Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 25.06.2021.

16:50

Srpski strelci osvojili dve medalje u ekipnoj konkurenciji na Svetskom kupu

Srpski reprezentativci u streljaštvu osvojili su danas na Svetskom kupu u Osijeku ekipnu srebrnu i bronzanu medalju, u disciplinama vazdušni pištolj i puška.

Izvor: B92

Autor:B92

Srpski strelci osvojili dve medalje u ekipnoj konkurenciji na Svetskom kupu
Foto: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj osvojili su Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov, dok je zlatnu medalju u toj kategoriji osvojila Italija.

U ekipnoj konkurenciji vazdušnom puškom bronzana medalja pripala je Milutinu Stefanoviću, Milenku Sebiću i Lazaru Kovačeviću, a zlatna medalja je pripala Rusiji.

Mikec je juče u disciplini vazdušni pištolj osvojio srebrnu medalju.

"Damir Mikec je nastupima na Svetskom kupu pokazao da je, zajedno sa trenerom Goranom Mikecom, na dobrom putu za Tokio. Izuzimajući pad na početku i kraju pojedinačnih kvalifikacija, takmičenje prvog dana je odlično odradio, finale je sigurno pucao", rekla je selektorka u ovoj disciplini Jelena Arunović, a preneo je Streljački savez Srbije.

U ženskoj konkurenciji reprezentacija Srbije u vazdušnoj pušci zauzela je peto mesto.

Svetski kup u Osijeku se završava 2. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve