Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 07.10.2015.

23:24

Strelci: Kruna sezone na igrama u Riju

Srpski strelci, koji su ove sezone osvojili 22 medalje na međunarodnoj sceni, poručili su da im je glavni cilj odličje na Olimpijskim igrama u Riju.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
serbianshooting.rs

Predsednik Streljačkog saveza Srbije (SSS) Siniša Mašović, sumirajući učinak ove sezone, istakao je da je streljaštvo i ove godine pokazalo da je najuspešniji srpski sport.

"Ponosni smo na činjenicu da strelci nastavljaju kontinuitet rezultata", rekao je Mašović na konferenciji za novinare u hotelu "Union".

On je podsetio da su strelci osvojili ukupno devet olimpijskih kvota što im povećava šanse da na Igrama u Riju osvoje medalju.

Direktor reprezentacije Srećko Pejović naglasio je da očekuje da će strelci na Igrama u Riju biti perjanica srpskog olimpijskog tima. Pejović je dodao da će sastav olimpijske reprezentacije biti poznat krajem maja.

Olimpijska vicešampionka iz Londona 2012. Ivana Maksimović istakla je da je ponosna na reprezentaciju koja je i ove sezone potvrdila da je u vrhu svetskog streljaštva.

"Želimo da budemo glavni favoriti za medalje na Olimpijskim igrama", rekla je Ivana i dodala da će glavni test za Igre biti prvenstvo Evrope.

Pobednica finalnog Svetskog kupa u gađanju vazdušnim pištoljem, Zorana Arunović koja će ovu godinu završiti na prvom mestu svetske liste, poručila je da će iduće godine pokušati da ostvari još bolje rezultate.

"To što sam broj jedan na svetu ne znači da ću se opustiti . Naprotiv, pokušaću da budem još uspešnija", istakla je Arunovićeva.

Veliki adut za olimpijsku medalju svakako je Andrea Arsović, koja je ove godine osvojila mali kristalni globus u finalu Svetskg kupa.

"Ušla sam u ovu sezonu rasterećena jer sam već osvojila olimpijsku kvotu. Završiću kao treća na svetskoj listi, ali sam još ponosnija na ostale članove reprezentacije. Sve ove uspehe pokušaćemo da krunišemo na Igrama u Riju", poručila je Arsovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve