Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 08.09.2019.

22:33

U Beogradu otvoreno EP u praktičnom streljaštvu

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković otvorio je u Beogradu Evropsko prvenstvo u praktičnom streljaštvu.

Izvor: B92

Autor:B92

U Beogradu otvoreno EP u praktičnom streljaštvu
Photo by Jeff Gross/Getty Images

On je istakao da je Srbija počastvovana što je izabrana da bude domaćin ovog prvenstva na kojem učestvuje 1.160 takmičara iz 53 države.

Miličković je istakao da ta odluka potvrđuje poverenje koje Svetska federacija ima u naš Savez, govori o ugledu koji uižva naša zemlja, ali i uloženom trudu svih naših takmičara koji godinama unazad osvajaju brojna prvenstva širom sveta.

"To je jedna vrsta priznanja njihovom entuzijazmu i velikom radu koji su uložili u razvoj i popularizaciju ovog sporta u našoj zemlji. Želim da pozdravim naše goste i poželim im prijatan boravak u Srbiji. Želim vam da postignete što bolji rezultat i ujedno iskoristite ucešce na ovom provenstvu da se upoznate sa lepotoma Beograda i da se uverite u tradicionalnu gostoljubivost našeg naroda", rekao je Milickovic, koji se zahvalio predsedniku Svetske konfederacije Vitaliju Krušinu na ukazanom poverenju Srbiji za organizaciju ovog takmičenja.

On je dodao da je ponosan što značajan broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, kao članovi sporstkih klubova, učestvuje u takmičenjima praktičnog streljašštva.

"Pripadnici Specijalne antiteroristicke jedinice, Žandarmerije i drugih jedinica već godinama donose medalje sa raznih takmicenja u ovoj disciplini i drže brojne svestke rekorde", naglasio je državni sekretar, koji je izrazio očekivanje da će pripadnici MUP-a i tokom ovog takmičenja briljirati u spoju preciznosti snage i brzine, što je moto ove sportske discipline.

Milickovic je ukazao da kroz bavljenje ovim sportom pripadnici MUP-a dodatno unapreduju efikasnost, taktičku pripremljenost i obučenost za obavljanje služžbenih zadataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

16 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d