Arunović osvojila srebro na finalnom turniru Svetskog kupa

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je srebrnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem na finalnom turniru Svetskog kupa u Putjenu.

Izvor: B92
Podeli
credit: Pedja Milosavljevic
credit: Pedja Milosavljevic

Svetska vicešampionka vazdušnim pištoljem osvojila je srebro rezultatom 241,9 krugova.

"Srebrnom medaljom i Zoraninim nastupom na finalu Svetskog kupa smo vrlo zadovoljni. Pre samo 19 dana ona se vratila sa Svetskih vojnih igara, održanih takođe u Kini, na kojima je gađala malokalibarskim pištoljem. U periodu između dva takmičenja ceo Zorani tim je radio da je oporavi i spremi za finale Svetskog kupa. Uspeli smo u tome i dugu sezonu je završila na odličan način", rekla je selektorka Jelena Arunović, saopštio je Streljčaki savez Srbije.

Zlatnu medalju osvojila je 17-godišnja Manu Baker iz Indije sa 244,7, što je novi junuorski svetski rekord, a bronzanu Kineskinja Kijan Van sa 221,8 krugova.

To je druga medalja za Srbiju na ovogodišnjem finalu Svetskog kupa, posle srebra u trostavu koje je pre dva dana osvojio Milenko Sebić.

Osim Arunović, danas se takmičilo još troje srpskih takmičara. Damir Mikec je osvojio sedmo mesto vazdušnim pištoljem, Andrea Arsović je zauzela 12. poziciju vazdušnom puškom, a Jasmina Milovanović je zauzela 17. mesto pištoljem.

Završen je zvanični program finalnog turnira Svetskog kupa. U petak, poslednjeg dana, biće održano revijalno takmičenje mikseva. Zorana Arunović i Damir Mikec, jedan od najboljih miks parova pištoljem na svetu, neće nastupiti zajedno. Takmičiće se međunarodni parovi, sastavi mikseva određeni su žrebom. Arunović će biti u timu sa strelcem iz Indije.