Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 09.11.2019.

15:03

Srpskom miksu zlato na turniru u Solinu

Srpski miks vazdušnom puškom Sanja Vukašinović/Milutin Stefanović osvojio je zlatnu medalju prvog dana turnira "Trofej Salone" u Solinu kraj Splita.

Izvor: Tanjug

Autor:Tanjug

Srpskom miksu zlato na turniru u Solinu
Photo by Buda Mendes/Getty Images

Takmičenje je održano po novim pravilima, po kojima će biti održana nadmetanja na Olimpijskim igrama, saopštio je Streljački savez Srbije.

U kvalifikacijama svaki strelac je pucao po 30 dijabola. Srpski par je bio ubedljivo prvi sa 618,5 krugova.

Posle kvalifikacija osam najboljih ulazi u polufinale. Vukašinovićeva i Stefanović su u polufinalu zauzeli drugo mesto i plasirali se u meč za zlatnu medalju.

U mečevima za medalje posle svakog hica se sabiraju rezultati. Bolji par dobija dva boda, a ukoliko je nerešeno svakom ide po poen i tako dok neko ne skupi 16 poena. Rivali naših strelaca u finalu su bili hrvatski reprezentativci Petar Gorša i Snježana Pejčić.

U finalu su timovi vodili izuzetno neizvesnu borbu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu i na kraju je Srbija slavila sa 16:14.

Bronzu su osvojili Borna Petanjek i Valentina Gustin (Hrvatska).

U subotu će biti održana takmičenja za „Trofej Salone“ u pojedinačnoj konkurenciji, a trodnevni turnir u Solinu završava se u nedelju. Poslednjeg dana strelci će se, takođe, nadmetati u pojedinačnim disciplinama, u okviru „Salona opena“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

19 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d