Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 23.10.2022.

09:55

Mikec: Konačno sam se popeo na krov sveta

Damir Mikec, srpski strelac, govorio je o utiscima posle zlata na Svetskom prvenstvu.

Izvor: LN

Autor: LN

Mikec: Konačno sam se popeo na krov sveta
Foto: OKS

Damir Mikec je u Kairu osvojio svetsko zlato u disciplini 50 metara makolabiraski pištolj, prvo u svojoj bogatoj karijeri.

Tek dva dana po povratku u Srbiju, Mikec je otputovao u Nemačku zbog klupskih obaveza.

"Konačno sam se popeo na krov sveta. Bilo je veoma emotivno i teško. Konačno sam u toj disciplini pobedio svoje rivale, ponosan sam na taj performans i došao sam kući sa zlatom oko vrata", rekao je Mikec u Jutarnjem programu RTS-a.

Iako se domogao najsjajnijeg odličja, Mikeca još uvek čeka ispunjenje olimpijske norme, koju je u Egiptu obezbedila Zorana Arunović.

"Osvojio sam zlato u neolimpijskoj disciplini, koja je izbačena pre par godina sa olimpijskog programa. Inače, ta disciplina je bila deo Olimpijskih igara još od prve 1896, posle Rija je izbačena. Zorana mi je dala neku vrstu zadatka i nadam se da ću se u prvoj narednoj prilici uspeti da se domognem Pariza. To je u februaru sledeće godine na evropskom prvenstvu"
, istakao je Mikec.

Trofejni srpski strelac sa OI ima jedno srebro i bronzu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve