Nova vest
Promo

Utorak, 26.07.2016.

09:44

Linija iz Valjeva pravo za Beograd

Ekipa “Linija“ pobednik je turnira u Valjevu i 11.septembra u Beogradu će se nadmetati na velikom finalu Jelen Kupa

Izvor: B92

Autor:B92

Linija iz Valjeva pravo za Beograd

Finale Jelen Kupa okupiće pobednike 16 turnira u malom fudbalu koji su igrani u mestima širom Srbije, a gde će se boriti za status šampiona i osvajanje glavne nagrade – put u Pariz na Park Prinčeva.

U regularnom vremenu finalni meč između ekipa „Linija“ i „Kafić Zipa“ završen je nerešeno 2:2, nakon čega se pristupilo izvođenju udaraca sa bele tačke. Tek u osmoj seriji penala Đorđe Dragojević iz „Linije“ rešio je meč i pitanje šampiona, pošto je prethodno gorostasni golman „Linije“ odbranio šut Jovanovića iz „Kafića Zipa“.

Utakmica je bila veoma uzbudljiva, napeta, ekipe su bile izjednačene, a publika nagrađena odličnim fudbalom. Igrači „Kafića Zipa“ su pokazali da su možda tehnički malo uigraniji, ali su igrači „Linije“ bili borbeniji i uporniji.

Zapravo, slobodno se može reći da su obe ekipe „gorele“ za pobedu.

Dva puta je “Linija“ vodila sa 1:0 i 2:1, ali bi samo minut, dva posle vođstva „Kafić Zipa“ izjednačavao rezultat.

„Linija“ je prvi put povela golom Vladimira Krstića, a izjednačio je majstorskim šutom iz ugla Stefan Stevanović. U drugom poluvremenu malerozni Petrović iz „Kafića Zipa“ autogolom je doveo „Liniju“ u vođstvo od 2:1, ali četiri minuta pre kraj meča jedan od najboljih igraća „Kafića Zipa“ Nemanja Plečić izjednačio je na 2:2, što je bio konačan rezultat regulanog dela utakmice.

Nije bilo produžetaka, već se odmah pristupilo izvođenju penala. I tek 16 šut i gol Đorđa Dragojevića odlučio je pobednika, a posle penala ukupan rezultat finalne utakmice „Linija“ - “Kafić Zipa“ je glasio 10:9.

Savezne sudije Saša Stojković i Zoran Antonić su iskusno držale utakmicu pod kontrolom, pa iako je želja za pobedom obe ekipe bila jaka sve je proteklo u sportskoj atmosferi.

Sudija Saša Stojković izjavio je posle meča da su obe ekipe igrale čvrsto, ponete u žarom igre i borbom za pobedu.

„Obe ekipe ušle su u meč sa snažnim emocijama, svi se oni dobro poznaju i dobri su drugari “, kaže iskusni sudija Stojković.

Za najboljeg igrača turnira u Valjevu proglašen je Vladan Krstić iz „Linije“.

Trener i kapiten pobedničke ekipe „Linija“ čestitali su na kraju meča protivniku na dobrom meču, naglasivši da su junaci pobede svi igrači iz ekipe, ali posebno su ipak izdvojili najboljeg igrača turnira Krstića.

Što se tiče celog toka turnira u malom fudbalu u Valjevu, mora se istaći da su ekipe bile prilično ujednačene. Mečevi su se igrali na terenima naselja Kolubara 2, na terenu koji je ove godine obnovljen.

Igrači „Linije“ su svesni da će na finalnom turniru Jelen Kupa u Beogradu igrati mnogo jake ekipe, pobednici turnira u drugim gradovima, među koji su neke agažovale i reprezentativce Srbije u futsalu da igraju za njih. No, po rečima kapitena, ekipa ne putuje na finale Jelen Kupa bez nade. Svaka pobeda mnogo će značiti ovim srčanim momcima iz Valjeva, koji su obezbedili karte za Beograd, a nije nemoguće da obezbede karte i za Pariz.

Za finalni turnir Jelen Kupa, pored ekipe Linija, dosada su se plasirale sledeće ekipe: Dudovo Bure (Novi Sad), Saga(Pančevo), Samo Vas Gledamo (Borča), Jelen Rogonja (Lazarevac), Arena (Požarevac) i Mlinostep Ekostep iz Stepanovićeva (Bački Petrovac).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve