Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 07.02.2012.

11:18

Ervin Katona najjači na svetu

Ervin Katona pobednik je takmičenja Strongmen za 2011. godinu. Subotičanin je na poslednjem takmičenju u sezoni bio treći i pobedio u ukupnom poretku.

Izvor:

Autor:

Default images

U Sarajevu je u utorak uveče održana Strongmen Liga šampiona, finalno takmičenje najjačih ljudi na svetu za 2011. godinu.

Posle višečasovne borbe slavio je Litvanac Židrunas Savickas, drugi je bio Žan Karon iz Francuske, a treći Katona.

Učesnici su se u Sarajevu takmičili u šest disciplina, vuča kamiona od 20 tona, prevrtanje guma od 560 kg, podizanje balvana iznad glave, kombinovana disciplina (kofer od 150 kg nosi se 25 metara, potom se zastaje i teg od 100 kg diže se tri puta iznad glave, a potom se vraća sa koferom od 150 kg), podizanje kugle teške od 140 do 220 kg i podizanje automobila.

Ervin Katona je rođen 1977. godine u Subotici, bio je juniorski prvak države u kik-boksu ali je sa 25 godina prešao na takmičenja u snazi.

Posle više pobeda na pojedinačnim takmičenja Strongmen Lige šampiona Katona je prvi put najbolji u ukupnom poretku. Prošle sezone zauzeo je drugo mesto a u sezoni u kojoj je postao šampion pobedio je na pojedinačnim takmičenjima u Srbiji, Bugarskoj i na Kanarskim ostrvima.

Sarajevo, rezultati:
1. Židrunas Savickas (Litvanija) ... 59 bodova
2. Žan Karon (Kanada) ... 51.5 bodova
3. Ervin Katona (Srbija) ... 50 bodova
4. Džimi Loreis (Belgija) ... 43.5 bodova
5. Lauri Nami (Estonija) ... 37 bodova
...

ukupni poredak za 2011. godinu:
1. Ervin Katona (Srbija)
2. Židrunas Savickas (Litvanija)
3. Lorens Šalej (Velika Britanija)
...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve