Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 05.10.2019.

20:59

Srbija osvojila srebro u Evropskoj ligi mladih vazdušnom puškom

Reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju u ovogodišnjoj Evropskoj ligi mladih vazdušnom puškom, ekipnom takmičenju za strelce od 14 do 18 godina.

Izvor: MT

Autor: MT

Srbija osvojila srebro u Evropskoj ligi mladih vazdušnom puškom
Foto: Streljaèki savez Srbije

U meču za zlato završnog turnira u Budimpešti, Srbija se sastala sa domaćinom Mađarskom, koja je u izjednačenoj borbi naš tim pobedila 81:79.

Veliki uspeh ostvarila je ekipa Srbije u sastavu Kristina Lazarević, Teodora Vukojević, Marko Ivanović Đorđe Savić.

Savić je danas stigao do svoje treće medalje u Evropskoj ligi mladih, jer bio je član srpskog tima na finalnim turnirima 2017 (bronza), 2018. (srebro) i 2019.godine (srebro).

Ostali naši strelci su u Budimpešti prvi put gadjali na završnom takmičenju, do koga je Srbija došla osvajanjem prvog mesta na kvalifikacionom turniru Regiona "Istok" u Novom Sadu, u maju, kada je naš tim nastupio u istom sastavu kao i u glavnom gradu Mađarske.

Srbija je do sada osvojila četiri odličja u takmičenju uvedenom 2009. godine.

U prvom izdanju pre deset godina, naš tim je osvojio zlato.

Pre dve godine okitio se bronzom, a 2018. srebrom. Takmičenje u grupi Srbija je završila sa maksimalne tri pobede.

Posle jučerašnjih trijumfa nad Švedskom (28:20) i Slovenijom (25:23), Srbija je u meču koji je odlučivao o prvom mestu ubedljivo savladala najvećeg rivala u grupi Rusiju sa 29:19 u poenima iz serija.

U takmičenju u grupi svaki član četvoročlanog tima ima direktnog rivala u protivničkom timu. Puca se šest serija od po 10 dijabola. Posle svake serije bolji strelac u duelu dobija dva boda, a ukoliko je nerešeno rivalima ide po bod.

Bodovi iz pojedinačnih duela sabiraju se za konačan rezultat. Sistem bodovanja u mečevima za medalje je nešto drugačiji. Bodovi se dele posle svakog hica. Pobeđuje ekipa koja prva skupi više od 80 bodova. Finale je bilo trka „rame uz rame“, Srbija nije bila daleko od zlata.

Posle prvih osam hitaca finala rezultat je bio nerešen 32:32, posle je Mađarska preuzela vođstvo, ali naš tim je držao korak za rivalom. Vodila se izjednačena borba do poslednjeg 20. hica, posle koga su domaćini došli do minimalnog trijumfa 81:79.

Mađari su proslavili duplu krunu, jer domaćini su osvojili i zlato pištoljem, u kome su pobedili Italiju 82:62.

Bronzanu medalju puškom osvojila je Italija, a pištoljem Poljska.

Sledeće godine finalni turnir biće održan u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

15 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d