujem nerešeno sa Brazilom, dobijamo Kamerun i ipak nerešeno sa Švicom. Brazil cepa ostale dve i mi kao drugi idemo dalje.

stručnjak fotelja

pre 1 godinu

mi igramo neuporedivo bolje nego un rusiji a i atmosfera u timu je neuporedivo bolja.
ne bih da prognoziram, možemo da kiksnemo ali da doguramo daleko.
ovo je prvi put od 90' da imamo dobar tim koji igra na gol više.

zakon

pre 1 godinu

nemamo nikakve sanse izgubimo 3:0 od Brazila, igramo nereseno za Svajcarskom i pobeda protiv Kameruna.

sve ovo vazi i za Scajcarsku al oni samo gube sa 2:0 i tu je kraj price. nemoj da se lozite pa posle da pljujete Pixija. A ako neko sme neka se kladi na Srbiju da bude druga, kvota je super...

.

pre 1 godinu

@"Neka bude sto biti ne moze"...
Nismo mi naslednici Jugoslavije ni po cemu, a narocito ne u fudbalu. Tu su Hrvati prevazisli i Jugoslaviju i mnoge druge. Nije Pele nista trazio zbog kvaliteta, ali kako tebi objasniti...
Mani se nacionalizma, nismo mi stvarali Jugoslaviju, o njoj su mastali i pisali drugi, dok smo mi bili obicni turski pasaluk, nepostojeci narod, robovi bez imena i prava.
Onda smo odlucili da cemo tudje korene, dublje od nasih, da iskidamo, ili proglasimo nasim. I eto nama haosa, zato smo sada tu gde jesmo, na dnu, kako u fudbalu, tako i u svemu ostalom.

ivica

pre 1 godinu

Svako svakog može da pobedi,to je draž fudbala..ne znaš unapred šta će biti..

Nama može biti problem glava ako prođemo grupu,jer davno nismo..šta posle toga..

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Nije ovo ista Srbija kao tada...
Brazil k'o Brazil Švajcarci daleko slabiji nego tada mi neuporedivo bolje igramo.
(MilosRU, 7. novembar 2022 18:41)

Mi bolje igramo, ali Švajcarska takodje bolje igra nego tada. Imaju već niz jakih utakmica u poslednje tri godine, sa Engleskom, Španijom, Italijom, Danskom, Portugalom, Francuskom, Nemačkom, Belgijom... i nisu malo puta pobedili najjače protivnike. Mi nemamo iskustvo igranja sa tako jakim timovima, osim sa Portugalom i prijateljsku sa Danskom.
Švajcarska je vrlo jak tim, pobeda protiv njih bila bi veliki uspeh.

Mich 81

pre 1 godinu

Jedna od najtezih grupa na mondijalu,ali mi odavno nismo imali ovako leprsavu napadacku igru,tim i sjajnog selektora,samo da Mafija iz fotelja zarad licnog interesa nenarusi atmosferu i stvori nepotrebnu nervozu,a koliko vidim vec su pocele neke mutne radnje,nek nam je bog u pomoci i ostaje nada sa Piksi i ekipa nece podleci nikakvim pritiscima (kao sto nam se redovno desavalo pred skoro svaki mondijal) i dogurati daleko.a siguran sam da mozemo mnogo.Idemo samo hrabro,i svu srecu zelim nasim Orlovima u Kataru. SRBIJA ❤️❤️❤️

Milost ne tražimo niti je očekujte!

pre 1 godinu

@Sve u svemu, svetsko prvenstvo pocinje za manje od 15 dana, a jos uvek se igraju lige i reprezentacije se nisu ni okupile. Drugim recima, jednaka sansa svima, ko se bolje snadje na terenu. Mnogi ce ponovo da pricaju kako bi Real Madrid ili PSG razbili bilo koju reprezentaciju. I na kraju krajeva, nazalost i jeste tako.
(SPIDER, 07. novembar 2022 18:06)
Cuj Real pa naravno, dobio bi ih i Inter to nije upitno. Ovde se svi kao nacionalno lozimo ne?

Aragorn

pre 1 godinu

Švajcarska će da nas napenali i kraj priče, 0 bodova iz tri utakmice. Oni nemaju kompleks za razliku od ovih naših koji pre gledaju kako da padnu nego da izbore gol.

"Neka bude što biti ne može!" jer mi nismo amazonski indijanci ni indiosi, bre!

pre 1 godinu

Da l' si kadar, da osvojiš Katar?

Brazilci tradicionalno ne otvaraju prve utkamice dobro, uvek odrigraju jako loše. Nekad kiksnu nerešeno, nekad i tako pobede.

Vreme je da ih neko uhvati na frku, i tako dok se još ne zalete, pobedi...

Ne zaboravite da je Pele tražio tadašnju Jugoslaviju da sa njom igra oproštajnu utakmicu... a naslednici te države smo mi, nisu je stvarali ovi naokolo što su tikve i bez korena i probušene na mnogo mesta pa ni kao ćup prazan ne koriste, samo šteta i problemi sa njima... pa nemoj više da odugovlačimo da to i dokažemo Peletu! Nije ovde da se mi obrukamo, nego Peleta da ne brukamo!

U odbojci smo ih pobeđivali kada su bili "zveri", nemoguće da ne možemo i u fudbalu!

Treba ih uzeti zdrava uma i čista srca, po slabostima ih tući, svoje slabosti suzbiti!

To je recept svake pobede u životu, ne siguran, i tortu praviš po istom recpetu pa nekad lepo ispadne fil nekad ti dođe da je baciš, tako mi kaže žena, ne pravim ja torte to mi samo palo napamet kao poređenje jer one stalno kukaju "pravila sam je kao i uvek, a ispala je lošije"... a nekad se čuje i "...bolje.".

Dakle trud da neprijatelja krljaš tamo gde je tanak, a da se ti podebljaš tu gde si ti tanak, da njih nateraš da im fil ispadne loše!

Tako veli i Vakan-Tanka, Bog indijanaca!

.

pre 1 godinu

@"Neka bude sto biti ne moze"...
Nismo mi naslednici Jugoslavije ni po cemu, a narocito ne u fudbalu. Tu su Hrvati prevazisli i Jugoslaviju i mnoge druge. Nije Pele nista trazio zbog kvaliteta, ali kako tebi objasniti...
Mani se nacionalizma, nismo mi stvarali Jugoslaviju, o njoj su mastali i pisali drugi, dok smo mi bili obicni turski pasaluk, nepostojeci narod, robovi bez imena i prava.
Onda smo odlucili da cemo tudje korene, dublje od nasih, da iskidamo, ili proglasimo nasim. I eto nama haosa, zato smo sada tu gde jesmo, na dnu, kako u fudbalu, tako i u svemu ostalom.

mickey rudinski

pre 1 godinu

Naši su napravili uspeh prošle godine u Lisabonu onim golom Mitrovića. U Kataru imaju 3 zagarantovane utakmice. Da li će igrati više od 3 utakmice videće se negde početkom decembra! Lično mislim da neće igrati više od te 3 utakmice u grupi! Zašto! Poznat je odgovor svakom ko iole realnije sagledava srpski reprezentativni fudbal unazad 20 - ak godina!

zakon

pre 1 godinu

nemamo nikakve sanse izgubimo 3:0 od Brazila, igramo nereseno za Svajcarskom i pobeda protiv Kameruna.

sve ovo vazi i za Scajcarsku al oni samo gube sa 2:0 i tu je kraj price. nemoj da se lozite pa posle da pljujete Pixija. A ako neko sme neka se kladi na Srbiju da bude druga, kvota je super...

krle

pre 1 godinu

ja sa najmanje stida prognoziram 9 bodova u grupi. mi imamo mitrogola i tadica koji su najbolji dvojac u istoriji reprezentativnog fudbala i to ce sad i pokazati. statisticki su vec obisli pelea i garincu, samo je jos ostalo na pobednickom postolju to da dokazu

onda urugvaj za cetvrt finale gde unistavamo kockaste. polufinale sa francuzima na penale i opet brazil u finalu.

u finalu ce brazil povesti, ali mi dobijamo 2:1.

Veze nemam sta ce biti

pre 1 godinu

Ja nisam dobar prognozer, a naravno volim moju Srbiju. Navijam za prolaz ali treba biti realan. Stoga tipujem sledece:

Ja ocekujem 4 boda: Gubimo od Brazila, dobijamo Kamerun, igramo nerešeno sa Švajcarcima. Imamo isti broj bodova kao Švajcarska, ali bolju gol razliku (mi izgubili 0:1 od Brazila, a oni 4:1 izgubili - brazilci se zestoko napalili).

Moz' da bude al' ne mora da znaci.

gejak

pre 1 godinu

Srbi smo mi biće neki skandal par dana pred prvenstvo.. Videćete. Uzećemo bod protiv švajcaraca, one dve ima da puknemo ko lajsna

jole

pre 1 godinu

dobro je što su brazilcima švajcarci dužnici, a nama su obe dužne.
Red je da se vrati dug.
Ipak, očekujem nerešeno sa Brazilom, dobijamo Kamerun i ipak nerešeno sa Švicom. Brazil cepa ostale dve i mi kao drugi idemo dalje.

pejton

pre 1 godinu

Jedino sto se nesto lose zalepilo tokom copy, pa nam je dao prilicno tezeg "autsajdera" u grupi nego u Rusiji. Moze se protiv Brazila izvuci i remi, jer oni vec nekoliko sampionata imaju lose utakmice na otvaranju. Nadam se samo da nasu sudbinu nece odluciti susret Svice i Kameruna, u smislu nabijanja gol razlike, jer i sa Svicom lako mozemo otici u remi.

Ljubitelj fudbala

pre 1 godinu

Čudesno zaista, da se žreb baš ovako odredi, da čak tri od četiri repke u grupi na prethodnom SP opet odredi u istoj grupi i na ovom SP. Zaista čudesan splet okolnosti. To se veoma retko događa. Da stvar bude još čudesnija, umalo se moglo dogoditi da i Kostarika opet bude u toj grupi i da se bukvalno ista grupa ponovi na dva SP za redom što bi bilo zaista nestvarno. Naime pri izvlačenju četvrte repke u grupi u igri je bio baražni par između Kostarike i Novog Zelanda čiji pobednik ide na SP naravno, i pobedila je Kostarika sa 1:0 i plasirtala se na SP u Kataru, i zaista je malo falilo da i nju izvuku u istu grupu čime bi se desila jedinstvena stvar, da se četiri repke u dva SP za redom nađu u istoj grupi. Inače na SP u Kataru pored grupe u kojoj je Srbija gde su se čak 3 od 4 repke opet našle u istoj grupi kao i pre 4 godine u Rusiji, ima još jedna grupa u kojoj se to isto dogodilo, grupa u kojoj su Francuska, Danska, Australija i Tunis. Francuska, Danska i Australija su i pre 4 godine bile u istoj grupi u Rusiji.

M

pre 1 godinu

Sećam se izbora za domaćine SP 2018 i 2022, izvlačenje bilo 2010. Mislio sam se dal ste normalni, izvlačite domaćine za nešto što je za 12 godina, ko živ, ko mrtav. I eto, prođe 12 godina kao 12 dana. Šta ti je život.

Bla...bla....

pre 1 godinu

Ko moze da garantuje pobedu protiv J.Koreje? Uvek igraju fanaticno. Tesko se izlazi sa njima na kraj. Mi kada bi smo tako "grizli" bili bi u polu-finalu minimum. Gana je takodje odlicna. Potcenjuju ih previse. Neko ce se opeci. Portugal je prosao zenit kao ekipa a Urugvaj je prepun matoraca .
Samo da mi prodjemo grupu. U prvu utakmicu protiv Brazila mora da se udje kao da je finale prvenstva. 100% jako pa sta nam Bog da. Ako bude kalkulacija pocepace nas I poslati svima poruku da smo boranija od ekipe. Ako izadjemo muski da se pobijemo I ako izgubimo poslacemo poruku da se sa nama ne sme zezati. Napred Srbija. Verujem u ekipu I Piksija samo ako ne bude kalkulisanja.

Ma Ha

pre 1 godinu

Susjedi samo hrabro od prve minute. Svi za jednog, jedan za sve. Koncentracija cijelu utakmicu i rezultat dođe.Jednu po jednu stepenicu jer svaka je tekma priča za sebe. Ako i na penale tko to pamti. Pamte se rezultati. Sretno u grupi koja nije laka.

stigla vest

pre 1 godinu

Brasil #WC list ??

Alisson, Ederson, Weverton

D. Alves, Danilo, A. Sandro, Alex Telles

Bremer, Milit?o, Marquinhos, Thiago Silva

Casemiro, Ribeiro, B. Guimar?es, Fabinho, Fred, Paquetá

Antony, G. Jesus, G. Martinelli, Neymar, Pedro, Raphinha, Rodrygo

ajmo orlovi ;)

ivica

pre 1 godinu

Svako svakog može da pobedi,to je draž fudbala..ne znaš unapred šta će biti..

Nama može biti problem glava ako prođemo grupu,jer davno nismo..šta posle toga..

Tu je: https://youtu.be/D0SpNlJGtdM

pre 1 godinu

Biće teško, biće 1:1. Izjava za štampu (da citiramo velikog Blaža Sliškovića): "Aj tinks ic rezultat real. Serbia plej gud first period d gejm, Kamerun plej veri gud sekund half. Aj tinks in sekund meč, rezultat iz open."

SRB

pre 1 godinu

Samo da ne bude vraćanje na fabrička od strane Portugala (ispravljanje nepravde) nakon euforije zbog prolaska grupe...
(Harry Shaved, 07. novembar 2022 17:02)

Druže, ako dođemo do Portugala, mi smo na konju. Ja se bojim da nas Brazil ne vrati na fabrička podešavanja. Sa druge stane, ako prođemo kao drugi u grupi, pre tipujem da će Urugvaj biti prvi ispred Portugala, pa da idemo na njih, ali o tom potom!

darezare1970

pre 1 godinu

2002. finale LS Real Madrid-Bajer Levekuzen igra se 15.maja u Glazgovu.Otvaranje prvenstva 31.maja Francuska-Senagal u Seulu.
Kao tada i sada su moguca mnoga iznenadjenja.

mile

pre 1 godinu

Kopipejst je i grupa Francuska, Danska i Australija (plus Francuska i Danska su bili u istoj grupi u LN). Muka mi je više od tog poludirigovanog žreba, ispada da ima 20-30 kombinacija i često se ponavljaju dueli. A kontradikcija, nama uvale Albaniju.

dex

pre 1 godinu

Znači svaku utakmicu možemo i da dobijemo i da izgubimo, što znači odcepati zagarantovane 3 tekme pa tek posle šta čemo dalje.
Ja se stvarno radujem prvenstva ko kad sam bijo klinac.
IDEMOO!

Milost ne tražimo niti je očekujte!

pre 1 godinu

@Sve u svemu, svetsko prvenstvo pocinje za manje od 15 dana, a jos uvek se igraju lige i reprezentacije se nisu ni okupile. Drugim recima, jednaka sansa svima, ko se bolje snadje na terenu. Mnogi ce ponovo da pricaju kako bi Real Madrid ili PSG razbili bilo koju reprezentaciju. I na kraju krajeva, nazalost i jeste tako.
(SPIDER, 07. novembar 2022 18:06)
Cuj Real pa naravno, dobio bi ih i Inter to nije upitno. Ovde se svi kao nacionalno lozimo ne?

stručnjak fotelja

pre 1 godinu

mi igramo neuporedivo bolje nego un rusiji a i atmosfera u timu je neuporedivo bolja.
ne bih da prognoziram, možemo da kiksnemo ali da doguramo daleko.
ovo je prvi put od 90' da imamo dobar tim koji igra na gol više.

Mich 81

pre 1 godinu

Jedna od najtezih grupa na mondijalu,ali mi odavno nismo imali ovako leprsavu napadacku igru,tim i sjajnog selektora,samo da Mafija iz fotelja zarad licnog interesa nenarusi atmosferu i stvori nepotrebnu nervozu,a koliko vidim vec su pocele neke mutne radnje,nek nam je bog u pomoci i ostaje nada sa Piksi i ekipa nece podleci nikakvim pritiscima (kao sto nam se redovno desavalo pred skoro svaki mondijal) i dogurati daleko.a siguran sam da mozemo mnogo.Idemo samo hrabro,i svu srecu zelim nasim Orlovima u Kataru. SRBIJA ❤️❤️❤️

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Nije ovo ista Srbija kao tada...
Brazil k'o Brazil Švajcarci daleko slabiji nego tada mi neuporedivo bolje igramo.
(MilosRU, 7. novembar 2022 18:41)

Mi bolje igramo, ali Švajcarska takodje bolje igra nego tada. Imaju već niz jakih utakmica u poslednje tri godine, sa Engleskom, Španijom, Italijom, Danskom, Portugalom, Francuskom, Nemačkom, Belgijom... i nisu malo puta pobedili najjače protivnike. Mi nemamo iskustvo igranja sa tako jakim timovima, osim sa Portugalom i prijateljsku sa Danskom.
Švajcarska je vrlo jak tim, pobeda protiv njih bila bi veliki uspeh.

SPIDER

pre 1 godinu

Sve u svemu, svetsko prvenstvo pocinje za manje od 15 dana, a jos uvek se igraju lige i reprezentacije se nisu ni okupile. Drugim recima, jednaka sansa svima, ko se bolje snadje na terenu. Mnogi ce ponovo da pricaju kako bi Real Madrid ili PSG razbili bilo koju reprezentaciju. I na kraju krajeva, nazalost i jeste tako.