Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.12.2022.

11:00

Vreme je za "all in"

Bliži se kraj Svetskog prvenstva, zahuktava se borba u Fantaziju B92.net.

Izvor: B92

Autor:B92

Vreme je za
Foto: Profimedia

Ostalo je još osam utakmica do kraja turnira, a pred nama su četvrtfinalni mečevi.

U osmini finala su otpali SAD, Australija, Japan, Južna Koreja, Senegal, Poljska, Španija i Švajcarska.

Zbog smanjenog broja reprezentacija od četvrtfinala možete u svom timu imati do četiri igrača iz iste selekcije.

To znači da se morate "rešiti" igrača iz ovih selekcija, između ostalog sjajnih individualaca poput Kristijana Pulišića, Takume Asana, Heong-mina Sona, Roberta Levandovskog, Gavija...

Rok za sastavljanje ekipe je petak 16 časova kada počinje možda i najinteresantniji meč četvrtfinala, duel Brazila i Hrvatske.

Sportska redakcija B92.net vam daje nekoliko predloga na koje igrače da obratite pažnju pred četvrtfinale.

Evo naših saveta za transfere...

Bruno Fernandeš (Portugal) – 9,5

Postoje dva različita pristupa fantazi fudbalu na ovoj vrsti turnira: proširite svoje opklade ili idite all-in. Pošto sve više transfera postaje dostupno kako se završi svaki krug, mi predlažemo drugi pristup, što će postati očigledno iz ovih saveta. Prvi je glavni igrač Portugala u Kataru, Brunu Fernandeš je zabeležio tri asistencije uz dva gola, a on sa Kristijanom Ronaldom na klupi, on je zadužen za penale.

Vinisijus Žunior (Brazil) –10,5

Do sada nije bio preterano efikasan, dao je samo jedan gol, ali je zabeležio tri asistencija i siguran je u startnoj postavi Brazila. S obzirom na raspoloženje "Selesaa", te fokus rivala na Nejmara i Rišarlisona, možda je trenutak i da Vini eksplodira.

Gonsalo Ramos (Portugal) – 6,5

Nakon što je sam rasturio Švajcarsku sa tri gola i asistencijom, jasno je da ovog momka morate staviti u svoj tim. Portugal sada čeka Maroko, pa je logično očekivati nove golove 21-godišnjeg napadača Benfike. Naravno, uvek postoji opasnost da selektor Fernando Santoš vrati u startnih 11 prvu zvezdu tima Kristijana Ronalda, ali nakon onoga što je Ramos uradio u utorak uveče, neće smeti njega da ostavi na klupi.

Hulian Alvares (Argentina) – 6,5

Još jedna dobra, jeftina opcija koja bi mogla da se ispostavi kao sjajan "džoker". Alvares je postigao gol na svakoj od poslednje dve utakmice i Argentine i jasno je da se nametnuo kao možda i prvi izbor u napadu "gaučosa".

Lukas Paketa (Brazil) – 7

Paketa je ona vrsta igrača kojom možete da popunite praznine u ekipi nastale ispadanjem nekih velikih zvezda sa turnira. Pouzdan je, jeftin, sjajno koristi prilike iz drugog plana dok svi motre na brazilske golgetere, a "Selesao" je na sjajnom putu da stigne do kraja, do finala.

Tu je, naravno, još nekoliko igrača na koje morate obratiti pažnju ako ih već nemate u svom timu.

Poput Denzela Damfriza iz Holandije, iako ga čeka duel sa Argentinom, potom Bakajo Saka iz Engleske, a preporučujemo i što više Portugalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve